(М)истерията на българските гласове в руския хор

Източникът на информацията, според която българският баща на “нашия” Кристиан Костов, се оказал руски кадрови шпионин, е такъв, че трябва да се отнесем със здравословния за подобни случаи скептицизъм към тази информация.http://pik.bg/баща-под-прикритие-таткото-на-кристиан-костов—шпионин-в-кгб-news659993.html

Обаче все пак е интересно да си зададем въпроса: защо най-ухажваният от българските медии обект на внимание в седмиците преди и след Евровизия нито веднъж не беше попитан кавото и да било за семейството му?

Ще рече някой- много са тактични нашите медии и не искат да притискат с въпроси момчето.

В такъв случай обаче пак възниква въпросът: откъде знаят интервюиращите, че е по-добре да не питат? Те сами ли са се досетили да бъдат “тактични” или това е съобразяване с тактиката на онези, които изнамериха точно този талант, за да обслужат руския интерес да бъдат финтирани украинците с руски кандидат под българско прикритие?

image1

Ако Кристиян Костов беше пълнолетен щеше да е основателно да се иска от него да разкаже дали участва в руския сценарий доброволно или просто се е оставил в ръцете на едни кукловоди. Но да приемем, че недостатъчно порасналият Кристиан не носи отговорност. Това обаче не снема отговорността от цялата комбина под прикритие, която направи така, че за руската връзка на българския кандидат да не се разчуе нищо до последния момент, когато и украинските власти бяха поставани в цайтнот – почти като при окупирането на Крим, превзет от едни “вежливи” руски окупатори без отличителни знаци с вероломство в подходящ за целта вакуум на безвластие в Киев.

Да, шпионската кариера на руска служба на мистериозния Костов е добро обяснение,защо нито веднъж в нито едно интервю не беше спомената нито една дума за бащата на момчето, за което се изсипаха толкова суперлативи в българските медии. Но ще повторя: откъде самите интервюиращи са знаели  какво не бива да питат? Дори и новината за тайнствения Костов да се окаже фалшива, този въпрос остава да виси. Защото е повече от противоестествено сред еуфорията на логореята около Кристиан поне веднъж и поне малко никой да не се поинтересува от кръвната му връзка с България, а за майка му да се говори само с неопределеното “тя е от Казахстан” ( при това едва в последните дни и часове в навечерието на конкурса в Украйна).

Жалка картинка – като онази, която имахме в учебниците по руски навремето, озаглавена “Опять двойка”. Авторът на картината от 1952 г., по която и до днес в Русия децата пишат “разкази по картинка”,  се казва Решетников ( Фьодор).

300px-Opyat_dvoyka

58 мнения за “(М)истерията на българските гласове в руския хор”

 1. Щом посолството на Русия в София поздравява Кристиян, много вероятно е то да е получило Указания за това от Москва. НИКОЙ посланик не действа на своя глава. Това е забранено. Нито Николай Игнатиев, дето все го цитираме, че той оправил България или пък я забатачил. ТОЧНО обратното. Посланик = Президент + Правителство, изразявайки Единствено техните официални позиции.
  Ще рече, че, ако бащата на Кристиян е офицер от ГРУ или КГБ, то цялата комбинация / игра е предварително подготвена първо, такова момче да участва и се ИЗПОЛЗВА българска му връзка за Пропаганда, и второ, посолството нарочно приказва своите приказки в България, по указания да се използва ситуацията. Също ще рече, че бащата най-вероятно веднага с отиването си в Русия е станал руски гражданин и дори изоставил българското си гражданство. Оттук – независимо от гражданството на Узбекистанската майка – най вероятно е момчето при раждане да е записано /и/ като руски гражданин. Щом като/ако бащата става служител на ГРУ – КГБ, и след като България се явява вражеска страна на Русия от НАТО, той не може да продължава да е български гражданин. Не може да си с паспорт на страна от НАТО и да си служител на ГРУ / КГБ. Друг е въпросът, че може да си техен платен агент – Сидеров, Нинова, стотици – но стоящ извън тяхната структура. При това положение, още повече не е ясно дали момчето въобще е станало български гражданин, щом/ако бащата не е, а пък майка му със сигурност не е.
  Друго нещо е, че е голяма ЛЪЖА, че не се знаела структурата на ГРУ. От десетилетия има публикации, а сега 20 години в итернет, на структурата му. На всякакви езици. Включително на руски, английски, германски, китайски. Може тя да не дадена е в детайли, но е ясно, че има управления / отдели, по Америка, Европа, Азия, НАТО, Балкани, Китай, тероризъм и тъй нататък. (Ето например: http://shieldandsword.mozohin.ru/mi/gru4992/structure.htm) Което пък ще рече, че се лъже за Незнанието къде работел бащата. Т.е., той като (бивш) български гражданин, с голяма сигурност може да работи срещу България и този факт деликатно да се прикрива – но пак, ако се вържем на приказката, че е в ГРУ / КГБ. “Вържем”, защото информацията е ПОДАДЕНА от тях, а не проучена от независим и самостоятелен източник, НЕРУСКИ, спрямо тях.
  Да живей международната солидарност на трудещите се!
  Да живей трансграничната комунистическа солидарност!
  Трансгранична, но ВИНАГИ с център Москва.

 2. Когато за пръв път зададох въпроса “Толкова ли не можахме да намерим някой талантлив българин или българка, за да представи България на Евровизия?”, очаквах да ме обвинят в русофобия, даже расизъм, ксенофобия и всичи други форми на мнителността и омразата. Реакцията като цяло беше мълчание. За мен това беше още по-подозрително!

