Путин в ролята на полезен идиот за българското изтрезняване от рашисткия махмурлук

НА СНИМКАТА: Горкият Путин се спуска към дъното ( не е по Горки)

Путин-се-спусна-с-батискаф-на-дъното-на-Черно-море-в-близост-до-Севастопол

 

 

 

 

 

Толкова пъти съм казвал, че само Путин може да ни отърве от путинофилството в България, че ми е неудобно да повтарям отново тази очевидност. И ето , че той направи крачка в правилната посока, настъпвайки българите по македонския мазол с изказването си за братята Кирил и Методий като пришълци от “македонските земи” – при това на самия 24 май и като явен “бонус” за македонизма на своя гост от Македония Георге Иванов.

Путин не веднъж се е гаврил с България и преди. Не беше случайно, че избра да оповести края на своя проект “Южен поток” в Анкара на 1 декември 2014 г. и да назове неговото прераждане именно “Турски поток”. С други думи- като не искате да е български, ще е турски. Шефът на комисията по външна политика в руската Дума Алексей Пушков изригна по този повод към българите от Москва : “да ви е яд”. А външният министър Лавров по-късно призова премиерът Борисов да се срамува.

Българите – поне нормалните сред тях, не ги хвана яд. Дори напротив. Яд ги хвана само рублофилите , които точеха лиги на руската копаня. А пък Борисов най-безсрамно благодари на Лавров, като го нарече “най-добрия дипломат в света”.

В русофилския непукизъм на рублофилите обаче първото пропукване на страха от изпадане в незащитима позиция по повод атаките на руския цинизъм срещу България настъпи миналата година на 18 септември. Тогава депутатът от управляващата партия Пьотр Толстой заяви пред БНТ, че руснаците вече са изкупили половината Черноморие и предстои да си напазаруват останалата част от България. Рублофилите тук се почувстваха издадени, че участват в покупко-продажбата на България – кой буквално, а кой с каквото може друго – например с безрезервна преданост към всеки руски ритник срещу България. Един зъб по-малко в българското чене след ритника? Няма проблем- щом е в името на дружбата!

Руският посланик Юрий Исаков се подигра по този повод тогава, че България е трябвало да покаже повече зъби ( на Брюксел и Вашингтон). Ами те останаха такива, бе другарю началник!

Фактът, че Путин едва ли е пожелал нарочно да дразни българите, а “само” е решил да даде рамо на македонския шовинизъм без да се съобразява с някакви си български чувства, не прави постъпката му по-малко антибългарска. Не заради самата фактология, която преднамерено изкривява, а поради демонстрацията на пренебрежение. Той на практика каза на всички българи, че техните евентуални вопли нямат значение за него.

Безцеремонноста на самодържеца обаче е за предпочитане пред сълзливите лъжи на неговия придворен Решетников, доскорошен шеф на един от инструментите за водене на хибридна война срещу България, какъвто е Руският институт за стратегически изследвания ( именно РИСИ финансира гадни “журналистически” рейдове в България, в които обслужващият персонал на Кремъл клепа България в статии и филми, произведени с цел да покажат “европейското иго” в действие). Същият използва доста по-подли средства, ревейки ( буквално в някои интервюта) колко много обича българите и колко са виновни в Москва онези, които са оставили бедните братушки да страдат от западното иго.

Днес Путин вече “го играе” Александър III. Императорът, наследил царя “Освободител”, не криел омразата си към българите и насъсквал съседите срещу тях ( както и наследникът му Николай II, впрочем).

В този смисъл, по отношение на българското изтрезняване от проруския махмурлук, Путин вече се вписва в понятието “полезен идиот”. Формулирано е от Ленин по отношение на западняците, които болшевиките обичали да използват за своята кауза ( и днешните им следовници го правят обилно, често пъти чрез откровено пазараруване на продажници – от американския журналист Лари Кинг, до холивудския актьор Стивън Сегал и по-дребничкият му колега по бойни сцени Жан Клод ван Дам, който се съгласи да подскача казачок в Чечня в чест на местния сатрап Рамзан Кадиров срещу огромен хонорар).

