КТО подрежда мутрьошката в България е риторичен въпрос

image1

Продължават телевизионните изповеди на Сидеров, в които “скромно” се обявява за мъдрец ( говорейки в множествено число- “помъдряваме”). Днес и по Нова телевизия. Знам, че пак ще бъда репликиран, че не бива да му обръщам внимание. Обаче да игнорираш управляващите не е възможно, ако се занимаваш с политически коментари.

Някой може да е пропуснал да забележи, но трябва да отбележи: ако живее в София-град или София-област, то вече има над главата си административно началство в лицето на областни управители, излъчени от същата партия, която чрез шпицкомандите на Сидеров, запасан с пистолет на кръста, заплашваше през 2013-та да извършва “граждански арести” на протестиращи в столицата срещу управлението на Орешарски.

“Това”, и много още от същото, днес Сидеров нарича “емоции”. Определя ги неутрално като “негативни” – точно като рецидивист, който отказва да изрече “извинявам се”, а настоява да използва “съжалявам”. Той вече вече не им се подавал на негативните емоции, защото установил, че са вредни ( за един устремил се към властта препран политик). Отново и отново ни го повтаря, за да свикнем ( да не повтарям и аз безбройните му избликнали “емоции“ срещу цигани, дипломати, турци, сервитьори, стюардеси, полицаи, журналисти, студенти и цели редакции, “посещавани емоцинално” от неговите шпицкоманди до неотдавна с цел да бъдат тероризирани заради критични позиции спрямо “Атака”).

Сред “негативните му емоции” имаше и антисемитски. Авторът на прокълнатия от него “еврейски заговор” в книгата му “Бумеранга на злото” обаче си купува индулгенция и по тази линия на същото ниво на “извинение”, зявявайки несъгласие с нацисткия поздрав. Бил грешка- особено защото накърнява чувствта на пострадалите от нацизма.

НА СНИМКАТА: Сидеров с рашистки поздрав от близкото минало

images-1

 

 

 

 

 

images

 

 

 

 

 

 

Спирам с прозренията му заради съзнатието, че ги тиражирам, макар в контекста на негативно-емоционалния коментар, но само за да задам допълнителен въпрос по (още ) една недоизказана от Сидеров теза. Във връзка с предишните му нападки към Борисов ( от когото дори загуби дело заради тях в съда) преобразеният до неузнаваемост днес атакист бил “подведен” за “много неща”.

От кого? И кои са тези “много неща”.

КОЙ го е подвел да се репчи доскоро на по-важния за Путин сегмент от българската мутрьошка? Кто има власт над един открито прокремълски политик, откриващ антиевропейската си предизборна кампания за европейските избори в Москва и едновременно с това- над друг политик, открито проевропейски, но неприкрито сервилен спрямо Путин? Кто подрежда тази мутрьошка в България?

В едно Сидеров е искрен, струва ми се. Вярвам, че с Борисов се гледат днес лице в лице, както твърди атакистът. С уточнението, че го гледа отдолу нагоре и на колене, както Борисов мига Путин или се снишава пред Ердоган.

Лице в лице и лика-прилика.

40 мнения за “КТО подрежда мутрьошката в България е риторичен въпрос”

 1. Най -после се събраха вярната компания-агент Буда, агент Иван, фюрера-мангал/сами се дообясняват, че било метален съд за отопление…/ и перхидроленият московски пудел от Ямбол! Все московски мекерета, все изпечени лъжци и крадци!
  И след третия мандат на Борисов, България не прилича на цивилизована страна, а на Задунайска губерния!
  Трябва да затворим вратата към кочината Русия на Путин. За да имаме пътища към благоденстващия ЕС. И надежда за бъдеща цивилизована Русия!

 2. След реанимирането и реабилитирането на този кремълски клозетолизец, остава само едно. Вече няма да се учудя, ако съберат кокалите на жора мастыката, вылка, тошо, пеко, тако, мако, дако, тано, цоло и грую манафов, и сложат торбите на водещи места в депутатските листи. Ще изпишат от ГРУ колдун да общува с тях, да транслитерира законодателните им идеи, ще ги разходят по утринните ТВ-студия с мили въпроси (какви бяха мезетата на ловната дружинка на Тодар, как демокрацията унищожи постигнатото- и готово!