  След класирането, когато групата измекяри около Кристиян размахваше български знаменца и се насилваше да се усмихва “бодро”, ми направи впечатление лицето и изражението на Вяра Анкова, пристигнала лично в Киев, за да отстоява руският интерес- мрачно и с поглед забит в земята от гняв, че въпреки ” солидната предварителната подготовка и обработка” не е успяла да си свърши работата, не е изпълнила обещанието си да направи руският “българин” победител, естествено, срещу нещо гарантирано в рубли, долари, евро или пък в “натура”: безкраен мандат като генерален директор на БНТ напр.
  И добре, че баладата на Португалеца беше толкова уникална и завладяваща, че остави българската музикална и сценична компилация далеч назад да й диша праха, въпреки манипулирания вот! Че както се беше започнало с оценките на 4 подкупени журита и огромната руска диаспора в Западна Европа и по света, като нищо Русия пак щеше да се изгаври с Украйна като спечели конкурса с посредствения си участник “под българско прикритие” …

  Но така е, който се е заиграл с руснаците, не е прокопсал!

 3. Саня Армутлиева е вътре в заверата м/у двете служби КГБ и ДС, за лансирането на троянското конче(гейче) ! За да го набутат вътре във формата още преди една година Саня Армутлиева започна да го лансира в нейното шоу като русначето родено във Маскве и с български корен(баща му)! Сигурен съм ,че този факт не е убягнал от очите на прозорливите българи.

 4. Естествено, от текста става ясно, че идиотниците-неграмотници от рубладжийската помиярница “пыг” явно не знаят кое точно е КГБ, кое – ГРУ, макар и да плюскат (предимно) на копанята на втората престъпна организация.

 5. Връзването на текста с репродукцията на “култовата” картина на художника с одиозната фамилия решетников е конгениално хрумване.
  Сега, пак по руско-украинската тема.

  https://112.ua/statji/pochemu-putin-zastryal-v-vostochnoy-ukraine-383962.html?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=112.ua&utm_term=1245878s7833&utm_content=5304610

  http://nv.ua/recommends/putin-vovse-ne-genij-on-uzhe-proigral-ukraine-1150013.html?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=nvua.net&utm_term=135054s7833&utm_content=5387033

  И накрая мнение на Аркадий Бабченко в разгърнат текст.

  С какого-то момента мне стало совершенно плевать, что будет с этой страной. Более того – не просто плевать, не просто безразлично, а… Впрочем, прокуратура запрещает говорить, что я действительно думаю по этому поводу.
  Я не могу ничего изменить в этой стране, где две трети населения съело свой мозг, где зомбоящик превратил людей в не желающую думать орущую протоплазму с пеной на губах – да ладно бы просто не думающую, действующую! – где сто миллионов фанатичных фашиствующих зомби вылезло на поверхность, где жены отказываются от своих погибших мужей-солдат за деньги, где родители своим молчанием отказываются от своих оказавшихся в плену сыновей, а дети приходят на могилу погибшего на «Курске» отца с портретом человека, сказавшего «Она утонула». И про десять долларов тоже сказавшего.

 6. Вероятно под натиска на гилдията, в интервю по БНТ, Вяра Анкова – настоящият генерален директор и председател на управителния съвет на Българската национална телевизия „изплю” камъчето! ЗА ПЪРВИ ПЪТ, тази година БНТ НЕ Е ПРОВЕЛА предварителен конкурс за подбор на българска песен и изпълнител за Евровизия!
  Ръководството ? на БНТ е поело ОГРОМНИЯТ РИСК И ОТГОВОРНОСТ само/еднолично?/ да определи българският кандидат! Не съм специалист да преценя качествата на изпълнителя и песента, но прави впечатление, че повечето гласове Кристиян ги получи от бившите ССР/България по регламент няма право да гласува за кандидата си/. Но…”експериментът БЕЗ КОНКУРС ЗА ПОДБОР се оказал успешен и оправдал риска”… Пъзелът се подрежда и май предположенията на г-н Инджев ще се окажат верни…
  Жалко, че един тепърва прохождащ певец е използван за такива „геостратегически” игри, най- вероятно и дори без да го осъзнава…

 7. Драги СТАМБО,

  Интересно за Елвис Никсън и другите.
  Спомняме си, при нас по 1989-а едва ли не всички певци застанаха на страната демокрацията. Имаше един цялостен „хор”, заедно с Лили Иванова и десетките естрадни. Всички запяха на един тон. Само един Бисер Киров май бе извън него. Но скоро се оказа, че това е или режисирано, или само спонтанно – май и двете. И днес никой от тях не е така определено на тази страна, още по-малко в голяма група. Е, не казвам, че е задължително да е так, но някак не проличава да има импулс.
  Остана един Георги Минчев, Щурците, Васко Кръпката и още няколко – ПОСЛЕДОВАТЕЛНИТЕ. Лека му пръст на ГЕОРГИ – той даваше ДУША! Само май два малки паметника в Каварна и Созопол…

