Как Путин чете евангелието на Ана Киевска с българските букви

Покрай провокацията на Путин по време на посещението му във Франция, където обяви Ана Киевска за рускиня, в ivo.bg се разви информационна кампания за българските корени на Ана, която е родена в Киев в началото на 11 век. Ето още няколко коментара по темата:

Диан Семов:

Векове наред Френските крале са полагали клетва над българското Борисово евангелие…

АНА КИЕВСКА, внучка на българската княгиня Олга и правнучка на българския цар Симеон Велики, когато заминава за Париж, където тя става жена на френския крал Анри-I, занася там и Борисовото Евангелие, изработено във Велики Преслав.. Когато Престолонаследникът на Франция се разболява от тежка неизлечима болест… то й дава сили да го излекува. Надвесена над евангелието, отправя денонощно молитви и тайно търси и намира богомилски лечител. Престолонаследникът оживява, но никой не смее да спомене за лечителя, а чудото се приписва на Евангелието с тайнствена непозната писменост…

pasted image 0

 

 

 

 

 

В Реймс се строи огромна катедрала, в която векове наред четири династии френски крале полагат клетва при коронясването си… над Борисовото Евангелие…

Днес то е известно като Киевското или Реймското Евангелие…”

Всичките тези факти показват недвусмислено българските следи в европейската история и царските фамилии на Европа и Русия, които „незнайно защо”, се крият и подменят…

ABН:

Евангелието е било царствен подарък, със златни корици, украсено със скъпоценности, за което има достатъчно френски описания на тази царствена книга. По време на Великата Френска Революция Евангелието остава без скъпоценните си корици и е захвърлено в един ъгъл на Реймската Катедрала само като свитък от заешка кожа – пергамент с червени и черни букви. Както е известно, Евангелието написано до 30-тата си страница на Обла Глаголица, а до края – на Кирилица.

Как да си обясним тази чудатост?

Логичното обяснение е: Някой е накарал преписвачите да сменят азбуката. Волни смени на азбуката не са известни в книгите по онова време.

Тази странност може да бъде обяснена единствено с реформата на Княз Борис I, установил в Плиска Кирилицата като заместител на по-старата Глаголица – една азбука, съставена или усъвършенствана от тракиеца с име Етикос родом от града Истрос (до днешна Констанца в Румъния) през 3-4век сл.Хр..

Моля за още едно уточнение по темата за Ана Киевска.

Тя е била високообразован за Средновековието човек.

Владеела е пет (!) езика, което и за днешни дни е много.

Бащиният й Български, майчиният й Шведски, Латински, Гръцки и накрая – Френски.

Родният й Български за Източна Европа е бил като Латинския за Западна Европа – както се казва “Lingua Franca”.

На всеки от тези езици са запазени нейни манускрипти с подписа й с кирилски букви – “Ана Ръйна”, т.е. “Ана Кралица”, както е титлата на старофренски.

Тя има богата кореспонденция с Римския Папа, който е бил възхитен от нейната ерудиция, високи морални качества и християнски добродетели.

Пардон – да не забравя!

Тя е първата коронована особа на Франция, която може да чете и пише въобще! Дотогава са запазени кралски манускрипти, подписвани с кръстче от съответния монарх.

Тя дава на своя син, бъдещия Крал на Франция – Филип-I, едно име, дотогава неизвестно във Франция – името на бащата на Александър Македонски, Филип-II – добре известно в образованите среди.

Tervel:

Безспорни и неопровержими факти за БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА в Киевска Рус:

– В Киевска Рус се налага СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И КИРИЛИЦАТА

– Първият духовен водач на Киевска Рус е БЪЛГАРИН-МИТРОПОЛИТ МИХАИЛ БЪЛГАРИНА.

– Княз Владимир има двама сина от „ БОЛГАРИНЯ“-БЪЛГАРКА.

– Името на тази жена е спорно, но не е спорно, а напълно категорично е, че е БЪЛГАРКА.

– Синовете са: Борис-Давид и Глеб-Роман украински светци и мъченици, чиято памет се чества на 2 май, а това е деня на успението на „светия цар“ Борис-Михаил.

– Двете имена на първия син и второто на втория идват от БЪЛГАРСКИЯ ЦАРСКИ РОД.

Anna of Kyiv, the French Queen from Kyivan Rus

26 мнения за “Как Путин чете евангелието на Ана Киевска с българските букви”

 1. Еййй защо му трябваше на путин да се обажда ??? От това негово изказване толкова информация излезе ,че едва ли някой и е обръщал чак толкова внимание а сега тя направо заля обществото и тук четящите блога за което благодаря от сърце !!!

 2. Реймс между другото не е случаен, исторически.
  След зараждането на Християнството като движение след края на Исус Христос, 33 г. Сл. Хр., то не успява в началото да се разпространи бързо, обхващайки цели общества и още по малко държавни власти. Групите първи християни са жестоко преследвани от местни царе и от Римските императори, хвърлящи ги дори на лъвовете в Колизеума. Поради това, “опозиционното” движение успява да пробие първо повече групово и по-далеч от Рим.
  Това става в двете области Киликия и Реймс. Киликия, Източен Рим, е в днешна южна Турция. Реймс е в Северна Франция.
  А по-късно, първата държава да приеме Християнството като религия става Армения, през 301 г.
  https://bg.wikipedia.org/wiki/301
  АМИН!
  Реймс е много ценéн във Франция, въобще в Католическия свят и не само там.

