Ще се окаже ли руското посолство в САЩ разположено на ул. “Борис Немцов”?

IMG_1375

 

 

 

 

 

 

 

 

Марко Рубио загуби  кандидатпрезидентската битка в САЩ миналата година на етапа на номинациите от страна на републиканците, но с един брилиянтен ход е на път да  спечели сърцата на руското опозиционно на Путин малцинство ( и на надяващите се в страни, като България, то да се разраства). Изстрел в бъдещето на една Русия без Путин начело!

По инициатива  на сенатора се очертава руското посолство във Вашингтон да има нова адрес на името на убития на 27 февруари 2015 г. под прозорците на Кремъл основен политически противник на Путин в Русия Борис Немцов.

Комисията по национална сигурност към Сената подкрепи идеята на сенатора от Флорида Марко Рубио “Уисконсин авеню” във Вашингтон да бъде преименувано на “Борис Немцов Плаза”. Така руското посолство може да се окаже на “нов адрес”  именно с това название.

Законопроектът е внесен в камарата на представителите. Очаква се да бъде одобрен.

На ход на финала ще бъде президентът Тръмп, който трябва да узакони промяната.

В контекста на “сложната ситуация”, в която е изпаднал Тръмп по отношение на сипещите се разкрития за руската му връзка, ще бъде особено интересно дали той ще се реши да “услужи” на Путин чрез отказ да одобри законопроекта или обратното: ще го подпише, за да не налива масло в руския огън, на който се пържи вече мандатът му.

НА СНИМКАТА: Борис Немцов като морален победител – символика, която в САЩ са на път да сбъднат

борис-немцов-4_cr

20 мнения за “Ще се окаже ли руското посолство в САЩ разположено на ул. “Борис Немцов”?”

 1. Това ще е добър тест за Тръмп наистина.
  И да се надявам да дойде ден когато самите руснаци ще се благодарни за това на американците.
  Заслужава също да отбележим още една победа над руските мародери.
  Имаме присъда за пране на пари във връзка с убийството на Магнитски: http://russian-untouchables.com/eng/2017/05/acting-manhattan-u-s-attorney-announces-5-9-million-settlement-of-civil-money-laundering-and-forfeiture-claims-against-real-estate-corporations-alleged-to-have-laundered-proceeds-of-russian-tax-frau/

 2. Да подкрепя Симеон който нееднократно е писал: “Марко Рубио е човека”. И аз стисках палци да бъде кандидат на републиканската партия. Живот и здраве, след 3 години и половина да ми се сбъдне мечтата. Марко Рубио-Президент!
  А междувременно, вижте как процедират поляците с Газпром докато единствено баце и ко ги вълнува кремльовци да не си поискат обратно комисионите и за това си траят кат пръдня в гащи. Наградата им за най-високите цени на газта в най-бедната европейска страна.

  https://www.gazeta.ru/business/2017/05/18/10679645.shtml

 3. Достойна идея на достоен, високонравствен, блестящ политик!
  Дано да го видим президент!
  ул. “Борис Немцов”! Ама ще бълват “Посолская”, шчи и вкиснати пельмены руските куки отвъртре!
  Между другото, Иво, Жорж, какво стана със същата идея на Андре Глюксман- руското пасольство в Париж да се “премести” на ул. “Анна Политковская”?

 4. Ето една “малка история” за 56 рибари от рибарското селище Френклиман, Аксаково (основано законно преди 36 години), които са изритани от руска офшорка, няколко бараки са запалени, а пътят до лодките преграден с камъни, при положение, че бреговата ивица е изключителна държавна собственост:

  “Брегът, въпреки че е червена зона, изключителна държавна собственост, се продава на руснаци, разказва един от рибарите. Как може имотите тук, които на времето са били одържавени и собствениците ОВЪЗМЕЗДЕНИ, днес да бъдат “върнати” отново на старите собственици и още същият ден да станат собственост на руска фирма. БРЕГЪТ ПРОСТО СЕ ПРОДАВА НА РУСНАЦИ!”

  https://www.bnt.bg/bg/a/ribarskoto-selishche-frenkliman

 5. Изключително силен като символика и солидарност жест на сенатор Рубио.

 6. Според мен, преименуването ще е голяма глупост.

 7. Чудесна идея! Де в Бъгария подобен парламентарист да преименува булеварда в София на който битува посолството на Руската Федерация – наследника на СССР-то, по-известно като империята на злото! Вместо булевард “Драган Цанков” – БОРИС НЕМЦОВ!

