Путлерюгенд ще демонстрира младата жизненост на руската демографска катастрофа

Путлер е (все още) несменяем фюрер.

Харесван е от путлероподобните. Те го избират на вълната на реваншизма срещу унизителния мир, наложен от западните победители над Първия комунистически рай(х) , който загуби Първата световна ( студена) война през 1989  – та. Путлер иска реванш във Втора световна (студена) война.

Парад на победата над разпадналия се СССР няма никъде по света. Тя не беше постигната с танкове, оръдия и войски. Кой да парадира с такава безусловна капитулация, постигната без нито един изстрел!

На Червения площад, където се състоя капитулацията  ( по съветски образец, без никакви избори, референдуми и прочее демократични глезотии), днес избиват комплекси с танкове, оръдия и войски. И с други ации, производни на рашисткия военен комплекс ( за малоценност пред просперащите народи, на които и през ум не им минава да прахосват частица от благоденствието си за пуйчене пред света с маршове и дрънкане на оръжие).

Путлеристите не могат да се примирят, че от Путлеристан се иска да бъде като нормалните държави, в които хората наистина си избират и си сменят управниците, а не управниците избират своите хора на всички възлови позиции, от които зависи тяхното преизбиране.

За путлеристите е непоносимо да живеят в мир. Ако няма мишени, като Чехословакия, Афганистан, Грузия или Крим, путлеристите са готови да освобождават каквото друго им падне. Готови са да п(о)робват пак.

Путлерюгенд е на дневен ред в Путлеристан.  http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/05/12/2970144_blizo_100_000_junoshi_sa_se_zapisali_v_rusko/

Путлер дойде на власт чрез избори. И няма да си тръгне чрез избори, подобно на своя прототип от онзи бункер, в който е приключил приключението на живота си, за което с живота си са платили десетки милиони хора – само в Германия са 7 милиона.

А колко са в СССР? Каква част от тези гигантски жертви са дадени по вина на чуждия нашественик? Колко са умъртвените милиони в СССР по вина съветския предшественик на Путлер?

    Нови цифри за жертвите на Русия през Втората световна война: Червената Месомелачка

АВТОР: AWAKS

 

Броят на руските жертви през Втората световна война инстинктивно е укриван от комунистическата власт преди и след 1945 г., превърнат в държавна тайна. Сталин е споменавал “около 7 милиона”, но по-скоро в чужбина и по-скоро да напасва броя на жертвите с германските, за да не излезе пак, че Русия е „на глинени крака”. Тази цифра не е въведена “в оборот”, нито е влязла в учебниците. Известната на всички цифра “20 милиона” също не е спусната по инициатива на Кремъл.

През 1961 г., на срещата си с Хрушчов, Кенеди споменава за разчупване на ледовете и показване на уважение: “Вие имате голям принос и жертви от войната, навярно 20 милиона”. Оттогава тази цифра е възприета в Русия и влиза в учебниците. Тя е възприета, първо защото се е разчула, второ излиза, че жертвите са от полесраженията, и трето, тя е много по-МАЛКА от реалната цифра. С друга дума, тя е ИЗГОДНА, показвайки комунистическа Русия като по-малка касапница на хора, отколкото е.

Германия, която воюва с най-големите сили в света през войната шест години, има 7 млн. жертви (те включват австрийци, италианци и други граждани от нейни съюзнически страни, станали част от армията й), Полша, смазвана отвсякъде, е с 6 млн., Япония 3 млн., САЩ 400 хил. – по-малко от американската гражданска война!

Номерът е не да ЗАТРИЕШ половината си народ и да докажеш колко си велик.       НОМЕРЪТ е в ОБРАТНОТО!

В Русия ЧОВЕКЪТ не е никога ЦЕЛ – той е СРЕДСТВОТО към целта.

А ЦЕЛТА – тя е НА ВОЖДА – на тези, които са ЯХНАЛИ ВЛАСТТА.

 

“27 млн.” става призната цифра по времето на Горбачов. Но и тя не е вярна.

Винаги е добре да се знае, че РУСКАТА ДЪРЖАВА ПОНАЧАЛО и СИСТЕМНО ЛЪЖЕ.

Генерал Г. Кривошеев е назначен от правителството и през 2009 г. издава книга за войната, в която посочва „27 млн.” Путин и близки до него няколко пъти използват цифрата.

 

Към 9-и май 2017 г. се появи ново изчисление, НЕ от правителството:

“Безсмъртният полк” поначало е замислен като свободно-обществено движение, започнато през 2004 г. от 3-ма руски журналисти от Томск, дали името му. Всеки 9-и май организира свои чествания, други събития и разпространява своя информация. Кремъл веднага вижда опасност, но и изгода, и оглавява движението. Кремъл се страхува от свободна, разширяваща се НЕЗАВИСИМА обществена инициатива, а и тази инициатива започва да разпространява нещо НЕИЗГОДНО ЗА РЕЖИМА (ТАКА СТАВА И Т У К, в БЛОГА НА ИВО, на АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ, ИЛИЯН ВАСИЛЕВ И ДРУГИ БУДНИ БЪЛГАРИ – ИСТИНИТЕ СА НЕИЗГОДНИ!). И Кремъл ЯХВА движението. Прави го официално “патриотично” и опитва да го контролира информационно. Дори Путин се пъха в неговите редици при шествия в Москва. По-точно, Кремъл го разцепва на две – Divide et impera!

До днес движението запазва две страни. Едната му част е повече с властта, другата са НЕЗАВИСИМИТЕ. (Тези рокери идващи тук, са пратеници на Кремъл.)

НЕЗАВИСИМИТЕ притискат правителството да признае, че ГОЛЯМАТА част от ГОЛЯМАТА смърт на милионите руснаци през войната, НЕ Е станала на фронта, като на германци или американци, а те са БИЛИ ИЗБИТИ КАТО КУЧЕТА ОТ КГБ/НКВД из страната. Те са заподозрени в “това” и “онова” – както ние БЪРБОРИМ тук – или са вкарвани в комунистически ЛАГЕРИ на КГБ, наречени “ТРУДОВИ”, или са избивани при други смазващи условия, при които да ИЗМРАТ. Вършено е „ПРОЧИСТВАНЕ” на обществото – всъщност от такива, които ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРОЧИСТЕНИ! А ТЕ ДО ДНЕС УПРАВЛЯВАТ РУСИЯ – И БЪЛГАРИЯ!

През февруари 2017 г. на заседание на парламента, Думата, депутатът Николай ЗЕМЦОВ, един от независимите създатели на “полка” през 2004 г., представя доклад. Докладът и данните на Земцов ОСПОРВАТ официалната – ЛЪЖЛИВАТА – стъкмистика на данните, дирижирана от Кремъл. Той е анализирал и съпоставил много декласифицирани документи, статистики по населението, книги и други публикации преди и след 1945 г. Той и историкът И. Ивлев, негов съмишленик, не приемат данните на държавната планова и статистическа организация Госплан и настояват за обхватно правителствено изследване.

Земцов съобщава АСТРОНОМИЧЕСКАТА ЦИФРА 42 МИЛИОНА руснаци загинали през войната: 19 МИЛИОНА НА ФРОНТА и 23 МИЛИОНА цивилни ГРАЖДАНИ!

Едно от основанията на Земцов е безирано върху ПРОСТОТО изчисление на населението от изследване на Ивлев, който контрира Кривошеев: През 1941 г. Съветска Русия има 205 млн. население. През 1945 г. населението й е 169,8 млн. Като се отчете ЕСТЕСТВЕНИЯТ прираст на населението спрямо нивото през 1941-а, той е 17,6 млн., включващи ЕСТЕСТВЕНО родили се минус ЕСТЕСТВЕНО умрели, и др.

Като се направят изчисления и се тегли чертата, получава се 42 МИЛИОНА РАЗЛИКА – НЕЕСТЕСТВЕНО УМРЕЛИ!

https://polkrf.ru/news/1275/parlamentskie_slushaniya_patrioticheskoe_vospitanie_bessmertnyiy_polk

http://www.soldat.ru/news/1064.html

https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/03/22/71864-pobeda-pred-yavlyaet-schet

http://armrus.info/archives/25396

http://inosmi.ru/politic/20170511/239331685.html

 

57 мнения за “Путлерюгенд ще демонстрира младата жизненост на руската демографска катастрофа”

 1. Откъс от книгата на Игор Гарин „Другата истина за Втората световна война. Документи“,
  Степан Кашурко
  Маршал Конев: „Сталинската победа е всенародна беда“.

