Нашизоидните тръмписти се умълчаха пред разкритията за руската връзка на Тръмп

Беше предсказуемо, че непредсказуемият Тръмп ще започне президентския си мандат като новобранец, произведен в генерал. Рекордът му да стартира с най-ниския президентски рейтинг в американската история също не предизвика учудване. А вече и вероятността да стане обект на разследване с цел да бъде отстранен от поста е всекидневна тема за публичмна консумация в САЩ.

Големият въпрос обаче не е само в проявата на очакваната от него некомпетентност, а в акцента на обвиненията във връзка с нея, които поставят в центъра на вниманието връзките му с Русия преди, а вече и по време на президентското му управление.

Това го прави различен от предишни американски президенти, загазили по пътя на евентуалния импийчмънт. Никсън подаде оставка под натиска на доказателствата в рамките на аферата Уотъргейт, която беше от вътрешнополитически характер ( макар гражданите да бяха разгневени всъщност от неговата неискреност). Пак заради лъжа Бил Клинтън се размина за малко с отстраняването си от президентския пост, а не толкова зарази прелюбодеянието, за което не искаше да си признае.

Никой американски президент обаче не е бил под прицела на подозренията, че е обслужил интереса на друга, при това конкурентна в претенциите за световно лидерство държава, какъвто е случаяст с Тръмп сега. Това е много, много по-тежко обвинение от случая с партийната крамола при Никсън и от пикантериите около онази интимна връзка  на Клинтън.

Тръмп е докарал положението дотам, че от Русия лъжат от негово име- не бил споделил с външния министър Лавров секретна информация. Докачливият милиардер обаче не може да понесе да му оспорват правото да си прави, каквото иска и обори опровержението на руското министерство. Тросна се, че може да си приказва, каквото си ще. “Смях”!

Интересно да е се наблюдава мълчанието на ентусиазираните привърженици на Тръмп в България. Някои от тях – в частта на реално надяващите се президентът на САЩ да опровергае с действията си подозренията за заиграването му с Путин, за момент се обнадеждиха и надигнаха глава, когато Тръмп нареди ракетната атака срещу сириайската авиобаза. “Ето, казахме ли ви, той го направи, за разлика от Обама, който не посмя”, обадиха се неколцина тръмписти. И толкоз.

НА СНИМКИТЕ: Сред учредителите на “Тръмп общество” в София се открояваха емблематични рашизоиди, които постепенно минаха в “нелегалност” до получаване на нови инструкции от Москва

images-2 images-1 images

Компанията, която се писа в защита на Тръмп у нас, не е еднородна, но в нея ярко блеснаха яростни привърженици на Путин от откровено путинофилските среди. Обаче в Москва оптимизмът в залаганията на “техния човек” помръкна и това набързо затвори устите на русофилско-тръмписткия хор, скалъпен на вълната на руското шампанско от деня на изборната победа на Тръмп.

Сега рашизоидите у нас мълчат с руски акцент- както винаги в очакване на инструкции от Кремъл. А ние, обикновените скептици, доведени до ролята на кибици покрай марша на московската пета колона в България, сме в положението да чакаме “американците да ни освободят” от нахалството на вечните ни “освободители”, довеждайки докрай разкритията за руската връзка на Тръмп.

Има обаче един проблем: Путин , както казва руският политолог Станислав Белковски, един от неговите най- често цитирани на Запад критици, е на седмото небе откакто му приписват заслугата за изборната победа на Тръпм. Почувствал се е толкова поласкан, че вече не ходи по земята и се е откъснал от реалносттите в самата в Русия.

Нищо. Ще почакаме да му мине и да падне от облаците, когато в Русия узреят събитията, в резултат на които да се освободим от “освободителите”, които ни се разхождат по главите свободно, като на парад.

Други предложения?