 3. Сидеров си остава на руска каишка. Те, руснаците и КГБ, никога няма да изоставят такъв ценен за тях кадър в такава като нашата страна. Мисля, че неговото “укротяване” напоследък е станало по пряко указание от Москва. Дошло чрез негово ходене там и среща с “момчетата” от КГБ, или пък тук също на среща, с човек като Решетката. Искам да кажа, че едва ли е станало заради онази тупалка през лицето му през октомври 2015 г. да се “вразуми” и спре. То такова нещо няма вразумяване. Поради което и е “чудесен” избор на Москва: Москва ‘се си ги избира такива чудесници. Жириновци, Дугинци и какви ли не. ТИТАНИ на мисълта, интелекта, на новите вълни в източния ни уж западен свят и най-вече самата Русия. След 70 години СОЦИАЛНО инженерство, това сега е резултатът и продължението на ГЕНИАЛНОСТТА.
  А който познава добре руснаците и обществено-политическата традиция на Русия, знае също добре, че те са И АНТИСЕМИТИ. За който не знае – в Русия е скалъпена и през 1903 г. за пръв път на бял свят излиза “Протоколите на ционските мъдреци”, монтирани все едно наистина е имало такива техни протоколи от срещи и приказки (който си няма работа, ето едно копие от книгата: (http://bit.ly/2qKZpVR). Поради което, и това се е пренесло като критерий и разпореждане тук. По този начин, намереният от Москва чрез КГБ и КДС Сидеров пасва и на антисемитската им матрица.
  Между другото, книгата на Сидеров събужда читаемост и почит сред слоеве, както и споменаване и радване, за съжаление. Не ми се казва кои слоеве, но като хора не са нищожни на брой. Ужасяващо за обществото ни. Чувал съм го с ушите си.

 4. Като споменавам по-горе копелдаците на руско-комунистическото социално инженерство и Жириновски: Ето го пак Жири:
  “ДРЪЖ СЕ, ДОНАЛД, РУСИЯ Е С ТЕБ!”.
  https://www.youtube.com/watch?v=ABzlSC4bN04
  (Нещо неясно?..)

  А пък като споменавам Тръмп:
  За него добре, че отиде в Саудитска Арабия и си направи голяма Червена точка на ревера, та да смали Черната точка на себе си и Белия Дом, дето вече е турена от Трезво мислещите, такива като МакКейн. В Саудитска Арабия го посрещнаха като Император на света (http://bit.ly/2qHy8pr) и осигури продажби на американско оръжие за тази и до 10 години за 460 МИЛИАРДА долара! Е, не всичките са чиста печалба. Колкото пари трябват за модернизирането само на флота за 30 години.
  А пък богатството на Саудитскатата управляваща фамилия е 1,4 ТРЛН долара: http://nyti.ms/2r5oeif. Да де, парите от Америка за саудитския нефт. Българският БВП по номинал за 2016 г. е 52 млрд долара. Нищо де.

 5. И този УРОД с вдигната ръка за поздрав – и зад него тяхната измислена СВАСТИКА по подобие на НАЦИСКАТА. Тук вече станаха много такива в нашето правителство .На едно место с КОМУНИСТИ ДЕСАРИ ПОЖАРНИКАРИ ГЕНЕРАЛИ и МАФИОТИ. Тежко и на БЪЛГАРИЯ!IIC…..oIL.

 6. сиМдерАв е рашистки националчекисть, както и другите путлеристки проекти и мутрьошки останали от монархосоциализъма след 2001г..
  Но малко встрани от местните последователи на “руския мир”, давам няколко линкове от kasparov.ru,в които Израиль Зайдман разглежда развитието на СССР и РСФСР през последните 100 години след ВО(С)Р, и причините за това останали още от Златната орда и Византия:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59202B4F55320
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=590E2ADFF1957
  Това са последните две статии от целия му цикъл статии за “К 100-летию Русской революции”.
  И само един малък пасаж от първият линк:
  “Французский историк и социолог Жак Ревель считал: “В мире была всего одна революция – это переход от примата общинного, коллективистского сознания к приоритету индивидуального, частного”. Общества первого типа, основанные на общинности, коллективизме, подчинении всех его членов вожаку (вождю племени, царю, королю, императору) есть общества традиционные. Самодержавно-феодальная Россия относилась к обществам этого типа. К ним, как не трудно понять, относится и социалистическое общество. Русские “западники”, или революционные демократы, были такие прогрессивные-прогрессивные, но они тоже были пропитаны “московским” духом, духом традиционного общества, и потому ухватились за социализм, с виду весьма прогрессивный, а на деле представляющий собой реинкарнацию все того же традиционного общества.”

  П.П. И накрая още един линк от Игорь Яковенко:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=591F2C27CB1F7
  Този линк се отнася до новият закон подписан от Путлер ,който премахва правото на собственост и позволява на КГБ да си присвоява всякаква вид собственост! Точно както една ОПГ го прави! То няма разлика между тях , но такъв е “руския мир”, който харесват путлеристките рашисти и рублофили в НРБ.

