Затворените усти на борците срещу “цапането на паметници” у нас са крещящо доказателство за съветското им лицемерие

Unknownhttps://vesti.bg/bulgaria/incidenti/vandali-porugaha-pametnika-na-ronald-rejgyn-v-sofiia-6069338

 

 

Изчаках да видя или да чуя дали дежурните възмутени от “цапането на паметници” , които бранят светините на съветската окупация от нейните противници в България, ще се обадят да защитят (не изцапания новооткрит паметник на Рейгън в София, а ) собствената си лицемерна опорна точка, според която вандалско да бъдат цапани паметници ( изобщо). https://vesti.bg/bulgaria/incidenti/vandali-porugaha-pametnika-na-ronald-rejgyn-v-sofiia-6069338

655-402-rejgyn-pametnik-porugan

 

 

 

 

 

Не ги “изцапаха”, а направо ги изметоха паметниците на Сталин и Вълко Червенков от България, когато им наредиха от Москва. После, когато задуха вятърът на промените, катурнаха паметници на Ленин, Георги Димитров и т.н. Вятърът поутихна и върнаха в Правец паметника на Живков, който съветваше да се поснишим, за да премине същия този порив за промяна, задухал от североизток. Нещо да си измислям? Факт ли е?

Няма да обяснявам на фанатици каква е разликата в символиката на доминацията над нацията, какъвто е Монументът на окупационната червена армия МОЧА ( в София, Бургас, Варна и т.н.) спрямо скромния, достъпния за посегателства, издигнат преди броени седмици бюст на американския президент, който има съществен принос за освобождаването на “света на социализма” от съветското господство. На тази територия на ценностите с фанатици не може да се спори.

Фанатиците, когато ги настъпиш по съветския мазол, имат претенцията да са защитници на общочовешките ценности, на историческото наследство – такова, каквото е.

Когато на 7 май 2012 г. собственоръчно закрих с бяла, зелена и червена боя надписа “На съветската армия освободителка от благодарния български народ” сред многобройните аплодисменти на случайните наблюдатели, предимно младежи, се извиси самотен глас на подпийнал защитник на МОЧА: “ Ти що цапаш , бе”. Обясних му, че закривам с българското знаме позорното твърдение за благодарността на българския народ за съветската окупация.

За подобни акции бивам(е) заклеймяван(и) като вандал(и) по две причини – защото сме посегнали на съветските “освободители”, но най-вече поради това, че паметниците не трябва да се “цапат”.

С първия “аргумент”, както вече отбелязах, няма да споря. Няма смисъл на обясняваш на кратуните, в които наистина кънти измисления от съветската пропаганда залп на “Аврора”, който бил дал началото не “революцията” ( разбирай на болшевишкото клане, най-русофобското събитие в историята на Русия, което дори Путин се изпусна да заклейми като причина за унижщожаването на “стара Русия”).

Но питам сега: къде са борците срещу “цапането”, когато е обезобразен, а не просто изцапан, паметникът на Рейгън в София? Къде са тези “будни съвести”? Къде са Вежди Рашидов, Йорданка Фандъкова ( за рашизоидите Шаренкова, Димитър Иванов и прочее водещи офицери на петата колона на Москва да не говорим) да се произнесат за вандалите? Мога да изброя още доста имена на известни “борци срещу вандализма”, които години наред изтъкват като основна своя теза в защита на съветското монументално наследство оправданието, че (уж) не бранят някаква идеология, а само правото на паметниците да ни напомнят историята такава, каквато е била.

Питам и отговор не чакам – като от умрял писмо.

Споталили са се във властовите си дупки и не смеят да се обадят, за да си защитят “принципите”. Не само защото от Москва не им позволяват да се възмущават ( щом не става дума за съветски тотеми), но и понеже са гузни, жалки и малки пред истината за собственото им слугуване на несправедливостта. Днес са на власт, но подло си трят дори от такива позиции, макар да няма кой да им се скара нито в медиите, нито по административна линия.

Самопризнанието на затворените им усти е крещящо доказателство за просъветското лицемерие, което цари в царството на Борисов днес. И после пак някой да спори, че той не бил виновен за “положението” в поверената му държава.

Плиткоумните не са изчислили, е , че ще поставят на изпитание фалша на “борците срещу вандализирането на паметници”, които ще се провалят с мълчанието си на терена на собствените си лъжи за онова, което ги мотивира да бранят наследството на съветския колониализъм в България.

image1

26 мнения за “Затворените усти на борците срещу “цапането на паметници” у нас са крещящо доказателство за съветското им лицемерие”

 1. БЕЗОБРАЗИЕ!

