Каруцарското ниво на журналистическия слугинаж

В рубриката “Глупости без край” жълтият вестник “България днес” демонстрира на 12 май 2017 г. как с малко думи могат да бъдат сътворени много глупости- стига да има “зрелище”, т.е. снимки, към което да прикачиш етикет на “недолюбвания” обект на папарашкото внимание.

Изданието не си прави труда търси достоверност. Действа на принципа “карай да върви”  (тиража), тиражирайки измислици по фотографски факт.

Колко му е нащракаш някого в комбинация с мебели и да го обявиш в заглавие за …хамалин.

В две изречения булевардният вестник “информира”, че съм “товарил и разтоварил” ( кое от двете е вярно- още повече, че снимката не илюстрира нито едното, нито другото) канапета (?). После “канапетата” стават “ два фотьойла” ( всъщност бяха повече, но от прикритието си папаракът толкова е видял). Важното е журналистическите слуги да угодят на работодателя си и да направят внушение за “ мизерията” на един журналист, изпаднал до нивото на хамалин.

Пък и “возилото” е твърде скромно, румънско- как да не презреш изпадналия “хамалин” .

В такива се случаи се полагат някои хамалски изрази по адрес на  на принципа “каквото повикало…”, но ще си ги спестя, за да не слизам до каруцарското ниво на “България днес”.

IMG_1375

 

 

Image_6166876_128_0 Image_6166877_128_0 Image_6166878_308_0

35 мнения за “Каруцарското ниво на журналистическия слугинаж”

 1. Вие пак сте добре, Нона Йотова са я хванали да пие кафе.

 2. Горките “България днес”. А как ли ще са в България нощес ?

 3. “Guarda e Passa”! Данте Алигиери. Божествена Комедия, 1320 г.
  “Погледни и отмини”! – с достойнство и презрение.
  Fuck off дивани, тоалетки, дюшеци, дюшемета и ВСИЧКИТЕ им тоалетни!

 4. Иво, ако и знаеха, че “поддържаш” формата с по 70 лицеви опори ката ден и то в класическо изпълнение, направо щяха да те ръкоположат за главен на хамалската бригада.
  Толкова си могат и брилянтното ти чувство за хумор не може ги настигна.
  Сега, две новини с адрес раззия. Първата е от областа на науката. Там, последният да дърпа щалтера, ако има и ток, де. Щото учените намаляват стремглаво.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=591A194351670
  Втората е по най-болезнената тема за ватниоците. Хокей. Току що, т.н. сборная е загубила с 3:5 в предварителната група на световното от отбора на “чертите и звездите”. Мъка, мъка, мъка за сите московити. А в щатите новината я стигне до милион любители на играта, я не. Там под пълна пара вървят плейофите на НХЛ и цялото Фнимание е насочено в нея посока.
  Но щастие в нещастието. Загубата изпраща раззия в Париж където ги чакат чехите. Париж бабам, Париж, кой ти го дава.

 5. Е какво лошо има! Всеки е свободен да прави каквото иска.Майната им !

 6. Даже бивш Шеф на МОСАД заявява, че “Тръм е извършил опасно нарушение, предавайки информацията на Руснаците в Белия дом”. “Последствията може да станат сериозни”.
  Иначе Тръмп е приятел с израелците, канеше се да признае Йерусалим за столица на Израел, а пък и зет му е евреин – съпругът на Иванка.
  АМАН от президенти – Смотаняци!
  http://www.jpost.com/Israel-News/Former-Mossad-chief-warns-Trump-of-dangers-of-loose-lips-490882

 7. Президентът Порошенко – НЕ п/резидентът Радев – издава Декрет за ЗАБРАНВЯВАНЕ в Украйна на руски интернет-“ресурси”.
  Така се води БОРБА срещу Агресора на Европа и Света! На ВСИЧКИ фронтове!
  БОРБА – а НЕ БЛАНКЕТНА ЛЮБОФ, Другари нашенски “президенти” и “премиери”!
  ПРОГЛЕДНАХА укриаинците, Прогледнаха отдавна!
  Само в България ближем Русия!
  http://www.president.gov.ua/storage/j-files-storage/00/40/30/6f76b8df9d0716da74bb4ae6a900d483_1494864914.pdf