И все пак е тъжно, е, че трябва да чакаме Путин и подобните му руснаци да ни освободят от русофилщината. Макар и полезен, все пак е идиот, а нашите дважди идиоти като нищо ще му вдигнат паметник като “Президент освободител” от…русофилсството. Както гледам как са се разпенявили видни рублофили в държавата покрай македонската провокация на самодържеца, не бих се учудил да решат да спасяват кожата от евентуалното пробуждане на българския гняв с пореден лупинг. В края на краищата най-скъпата кожа на света не е италианската ( обработена), нито руската ( в суров вид), а собствената.

П.С. Знаете ли защо Путин, който обича да “тества”, се осмели да се спусне с този батискаф на дъното на Черно море ( видно от снимката)? Защото не е руско производство, а западно. За разлика от онази руска лада, чиято врата не можа отвори в опит да я рекламира лично, но но това поне не беше животозастрашаващо.

 

35 мнения за “Путин в ролята на полезен идиот за българското изтрезняване от рашисткия махмурлук”

 1. Дали пут.инофилите по света и у нас са чули за някои идващи на гуруто им отвътре гафове. Показващи, че ако не се е подготвил домашното, знанията му и то не само историческите са съпоставими само с тези на фена МУ баце.
  Ето няколко на прима виста изкопани от руски ресурс, на сЪвецкий диалект примера.

  Вове Путину, когда он умудрился в первый раз сказать не бандеровцы. а бендеровцы(если что есть такой город в Молдавии Бендеры называется), второе, перепутал Петра 1 с Петром 3, и перепутал Бронштейна с Бернштейном.

 2. Няма никаква грешка в изказването на Владимир Путин, защото “македонските земи” са български, принадлежали дълги години на държавата България и Българския народ, просто Г-н Путин не знае за съществуването на тази държава и този народ, все пак не може всеки всичко да знае. Явно и не знае и много други неща от Средновековната история на Балканите и Източното Средиземноморие, не знае че предпоследната война, която руснаците обявяват в тяхната история е точно срещу България, не знае че успешната й окупация довежда до повишаване във военно звание “Маршал на Съветския Съюз” ръководещия окупацията Армейски генерал Фьодор Толбухин.
  Това не го знаят нито двамата главни комунисти в комунистическа България-Президента Г-н Румен Радев и Министър-председателя Г-н Бойко Борисов, както навярно и цялата комунистическа паплач у нас, а тя е мнозинство….
  Както беше доказано и постоянно доказвано Президента е руски резидент, с нима Министър-председателя не е……???

 3. Струва ми се, че напоследък ПУТин често и много явно започна да бие по реПУТацията на другите/враговете.

  „Междувременно трябва да се научите да унищожавате враговете си именно като компрометирате техните репутации. След като направите първите пробойни в мнението на съвременниците ви за някой от вашите врагове, ще ви остава само да се оттеглите настрани и да съзерцавате как общественото мнение ще довърши жертвата.“
  Това е цитат от петия закон за властта, представен от Робърт Грийн в книгата му „48-те закона на властта“.

  За съжаление Путин, неговите двойници, и всички скрити зад тях, използват всичките възможни практики на тези, „които искат властта и тези, които я имат“.
  Решим ли само да се отбраняваме и разединяваме срещу изстъпления на властни натури тип „самодръжци“ накрая ще останем и без дръжки.

 4. Напълно споделям прочита на г-н Инджев за посоката на сигнала, даден от Путин. Обаче, къде го чукаш, къде се пука! Нашенските бесепейци силно се разтревожиха – на тях им бил давал сигнал самодържецът.На тях и на никой друг. Кухата лейка Коронела най-първосигнално си призна и без кон. Б.Б също се усука притеснено някак си, в смисъл: “що така бе,момчета, не е честно, нали се бЕхме нещо разбралЕ”. Професорът с пуловерчето /Иво Някойси/, Сашко депутатчето, Еминем Йончева никакви ги няма, зъб не обелват. Любимите ми форумци от “Сега”-то и те притихнали. Ми Льотчика бе, той па що не се обажда? Ето защо си викам така: Не е прав г-н Инджев да казва, че Путин е наплашил албанците в Македония, щото не забелязвам точно те да изразяват какъвто и да е страх. Путин е заплашил наште рисофилчета и хем добре ги уплаши. Каза им: “Ребята, спирам ви паричките, защото се помайвате и не се стараете достатъчно”. Понеже ребятата само от рублички разбират, разтрепераха се и си глътнаха езиците. Значи когато се обадят отново, ще знаете, че Вовата им е възобновил плащанията. Защото те ще са започнали да се стараят повече. А каква полза му носи старанието им е друг въпрос, даже е под въпрос.

