Путин надгражда позицията на коминтерна по Македония за българска сметка

skunks_new 1

Поради редкия случай, когато устното ( ми) слово изпревари по време писмената ми позиция в този блог, по изключение предлагам на желаещите да се запознаят със “статията”, която изговорих тази сутрин по Нова телевизия.

https://nova.bg/news/view/2017/05/25/183178/провокация-ли-е-изказването-на-путин-за-славянската-писменост/

23 мнения за “Путин надгражда позицията на коминтерна по Македония за българска сметка”

 1. И аз съм чел някога Винету, но не си спомням в тази книга да пише нещо за славянската писменост и култура.
  Възможно ли някои от коментаторите да допълни този мой пропуск.

 2. ИВО, чудесно представяне!
  И Димитров бе на ниво.
  КОГА, кога в България ще има ОСВОБОДЕНОСТ за говоренето по русата тема! ПЪЛНА освободеност, по ВСИЧКИТЕ й аспекти, и ДОКРАЙ!
  Това го показахте вие двамата. Като че ли се усеща малко и в обществото. Днес 5% повече отпреди година-три.
  Путин, Кирил, Наришкин и всичките такива “покришкин”, са ГЕНЕРАЛИ от КГБ. Тяхната ОСНОВНА МЕСТОРАБОТА И ЗАПЛАТА Е КГБ. Оттам са заченати, назначени и РАЗПРЕДЕЛЕНИ на “работа” под прикритие: Президент, Поп, Парламент. Нервната връзка между всички тях преминава през КГБ. ЗАТОВА и говорят едно и също, включително по “МАКЕДОНИЯ”, ПИСМЕНОСТТА. Прекъсват го, коригират го, Надграждат се, и отново пак така.
  Това е от 1917 г. А и отпреди Руската ОФИЦИАЛНА позиция по “Македония”, писменост и всичко останало е таква. Тази позиция не е от 2013 г. Нито от Сталин. Тя само има нюанси, варианти, затихвания, изблици. Независимо от научните трудове и истини. По времето на съветска Русия, ПАК бе така. Само при Горбачов имаше “полу-признаване” за писмеността. Докато Другарите тук си мълчака – като за Чернобил и тъй нататък. И след горбачов пак в нормалното русло.
  Ако има някой на Балканите, когото Русия да мярка за по-близък, това е Сърбия, Македония, Гърция.
  НО НЕ БЪЛГАРИЯ! САМО ГЛУПАЦИ И РУСОФИЛИ “обичат” Русия.

 3. Нали си говорехме за Симо Хайха (Simo “Simuna” Häyhä):
  Той си остава май най-добрият снайперист в света, по брой натъркаляни:
  http://www.extremecentrepoint.com/archives/11812
  Сега дочувам за нов световен рекорд. Този път по далечина:
  Британски снайперист в Сирия тръшнал един от онези брадати главорези, с Американска пушка CheyTac M200, на 1,5 мили разстояние!
  Ако вземем милята 1,6 км, това прави 2,4 КМ!
  Ще си купя и аз една!
  Well Done, UK!
  http://metro.co.uk/2017/05/22/bullseye-sas-sniper-kills-isis-terrorist-from-1-5-miles-away-6652328/

 4. Не съдете строго руските политици и президента в частност. Те не познават собствената си история и доскоро не знаеха нищо за руската писменост, като мислеха, че е създадена съвсем наскоро (мислеха, че Пушкин е писал стиховете си на латиница). Невежеството е нормалното състояние на руската нация, затова многото глупости, които изприказват, могат да им бъдат простени.

 5. Още веднъж- ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ИВО!

  Но, известен и като хасъл русофил, аз бързам да поздравя и едни други люде. Доколкото научавам, инициативата на МАРКО РУБИО е успяла, така че:
  С НОВЫМ АДРЕСОМ, ТОВАРИЩИ!