 8. Към AWACS,
  по-лошо е дори от колкото изглежда на пръв поглед. Доколкото разбрах от статията на WP той е казал на Лавров от къде е източника. Тоест не само е предал секретна информация (което може да му бъде простено ако все пак засяга сигурността на хората) но е издал умишлено източника. Ако е така не мога да приема твърденията че го е направил от глупост. Другото лошо е че репуликанците затъват заради него. МакМастер например рискува репутацията си за да опази поста от някой като Флин. Според мен връзката му с Русия се избистри окончателно. Не знам какво чакат още сенаторите да се случи.

 9. Пак хвърлих око, снимките ме радват. Големите личности (capital letters) не категоризират труда; няма как джурнатите нули да го знаят.

 10. Драги ТЕНКО,
  Благодаря за коментара!
  Тръмп е предал на 10-и май в Белия Дом на руския Лавров и посланик Кисляк информация, предоставена на правителството на САЩ от правителството на Израел. Тя е дошла от израелското разузнаване, естествено. То пък е имало свой източник на информацията, закотвен някъде из Близкия Изток.
  Информацията е била класифицирана, т.е. секретна. Това, разбира се, не означава, че тя не е била за предаване. НО, първо, тя може да е ЕДИНСТВЕНО за предаване, ако е била Одобрена за предаване на трета страна от ДВЕТЕ правителства (това не можем да знаем), и второ, НЕ БИ ТРЯБВАЛО президентът да съобщава източника й (което Тръмп е направил). Тръмп е казал на руснаците, че информацията идва от “партньорска на САЩ страна”, но също е казал Източника и Начина. С това, Русия, която е Противник на САЩ и НАТО, без да очаква – на добре дошло, научава за способности на една Приятелска страна на НАТО, каквато е Израел, работещ съвместно по терористичната заплаха в този най-опасен район. Че кой по-добре от евреите знае брадатите ислямски главорези на място там? Тръмп е можел да излъже, т.е. да каже дипломатично и спокойно, че Източникът и Собственикът на информацията са Единствено САЩ – Кой го рита по глезените да казва подробности.
  С една дума, той е направил нещата Осветени и Уязвими. Затова МОСАД скачат на крака и изразяват мнението си чрез бившия си шеф – да изглежда по-дипломатично. Тръмп вече туитна “Аз имам абсолютното право да решавам доколко класифицирана да е информация и доколко да се предава”. Да, той има правото, но ако се кара така, всяко нещо може да бъде променен от “неузнаваемо в узнаваемо”, и от “узнаваемо в неузнаваемо”, във всичките смисли на понятието.
  Един СМОТАНЯК и НОВОБРАНЕЦ е Тръмп – ОТЛИЧЕН Бизнесмен и СВАЛЯЧ НА МАДАМИ, Американки и Чужденки – но НЕ за ПРЕЗИДЕНТ.
  В Израел коментари казват: “Поради това, години работа ни отидоха на вятъра”…

 11. Няма лошо г-н Инджев. Изглеждате в отлична форма. Нека читателките на “България днес” пооплакнат окото.А за “журналистическият слугинаж” всякакъв труд е противопоказен, особено умствения, както личи от текста им.

 12. Преследването на някого в личното му пространство и “улавянето” му в най-обикновен битов епизод показва очевидно безсилие и липса на аргументи срещу делата му като общественик. Господин Инджев има съществен принос в изваждането на показ на руската хибридна война срещу България. Истината е проста – руснаците не са коректни към нас (от поне 10 века насам) и това си е. Това, че България е едно към едно като страната на крал Джакомоне (Джани Родари – “Джелсомино в страната на лъжците”) ни най-малко не променя този факт.