 8. Като говорим и за Марко Рубио:
  Заедно с МакКейн, той е челна сила срещу Тръмп, докато отдолу, из „мазетата”, ровят техните хора от ФБР и ЦРУ.
  Марко има да си го връща на Тръмп, който го победи в републиканската кампания. Има надежди да се кандидатира и дори да го изберат на следващи президентски, но са повече теоретични. Досега единствен президент католик на Америка е Джон Кенеди. А пък и през кампанията срещу Тръмп той се представи малко неубедително, с най-силен довод на Тръмп че е „притеснителен като дете и постоянно плува в пот като в басейн”. Това звучи много разочароващо за избиране на човек за президент, след като и той по екраните изглеждаше да тече отвсякъде. На Америка президент все пак. Иначе е голям симпатяга. Когато се е родил в капиталистическа Флорида – на един дюшек без крокодили разстояние от острова на настъпващата „свобода” – родителите му още не са били американски граждани, а кубинци дошли точно в навечерието на брадясалия й изгрев. Т.е., той не е роден пряко американски гражданин.
  Но в ТАЯ държава се ценят ценните неща.
  Марко: „’ОБЛАКЪТ’ от руските разследвания на Тръмп вече хвърля сянка върху всичко”: http://bit.ly/2q3D2Ou
  МакКейн: „Останах БЕЗ думи, че Тръмп е казал на руснаците, че Коми е ‘ненормалник”: http://politi.co/2qHtrM2
  Да, Тръмп се ебава с ФБР и Коми.
  Те са смахнати, защото ровят руските му гащи.
  Но Тмъмп го цака и бившият шеф на ЦРУ и NSA Майкъл Хейдън, нарочно пред Германия:
  „Тръмп е просто руски ПОЛЕЗЕН ИДИОТ!” (Nützlicher Idiot): http://bit.ly/2r9PZX5
  Шеф на ЦРУ и NSA знае по-добре за страната си какво е туй „Полезен идиот” (Useful Idiot), нали?
  Хейдън – иначе даскал по история като Удроу Уилсън, но доказал и той какво друго може да е, включително из нашите земи – е още една силна фигура в трупата на МакКейн и Марко.
  Да видим.

 9. Щатът Вашингтон (не столицата) ще става първият щат в САЩ, признал Холодомора в Украйна.
  Холодоморът – 7-10 МИЛИОНА ТРУПА! (стр. 2: http://bit.ly/2qPoGhO) – е причинен от „БРАТСКА”, СЛАВЯНСКА, ПРАВОСЛАВНА, СЪСЕДНА, РОДНИНСКА русия на УКРАЙНА. Той е признат като „Геноцид” или „Престъпление срещу човечеството” от Украйна и 15 страни. Европейски сред тях са Естония, Латвия, Литва, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Испания, ЕП, също Канада, Австралия и други.
  А Ние? – Ех, ние – Ние НЯМА ДА ДРАЗНИМ! (по Боко, ТОМ І-и, Страница 2-а – през ИВО). С прашки вместо самолети! Напред към Евразия! http://bit.ly/2ruie2i

  „Безброй местни мотористи – не руски – приветстват Тръмп в Саудитска Арабия: с Харли Дейвидсъни, якета, бургери”.
  Тая мода сред народа. Е, там тя е без бирата и бекона.
  http://nyti.ms/2rJtPba

  „Русия увеличава подкрепата си за Талибаните в Афганистан!”
  Гадното казашко племе влиза в съюз със дявола по всяко време!
  http://bit.ly/2rJaWoF

 10. “Жалко, че един тепърва прохождащ певец е използван за такива „геостратегически” игри, най- вероятно и дори без да го осъзнава…”-Клюкар

  Според мен това е истината за “гиманстиката”,която казва колегата.

  Българо-Руския вокалист Кристиан Костов владее перфектно три езика,като в руския няма грам акцента ,в българския почти…

  Пее и хореографира при изпълненията си и на трите езика.

  Казва на български ,че “аз съм си българин”,но казва и за Русия “нашата страна”.

  Но в нито едно интервю,което аз съм гледал не говори,че баща му е от български произход и навярно с българско гражданство,от който факт и самия Кристиан има българско гражданство.
  Неспоменавнето от самия него абсолютно нищо(ако не греша) за родителите си е крайно съмнително,въпреки че е непълнолетен.Но притежавайки такъв художествен и културен(вкл. езиков) капацитет,посещавал няколко страни,едва ли неговото непълнолетие не му дава възможност да сподели нещо и за етническия си произход-все пак говори поерфектно както руски,така и български,при майка-неславянка.

  Този факт се вписва напълно в твърдението на колегата.

  За най-любознателните читатели на сайта ще споделя напълно автентичен случай. Преди две години в офиса на моята телефонна компания говоря с един от служителите-младо момче на около 24-27 години. Перфектен американски английски,но след малко се приближава съпругата ми и на български ме мита нещо.Момчето се усмихва и веднага съвсем любезно ни пита дали сме украинци или еди-какви си ,също слвяни.Аз казвам,че не сме и на свой ред го питам защо ме пита,той казва,ами допуснах,че сте от някоя бивша държава на Съветския Съюз. Аз пак го питам,а какво значение има това,той веднага ми казва,че говори руски и винаги обслужва клиенти от тези страни на руски,защотро всички говорят официалния език на умрелия Съюз на еди-кои си републики.
  О,ама Вие действително ли говорите руски-питам…да,разбира се….=отговаря момчето. Аз се озадачавам тотално виждайки физономията му-лека корейска осанка и тъмна кожа….
  Прилагам “моя” руски и чувам перфектен руски език от момчето,което преди секунди ми говореше на перфектен английски.Спираме служебния разговор и веднага го питам откъде така говори руски без никакви грешки в падежите и структурата на изречението.Казва-аз съм живял 11 години в Москва…Добре,казвам,може би родителите Ви са били дипломати или студенти..-да,казва той студенти са били,баща ми е палестинец,а майка ми корейка(позанл съм).Ама как корейка,от Северна Корея ли ,или от Южна,казвам малко с отчаяние.Не,от самата Русия си е -родена е по времето на СССР,но повечето време семейството й е живяло в Москва.Ха,вероятно и Вие сте роден в Русия?Не,казва момчето,роден съм в Палестина,но на две години родителите ми се завръщат в Русия и там завърших еди-кой си клас,после дойдохме тук,завърших колидж и сега работя,баща ми е преподавател по компютърни технологии,майка ми е логопед.

