Осъдителното намигване на националсоциализма и безнаказаното изригване на социалрашизма у нас

ОБНОВЕНА в 21.30

 

Скандална ли е снимката на заместник-министъра на регионалното развитие Павел Тенев с нацисткия поздрав пред восъчни фигури на националсоциалисти в едни френски музей, правена преди 9 години?

Да, има такъв скандал, колкото и премиерът Борисов да мълчи, а заместникът му Валерий Симеонов да вади очи, вместо да изписва вежди с подмятания от рода на това, че и той вероятно си бил правил “майтапчийски снимки” в Бухенвалд като млад.

854733

 

 

 

 

 

 

 

 

Националсоциалистическият поздрав може да е бил форма на шега за позиращия младеж, но глупавата шега понякога е не по-малко скандална от сериозното съпричастие, в каквото може този човек да бъде заподозрян. Той наистина трябва незабавно да бъде отстранен от властовия пост.

Толкоз за общото ми мнение по въпроса с най-големия злобар в лявото пространство Александър Симов, който се превърна в самозван говорител по темата във вакуума на проправителствените медии и на т.н. медии, контролирани от Пеевски и прочее жълти сателити на руската хибридна пропагандна война. Като нямат своя позиция по въпроса, властващите стават лесна плячка и бившият журналист от “Дума” , автор на най-отвратителните текстове на омразата срещу политическите опоненти в най-новата ни (писана) история, се развихря на този удобен за него и подобните му майдан.

Симов обожава да набеждава за фашист всеки, който оспорва легитимността на символиката на съветския колониализъм в България. Тя била част от историята – разсъждава той на принципа (у)битият си е (у)бит. Същият сега беснее с обобщения, че трябвало да има денацификация в България, а не декомунизация. За  “аргумент” му служи въпросната идиотска снимка. Дава му повод да напомни истината за реките от кръв проливани от националсоциалистите ( които упорито нарича по правилата на съветската пропагандна “фашисти”, за да избегне аналогията с неговата социалистическа принадлежност).

Значи така: съгласих(ме) се, че заиграването с националсоциалистическата символика е абсолютно недопустимо и то заради реките от кръв. Факт. 

В същото време в България днес все по-агресивно се изявява символиката на кървавия съветски болшевизъм. Тя дефилира с потретите на Сталин, масов убиец на собствения си народ. Симов е част от този реваншистки поход. Както беше част и от шпицкомандата, събрана в нарушение на закона ( без никакво противодесйствие от страна полицията) под знамена с лика на масовия убиец Че Гевара ( видно от снимката по-долу) на онзи митинг от 9 януари 2011 г. Той и другарите му хулиганстваха в опит да провалят законен протестен митиг на граждани, които днешният депутат от БСП характеризира вкупом и портретно поотделно със собственото си фашизоидно перо още същия ден с най-отвратителни епитети и квалификации, всяка от които може да бъде повод да бъде съден от набедените и оклеветените- ако на някой му се занимаваше с подобен екзепляр изобщо. Само че екземплярът днес е част от елита на БСП за заслуги в подклаждането на крайна омраза по политически признак.

Pametnika

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето какъв автопортрет на озверял регистратор си е нарисувал сам в ролята на самозван велик инквизитор на болшевишкото заклеймяване на стотици български граждани, упражнавящи законно правото си на демонстрация, от които не познава нито един ( с изключение на моя милост, когото клевети многократно в текста като “доносник”) по следния начин ( извинявам се предварително на читателите, че се налага още веднъж да припомня щрихи от налудността на този човекомразец):

January 09, 2011

Пациентите от психиатрията на историята

(Криптодесницата и нейните неизтребими фетиши)

Александър Симов, журналист от в. “Дума”

-Динозаврите изпълзяха в центъра на София и „Джурасик парк” се осъществи на живо.

 -остатъците от криптодесницата, която трябва да свикнем да наричаме „психодясно”

-150 стари реститути и реститутки се събраха, за да имитират политическа активност, успешно съчетана с ненормални погледи и месианска лудост.