  Не са “вандали” това. Не са! “Вандал” троши и мърси наред всичко.
  Комуняги русоблизци.
  Това е точното.

  Вчера в Америка излезе публикация от фондацията “Млади Американци”, дала подкрепа за паметника. Публикация, която хвали България за бюста, нарекла го “статуя за почит на победата над комунизма”:
  http://www.yaf.org/news/bulgarian-capital-unveils-statue-ronald-reagan-honor-victory-communism/
  Писах си днес с един свързан с фондацията. И той човека ми каза обикновена благодарност, браво на вас българите, и т.н. И аз му казах за уважението към президента, за знаменелния момент за Стената и в тая насока.
  Дрън-дрън.
  Сега ми става лошо. Не съм му казал за лайнарщината, няма и да му кажа.

  СЪВЕТСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ ДОМИНИРАТ в България. Докато не бъдат СРУТЕНИ, ИЗРАВНЕНИ СЪС ЗЕМЯТА тези паметници и заменени с БЪЛГАРСКИ или с паркове – България остава руска ПОДЛОГА.

  НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, че от около половин година има ОЖЕСТОЧЕНИЕ НА СБЛЪСЪКА?!
  ЧЕРВЕНОТО СТАНА ПО-АГРЕСИВНО?

 2. За пореден път рублофилските суки показват примитивната си лумпенизация останала в наследство от “великият” им социализъм. В цяла България стърчат огромните им бетонни безформени грамади ,които са само техни ЧАСТНО и ТЯСНО “партийни” “ПАМЕТници” на БКП и на назначилите във властта без никакви избори “освободители” от РККА. Всичко изградено с БЮДЖЕТНИ средства, използвани за теснопартийни нужди на една “партия” -БКП, която е само клон на болшевишките си гасудари – НИЩО повече!
  Всички ще съгласят да се опростят тези незаконно и престъпно присвоени бюджетни средства за “партийните ПАМЕТници” на БКП , ако си ги приберат на Позитано 20, и при рублофилските путлеристи на малинАв. Иначе единственият друг изход е РЕСТИТУЦИЯ и разрушаване и на МОЧА ,и на всичките други строени с държавни средства! Може да си ги поставят и на Червеният площад пред Путлер.
  Дори една Македония построи много повече паметници в подкрепа на измислената си историческа “индентичност”, едва ли имат и такива огромни бетонни грамади ,като МОЧА, а в НРБ няма никакви ПАМЕТници за реалните исторически събития, особено в “столицата” София. Позор!
  Всички “партийни” чучела на БКП и КПСС да си гипреместят на Позитано 20 и на Червеният майдан. За сега “безвъзмездно”! Но “промоцията” винаги свършва!
  П.П.

 3. И Персийците вдигат глава. На изборите днес. Борабата за демокрация и свобода е неугасваща. Чалмите един ден ще паднат и там. Нищо че стоят от 1979-а. Повторение на 2009-а може да стане с повече потенциал. Може да не стане сега, но ще стане.
  Протест в Исфахан. Прати ми го иранец, живее в Европа:
  “Смърт на диктатора!” “Смърт на Държавна сигурност!”:
  https://youtu.be/JOeqpA6Z-Ac
  ПУТИНИЗЪМ, ЕРДОГАНИЗЪМ, ИСЛЯМИЗЪМ, КОМУНИЗЪМ, НАЦИЗЪМ
  Безкрайните форми на Тиранията!

 4. П.П. И да допълня за недоразбралите “партийни” лумпени на БКП – ВСИЧКИ МОЧИ в НРБ са си ваши “партийни” тотеми, докато ПАМЕТника на Рейгън НЕ е !
  Всички ЧАСТНпартийни “паметНИЦИ” трябва да си ги приберат за техните си партийни цели и ползване. А не да стърчат на обществени места , за да насаждат тяхната ТЕСНОпартийна пропагадност и ОМРАЗА към останлите от 1944г. , до сега. Още повече ,че не са строени и с “партийни вноски”!