  Падаме с жена ми и онемяваме.

  Говориш ли арабски?-питама аз. Говоря но не съвсем добре..Говориш ли корейски-говоря,но домашния ни език вкъщи е руски,особено след като дойде баба ми от Москва-тя не говори нито английски,нито арабски.

  Добре,ама в тази сложна езикова и етническа комбинация какъв се чувстваш?Американец,как какъв-отговаря ми Й…н.И частично руснак,все пак там съм израсъл,учил,възпитавал и повечето от съученците ми бяха руснаци….

  Някой да се опита задочно да го опровергае в националното му самоопределние…

  Този случай според мен пак попада в тезата на колегата Клюкар.

  Втори,напълно автентичен случай от миналата година.Мое комшийско семейство от Литва завежда за първи път 8-годишния си син в Литва,който е роден тук и говори литовски като първи роден език и втори,”нероден”-английски.

  Пристигайки на аерогарата в Швеция,на него му прави впечатление че много говорят и на литовски,а когато кацат в Литва-абсолютно всички.
  И пита баща си,как е възможно толкова много хора да говорят литовски в Литва.Баща му казва,че това е тяхната родина с майка му и че всеки литовец говори задължително литовски,докато в Щатите всеки американец говори английски и в някои случаи и други езици-на родителите си.
  Ами аз съм американец,защо сте ме учили на литовски???? Ами защото ние с майка ти и брат ти сме литовци,пък и ти!
  Не-аз не съм литовец и започва да плаче…След малко обяснения,момчето казва “герай,герай..”(добре де,добре)

  Трети случай,напълно български. Дъщерята на мой колега от София е родена тук,а брат й в БГ.
  Тя има точно три посещения в България,говори със силен акцент български и не иска да чуе че е българка при двамата родители българи.

  Та искам да кажа,че нещата с етническия,националния и гражднския(поданството) въпрос са много сложни понякога,въпрос на право и усещане е всеки да се самоопределя,независимо какво гражданство има.

  Но в случая с Българо-Руския вокалист най-вероятно има замесени определни институции и органи,особено поради факта на потайнственото премълчаване кой и какъв е бащата,включително и от смаия Кристиан буди доста въпроси,явно някой го крие или пък е помолен да не излиза пред публика…..
  В ТВ-интервюто,което бе препоръчано тук,направи впечатление,че водещия(руснак) изобщо не намекна дори за етническия произход на бащата.Чак пък такъв безинтерес към фамилно име “Костов” и перфектно говорещ и пеещ на руски вокалист е определмно съмнително.

  Просто Русия е надхитрила Украйна по пътя на изкуството,международния конкурс и непълнолетието..

  Не са хитри чекистите????-моля,моля.

 11. Най гадното от цялата тая история с евровизия е ,че злоупотребяват със съдбата на тоя малчуган защото това ще му остане ,като петно в автобиографията ,че са го пробутали по втория начин на конкурса …Което пък показва колко са безскруполни извършителите на това.

 12. Прессекретарят на НАТО Оана Лонгеску отхвърли съобщенията, че генералният секретар на Алианс Йенс Столтенберг е заявявал, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има 12-секундна продължителност на вниманието, пише The Independent.
  Г-жа Лонгеску заяви от профила си в социалната мрежа „Туитър“, че в действителност Столтенберг не е коментирал липсата на съсредоточеност на президента на САЩ.
  Думите и идват, докато в медиите циркулират новини, че страните членки на НАТО ще се нагодят предстоящата си среща към изменчивото настроение на Тръмп и предполагаемата му невъзможност да се съсредоточи. Делегатите на срещата ще ограничат речите си до четири минути и няма да има публикувано окончателно заявление за изясняване на стратегията на Алианса, както е правено преди.
  Източник от НАТО по-рано посочи, че „все едно се готвим за споразумение с дете, което няма знание за НАТО, няма интерес в дълбоките политически въпроси“.
  Доналд Тръмп трябва да присъства на среща на високо равнище на НАТО на 24 и 25 май в Брюксел.

 13. Да се посмеем на руснаците: Сменят тревата на стадиона в Санкт Петербург за трети път
  Тревното покритие на новото съоръжение отново не издържа (в рамките на няколко месеца – б.м.)

  Всички специалисти се чудят, защо става така ?
  А отговорът е много прост:
  – Където стъпят руснаци, трева не никне!

  Никнат съвсем други неща, видими с просто око по света (а вече и у нас) – отворен край.
  Всеки може да си ги допише ……..