 • стар буржоа с тракащо от студа чене. 
 • анахроничните зомбита
 • Бяха 150 души, с бастуни, злобни и богати старци, които колективно се възмущаваха срещу историята и хвърляха проклятие след проклятие. Джурасик паркът обаче, поради особеностите на своята геронтология, не можеше да произведе някакво активно политическо действие и заради това постъпиха като в театър – изведоха двама младежи, които да държат плакати, а психодесните им се наслаждаваха от далече.
 • Забелязах и друго. Зомби-десницата е останала без думи ( тук Симов признава, че стоически мълчахме, докато агитката със съветските знамена и с лика на Че Гевара ни псуваше, наричаше ни “фашистки свине” и “фашистки п.тки”- нещо, с което Симов много се гордее – бел. И.И.). Тя е пропиляла идеите си, похарчила е думите, останала е встрани от времето и сега единственото за което може да се залови е драматичната битка за историята.

-Това е битка, която трябва да бъде описвана с психиатрични термини. Просто политическите думи са създадени да описват реалности, а митингът на окултните-десни беше като видение на закален наркоман.

-„Ние сме антифашисти и антифетишисти”, гласеше един плакат. Носеше го злобно бабе с гаден поглед, която имаше вид на човек, който може да прегризе и телена мрежа. Аз бях на контрапротеста ( гордее се, както виждате- бел. И.И.) 

-истеричния маразъм, който се носеше от криптодесницата. 

Не видях никъде любимия си лозунг– „Стърчиш над нас като член Първи” ( не го е видял, но го коментира, защото в своите текстове не пропуска да избива някакви комплекси на тема секс- бел. И.И.). Не го отдавам на здравомислие в психарската десница, най-вероятно повече от реститутите вече не си спомнят какво е член Първи и заради това бяха пропуснали тази монументална пропаганда в своите редици. Представям си как някой старец би помъкнал такъв лозунг…

Едва ли някога съм бил на по-полезен за мислене митинг. 

-Криптодесницата всъщност няма проблем с историята, тя има проблем със самата себе си. Това са хора вън от реалността, изолирани в болезнените лабиринти на собственото си самоотвращение, което са насочили към целия свят. 

-Тези хора – дъртаците от десницата са преживели целия комунизъм, вили са си гръбнаците, възхвалявали са партията, мазнели са се като лакеи, уж са мразили режима, но вероятно са пускали дълги езици по всякакви нечистоплътни места, за да си спасят кожите и имотите в центъра и сега мразят целия свят, защото са били мизерници. Всъщност те не искат да приемат истината за себе си – дори и по-нормалните хора с дясно мислене вече отказват да сведат своите каузи до разрушаването на един паметник. Историята на окултизма е пълна с провали. Нима разрушаването на мавзолея оправи Бългалия? Символиката на жестовете жестоко рухва пред истинския свят и реалност.

Гледах как реститутите с плюнки на устата плюят и бесуват срещу „гадните комунисти” и се чудех дали са наред. „Гадните комунисти” в случая настояваха за най-нормалното нещо на света – да не късаме страници от учебниците си по история. 

-По някое време в студа психодесницата реши да направи ритуална обиколка на паметниката, докато старите реститутки фъфлеха своите заклинания. 

 • Докато гледах окултните десни обаче аз разбрах истината. Едните хора са успели да се отърват от бремето на мрачната история и могат да дишат спокойнот в днешния ден и да възприемат историята именно като история. Другите обаче са пленници на миналото, пациенти в психиатрията на историята и всяка мисъл за това им действа като усмирителна риза, която ги души.

Когато зомбитата тръгнаха да се разотиват аз вече не изпитвах омраза към тях. Честно. Дори като пиша с думи като „зомбита” за тях го правя нарочно, за да подсиля тезите си. Най-накрая ми беше жал за всички тези хора, защото те ще се върнат в огромните си апартаменти, ще минат да си съберат реститутските си наеми, но никога няма да бъдат щастливи за нищо. Обречени са да живеят в свят, който ги отхвърля и е пълен с паметници, които им изгарят очите. Как да не ги съжали човек?