 7. “Русия е развърнала в Крим 6 (Шест) ядрени бойни глави”!
  Казва го председателят на татарското движение в Крим Мустафа Джемилев. Джемилев е от нашите хора там, татарите, съюзници на украинцити и опозиция на Москва. Арестуван и лежал в затвора при Хрушчов, Брежнев, Горбачов.
  E това е още по-голямо заяждане на Русия за Крим.
  Но един ден ще дойде да си разкарат и тия машинарии оттам.
  А ние по Боковия принцип “да не дразним” по-добре да купим прашки, вместо самолети. Номерът е не да ходиш на война с оръжията си, а да правиш колективните баланси и притискания, и накрая отсреща да клекнат. Така и стана през Студената война.
  http://uaposition.com/latest-news/russia-deploys-nuclear-warheads-crimea/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 8. Синдром на мутрофаширашизоидна шизофрения :).

 9. Тези дни (19 май 2017) една знакова за България визита на световно известния алтруист, брилянтен предприемач, уникалната личност, посрещана навсякъде по света с уважение и любов, достойни за кралски особи, съвсем умишлено беше отразена странно “хилаво” от продажните ни проруски медии.

  Човек не може да не си зададе въпроса защо ли вместо организатори и медии да се “пребиват и фукат” с отразяването на визитата на сър Ричард Брансън, една от личностите на нашето време, която има силата да променя света, всички (пеевски) медии бяха изключително предпазливи и пестеливи ? ( Йосиф Кабзон- перуката и миришещите на пор “нощни вълци” се радваха на къде, къде по – цялостно медийно покритие !)
  Сигурно проблемът е в НЕИЗБЕЖНИЯ КОНТРАСТ и СРАВНЕНИЕТО! Този уникален, самоизградил се предприемач и вдъхновен алтруист е антитеза на нашите жалки назначени мутроидни “бизнесменчета”, нагли крадци на държавна собственост и обществени средства като мултака Илия Павлов, Васил Божков- черепа, Николай Банов и.т.н. Империята “Върджин” на сър Брансън има над 40 милиарда долара, с които той се опитва да сбъдне една от мечтите на човечеството- да излети в открития космос (Върджин галактик), но не само на богизбрани негови представители, а на всяко едно човешко същество ! (То и за Путин твърдят, че имал 40 милиарда, изнесени в швейцарски банки, но какъв контраст в начина на придобиване на тези милиарди и жалките цели, за които ще бъдат използвани!) Но освен в контраста, явно, “проблемът” е и в мащабите на проектите, защото на фона на този духовен и интелектуален великан, РОЖБА НА СВОБОДНИЯ СВЯТ и реалната пазарна икономика, не само дребосъците (като интелект и морал, не като свинска физика) български “бизнесмени”, но и руските газови, диамантени, алминиеви “крале”-крадци от световен мащаб, изглеждат жалки и нищожни с целите, които преследват. Не толкова заради размера на богатството си, което разпиляват за безсмислен разкош и престъпления, а заради недостижимото нравствено превъзходство на Ричард Брансън, чиито бизнес винаги е бил ориентиран към всеобщото благосъстояние на човечеството, но и към мечтите на ВСЕКИ човек поотделно.
  И точно от това неизбежно сравнение и контраст с “нашите” тоталитарни хубавци идва шизофренията на проруските ни медии: хем да се изфукат с престижната близост до уникалната личност на сър Ричард Брансън, една от емблемите на свободния свят, хем да изпълнят предписанията на руския си суверен за медийно смачкване на това знаково за България посещение, което свидетелства, че световният интелектуален и духовен елит вече признава цивилизационния принос и потенциал на страната ни и не я счита за част от евроазиатската кочина!

 10. Един модерен премиер приема в офиса си групата Аеросмит.
  Нетаняху израелски. Така се прави политика, популярност, американска, европейска връзка. Поканил ги е точно когато му идва Тръмп на гости, от Саудитска Арабия. Показва им негови семейни портрети, защото им е и набор.
  Наш Боко посреща Лепа Брена в кабинета си, и ако няма журналисти и никой наоколо, може да я барне някъде. Такова усещане имам. Не знам колко му е потенциал ли потентност ли се вика, но ухиления мерак му личи на лицето. Е, то с мерак не стават тия премиерски работи. А с това дето прави Нетаняху.
  http://pagesix.com/2017/05/18/aerosmith-meets-benjamin-netanyahu-during-trip-to-jerusalem/

 11. Научно-техническият лексикон на руският език почти на 100 % се състои от холандски, немски и английски заемки. Обществено-политическият лексикон се състои почти на 100% изцяло от гръцки, френски и английски заемки.

