Падроне дарява сграда, очаква съдиите да му целуват ръка

Премиерът Борисов разигра днес поредното си шоу като раздавач на порции в държавата. Откривайки новата сграда на Софийския районен съд в София той изрече куп простотии. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/05/26/2978073_suhoputnite_sili_sa_nai-vajni_v_edna_armiia_samoletite/

Трудно е да се подредят по фундаменталната им значимост. Да започнем с това, че при липсата на съдебна реформа, която лично той препъна в парламента по време на предишния си управленски мандат, сега премиерът се опитва да създаде впечатление, че компенсира този факт чрез нещо като “подарък” за съдиите и останалите служители на темида, на които ще им бъдат предоставени по-добри условия за работа. Дори паркингът, който им е построен, Борисов обрисува като част от грижата (му) за сигурността на съдиите. ( на снимката от сайта “Дневник”)

zx860y484_2978071

 

 

 

 

 

Както се казва, на гражданските протести срещу антиевропейската същност на нереформираната съдебна система Борисов вади ( от джоба на държавата, т.е. на гражданите) като отговор своя “контрапротест” под формата на царствен жест в полза на госпожа Темида, на която предлага нови накити. Нищо че намирисва на съветски одеколон “Тройной”. Гражданите скандираха на 23-ти май пред сградите на властта “реформа, реформа”, на което Борисов отвръща сега с “на ви ви сграда и да млъквате, стига сте се оплаквали”.

На Борисов и през ум не му минава, че да прави внушение, според което съдиите са му длъжници (вече), защото ги е обгрижил материално, е повече от неприлично поведение в една държава, която претендира, че не се ръководи мафиотски на принципа “целувай ръка на благодетеля”.

Един от тях тези съдии Борисов дори спомена поименно. Това, разбира се, се  оказа председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който си позволява да се противопоставя на всевластието на главния прокурор Сотир Цацаров, известен с това, че Борисов си го е избрал ( от онзи аудиозапис, в който друг прокурор подхвърля репликата към Борисов “не се смей, ти си го избра”).

На премиера му се стори нередно, че Панов отсъства от неговото шоу по откриването на съоръжението и пътьом се възмути от журналистически въпрос за това дали визира тъкмо Лозан Панов, когато говори за политически партии, които са се вкопчили като кърлежи в някои съдии. За Панов отрече, някак си има респект от поста му. Но за партиите, които нарече “кърлежи”, гордо потвърди становището си на властник, свикнал да рита падналите – иначе не искал да говори за това повече ( на фона на толкова щастливо събитие, като откриването на новата сграда).

Апропо, премиерското величие много обича да унижава вторично низвергнатите си врагове, като се сърди да медиите, че изобщо го занимават с някакви си смачкани нищожества. Поради което изисква повече да не го питат- щом е казал, че са кърлежи, значи са кърлежи и толкоз.

image1

Новата сграда, чрез която премиерът се изживява като дарител на справедливост в правораздаването, раздавайки точно тази порция на съдиите в София,  беше употребана като контрапункт на едно прахосничество, но в името на камуфлажа, прикриващ старата конструкция на съветскоподобната ни правораздавателна система, закриляна от Борисов.  Той се възползва от  формална връзка с темата за военните разходи – доколкото цитаделата на съда е преустроена върху замислената през предишни години друга сграда, предназначена за нуждите на министерството на отбраната, оказала се излишна. Възползвайки се от това обстоятелство, Борисов се похвали как преустрояването на несъстоялото се “военно НДК”  сега ще ощастливи работещите в съдебната система. Премиерът направи типичен за мисловните му конструкции преход към темата за военните разходи – без да го питат, защото си го беше намислил за този подходящ момент на тържество на неговата щедрост и мърдост.

Научихме по този повод чрез телевизионните репортажи какви са актуалните виждания на стратега Борисов за подредбата на приоритетите по отношение на разходите за въоръжение. Сухопътни са. Това се разбра от репликата му, че няма да се харчат пари сега за изтребители, защото имало и сухопътни войски, които също били важни.