За тях хапчета просто няма открити.

Няма открити.”

Ако някой може да ми посочи по-истеричен изблик на омразата в цялата пост(?)комунистическа история на България, ще си посипя главата с пепелта от собствения си текст. Но съм убеден, че такъв конкурент на Симов “няма открит”.

Къде го стяга Симов руския ботуш?

Такива , като него, които размахват зловещата истина за Бухенвалд, за да заметат не по-малко ужасяващите следи от съветския ГУЛАГ, най-много се боят някой ден най-сетне у нас и по света да възтържествува напълно справедливостта, като  бъде поставен знак за равенство между националосоциализма и социализма – в СССР и в поробените съветски колонии. В различна степен в различни държави това вече се е случило.

Дори и в рашизоидната ни родина има закон, който поставя възхваляването на комунизма извън закона – за да бъде газен системно от другарите, които ползват благата на свободата при декомкрацията за възвеличаване на насилието. С все по-голямо настървение ни навират в очите съветски знамена и в ушите – съветски маршове и лъжи за съветската окупация като форма на освобождение в България. Но инерцията по признаването на правото на победителя в надхитряването между двете форми на тоталитаризма от 20-ти век да се преставя за освободител на окупираните от него народи и държави няма да векува. Предстои изтрезняване навсякъде. Рано ( като за Симов) или късно ( като за милиони огорчени жертви на болшевизма).

Р.S. Часове след публикуването на този текст Павел Тенев подаде оставка като допусна, че може би не е постъпил добре, като се е снимал по този начин. Премиерът Борисов, в типичния си стил да угоди на всички, от една страна заяви, че Тенев е направил глупост преди 9 години, от друга страна ( дублирайки тази глупост), заяви:” Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги

НА СНИМКАТА: Младежи “окупираха” спонтанно паметника на съветската окупация по време на протестите през лятото на 2013 г. – ето от това се боят геронтофобите, които бранят съветската символика в България.

П.С. Часове след горната публикация се случиха две неща: 

Тенев подаде доставка. Допусна, че не е бил прав да се снима по онзи начин.

Премиерът Борисов, в типичния му стил, се опита да угоди на всички с коментар, че Тенев е направил глупост, но пък не се сдържа да не изръси собствена глупост с изречението: ” Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги”. От което стана видно, че за него също е допустимо да се шегуваш на гробищата на чуждата мъка.

IMG_3236

images

35 мнения за “Осъдителното намигване на националсоциализма и безнаказаното изригване на социалрашизма у нас”

 1. За прасеподобний саша симав не ми остава нищо друго освен да се н-тетя.
  ДГД от една долна, мръсна гад.
  Колкото до “гърмящото мълчание” на баце, поне тук едва ли има изненадани. Кара я по схемата на гуруто тодор ж.ТОМОВ, “да се снишим, доде мине бурята”.
  А у нас, на практика, след летните протести срещу назначението на корпулентният пееФски за щеф на сегашното десе, няма и Бог знае дали и ако-кога ще има избличи на гражданска съвест с масов-характер.
  Сега за павел тенев и партийният му шеф валериян симеонович. И аз кат млад младеж съм бил на “ексурзия” в нацистки концлагер. Освиенцим. Бях гледал доста филми, и игрални и документални по темата, но мога само едно да споделя. Ако имаш нормални възприятия, гледката на живо е умопомрачително подтискаща. Няма да навлизам в подробности но си спомням, че целяият ден на групата-бяхме десетина българи на международна студентска бригада в “братска” Полша мълчахме и избягвахме да се гледаме в очите.

 2. Вече това гнусно влечуго от снимката си е подало оставката, Босът я приел. Стига обаче резилът и отбелязаният от Иво факт-властническа тумба примитиви без цивилизован ценностен светоглед милиметър над равнището на кварталната Бира-Скара , е обречена да се умилква на мафиотските медии, та дано се размине, до другия път, до следващата простащина на следващия простак.