 5. Питах се веднъж защо ли бившата жена на Путин така силно мълчи и не обелва нищо за него, дори добро.
  А той я бил осигурил яко. Да мълчи. И затова мълчи.
  “Осигурена с фондация, притежаваща исторически и други важни терени в Моква, сградите върху които й носят няколко милиона долари само от наеми. Сградите са реновирани от френдчета на Пунтин”.
  http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN18F0QX

 6. Още като го откриха си помислих как съвсем скоро ще го видим изцапан с някаква боя от някой олигофрен/и. Рейгън е може би най-смисления президент на Съединените щати, за разлика от голямото (даже опасно) недоразумение в момента.

 7. Мръсни, отвратителни подлоги!От вчера ме стяга гърлото, стискам юмруците, беснея вътрешно! Гнусни безмозъчни плазмодии да се гаврят с паметника на ЧОВЕКА-НАДЕЖДА И ОСВОБОДИТЕЛ НА СВЕТА!
  НЕ ИМ ПРОЩАВАЙ, ДУХ НА ВЕЛИКИЯ РОНАЛД РЕЙГЪН!
  ПРОСТИ НА НАС, НЕДОСТОЙНИТЕ ЗА СВОБОДАТА, КОЯТО НИ ДОНЕСЕ!

 8. Вижте какво ПРАВЯТ в Узбекистан:
  Паметник в столицата на съюзничеството между руските и узбекистанските комунисти. И на ПОДЧИНЕНОСТТА на узбекистанските на руските (приета и от българските комунисти за нормална)
  Т.нар. “паметник” на т.нар. “дружба” на т.нар. “народи”.
  Той се е състоял от две статуи – на Рускиня и на Узбекистанка. “Естествено”, рускинята е била ПО-ВИСОКА от узбекистанката.
  Накратко – Рускинята е ПРЕМАХНАТА!
  А Узбекистанката – ОСТАВЕНА!:
  http://joyreactor.cc/post/1184055

 9. А-ето и чудо-новина, чието ноу-хау зададе едно време РОНАЛД РЕЙГЪН!ММММ-ммм-мм.м, хубаво, браво, маладцы! Туй ще да е от масрафа покрай парада и безсмертния полк!

  http://pik.bg/извънредно-в-пик-тотален-срив-на-борсата-в-москва-„газпром”-поевтиня-със-125-млрд-рубли-за-news659229.html

 10. “… Споталили са се във властовите си дупки и не смеят да се обадят, за да си защитят “принципите”. Не само защото от Москва не им позволяват да се възмущават …” – те затова и са монтирани във властта г-н Инджев, за да се спотаяват!
  Мижитурките, които “управляват” България начело с милиционера-пожарникар подвизаващ се и като телохранител НИКОГА няма да се обадят без да им наредят от Москва!

 11. Организацията, която стои зад Тръмп, Brexit и крайнодясната пропаганда
  Йоанна Маринова –
  19 май 2017 г.
  3083 Facebook Twitter

  “Обвързаността, която е в сърцeто на глобализацията, може да бъде експлоатирана от държави с враждебни намерения за техните цели. […] Рисковете са огромни и представляват същностна заплаха за суверенитета ни.”

  Алекс Юънгър, ръководител на британското разузнаване MI6, 2016 г.

  Една и съща организация е ключова в успеха на Доналд Тръмп в САЩ и Brexit кампанията във Великобритания. За връзките между тях сочи мащабното разследване на Guardian “Големият британски Brexit обир”.

  Пътищата водят към три континента и три основни личности – щатския милиардер Робърт Мърсър, спонсорирал кампанията на Тръмп и собственик на Cambridge Analytica, работила за осъществяването и на Brexit, Стивън Банън, главния стратег на Тръмп, и Найджъл Фараж, основния проповедник за излизането на Британия от ЕС.

  Началото на края

  По-рано тази седмица Observer пусна изтекъл документ, свързващ двете кампании, които се застъпиха, за излизането на Британия от ЕС – Leave.EU – на Найджъл Фараж, и Vote Leave, поведена от настоящия външен министър Борис Джонсън от консерваторите.

  Две фирми за анализ на данни и електората са работили за кампаниите: Cambridge Analytica стои зад кампанията на Найджъл Фараж, Leave.EU. Интелектуалната собственост на Aggregate IQ, работила по Vote Leave, пък e лицензирана от Cambridge Analytica и двете черпят данни от общ извор. В същото време Cambridge Analytica е един от основните герои зад успеха на Тръмп миналата година.

  И така, макар Aggregate IQ и Cambridge Analytica да нямат един и същ собственик, те са легално обвързани, което против законите на Великобритания за прозрачност сочи общ първоизточник за двете кампании.

