Русия показва кукиш на Украйна с българска троянска пешка

Преди да бъда контрапротестиран от обичайните дежурни защитници на Русия, която се опитват да опазят от “всемогъщото” ми ( както излиза) критично мнение, искам да попитам: за какъв (друг) български успех руското посолство в София е поздравявало някого в обозримото минало, както постъпва сега във връзка с второто място на Кристиан Костов на песенния конкурс на “Евровизия”?

Отговарям в аванс: няма аналогия. Защото дори и за успешния руски сценарий с прокарването на промосковската кандидатура на Ирина Бокова на върха на ЮНЕСКО през 2009 г. ( след сложна комбинация в играта на домино чрез отпадането на дискредитирани кандидати и след тактическо оттегляне на официалната руска кандидатура) не е имало такава демонстрация на руски триумф от заиграването с далеч по-малко значима българска пешка, както в случая с Кристиан.

На какво основание тогава руското посолство решава днес да обяви официалната руската гордост от българския успех, разпространявайки позиция, в която се поставя акцент върху местоживенето на Кристиан в Москва? Щяха ли руските власти да тържествуват, ако не ставаше дума за злорадството, че се “надхитрили” и дори дискредитирали украинската забрана върху посещенията в страната на чужденци, легитимирали с присъствието си руската окупация на Крим?

Смея да направя обосновано предположенине, че именно солта в украинската рана предизвиква московската наслада. Прилича на онзи руски неприличен жест, известен като кукиш, който ни навираше в очите една руска кранта по време на нашия протест на 9  май пред Монумента на окупационнната червена армия МОЧА.

Иначе казано, кремълската пропаганда се възползва от удобния случай, за да натрие украинския нос, а на бългите да напомни, че пак трябва да са им благодарни – този път “за развитието на един талант” именно в Москва, както се казва в разпространената от руското посолство в София позиция.

Ако пребиваването в Русия е повод за порусначване ( без кръвна връзка с Русия), то как да се отнасяме към близо 2 милиона българи, които развиват своя талант или дават своя принос за развитието на чужди икономики навсякъде на Запад – само не и в Русия  ( хранейки същевременно България като втория най-голям източник на валутни приходи след траншовете на ЕС)?

Не ми е известно дори един от тези наши сънародници в чужбина да се е обявил за холандец, датчанин, британец, германец и т.н.

Право на Кристиан Костов е да избере какъв да се чувства- засега развява българския флаг. Но преди да се е произнесъл категорично по темата ( особено когато навърши пълнолетие), ще смятам изявата на руските власти за кражба на детска идентичност ( вид ментална педофилия) и избиване на комплекси.

Последният ми въпрос е: каква е по националност майката на Кристиан, за която нашистките телевизии ни съобщават , че е “от Казахстан”?

Бас държа, че 99 на сто от облъчваните с тази недомлъвка български телевизионни зрители остават с впечатление, чематушката е рускиня, живееща в Казахстан ( това е най-русифицираната по времето на съветския колониализъм азиатска република и подобно предположение е твърде правдоподобно).

Майката на Кристиан обаче си е местна. Казва се Зауре Хайдарова Костова.

Няма данни в Казахстан да ликуват от изявята на сина й. Вероятно защото Казахстан, при всичките критики към състоянието на демокрацията в страната, не може да бъде заподозрян в мания за световно величие и не търси под вола теле в телевизора.

Направих си труда да проверя. Публичното известното в самия Казахстан за майката на Кристиян е твърде скромно като количество , но показателно като качество.

image

От профила на Зауре Хайдарова Костова в местната версия на фейсбук можем да видим съобщение от 14 март, че й е “много приятно” да види сина си в новините (  руската държава се изявява  като “повече майка” с едни гърди пред нея – направо се гордее с Кристиан):

Очень приятно  видеть своего сына в новостях!!!!!

https://ok.ru/profile/147328085?st.layer.cmd=PopLayerClose&st._forceSetHistory=true

Ако проследите възгледите на Зауре, ще ви стане ясно защо кремълската пропагадна я таксува за рускиня и взима на въоръжение в хибридната си война нейния син. За Зауре украинците са фашисти, а Сталин е кумир. Вижда се от картинката, с която илюстрира победата си във виртуална игра.