  Прочети още на: http://www.gol.bg/footballsviat/2017-05-23/da-se-posmeem-na-rusnatsite-smenyat-trevata-na-stadiona-v-sankt-peterburg-za-treti-poreden-pat

 14. На такива публикации в pik.bg може безрезервно да се вярва.Не за първи път,когато истината
  неудържимо си пробива път,от изданието “умно” яхват връхлитащата вълна,за да не бъдат удавени
  в критики за услужливост към определени политически среди и да си изваят образа на безпристрастни
  борци срещу дезинформацията.С този хитър(но изтъркан)ход,малко хора ще бъдат заблудени за
  истинската редакционна политика на изданието,която открай време е добре известно на кого служи и
  не се нуждае от допълнителни разяснения.

 15. Бе не знам колко е коректно, ама старо и младо наоколо има общо взето един коментар по повод на великото музикално дарование: “абе кво толкова го обсъждат тоя гей”.

 16. Кристиан Костов несъмнено има музикален талант и способности. Има песни който са популярни сред тийн аудиторията и са напълно ОК за нея.

  Несъмнено обаче е и още едно. Той е троянски кон на Русия. Оглушителното мълчание относно това кои са родителите му придава доза достоверност на иначе крайно съмнителният източник “Пик(г)”. Има данни, че баща му има музикален бизнес в Русия от където може и да е сериозният интерес на Армутлиева в цялата история.

  Кристиян Костов не отговаря за родителите си. Но това което направи лошо впечатление е колко охотно прие ролята на хибридка и че с готовност искаше да се възползва от задкулисните и некоректни предимства давани му от руското влияние и служби. Възрастта тук не е извинение. КК е достатъчно голям за да се осъзнава ставащото и да избере поведение. Сега остави впечатление на пренавито мамино синче с мания да бъде номер 1 на всяка цена и без да се гнуси от средствата.

 17. И говоренето на различни неща пред БГ и руските медии усилва общото негативно впечатление. КК през цялото време повтаряше за кампаниите в социалните мрежи. Не е зле да осъзнае, че и останалите могат да ползват различни източници и че показването на различни лица според обстоятелствата, не е нещото с което иска да бъде запомнен.

 18. GG, как може 16 годишно лапе да е троянски кон ?? Не мислите ли че го надценявате доста ??

 19. “Братушки”, не ви щем ни меда, ни жилото, ни педалите, ни хюмнетата!

  “х”, не се преструвай на умряла лисица. Момченцето е троянски кон. Чрез него путкин влезе през задния вход в конкурса за Евровизия, след като през парадния вход напълно заслужено не го пуснаха. И замалко да спечели. Добре, че това не стана, защото иначе щеше да видиш какво се казва троянски кон в действие – c главна опорна точка да се лепне мръсно леке върху ревера на България като ссср-ска колония, винаги готова да се надупи на кремълското джудже, когато то й свирне.

 20. Във Венецуела борбата за демокрация продължава, нещата се Запичат.
  Армията е още на страната на Мадуро, но има признаци от нея да се дърпат много настрани. Убийства от режима на противници са вече системност.
  КУБА ПРАТИЛА 10-ина генерали и подобни при Мадуро и 1000 от разузнаването си, казва вестникът. Да крепят режима, да държат армията на страната на Мадуро и предотвратят ПРЕВРАТ срещу него в полза на бъдеща демокрация.
  Ще падне и там социализмът – ще ПАДНЕ!
  На ход са такива като Марко Рубио сега.
  А Обама ходеше на крак при Кастровците да ги целува и прегръща – Пфу!
  https://www.wsj.com/articles/cubas-proxy-war-in-venezuela-1495403403?mg=id-wsj

 21. AWACS,
  те и в Чили при кастровата куртизана Алиенде бяха пратили около 300 кубински “съветници”. Че и до един “дипломати”- 2 пъти повече от щата служители на чилийското Външно министерство в Сантяго (!). На 11 септември 1973 веднага извадиха пушкалата, но ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ взе, че им осуети “дипломатическата мисия”!

 22. Интересно е, че ризата на малкото момче е с цветовете на украинското знаме.

 23. “симпатизант/ка на ДСБ” така и не ми стана ясно какво толкова е щяло да стане ако Кристиян беше спечелил! Португалеца пя на португалски и изобщо не ме хвана със ленивото си темпо.
  Не виждам никакви основания “момченцето” да бъде класифициран като враг на България или на която и да е друга държава, народ или цивилизация! На кино може би но не и в реалността.

 24. До Х
  За путинофил е “трудно”, да не кажа невъзможно да схване “многоходовките” на слънцеподобний зашото не “вижда” по-далеч от носа си.
  Това, че португалецът не ви е “хванал с ленивото си темпо” за разликата от всички останали които са го предпочели не е никакъв аргумент.
  КК не е “враг на България или която и да е друга държава”. Той само е маша в хибридната война подпалена от кремълският гном.
  Ако не съм ясен, да вадя моливите и чертежите.

 25. Не се наемам да споря с индивиди, на които руските намеси в България на всякакви нива не им идват в повече. То е като да ти е пълна къщата с хлебарки, но да твърдиш, че не ги забелязваш.