 5. Г-н Инджев,чух вече от вреден идиот,че думите на полезния били преиначени. Много интересно какво още ще измислят.

 6. Чудно ми е, че някои коментиращи изразяват становища за допуснат гаф от страна на Путин, за непознаване на историята, за някаква рехавост на дипломатическата подготвеност при посещението на македонеца. Убедена сън, че изобщо не става дума за нещо пропуснато, за нещо случайно. Репликата на Вовата е добре обмислена, отдавна подготвена и коварно агресивна. Случайна агресия няма. Над Кремъл е случайна само облачната обстановка, когато нямат пари да командват и нея.

 7. Заемащият в момента най-високата държавна длъжност, казва
  “Буквите са нашия общ дом”
  като отговор на изказването на друг дьржавник.
  Думите съставени от тези букви често пьти служат за прикритие на Доблест.

 8. Путинското изказване е много ДОБРЕ обмислено. Няма президент на голяма държава, плюс неговото самочувствие, да се изказва ей така. Путин не се е “изпуснал”, както в интервюто го каза Ангел Димитров, както не трябваше да го казва посланик. Нищо различно няма в руската политика спрямо Македония и Сърбия. Тя е принципно една и съща, от ВЕКОВЕ.
  Кремъл и СЮК на Сърбия/Югославия може да са имали препирни, най-вече заради местен национализъм и виждания за съюзничество и Европа, но Русия никога не е променяла отношението си спрямо Македония и въобще Сърбия. И след краткия конфликт, инсцениран от Кремъл като голям проблем за няколко години, нещата пак се върнаха към Нормалното между тях.
  Между другото, понеже п/резидентът Радев все се хвали с Миг-29, Русия навремето продаде Същите тези мигове много по-рано на НЕВАРШАВСКА Сърбия, отколкото на “братския” съюзник, ВАРШАВСКА България.
  Днес, когато правителството ни се ПРЕСТРУВА от 20 години, че ще обновява скапалата се армия, отново Русия въоръжава Сърбия, давайки оръжия. Но това няма значение за олигархията, колкото “да не дразним”, да продаваме дялове имоти на руснаците, телевизии и вестници и какво ли не още.
  Тази година Сърбия получава руски 6 САМОЛЕТА, 30 ТАНКА, 30 Бронетранспортьора. И никога скоро няма да влезе в НАТО, не само заради това.
  А ние – уж сме в НАТО – но сме с прашките към ЕВРАЗИЯ.
  Не е само Боко да се опъчва заради една азбука – НЕ Е! ОЩЕ МНОГО ТРЯБВА!
  http://www.upi.com/Defense-News/2017/03/28/Serbia-to-receive-MiG-29-fighters-from-Russia/2321490718385/

 9. Този Тръмп – ах, този Тръмп – къде ми е тоягата!?

  Вече той прави Три Черни точки за седмици. Все „изпускания”. Нарочно ли? Май без да иска – но то е спонтанно непрофесионално. А пък може и да е нарочно – ако е така, трябва да се докаже, и ще стане по-опасно.
  Освен, че се изпусна за Израелския източник на онази информация, освен че я даде с такъв кеф на казаците, дошли в офиса му, начело с Великия Дипломат Лавров (по Боко, Том І-и, страница 3-а), сега той се изпуска за Американски ядрени подводници край бреговете на Корея, а има и подробности от правителството му около взрива в Манчестър. Тези неща Британците дори не са обявили. Евреите отскочиха до тавана и променят схемата, сега гледам и Ингилизите отскачат до тавана и прекратяват да споделят за тероризма около Манчестър.
  Лошо, Тръмп, нали ще притискаме заедно казаците, да излязат от Крим и останалата Украйна?

  Слабости само чака Путин. И тук по Сигнал неговите кучета на каишка – комуняги, п/резиденти, „български” социалисти, „патреоте”, тръмпистки „общественици”.
  http://reut.rs/2qfY34v http://bit.ly/2qX6seq http://bit.ly/2rjU1MB

  А иначе, саудитците им е кеф от Тръмп – той ги натъпка с оръжие, и те строят джамия, наречена „ИВАНКА”.
  Строителят казва, че я правел за дъщерята, след време като отидела в Отвъдното, да попадне в Рая: (за който назнайва арабски:)
  http://hibazoom.com/136989.html
  Да, Всички обичат Иванка.
  Но май не е така с татко й.