  Степан Кашурко е бивш помощник за специални поръчения  на маршал Иван Конев – генерал-полковник и президент на Центъра за издирване и увековечаване на изчезналите и загинали защитници на Отечеството.
  В навечерието на 25-та годишнина от победата маршал Конев ме помоли да му помогна да напише статия по поръчка на в. „Комсомолская правда”. Заобиколен от всевъзможна литература, аз нахвърлих набързо и в духа на онова време „скелета“ на очакваната от „Комсомолская правда“ триумфална докладна записка за военните действия и на следващия ден отидох при пълководеца. По всичко личеше, че той не е в настроение.
  – Чети – промърмори Конев и започна да крачи нервно из просторния кабинет. Изглежда го измъчваше мисълта за нещо наболяло.
  Придавайки си важен вид, започнах да чета с патос и с надежда да чуя похвала: „Победата е велик празник. Ден за всенародно тържество и ликуване. Това е…”
  – Достатъчно! – прекъсна ме сърдито маршалът. – Стига си ликувал! Мъчително е да се слуша това. По-добре ми кажи всички ли от твоя род се върнаха от войната? Всички ли се върнаха здрави?
  – Не. Липсват девет човека, от тях петима изчезнаха без вест – промълвих аз, недоумявайки накъде клони той. – А други трима докуцукаха на патерици.
  – А колко останаха сираци? – не се успокояваше маршалът.
  – Двадесет и пет малолетни деца и шест немощни старци.
  – И как живяха? Държавата обезпечи ли ги?
  – Не живяха, а преживяваха – признах аз. – А и сега не е по-добре. За изчезналите не се полагат пари… Техните майки и вдовици си изплакаха очите и все се надяват, че току-виж някой може да се върне. Съвсем се измъчиха…
  – За какъв дявол тогава ликуваш, когато твоите родственици скърбят! А и могат ли да се радват семействата на тридесетте милиона загинали и четиридесетте милиона осакатени и обезобразени войници? Те се мъчат, те страдат заедно с хромите, които получават грошове от държавата…
  Бях слисан. За първи път виждах Конев такъв. По-късно разбрах, че до тази ярост го е докарала реакцията на Брежнев и Суслов, които отказали на маршала – Конев направил опит да поиска надлежна държавна грижа за нещастните фронтоваци – помощи за бедните семейства на изчезналите войници.
  Иван Степанович взе от бюрото си докладната записка, с която бе ходил безуспешно при бъдещия маршал, четирикратен герой на Съветския съюз, кавалер на „Ордена на победата”, както и при идеолога на СССР. Подаде ми документа и измърмори с упрек:
  – Виж какво им е на защитниците на родината у нас. И как живеят техните близки. Дали им е до ликуване?!
  Документът с гриф „Строго секретно” бе изпъстрен с цифри. Колкото повече вниквах в тях, толкова повече ми се свиваше сърцето: „…Ранени – 46 милиона и 250 хиляди. Завърнали се у дома с разбити черепи – 775 хиляди фронтоваци. Еднооки – 155 хиляди, слепи – 54 хиляди. С обезобразени лица – 501 342. Със счупени шийни прешлени – 157 565. С разкъсани стомаси – 444 046. С увреждания на гръбначния стълб – 143 241. С рани в областта на таза – 630 259. С откъснати полови органи – 28 648. Едноръки – 3 милиона 147 хиляди. Безръки – 1 милион и 10 хиляди. Еднокраки – 3 милиона и 255 хиляди. Безноги – 1 милион 121 хиляди. С частично откъснати ръце и крака – 418 905. Т. нар. „самовари”, безръки и безкраки – 85 942.”
  – А сега виж това – продължаваше да ме просвещава Иван Степанович.
  „За три дни, на 25 юни, противникът се придвижва на 250 километра във вътрешността на страната. На 28 юни превзема столицата на Беларус – Минск. С обходни маневри стремително се приближава към Смоленск. В средата на юли от 170 съветски дивизии само 28 са в пълна боеготовност, а 70 понасят катастрофални загуби. През септември на същата 1941 г. край Вязма са обкръжени 37 дивизии, 9 танкови бригади, 31 артилерийски полкове от Резерва на Главното командване и полевото управление на четирите армии. В Брянския котел се оказват 27 дивизии, 2 танкови бригади, 19 артилерийски полка от Управлението на трите армии. Като цяло през 1941 г. в обкръжение попадат и не успяват да излязат от него 92 от 170 съветски дивизии, 50 артилерийски полка, 11 танкови бригади от Управлението на 7-те армии. В деня на нападението на фашистка Германия над Съветския съюз, 22 юни, Президиумът на Върховния съвет на СССР обявява мобилизацията на подлежащите на военна служба, родени от 1905 до 1918 г. Тутакси са мобилизирани над 10 милиона души. От два и половина милиона доброволци са сформирани 50 опълченски дивизии и 200 стрелкови полка, които са хвърлени в бой без екипировка и без подходящо въоръжение. От два и половина милиона опълченци оцеляват не повече от 15 хиляди души”.
  Там ставаше дума и за военнопленниците. В частност за това, че през 1941 г. в хитлеристки плен попадат: под Гродно-Минск – 300 хиляди съветски воини, във Витебско-Могильовско-Гомелския котел – 580 хиляди, в Киевско-Уманския котел – 768 хиляди.  Под Чернигов и в района на Мариупол – още 250 хиляди. В Брянско-Вяземския котел се оказват 663 хиляди и т.н. Ако съберем всичко това, равносметката показва, че за годините на Великата отечествена война във фашистки плен от глад, студ и безнадеждност умират около четири милиона съветски бойци и командири, обявени от Сталин за врагове и дезертирали.