 3. Много искам да ги видя тези “майтапчийски” снимки, които симеонов си е правил в Бухенвалд. Да ги видя колко са майтапчийски и с кога е бил там като се е снимал. Не знам как му се размина след изцепките му на границата, но симеонов е пълен идиот.
  Хора, пробват ни колко можем да понесем, колко ще ни изтърпи търпилото. Или отклоняват вниманието от другата сага, с Цацаров. А (п)резидента Радев се прави на ощипана мома. Няма да стане с щракане по клвиатурите.

 4. Симов да се обяви от всички европейски посолства за персона нонграта и да не стъпва кракът му на европейска земя.

 5. Може ли да има въобще публика и читатели на такава ДОЛНА ПРОБА изчадия?` То няма мяра да ги обхване от никъде. Нито като животни, нито като хора, нито като участници в “журналистика”, общество или политика. И това е в Пика на Българското общество.
  Сдържам повдигане.

 6. Няма морално право да се произнася по подобни казуси тип като Банкянския, който…
  А, бе него си го знаем, но вие
  чухте ли, че Ангела Меркел публично признала заслугите на Хитлер в изграждането на инфраструктурата и погрома на демокрацията над социалната държава. Вчера пък канцлерката уволнила от поста министър на отбраната Урсула фон Лайен и назначила доносник на ЩАЗИ, син на офицер от ЩАЗИ, координирано със заместника си в ХДС-и той син на офицер от ШАЗИ…
  Ясни са ви фейк-аналогиите- и калното дъно,до което тези изроди принизиха България!

 7. Чакай малко сега!! Човека казва че с тази снимка се е подигравал със фашистите а не им е фен! Подигравал се е преди почти 10 години! Толкова ли сме жестоки и безжалостни и злобни ?? Да, когато става въпрос за чужд човек сме оси и стършели а когато става въпрос за нас самите сме меки Мари нали !!!! Ето затова в България няма справедливост! Защото ние сами я генерираме а после се оплакваме! Хаха!! тези неща не са шега Господа! Когато се правиш на хитър, винаги идва един по-голем хитрец от теб и те лапа! Защо? Защото ти си сам си влязъл в отбора на хитреците и измамниците! А там важат техните правила!

 8. Да не говорим за ценности, представи за свят и общество, приоритети за страната, място в света, Идентичност, нагласи, ориентация. А пък и за интелект, който просто липсва. Иначе щеше да има Ориентация. Той Интелектът просто подтиква към правилната посока.
  С такива хора, ако се прави демократична, свободна, съвременна евро-атлантическа България!
  И те се имат за Правилния елит, водачеството на обществото.
  Майко, Родино мила!

 9. Пускам си Чалга “на мах” да няма Разкъсващо несъответствие в душевните възприятия…

 10. Аз бих казал,че хора(?) като Симов правят мечешки услуги на партията,под крилото на която са
  подслонени.Подобни лумпен-шизофренични писания(адресирани сякаш до безпросветната тълпа от 1917
  г.) могат само да отвратят всеки нормално мислещ човек,пък бил той и с леви убеждения.Колкото
  повече такива има в парламента,толкова по-добре – на всяка заблудена овца ще стане ясно,че става
  въпрос не за идеология,а за идиотизъм с чужда закваска.Сто години след злощастния октомврийски
  преврат,някой се опитва да ни върне и натика обратно в руската мъгла.Всуе се мъчи – днес времето
  е друго(“американско”) – рублите в долари са много на мода,но не стават за революция,а само за
  лична употреба.

 11. А нашите идейни приятели във Венецуела продължават борбата, вече с 42 трупа!
  И все е така.
  Питам се, защо е все така. С трупове и кръв, борбата за демокрация. Не може ли тези дето управляват да се убедят, че няма да спечелят окончателно и завинаги. Сами да отидат на договаряне. Да влязат в политическия живот нормално. Да почнат алтернативно да печелят, губят, пак печелят и губят и нататък. Като за всички. Не може и не може. Само те да са отгоре.
  “Социализъм”. Познатата картинка.
  http://presstv.ir/Detail/2017/05/17/522176/Venezuela-death-toll-unrest/

 12. Преди двадесетина дена попаднах на пост във ФБ на Симов по повод новината за покачване минималната пенсия в Словения. Плач и вопли за нашите несретници-пенсионери, което коментирах с единствената дума “циник”. Мигом се появи някакъв трол в защита на Симов, чийто коментар бе, че такива като мен трябва да бъдат изгорени. Симов лайкна коментара. Погнусих се, признавам си и се уплаших. Депутат в 21 век одобрява палене на хора за изразено мнение.