12 мнения за “Нашизоидните тръмписти се умълчаха пред разкритията за руската връзка на Тръмп”

 1. Без проблем мога да си представя Тръмп в петел-ченето си да се изпусне. Но ако анонимният източник на WP докаже твърдението си, то тогава ще е факт, че трима участници в срещата лъжат:

  McMaster: “I have a brief statement for the record. There is nothing that the president takes more seriously than the security of the American people. The story that came out tonight as reported is false. The president and the foreign minister reviewed a range of common threats to our two countries, including threats to civil aviation. At no time, at no time, were intelligent sources or methods discussed. And the president did not disclose any military operations that were not already publicly known. Two other senior officials who were present, including the secretary of the state, remember the meeting the same way and have said so. Their on-the-record accounts should outweigh anonymous sources. I was in the room. It didn’t happen.”

  Rex Tillerson: “During President Trump’s meeting with Foreign Minister Lavrov, a broad range of subjects were discussed, among which were common efforts and threats regarding counterterrorism. During that exchange, the nature of specific threats were discussed, but they did not discuss sources, methods, or military operations.”

  Dina Powell: “This story is false. The president only discussed the common threats that both countries faced.”

 2. Не е по темата, но нямам тъпение да споделя и илюстрирам чрез актуален пример до какво води и как “обогатява” живота ни етническото нашествие на руските примати с русския им мир и великата им култура:

  https://www.blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/lsnakha-stranni-podrobnosti-za-firmata-chiyto-sluzhitel-ubi-dvama-ot-shefovete-si_news513822.html

 3. Както винаги, ИВО Улавя Събиието и Момента.
  Поздравления!
  Улавя, представя, коментира. Точно каквото трябва. Което е значимо, съществено. Като Свободен и Независим интелект. Дори и да е нещо известно и казано от други, той му хваща страната, която трябва, докато другите – Не. Никой друг не го прави у нас. Освен ИЛИЯН, САШО (Йорданов) и малцина. Цялата ни “преса”, пресована по форма и все още под червено-помиен натиск, Бълва всеки ден един и същи бълвоч: полицейска сводка (подадена чрез ДАНС-МВР: елате ни вижте, РАБОТИМ!) за катастрофи и кражби, инсинуация в полза на Путин и досега на Тръмп, “нещо” добро за Орбан, подобно за Боко, снежна виелица в Америка, никаква буря в Русия, язовирна радост край Копринка.
  АМАН ОТ ГЛУПАЩИНИ!

 4. Колко жалко все пак, че такава идиотщина у нас като “тръмпизъм” намира почви и вирее. Независимо дали е инжектирана от Москва. Пръква се за секунда и набъбва. (В Полша не би – да де, ама не е “да де”, от хората зависи.) Наред с “путинизъм” и “ленинизъм”. Хиляди привърженици, пари, “мероприятия”, зали стават валидни завчас.
  Докато нещо такова като български “демократизъм” да не говорим за “вашингтонизъм” или “рейгънизъм”, НЯМА и капка солиден шанс.

  Владимир Ленин: “До никъде няма да стигне комунистическата ни революция, ако не прилагаме червен терор! Бъдете безпощадни особено към свещениците и помешчиците (днешните земеделски бизнесмени-собственици), разстрелвайте на място!”
  Владимир Путин: “Няма по-голяма трагедия от разпадането на Съветския съюз!” “Америка и ЦРУ сътвориха интернет!” “Войските, които виждате сега в Крим (ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТА), не са руснаци!”
  Джордж Вашингтон: “Докато се борим за нашата свобода трябва да внимаваме да не нарушаваме правата и съзнанието на другите” (т.е. Покрай сухото НЕ ГОРИ суровото!) “По-добре човек да не предлага никакво извинение, отколкото лошо извинение”.
  Роналд Рейгън: “Господин Горбачов, СРУТЕТЕ тази Берлинска стена!”(стената на комунизма и самия Комунизъм)
  С кой сме ние, Господи!

 5. Парламентът на Украйна забранява руските бръмбЪрски лентички и въвежда Наказание за публичното им използване!
  Украинците ГОРЯТ руските лентички!
  (а ние ги тачим! – и си ги туряме на гърдите!)
  http://www.dw.com/ru/верховная-рада-украины-ввела-наказание-за-георгиевскую-ленту/a-38865462
  https://toinformistoinfluence.com/2017/05/16/ukraine-banned-st-george-ribbons/
  Браво, УКРАЙНА! Събуди се, България!