  Струва си да си спомним и за тези, които отдавайки живота си за неблагодарното отечество, не дочакват дори достойно погребение. Та нали по вина на същия този Сталин в полковете и дивизиите няма погребални отряди – вождът с апломб на разпален самохвалко заявява, че те не са ни нужни, че доблестната Червена армия ще разбие врага още на негова територия, че ще го съкруши с могъщ удар, давайки много малко жертви. Разплатата за тази самодоволна глупост е жестока, но тя не засяга генералисимуса, а войниците и командирите, за чиято участ него толкова малко го е грижа. По горите, полетата и овразите на страната без погребение изгниват костите на повече от два милиона герои. В официалните документи те се водят изчезнали – хубавичка икономия за държавната хазна, ако си спомним колко вдовици и сираци са останали без помощи.
  В този отдавнашен разговор маршалът засегна и причините за катастрофата, сполетяла нашата „непобедима и легендарна” Червена армия в началото на войната. На позорно отстъпление и чудовищни загуби я обрича предвоенната сталинска чистка на  командния състав на армията. В наши дни това се знае от всеки, освен от непоколебимите почитатели на генералисимуса, но през онази епоха подобно заявление е потресаващо. И е отваряло очите за много неща. За това какво може да се очаква от една обезглавена армия, където опитните кадрови военачалници, чак до командирите на батальони, са изпратени в лагери или разстреляни, а на тяхно място са назначени млади, непомирисали барут лейтенанти и политически ръководители.”
  – Достатъчно! – въздъхна маршалът, отнемайки ми страшния документ, чиито цифри не се побираха в главата ми. – Сега разбираш ли за какво става дума? Как да ликуваме? И за какво да пишем във вестника, за каква Победа? За Сталинската? Или може би за Пировата? Защото всъщност разлика няма!
  – Другарю маршал, аз съм напълно объркан. Но мисля, че трябва да се пише по съветски… – запъвайки се, уточних – по съвест. Само че сега вие пишете, по-точно диктувайте, а аз ще записвам.
  – Пиши, записвай на магнетофон, друг път няма да чуеш нещо подобно от мен!
  С трепереща от вълнение ръка аз започнах бързо да записвам:
  „Какво е това победа? – каза Конев. – Нашата, сталинската победа? Преди всичко това е всенародно нещастие. Ден на скръб за съветския народ заради огромното множество загинали. Това са реки от сълзи и море от кръв. Милиони осакатени. Милиони осиротели деца и безпомощни старци. Това са милиони осакатени съдби, неслучили се семейства и неродени деца. Милиони, измъчвани във фашистките, а след това и в съветските лагери, патриоти на Отечеството”. Тук писалката като жива се изплъзна от треперещите ми палци.
  – Другарю маршал, това никой няма да го отпечата! – възкликнах аз.
  – Ти знай, пиши, сега не, но нашите потомци ще го отпечатат. Те трябва да знаят истината, а не сладката лъжа за тази Победа! За тази кървава касапница! За да бъдат бдителни в бъдеще и да не позволяват да се промъкват към върховете на властта дяволи в човешки облик, майстори на разпалването на войни.
  – И още нещо да не забравиш – продължаваше Конев. – С какви просташки прякори наградиха в следвоенното време всички инвалиди! Особено в социалните служби и медицинските учреждения. Там не жалеха сакатите с разбити нерви и увредена психика. Докато ораторите крещяха от трибуната, че народът няма да забрави подвига на своите синове, в тези учреждения наричаха бившите воини с обезобразени лица „квазимоди” („Ей, Нина, дойде твоят квазимод!” – без стеснение се провиквали лелките от персонала), еднооките – „калкани”, инвалидите с увреждания на гръбначния стълб – „паралитици”, ранените в областта на таза – „разкривени”. Еднокраките с патерици наричаха „кенгуру”. Безръките именуваха „безкрили”, а безкраките на самоделните колички – „самодвижещи се”. Главата ми не го побира! –  с всяка дума Иван Степанович се разпалваше все повече и повече.
  – Що за тъп цинизъм? Тези хора изглежда изобщо не си даваха сметка кого обиждат! Проклетата война изплиска тази гигантска вълна от обезобразени фронтоваци, държавата беше длъжна да им създаде сносни условия на живот, да ги обгради с внимание и грижа, да обезпечи медицинското им обслужване и заплащане. Вместо това следвоенното правителство, възглавявано от Сталин, им отпусна нищожни помощи и ги обрече на най-жалко съществуване. Освен това с цел икономии на бюджетни средства подхвърли сакатите на систематични унизителни проверки в ТЕЛК (Лечебно-трудови експертни комисии): да проверим дали не са им пораснали на нещастниците откъснатите ръце и нозе?! Всички се опитваха да преместят пострадалите защитници на родината, и без това бедни, в нова група инвалидност, за да орежат пенсионните помощи…
  За много неща говори в този ден маршалът. За това, че бедността и увреденото здраве, съвместно с бедните жилищни условия, пораждат безизходност и пиянство, упреците на измъчените жени, скандалите и нетърпимата семейна обстановка. В крайна сметка това довежда до излизането на физически ощетените фронтоваци от домовете на улиците, площадите, гарите, пазарите, където те често се докарват до просия и разюздано поведение. Доведени до отчаяние героите малко по малко се оказват на дъното, но не тях трябва да виним за това.
  Към края на 40-те години в Москва нахлува поток от онеправдани военни инвалиди от периферията. Столицата се изпълва с тези вече никому ненужни хора. В напразно очакване на защита и справедливост те започват да митингуват, да досаждат на властите с напомняния за своите заслуги, да изискват, да ги безпокоят. Това, разбира се, не се харесва на столичните чиновници и правителствените учреждения. Държавните мъже започват да се чудят как да се избавят от досадното бреме.
  И ето през лятото на 1949 г. Москва започва да се готви за празничния юбилей на обожавания вожд. В очакване на гости от чужбина започнали да чистят и да лъскат столицата. И изведнъж тези фронтоваци – с патерици, колички, пълзящи, всякакви там „костенурки” – дотам „обнаглели”, че пред самия Кремъл устроили демонстрация. Това никак не се понравило на Вожда на народите. И той се произнесъл: „Да се изчисти Москва от боклука!”.
  Властниците това и чакали. Започнала масова хайка за досадните инвалиди, „развалящи вида на столицата”. Преследвайки ги, сякаш на лов за бездомни кучета, правоохранителните органи, комендантската служба, партийните и безпартийни активисти в рамките на няколко дни ги изловили по улиците, по пазарите, гарите и дори гробищата. Откарали ги извън Москва преди юбилея на „скъпия и любим Сталин”, тях, изхвърлените на бунището на историята сакати защитници на същата тази празнична Москва.
  Заточените войници на победоносната армия започнали да измират. Това било скоротечна гибел, не от рани, а от обиди, от прокървили сърца, с отправения през стиснати зъби въпрос: „Защо, другарю Сталин?”.
  Ето така мъдро и просто решили неразрешимия проблем с воините-победители, пролели своята кръв „За Родината! За Сталин!”.
  – Какво толкова, Вождът ни свърши тази работа майсторски. Не му се наложи да проявява кой знае каква решимост, – та нали и цели народи е изселвал – с горчивина заключи прославеният пълководец Иван Конев.
  Откъс от книгата на Игор Гарин „Другата истина за Втората световна война. Документи“, Първа част. 
  Превод от руски: Димитрина Чернева

 2. В нормални условия бих приел, че нахуизмът, вкоренен в личния живот, е постигнал удовлетворителния максимум за руската душа на този етап от развитието на Русия. Но на това пречи един елемент – руснаците, изглежда, се нуждаят от война.

 3. По темата. Давам думата и на любимият ми руски историк Марк Солонин. При него излиза друго число на жертвите от ВСВ в ссср. Отдолу обаче има няколкостотин коментари, за и против числото ма МС които са и нагледно помагало за попълване със солидни знания за т.н. вов.
  http://echo.msk.ru/blog/solonin/1979356-echo/
  Сега давам откъс от книгата на левичаря Стъдс Търкъл “Добрата” война. Издадена от …Партиздат, през 1988г. Превод Петко Бочаров, колега на Стопанинът на БЛОГА ни по онуй време.
  При тези предпоставки доста хора биха се усъмнили от “офертата” ми но всичко е 1:1 и дори мастит преводач от ранга на Тодор Вълчев, автор на предговора, не намира смислен аргумент осъждащ неподправеното ликуване на янките научавайки за “бомбата на Хари”(ядреният удар срещу Хирошина) сложила фактическият край на войната в Пасифика.
  Ето го и обещаният откъс. От разказа на Хамилтън Фиш: “Русия ни е неприятел и винаги ще бъде, защото ни завижда на силата. Те там и минутка няма да се замислят, преди да натиснат копчето и да убият 100 милиона американци”.

 4. Вярно е, че настъплението на Вермахта в СССР е “удавено в кръвта на съветските войници”, но това не е преднамерено изтребление на собствения народ, а жестока борба за оцеляване.

  След поражението в Първата световна германците с чисто немска педантичност и търпение десет години анализират причините за поражението и през 30-те години на миналия век разбработват революционна за времето си военна теория за едновременен танков удар по две сходящи се направления, които се съединяват дълбоко в тила на врага – кеселшахт. Така са завладени:

  Дания – 6 часа

  Холандия – 5 дни

  Югославия – 11 дни

  Белгия- 18 дни

  Гърция – 24 дни

  Полша – 27 дни

  Франция – 1 месец и 12 дни

  Норвегия- 2 месеца и 1 ден

  В СССР тази стратегия също работи, но поради огромните пространства войната от блицкриг (светкавична) се превръща във война на изтощение, която бедната на ресурси Германия логично губи.

  В началото на войната съветските военачалници наистина не са на нивото на германските, но днес мнозина забравят, че тогава германските са най-добрите в света и изобщо никой не е по-добър тях, а СССР СЕ ОКАЗВА ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА, СПОСОБНА ДА УСТОИ и в крайна сметка да размаже германската военна машина, макар и с цената на големи жертви.

  Освен това нацистите обявяват славяните, евреите и много други народи за подчовеци (унтерменши) и преднамерено изтребват населението на окупираните съветски територии. Съветското ръководство не е виновно, че германските зондеркоманди масово изтребват беззащитно цивилно население на окупираните територии.

  Сега в наши дни САЩ е разработил нова военна доктрина за Внезапен глобален удар (Prompt Global Strike) и ръководството на Русия логично се опасява, че при достигане на определен превес във въоръжението, САЩ също може да се опитат да устроят нов 22 юни 1941.

 5. „Калинка“(моя) на бившия здравен министър Петър Москов е предложена от Валери Симеонов за поста зам.-министър на здравеопазването от квотата на Патриотите, научи Фрог.

  Става дума за рускинята Светлана Михайловна Йорданова, особено близка на депутата от ПФ Борис Ячев.