  Руският език, като издънка на източнославянският – в същноста си е гърмяща смес на писменно църковнославянският (изкуствен, не разговорен език!) с десетки различни езици на завладяни, поробени и асимилировани народи.

 12. След като руското посолство в САЩ му предстои да се “премести” на плошад Борис Немцов, то колегите им в Дъблин са на Orwell Road. Случайно. Не мисля, ако се вкарам в лексикона на пропагандистът на пропагандистите на кремъл д.киселев.

 13. Драги AWACS,

  Точно така, всеки според акъла и вкуса си! В Германия, при огромната почит към убития сръбски премиер Зоран Джинджич, се отвратиха от кралското посрещане, което Банкянският устрои на Цеца. АЕРОСМИТ са си десни и републиканци, което значи -заедно с Алис Купър- бели врани сред 95% левичарство,баракаджийство,либерално позьорство и пр.
  Ето нашите:
  http://www.ranker.com/list/republican-musicians-and-singers-conservative-bands-/famous-conservatives

  Иначе…
  Да не повярваш-в печални за България дни на безпаметство и духовна деградация, когато поругават Паметника на РОНАЛД РЕЙГЪН, когато от Шумкарско, Червеноглавци, Руско зетьово и Малък Московлук- че до Варна, Бургас и София никнат нови и нови сесесерски чучела, обявават се малки маскви, кланят се на разни жукови и пр. гадости – жест на почит към един български, човешки подвиг!

  http://www.faktor.bg/bg/articles/kultura/art-faktor/v-plovdiv-otkrivat-barelef-na-poeta-zakleymil-prez-1956-g-savetskata-okupatsiya-na-ungariya

 14. Преди да стане” златен пръст “през2013 ,въпросният елемент беше застрашен от заличаване.Но през онова лято той не отиде на почивка,а тръгна по селата(тв Алфа следеше този рейд с подробности)с обещание за 500лв пенсия.И успя да възкръсне.Тогава ми беше интересно да проследя как ще се оправдават след това.А се намираха и питащи!Един дядо направо викаше:”Къде ми е пенсията,той ми обеща”От тези жалки картинки,трябва да се правят изводи!Не за наглостта на руската подлога,а за наивността и заблудата, и ……(тук пропускам по-силната дума) на т.н.български гражданин.Колкото по-навреме си го признаем толкова по-добре.Не ,че не е писано,но колко четат.Пък замислете се за младото поколение!!!!Нашите десни политици също обикалят преди избори,но със слабо атрактивни предложения.Сллед като не можем да изкушим този народ с качествена политика,просто трябва да се разобличава петата колона-със всякакви средства.Чела съм всички книги на Иво Инджев,но ще го напиша-ДЪЛГИ са, дори и съвсем четивни,чела съм всичките му статии в интернет,обаче там съществува Фейсбук.Чета статиите на Илиян Василев и разбирам,че понякога се налага преводач ,за да се сведат до нивото на масовия читател.Затова Инджев не е допускан да масовия ефирен потребител.Или пък се използва друга опорна точка:”Не го слушайте, той просто мрази Русия”.Няма значение,че говори с факти.Та,аз намерих своя начин да направя нещо за нещастната си Родина.С моя съпруг пишем малки”прокламации”(звучи ми хубаво като по Вазов)с цифри на тема “Кражба по руски”Съпругът ми настоява да започнем с обръщението-До всички балъци!!И ги разпространяваме по пощенските кутии.Все някой ще прочете!! Ползваме журналистическата работа на г-н Инджев,но не винаги го посочваме(за което сеизвинявам,защото мантрата”враг на Русия”вече си е свършила работата.

 15. Драги AWACS,

  Все повече данни излизат за координираното създаване (първоначално замислено във Франция) и разпространение на “Протоколите на сионските мъдреци” между руските и френските тайни служби (по силата на военната им конвенция от 1893 г. с установена обща шпионска мрежа, планирани мероприятия и обмен на информация (!). Така че има си дълга предистория лигавенето на Париж пред Кремъл и -малко майтап- историята на тов. майор от екскурзоводския взвод Наталия, на която камарад Жилбер Беко ръснал един босилек в Гостиница Интурист под КГБстките камери и след като се освободил от плътските терзания запял “La place Rouge était vide, Devant moi marchait Nathalie Il avait un joli nom, mon guide Nathalie-е-е ”
  По-косвена е ролята на Прусия, някои Ватикански кръгове и т.н.
  Целта- да се налага образът на Русия като консервативна, антисемитска и арийска сред значителна част от европейската десница; да се руши един от европейските фундаменти-толерантността и т.н.