  Нещо повече – тясно обвързан с Cambridge Analytica e американският милиардер Робърт Мърсър, който е основен дарител за кампанията Тръмп, както и един от съсобствениците на Breitbart Network, крайнодясната медия на главния стратег на американския президент – Стивън Банън. По-рано тази година бяха направени разкрития, според които Банън е получил над половин милион щатски долара в дарения от Робърт Мърсър.

  Именно Стивън Банън е начело на Cambridge Analytica по време на кампанията за напускане на Европейския съюз във Великобритания миналата година.

  Банън и Фараж имат дълга и продуктивна връзка – лондонският клон на неговите медии подкрепя партията на Фараж, а през октомври 2014 г. Фараж кани Банън на работа по кампанията, която по-късно ще се превърне в Brexit. И през 2016 г. Банън ще поздрави Фараж за победата. “Велико постижение, поздравления”, ще каже той на Фараж в часовете след най-големия шок в съвременната европейска история.

  Експериментът „Брекзит“

  Преди месеци в интервю за Observer комуникационният директор на кампанията Leave.EU Анди Уигмор заяви, че дългогодишното приятелство между Найджъл Фараж и Мърсър провокира последния да предложи напълно безплатно услугите на Cambridge Analytica, тъй като имат общи цели – да видят Великобритания извън ЕС.

  Уигмор нарича кампанията Brexit “блюдото на Петри” за президентските избори в САЩ – социалният експеримент, финансиран от Мърсър, който доказва, че избирането на Тръмп би могло да се превърне в реалност.

  Съществуват общодостъпни доказателства, например изтрит, но достъпен в архива пост на Leave.EU, заявяващ открито за работата си с Cambridge Analytica. Главният изпълнителен директор на Cambridge Analytica Алекзандър Никс също е говорил за работата на компанията с Фараж.

  В края на разследванията би могло да се окаже, че Робърт Мърсър – гражданин на САЩ, чрез своите компании и връзките си с Фараж е упражнил директна чужда намеса в изборите във Великобритания – безпрецедентен случай в историята на страната.

  Чрез AggregateIQ кампанията Vote Leave получава допълнителни 3,9 милиона паунда отвъд официалния бюджет на кампанията от 7 млн. паунда.

  Оbserver е поискал коментар от Cambridge Analytica относно финансовите връзки между Мърсър, Банън, Фараж и Leave.EU и Vote Leave. Отговорът е еднозначен: “Cambridge Analytica не е извършвала никаква платена или неплатена работа във връзка с вота Leave.EU.”

  Говорит Москва

  За близостта между Найджъл Фараж и Доналд Тръмп стоят фактите – Фараж първи посети новоизбрания тогава американски президент. Двамата изразяват огромна симпатия един към друг, а протекционистката им, ксенофобска и популистка обща политика рисува достатъчно ясна картина.

  Едва преди дни Фараж си тръгна от интервю, в което му бяха зададени въпроси във връзка с Джулиан Асанж и „Уикилийкс“. Асанж и „Уикилийкс“ са източници на течовете на имейли на кампанията на демократите и Хилари Клинтън, за които се подозира руска хакерска намеса и които повлияха значително на вота в САЩ.

  Припомняме, че Джулиан Асанж каза в интервю за Guardian през декември, че “няма нужда „Уикилийкс“ да играе ролята на разобличител в Русия заради отворения дебат, който съществува там”.

  Едва преди месец говорихме за връзките между президента Доналд Тръмп и руския олигарх Риболовлев. Говорителят на Риболовлев е работил за медията на Стивън Банън, на която собственик е Мърсър; същевременно личните яхти на Мърсър и Риболовлев са забелязани в един и същ район едва преди два месеца.

  Съвпаденията продължават. Разследванията – също. Фактите са, че където са Робърт Мърсър, парите му и Cambridge Analytica, там намираме и Стивън Банън, Доналд Тръмп и Найджъл Фараж. А те се борят за разрушаването на ценностите на демокрацията – борба, която Русия води от десетилетия.

 12. Уникален народ сме.При интервю показано по телевизиятя във връзка с омаскарения паметник на бившият Американски президент Роналд Рейган, интервюираните показаха задоволство за извършения вандалски акт- та даже имаше изказване че паметника трябва дори да изчезне от тук.А не трябва ли да изчезнат паметниците на (ГЕРОИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ) които КРАДЯХА и ИЗНАСИЛВАХА години на ред НАРОДА и РОДИНАТА ни? Мога да поздравя господин ИНДЖЕВ за статията ,да сте жив и здрав.IIC…..oIL.