  (Колко ли още такива руски “калинки” -простипутинки и простипути има на високи позиции в българските държавни институции, за които още не знаем ?!)

  http://frognews.bg/news_134590/Samo-vav-Frog-Predlagat-kalinka-na-Moskov-za-zam–zdraven-ministar/

 6. Тези дни под калния тайфун путлеристка пропаганда изгледах сериала за заговора на Тухачевски. https://www.youtube.com/watch?v=4XmPBh64ReI
  Не бихте си изгубили напълно времето, ако го погледнете. Дразни с доста неща, най-вече с това, че е подчинен на полу-анти-ВикторСуворовска гледна точка. Споменавам го обаче точно във връзка с коментара на Иво. Ще видите и в 4-те серии, че точно народът за всички тези изверги съзнателно се въприема като експерементална маса, върху която да си изпитват садизмите. Тамбов, Кронщад.. Ама садизмите- дословно! Ето ви част от сюжета- садистът и сексуален психопат Тухачевски иска да свали садиста Сталин, като изнудва садиста- сексуален психопат -педофил Михаил Калинин с изготвената папка за изнасилено и убито момиче от балетното училище, доставено за товарища Калинина… Такова государство, такива государи!… Няма промяна- и Калининград си стои непоклатимо като анклав на Русия сред ЕС!
  Изводът обаче е, ВикторСуворовски- наистина от всички възможни садизми над Русия сталинският – за нещастие на света !–се оказва най-мекият и поради това-най-дълготрайният.

 7. “Харесван е от путлероподобните.”
  Сталиноподобни, хрушчовоподобни, брежневоподобни …
  Стига глупости! Руснаците са големия проблем, а не боклуците, които си избират да ги ръководят. Путин бил виновен, все едно след Путин, руската сган ще си избере президент като Рейгън, така ли?

 8. П.С. И ние сме същите малоумници, затова само комунистически боклуци са на всички високи постове в държавата.

 9. Предишната (преди доклада) статистика на руската историография за загубите в периода 1941-1945 е 43.300.000. Цифрата е на историка Борис Соколов.
  Доколкото въпросът за жертвите е политизиран, той е като вица за времето: “Още е рано да се каже”.
  В случая мъртвите (и неродените поради смърт) играят роля в голямата идеологема на Кремъл. http://government.ru/media/files/8qqYUwwzHUxzVkH1jsKAErrx2dE4q0ws.pdf Земцов е всичко друго, но не и независим.

 10. До Историк. Хубави опорни точки сте ги наредили как ркка смазала Верманта и защо раззия на кремълското психо харчи непомерно за да “сдържа” натовската агресивност. Но и двете съсвсем не издържат когато се сблъскат с фактите, обстоятелствата и числата на историята и сега.
  Между другото, дали сте чували, че в началото на месец октомври 1941ч. изгубилият вяра в армията и народа си Сталин е поискал от съюзниците в лицето на заместник-държавният секретар на щатите Аверил Хариман да изпратят 10 дивизии за отбраната на масква.
  http://www.solonin.org/article_kto-pobedil-gitlera
  Колкто до гоненият от лилипут.ин паритет ето как стоят нещата към него момент. Ще го псотигне на кукуво лято.

  САЩ държат почти половината от военния бюджет на планетата.
  Имат господстващо стратегическо положение на планетата, между двата най-важни водни басейни с ВМФ по-мощен от този на всички останали страни взети заедно. Същото е положението с ВВС. Имат най-технологичната и най-тренирана в непрекъснати бойни условия армия. Имат достатъчна сдържаща ядрена мощ за всички останали ядрени сили. Заедно със съюзниците произвеждат повече от 50% от БВП на планетата. Заедно със съюзниците притежават най-мощната конвенционална сила на планетата. Най-развитата инфраструктура на света (дълж на ж. п. линиите ТРИ пъти повече отколкото на СССР, дължина на многолентовите магистрали, колкото в останалия свят). Държи почти всички патенти и ноу-хау във високите технологии, а абсолютно – в военната и космическа техника. Качествена преориентация към високотехнологично производство, вкл. информационни технологии Пълна задоволеност със 99.9% от полезни изкопаеми и енергетични източници. Пълна задоволеност с водни ресурси. Най-големият нетен износител на селскостопански продукти – близо половината от световния пазар, най-големият износител на пшеница, най-големият производител на царевица…, всичко това се произвежда от 2% от работоспособното население. Там се печатат половината от книгите в света, там са най-големите библиотеки на света, вкл. най-голямата…, там са най-добрите университети, водещите в света научни и технологични институции. Там е царството на чистия капитализъм, там се работи най-много и там има най-големия шанс човек да успее с труда си. Само от 100 години САЩ са най-могъщата страна на света, но те успяха да спасят света от чумата на националсоциализма и интернационалсоциализма. Това е уникален народ, който е еманация на ВСИЧКИ народи по света – там са отишли най-смелите, най-предприемчивите и най-рисково настроените. И накрая – САЩ се управляват повече от 200 г. от най-старата представителна демокрация в новото време.
  Да изброявам ли още. Всички страни по света в една или друга степен зависят от тях. Не е важно дали харесваш или не Америка – никъде не харесват особено структурата, която поддържа реда, но никой не може без нея. Ако САЩ внезапно изчезнат, това ще бъде световна катастрофа…
  Поняли?
  АКО ВСЕ ОЩЕ НЕКОИ (тролове/мурзилки) НЕ СА РАЗБРАЛИ ЗАЩО С А Щ НЕ МОГАТ ДА ФАЛИРАТ
  Много е просто – защото никой не го иска, защото да искаш САЩ да фалира, значи да режеш клона, на който седиш. От това следва, че САЩ могат да си позволят ОГРОМЕН дълг.
  Сейчас поняли?

 11. Моля, по-горе да се чете ‘число’, не ‘цифра’.

  @ Историк
  Не знам как да отговоря на това, което сте написали:
  “(…) но това не е преднамерено изтребление на собствения народ, а жестока борба за оцеляване”.

  Манипулацията на демографските данни, която Сталин пряко надзирава, не посочва ли някакво пъклено съзнание за случващото се?
  Или в текущата ‘борба за оцеляване’ демографията изведнъж е съзряна като животоспасяваща?

 12. Към MIKA:
  Твърдението Ви за руснаците не се нуждае от доказване, защото е аксиома, но за нещата у нас грешите.
  Единствената причина „…само комунистически боклуци са на всички възможни постове в държавата“ е, че българските граждани засега са повече от БЪЛГАРИТЕ. Когато това съотношение се промени бъдете сигурен, че БЪЛГАРИТЕ ще изберат достоен водач и служители на държавата ни, подобно на тия, които сме имали до приемането на Византийското християнство- днешното руско православие, прието днес за основна религия и от така наречената “българска” православна църква.

 13. хистЕрик,можеш да спреш да четеш пропагандата от времето на СССР , ако искаш да научиш нещо ,вместо да повтаряш измислиците й. Има много съвременни изследователи и автори ,които използват документи от архивите на твоите кремльовски началници. Обърни се към техните трудове , не към агит- и патрийната пропагадност на официозните съветски пропагандисти.
  Блицкрига е дело на съветските ти дрогари , които обучават Гудериан , Гьоринг и другите германски военоначалници в тайните “терористични бази” на територията на СССР след Версайският договор, който забранява формирането на танкови и авиационни части в германската армия. Терористичните бази от времето на СССР и Коминтерна продължават да действат и до днес, нищо ново. Просто през 20-те години на 20 век там са се обучавали и германски офицери.
  Освен това първите германски танкове и бойни самолети се появяват 15 години след съветските,едва след като Хитлер става канцлер след 1933г.. И просто няма време да развива и усъвършенства блицкрига , защото в СССР вече е разработен, и даже Сталин има огромни десантни сили, които са основна съставна част на блицкрига, докато германските са десет пъти по-малобройни. Сталин има и почти десетократно превъзходство в броя и на танковете, и на самолетите. И освен това те са с по-високи технически показатели за водене на блицкриг. Хитлер няма възможността за няколкото години преди Втората световна война да произведе толкова голям брой самолети и танкове ,и с необходимите показатели, особено срещу огромните количества самолети , танкове и особено артилерия на Сталин, който ги произвежда с помощта на използване на робски труд от ГУЛАГ и заграбване на частната собственост и земята чрез Голодомора.
  П.П. “хистЕрик” , не мога да разбера каква е тая панславянска лудост на путлеристите и рублофилите ,като теб?
  Самото значение “славяни” е “роби”, още времената на Средновековието.
  “Панславизма” не е нищо друго освен желание за установяване на глобално робско “братство”, един глобален робоинтернационал. Въпросът е само на КОЙ ще бъде подчинено това робоинтернациналсоциалистическо “братсво” между “слвянските”(РОБСКИТЕ!) народи?
  От 19 век претенцията за такъв итернационален РОБОвладелец е на твоите “братушки” от империалистическа Русия , в която все още е имало и реално робство , защото крепостничеството е премахнато едва след Кримската война.
  Това е твоят “панславизъм”. Не е нищо повече от интернационалробофилия и панкрепосничество.