 6. AWACS, ето и КОИ сме в очите на света! Какво кадрово съвършенство, а!Какъв се задава! Докога ще фарисействате, мазни пУтеринги?
  Чл. 7 от Договора на ЕС за България! Незабавно Чл. 7! Вече и Беларус е престижна компания за нас! Те поне вече нямат прокремълски министри!

  http://www.dnevnik.bg/politika/2017/05/18/2973762_vutreshniiat_zamestnik-ministur_naricha_romite_i/

 7. В политиката може да печелиш дори и да си на загуба. Бизнесът при загуба фалира. Тръмп се опитва да прави политика с правилата на управление на бизнеса, които той смята, че добре познава ( а дали е така? ). Ако съветниците му не успеят да го убедят, че такова съчетание е невъзможно, то той просто ще бъде отстранен. Дали Тръмп ще получи просветление или не, то това ще стане много скоро и САЩ отново ще бъдат лидер на световната демокрация, което лидерство успешно ще се отрази на скоростното ни освобождаване от руснаците. Трябва само поне един американски журналист от ранга на Джанюариъс Макгахън да посети България и един президент като Уудро Уилсън да каже няколко думи за нас. Тогава ще видим солидарността на ЕС , неговата сила и изпитаме радостта на свободните хора.

 8. Драги AWACS,
  На едно мнение сме относно полезността на идиотщините на тръмп за русия и путин.
  Проблемът е, че със срещи на тръмп, като тази последната с руснаците, той на практика ги легитимира пред света (дори без значение на съдържанието на разговорите, а само с факта на самата среща “ на върха”). Така тези международни бандити – руските главатари, начело с Путин – вместо да са на подсъдимата скамейка в Хага (където им е мястото), биват окрилени и стават все по-нагли в продължаващите си престъпления срещу човечеството.
  Великият Роналд Рейгън (Вечна му Памет, да се свети Името му!) сигурно се обръща в гроба след подобни “прояви” на тръмп.
  Единствената надежда за нас и останалия нормален свят, остава Сенаторът Джон МакКейн и подобните нему, които правят всичко по силите си да коригират полезния идиот тръмп, както и да отстояват величието на Америка. Така ще бъде до момента, в който те решат, че всякакви разумни граници вече отдавна са преминати от тръмп и единственото добро решение е неговият импийчмънт.
  Между другото, залаганията при водещите букмейкъри за импийчмънта на тръмп, вече започнаха…..
  С уважение,