 10. Путин щеше да е точен ако беше конкретизирал, че братята К и М идват от географската област Македония, но тяхното дело намира продължение в по-късно създадената кирилица, отново в географската област Македония, която тогава е част от 1-вата Българска държава (Охридската книжовна школа). Не случайно той акцентира на израза “македонски земи”, който термин може да се тълкува по съвсем различен начин. Между другото, на шествията в Москва по случай 24 май начело отпред се развява гръцкото знаме – родината на Кирил и Методи. Друг е въпросът, кой и къде създава кирилицата, която реално ползва Русия и др. държави включително Монголия.

 11. И още един момент.Каквато и да е македонската социалдемокрация на Зоран Заев, на нея е ясно, че тя получи подкрепа от Европа и оттук нататък за нея друг път няма. Значи, виждаме на Балканите антикремълска левица, днес в Скопие, утре, дай Боже, и в София, защото в Румъния освен русофобски, други партии няма-че и от Чаушесковите години!
  Та никакъв гаф, Путин много премерено разчовърква темата – координираният политически отпор на балканските страни срещу руската агресия, партньорството междупроевропейските елити е един от кошмарите му.
  Бъдете сигурни, че местната агентура от този момент вече действа според тези инструкции-с позволение малко да се зъби на Государя, като в День Дурака и да плаши с възглавници и сапунени мехури отстъплението от българщинАта.
  Лавров може само да трепери! Я вижте кой и с какви думи, че и под руско нечленувано заглавие се произнася по въпроса!

  http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BA-news661035.html

 12. Имам усещането, че словосъчетанието “Путин- полезен идиот” (като изчерпващо личностната му характеристика) ще се превърне в идиом и затова предлагам от сега нататък да го изписваме за краткост и удобство ПуПИ !

 13. ================================================================================

  Вече и глухите чуха думите на руския кретен Путю и разбраха кой бърка казана с лайната на Балканите…
  Много е зле руската позиция, щом и Путю започна да се изказва, а не Захарова, Толстой и други руски лайномети

  Щом путю взема думата, значи политиката на България върви във добра посока –
  АНТИРУСКАТА !!!

  ================================================================================

 14. ГРЕШКА:

  “Щом путю взема думата, значи политиката на България върви В добра посока –
  АНТИРУСКАТА !!!”

 15. Много се радвам на поредното тенеденциозно изказване на другарят Путин,то не е случайно,даже е нарочно .С голямо удоволствие вчера и днес следя гърчовете на на нашите русофилстващи “политици”,голяма мъка,но и на много поклонници на матушката им е неудобно,даже невъзможно да излезнат на амбразурите.Браво другарю Путин

 16. Опаричи се! Кристиан Костов лапнал кеш зашеметяващ хонорар от БНТ за „Евровизия”!

  Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/layfstayl/shoubiznes/oparichi-se-kristian-kostov-lapnal-kesh-zashemetyavashch-khonorar-ot-bnt-za-evroviziya_news515742.html

  https://www.blitz.bg/layfstayl/shoubiznes/oparichi-se-kristian-kostov-lapnal-kesh-zashemetyavashch-khonorar-ot-bnt-za-evroviziya_news515742.html

 17. По отношение на Записките на другаря Николай Игнатиев, мисля, можеше да се вметне нещо приблизително такова в интервюто по телевизията – или пък друг път:

  “Другари русофили, като издавате толкова Много руски книги, и като Обичате толкова Много Николай Игнатиев, наред с Русия, Защо не вземете да издадете неговото кардинално произведение – дебелите Записки – в което той прави обхватен обзор и препоръки за руската политика, и в частност за района ни, отразяващи РЕАЛНОТО отношение на Руския политически елит към Балканите, Европа, народа ни, другите балкански народи и т.нар. славянство, включително към “освобождение”, “свобода”, “независимост” и други неща, пряко засягащи България?”

  http://knijaria.com/Дневници%20и%20спомени%20за%20българската%20история:%20Н%20%20П%20%20Игнатиев%20Записки%201875-1878%20(каталожен%20номер%2014217)-14217

 18. Опасявам се, че се плъзваме по путинския сценарий. Ние да се дърлим за аз, буки, веди, глаголи и за Кирилометодиевата мисия …, пък в един слънчев ден руските мутри вече да ни искат такса от Айтос и Провадия до морето!