 13. Г-н Инджев,всички ходим до толетна…
  а що се отнася до хамалията,мои много добри приятели са собственици на най-големите фирми в бранша в София,а и те ходят до тоалетна…

 14. Т.н. журналисти в България ни занимават с много “актуални” каруцарски и хамалски проблеми, или ни манипулиран “впрягайки” каруцата пред коня! В последно време- много шум за нищо : “мажоритарни избори или не”? По принцип, аз съм са мажоритарни избори! Но…Както винаги ни баламосват! Въпросът „мажоритарни или не” е безсмислен, ако преди това не се реши демократично въпросът с НОМИНИРАНЕТО на кандидатите! Навсякъде ,чрез гласуване има мажоритарни избори : и в САЩ, Франция, Куба, Русия, Венецуела, КНДР и т.н. „Магията” е в номинирането! Когато начинът на номиниране е както в САЩ и ЕС, резултатът е един.
  Когато „номинирането” е както в Русия и България- резултатът е съвсем друг! Затова УМИШЛЕНО НЕ СЕ ГОВОРИ за процедурите по номинирането, а те предрешават резултата на гласуването…
  За да заблудят “матриала” , и тук за парлама се провежда някаква имитация на допитвания и вътрешни партийни избори, които по скоро приличат на партийните практики от Соца/”демократичния централизъм”/ и нямат нищо общо със “самономинирането” в демократичния Запад. Даже навремето дори и ОДС провеждаха такива имитации…

 15. Г-н Инджев, просто са Ви завидели за отличната форма.

  А за Тръмп наистина е много сериозно. Изглежда е компроментирал източника. Хубавото е, че все повече се доближава до импиичмънта. С рекордно ниските 39% обществено одобрение е вече готов да се самоликвидира.

 16. Този “България днес” има “стил” на в-к “Ч/дума”. Колко ли го нямат този стил? Почти всички стотици го имат.
  А Всички трябва да са като ИВО, като ИЛИЯН и сямо НЯКОЛКОТО още като тях.
  Какво съотношение се получава?
  100/0 към 1!
  Трябва да е Точно Обратното!
  ТОВА е и ГРИЖАТА на правителството за СВОБОДНАТА преса, СВОБОДНАТА идея, СВОБОДНАТА журналистика, СВОБОДНИЯ коментар, СВОБОДНИЯ анализ, СВОБОДНИЯ-НЕЗАВИСИМИЯ автор у нас. Не комунистическия и неговото продължение днес.
  И каква е оценката на правителството?
  Отговор: оценката е КАРУЦАРСКА, както пише ИВО. Просто НЯМА оценка. НЯМА правителствен анализ. НЯМА правителтвен коментар и извод по проблема. НЯМА правителствено предложение. Пълно Мълчание. Значи – за правителството НЯМА И ПРОБЛЕМ.
  Виждат ни и ни коментират правдиво само по света. Репортери някакви без граници!
  Нито Влиза в ушите на правителството. Нито Излиза нещо от устата му или на хартия.