 9. Драги СТАМБО, Драги TERVEL,

  Много правилно го казвате!
  Трябва да се формира някак общо Съзнание и Механизъм в Брюксел. Една общо-колективна плюс експертно-професионална “топка”. Спрямо България. Която да ни “действа” като първолак в училище и новобранец в казармата. Там при ЕС и НАТО. Без много усилие за тях, защото ще е неприемливо за тях и смешно за всички. Някакъв ПРОСТ механизъм.
  Защо?
  60 години тези организации съществуват приблизително в една и съща единна тенденция, кохерентна и ПО ТЕХНИ стандарти, подобни демокрации. След Студената война към тях се прикачиха подобни страни: Източна Германия, Чехия, Балтика, Унгария, Словения. НО, малко по-късно, към тях се прикачиха такива като България. Тя вече не е подобна, не е западен тип, а различна проруско-балканско-ориенталска нагласа. При това положение, западнодемократичния облик на западните съюзи става разклатен. Оттук има заплаха е за общата цялост, и за нашето съвременно развитие и състояние, особено, ако Русия засили подривното си въздействие върху нас и върху западните, каквото и без това прави.
  Остава само ЕДНО – пряко въздействие върху нас. Не става въпрос да пратят войски като 1978 в Чехословакия. А за такъв механизъм, който да ПРИТИСКА ЕДНОВРЕМЕННО ДИПЛОМАТИЧНО И БЕЗКОМПРОМИСНО. Особено по Принципни за съюзите въпроси и по сигурността, където е най-деликатно. (МОЖЕ ли да си във Варшавския договор и да си въоръжен с американско оръжие и да развяваш на центъра американско знеме и да викаш У.С.А. – незабавна екзекуция!)
  Такава разработена таблица-модел трябва да им казва ясно дали се изпълняват критерии, но и те трябва да НАСТОЯВАТ да се изпълняват чрез нея. И неизпълнилият да бъде притискан-наказван. Спиране на пари – замразяване на проекти – замразяване на членство – махане на 1-2 депутати от Европарламента – временно махане на комисар от ЕК – ПУБЛИЧНО ПОРИЦАНИЕ КАТО В КЛАС И ПРЕД СТРОЯ – като първолак. Да се чуе из целия континент.
  Аз мисля, че при нас е и ПРОБЛЕМЪТ, но може и да е РАЗРЕШЕНИЕТО. Защото сме СВИТИ И СТРАХРЛИВИ. И НЕЗАБАВНО ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА СЛУШКАМЕ! САМО В БРЮКСЕЛ ДА ГО ОСЪЗНАВАТ ДОБРЕ ТОВА И ДА НИ СКРЪЦНАТ СЪС ЗЪБИ – и в СОФИЯ НЕЗАБАВНО ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТ. Точно това използваха и руснаците и направиха българите 2/3 руснаци. Слушкаме мирно и изпълняваме, все още. Е, не казвам от Брюксел така да ни правят европейци, а пък и те няма да се захванат.
  Просто по “схемата” да натискат червения бутон да праща 220V електрически импулс до жълтите павета.
  И ВЕДНАГА: ще се намерят пари да се премине към свободна преса, да се извърши правосъдна реформа и какво ли не още.
  Просто няма друг начин. НИКОГА ние сами да се вземем в ръце.
  Никога Ниновица и Боковци няма да спрат да се срещат с чекисти (това може съвсем изрично да се забрани, с прав текст); никой няма да върне Шеврон да дълбае; някой няма да откачи поне 2/3 от нашия нефт и газ и го свърже с по-евтините колектори и американски балони от корабите; никога Държавна сигурност няма да бъде лустрирана; никога няма да престане връзката с комунизма на партии, медии; никога олигархията на Дебелия и останалите сама ще се саморазпусне; никога навреме ще купим и каквото трябва НАТО-вско оръжие и т.н.
  Само стряскане и притискане. Все едно там има нов “СИВ” и “Варшавски договор”.
  Постепенно извиване на главата на ТЕНЕКИЕНИЯ ЧОВЕК от посока Русия към посока ЦИВИЛИЗАЦИЯ.

 10. БРАВО на Иво и на целия отбор коментатори.
  Лошото е само, че по-скоро ще отстранят Тръмп , отколкото ние българите да отстраним патравите/а не патриоти/ фашизоиди от управлението.Тиквата този път надмина себе си като събра в отбора си фашисти, контрабандисти,крадци на евросредства и вся осталная.И руските флагове се веят по балконите не само по морето, на фона на цялата ни чалгарска действителност.Бедна му е фантазията на Костурица.

 11. @ДАРИ

  Да, разликата е, че ние отдавна сме превтасали. Националното предателство и корупцията на нашите управляващи са 100% доказани, няма нужда да гадаем и предполагаме ‘руски връзки’ щото ежедневно глождат очите. За кремълските игри на монументалния увъртач и усуквач Б.Б. вече и децата в чужбина знаят. За по-камерните руски далавери, напоследък мисля, че дори само коментарите на ‘SMS’ да подредим хронологически, ще се получи впечатляващо досие!

  Ние сме напред, а за Тръмп ще трябва още да се постараят. Нека извадят на светло доказателствата, ако ги имат. Виждам, че всички харесват Робърт Мюлер. Апропо, едно разумно предложение, което, поне теоретично, дава повече шанс на истината: http://www.politico.com/magazine/story/2017/05/18/how-trump-can-get-out-of-his-jam-215155?lo=ap_f1

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.