Борисов не за първи път се оказва доста “сухопътен”. Това се видя още след като през предишния си мандат изригна и срещу идеята за формиране на общи черноморски сили с Румъния и Турция, двете натовски съседни държави на България Румъния. Борисов беше толкова вбесен от това незаченато дори на хартия намерение, че побърза да го изкорми в зародиш с извънредна пресконференция, на която унижи заподозрените като съгласни министри на отбраната и на външните работи Николай Ненчев и Даниел Митов. За назидание на други потенциални грешници ги заплаши да ги прати да служат на съответните кораби, щом като били такива войнолюбци, докато той искал да вижда само туристи, чайки и платноходки в Черно море.

Досещате ли се каква е връзката между гореописаната случка и сухопътния му акцент с фактът, че по въздуха Русия от години провокира българската граница, а на около 500 километра по море трупа военна сила? Как точно със сухопътни сили може да се противостои на тази заплаха? Отговорът е по военному кратък и ясен: никак.

Мисля, че след кратката му среща вчера с руски посланик Макаров, която трябваше да създаде сред българите впечатлението за някаква (мека) форма на негативна реакция срещу азбукарската провокация на Путин от 24 май, азбучната истина за истинския приоритет на Борисов се потвърждава: да не дразни Путин, това е, което за нашият трикратен премиер е най-важното отбранително правило пред руската агресивност.

23 мнения за “Падроне дарява сграда, очаква съдиите да му целуват ръка”

 1. Великолепен портрет на пацифистя Боко със сухопутно изхлути гащи в детелините.

 2. Айнщайн: „Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен.”
  Ако беше жив Айнщайн, щеше да се убеди, че има и трето: гьнсуратлъка на Борисов.
  Вчера Министерски съвет реши да плати 4800 евро, с което признава България за нарушени права за провеждане на справедлив съдебен процес в допустим срок. В конкретния случай делото се проточва с 18 години.
  И днес, вместо да предприеме конкретни законодателни инициативи по въпроса, той плямпа за очакванията /ами те са вече 27г. а лично към него- вече трети мандат!/на гражданите за бърз и справедлив процес, за някакво обновление на сградния фонд на съдиите, за някакви кърлежи и т. н.
  Във вътрешнополитически план- ЛЪЖАТА и ВЯРВАНЕТО на плямпането са държавната политика на Борисов! Само плямпа за някакви мерки на думи –вече трети мандат и никакви реформи! Няма никаква полза от него!Един тел. 112 вече трети мандат не може/ или не желае/ да оправи! Наивници сме , ако очакваме някаква справедливост, ред и сигурност
  Колкото до външнополитическите му лупинги в небето и далдисвания в морето, само потвърждават „… азбучната истина за истинския приоритет на Борисов ..: да не дразни Путин, това е, което за нашият трикратен премиер е най-важното отбранително правило пред руската агресивност.”/Иво Инджев/

 3. П.П. Извинявам се, но ме напира отвътре. Екстериорът и интериорът ли са определящи са качеството на съдебния процес ? Хайде да не приравняваме съдилищата на будоари и публични домове!

 4. Да се очаква нещо друго от буда след 15 години във властта е невъзможно. Доказано е . Той си остава на нивото на селски кмет на Банкя. С манталитета на резач на лентички. Дори и да стане и премиер , той си остава до там. Откъде да разсъждава за съдебна “реформа”и армия? Това не влиза в “правомощията” на селските кметове ,единствената “грижа” на които е рязането на лентичките и еврофондовете. А пък и поради комплексарщината си пред тях, не може да си назначи поне компетентни съветници. Около него са само “кадри” на Цвъки, ченгета, милиционери и още други орташки и задкулисни шуробаджанаци.
  Същото се отнася и за контактите му с Путлер. Без някакви адекватни за това дипломатически консултанти , остава само да му козирува……….. и да “папка”. А пък за западните ни съюзници и партньори?………… те просто го игнорират и ……се споглеждат “разбиращо”.
  Та това е състоянието на буда след генсек на МВР, кмет на София и вече трети премиерски мандат.
  Както завършваше песента: Промяна НЯМА , и НЕ може да има!