 16. Извинете, колеги, но КАК да не ни възприемат хората като политическа и културна руска губерния, след като един от най-силните български антикомунистически романи излиза под тази барско-мужишка обложка!
  Похвално за превода, но чий го е крепила тази българска снаха, да не проумее това?!

  https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6234391

 17. “Eксперти по тероризма казват, че зад взрива в петербургското метро през април стои най-вероятно Кремъл”
  Малко старо е, да. Но искам да кажа колко НЕ БИ се посвенил Кремъл да извършва ВСЯКАКВИ гадости с хиляди жертви и използва ВСЯКАКВИ хора, за да “оправдава” своите цели. Същите оценки имаше за обсадата на московския театър 2002 г., за онези уж терористични взривове из московски и други жилищни квартали и дори за училището в Беслан 2004 г. В Беслан бяха изтрепани стотици деца и други хора от терористи чрез атака, най-вероятно отрано засечена от КГБ, проследявана от дистанция, насърчавана, въоръжавана, подтиквана и т.н. да върви по коловоза си, та да стане организирано и контролирано действие с купища трупове и кръв и Кремъл да има повод за още по-зловеща хватка върху обществото си.
  Та Сидеров, както го виждам, ако е в едно по-смутно време, Кремъл НЕ БИ се посвенил да въоръжи него и шпиц-командите му и направят ПОГРОМИ, каквито вече в “по-малък” мащаб извършваха. Да се сетим за джамията пред банята, а и за хулите пред Американското посолство: Кой би тръгнал системно да протестира против Америка пред посолството, ако не е предварително инструктиран, подкрепен и гарантиран от руснаците. Тук влиза и цялата комбинация, допълнена със символика, черни дрехи, жестове и т.н., както и УЛЕСНЕНОТО пропагандиране на образа му от вестници, телевизии и други “медии”, още от комунизма останали под контрол на К/ДС – същите резидентури като сидеровата резидентура – “братя по оръжие”.
  https://www.kyivpost.com/article/opinion/op-ed/kseniya-kirillova-experts-say-kremlin-may-behind-st-petersburg-terrorist-acts.html

 18. Драги СТАМБО,
  Това е интересно – за Френската връзка при възникването на “протоколите” – и благодаря! Аз бях чел десетки неща, включително германски и какви ли не още европейски и други, че те са единствено руско изобретение, в Русия, първо само на руски – последното е факт, признаван от всички, с обикновено цитирано на руски заглавие “Протоколы” и т.н. Не знаех за по-далечния произход. Казвам германски, защото след Русия те са били използвани най-интензивно от Германия след идването на нацизма през 1933 г. и Хитлер ги споменава в „Моята борба”. Протоколите са били веднага опровергани от англичаните – но кой тогава да разбере и чуе, няма интернет като сега, когато критикуване на неща се разбира веднага. Между другото, протоколите, преведени на арабски и английски, са интензивно използвани от КГБ на Андропов през 1960-1970-те години при Хрушчов и Брежнев заедно с “братски” партии и тайни служби за създаване на палестинско и други арабски терористични движения, които да са социалистически, антиизраелски и антиамерикански. Да разбунят арабския антиюдейски дух с ОГРОМНАТА зла истина за еврейството, в лицето на “оригиналността” на текстовете им за световен заговор. Това го пише оня румънски генерал на СЕКУРИТАТЕ в своята важна за историята на комунизма книга.
  Знаех и за използването от руснаците на Макиавели при протоколите.
  Но сега плонжирам чрез прост френски и разбирам, че е станало така:
  Текстът е съставен в Париж през 1901 г. от човек на руската Охрана (тогавашното царско „кгб” – 1/1000 част от комунистическото КГБ) Головински, преписвал от основния си източник „Диалога в Ада на Макиавели с Монтескьо”, книга на френски автор, в която има за световен заговор за унищожаване на християнството и завоюване на света. Искали са да подтикнат руския Николай ІІ и правителството да бъдат по-зловещи срещу евреите, след като и без това Александър ІІІ ги е изпомачкал. Николай ІІ отказал.
  Както се казва „истината е на един бутон разстояние” – но кой да ти каже! -:)