  Embassy of the Russian Federation in USA Washington, DC 20007
  1 Boris Nemtsov Plaza

 6. „Как Русия предлага да се реши Македонският въпрос през 1908 г.?”
  Подменяте годината с „1918”, „1948”, „2018” – и се получава ПАК СЪЩОТО!
  http://frognews.bg/news_56819/

 7. Към Стоян:

  Вижте сега…То може да не пишеше пряко за славянската култура, но като се замислите, ще се съгласите, че Винету проявява типични черти на руски славянин: склонност да обединява племената около себе си; носи на бой ( казват, че прословутата индианска издръжливост на болка се дължи на съответната употреба на “огнена вода” преди, след и по време на болката); обича да се бие;язди като Путин; експерт в шпионирането ( следотърсач от класа); пуши нещо като махорка;готов е винаги да зарови тохавката ( ако е под формата на американски ракети Томахок); уважава символиката на орела.
  А какво да кажем за “Синовете на великата мечка”- ако не са руснаци, па на!

 8. С две думи:
  Иво – черен колан в изобличението на руските гаври с България от всякакво естество, пигмейчето на токчета – черен колан по наглост, подлост и ехидство срещу България и Боко – черен колан по необятно и широкообхватно дупедавство.

 9. БРАВО!
  Невероятно удоволствие, а финалът за македонският дисниленд направо ме разби.

 10. Можем и да обобщим досегашните акценти в скандала.
  1.Кремълската камарила не изпитва и капка емоционална температура, или пази боже!- културен интерес към българо-македонските спорове , дори с оглед “руската духовна идентичност”
  2. Открай (ново)време тя вижда в конфликта само по-хлъзгава пролука за шпионските си пипала към Балканите, начин да държи Сърбия изкъсо извън евроатлантическите процеси, като й отрежда колаборантска роля и като четка “сестрински, братски, славянски и православно” нейното травмирано самочувствие. Естествено за пипалата е да се простират , “колкото повече на Запад- по-добре”.
  3.Допускането на “македонския въпрос” като публична, макар и ограничена само до научните среди тема, през късния соц пак стана при двуличието на Москва. Тя на Тито не можеше да каже нищо, на Тодар- да нареди всичко, така че- пусна му малко национален фитил, монополозиран и досега обаче от сесесерски и рубладжийски ченгета-македонстващи. АБСОЛЮТНА СИМЕТРИЯ наблюдаваме и в Скопие- и там анти”българстващи” са доказани,върли и фанатични УДБАджии.
  4. Албанският фактор дописа и “ислямската заплаха”, и православните бранители, макар точно в Македония, този елемент да не е особено важен-категорично преоблдават светските албанци.
  5. Днешната дандания доказва, че нищо не се променило, а можеше- при слабите проруски и силни евроатлантически настроения в Македония преди 3-4 години, тя днес като смятаната за ултрарусофилска Черна гора да е в НАТО, а Путин-със среден пръст.

 11. Иво, в отговора си към Стоян продължаш да показваш, че си изключение от максимата: “Формата е временна, класата-вечна”. При теб и двете са константни величини.
  Уплаших домашните с кикота си.

 12. Ванче Михайлов пред Кеворк/Всека неделя/”…кащво ще кажете за македонската нация”…”Това са си чисти Българи”!

 13. Отлично, Иво!
  Каза всичко, което трябваше да се каже по въпроса.
  Аз лично за пръв път виждам Иво да е поканен да говори в студиото на телевизия, без срещу него като противотежест да стои руски полезен идиот.