Go to App

При това използва гласа на Висоцки за илюстрация към внушението, че руските синове ( просто синове, като нейните, а не пратениците на Путин, т.е.  просто доброволци, както твърди официалната кремълска пропаганда) отиват на война  срещу “фашистка” Украйна – все едно , че украйнците нападат Русия. file:///.file/id=6571367.7345538

Дано не се изтълкува като намеса в интимните отношения на родителите, но Зауре никъде не споменава каквото и да било за българина Костов, който е баща на талантливия й син, “приватизиран” за целите на руската пропагадна.

Би било полезно талантливите български медии, ако не дължат развитието си на Москва, да се опитат да го издирят и интервюират. Нима не е интересно да узнаем какво мисли потенциално гордият българин Костов?  Или той е някакъв призрак? Зауре харесва Сталин и смята Украйна за “фашистка”. Да не би пък татко Костов да не се е покръстил в  руската шовинистична вяра? Или пък има нещо друго, което сдържа нашите медии да се поинтересуват от тази “подробност”?

Само че талантливите български медии преди това трябва да обяснят защо спестиха информацията за семейството на Кристиан и неговото посещение в окупирания Крим преди тази информация, която получавате сега, да достигне до вас,  а не след като Москва направи от казуса свой хибриден боеприпас в пропагандната си война с Украйна, превръщайки унизително България е “съпътсваща жертва”.

ПОСЛЕСЛАВ: “Украинците са най-милите хора на света, аз въобще не го очаквах,” казва изнеданият ( какво ли са му внушавали преди това?) Кристиан в едно от първите си интевюта, изненадвайки намеренията на московската пропаганда да го употреби срещу украинците. http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/05/14/2970956_kristian_kostov_mnogo_sum_gord_che_dovedoh_bulgariia/

IMG_1375

31 мнения за “Русия показва кукиш на Украйна с българска троянска пешка”

 1. Руското нахалство е винаги безгранично. Как иначе руснаците са стигнали чак до Аляска?
  Константин, башата на Кристиан, е Българин по националност и гражданство. Той е роден в България и ОТИШЪЛ в Русия. Той има българска лична карта и паспорт (може да има и руски и 100 други такива, но българското е запазено).
  Зауре, майката на Кристиан, е Казахстанка по националност и гражданство. Тя има казахстанска лична карта и паспорт (може да има и руски, и други, но това също няма голямо значение в случая).
  Това, че Кристиан е роден в Москва (Русия), НЯМА значение за гражданството му. Той може да е роден на ДЪНОТО НА ОКЕАНА или НА ЛУНАТА, но след като има родител българин, детето става АВТОМАТИЧЕСКИ и ПЪРВО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. Българският Закон за гражданството, ЧЛЕН. 8, го казва изрично, ЧЕ, АКО ПОНЕ ЕДИНИЯТ РОДИТЕЛ Е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, Е ТАКА: http://bit.ly/2pzkTYt. Друг е въпросът дали родителите са го записали в Казахстан и за Казахстански гражданин. Също друг въпрос е дали те са го записали в Москва и за Руски гражданин – но това е възможно, ЕДИНСТВЕНО, ако поне единият от родителите е (и) Руски гражданин. Доколкото виждам, не е известно да е така, но пък не е изключено.
  Не знам дали Русия има разпоредба ВСЯКАКВО дете, родено на нейна територия да става АВТОМАТИЧНО руски гражданин, щом е там родено. Доколкото знам, такава разпоредба имат малко стране като например ГЕРМАНИЯ: например, дори, ако чужденка, каквато и да е – българка, китайка, аржентинка – пътува транзит с влак ПРЕЗ Германия и вземе се случи да роди тогава, ДА, ВЪВ ВЛАКА, детето става АВТОМАТИЧНО германски гражданин – да де, ако родителят го желае.