 19. ДО: Posted by Николова | май 22, 2017, 07:33
  1.Не знам Николова ли си, коя си или кой си- но това е без значение!
  2. Не занам къде е ходил Сидеров и какво е говорил и обещавал/вие може би сте вървели след него и знаете/, но истината няма нищо общо с представяната картинка по медиите- технологията на изборите в България е съвсем различна? Каква ли? Дори БСП не искаха Радев за Призидент! При вътрешно допитване до членовете и симпатизантите на БСП, /огласено лично от Нинова/кого искат за президент: 1.Нинова,2.Манолова,……….12.Радев. Дори БСП не го искаха…но той стана Президент.Сами си направете извода! Тогава, за когато говорите, Сидеров беше най-истеричен, а атакистите крещяха „Циганите на сапун!”. Вземете протоколите та ЦИК- публични са и си направете справка! Тогава Сидеров имаше най-висок % в циганската махала на Нова Загора! Изводите оставам за вас!
  3.Не ви разбирам за какъв „неразбираем”език на Инджев и Василев говорите- може би имате предвид „партийно-каноничния” Дори и да е така, а къде е алтернативната , дори „неразбираема” гледна точка? Уж сме страна от ЕС, а се чуват в медиите постоянно промосковски гласове на уж лявата БКП-БСП ,и уж дясната БКП-ГЕРБ и техните ДС и ОФ креатури! Нима не ви е известно, че България не е на последно място по свобода на медиите в ЕС, а е на 113-то място- след повечето държави от Африка, Азия и Латинска Америка?И ,че повечето медии са руска собственост- директно или чрез подставени лица, като Пеевски например? И,че дори в БНТ и БНР, ако не държиш „правилния тон” – изхвърчаш? Къде е плурализмът на мненията?
  4.Доколкото за позивите ви по пощенските кутии, ми напомнят по-скоро на шумкарските времена, а не на настоящия век на тотална информация / и дезинформация/ но дерзайте! Някога през соца ,в казармата / ех младост, младост…/ сме измитали плаца с четки за бръснене…
  5. С уважение към „алтернативното” ви мнение, въпреки, че ми е до болка познато…Дори и да не сме съгласни, добре е да се чуваме- ние всички сме осъдени да живеем заедно! Но да бъдем лоялни български граждани, а не московски мекерета…

 20. Жалкото е, че българите като масово все приемаме нещата като даденост. Както казва Дизраели – „Нищо не приемай за даденост!” – т.е. бори се за промяна на нещата, за отиване към по-добро. Защото нещата не са статични, само ние ги виждаме така. Оставянето им ТАКА, както СА, те прави да си победен, а ОНЗИ, който ги е подредил да са ТАКА, става победителят. Имаме някаква слабост, ОСТАВЯМЕ се. Така „станало”, така се „получило”, не бъркай на мечката в задника, махаме с ръка и си продължаваме към салатката с ракия.
  И със Сидеров е така. Приет е вече и вграден в обществото ни. Вместо широка нетърпипост, отстраняяване, АРЕСТУВАНЕ И В ЗАТВОРА, където му е мястото заедно с бандата. То не е само „да го извърши полицията и прокуратурата”, макар да е точно там отговорността и фокуса. То е едно обществено мнение (като за паметниците), в почти всеки човек, рефлекс на НЕТЪРПИМОСТ. И базирано върху него правителство, прокуратура ще протегнат ръка към него, за УШИТЕ и ВЪН! И такова тяхно действие няма да предизвика надделяващ протест да не бъде извършено.
  Проруски КОПЕЛДАЦИ не са търпяни в Полша, Румъния, Балтика и НАЙ-МАЛКО СЕГА УКРАЙНА. Просто не се поражда МИСЪЛ у човека там да бъдат виждани да шарят по улиците и им се чуват гласовете. Даже няма нужда от правителство и прократура.

 21. Драги DOBAR DEN:
  Това за Евразия е много вярно. Като го чуя, свива ми се сърцето и юмруците, както казва СТАМБО. И пак се замислям как от Брюксел да ни НАСТЪПВАТ по-яко заради нашите безкрайни глупости в тази, „евро”азиатската посока.
  Много лошото е, също така, че то сава еволюционно, бавно, стъпка по стъпка, година след година. Последно, вестник Стандарт, още една територия продадена на руснаци, още и още един руски проект осъществен. И след 20-30 години няма да се усетим докъкъде сме стигнали. Ако бе изведнъж ставащото, можеше да събуди реакция – навярно. Еволюционното не събужда реакция и накрая се вкоренява по-дълбоко.