 19. Дано сега и нашите си – българските идиоти да прогледнат за руската “любоФ” (с “ф” като ФАЛШ!)!

  Дано, дано, ама надали! Борисов и бандата му са петимни за руски ласки!

 20. Веднъж полезен, друг път вреден, но винаги идиот. Няма ли поне един руски снайперист да изтрезнее – поне за малко.

 21. Драги GEORGI NIKOLOV:
  На това ръкостискане сега му се вика “корекция на ръкостискането на Меркел в Белия дом”.
  Тогава Тръмп не само не я ръкостиска (а тя го подсети), а даже през почти цялото време като са били дори само двамата, не я е гледал в лицето и въобще, а някъде настрани – нарочно. Това бе основно да подтикне Германия да увеличи военните си разходи в НАТО. И Германия преди седмица каза, че само танковете си ще ги увеличи с 40%. Но не се постъпва така, знаем го добре.
  И сега, след шумотевицата, и след срещите на Тръмп в ЕС и НАТО, той вече се е поправил…
  https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/867733975715983360

 22. Генерал Решетников ни “обича” подобно на отношението му към беларусите.Неотдавна направи изявление по техен адрес(отразено от беларуската телеграфна агенция БЕЛТА)че беларуският език бил създаден през 1922 г.с постановление на ВКП(болшевики).А държавата им нямала право на самостоятелно съществуване – трябвало да стане част от Руската федерация.Вероятно ще каже нещо подобно и по адрес на България.Но за разлика от Лукашенко,който официално и гневно заклейми лъжите и заканите на Решетников,продажните ни управляващи ще си траят или пък ще промърморят нещо във Фейсбук(като външната министърка Захариева).Путин,според когото “Интернет е изобретение на ЦРУ” дали чете Фейсбук?

 23. Отърваване от русо-путо-кому и подобни филства е невъзможно в комунистическа България.
  Основната причина е че самата държава по структура, дух , манталитет и пропаганда е такава.
  И втория фактор е, че няма обратен фактор на посочения.
  Нещата ще се задълбочават дори и един ден България ще бъде част от Русия или най-малко огнище на русифилски интереси и гимнастики.

 24. Изцепката на Пути за Славянската азбука е свързана със медийното затъмнение в което той се оказа, поради настоящия интерес на медиите към Тръмп. Може да се каже, че Пути е станал жертва на ТРЪМПОВ КОМПЛЕКС. Мъжете, които усещат, че не се вписват в стереотипите на ранга си, са най-склонни към проява на агресия, в случая това е вербална агресия към България. Този “Тръмпов комплекс” на Пути напомня на тъй наречения – “Наполеонов комплекс”, или “синдром на ниския мъж”, се нарича състоянието, при което мъжът изпитва т.нар. “дефицит на бруталност”. Компенсирането на това усещане е за сметка на проявата на по-агресивно поведение. Представителите на властимащата каста, които се чувстват по-малко “медиино изявени”, в това число и заради относително малкия си ръст, три пъти по-често прибягват до насилие, сравнено с онези, които “са удовлетворени от медииното им отразяване” Разбира се тук става въпрос за световната медийна сцена.

  Президентите, които смятат себе си за “по-малко отразени” и изживяващи т.нар. “стрес на медииното несъответствие”, три пъти по-често са извършвали въоръжени нападения, довели до физически травми при жертвите им.

  На база на проведени изследвания, учените предполагат, че насилието се възприема като най-ефективния начин за демонстрация на мъжественост. Изводът, до който достигат изследователите, не е успокоителен – мъжете, усещащи у себе си “недостиг на бруталност” са с повишен риск да извършат тежки престъпления, съпроводени с проявата на неоправдано насилие. Психолозите в подобни случаи препоръчват пациента да си прави фотосесии – гол до кръста с военни панталони и кубинки на кон в дълбока река или да участва по кимоно с черен колан в приятелски спаринги с подчинените си.