 2. Експлозивно!: От два дни се върти из Европа и Америка (НЕ В РУСИЯ):
  Холандски документален филм на известната с разследвания програма Zembla за връзките на ТРЪМП с РУСКАТА МАФИЯ: „Съмнителните приятели на Доналд” (The Dubious Friends of Donald Trump – De omstreden vrienden van Trump):
  „Връзките на Тръмп в Русия са отдавнашни и много. Сред тях са олигарси, чисти гангстери, големи рекетьори и други. Разплитане може да му докара КРИМИНАЛНО ОБВИНЕНИЕ”!
  „Русия не помогна ли на Тръмп на изборите през 2016 г.?”
  „Не прехвалваше ли Тръмп непрекъснато Путин?”
  „ЗАЩО бе Уволнен Коми на ФБР/FBI – та той бе започнал да РОВИ РУСКИТЕ връзки на Тръмп!”
  Досега филми на Zembla са довеждали в Холандия до разтърсване на правителство, пренареждане в инфраструктурния сектор, където са най-големите поръчки, оставка на депутат от парламента и др.
  (Не се ли появи по РУСКА команда тук ПИКЛИВОТО „Тръмп-„общество””?! – от български ЧЕКИСТИ и червени мафиоти!)
  (А ЗАЩО НЕ СЕ ПОЯВИ „спонтанно” ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН – ОБЩЕСТВО, БАЩАТА ОСНОВАТЕЛ, или РЕЙГЪН – ОБЩЕСТВО, БЕЗ равен на него?? ЗАЩО НЯМА КОМАНДА ЗА ТЯХ ОТ МОСКВА?)
  (Не потеглят ли нещата към ИМПИЙЧМЪНТ – Дано!?)
  http://www.rawstory.com/2017/05/watch-explosive-dutch-documentary-says-trump-has-deep-ties-to-russias-mafia-underworld/
  https://www.dcreport.org/2017/05/12/the-fbi-is-still-looking-into-the-trump-kremlin-connection/
  https://zembla.vara.nl/dossier/uitzending/the-dubious-friends-of-donald-trump-the-russians

 3. КОИ са 5-ТЕ най-големи мафиотски групировки в света?
  (от Fortune, по J.S. Research:)
  1) СОЛНЦЕВСКАЯ БРАТВА/братлета-ВРАТЛЕТА – от Солнцево, район на Москва, най-голямата в Русия и навярно в света, с годишен приход 8,5 МЛРД. ДОЛАРА!, има 10 «бригади» из страната, 9 хил. члена, съвет от 12 души контролира финансовите «заработки» и потоци, ръководството провежда редовни срещи на различни места по света, занимават се основно с контрабанда и предлагане на наркотици, хероин основно от Афганистан (Русия потребява 12% от хероина в света, докато населението й е 0,5% от населението на света), кокаин основно от Ю. Америка, също на хора, с операции почти по цял свят, включително в Европа, САЩ, Канада, убийства и др.
  2) Ямагучи Гуми – Япония, известна и като „Якудза” (~мафия), от над 100 години, 6,6 млрд. долара годишно, има контакти със Солнцевите, наркотици и др., силно централизирана, за разлика от китайските, стройна йерархия и силна структура, независимо от ударите на правителството.
  3) Камора – италианско-американската мафия, с център Неапол, още от 19-и век, 4,9 млрд., все още силна, генерирала е и приходи и 33 млрд., проституция, оръжие, наркотици, хора.
  4) Ндрангета – в най-южната област на Италия, отделна от Камората и по-малка, 4,5 млрд., наркотици, връзка с Ю. Америка, доставки основно в Европа, а и в САЩ.
  5) Картел Синалоа – Мексико, 3 млрд., основно наркотици, с фокус в Мексико и САЩ.
  http://fortune.com/2014/09/14/biggest-organized-crime-groups-in-the-world/
  (За 2016 г. БВП на България по номинал е 52 млрд. долара)