 13. Всичката изродност и изчадия, за което говорим тук, трябва да изчезне веднъж за винаги на дъното на историята. Един ден.
  В България и Русия, Венецуела или Северна Корея.
  Дърпане на сифона на историята → през канализацията → реката → в морето → и на дъното на океана!
  Метафорично и неметафорично:
  “Карл Маркс: Последна дестинация”:
  http://www.c3iopscenter.com/currentops/wp-content/uploads/2015/08/KarlMarxWreckAngolaBeach.jpg

 14. Много “пролетарска ярост” е събрал тов. сЬIмов. Защо ли подозирам, че е обикновена завист – “имоти в центъра”;”огромни апартаменти”; “реститутски наеми”, да не говорим за другите му комплекси. Все едно чувам тов. шариков – “да се вземе и да се раздели”. Нека му припомним названието на “движението” на партйгеносе Адолф Алойзович – NSDAP – националсоциалистическа германска работническа партия.

 15. Пишем си с един турчин от Париж за побоя във Вашингтон вчера, и той ми казва: “Гледей какво става там, от охраната, и си прави Извода какви Тупалки раздава целия режим на халиф Ердоган да въдворява демокрацията си в Турция. Ако там са натъркаляни 10 – в чужда държава! – у нас са натъркаляни 100,000”.
  Същата картинка е в Русия. Лика прилика с Путин. Колко убити има, неизвестно, само гадаем. На открито, посред бял ден, посред тъмна нощ, в къщи, САМОУБИТИ заедно със семействата, появили се изненадващо пред Изпратените убийци, по време на демонстрации, на двора, в колата, пред хотела, завлечени и изчезнали, и къде ли не.
  Поне страните в ЕС ДАВАТ политическо убежище на руснаци и турци, ДЕМОКРАТИ, борещи се, принудени да бягат. В Германия досега от скалъпения турски преврат Юли 2016 г. са поискали и получили убежище 400 турци. (http://bit.ly/2qU5fY5) Този преврат ТРЯВАШЕ да успее и ЕРДОГАН да падне. ТОВА щеше да отслаби позициите и на Путин. Путин използва такива като Тръмп и Ердоган да ЛОВИ РИБА В МЪТНА ВОДА – в Европа, Америка, Близкия Изток и навсякъде.
  А получилите общо убежище руснаци само през 2013 г. са 40,000! Не нормално пътуващи, не икономически мигранти, не турсти. ПОЛИТИЧЕСКИ емигранти. (http://slate.me/1otT7Qz)
  Боковците у нас – те АРЕСТУВАТ такива турци ОТ УЛИЦАТА, предават ги на режима. Там те са изтезавани, има отрязани уши, липсващи носове. За тях няма идея в ОСТРИГАНИТЕ ИМ МОЗЪЦИ, какво е Диктатура и какво е Свобода – и на коя страна са те!
  А както ИВО писа преди година-две, арестувани такива руснаци у нас е имало не веднъж – за предаване в ЛАПИТЕ на Путин. И пак добре се е разшумяло в Брюксел и Европа. И са избегнали пращане за ЛУБЯНКА.
  Един от лакмусите за нашата “свобода” и “демокрация”!

 16. Накратко, 2-3 разлики между Германия и СССР.
  Първо, в сравнение с Хитлер, избитите от Сталин хора са в пъти повече (изчислявано в милиони). Второ, за разлика от фюрера, избитите са предимно от собствения му народ. Трето, пребиваващите у нас по време на войната немски войници (гадните фашисти) дават от своето масло и брашно на българското население, докато руските войници (братушките-комунисти) крадат кокошки и задирят българските жени. И накрая, може би малко хора знаят, че България е ПОКАНЕНА да се включи във Втората Световна Война – като израз на уважение, а не насила! За разлика от немците, СССР попречва на България да се споразумее със съюзниците и да запази неутралитет, обявява й война, нахлува с армията си и я окупира, и способства за установяването на власт на комунистите. Последиците са ясни – “плодовете” на комунизма ги “берем” и до ден-днешен.