 14. До „АНТОНОВ-ОВСЕЕНКО”:

  Защо не би следвало да се използват наименования „ОВСЕЕНКО” и подобни русизми?

  1) Аз не виждам тук от известно време човек с псевдоним „А-ОВСЕЕНКО”, но въпреки това.

  2) Именуване с нещо конкретно чуждо, например човек, показва три неща: първо, собствена слабост на самоличността; второ, желание с прилепено друго име да се придобие СИЛА и УВЕРЕНОСТ и по този начин се ИЗПЪКНЕ „както трябва”; трето, вярване, че използването не води до ново разочарование заради ВЕЛИКОТО послание, което името крие в себе си, преливайки се в теб.

  3) Български или доказани общочовешки-универсални, цивилизационни и подобни имена НЕ НОСЯТ ЛИ различно послание: „Айнщайн”, „Аристотел”, или пък „Планина”, „Роза”?

  4) Използването на „ОВСЕЕНКО” е поредно руско ВМЕНЯВАНЕ и българско ПОПИВАНЕ на нещо уж заслужаващо си:

  Защо НЕ Е така, и защо няма НИЩО велико в ОВСЕЕНКО:

  – В. А. Антонов-Овсеенко (1883-1938) е съвсем стандартен комунист-болшевик. Истинският комунист, какъвто е бил той, е ЗАДЪЛЖЕН според доктрината на комунизма, да се БОРИ срещу некомунисти, включително да УБИВА, ДА УСТАНОВЯВА И ПОДДЪРЖА еднопартийна власт, независимо от тоновете кръв и трупове в процеса (при нацистите е подобно, както и фашистите);

  – Овсеенко отначало е бил меншевик, т.е. социалдемократ. С това, той е бил повече ЧОВЕК от комунист, поне по убеждение, но е СТАНАЛ комунист, и многократно е ПОТВЪРДИЛ, че е такъв, а не социалдемократ. Между другото, като социалдемократ-бунтовник, той е бил заточен от царския режим в Сибир, но веднага е избягал чак в Париж, което показва КОЛКО ХИЛАВА е била царската репресивна машина в сравнение с изградената от 1917 г. от РУСКИТЕ КОМУНИСТИ, включително от НЕГО;

  – през 1914 г. той вече е БОЛШЕВИК. Участва през 1917 г. в ЗАГРАБВАНЕТО на властта от комунистите, наречено Велика Революция. Той е пряко в акцията по нахлуването и разстрелите в Зимния дворец в Петербург. Той участва и командва арестуването на всички и екзекутирането на много министри от НОРМАЛНО ИЗБРАНОТО правителство на социалдемократите на КЕРЕНСКИ. Самият Керенски преди това се спасява в чужбина и после в САЩ, както е известно: нормален човек ОТИВА при нормална държава, там остарява и умира;

  – веднага след това Овсеенко е в Совнаркома и отговаря за Червената армия, където шеф е Троцки. ДА ДЕ, и Троцки е ликвидиран, но ТОВА Е ПРОСТО ВЪТРЕШНОПАРТИЙНА БОРБА, А НЕ БОРБА НА ДЕМОКРАТИ / СОЦИАЛДЕМОКРАТИ СРЕЩУ КОМУНИСТИ. ВЪТРЕШНО самоИЗЯЖДАНЕ, в което НЯМА НИЩО ВЕЛИКО;

  – след това Овсеенко става шеф на Червената Армия в Украйна, където също масово УБИВА. Червената армия трябва да не изпусне Украйна да стане самостоятелна и да я КОМУНИЗИРА, извършено пак чрез безброй трупове и кръв;

  – към края на т.нар. гражданска война, която е безмилостната борба на комунистите да вземат безапелационно властта и ликвидират всякакви претенденти, той е шеф на Тамбовска губерния. Там той СМАЗВА, ЗАЕДНО С ТУХАЧЕВСКИ, ДРУГ ОТЯВЛЕН КОМУНИСТ, НАРОДНОТО ВЪСТАНИЕ СРЕЩУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ. При това, известната „ЧЕРНА книга на комунизма” казва, че по заповед на Овсеенко и Тухачевски са използвани химически отрови срещу ДЕМОКРАТИЧНИТЕ бунтовници, за да ги ликвидират масово!;

  – от 1920-те Овсеенко е отново близък приятел – на българо-турски „сол ташак” – на Леон Троцки. Т.е., Овсеенко е от опозицята на троцкистите срещу Ленин и Сталин, наречени измислено „ЛЕВИ”. Те може да са всякакви в компартията, но си ОСТАВАТ КЪРВАВИ КОМУНИСТИ, и по никакъв начин не са демократи или социалдемократи. Те не предвиждат ЕСТЕСВЕНА политическа борба и партии, избори, смяна на партии и правителства и т.н. ПО ТОЗИ НАЧИН, борбата на троцкисти като Овсеенко и Троцки срещу останалите, е САМО една вътрешна препирня;

  – През Испанската гражданска война, която е пак нищо друго, а активна комунистическа борба за вземане на властта и съпротива на останалите срещу тях, той отговаря за снабдяване на испанските комунисти със съветско ОРЪЖИЕ;

  – И през 1937-1938 г. той и всичките недоволни от Сталин, попадат под чистките му, ликвидирани по разнообразни начини. Под ножа попадат още Дзерджински и Тухачевски, както се знае. НО И ТЕ СА СЪЩИТЕ КАТО ЛЕНИН, СТАЛИН, ЕЖОВ;

  – ПО ТОЧНО СЪЩИЯ НАЧИН, Хитлер убива Рудолф Хес и се разправя със стотици и повече НАЦИСТИ в техни вътрешноводачески ПРЕПИРНИ;

  – И така: Какво е величието, като си лепнеш име „Овсеенко”? КОЙ може да ДОКАЖЕ, че има някакво величие в това?

  – КАКВА Е ПРИНЦИПНАТА РАЗЛИКА МЕЖДУ ВСИЧКИ ТЯХ? Между Ленин/Сталин и Троцки, между Сталин и Овсеенко/Дзерджински? В КАКВО се състои тя?
  Нима, ако бяха на власт, Троцки, Дзержжински, Овсеенко нямаше да ликвидират ПО СЪЩИЯ НАЧИН Сталин и неговата кохорта?
  А Хес – Хитлер?
  Ако Троцки, Овсеенко, Тухачевски, а и ХРУШЧОВ, който е бил генерал от КГБ и изпращал хиляди в лагери, бяха на ВЛАСТ – по какво щеше да се различава ТЯХНАТА съветска комунистическа власт?
  (Отговор – по НИЩО! – ЕДНА СЪВЕТСКА МИТОЛОГИЯ и вярващи в нея българчета)

 15. ШОК!
  Радев Рашетников удря Рушия!
  Ето не удар в спину.
  Ето удар в жопу!
  Руски анализ за България:

 16. От НАТО: Американскa войскa се развръща в Румъния по операция Atlantic Resolve ЗАРАДИ РУСКАТА АГРЕСИЯ в Украйна:
  https://www.youtube.com/watch?v=d4uIIESkCV4
  КОЙ ги кани?
  Няма ли да СТЪПЧАТ румънската земя?
  (По искане на румънския премиер, БОКО дал личен пример и изпратил ТИР с Гуменки за войниците и Подметки за танковете – ДА ТЪПЧАТ МЕКО!)

 17. Хитлер не уби Рудолф Хес.Уби Ернст Рьом.А Хес кацна с парашут или другояче в Англия,беше осден на доживотен затвор и умря в края на века в Берлински затвор.