  Пут-ын:
  http://img0.liveinternet.ru/images/attach/b/4/113/99/113099238_86570002_putyin.jpg

 4. Няма смисъл да се коментира един случаен успех на един европейски конкурс(НЕ е пулеристки!) с песен,която не изпята
  на путлеристки език! Къде видяха кагебисткият слуга макаренков и начальниците му някаква “руска връзка” в представянето на една песен на “вражият” английски език?!?!?
  Друг е въпросът ,че ако имаше ариийски чист руски изпълнител , тогава Костов нямаше да се класира. Защото всички представители на путлеристката пета колона в Европа щяха да изберат “оригиналът”, а не ерзац-ариец от НРБ с казахстанска жилка , макар и с “правилният” сталинистки “манталитет” и путлеристка рашизоид(иот)ност!
  Но поради примитивният путлеристки цинизъм да настоява точно Самойлова,която е посещавала Крим,украинските власти не й разрешиха да присъства В Киев. Вместо да изберат по-приемлив руски представител за Евровизия, който да я замени!
  А и не знаех ,че кагебисткият пасолозоид макаренков има толкова високо мнение за “вражеските конкурси”, щом като смята че призово класиране в Евровизия е ГОЛЯМ, повтарям – ГОЛЯМ УСПЕХ ,за класиралият се на второ място Костов(не е Иван Костов!). Дали няма да се размине с повишението си щом като предпочита “вражите конкурси” във “вражеска” Европа, пред туземните “конкурси” в путлеристкият бандитустан, и на “вражески” европейски езици?!? Даже не са и “вражески” – направо “НЕарийски” и не “НЕрашистки”?!?
  Как си позволява макаренков да се “НЕарийци”?!? Путлер трябва “по-добре” да си избира обслужващият го лакейски , кагебистки, но пък въпреки все пак “арийски”, персонал!!!

 5. Не ме е подвело вътрешното чувство за този руско/казахстански Троянски кон.Благодаря,г-н Инджев.

 6. Ако майката на Кристиан се казва Зауре Хайдарова, а баща му е българин, тогава за какъв триумф на рашките става дума? 🙂

 7. Не знам какъв кукиш показва на Украйна,знам със сигурност какъв кукиш+Среден пръст показват на България:
  Деветомайски паради (с историци балалайки) +Евровизии+доброволни&задължителни военни наборни служби+руски възпитанички от БНТ kласират Русия+руски възпитанички номинирани за зам. министър на здравеопазването= всякакви димки и партенки за русификация и отвличане вниманието от значими теми.
  Както е казал народа: “Всичката пара у свирката”.
  А темите са: ГАЗПРОМ да продава и занапред на завишени цени газта за България, Лукойл да продава най-скъпи горива, Електричеството да скача с нови 10% , продължаващо ограбване чрез АЕЦ “Белене” – това е кукиша за България, докато всичко живо се препира виртуално относно някакъв метросексуален келеш и се занимава с дребнотемие.

 8. Някой ОТРЯЗА видеото в YouTube, което бях сложил по-горе. За “Доналд и съмнителните му Руснаци”. Няма и обяснения в YouTube защо е станало така. Друг път казват причината.
  Истината е НЕИЗГОДНА!
  Ето го тук, от Zembla:
  Но малко по-различно.