  Драги EVERYONE ELSE:
  Да, за Брансън НЯМА просторно място. Има за Путин, остригани мозъци, чалга-политика, великотемието на парламента, ежедневната Сводка на ДАНС-МВР за Необходимото състояние на страната.
  При хората там ГРАЖДАНИ-ОБЩЕСТВО са по-голяма работа от държава-правителство.
  „Ричард Брансън в България”:
  https://money.bg/ceo/richard-bransan-v-sofiya-balgariya-se-nuzhdae-ot-stotitsi-hilyadi-predpriemachi.html
  http://btvnovinite.bg/article/lifestyle/liubopitno/richard-bransan-pristigna-v-sofija.html
  https://www.britishcouncil.bg/events/sir-richard-branson-bulgaria
  Подбрал съм две наши публикации от и без това малкото публикации.
  Иначе, знаем го, в нашите отразявания просташките пикантерии преобладават над същността: не „Днес има среща на ЕС в София за това и това” – а „На среща в София днес има 100 хиляди полицаи, половин София е ОТЦЕПЕНА, улиците са БЛОКИРАНИ, а междувременно Златка с големите Цици се ожени за Златко с големия Мускул”.

 22. Драга НИКОЛОВА,
  По повод коментара ви, че публикациите и книгите на ИВО (и на Илиян) са “неразбираеми”, т.е. на високо ниво, и “дълги” та да бъдат четени масово, ще ви кажа три неща.
  Първо, не бива да се бъркат нещата с примера “Къде ми е пенсията?” и “Остави го, Русофоб!”. НЕ Е крителий, ИВО да стане от типа на “вдъхновените от Сидеров”, откъдето и по-малко българин, т.е. по-малко русофоб, а и по-малко професионалист. Не е критерий да обърнеш внимание на някой как се извиква в целия трамвай “А бе чу ли го Бойко / Радан / Живков какво каза за пенсиите” и това да ти хареса и стане твой стил на изразяване и писане.
  Второ, нивото на ИВО е още по-високо, както и кръгозорът му, от което например пише, което си проличава да речем само от неговите изказвания и коментари по телевизията. В същото време, той значително прави нещата РАЗБИРАЕМИ. Много разбираеми. Отново, не може стилът му, както и неговите текстове и думи, да станат от типа: “Единият каза “Твойта мамка!”, а другият заслжено му го отвърна “И твойта мамка!”. Или пък за “Златка със силиконите”. Тогава навярно ще бъдат четени от масовостта. Просто не е така. В ТЕМАТИКАТА, която засяга ИВО и се опитваме всички тук, няма такова нещо. Ако опростим една от страните на тази тематика, тя е СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ, и в нея няма място за “силикони” и “мамки”. Ако пък има – тогава просто нищо не става с тази страна. Човек без Свобода и Демокрация в главата си, но изпълнен с “мамици”, “силикони” и “сидеровци”, просто не може да е журналист, да стане посланик или писател, каквито са ИВО и Илиян. Ако може, това е пак изкривеност на пространствата ни – съществуваща ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА, които си падат по комунизъм и сидеров.
  Трето, те не са дълги. Те са просто нормални. Има и къси, има и средни и всякакви публикации.
  И четвърто, все пак ме радва да чуя (не говоря от името на ИВО, разбира се), че четете ежедневно и разпространявате!
  ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ!

 23. Лека полека от коментиращите се търси изход от трагичната ни ситуация на окупация. Изходът ОБЕДИНЕНИЕ С НОВА РЕПУБЛИКА.От москва отдавна са създали опасността от опонент върху който нямат влияние и затова хвърлят грандиозен ресурс за пълното и елиминиране. Дори извън властта НОВА РЕПУБЛИКА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА МОСКВА. Тя се опитва да отсече най- голямата опора на русия. Това са ежедневните кражби от газ и горива. НОВА РЕПУБЛИКА няма как да бъде купена или там да бъдат вкарани предатели, затова я покриват с мрак и издигат движения и партии борещи се срещу мафията, застрояване правосъдие, но никога против руското влияние, хибридната война, газпром, лукойл. Процесът тече в момента. Анализирайте!
  Повтарям: Обединение С НОВА РЕПУБЛИКА и пробив в медийния картел. Иначе другите десни не пожелали да се обединят с НОВА РЕПУБЛИКА са толкова десни, колкото и герб са десни.

 24. И този я подрежда, докато накрая излезе и Дзержински… Ние изобщо не се съмнявахме, само се колебаехме за ГРУ или КГБ става дума и кой точно отдел Но иначе принципът действа –
  евроазиатското хермафродитче- в Европа, сега и в Америка..

  http://pik.bg/баща-под-прикритие-таткото-на-кристиан-костов—шпионин-в-кгб-news659993.html

 25. @Николова

  Браво за желанието и усилията да следвате пътя на апостолите, които разпростаняват словото Божие!

  Мисля, че доброто Ви начинание смущава някой колеги, защото се страхуват, да не би преразказът “с думи прости” да деформира смисъла на оригинала.