 18. Сталин печели моето уважение. Без него руснаците можеха да са към 350 милиона сега. Това би било катастрофа за Европа и света.

 19. Тактиката, стратегията и военното изкуство са знание, като всяко друго – който знае повече, може повече и получава конкурентно предимство пред всички останали.

  Германците разработват уникална и свръхмодерна за времето си военна стратегия, която им дава уникално предимство и когато започват да я прилагат на практика, завладяват цяла Европа.

  В началото на войната съветските генерали действат както всички останали противници на Германия по това време – изпращат набързо събрани войски на необорудвани позиции. Танковите лавини на Вермахта прегазват тези позиции и нанасят наистина ужасяващи човешки и материални (военна техника, оръжие, продоволствие) загуби на съветските войски.

  Разликата между СССР и цялата останала Европа е,че ЦЯЛА ЕВРОПА КАПИТУЛИРА, А СССР СЕ СРАЖАВА ДОКАТО ЗАБИВА ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ НА РАЙХСТАГА, и това са ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ, а не опорни точки.

  Днес 75 години след като са приключили тези сражения е много лесно да се обвиняват съветските генерали защо са изпращали войниците си на необорудвани позиции под веригите и оръдията на немските танкове – ами защото не са имали даже теория за маневрена отбрана, да не говорим за практика. Никой друг не е имал такава теория през 1941-1942 г, включително генералите на Дания, Белгия, Холандия, Франция, Норвегия и всички останали държави, които губят сраженията и КАПИТУЛИРАТ.

  СССР обаче продължава да се сражава с цената на всичко, включително здравето и живота на милиони войници. През зимата на 1941 г в битката за Москва генерал Рокосовски разработва и прилага на практика своята теория за маневрена отбрана срещу немските “клещи” (кеселшахт) и германските войски започват да отстъпват. Затова Рокосовски става маршал и командва парада на победата в Москва през 1945 г.

 20. За Историк.
  “но това не е преднамерено изтребление на собствения народ, а жестока борба за оцеляване.”
  А преди войната Сталин не е ли избивал собствения си народ.Унищожаването и на офицерството не е ли причина за милионите жертви.Строгата Йерархия при вземане на решения, често неадекватни,не е ли всичко това унищожение на собствения си народ. Унищожението на военнопленниците и натирването на населението на окупираните територии,умиращи по пътя .Няма в цялата човешка история по-голям сатрап от Сталин.

 21. Вижте – и разпространявайте!:
  ОЩЕ за руския КОШМАР и ЖЕРТВИ през Втората световна война:
  “Руските войски тръгваха да се бият срещу германците – ЗАД ТЯХ ВЪРВЯХА ВОЙСКИТЕ НА НКВД/КГБ, със свои картечници, танкови и СТРЕЛЯХА В ГЪРБА ИМ. Да няма връщане. А труповете им по полето – от всеки от тях НКВД вземаше идентификационната значка, да не бъдат разпознаваеми после”. ДА НЕ СЕ ПОЛУЧИ СТАТИСТИКА ЗА МИЛИОНИТЕ ТРУПОВЕ! А ДА СЕ ПОЛУЧИ ПРАВИТЕЛСТВЕНА СТЪКМИСТИКА!
  “НИКОЯ СТРАНА ПО СВЕТА НЕ СЕ ОТНАСЯ ТАКА С МЪРТВИТЕ СИ! Заради такова отношение, НАД 1 МИЛИОН РУСНАЦИ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ ГЕРМАНЦИТЕ и воюват срещу Русия”.
  “Съветските Депортации бяха СЪЩОТО, каквото правеха от SS. Депортациите имаха и за цел да се увеличи местното руско население там, откъдето се изтръгваха хората”.
  “В окупирана Германия, руските войски “изчистват” германските концлагери и ги ИЗПОЛЗВАТ СЛЕД ВОЙНАТА!”
  “В сибирския лагер Магадан, властите правят опити С МОЗЪЦИТЕ НА ЖИВИ ХОРА”!
  “Служителите на лагерите, включително изтезателите, са направени ПОЧЕТНИ съветски граждани и наградени с медали”! “Такива служителите от НКВД и ДНЕС СА ГОРДИ с каквото са извършвали, докато колегите им от SS от германнските лагери – НЕ”!
  https://www.youtube.com/watch?v=XLbsLZ1iX68
  Филмът е часто от по-големия документален филм за ВЕЛИКИЯ съветски съюз, изготвен със съдействие на парламенти от балтийски страни и Европейския парламент:

 22. Към историк:

  И в географията ли сте толкова добър г-н историк, колкото са и „историческите“ Ви познания достигащи до дилетантски военно-технически висоти и политикономия на СССР? А най- точната оценка за възхвалявания от Вас творчески гений на руските военни дейци , хвърлящи войските си в безмислени атаки и даващи безбройни жертви дава техния командващ, маршал Жуков с циничните думи:
  „Бабы опять нарожают“

 23. До Историк
  Ох и ти си един историк.Яко те стяга московският чепик.

 24. хИСТеРИК, няма нужда да повтаряш ,като развален грамфон интерНАЦИоналсоцаилистическите пропагандни шаблони и “опорни точки” , с които партийните ти вождове искат да замажат вината си за обучаването на целият германски генералите във СССР през 20-30 години. Точно в СССР се обучават и усъвършенстват тактики, теория и практика на блицкрига! ТАМ! Няма как да се обучат във Ваймарската република, след като на нея са й забранени военовъздушни и танкови войски от Версайският договор. Едва в средата на 30-те години при Третият райх , Хитлер отхвърля Версайският договор и започва да въоръжава Вермахта , но със примитивни танкети и много леки танкове, и то в малки количества.
  Докато Сталин има огромни количества танкове, които са и по-тежко въоръжени от германските. В артилерията има също неколкократно количествени и качествено превъзходство.
  Огромното количество танкове, самолети, артилерия, десантни войски и мотопехота в СССР показва ,че Сталин се е готвил за блицкриг много преди Хитлер. Само за блицкриг са необходими такива типове въоръжение, и то в огромни количества. Даже не е подготвил никакви отбранителни линии, и е разрушил старата отбранителна линия “Сталин”, защото се е готвил само за нападение ,чрез блицкриг. Цялата граница е била освободена от всякакви заграждения, мостовете са разминирани, защото се е готвело нападение и блицкриг срещу Третият райх. Още Жуков , през август 1939г. прилага блицкриг срещу цяла японска армия на Халхин гол , и я разбива за 2 дена. Още тогава.А и в много отдалечената територия на границата на Монголия.
  Докато през юни 1941г. просто Вермахта е по-малоброен и е успял за по-малко време да се подготви за нападение, и това му позволява пръв да започне блицкриг си, преди сталиновия. На цялата територия от границата до Москва няма изградена нито една отбранителна линия, и това позволява на Вермахта да стигне до нея за няколко месеца. и щом Сталин не се е готвил за отбрана , това означава ,че се готвил САМО за нападение , чрез блицкриг. Което и води до огромния брой пленници и жертви в РККА, която няма никакви отбранителна тактика и стратегия. А и още от първия ден на войната всички военачалници са искали не отбрана , а само нападение. Изпращайки войниците в непрестанни атаки срещу Вермахта, които увеличават жертвите без да имат голям ефект. Едва когато се взема решение за отбранителни действия , а не нападателни ,при Сталинград, Ленинград и Курската дъга , РККА успява да спре Вермахта.
  П.П. хИСТеРИК, няма нужда от големи фанфари за Стали, Жуков, Рокосовски,Конев и т.н.. Защото темповете на настъпление на Вермахта са най-големи в СССР, и по-големи от далеч по-неподготвените за война от СССР – Франция,Гърция, Югославия…….
  Макар и много по-малки ,като територия от СССР, и много по-рано от 1941г..

 25. П.П.П. малко уточнение в началото:………, с които партийните ти вождове искат да замажат вината си за обучаването на целият германски генералите във СССР през 20-те и 30-те години на 20 век. ……………….

 26. „ИСТОРИК”,

  Няма да спра да се чудя на политико-манталитетно -антропологичната категория, която олицетворявате. При наличието на толкова нови като документален обхват и концепции изследвания, вкл. и на доста сериозни и отговорни към истината руски учени – да каканижеш, да дуднеш и да излагаш дори и путинофилската си анонимност с разказчета от „Наръчник на партагитатора”, издаден през 1976 от ГК на БКП, Червен брег за работа с актива в Шумкарско, Мандраджийска епопея, Червеноглавци, Фатмашко, РускоЗетьово и пр.)… – наистина не разбирам! Ние сме плуралистичен форум, но има познавателно равнище, от което вече можем да се различаваме.