 17. Джон МакКейн, който Трябваше да е президент вместо Обама и Тръмп (4 мандата):
  „Скандалите на Тръмп вече достигат нивото и размера на Уотъргейт!”
  Тръмп трябва да изчезне като президент. И да бъде избран някой като МакКейн. Оттам и на Русия ще й стане по-тъжно. И навярно в политиката й спрямо Източна Европа, включително Украйна, България, ще се усетят промени. При Рейгън това се усети Много добре.
  http://www.huffingtonpost.com/entry/john-mccain-trump-watergate_us_591ba69be4b041db89654e34
  Отделно от това, Уотъргейт бе едно Нищо.
  Едната партия ОПИТВАЛА да подслушва Другата партия. В нейна офис-сграда. Преди изборите 1972 г. Чрез ЕДНО малко уоки-токи и ЕДИН малък транзистор, още не завряни в ЕДНА стая.
  Та в Русия и по образец оттам у нас, „Б”КП-„Б”СП си следи подслушва с изградени от нея Органи и хора ВСИЧКО НАРЕД. Страната ни бе превърната в ОБЕКТ и ПРЕДМЕТ на Шайка комунисти, заграбили властта. С ДЕСЕТИЛЕТИЯ. Ако савним Уотъргейт и Комуногейт (само подслушването в Русия и България), то съотношението е 0,01% към 99,99%!
  За изборите в САЩ, Франция и къде ли не, Русия ПРОБИВА компютърни мрежи при мащаб 1000 пъти повече от Уотъргейт. Мрежи на президентства, парламенти, партии включително.
  Но, хората там са нормални, изградили са нормално общество и нормална държава. И цял президент подаде оставка. Самоизкупи се като жертва. Съдът не можа да докаже, че той лично е замесен. Единствена предсрочна оставка на президент на САЩ. Ричард Никсън, 1974 г.
  И сега там наричат Уотъргейт Голям-политически-скандал (Major Political Scandal ). Дрън-дрън-дрън.
  ЕЛАТЕ, и ни опознайте!
  Радой Ралин казваше: „На всеки на всеки клон – микрофон, на всеки балкон – микрофон, във всеки вагон – микрофон, във всеки салон – микрофон, във всеки телефон – микрофон, във всеки БИБЕРОН – микрофон. Защото личният контакт (на Другарите) с народа е ПРЕКЪСНАТ”.
  (http://bit.ly/2pVevX2)

 18. Процесът на гниене в пеевските медии се развива с бързи темпове. Да се надяваме ,че гнойните пъпки скоро ще се пукнат. Ще остане обаче въпросът дали след пукването им ще има кой да направи лечение или заразата ще продължи до пълно умиране на организма…….

 19. Към Петър Пейчев:

  Благодаря за добрите думи.
  Използвам репликата, за да кажа, че нямам проблем да бъда наричан “хамалин”- бас държа, че някои доста по-млади от мен сред дописниците не биха могли да качат няколко етажа кресло като тези на снимката. За мен това не е комплимент, а факт от живота ми, който ме е научил да се справям сам с проблемите винаги, когато мога. Тапицерът, който ми достави обновените кресла, каза, че през целия си дълъг стаж не е виждал друг клиент сам да си сваля креслата (защото това влиза в предложената от него услуга).
  Обърнах внимание на тъпия сюжет само защото е илюстрация на онова пропадане на състоянието на “журналистиката” у нас, заради което сме на опашката в световните класации по такъв признак. Да се “изхитриш” в две изречения да сътвориш толкова фактологични гафове и при това снимките ти да не илюстрират тезата на публикацията, е признак на умствена слабост от страна на хора, които имат претенцията да “отварят очите” на читателите си.
  Падна голям смях по повод “хамалското” ми обкръжение. Единият “хамалин” е много интелигентен майстор, син на приятелско семейство, а другият е оперен певец, колега на жена ми.
  И още нещо: качването на мебели на покрива на малък автомобил не е повод за присмех, а обратното – иска се доста ловкост и съобразителност. В камион всеки може…

 20. Драги AWACS,

  СЕНАТОР ДЖОН МАККЕЙН – Президент! е небесна благословия и спасение за света!
  Дали си дават сметка какво причиниха на човечеството всички изроди, които осуетиха избирането му?

 21. Щом си претапицирвате креслата, значи децата Ви са пораснали, а котката е трайно на вилата. Ако си пребоядисвате стените – на абутурентско събитие сочи. Ако пък си видите снимката ни в клин, ни в ръкав по българските вестници- на простотия е. Медийна, имам предвид. Темата с черешите се поизчерпи и едни фотьойлчета ще им дойдат добре. Ма къде е червеното?