 5. Приятели скъпи!
  Досега сме били в огромна, непростима, поданическа грешка. Та Боко бил ‘пълен отличник’, сичко 6, вижте Душещият в Архиви как драматично дръпна воала: https://goo.gl/T80CWF

 6. Лодките и яхтите в Черно море миналото лято и самолетите днес са два очевадни примера за ролята на Борисов като РУСКА БАРИЕРА, която всеки път препъва Българската конница, точно когато е започнала успешна атака!
  Да препънеш родината си, народа си по пътя към свободата и благоденствието!

  Има ли по-срамно престъпление и по-жалък извършител ?

 7. ” Откривайки новата сграда на Софийския районен съд в София той изрече куп простотии. “-И.И.

  В глупава държава и на прост народ абсолютно върви да има и прост министър-председател,който да говори глупости на куп.

  И където и да отиде,каквото и да открива и прикрива,все глупости навира…и никой не се нервира-все същата простотия….

 8. “Чудовищна некомпетентност”, така Иван Костов определи преди време капацитета и действията на баце. Изхабихме безчет клавиатури да рИвеме гороломно: “Царят е гол.” И какво от това. Този формен идиот дето се изхожда кат последна станция по сите проблеми по света и у нас вкарва, в едно изречение, Лозан Панов и кърлежите (неназовани но лесно разпознаваеми, дето му се пречкат около самонастанил се не без помощта на вездесъщите пееФски медии на пиедистала на триумфиратор) за да се изкара, за кой ли път, целият в бяло и пръв реформатор на републико наша здравей.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 9. Милиционерът-пожарникар Бойко Борисов за отново демонстрира наглост и безхаберие с характерните му безсмислени брътвежи. Прави поредния си плонж пред дребосъка от Кремъл!

 10. ПОЧИНА ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ.
  БОГ ДА ГО ПРОСТИ, МИР НА ДУШАТА МУ, ПОКЛОН ЗА НЕГОВИТЕ ДЕЛА, КНИГИ, ИДЕИ, ПРОГНОЗИ!

  Беше рядък пример на интегрален антикомунист, голям мислител и интелектуалец по ерудиция, дух и писателски стил. Той съчетаваше западния аналитичен поглед с човешко разбиране на опита на изстрадалите комунистическата тирания и съветската окупация народи между Балтика и Балканите.
  За съжаление, административната му кариера беше абсолютен провал. СССР се развилня в Афганистан и къде ли не. Вината не е на Бжежински. Очевидно той служеше за смокиново листо и нямаше възможности за влияние върху Картър и екипа му съветници от ИМИ – подивяли от лефтизъм, пацифизъм, маоизъм, троцкизъм, кастризъм, полпотизъм кретени.
  ДАНО КАЗАНОТО ОТ НЕГО ЗА РУСИЯ СЕ СБЪДНЕ!
  ЛЕКА МУ ПРЪСТ!

 11. БОГ ДА ПРОСТИ ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ!
  ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!
  ТЪЖНО Е, ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ СРЕД НАС, КОГАТО ПРАЗНУВАМЕ ПОБЕДАТА НА БЕЛИТЕ И ОКОНЧАНЕЛНИЯ РАЗПАД НА АБСОЛЮТНОТО ЗЛО НА ПЛАНЕТАТА!