 14. Драги АWACS,
  “Ако има някой на Балканите, когото Русия да мярка за по-близък, това е Сърбия, Македония, Гърция.
  НО НЕ БЪЛГАРИЯ! САМО ГЛУПАЦИ И РУСОФИЛИ “обичат” Русия.”…. , от края на Вашия пост.
  Всичко, което пишете е точно така.
  “Руска дружба” от векове и за векове. С такива “приятели и братя” като руснаците, врагове не ни трябват.
  От самото си появяване на историческата сцена до днес, Русия (Киевска Рус, Московско княжество, Руска Империя, СССР, СССР-2), неизменно и последователно е враг на България. Единственото, което ни е спасило и ни крепи до момента е фактът, че тяхната държава се е появила много, много време след Българската. Но това не бива да ни успокоява, напротив, трябва неотстъпно да браним Българския национален интерес, който е диаметрално противоположен на руския.
  Единствено може да има нюанс в подреждането на руските приоритети на Балканите, според конюнктурата в момента – Гърция, Сърбия, Македония. Но винаги подчертават Македония, като противотежест на България, и като най-антибългарската част на руската имперска доктрина.
  С уважение,

 15. Драги СОЯН БЛ.:

  Благодаря за коментара ви!
  Вашето също намирам много точно и на място.
  България и Германия са били най-великите държави в Европа няколко века. Прекосявайки половината свят, след средноазиатските и украинските степи, Аспаруховци са избрали едно от най-чудесните места на земята, ЗАБИЛИ са се със своята войска и население в ИЗТОЧЕН РИМ, и са СЪЗДАЛИ държавата! За съжаление, май сме били по-велики заради ДИНАСТИИИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, които са управлявали, отколкото заради населението ни тук. То и преди е съществувало вътре в същата Византия, повечето славянско и тракийско. Но в него е нямало идея или подем да прави (българска) държава. И после, когато династиите са се поизчерпали като сила, вече сме били по-слаби. Но, въпреки това, то се е пренасяло от едните на другите не савмо в една посока. Както и да е било, Русия е била НЕПРЕКЪСНАТО враг.
  Още като идва първия руски цар тук, Светослав през 10-и век, той пише писмо на майка си колко всичко българско е изобилно и богато, и желае да се установи да живее тук, управлявайки Русия ОТТУК.
  Коминтернът, създаден 1919 г., започва да работи, командван от В. Ленин, който председателства и задеданията му. Коминтернът просто повтаря руската политика на Балканите. Между царската, съветската и путинската политика, НЯМА принципни различия, включително в подкрепата за Сърбия и Гърция, и Провалянето на България. “Българските” комунисти ВЕДНАГА се отделят от БРСДП, и правят “Б”КП като секция на коминтерна, така оставайки ПРЕДАТЕЛИ на България и подразделение на Руския комунизъм, който същевременно е едно и също с КГБ. Днес, продължението “Б”СП е горда да чества конгресите си под НОМЕР, водещ началото си от началото чрез Коминтерна. Всъщност, те са русофили, затова отиват към Русия. Ако не са русофили, те ще си направят БЪЛГАРСКА комунистическа партия, или пък дори прокитайска, да не говорим, че теоретично може дори да е ПРОЕВРОПЕЙСКА. Но, никога. Те остават ГЕНЕТИЧНО и КЛЕТЪЧНО УВРЕДЕНИ за България.

 16. Днес келнерът на Путин у нас се срещнал с треперещия от страх слуга на руска служба и премиер на България ББ. След като го нахокал и го наритал предварително, направил следното изявление:

  “1. Азбуката е създадена от братята Кирил и Методий. 2. 24 май е наш общ празник. 3. Ние го честваме и в Русия, и тук в България.”, с което ни казва следното:

  1.Азбуката е създадена от двама братя- ГЪРЦИ т.е. българите нямат никакъв принос.
  2.24 май бил наш ОБЩ празник.
  Откъде-накъде, да попитаме пък ние? Този светски празник е САМО БЪЛГАРСКИ, за пръв път е честван в Пловдив през 1851 г по инициатива на Найден Геров и е отбелязвал КРАЯ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА в България. Защо тогава да е общ? Руснаците като искат да изплагиатстват българската идея за празник на кирилицата, единствен по света подобен празник, посветен на азбука, нека да си изберат друга дата. Там училището не свършва на 24 май.
  3.”Ние го честваме и в Русия, и тук в България.” т.е. първо те там, в “Третия Рим” 🙂 го честват, а после и ние тук, в Задунайката, се присламчваме към празника ИМ!