 17. Няма никаква разлика между червените и кафявите фашисти.

 18. Медиите! Те са в основата на окупацията ни. Има един невероятен синхрон и както е тръгнало може да поискаме доброволно присъединяване към русия. Пример: няма нищо което разкрива колосалния ни грабеж от русия да се раздува, коментира от “нашите” медии. За сметка на това скандали ,оставки ,протести, протести за правосъдие, протести срещу застрояване и т н. Медиите умишлено затрупват населението с всичко, само без едно. Темата табу е руското влияние у нас. “Да се спре руското влияние” беше мотото на многохилядния митинг в Будапеща. Ето четете тук за милиарди които медиите ни крият чрез заливането ни с много скандали.https://mobile.frognews.bg/article/134881/

 19. Този БОКЛУК даже трябва да си сложи СВАСТИКА много ще му приляга,но си мисля че този СЪЩИЯ ще целува миризливия ПУТЛЕРСКИ ботуш пак по същия начин!IIC…..oIL

 20. Отворено писмо: Да си потърсим отнетото от Газпром*

  “Няма логика българските данъкоплатци да плащат с готовност милиарди лева по искове на руската страна по делото за АЕЦ „Белене“, а когато става дума за реални възможности за защита на потребителите и компенсации за нанесени вреди в сравними и по-големи мащаби, да преминаваме в режим на предпоставена предпазливост и неуместно примирение.
  Ние недоумяваме защо позицията на България по писмото за ангажименти на Газпром толкова рязко контрастира на фона на становищата на останалите засегнати страни от Централна и Източна Европа и е толкова благоприятна за страната, която е предмет на разследване от Европейската комисия?”

  http://frognews.bg/news_134881/Otvoreno-pismo-Da-si-potarsim-otnetoto-ot-Gazprom*/

 21. Мога да поздравя господин Михайлов. Всичко което е написал трябва да го знае целия народ и най много тези които възхваляват РАШИЗМА и ПУТЛЕТИЗМА.IIC…..oIL

 22. Относно качествата на зам.министрите от квотата на патрЕотите:

  Въпреки че възмутителните предложения за зам.министри на рускинята Светочка Йорданова в Здравеопазването (с ресор наркотици), Красимир Първанов в Енергетиката, Павел Тенев, Регионалното развитие и благоустройството, Стоил Апостолов в Здравеопазването и т.н. БЯХА НА ПАТРЕОТИТЕ, отговорност за тях носи ЕДИНСТВЕНО министър- председателят Борисов, защото лично ТОЙ ги е назначил с подписа си!

  Естествено, давайки си сметка за последствията от разрастването на негативната реакция в обществото, Борисов не се поколеба да “хвърли на вълците” един-двама от тях, за да запази “най-ценните”: рускинята Светлана Йорданова и Красимир Първанов, подписал без правомощия заробващия договор за АЕЦ “Белене”.

 23. Снощи учителката по руски Фандъкова се похвали, че щели да обновят автобусният транспот в София с 30 електрически и много газови градски автобуси. КОЛКО много?!

  Мисля, че един загрижен за финансовото състояние на Общината си (а не за финансовото състояние на ГАзпром!) кмет би трябвало да инвестира в газов транспорт само след като газовата диверсификация в България вече е ФАКТ, а не бъдеще неопределено!