 8. Става забавно, нека си представим (по Марко Рубио) как рутинните пратки с header:

  Embassy of Russia in Washington, D.C.
  Address: 2650 Boris Nemtsov, Washington, DC 20007, USA

  избиват стъклените очи на кремълското джудже.
  Освежавам визуалната памет: http://www.nato.int/docu/review/2017/Also-in-2017/russian-intelligence-political-war-security/files/3506.jpg

 9. ах каква звучна плесница за гасударя путя

 10. WELL DONE, AMERICA!
  Виниги каквото трябва!
  Америка никога не забравя борците за свобода! Тя е създадена от такива и по такъв начин.
  А за нас е по-важно да ги ИМАМЕ. Повече на брой.

  През 1982 г. в Русия бе арестуван и после под домашен арест Андрей САХАРОВ. Тогава Америка кръсти площадчето пред резиденцията на руския посланик/ПОЛКОВНИК във Вашингтон “Андрей Сахаров Плаза”:
  http://bit.ly/2pQu6fk

  Сахаров и Хиляди като него не бяха убити като Кучета, защото стана Известен. Ако бе обикновен руснак, неизвестен в страната и чужбина, щеше просто да ИЗЧЕЗНЕ. В ЛУБЯНКА – или зад ъгъла.
  Каквото в СВЕТА Е ЦЕНЕНО, в РУСИЯ е ЛИКВИДИРАНО.
  И обратното, каквото по света е БОКЛУК – в Русия става ЦАР!

  А глупаците са още на мнение, че Америка била “Русия с обратен знак”. Мозъци колкото на Боко, Ниновица, Сидеров, някакъв копелдак Симов ли е.

  Още през 1917 г. Другарят Владимир Ленин задава модел-образец как да се действа. Хиляди са застреляни. А по-изместните, най-добрите руски писатели, философи, умове, ГЕНИИ, са натоварени на ПАРАХОДА НА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА – и, марш навън!
  Това го няма дори в АФРИКА, В БЛИЗКИЯ ИЗТОК!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Philosophers%27_ships

  Списъкът на ТРУПОВЕТЕ на борците и днес в Русия е безкраен:
  А. Литвиненко, Б. Березовски, С. Маркелов, А. Бабурова, С. Магнитски, Н. Естемирова, А. Политковская, П. Хлебников, С. Юшенков …
  http://bit.ly/2pQPTU3

 11. Само вижте снимката:
  Северна Корея – Южна Корея
  МРАК – СВЕТЛИНА
  Комунизъм – Свобода
  Г”Д”Р – ГФР
  Източна Европа – Западна Европа
  Русия – Европа&Америка
  https://twitter.com/ianbremmer/status/864981060727304193/photo/1
  Не лампите – главите и душите!
  В Северна Корея свети основно една точка по средата: Столицата – за Другарите!

  Сталин се завръща в Русия?
  Негови портрети се увеличават из зали, метростанции, села, градове, улици, бюстове, татуировки.
  Казаците ПАК се къпят в сияйни червени лъчи!
  https://themoscowtimes.com/photogalleries/stalin-is-back-57994

 12. А нашите булеварди,улици,населени места носещи имената на българомразци кога ще им сменят имената ??? За съжаление не виждам да стане скоро…

 13. И пак към символиките от предишната тема с нацистките поздрави. Една глава с всички специфики на мутренска бухалка и “експертите” покрай него решават, “че се молиме на Азербайджан за нефт, газ, теа имат много”. За всички исторически , етнически, териториални, дипломатически, и пр. специфики на проблема Планински (ах, русиизмы, эх, нагорный) Карабах главата-мутренска бухалка не знае, разбира се, нищо. Тя рещава да включи в управлението банда махленски бабаити. Те обаче имат ЗАБРАНА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АЗЕРБАЙДЖАН да посещават страната и дори са издирвани за нарушение на границата.
  Още бонус- цялата прокомунистическа пасмина, начело с плазмодия алэксандр сымав посрещна скандала като бик червен парцал.
  Ето още един пример, как управлението на тип, лишен от всичко ценностно в политически и морален смисъл, проваля, позори и тласка към дъното България!
  Случаят трябва НЕЗАБАВНО да бъде внесен от ДСБ в ЕНП!

 14. До подръжниците на Маккейн-страхотен мъж и политик е,но Марко Рубио е бъдещето на САЩ.@Георги Николов:Благодаря,Marco Rubio is the MAN.