 9. Колцина биха обърнали внимание на “дребните детайли” в поредната руска нечиста намеса…
  Поредна благодарност за професионализма на автора…

 10. Убеден съм че в избирането на детето няма българско участие а нещата се контролират от москва. Разходите са за наша сметка и сигурно са най-дълбоко пазената тайна. 5-ма са му писали музиката (от световна величина) учителка му е била тази, която е създала световно известния тинейджър Брийбън ли беше или нещо подобно и т. н. Голям и скъп екип.Целта отчасти е постигната. Общество ни е разделено по още едно направление. А можеше да се даде път на един певец с Българско и проевропейско самосъзнание. Слушах интервютата с младежа и не го чух да казва гордея се че съм Българин. Имаше витиевати фрази от рода “за България”. Недостойно е да се използват деца за такъв сценарий.

 11. Сигурно товарищ посол Макаров е внесъл предложение за удостояване на лауреата с лично едноименно оружие и предсрочно производство в чин „старши лейтенант”… Эх, хибридка, хибридочка!… Невероятно, още се щипя, не ми се вярва направо, но аз съм приятно изумен от коментара в „Пыг” на Недодялька Недодяльков за хибридката на московския парень! Щом ТАМ се появява такова мнение, значи вонята е неудържима…

  http://pik.bg/скандално-непатриотично-за-кристиан-костов-и-българското-му-парче-на-евровизия-news657716.html

 12. До SIMEON
  Tочно това са темите. Газпром и Лукойл. И по това се познава истинската опозиция на властта. Другите “скандални” теми и истории отклоняват, разединяват, замъгляват,лумпенизират съзнанието на гражданите на България.
  Моите изводи:
  1 Обединение с НОВА РЕПУБЛИКА.
  2 обединени да потърсим чужда помощ и финансиране(аргумент за това да е 109 място по свобода на словото и намесата на русия във всичко у нас) за медийно присъствие на цялата територия на страната.
  След 1 и 2 мисля че нещата ще си дойдат на мястото защото истината е на наша страна.

 13. П.п. Мисля че един румънски евродепутат измоли и получи 6млн евро за справяне с облъчването от москва. Като знаеме тук къде е Румъния и къде България.

 14. Искам да изкажа впечатленията си на един сравнително добър любител на музиката и отчасти на видимата кампания по “Евровизията”.
  Както на мнозина,така мисля,не са ми известни регламента,същността и комерсиалните цели на този форум.
  Тези неща,както и явното заиграване с българското,еуфорията и качествата на изпълнителя К.К. ме отблъснаха и накараха да не се интересувам от “Евровизия”.
  Тази сутрин случайно попаднах на интервюпо телевизията на младия 17 годишен Крис (Кристиян). И преди състезанието,и сега,ми правеха нелицеприятно впечатление неговата самоувереност на избранник,на победител и носител на силата,външно на българското.
  Все пак неоработеният талант,все още,допусна някои не добре изработени откровения.
  Той каза: “Ние трябва да ги МАЧКАМЕ,да ги побеждаваме”.Кои са ТЕ,кои сме ние? Все още детска прямота. Защо трябва да ги мачкаме?
  Друго откровение,говоря по смисъл:” Ние се борим за ВАС българите”. Ясно-някои,ние, се борят за вас (т.е.за нас) българите. Има разграничителна линия;
  Има време,младият талант ще се школува в говоренето и тепърва му предстои да се доказва в пеенето.

 15. Cлед като “националната” БНТ вече 3-ти ден предоргазмено задъхана ни оглушава с големия “български” успех, реших като данъкоплатец, който я издържа (заедно с административните й ръководители, начело с др. вяра лафчис-анкова) да погледна на официалния й сайт за повече инфо относно “великото” събитие.

  И установих, че БНТ отново излъга масовия драг зрител и данъкоплатец.