 24. Спомняте ли си една случка от първия мандат на Б.Б. С помощта на следово куче беше открит трупът на 15-16годишно момиче, заровен от убийците му някъде в Пернишко. Та тогава Хуманистът от Банкя се изцепи най-сериозно как бил нарЕдил на Цецо /alias вътрешен министър/ да почерпи кучето с телешки “пържолки”, щото е много заслужило. На онова време много хора се потресоха от цинизма на Б.Б да съчетае в едно изречение “убито дете” и “телешки пържолки”. Потресоха се и нищо… И до днеска тоя душевен инвалид си е предводител на “команчите”, па не се знае и до кога. Дали се различава по нещо от позиращия хайл-патрЕот?

 25. SMS точно тук е синхрон в управляващи и медии. Всичко друго да ,но Красимир Първанов който трябва да осигури кражбите чрез АЕЦ Белене НЕ. Тук където е интереса на русия (в случая Белене) има мълчание, няма коментари, няма протести . А където не се закача интереса на русия има националсоциалистически поздрави, драматични оставки, трудни решения. Театър.

 26. Драги AWACS, и аз следя всеки ден золумите на издъхващия дивашки режим на мъдуро във Венецуела. Казал си го точно и човешки-те друго не могат. Не могат друго, освен да “пропускат” такива дреболии и “прогресивните” леви интелектуалци -логорейни диарии по всички въпроси като чомскый. Убити некви, кво от туй, идеята е важна, щом някой мрази Америка, всичко му е простено. Надявам се обаче някои красиви латино-традиции все пак да покажат силата си…И ВЕНЕЦУЕЛА ДА ДОЧАКА СВОЯТА РАННА УТРИН КАТО ОНАЗИ НА 11 СЕПТЕМВРИ 1973 Г. В САНТЯГО ДЕ ЧИЛЕ!Стадиони има, ще поберат когото трябва! Надявам се, и въжета да се намират покрай тоталния дефицит…

  @ НЯМА РАЗЛИКА. Извинявай, без релативизация на злото, на чисто битово и социално равнище РАЗЛИКА ИМА.
  Единият,мекият, романтичен и наивен тоталитаризъм трае само 12 години,загива и няма изгледи да се възроди,поради факта че спрямо германците, а и изобщо
  -не губи облика на правовата държава (съдът оправдава жора мастыката, например)
  -не ликвидира собственост, религия /семейство, традиционни форми на живот, въпреки идеологическия натиск
  И т.н

  От другия-червения- не можем да се отървем от днес.

 27. На какви основания и факти умственият инвалид и морален дегенерат а.симАв , който се представя за “ляв” “журналист”, иска оставката на този патреот?!?
  Ето как всеизвестният линк до блога на симАв, където е писал дитирамби за САЩ само преди някакви си десетина години:
  alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html?
  От тогава симАв е на хранилката на рашистките слуги на Путлер в НРБ. И все още симАв , рублофилите на малинАв и чегеваристките дегенерати не могат да дадат смислено обяснение защо слугуват на Путлер ,след като той финансира в цяла Европа предимно крайнодесните и фашистки шайки?!?
  Нали се представят за леви путлероид(иот)и , пък получават путлеристки грантове наравно с крайните европейски фашисти?!? А пък в същото време се “възмущават” от ФАШИСТКИЯТ знак за поздрав на един байганюфски патреотар от НФСБ?!? Този жест е останал още от Римската империя, и не нито ФАШИСТКИ, нито е нацистки – ДРЕВНОРИМСКИ е!
  В същото време симАв не се възмущава от рашисткият путлеризъм и колборационизъм на другият, ОСНОВНИЯТ патрЕотар – сидеров?!? Може би защото и той също, като симАв, е “журналист” и “колега”?!? Макар и единият да е “ляв” чегаврист, а другият де е “крайнодесен” “националист”.
  А пък и ЗАЕДНО си “празнуват” и “день пабедьI” пред МОЧА. И така продължават “традицията” останала от ОБЩИЯТ “победен парад” в Брест-Литовск през септември 1939г. ,проведен от ОБЕДИНЕНИТЕ(от обща империалистическа цел!) съюзници в лицето на “фашисткият” Вермахт и “лявосоциалистическата” РККА.
  Тях “победни паради” и МОЧИ ги обединяват , и през 1939г. ,и днес. И докато съществуват такива обединителни символи – ще си останат все така обединени. Като освен традиционните исторически връзки ги обединява и общ финансов “символ на обединие”. симАв и сидерАв са потвърждение за това.