  И питам аз ДОКОГА ще търпим тези унижения на българския дух и самочувствие и тези извращения на българската история ????

  Радев и Борисов, ако са истински мъже-българи и отговорни политици, още днес би трябвало да скъсат дипломатически отношения с Путландия и да изгонят нахалния келнер с циркаджийските лампази.
  Но, явно, нито са мъже, нито българи, още по-малко отговорни политици.
  КАКВИ СА ВСЪЩНОСТ ТИЯ ДВАМАТА ?

 17. Драги Стамбо,
  По повод Вашия пост:

  “С НОВЫМ АДРЕСОМ, ТОВАРИЩИ!
  Embassy of the Russian Federation in USA Washington, DC 20007
  1 Boris Nemtsov Plaza”,

  се подсетих, че е навременно и родолюбиво да преименуваме булеварда, на който се намира руското посолство в България от бул. Драган Цанков на бул. Генерал Иван Колев.
  И така, новият адрес е:

  посолство на руската федерация в България,
  1113 София, бул. Генерал Иван Колев 28

  Паметни са останали думите на ген. Иван Колев на 4 септември 1916 г. пред строената българска конница, когато към командваната от него дивизия се насочва цяла руска кавалерийска дивизия, превъзхождаща двукратно българската:

  “Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!”
  С уважение,

 18. Изключително добро представяне г-н Инджев. Поздравления! Струва ми се най-доброто от всички досегашни. Не знам дали се държи на синергизъм дължащ се на човека от дясната Ви страна, но наистина беше много добро. Разбираемо, кратко и точно. Оставащо и запомнящо се. И още нещо. За пръв от тук, струва ми се, вкарахте телевизията в домовете ни. И пак ще повторя предложението си. Направете така, че повечето от “телевизионните хора” да Ви виждат, а всички ние ще съдействаме. Попътен вятър!

 19. Драги Стоян Бл : Поздравления за цитираната реч на великия генерал Иван Колев.
  Освен че е спасителя на Добрич и основател на българската кавалерия е велик с това че руските,румънските и сръбски войски са го превъзхождали 3 ТРИ пъти.Кавалерията ни под командването на великия генерал не само ги попилява,а и унищожава непобедената дотогава “Дикая Дивизия”. Оцелелите от разгрома на тази дивизия са били натикани в р.Дунав и спасилите се на другия бряг са бягали 20 км. без да ги гони никой.
  Искам да доживея да видя Стефан С тамболов и ген.Иван Колев на нашето време – тогава определено ще знам че не съм живял напразно.
  @FURY: И как точно е отишла в Русия кирилицата както твърдите от македонските земи?С хеликоптер или с птичи грип като говорим за точни понятия? Кирилицата не е създадена в Охрид,така че и тази опорната точка издиша. Създадена е в Преслав от Климент Охридски и е наречена кирилица в почит на Кирил.

 20. В цялата провокация на русише фюрер се пропусна и изцепката на онова социалистическо хюмне (без извинение) с думите му за Климент Охридски.
  Моят дядо – бежанец от Македония затова че са се наричали българи по “македонския” въпрос винаги цитираше веруйото на ВМРО:
  “Ако някой ми каже че не съм македонец – режа му езика,Ако ми каже че не съм българин – режа му главата”

 21. БРАВО НА ВСИЧКИ.
  ИВО има Видов ден ,нали.Как се сетиха за теб от Нова.Колко години пишеш и говориш за имперските мераци на най-големия ни враг- Русия , ама не.Путин им е вместо Господ – на него се кланят и ни опропастяват държавата – то не бяха Белене, Газпром,Лукойл,500000 руснака завзели морето,а сега и писмеността ни им продадоха.Долна мръсна сган са нашите управляващи, и Путин им го показа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.