 26. AWACS,това, което става и в “африканската Венецуела”- Зимбабве, вече заслужава името “геноцид”.

 27. Като говорим за Марко Рубио мисля, че който не му е чел програмата доста е изпуснал.
  В историята на САЩ има доста примери за провал на една номинация в един момент и успех на същата номинация в друг момент.
  Понеже отсега знам довода в подкрепа на Тръмп,отговарям веднага: Нали никой не мисли сериозно, че сделки за половин трилион се правят за 1-2 месеца?!?Не подкрепям изобщо Обама защото за 8 години безумия успя да утрои дълга на САЩ освен другите дивотии които натвори.
  Една от причините САЩ да е велика държава е факта че средния ешелон на държавната администрация е от професионалисти и експерти които си вършат работата и просто дават на висшия ешелон възможността да “реже лентички” и да позира пред камерите.
  Аз лично изобщо не бих се ангажирал с прогнози за следващите президентски избори в САЩ по много причини, но определно смятам че разума в Републиканската партия ще надделее и че Тръмп просто яхна вълна и е временно явление(а не се знае и дали изобщо ще изкара пълен мандат)

 28. Моя милост като най-ненаясно с феномена ‘Евровизия’, изобщо и не го коментирах. Но понеже пак стана дума, тaзи сутрин изгледах клипа на добре пакетирания 15-годишен човек; той e бил употребен преди да бъде употребен.

 29. Искам Георги Николов да се изказва само по темата!

 30. До симпатизант/ка на ДС,Б:права сте,Кр.Костов е троянския кон на Путин.Относно кубинските съветници:в Гренада бяха около 5000 и всичките добре въоръжени,но бяха издухани за 2 дни от морската пехота.

 31. Драги СТАМБО:
  Да, в Чили. “Дъждът над Сантяго”. Паролата и преврата. ЗАЩОТО, междувремено, един голям руски кораб, натъпкан с оръжие и съветници, включително танкове и оръдия, плаваше по пътя от Русия да достигне Чили и ги стовари подарък за Алиенде. Но засечен от онези спътници горе. Капката преля. И корабът зави обратно. Не стана трета или четвърта Куба.
  По времето на размириците през 1970-те в Еритрея, Етиопия, Ангола, руски самолети от Русия са откарали подготвени там ХИЛЯДИ кубински войски в тези братски страни. Затова те станаха с комунистически режими, които в борбата си с другото можеше и да не победят.
  Латинска вече стана демокрация. Скоро след военните си режими, но и БЛАГОДАРЕНИЕ на тях.
  Венецуела е по-скоро изключение на недемокрация. Но опозицията им е наистина демократична, ПОВЕЧЕ реално-демократична и синя от тук.
  Да, и в Зимбабве. Мугабе сега поставя рекорд за време на власт – този декември 30 години!
  Интересен филм – благодаря! Ужасите на лявото, да го наречем.

 32. До ДАГЕ,
  По прицип и изобщо, давам всичко от себе си да следвам съвета ВИ. Но все пак не сме стерилно-академичен форум на който е възложено да направи описание по картинка. По начало, Стопанинът на БЛОГА НИ е изчерпателно-съдържателен и максимум след третият коментатор трудно може да се добави нещо ново по темата.
  С две думи, не смея да обещая нищо.

 33. Аз пък искам ДАГЕ, Х и GG
  да отидат да пишат в друг форум, напр. pic.bg, че тук са като кръпка в хармоничната структура на форумната ни тъкан!
  Искам да чета само смислени и честни постове, нямам време да споря с радио “Говорит Масква”.

 34. AWACS и колеги,

  Видяхте филма за Зимбабве.. След всичко остава риторичен гневният въпрос, с който всеки човек с елементарна съвест и хуманност би зашлевил в суратите им, естествено тук пропускам главният злодей- СССР..

  ЗАЩО МЪЛЧИТЕ, ЛЕВИ НЕГОДНИЦИ!
  КАК Е ГОЛФЪТ, ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ИНТРИГАНТИ?
  КЪДЕ СТЕ, АКАДЕМИЧНИ ИНТЕРПРЕТАТОРИ НА (ПОСТ)КОЛОНИАЛНИЯ ДИСКУРС из Бъркли, Станфорд, Сорбоната?
  ДОВОЛНИ СТЕ ОТ ИЗЧАДИЕТО СИ, ВЪЗТОРЖЕНИ ДЕКОЛОНИЗАТОРИ и инсталатори на “Африка по некапиталистически път”?
  КОЙ СЪЗДАДЕ БОКАСА, мАСИАС НГУЕМА, ИДИ АМИН ДАДА, ХИСЕН ХАБРЕ,ХАМУЗУ БАНДА, САМОРА МАШЕЛ, АГУСТИНО НЕТУ и още десетина садисти, на чиито мръсни и извратени съвести тежат страдания на цели народи и жертви-почти колкото и на Холокоста?
  Дали днес умиращите от глад и липса на лекарства деца тревожат ли кенефните ви съвести?
  Няма ли тов. чомскый да интерпретира геноцида в Зимбабве и трагедията на белите фермери като контролирана от тоталитарните медии на САЩ масмедиална манипулативна фикция, чиято цел е да дискредитира автентичния зимбабвийски социализъм?
  Стига тежки думи, хайде на неделен шопинг…
  Първо в социалистически Каракас! Венсеремос!

  https://panampost.com/sabrina-martin/2016/04/27/looting-venezuela-food-electricity/

  Ами тогава да попрехвърлим Андите и да видим как е в САНТЯГО ДЕ ЧИЛЕ. Изберете си…

  https://www.tripadvisor.com/Attractions-g294305-Activities-c26-Santiago_Santiago_Metropolitan_Region.html
  Та, дано дочакат бели дни и зимбабвийците, и венецуелците.Стига само в една прекрасна утрин да чуят това, което чуха чилийците от ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ:
  “В този миг на върховно изпитание въоръжените сили поеха дълга и историческата отговорност да спасят Отечеството от марксистката тирания!”