 28. Видеото има нужда от някои корекции, но синът (7) го изгледа с отворена уста; след като питаше за една къща в квартала, хм, с червена петолъчка на фасадата: https://www.youtube.com/watch?v=nUGkKKAogDs

 29. @НЯМА РАЗЛИКА

  Много важен аргумент. За разлика от съветския комунизъм (военен, НЕП, сталинизъм, размразяване, застой, перестройка) , никакъв “алтернативен” германски националсоциализъм няма в никаква друга версия. Съществува само тази, която през годините 1933-1945 е реализирана под властта на Адолф Хитлер. “Алтернативен” националсоциализъм няма не само като реален исторически факт, но и като останала на книга и думи политическа програма, като заговорнически план или дори утопична идея. Въпреки естествените като във всяка власт съперничества и сред нацисткия елит, “нощта на дългите ножове” и атентатите едва ли може да бъде въобразен “друг нацизъм без Хитлер” като конкурентна идеологическа доктрина с признат лидерски авторитет . Военните заговорници начело с полк.Щауфенберг имат за цел не да воюват за идеология, а да спасят каквото могат от Германия, да сключат мир и да върнат страната в нормални вътрешни и външни орбити- западни, разбира се.
  Сравнението! ВСЯКА реално формулирана като комунизъм алтернатива на сталинизма – бухаринска (“Азбука на комунизма”), троцкистка, тухачевска-предполага свят, на чийто кошмарен ужас и унищожение би завидял Пол Пот, хипотетичен свят на тоталния идеологически делириум (без семейство, без имена, без НИКАКВА собственост, без никакви религии), сравнен с който реалният сталинизъм е направо либерална демокрация.

 30. Всичко това само показва къде се намира Бъгария – на бунището на историята и на същото място в настоящето. Откога в Германия преосмислиха и преживяха и осъдиха националсоциализма а в Русия покриха всичко и продължават да преследват призраци, изкарват Бесмъртни полкове, а в Германия правят безсмъртни Мерцедеси и Поршета, в Германия направиха и комедиен филм “Виж кой е тук”, в който Хитлер се връща в наши дни в Берлин и хората го поздравяват по улиците, след това се съблича по долни гащи да си изпере дрехите в обществена пералня, а я се опитайте да си направит такъв ташак със Сталин, ще бъдете разстреляни

 31. EVERYONE ELSE

  Като е за петолъчка…Изключителен материал! Сетили се след 30 години да държат сметка на главорезите на Мугабе…О, през 1983 прогресивното човечество грачеше “О-о-о-у, Мандела-а-а!”
  Погледайте ги съветските псета- палачи на свободна Африка,
  Чукурундите и Занутата -петолъчката, калашниците-Сделано в НРБ, знам точно… Ех, за увертюра един напалмов килим, ех, после и малко соло на огнехвъргачка за допочистване, …ммм-мм-м, хубаво, Браво!

  https://www.theguardian.com/world/2017/may/16/uk-downplayed-killings-zimbabwe-mugabe-guard-interests-study-claims

 32. Стамбо, страхотно си го заковал тук:
  ‘ВСЯКА реално формулирана като комунизъм алтернатива на сталинизма – бухаринска (“Азбука на комунизма”), троцкистка, тухачевска-предполага свят, на чийто кошмарен ужас и унищожение би завидял Пол Пот, хипотетичен свят на тоталния идеологически делириум (без семейство, без имена, без НИКАКВА собственост, без никакви религии), сравнен с който реалният сталинизъм е направо либерална демокрация.’

 33. Кретени като Симов се опитват да впрегнат отвращението ни към нацизма в полза на руския империализъм ,а както и мнозина други отбелязват, няма съществени разлики между двата вида тоталитаризъм !Няма да заобичаме Сталин и Путин,за да покажем отвращението си от Хитлер! По стечение на обстоятелствата България пострада основно от влиянието на болшевизма , но това не е основание да толерираме нацизма !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.