  На линка
  http://news.bnt.bg/bg/a/predlozheniya-za-sbitie-na-sedmitsata-8-14-may
  снощи в 19:45, четвърт час преди централната емисия новини, масовият драг зрител бе класирал събитията на седмицата така:

  1/ Мария Габриел номинирана за български еврокомисар – 41.15% от гласовете;

  2/Еманюел Макрон спечели изборите във Франция – 30.38%;

  3/Кристиан Костов на финал на Евровизия – 26.67%

  Сиреч, великия “български” певач, съществото с акне, заешка усмивка и харизма на гладуващ бройлер и песньовката му с бурлаци, злокобни мъртвешки обезлистени клони и гарвани, всичко това изпято с врякащи пе.алски фалцети (въпреки нелошите стиховце), НЕ Е припозната от драгия зрител като български успех и е натикана на третото място. Явно, недостатъчно се работи по пълното видиотяване на този драг зрител…

  БНТ обаче без да й мигне окото, ИЗЛЪГА в пряк ефир, че драгият зрител я поставя на ВТОРОТО място, макар че който не го мързи, може сам да провери факта и да засече лъжата. Е, др. лафчис не се е отличавала с особена интелигентност, но това наистина идва в повече!

  На всичко отгоре анкетата още НЕ Е ЗАТВОРЕНА, види се, разни неграмотни путиняци от Задунайски Милиционеристан, които още не са гласували правилно за “големия български успех”, да могат да го сторят. Зер, архивите ще послужат на др.лафчис за някакво оправдание при разговора й с водещия рАЗИЯтски офицер. Щото ще трябва да обяснява “пачему наш кристиян не занял первае место, а, тов. лафчис?”

  Иначе мога само да подкрепя съфорумеца SIMEON за това кои са ВАЖНИТЕ теми – “ГАЗПРОМ да продава и занапред на завишени цени газта за България, Лукойл да продава най-скъпи горива, Електричеството да скача с нови 10% , продължаващо ограбване чрез АЕЦ “Белене” – това е кукиша за България, докато всичко живо се препира виртуално относно някакъв метросексуален келеш и се занимава с дребнотемие”.

  Добавям само и избор на нов директор на БНТ, щото мандата на лафчис изтече преди повече от 6 месеца (ало, СЕМ?!?!?!?)

  Респект на Стопанина!

 16. Добавка за реал ите и значими теми:
  1.АЕЦ”Белене”
  2.Предстоящите осъдителни присъди за България от жалби на чуждестранни инвеститори вследствие правителствата на Тиквата и Орешарски на обща стойност ДВА МИЛИАРДА лева
  3. Предстоящата глоба за България от ЕС по жалба на Овъргаз на стойност 400 МИЛИОНА лв.
  4. Липсващите газови конектори с Турция и Гърция заради предстоящия газов хъб край Варна,който от един милиард миналата година сега е 2.4 МИЛИАРДА
  Но ние сме над тези неща. Какво са тези прозаични дребнави битовизми пред Евровизия

 17. От МК.
  “Напомним, победителем «Евровидения-2017» стал португальский певец Салвадор Собрал, который с большим отрывом занял первое место. Второе место досталось россиянину Кристиану Костову, который представлял Болгарию.”

 18. Ако беше заел по-твърда позиция срещу Русия,Кристиян можеше и да е първи! Осетихс се но късно

 19. Моите уважения към ВЕСЕЛИН С:
  “Слушах интервютата с младежа и не го чух да казва гордея се че съм Българин”,
  но скромните ми наблюдения показват, че 99 % от тези, които казват “Гордея се, че съм българин”, нямат с какво друго да се гордеят. На мен ми е достатъчно, че Кристиян не е казал “Срамувам се, че съм българин”, за да се радвам на успеха му.

 20. Честно казано отношението на Зауре към украинците ме изненадва. Сигурно от доста време живее в Москва. Имам много приятели и познати в Казахстан. Почти всички рускоезични са облъчени от руската пропаганда и са крымнашисти, но местните ми познати до един считат Путин за агресор. Сигурно защото имат доста руско малцинство за “освобождаване”. Но каквато и да е причината, отношението на етническите казахстанци към анексията на Крим е много по-правилно, отколкото на етническите българи у нас.