 15. Как ПРЕЗИДЕНТСТВОТО на РУСИЯ / КГБ дирижира социалните мрежи в Русия:

  “Манипулациите на Кремъл във виртуалната борба с руската опозиция”:
  Ръководството на “ВъКонтакта”: “Ние от години СЛУШКАМЕ ФСБ и МВР и ОПЕРАТИВНО им предаваме информация за ползвателите на нашата мрежа”!:
  http://bit.ly/2rkmUYG

  (Владимир Путин: “ЦРУ създаде интернет!”… )

 16. Продължавам- при всички човешки грехове, НЯМА ВЕЛИК ПОЛИТИК от ХХ в., оставил дела и памет за историческото си величие, който да не е следвал докрай и с цената на всичко ЦЕННОСТИ! Точно обратното на Банкянския. Приемам обективно- повече му се иска да го възприемат като премиер на европейска държава, отколкото като главатар на русифицирана централноазиатска сатрапия, (макар и второто повече да му приляга присърце). Но със своята страхопъзльовщина, мегаломания, патологично увъртане, невежество, неясни минали (?) зависимости, плещене както му падне, той не само реабилитира най-мракобесния период на правешката тирания. Включването в управлението на рубладжийската тайфа десарски куки, побойници на стари жени и битови примати беше нещо, което той трябваше да предотврати. Ето как сацият ББ даде шиш на сымовци и др.”антифашисти” да квичат, “че искат на пикаят върху Паметника на жертвите на комунизма”?!. Покрай скандала някои свръхактивни “пазители на паметта за Холокоста” пак надуха сирените. Чудесно би било, ако същите бяха признали геноцидите в Украйна 1933/34 г.(практически осъществен от Лазар Каганович, Генрик Ягода- Енох Гершевич Иегуда, Израил Леплевский, Мендел Хатаевич…) и Камбоджа 1975/79 (възхваляван от Аврам Ноам Чомски и Едуард Хърман).
  Заключението е в предишния пост.

 17. И ако някой надуши зад имената в последното ми изречение някакъв “антисемитизъм”, напомням, че едва ли днес ще се намери сред “световните мислители” ПО-ГОЛЯМ антисемит от самия авраам ноам чомский!
  Великолепната книга на евреина ДЖЕЙМИ ГЛАЗОВ “Обединени в омразата” (United in Hate: The Left’s Romance with Tyranny and Terror) и целият кръг блестящи еврейски интелектуалци около ДЕЙВИД ХОРОВИЦ във Frontpage Magazine отдавна разобличиха мерзката роля на чомски в съвременния антиизраилъзм и антисемитизъм, сатанинската му омраза към собствения народ и гнусното умилкване покрай палачите от хизбула, че и защо не-ислямска държава!

 18. За “баланс” на “Борис Немцов Плаза” във Вашингтон у нас оскверниха с кървава качулка бюста на Роналд Рейгън! Очевидно, откритият преди по-малко от месец паметник на Унищожителя на империята на злото не дава мира на българските путиноиди и менторите им от руското посолство!
  Сега би трябвало пак “за баланс” да се залее с червена блажна боя лъжовният надпис на МОЧА и някой от многобройните бюстове и паметни плочи на убиеца на Апостола Левски -мракобесният граф Игнатиев!

  https://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Oskverniha-pametnika-na-Ronald-Rejgan-v-Sofiia_655988.html

 19. Драги СТАМБО,

  Пак казвате важни, интересни, непреходни неща!-:)

  Американският и западноевропейският консерватизъм е едно от чудесните неща на планетата. Самата дума означава, че “съхранява”/консервва, най-важното – най-важните, основните, непреходни ценности. Няма ляво, няма дясно, няма дребни залитания. Има добро и зло, горе и долу, Тирания и Свобода. Всичко останало е ТЯХНО ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЕ. Такъв беше Рейгън, например, така говореше той.
  За съжаление, до периода на Рейгън и малко след него, както и на Тачър и Кол в Европа и малко след тях, консерватизмът беше в най-дбрата си форма много повече от столетие, но скоро след това се промени. Срина се. В него навлязаха такива като Тръмп, Фарадж, Пен, Вилдерс. Те по-скоро се пишат консерватори, прикачайки се към старата традиция, докато съвсем не са. Не че те трябва да дадат идеологията и линията на консерватизма, защото не са базови философи, но чрез политиката си провалят линията. А с многото си последователи само разбъркват обществата, размивайки цялата картина като стекли се от платното, размазани, бои надолу по стената чак до пода. Отделно пък и не са съществени, нямат дълбочина, а са само политикани и повърхностници.