 22. Към Иванова:

  Червеното стана на зелено – нещо като диня…Беше в зелената си премяна вътре в същата малка кола ( така , че и бройката на папарака не му е вярна при описанието на детайлите).Тъкмо него, като малко-по леко все пак, го свалих сам въпросните няколко етажа и предизвиках репликата на тапицера, че не бил виждал такова чудо клиент да мъкне доброволно, когато има кой друг.
  За съжаление не става дума за пораснали деца, а за починали възрастни роднини…

 23. На пръв поглед извън темата: Бях встрещен,когато прочетох на първа страница на в.”Монитор” следното заглавие: ” Президентът Радев скастри Лозан Панов за нарушение на закона”.
  Лозан Панов е най-висш магистрат-председател на Върховния Касационен Съд,но това не е било пречка пред силният на деня,бившият военнослужещ и отскоро избраният президент да го учи на законност(може би да го заплашва) и да го кастри.
  Щом е така,какво ни очаква нас обикновените хора,населяващи тази държава! Ще можем ли спокойно да живеем в тази държава? Чия е тази държава?

 24. May 16 2017
  STATEMENT BY SASC CHAIRMAN JOHN McCAIN ON REPORTS THAT PRESIDENT TRUMP SHARED SENSITIVE INTELLIGENCE WITH RUSSIAN OFFICIALS
  „Времето, което президентът Тръмп отделя да дава поверителна информация на руснаците, е време, което той не отделя върху агресивното поведение на Русия, намесата им в американските и европейските избори, незаконната им инвазия в Украйна и анексирането на Крим и другите им дестабилизиращи дейности в Европа, както и клането на невинни цивилни и нападенията над болници в Сирия.“
  https://www.mccain.senate.gov/public/index.cfm/press-releases?ID=03DB18B6-80CC-451B-8AAC-BFB42321CDA4

 25. И децата ще пораснат, ще спрат да мажат по столовете, ще достигат сами ключа на лампата и няма да цапотят стените около него. Ще загубят интерес към червен/зелен фулмастер на бяла мазилка и какво правим тогава? Ами викаме въпросния вестник, може Евгени Минчев, някоя от Златките /Белата, Черната/ Деа, Геа, Теа /не може да няма и такива/ и им връчваме по едно мече – до довечера стената да е плътно в “пепел от рози”. От вестника ако щат да снимат, ако не щат -да отразят за пореден път цената на черешите. Поне череши има всяка година.

 26. Попаднах на мнение, което напълно съвпада с моето:

  “…There is no question that Donald Trump is ignorant, insecure, and unqualified for the job of president. But he’s there and all the fake news in the world isn’t going to get him out there, though it is going to drastically damage the United States of America. I would say that Trump is not the traitor, but the liberal press should stand accused for their crimes.’

 27. Драги СТАМБО,
  Точно така е!
  Трябва да изтрезнеят. Засега в Америка сред обществото продължават вихрите, които в Европа носят на “крилете” си Вилдерс, Фарадж, Льо Пен.
  Между другото, и Фарадж е притиснат като добре нахранен и платен от Русия, не занам докъде и до какво може това да доведе: http://bit.ly/2qvTqUX

  Драги STOYAN,
  Заради все повече раздухващото се с Тръмп, днес Путин заяви: “Няма такова “предателство” от Тръмп – нищо подобно не се е случвало в Белия дом!”
  НЕ трябва да се вярва на Путин и Кремъл. Никога!
  Те ОБИЧАТ Тръмп и искат той да е президент. Не случайно. Да ПРОВАЛИ Америка и я направи Руска САЛФЕТКА.

  Да си спомним Февруари-Март 2014 г.:
  На 20-22 февруари Путин прави съвещание с Онези служби и им разпорежда да подстрекаят безредици в Крим. На 23 феврруари в Крим започват “спонтанни руски демонстрации” в полза на Русия. На 26 февруари Кремъл вдига на крак руските войски край Крим. Същата нощ и на следващия ден се появяват първите “ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА” в Крим. На 28 февруари вече превземат летището на Симферомол и тъй нататък.
  Но още през Февруари Путин отрича да има руско нахлуване! Дори на 4 МАРТ той Отрича: “НЯМА никакви руски войски в Крим”!!: http://n.pr/2qw4nWu Цяла седмица по-късно!
  Да си спомним и ЧЕРНОБИЛ, Април 1986 г.:
  Два дни Кремъл мълчи и ОТРИЧА. НЕ МИ СЕ СПОМНЯ!
  “Лъжата е Официална Политика в Русия и Неин Стълб на Държавността”: Александър Солженицин, Нобелов лауреат.