  За всеки случай, може да се обмисли формата на “позива”, предназначен за всеобщо ограмотяване. Напр. да се започне с най-яркият и въздействащ цитат на Иво от дадена статия (в кавички!) и после под него да следва обобщаващият, обяснителен текст. Но сигурно ще има и други възможности, и други предложения.

 26. SMS, поздравления за реакцията по повод апостолската дейност на семейство Николови.
  Много е лесно тук да чукаме в отворени врати. Няма никакъв смисъл сами да се “убеждаваме” в неща в което отдавна сме предубедени.
  Не ли е по-добре сами под някаква форма да се включим в аналогична просветителска дейност. Колкото-толкова. Малко но от сърце, но все е нещо. Сега поне е лесно. Елпоща, фействане, туитване, скайп, безплатни интернет телефони, форуми, лични контакти и др.Аз за Спасителят на България след ПСВ Уодроу Уилсън съм го изпратил на около 100-тина души. Някои сами се сетиха да го препрадават.
  В тази връзка, Веселин С. е абсолютно прав. В лицето на НОВА РЕПУБЛИКА имаме оръжието с което можем, длъжни сме, да преборим въжделената “стабилност” на баце и ко. Много ясно защо искат само да имитират реформи. Стане ли като Румъния не само ще изпаднат от каруцата с която “напредват” към Брюксел но и ще напълнят затворите.
  Там им е и мастото.

 27. към Georgi Nikolov:

  Че “църковнославянският” е изкуствен като название /по-скоро пропагандно/, измислено в Масква, учат и теолозите български. Говорим за български език 100%. Естествено с много професионална терминология. Да ни е честит празника на Българската Писменост 24 Май!

 28. До Тодор Тодоров
  Направил съм буквален превод и съм съгласен изцяло със забележката. Основното е друго. Че сАвеЦкият е всичко друго но не и език, та на всичкото отгоре “надграждан” кат “велик”.

 29. Ако на някого в прав текст кажете: ние сме под руско робство,колко души ще ви повярват?!Много,много повече просто ще ви се изсмеят.Познавам образовани и почтени хора,които просто нямат мнение по въпроса.Те са неосведомени и не изгарят от желание да се осведомят.И при това, не живея някъде в обезлюдено село.Когато споделя с близки за тази “шумкарска”дейност първата реакция винаги е:”Ама вие нормални ли сте?”Аз и в този форум я споделям за пръв път ,и съм готова да приема дори подигравки.Възхищавам се на журналистическата дейност на г-н Инджев,защото съзнавам,че е ужасно рискована.Книгите му наистина нямат нужда от преводач,защото са пълни с факти,въпросът е повече хора да ги прочетат,да посетят този блог.Ние търсихме и намерихме своя начин да провокираме хората да се усъмнят в ролята на болшевишка Русия и нейните резиденти-Сидеров,Първанов Б.Борисов в деградацията на нашия народ.Омръзна ми да сушам доводи от рода на:”Едните руски,а другите американски агенти”,”Не се вкарвай в конспирации”и”Ако не беше Русия ние щяхме да носим фесове”

 30. @AWACS

  Горе, в 11:26 се обръщате към мен, но може би е грешка и сте имали наум друг коментатор.
  Току що се връщам от север; срещите ми бяха с черна мечка, три лоса и една лисица. Не мога да коментирам друго.

 31. Да ти завиди човек, EVERYONE ELSE, сигурно и енот си видял…

 32. 🙂 Стамбо, енотът е все повече градска особа, един живее под прозореца, напоследък опитва да ме опитоми, ама аз не се давам.

 33. EVERYONE ELSE, един приятел – проспериращ адвокат в европейска столица- си беше взел такова чудо. Децата ревнали, ама сладурче!- но излезе страшен беладжия, помлял всичко, накрая…хорор!- прибира се стопанинът, гледа аквариумът бръмчи, но рибките ги няма, а този мил звяр се облизва сладко-сладко!

 34. Скъпи Стамбо, учуди ме, че мафиотът не ползва ленена кърпа за хранене. Усвояват човешки навици със завидна бързина. Един енот миналата година придърпал хавлиена кърпа през прозореца на банята, разстлал си я прецизно отвън, успоредно на черчевето… Полежал си върху нея, пуснал косми, и си заминал. Ставам аз сутринта, чудя се кой има същата хавлиена кърпа като моята, и пък защо е там?
  Казвам ти, ако обучим един-двама еноти как да се държат на дипломатическата маса – поне президент и министър-председател ни трябват; много по-цивилизовано ще я караме. Хем са по-хитри от кремълските плъхове, хем и путерингите като ги потупват юнкерски по страните – нека имат истинска причина за емоция. Isn’t the PM of Bulgaria cute?! Стига само с тоя Трюдо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.