 35. И последно- от съпътстващите линкове към Сантяго вижте и картината на чилийското земеделие! Да занемееш!.. Става ясно защо пращят от чилийски плодове и качествени вина и европейските, и нашите магазини (в обратните сезони). Като всички комуняги, и алиендаджиите бяха стиснали за гушите селяните- бетер украинците в СССР, по-жестоко отколкото и най-алчните латифундисти. Докато ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ каза на алиендаджиите, че никак не е хубаво да правят така- и Чили от масовие глад при алиенде се превърна в световен селскостопански износител!

 36. драги СТАМБО: Мисля че една добавка за предисторията не е излишна: ПРЕДИ преврата с/у Алиенде Пиночет му прави предложение за самолет пълен с гориво и НЕпреследване за действията му като управник.След отказа на Алиенде Пиночет просто не е имал друг избор.
  Честит празник

 37. G.N., кой е путинофил ????
  Ако искаш вади и чертежи и моливи и тетрадки. Ако ги имаш …
  Дано пък успееш да го докажеш.
  Аз пък ще ида да подишам малко чист въздух! Далече от всичките фили, фоби и сноби.

 38. Do AWACS | май 23, 2017, 21:04

  Колега, едно уточнение за кубинските “съветници” в Ангола – не ги караха с ссср-самолети. Превозиха ги с рибарски гемии през Атлантика, вързани една за друга паралелно и последователно, да не ги попилеят ураганите. С предварителна 3-месечна подготовка от офицери от Рязанското училище, плюс всекидневни занимания по време на плаването, колкото е възможно. Само негри, най-интересното е, че доста от тях са латентни или явни несимпатизанти на режима на кастро (хем се отърваме от размирниците, хем оказваме “интернационална помощ”). Спътниковото наблюдение ги засече, но великите анал-лизатори на великия Пентагон ги отчетоха като “рибари”. Добре че срещу тях излязоха момчетата на батальона “Бъфало”, родезийските рейнджъри, скаути, парашутисти и командоси, които ги отстрелваха като зайци, барабар с сесесерейските им инструктори. Напр. рейнджър мл. л-т Ерик ван де Беерс (да, от диамантената фамилия) в 45-минутно сражение САМ отстреля 11 кубински десантчици, въоръжен само с .45 мм пистолет АСТРА. За което му дадоха Сребърната звезда с палмови клонки (военния). Общо взето ги попиляха (въпреки 10-кратното им превъзходство като бройка и огнева мощ) в боевете около Namakunde & Rundu, градове от селски тип в провинция Квандо Кубанго. А савецкия танков батальон, пребоядисан като анголски, павианите си го изтеглиха след загуби на 38% личен състав и техника. Когато бойните плувци на Намибия взривиха на дрейф в Лобито савецкия военен транспорт с всичките танкове, гаубици, санитарни материали и муниции (още ги изхвърлят зимните бури на брега), злите езици твърдят, че леонид “кучеглавия” брежнев взема папката с доклада от ръцете на маршала куликов и го бие с нея по главата от бюрото си до коридора в Кремъл с псувни и викове, “некадърници”, “пияници” и пр.

  Доста от въпросните кубиски “интернационалисти” гледат да паднат бързо в плен, част от тях днес са кубинското гето в Португалия, което все пак е Европа, далеч от кастровския концлагер с купони и жив глад.

  Това е един от големите провали на павианската агресивна военна доктрина на “братска помощ” и “освобождаване”, барабар с Афганистан.

  Без никакви лоши чувства, а на Стопанина – респект!

 39. Да, SIMEONе, точно така е.Това не е късно алиби, а е документирано и в автобиографичните “Спомени на войника” на ГЕНЕРАЛ ПИНОЧЕТ, и в книгата му “РЕШАВАЩИЯТ ДЕН”. (El Día Decisivo, 11 de Septiembre de 1973)Той дори – нечувано за безукорен кадрови военен-
  пише коментар в печата на 6 септември за тоталната катастрофа в страната, демек-алиендетата и кУрваланите да си направят извода, да се омитат по парламентарен път, да се омитат и кастровите “съветници” (знаеш за 46 (!)дневната визита на Кастро в Чили-брадатото чучело грачи от митинг на митинг като владетел на страната!)
  Ето документирано изобличение на всички лъжи за спасителя на Чили и бащата на икономическото благоденствие.

  https://www.youtube.com/watch?v=9zvrd5x-2uU

  Но пак за геноцида в Зимбабве. Вероятно някой московски спец по Африка си е пуснал студия, нищо лошо, но намерих на руски в сравнение с всички други езици, които проумявам, в Уикито най-подробната биография на Джошуа Нкомо- вторият в йерархията чернокож- тартор на престъпната банда унищожители на РОДЕЗИЯ. Моля,ви прочетете я.

  Ало-у-у, деколонизаторите? Къде е расизмът, бе, долната ви лъжлива мамица! Я вижте как го мъчил расизмът този изрод!

  1000 крави собственост на фамилията! Магистратура в Институт за социални науки в Йоханесбург!
  Директор по социалните въпроси на Родезийските ЖП линии!
  Бакалавър по социология на Южноафриканския университет!