 27. Може и да е дребнотемие, но мисля, че Голямата опасност винаги е съвокупност от микроскопични, почти пренебрежими малки опасности, които обикновено “великодушно” отминаваме (премълчаваме) и ако продължава така, скоро ще се намерим потопени до шия в голямата ла.нява опасност , от която измъкване няма. Затова, мисля, че е важно да не подминаваме в коментарите си, да споделяме малките ла.няви истории, свързани с присъствието на “постоянно пребиваващите освободители” в живота ни.

  По пътя за Петрич, между Благоевград и Симитли, има една бензиностанция, от ония, които са си платили нещо на някого, за да спират точно там автобусите с туристи и да консумират стоките им, но тази бензиностанция има някои “особености”: там целогодишно, и в горещините, и в студа, се стеле гнусна миризма на изпражнения, вероятно или няма канализация, или канализацията й е заустена в близката рекичка. Друга “особеност” на тази странна бензиностанция е, че в момента , в който пристигне автобус с туристи, тоалетните й се заключват!
  Бензиностанцията е на ГАЗПРОМ (не ЛУКОЙЛ, не OMV или ROMPETROL)! ! !

  За съжаление, от досегашните действия на патрЕтичните български управляващи е очевидно, че те нямат нищо против (даже напротив!) управляваната от тях България да се превърне постепенно в една бетонирана, воняща газпромовска бензиностанция !

  Отврат! И срам за България и българите!

 28. “Москва припозна успеха на Кристиян Костов.”
  И с право! Той си е техен кандидат и е избран с гласовете на руснаците зад граница. Затова са толкова жалки с ентусиазма си клакьорите от БНТ и пеевските медии…

  Но въпросът е защо България припозна руския кандидат? Толкова ли не можахме да подкрепим един талантлив българин или българака, за да представи родината си?

  https://offnews.bg/news/Kultura_33/Moskva-pripozna-uspeha-na-Kristian-Kostov_655510.html

 29. Днес цял ден имам устойчив проблем с пускането точно на този пост, останалите минават:

  ¬ Може и да е дребнотемие, но мисля, че Голямата опасност винаги е съвокупност от микроскопични, почти пренебрежими малки опасности, които обикновено “великодушно” отминаваме (премълчаваме) и ако продължава така, скоро ще се намерим потопени до шия в голямата ла.нява опасност , от която няма измъкване. Затова, мисля, че е важно да не подминаваме в коментарите си, да споделяме малките ла.няви истории, свързани с присъствието на “постоянно пребиваващите освободители” в живота ни.
  По пътя за Петрич, между Благоевград и Симитли, има една бензиностанция, от ония, които са си платили нещо на някого, за да спират точно там автобусите с туристи и да консумират стоките им, но тази бензиностанция има някои “особености”: там целогодишно, и в горещините, и в студа, се стеле гнусна миризма на изпражнения, вероятно или няма канализация, или канализацията й е заустена в близката рекичка. Друга “особеност” на тази странна бензиностанция е, че в момента , в който пристигне автобус с туристи, тоалетните й се заключват!
  Бензиностанцията е на ГАЗПРОМ (не ЛУКОЙЛ, не OMV или ROMPETROL) !!!
  За съжаление, от досегашните действия на патрЕтичните български управляващи е очевидно, че те нямат нищо против (даже напротив!) управляваната от тях България да се превърне постепенно в една бетонирана, воняща газпромовска бензиностанция !
  Отврат! И срам за България и българите!

 30. След очакваната реакция на Киев по повод руската участничка,явно е,че той е бил резервния вариант на Кремъл,но двойното му гражданство е било решаващо за ролята му на Троянски кон и съответна реакция при успех.Но бог види…

 31. до историк, читател – изобщо всички с общия псевдоним: БАЛАЛАЙКА:

  1. Факт,а не опорна точка: Не СССР а Съюзниците във ВСВ побеждават Германия (това че СССР си приписва авторството си е чисто руски патент на нищожества които са се взели насериозно)
  “Ако не беше помощта на САЩ то ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ нямаше да спечелят войната” Йосиф Сталин, 1945 г.
  ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ казва Сталин ако мозъчната ти гънка с чук и сърп сякана може да разбере.
  2. Факт: Към ноември 1942 СССР разполага само с 607 тънка. Великобритания с цената на огромни загуби от немските “акули”(подводници) изпраща спешно и успешно 470 танка за отбраната на Москва.
  Друг факт: Спасителя на Москва е ген.Власов, а не Рокосовски.
  Факт: Жуков води паради парада 1945а а не Рокосовски
  3. Факт: Берлин е бил под англо-американска обсада 2 седмици за да чака Жуков да го превземе по лична молба на Сталин.При пристигането на РККА пред Берлин Монтгомъри го предупреждава за наличието на километрични минни полета около Берлин и предлага най-модерните тогава за времето си британски бронирани миночистачи. Жуков преодолява минните полета с …………пехота. Само за презвемането на Берлин са загинали МИЛИОН и ПОЛОВИНА солдати – повечето заради точно този способ на разминиране.Това ако не е изтребване на собствения си народ- здраве му кажи.
  На любимия ти руски ето казват самите руснаци за доставеното за СССР по програмата “Land-Lease” от САЩ:
  Поставки военной техники из США

  Летательные аппараты 11400
  Бронетехника (Танки, Сау, БМП, БТР) 12000 6564, 7000
  Грузовые машины 15232
  Локомотивы 1977
  Мотоциклы 35170

  В Советский Союз в рамках ленд-лиза также было поставлено: Тракторов 8 071 штук; Винтовок 8 218 штук; Автоматического оружия 131 633 штук; Пистолетов 12 997 штук; Взрывчатые вещества: 345 735 тонн( в том числе Динамита 31 933 тонн; Толуола 107 683 тонн; Тротила 123 150 тонн); Пороха 127 000 тонн; Детонаторов 903 000 штук; Оборудования зданий на $10 910 000; Товарных вагонов 11 155 штук; Грузовых судов 90 единиц; Противолодочных кораблей 105 единиц; Миноносцев 197 единиц; Подводных лодок 105 единиц; Радиолокаторов 445 единиц; Двигателей для кораблей 7 784 штук; Запасов продовольствия 4 478 000 тонн; Машин и оборудования на $1 078 965 000; Стали 2 800 000 тонн; Цветных металлов 802 000 тонн; Нефтепродуктов 2 670 000 тонн; Химикалий 842 000 тонн; Хлопка 106 893 тон;н Кожи 49 860 тонн; Шин 3 786 000 штук; Армейских ботинок 15 417 000 пар; Одеял 1 541 590 штук; Этанола высокой очистки(для изготовления взрывчатых веществ) 331 066 литра; металлорежущих станков 38 100 штук; телефонов 2 500 000 штук; вагонов 11 075 штук.

  Можно уверенно утверждать, что 1943-1945 годах отечественное сельское хозяйство, абсолютно разоренное войной, было не в состоянии прокормить многомиллионную армию.Почти весь сульфаниламид и пенициллин, который использовался в госпиталях Красной Армии, был поставлен по ленд-лизу.

  А като много много пресен пример за ултра-мега-гига кадърните руски военни и ИЗТРЕБЛЕНИЕТО на собствения им народ е подводницата КУРСК неотдавна.
  Целия свят предложи помощ на Русия само че Адолф Путлер издави моряците и офицерите.И за да е пълен цинизма на неграмотния сатрап лично Адолф Путлер нарече вдовиците и майките на загиналите моряци “Евтини курви за по 10 долара”

 32. P.S. @Историк, Читател и вся осталная балалайкавствая сволоч: “Глупостта е дар Божи,с който не бива да се злоупотребява”,Ото фон Бисмарк

 33. P.P.S. @Историк: Великобритания е във война с нацистка Германия от 1939 г. така че тази балалaйка за единствените СССР които не били победени издиша като въздух под налягане.
  Само че Великобритания не виждам да набива крак по паради като зомбитата от Червения Площад

 34. А да не говорим,че майката е рускиня,в Унгария например обезателно се упоменава майчиното име,което е сигурното.Бащинството е нещо дискутируемо.Което виждаме и от руските СМИ.