 21. @Веселин Станев: Съгласен съм с теб, но нали за изборите медиите на Пеевски получиха 70% евросредствата за медии? Прав си, че финансирането за борба с дезинформацията е важно и знаеш моето мнение какво трябваше и трябва да направи Светослав Малинов спрямо ЕНП да им поотвори очите за връзката Борисов+Пеевски=медиийно облъчване+ русификация&мафиотизация. Така че е много важно кой (или КОЙ) да получи такова финансиране.Ако ще ги получава пак Пеевски…..

 22. Кристиан Костов отблъскваше с няколко неща:

  – Заиграване с Русия- това че много му липсва Москва, наградата ще бъде замесена в Москва и т.н. Разбираемо е, че в конкурса се бориш за гласове и тези на руската диаспора са сериозен коз, но това може да се направи и с много по-умерени думи. Достатъчно е да кажеш, че си благодарен на учителите си (Билан), шансът даден от руското предаване за талант и т.н. Пак печелиш подкрепа и не звучиш като хибридка.

  – Момчето е талантливо, но връзкар. Прекалено видимо лансиране. Плюс, че не е доказал категорично превъзходство над останалите млади таланти на БГ сцената.

  – Както много точно отбелязва и ДАНО, много, ама МНОООГО пренавит да е номер 1. Това е най-лошата възможна мотивация в състезателна и творческа работа. Вместо съсредоточаване върху процеса, фокуса се отмества само върху мисълта за класирането. Тогава крайният резултат е почти винаги по-лош от възможното, като се създават и комплекси. И се губи мярката за запазване на личното достойнство. За Костов е да инвестира в добър спортен психолог.

  В чисто музикален план, победата на португалеца е заслужена. Представи песен с индивидуалност и емоция. Възможно е КК да е технически по-добрият изпълнител (специалистите да кажат), но песента му има отстъпва по емоционално послание и вероятно ще бъде забравена още тази седмица за разлика от песента на Поли Генова, която стана летен хит.

 23. Повечето хора не осъзнават че света вече се намира в условията на студена война с Русия и Евровизия отдавна не е сцена, а бойно поле. И който го е страх от мечки, не трябва да ходи в гората!
  И още нещо – за нас като една малка страна, за която в Европа все още много малко се знае, е много по-важно българската песен да има нещо българско в нея отколкото да спечели. За съжаление от представянето на Елица и Стунджи няма такава песен. Ето защо тогавашното пето място на Елица и Стунджи ми е по-ценно от сегашното второ.

 24. Btv даде интервю с дядо му и леля му от Ямбол. Сигурно вече Кристиан е там. Важно е, че Кристиан в интервюто беше с българското знаме и говереше само за България. Това е достатъчно за едно момче на 17.

 25. Няколко души ми се обадиха от България да ме проагитират за “нашето момче”, че било много талантливо. Всички така го наричаха. Изглежда, в България медиите доста са се постарали да втълпят на хората, че момчето е наше, та веднага се заех да проуча въпроса и да науча колко е наше. Мисля, че доста българи в чужбина са били подведени и вероятно и сега не знаят, че са подкрепили с гласа си поредната мръсна игричка на путкин. Жалко, че в България минават номерата му. И много хубаво стана, че на путкин “момчето” не спечели. Pадвам се, че дадох и аз скромния си принос за това.

 26. Към КАРАИВАНОВ:
  Г-н Караиванов, тук темата е не какво мислят вашите „приятели и познати в Казахстан“ за Путин, и да ги сравнявате с „етническите българи у нас”, а защо БЪЛГАРИН не представляваше БЪЛГАРИЯ на Евровизия? И защо това трябваше да го направи един български гражданин със смесен етнически произход, живеещ и учещ в Москва и посетил Крим. Въпреки майсторството Ви в размиването на границите между доброто и злото съм убеден, че дори Кристиян да беше казал “ Срамувам се, че съм българин”, пак бихте се му радвали дори и да беше се провалил.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.