 12. Баце винаги е бил и ще си остане дребна душица. “Кърлежите”явно много дразнят нежната му кожа и го отклоняват от величествените размисли на “стратег” – къде да завре поредната гъзпромска тръба с подходящото название “турска”,как отново да пробута вмирисания борш белене и как да НЕ се превъоръжи БА с F16,както и ред по-дребни проблеми например – кое по-важно преседателството на ЕС или годишнината от “освобождението”, осигуряването на раждаемостта и пр. и пр.Единственото, на което можем да разчитаме, е вродения му талант в нищоправенето. Да прави нищо и да реже ленти едновременно на три места – Копърфийлд трънки да яде. Неназовани източници твърдят, че ББ планира едновременно Появяване във Вашингтон, Брюксел и Москва за потупване по рамото, затруднявала го само часовата разлика – не знаел в чия спалня ще се озове. Колебаел се за Ватикана и погалването. Нали знаете – три папи и т.н. Да му пожелаем успех в начинанието и да се загуби по време на прехода.P.S.Боршът май беше украинско ястие, така че отпада.Който се сети за друго – да помага. Може би пелмени – но това не беше ли китайско?

 13. Збигнев Бжежински. Мир на душата му. Поклон. Неговата родина се измъкна от примката на москва и помага на другите народи да се измъкнат. Полша един от главните гробокопачи на комунизма.
  Тук коментиращите сме на едно мнение за злото. Това е русия. Въпреки че една част са готови да обвиняват материала, аз не съм съгласен. Всичко идва от горе, а не обратното.
  И крайно време е да се говори за политическото ни представителство. В опозицията на москва (за българските партии говоря) биват вкарвани повече предатели в управлението им, отколкото в партиите известни като явни проруски. Такъв е случаят герб бсп. Тъй като първоначалното предназначение на герб беше да прихване десния гражданин, то за да се блокира евентуален “грешен” курс,различен от московския,то в ръководството на герб се инсталираха повече слуги.
  Според мен единствено ръководството на НОВА РЕПУБЛИКА е “изпуснато”. Фактите са налице. А на думи и Яни Янев беше голям опозиционер и б.б и …. много.
  Затова повдигам въпроса да застанем с мисъл и идеи за обединение около НОВА РЕПУБЛИКА, като политическо представителство.

 14. “В София ще има Алея на българските царе.НАЙ-ВЕРОЯТНО ТЯ ЩЕ БЪДЕ В ЗАПАДНИЯ ПАРК. Това стана ясно на официалното представяне на новоучреденото Гражданско сдружение ”Мрежа за инициативи и решения” (МИР).”

  Какво е това гражданскто сдружение, очевидно на хора “от кол и въже” и по-лошо, щом още ПЪРВАТА им инициатива е антибългарска и продажна, защото една Алея на българските царе трябва да се направи на най-престижното и достъпно за туристи и граждани място, в самия център на София (мястото на МОЧА е изключително подходящо за тази цел), а не да се “забутва” на непопулярен терен, някъде в покрайнините, далеч от храмове и други исторически забележителности, където, поради отдалечеността, никой няма да отиде да разглежда подобен исторически комплекс, нито българите, а още по-малко туристите. Както стана с Националния исторически музей в Бояна.
  Идеята би била добра и смислена само, ако “Алеята на българските царе” е на мястото на МОЧА или пред Народното събрание. Как логично и родолюбиво би стоял на постамента
  (нечестно зает в момента от чужд завоевател) основателят на българската държава на кон!

 15. “Да не дразним Путин” ми напомня за “да се снишим, докато мине бурята” на друг наш вожд .

 16. Збигнев Бжежински!
  ПОКЛОН!
  Живеехме на дъното колективно в кочините, но той ни сочеше цитаделата на „абсолютното зло” – СССР.
  И имаше собствен принос за разрушаването и!
  ПОКЛОН!
  И СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!

 17. До SMS.В овладяната ни държава с тоталния медиен картел затъваме все повече че на всичкото отгоре за наша сметка. Спешно обединение на политическо ниво около НОВА РЕПУБЛИКА. Тогава имаме шанс за някакъв пробив за победа на справедливостта. Другото ще са пак ментета.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.