 35. И малко факти:

  Битката за Москва е през зимата на 1941 г, на 19 ноември 1942 Рокосовски започва операция Уран, която през февруари 1943 г приключва с капитулацията на фелдмаршал Фридрих Паулус и 6-та германска армия под Сталинград

  Маршал Рокосовски КОМАНДВА, а маршал Жуков ПРИЕМА Парада на победата в Москва през 1945 г

  Знаеш много малко за историята и съвсем нищо за войната и военното дело, не знам дали осъзнаваш колко е смешно и жалко да се опитваш да обосноваваш исторически тези само с копи-пейст оттук-оттам, без да имаш никакви познания по въпроса, който обсъждаш.

 36. хИСТеРИК , може няКОЙ да е допуснал неволни грешки, НО твоите са ментални, останал си си там ,където са те оставили партийните ти пропагандисти, преди много…. много време. Но това не е проблем за теб , и тях, както се вижда от сричането ти в историческата ви наАука!

 37. Със сигурност,към началото на войната Рокосовски е в лагернякъде в Архипелага,ще проуча и ще ви съобща .

 38. Извинявайте,освобождават го през лятото на 1940 год.

 39. до балалайката историк: Как ще приема парада Жуков?!?Това счупи тъпомера вече.
  Сталин приема парада,а Жуков ВОДИ парада на бял кон.Първоначалната идея е била Сталин да води парада, но първо не е можел да язди, второ няма как едновременно да води и приема парада.
  И как така зондеркомандите пропуснали едни около МИЛИОН човека РОА под комадването на ген.Власов.И не само пропуснали да ги убият ами ги въоръжили и пуснали да участват в бойните действия на Западния фронт
  Казах ти вече че глупостта е дар Божи, но ти не само злоупотребяваш, а направо си изнасилваш единствената мозъчна гънка с чук и сърп сякана

 40. До Симеон и останалите приятели. Мое мнение изразявам. Не придавайте важност на трола, назовал се претенциозно историк. Не виждате ли, че всичките му “мнениа” са единствено поднесени като домашно подготвени, ама от друх, опорни точки. Той не смее да мръдне на милиметър от тях и досега няма и едно изречение писано от себе си. Целта е да провокира избелвайки историята. При мен номерът му не вървой.
  Само погледнете колко свободно минава от зимното контранастъпление през декември 1941г. под Москва и отива направо на финала на битката при Сталинград в началото на 1943г. А през цялата 1942г. ркка, бас ловя, че не знае, чак сега ще гуглира, какво се крие зад абревиатурата, търпи разгром след рагром. С радиоточка, а какво друго в наше време е мурзилката, не се “спори”.

 41. Георги Николов,благодаря за съвета и подкрепата,но аз не пиша заради балалайката който жабуркайки три думи на немски си мисли че е станал историк.
  Пиша заради по-младите читатели в блога за да не се подвеждат по разни ментета,било историци,географи,читатели или други чалгарчета.
  Цял живот са ни учили да не обръщаме внимание на ментета,чалгари и друга простотия и затова за трети път имаме премиер известен като Тиквата,Пунта Мара и Рапон.

 42. Симеон, съгласен изцяло. Само “препоръчах” да не го вземаме насериозно самозваният “историк”. За другото-да. Ние, по принцип и изобщо, нещата и от съвременноста и историята ги знаем доколкото доколкото да не се подвеждане от проватори като споменатият. А за младите и останалите които се плъзгат повърхностно по канавата на минало-бешало и наще време, задължително трябва да даваме всичко от себе си, посочвайки истината, само истината, цялата истина.

 43. @Георги Николов: Твоята приказка-сравнение за спора с русофилистик и играта на шах с гълъб ми е любима.Ако онова менте което се е самонарекло “историк” не беше споменал за “единствената”,”мощна”,”галактико-вселенска непобедима” червена паплач наречена РККА изобщо нямаше да си губя времето с него.SALUTE

 44. Парадът на победата на 24 Юни 1945 се командва от Рокосовски и се приема от Жуков (на бял кон), а Сталин присъства като обикновен зрител. Справка : “Последната република” Виктор Суворов.

 45. @историк:
  “Разликата между СССР и цялата останала Европа е,че ЦЯЛА ЕВРОПА КАПИТУЛИРА, А СССР СЕ СРАЖАВА ДОКАТО ЗАБИВА ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ НА РАЙХСТАГА, и това са ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ, а не опорни точки.”

  “Г-н” “Историк”, Хитлер никога не успява да накара “ЦЯЛА ЕВРОПА ДА КАПИТУЛИРА”! Това е същинската ви, типична съветска опорна точка. Докато трае битката за Британия /от юли 1940 до юни 1941/, съветските другари весело пийват водка заедно немските колеги нац социалисти, подпомагат ги с горива и ресурси, и весело изтрепват елита на Полша, която са си поделили малко по-рано – през 1939. Виждали сме и съветски агитационни плакати, на които Луфтвафе и съветски самолети дружно бомбардират Лондон…

  Ако цяла Европа беше капитулирала, на другаря Сталин му беше спукана работата -както знаят всички НОРМАЛНИ хора по света.

  И нещо друго – ако воюваш, както воюва червената армия, -без да даваш пукнат грош за живота на войниците – и да загубиш огромен брой хора, и не само това – дори ДА НЕ ЗНАЕШ КОЛКО ВСЪЩНОСТ МИЛИОНА ДУШИ СИ ЗАТРИЛ, (?!) това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Никъде другаде няма такава армия, това е срам!

  с две думи – ако имаш армия като червената армия -не ти трябва враг…

 46. Сталин е имал чин генералисимус (друг е въпроса кой и по какви заслуги му го е дал).Като генералисимус и върховен главнокомандващ е приел парада от трибуната.В субординацията и протокола на военните паради върховния главнокомандващ винаги (един вид почетно) приема парада отделно от висшия офицер който посреща водещият парада.Няма как върховен главнокомдващ да е обикновен зрител на никoй парад,не само на руски парад.

 47. @Историк

  От вчера се дивя на предложеното (точно тук?!) ‘историческо’ творчество. Открих още едно вдъхновяващо изречение:

  “Съветското ръководство не е виновно, че германските зондеркоманди масово изтребват беззащитно цивилно население на окупираните територии.”

  Сталиновите ежовщини ряпа да ядат пред тая пропагандна ювелирност.
  Отговарям с камъни от вашия сесесерски ‘мейнстрийм’- думата има маршал Александр М. Василевский:

  «Без тридцать седьмого года, возможно, и не было бы вообще войны в 1941 году. В том, что Гитлер решился начать войну… большую роль оказала оценка той степени разгрома военных кадров, который у нас произошел».

  Съветското ръководство не е виновно… Сталин дремвал следобедно и пропуснал големия терор.

 48. @Васил Милев

  Така е, има фотографии и видео документ (който мога да гледам само при изключен звук). Но едва ли има значение. Разликата между конете е по-голяма от разликата между Жуков и Рокосовски; сигурно затова последните често ги монументализират в пакет.

 49. SIMEON защо упорствате за глупости? Парадът на победата го е командвал Рокосовски и го е приемал Жуков! Точка! Командващият рапортува на приемащия! “Висшия офицер който посреща водещият парада” по протокол се нарича “приемащ парада”! Няма такъв термин “водещ парада”!

 50. @георги: СССР през 1945а провежда 4(четири) парада по случай Ден Победьй. Хайде всички дървени философи и балалайки изяснете се първо за кой парад става въпрос. Точка.

 51. SIMEONЕ,

  И 40(четиресет) да са им пръдните, има ли някакво значение.
  Изискванията за производство на нови ветерани (че старите измряха) са по-любопитни.

  Поздрав за текста по-рано!

 52. SIMEON Става въпрос за парада на 24 юни в Москва. Парада, за който ти пишеш глупости! Парадът на Победата е един!Я кажи кои са тези четири парада! А това е друга твоя глупост: ” Факт: Берлин е бил под англо-американска обсада 2 седмици за да чака Жуков да го превземе по лична молба на Сталин.” Имаш ли си понятие какво значи “обсада”? Друга глупост: “Само за презвемането на Берлин са загинали МИЛИОН и ПОЛОВИНА солдати..” Не трябва на глупостите на историк да се отговаря с други глупости!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.