  Но хората по света не са будали. Самите американци си го признават. Вижте само днес в Нюзуик, У.С.Джърнъл, АВС и всичко останало:
  “Представител от разузнаване в ЕС: Грубата грешка на Тръмп да разкрие толкова чувствителни данни за такива сериозни неща е с дългосрочни последици”: http://thebea.st/2qw2oBD
  “Съюзници на САЩ проучват последствията, някои официални представители от тях са алармирани”: http://on.wsj.com/2pTZN30
  “Разкритията на Тръмп излагат на опасност шпионите на Израел, внедрени в Ислямската държава”: http://abcn.ws/2qtDq5D

  “Всяка победа на Русия е загуба за България”! Още повече победа над Америка!
  Казано подобно от В. ЛЕВСКИ, казано в обратния смисъл и от И. Аксаков.
  Защото следваме НИЕ.
  Няма демокрация без Америка.
  За съжаление.
  Европа, отделно взета, е Един Клин Кашкавал (на това и прилича по форма), обърнат със Задната си част към Русия.

 28. В този клип при сравнението между военните потенциали на България и Румъния е пропусната рубриката

  АКТИВНО НАЛИЧИЕ НА РУСКА АГЕНТУРА НА ВСИЧКИ КОМАНДНИ НИВА

  България- 100% Румъния- 0%

 29. Ако СМИ у нас не бяха джуркани в мафиотско-олигархичен сос, щяха на всяка цена да публикуват на първите си страница отвореното писмо 1:1 –
  https://goo.gl/VMLuIr

 30. С разрешение на Стопанина-

  РЕКЛАМА! ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ!

  САМО ЗА РУСОФИЛИ!
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ БОНУСИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА бсп, атака, гэрб, вмро и др.!

  АГЕНЦИЯ “ПУТ-ТРАНС-ТУР” ВИ КАНИ НА БЕЗПЛАТНА НЕЗАБРАВИМА
  ЕКСКУРЗИЯ (БЕЗ ЗАВРЪЩАНЕ)
  ПО ЕКЗОТИЧНАТА ДЕСТИНАЦИЯ

  “РУССКИЙ МИР”

 31. Не се разбра ,защо носенето на собствените си мебели е “хамалска работа”?!? Освен това г-н Инджев е признал жълто-слугинажните драскачи под наем за свои “колеги” , като употребява думата “журналистически” за тях, макар и под формата на “журналистически” слугинаж.
  А и от друга страна хамалите изкарват прехраната си по-много по-честен начин от тези тролски слуги за обслужване и задоволяване по-пълна програма на своите “клиенти” и собственици.

 32. За Катин и Козелск лъгаха 50 години.За атентата срещу фон Папен – 55 години.Но все пак всяко крито излиза наяве.

 33. Ееее, г-н Инджев, разбирам, че тази идиотщина Ви е подразнила и ядосала, но бива ли да обръщате внимание на такива ниски примитиви!

 34. И аз си мисля, че това с Тръмп не е конфузна ситуация, а е наднационално предателство, засягащо както конкретни хора , така и всички нас, които разчитаме на Демократичния избор на живот.Многократно по-лошо е от пикливия Уотъргейт, а и Клинтън беше на крачка от импийчмънт за нещо по-скоро лично, а не засягащо интересите на други държави.Тръмп искал САЩда излязат от НАТО – по-скоро НАТО трябва да изхвърли Тръмп, ако държи на секретната си информация.Да живее сенатор Маккейн.
  А снимката с колата и фотьойлите е класика.За “хамалите” да не говорим.Те са класици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.