  Що се отнася до Фрънт Пейджа, Джейми, Хоровиц, както и Фоксовците, PJ-я, и цялата им Ганг-а, това са наистина едни добри активисти на американския и западния консерватизъм, поддържащи идеята и имащи контакти в цялото им общество и по света. Всяка седмица и аз ги отварям и гледам. Джейми, като роден в Русия и родителите му, има предимството да познава комунизма, Русия, русизма и да прави много добри анализи, аналогии и сравнения. Докторантурата си, книгите си, ги е направил върху такива неща. Малко прекаляват с антиислямизма, остротата на критики към левите, наричайки ги конфронтиращо фашисти, но там отношенията са обтегнати, да. Също малко дълбочината им е по-слаба, отколкото преди десетилетия, но това е всеобщо, глобално чалга-заболяване.

  Веднага тук възвиква идеята и въпросът, че в България НЯМАМЕ никаква политическа ИДЕЙНОСТ и политически течения, да не говорим за консерватизъм. Всичко бе унищожено по начин през 1944 г. да няма корени по-нататък, и е невъзобновено сега. Но това не е основателно оплакване и критика. Вината си е в нас. Нищо не поставя съществени технически препятствия те да възникват в българското общество. Става въпрос за ТЕЧЕНИЯ и техни ИСТАБЛИШМЪНТИ, пълни с мозъци и идейност и ГЕНЕРАТОРИ на идеи, също възприемащи и ОБРАБОТВАЩИ западни и други идеи, а не единствено партии. Партии е лесно, и е нищо. Групички на изгоди и интереси, използващи политически инструменти на властта.
  Основното и общото у нас остава БЕЗЛИЧНОТО, а иначе казано, КАША от всякакви възможни изявления и подхвърлянки. Няма нито либерално, нито ясно лявото и дясно по международен смисъл, няма и център, нито пък нещо друго, да не говорим за консерватизъм, реална социалдемокрация, национализъм, християн-демократизъм. По-същественото е пост/комунизъм със социализъм от него, заедно с русофилизъм и популизъм. Дори и да не са разработени теоретично, те си съществуват като практики. Общество без идейност и без духовност, затова ги няма и теченията.
  Каква например е идеологията, идейността, идейните примери и водачи, томовете книги и друго, върху което да са стъпили българските “националисти”. Или пък БОКОвското европейско гражданство? Къде са на всички тях, техните Маркс и Ленин като за комунизма, или Лок, Монтескьо, Фридман за либерализма и гражданското общество?
  В страни на Балканите вече има силни течения, а някои са от столетия, сега подновени. Течения на либерализъм, национализъм, социалдемокраци и тъй нататък. Виждаш ги там и ги усещаш. Живи са, по тях се правят дебати и още, излизт книги, вече и от много местни автори. Започват да съществуват осезаемо в общественополитическата традиция на обществата. В България, например, сме имали действителен либерализъм, с центрове в София, Севлиево, да не говорим за Либералната партия и нейната традиция.
  Още 1000 години ни трябват, 1000! Пропуснатите години, през които от ранния Ренесанс 12-и век и нататък Западна Европа и Папството са изградили себе си като нещо отделно и водещо за целия свят, стъпвайки върху Гърция и Рим. И същият заряд скоро се е пренесъл в ДЪЩЕРЯТА НА ЕВРОПА – АМЕРИКА. Но не тук, до днес. Има само отделни проблясъци.

 20. SMS, Рейгън има КОЙ да го почита! В такива бандитустани ,като НРБ не може да се очаква нещо друго, освен охраняването на МОЧА по заповед от Путлер от мутрите на служба в милицията, които се хранят от данъците на хората. Няма охрана за тях – НО има за тотемите на Путлер и ДС. Сигурно бюста на Рейгън е боядисан от потомствените , вече генетично нелечимите дегенерати ,като рублофилите , чегавристите, симАвците и другите запасни шапкари ,които се финансират от Путлер и ,които ОПГ-ДАНС толерира , заработвайки официално увеличеният си бюджет от данъците, изпълнявайки всички заповеди да имитират контраразузнавателна дейност, а в действителност се ползва само за лично ползване на началниците и началниците на техните началници от КГБ, с посредничеството ,и под надзора на Винету , като техен местен наместник.
  П.П. SMS, нали си спомняш при откриването на чий “паметник” в Правец присъстваше Винету? Докато на откриването на паметника на Рейгън нямаше никакви “официални лица” от ГЕРБ , а още по-малко пък Винету. Ето това показва в каква степен се отдава почит в ГЕРБ на заслугите на Рейгън към Източна Европа. А пък особено сега при третият мандат на Винету. Рейгън не е “построил” две НРеБ-ета. НАЛИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.