 25. Допълвам, че за разлика от Тръмп, Меркел има реалното отношение към Путин. Което си проличава и от един неин поглед към Путин, и от посещението вчера на Обама при нея – паралелно на Тръмп в Брюксел. Както казва свободата преса в онази част на света, а тя винаги е била такава и той е бил такъв: “Меркел първо срещна Обама, после Тръмп” и “Европейските визити на Тръмп и Обама си контрастират”.
  https://i.ytimg.com/vi/1hHICrGqV-Y/maxresdefault.jpg
  http://edition.cnn.com/2017/05/25/politics/angela-merkel-obama-trump-germany/
  https://www.nytimes.com/2017/05/25/world/europe/obama-trump-merkel-germany.html?_r=0

 26. Напълно споделям мнението на СТАМБО :”Опасявам се, че се плъзваме по путинския сценарий. Ние да се дърлим за аз, буки, веди, глаголи и за Кирилометодиевата мисия …, пък в един слънчев ден руските мутри вече да ни искат такса от Айтос и Провадия до морето!”
  Съгласен съм и с ИВАНОВА че само облаците са случайни над Кремъл.
  Всичко е добре измислено и после ние само ще констатираме колко много слуги на Путин има в България.
  А какво няма?
  НЯМА ДОСТАТЪЧНО Обединение за противодействие на руската инвазия в България. Ние тук носим част от вината за липсата на Обединение от хора които не се управляват от русия. Аз многократно посочвах тук около кое зрънце може да се разрасне стихията , която може да измете червената чума. Това са лидерите на НОВА РЕПУБЛИКА. Да действаме докато не е станало късно. В момента се играе една игра захранена с огромен ресурс. Целта е унищожението на НОВА РЕПУБЛИКА и подмяната и с МЕНТЕТА преобразувани се после в заместител на герб. Защото изоставаме вече и от изостаналите африкански държави а разни младежи назначени от герб и бсп на канцеларска общинска работа ни оспорват как бележим напредък. Тези младежи са активирани да подменят ръководството на ДСБ и оттам да разрушат и НОВА РЕПУБЛИКА. А на мястото на НОВА РЕПУБЛИКА да инсталират послушни партии и обединения. Москва си създава опозиция, за да предотврати появата на истинска.

 27. Awacs, съгласен съм с вметката. “Нашето момче” явно се беше подготвил добре по всички линии. Тук социалните мрежи детайло разнищват “историческото ръкостискане”. Забелязали са даже “номерът” с хващането на лапата на Тръмп по начин който не оставя “шансове” на ДТ да се чувства “победител”. Както е примерно при срешата му с японският премиер Шиндзо Абе.
  Който подценява геният на ЕМ само ще търпи негативи. Дори и за наглед подрбности от пейсажа.

 28. Все пак е радостно да се види, как великоруското държавно джудже “снизхожда” да артикулира по тема, твърде дълбока за капацитета му, /въпреки че се е упражнявал предварително/,и си показва идеологическите пропагандни срамотии пред балканските съседи, за да спаси една, според мен, “кауза пердута”. Опитвам се да си представя и реакцията на гърците, и ме досмешава. За руската шовинистична наука няма никакъв проблем да си “нарисува” не само историята, ами и цялата обективна реалност. Това е ясно.

  Дано поне на обикновеният българин му светне една малка червена лампичка за това, колко му пука на другаря Путин за България. Лошото е че, за изтрезняването на Бай Българин от систематично наливаният му рашизъм, са необходими постоянни, чести и сравнително НЕСЛОЖНИ коментари и за историята, и за актуалните събития, като следният:

  https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2-%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-Svetoslav-Malinov-200371339998210/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