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BE,_%D0%94%D0%B6%D0%BE%D1%88%D1%83%D0%B0

  И двата му подвига след всичко- сваляне на 2 граждански самолета, пълни с жени и деца, за което не се е покаял до смъртта си… Как да не оплачеш вече ликвидираната южноафрикански порода кучета БУРБУЛ, дресирани на специална миризма…сещате се…рр-ър-ъръф-и бандитът от АНК или на ЗАПУ, ЗАНУ -на парчета!

 40. Разсъжденията на GG са абсолютно логични и задълбочени

 41. Драги АЭРОФЛОТ,

  Респект и искрена благодарност за изчерпателния и увлекателно разказан епизод!

 42. СТАМБО,

  То и Кастро е от 10-те най-богати фамилии в Куба, но правилно се ориентирал към социализЪма, така не се налага да дели страната с още 9 души. За родните същества заяков, агов или примерно агайн не ми даже говори на днешния ден.

  Апропо, породата “бурбул” не е изчезнала напълно. Един приятел си донесе наскоро кутре от нея. Разказа, че гледал докментален/учебен види се/ филм как бандит от FRELRMO/ZANU/FAPLA изпразва в такова кученце цял пълнител на “Макаров” – 8 изстрела, и докато презарежда, кученцето става и преди да умре, му скъсва гърлото.

  Иначе кутрето на приятеля ми е истинска душица, децата го яздят, бъркат му по уши, очи, уста, дърпат уши, опашки, абе каквото се сетиш – най-много да избяга от тях на един дувар. Виж, ако подуши синекож хинду-“българин”, направо къса веригата…

 43. АЭРОФЛОТ, поздрав и от мен за съдържателното и увлекателно писане.
  re: ссср самолетите се включват малко по-късно (класическо московско изчакване) и става дума за 10 на брой чартъра на ‘Аерофлот’до Ангола, уговорката е между руския посланик в Куба Витали Воротников и Раул Кастро. Меморандум oт 6 януари, 1976:
  http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB67/gleijeses2.pdf

 44. Драги АЭРОФЛОТ,

  И аз направих справка, слава Богу, БУРБУЛЪТ е запазен (помниш, че едно от исканията на шайката на Мандела беше да се ликвидира породата) ЖИВ е и РОДЕЗИЙСКИЯТ РИДЖБЕК!
  Rhodesians Never Die!
  А дано са видели линка кретените от стадион Уембли и милионите галфони “О-о-о-оу-у-у, Мандела-а-а-а”. Нека сега, пред тези невинни жертви на расисткия терор на АНК да пограчат малко за пукналия дърт курварин…
  Пък бокова да му издаде още томове!

 45. Благодаря на г-жа Савова и на г-н Николов за отговорите им към Х, и на Антикомунист за добрите думи. Нямам нищо повече, което да добавя.
  Коментарите на Георги Николов са едни от най-интересните в този форум, и от тях се научава много. Наред с публицистиката на стопанина на блога, те са една от главните причини да посещавам тази страница.
  Драги SMS, не възнамерявам да се възползвам от препоръката Ви. Единственият, който има право да отправя подобни препоръки е г-н Инджев. Коментарът ми е строго по темата, не съдържа жълтини или обидни класификации. Явно доста рублофили са засегнати от неуспеха на операция Евровизия, защото далеч по-остри дискусии в блога не са предизвиквали такова „бурление г*вн“.
  Това е единственият блог, в който спорадично пиша мнения. Не съм фен на социалните мрежи и комуникации, защото работата ми (числен анализ на данни) е основно на компютър и се стремя да комуникирам „of line“ (преситен съм от престой пред монитора). Харесвам блога заради публицистиката, част от коментиращите и това, че тук е едно от малкото места, където може открито да се обсъжда руската заплаха и инвазия в БГ (и по света). Притеснен съм, че виждам много хора около себе си (включително образовани и умни млади хора), които рецитират кремълски опорни точки. В отличния документален филм „Звярът е още жив“ има една страхотна реплика: „Не мога да повярвам, че някой може да е от от нашата част на света и все още да е комунист.“. И аз се чувствам точно така. Само преди 3-4 години мислех, че комунизма и рублофилията са вече в гроба на историята. Но се оказа, че зомбито още броди на светло.

 46. До Х. Щом сте се припознал като хермафродит-никакви фобии, филии и сноби означава точно това и нищо друго, стойте си на “чистият въздух”. Няма да липсвате на никого тук. Само дето прокламираната, наужким де, от вас стерилност, обслужва единствено интересите на мечока от североизток.
  Но пасаран!

 47. G.N. коментара ти е красноречив за културата ти и няма какво да добавя повече от това което ти см говориш за себе си. Чистия въздух ще ти е особено полезен но ти не го предпочиташ!!!

 48. Бай Х., само за протокола, живеа в пущщнакът на рая. В радиус 100-тина км няма, дет се казва и една работилница. Та, спести си грижата, троле, за “чистият въздух” който не съм “предпочитал”. Обре

 49. Обречен съм до края на дните си, ако Господ не разпореди друго да бъда сред природата.
  Жив и здрав и повече няма да се “обяснявам”. Каквото има го казах. В битноста си на олгина мурзилка, макар и командирована изцидентно, оставям на теб “последната дума”. Чувствай се “победител”.

 50. Победител на какво G.N. ??? Ти сам си победил себе си! Истината не е твоя кауза!

 51. Х, ти ли си “победителя”? И определи чия кауза е истината ? Едва ли е твоя!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.