 13. Всичко е продукт на задълбочаващата се необратимо профанация на кабинет на борисов 3.
  А колкото и да вандалничат с паметникът на ВЕЛИКИЯТ РЕЙГЪН, ТОЙ завинаги остава в историят като гробарят на комунизма. Докле съм жив ще помня денят в който в Разбойническо дело за пръв път прочетох пророчеството му: “Денят на краят на империята на злото е близък”. Цитирам по памет, смисълът запазен 1:1. Звучеще прекрасно и чак се “уплаших”, че мога да бъдат свидетел на краят на колониалната система на ссср и самата метрополия.
  Сега, по нестихваща злоба на деня.
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/05/19/2974656_trump_kazal_na_lavrov_che_shefut_na_fbr_e_otkachalka/

 14. Просто сме съветска колония и днес.И това си личи и от увеличаващото се насилие над по-слабите- възрастни, деца,инвалиди, животни.Пропити сме от руската идеология- ПО-СИЛНИЯ Е ПРАВ,т.е. Мутрите са във властта и от там сме най-бедната и нещастна държава не само в ЕС.

 15. Господин Инджев моля ви иницирайте да бъде построен още един паметник на американски президент.
  Той буквално е спасил страната ни от разкъсване.
  За съжаление този факт е тотално заличен от народната памет.
  Неговото име е Удроу Уилсън 28ми президент на САЩ

 16. Драги ПРОМОЧИЯ:
  Много точно го казвате!
  Рейгън е УНИВЕРСАЛЕН. Той е на целия свят. Защото изповядва универсални, общочовешки ценности.
  Комунистите изповядват:
  своя (“класова”) борба, заграбване на властта, ликвидиране на демократично избрани правителства, задължително установяване на тяхна диктатура (“кой-кого”, “пролетариатът”), единствено тяхно оставане на власт, ликвидиране на всичка опозиция, ликвидиране на вътрешна опозиция срещу собствена върхушка, ликвидиране на милиони хора заради властта си, натъпкване на хора в комунистически лагери и панели, вражда с целия некомунистически свят, смърт за този свят и окончателно възцаряване върху него на комунизъм, т.е. на тяхна власт.
  КАКВО от това изповядва РЕЙГЪН, САЩ, ЕВРОПА и ЦИВИЛИЗОВАНИЯ свят?

 17. Към Любо:

  Живеем в държава, чието общество е системно и победоносно ( видно от стотиците монументи) манипулирано с лъжите за руско-съветските “освободители” , но едва ли и процент от българите знаят, че България буквално дължи оцеляването си на американския президент Удроу Уилсън, който предотратява нейното унищожаване. Ден преди одобрения вече от френския президент Клемансо “план Венизелос” за “разпределяне” на България между Гърция, Румъния, и ( бъдеща) Югославия, 28-ят американски президент се намесва и налага вето със следните думи:
  “По-скоро ще напусна конференцията и Париж, отколкото да се съглася на подялбата на един народ със самостоятелна държава и минало”
  Така Уилсън спасява България, което е позорно неизвестно на повечето днешни българи.
  Ние паметници на българските исторически величия нямаме- защото са “заместени” от съветско-руски, та на “някакъв” си американски спасител на България ли ще благодарим!

 18. Важното е че европейската народна партия припознава баш вардяните на МОЧА като про-европейци. Така и агнео умряло от естествена смърт и вълка сит. Какво тук значи някаква си историческа справедливост. Ха ха – български сценарий.

 19. Поляците дължат същата благодарност на Уълсън. Откриват негов паметник през 1931. Паметникът търпи перипетии във времето – събарян е от нацисти, преименуван от комунисти, но днес е в оригиналния си вид в ‘Park Wilsona’ в Познан.

 20. „Свободни да виждаме истината”…Гледайте утре сутрин по нова таварьиш Сидерович в предаването “Събуди се”.
  Отсега се обзалагам какви удобни въпроси са му подготвили, какъв медиен комфорт (за събуждане) и какви лакейски усмивки ще има;)

 21. Комунягите се бяха уплашили в началото и хвърляха като луди партийните си книжки, но като останаха абсолютно ненаказани, започнаха да надигат глави и да правят грамадански шествия, като това в деня на Европа! Първата мисъл, която ми дойде в главата когато прочетох за откриване на паметник на Роналд Рейгън в София беше, че червените комуноиди ще го осквернят и то случи същия ден!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.