 29. Кирил и Методий не създават славянска писменост, те създават глаголица, която се разпространява в Моравия. Учениците им обаче създават БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА в БЪЛГАРСКИТЕ книжовни школи в Преслав и Охрид, на базата на БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ и гръцката азбука с една единствена цел. Да се отстрани и премахне влиянието на византийското християнство (днешното руско православие. И тази БЪЛГАРСКА АЗБУКА впоследствие със съдействието на държавата се разпространява извън БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ – МИЗИЯ, ТРАКИЯ и МАКЕДОНИЯ в земите заселени с безписмени народи, с помощта на религиозните ни дейци-просветители.
  В Русия, а и според думите на путин и захарова, се отбелязва 24 май, като ден на славянската писменост и култура, не на БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, а православните руснаци почитат Кирил и Методий. Да, но забележете от кога русия отбелязва 24 май. От 1986г. Дотогава той за нея не съществува. И на това ако не му кажеш, че традициите ни, не са исторически и вековни. А защо са го приели? С една единствена цел. Да се размият БЪЛГАРСКИТЕ с ХИМЕРНИТЕ-СЛАВЯНСКИТЕ граници. Нещо ново от катя велика до днес? А в БЪЛГАРИЯ, ДЕНЯТ на БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА-24 МАЙ, този толкова скъп и светъл за нас празник, БЪЛГАРИТЕ празнуват с песни и танци от ВЪЗРАЖДАНЕТО. Този празник се празнува дори и от БЪЛГАРИТЕ заточени в Диарбекир. Православните БЪЛГАРИ почитат Кирил и Методий на 11 май. Да намирате някакво сходство? Не, нали? Така е и с всичките ни общи точки с тях, независимо от това с каква „ вековна любов и признателност“ са опаковани. С една дума. Късно е либе за китка!

  Путин заявява от Анкара, че ще строи Турски поток, а неговия историк и външен министър казва , че затова трябва да се срамуваме. Друг от техния кръг , пушков, искаше да ни е яд. Мене, нито ме е срам, нито ме е яд. Радвам се и се чуствам много добре, дори достойно, че въпреки опитите на москва дори с вмешателство в законодателството ни, чрез тяхната пета колона у нас, Южен поток не стана. Не стана благодарение на нас БЪЛГАРИТЕ и с помощта на ЕС. И въпреки сегашните опити на герб, бсп, дпс, сурогат-патриоти, атака, за възстановяване на Южен поток или строителство на варненски хъбчета „Балкан“, на АЕЦ и други подобни, пак няма да им се разтвори парашута. Така ще бъде и за всички им мераци свързани с государя. Така ще бъде, защото сме БЪЛГАРИ, а не славяни, и защото ни има. Има го и ЕС. ТОЧКА!

 30. Относно миролюбието на товарищ Путин и неговите предшественици: Ето какво пише военният министър Куропаткин на цар Николай Втори: „Ваше императорско величество! През 18 и 19 век Русия в продължение на 128 години води войни, мирни са едва 72 години. От всички тези войни само пет са отбранителни, останалите са завоевателни”. През 20 век не е по-различно: руският човек не е привикнал към мирен живот. Той винаги е живял във война и в името на държавата – никога не е живял заради самия себе си. Руският човек има специално отношение към смъртта. А самата страна по същество не е способна да води цивилен, нормален, мирен живот.
  Май Раззия първо трябва да поживее в малко мир, а после да мисли за мира в останалия свят. Ех, мечти!

 31. “Опасявам се, че се плъзваме по путинския сценарий. ” (СТАМБО)

  Много точна забележка на Стамбо! Поздравления!

  На Кремъл винаги му е било ясно, че най-сигурният начин да се поддържа недоверие и напрежение на Балканите е като се разпалват съответните етнонационализмИ (в мн.ч.). Последните по определение са антагонистични един спрямо друг. Иди че обяснявай кога Македония е била част от Елада, Византия, Османската империя или царството на Симеон. Каквато и ТЪПНЯ да се изрече по темата, за едни балканци тя ще е висша форма на откровение, а за техните съседи – кръвна обида. След което, идва ред на приказката “Луно, Луно – земьо македонска. Па ке те делиме, па ке се биеме!”

  По всичко личи, че Путин е наясно с тази приказка. А и как да не е наясно, като си ги има подобни приказки и на Кавказ, и в Донбас, и в Молдова, и дори в Прибалтика. Балканските етнонационализми са заченати от един общ евразийски създател през 19 век, който и днес продължава да ги манипулира на принципа “Кой е по-по- най?” Покажи му на бичето червения плащ, па стой та гледай!

  А балканците е крайно време да проумеят, че след като в лингвистиката е налице така нареченият Балкански езиков съюз (еднакви граматики на лексикално различните албански, български, румънски езици и почти еднакви на сръбски и гръцки), това е сигурно свидетелство, че средновековната история на съответните народи е ОБЩА, и е безсмислено да се глаголства на принципа “Кой е по-по-най?”. От подобно глаголстване може да има интерес само Кремълският създател на етнонационализмите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.