 3. Фашисткият диктатор путин е един обикновен кагебистки некадърник, който каквото и да направи, все обратния ефект постига.
  Какво направи в Украйна? Искаше да я пришие пак към росссия – какво постигна обаче? – постигна небивал национално-консолидиращ ефект за украинците! Постигна небивал патриотичен подем на антиросссийска основа. Някои дори твърдят, че путин с действията си направил от украинците НАЦИЯ.
  Пресилено е, разбира се да твърдим това, но некадърникът путин постигна точно обратното на желаното от него.
  Ако успеем да осъзнаем силата си, историческата си принадлежност към цивилизования свят, ще видим и бъдещето си на напреднала европейска нация!
  Време е за просветен патриотизъм, не за “България на три морета на две ракии”, а за градивна сила, за сноеобразно неизчерпаемо духовно гориво във вървежа ни напред.

  Дядо ми казваше, че в Стара България словосъчетанието “БЪЛГАРСКА РАБОТА” е имало несъмнена положителна стойност и основание за по-висока цена на пазара. Нещо като “хубаво и солидно направено, от ръка пипнато, надеждно и здраво, майсторска работа”, за разлика от вносната индустриална стока, която е имала по-ниска цена, но и отношението към нея е било като към днешните турски и китайски стоки. Да, да, да! Бедните са купували вносно, богатите обаче са търсели “БЪЛГАРСКА РАБОТА”.
  Социализмът преобърна наобратно значението на словосъчетанието “БЪЛГАРСКА РАБОТА” и нашето поколение с неудоволствие и срам знаеше, че това е грозно, разлепващо се от първия дъжд и изобщо “нещо скапано”.
  Скапан се оказа соцЯлизЪма им!

  Партийните секретари също така обичаха да казват за България, че била “малка страна”, т.е., нещо незначително и смачкано.
  Не е!
  България е средна за Европа – по-голяма е от Белгия, Чехия и Словакия, колкото Дания, колкото Австрия, колкото Холандия сме. Не сме нито малка, нито незначителна страна.

  От нас зависи да въстановим достойнството на нашия труд и достойнството си на нация!

  Горещо препоръчвам за прочит – Лекции по културна история на България от проф. Асен Чилингиров – български учен, живеещ в Берлин, който отвори очите ни, замазани с руско-съветска кал:
  http://www.otizvora.com/files2017/atsch-doklad-izvori.pdf

 4. Възхитен съм, очарован съм, щастлив съм…
  И не само от безспорните доказателства за славното минало, но и от ФАКТА ,че има много родолюбиви , добри и честни българи. И най-много, в БЕСЕДКАТА!
  И армията , и всичко е важно, но в момента „загрижеността” на Борисов се изчерпва с разпределянето на порциите на „правилните” хора.
  Но „ В НАЧАЛОТО БЕ СЛОВО!”
  Затова продължавайте в същия дух-„САМО ИСТИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ!”
  И при първата институционална възможност, да се свършат няколко КОНКРЕТНИ простички неща:
  -СВОБОДА НА МЕДИИТЕ! Не унизително, а ПАГУБНО е България , страна от ЕС да бъде на 113-то място по свобода на медиите- повечето руска собственост, директно или чрез подставени лица. СЪС ЗАКОН да се разкриват собствениците и начините на финансиране на медии и журналисти.
  -РАДИКАЛНА реформа в МОН и БАН!Човечеството стъпи на луната,а ние още подготвяме кадри за коларо – железарската и социалистическата индустрия. Стига със славянски,шумкарски, съвеЦки и руски истории. Учениците да изучават ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА. И това не е въпрос само на гордост и самочувствие, а на ИСТИНАТА! -„САМО ИСТИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ!”
  -РАДИКАЛНА съдебна реформа –по западен образец, а не по съвеЦки/ особено силно централизираната Прокуратура!/
  -РАДИКАЛНА ПРОМЯНА на избирателната система по западен образец- да не откриваме топлата вода! Най- вече в НОМИНИРАНЕТО на КАНДИДАТИТЕ, което после предрешава и избирането им, бетонирано и с бутафорните „ преференции”. На всичко отгоре донагласяването продължава далече след изборите / само след тези избори бяха донатъкмени „по втория начин” над 20 депутати/
  -СЪКРАЩАВАНЕ ДО МИНИМУМ на стотиците държавни регулации! Чрез тях и чрез „побългарения” начин на „печелене” на държавни поръчки, ще бъдем закотвени на дъното на ЕС- вече ДАЛЕЧ след Румъния./В Н.Зеландия започва да работи фирмата ти ВЕДНАГА ,след като си уведомил ПО ПОЩАТА властите!/Това ще доведе до РЯЗКО повишаване на БЛАГОСЪСТОАНИЕТО НА НАЦИЯТА! При РЕАЛНА конкуренция ще отпаднат некадърните назначени от Луканов и Костов „бизнесмени” и способните ще „дърпат” всички напред- ако ще да са „тъмно червени”/о, чудо/ , ако ще да са без висше образование, като Бил Гейтс, но сам с по-голям „БВП” от цяла България. И нищо чудно тогава да имаме по-голям БВП от Русия .Както по- малката и от нас /100х.кв.км./ Ю.Корея, но с по-голям БВП от най-голямата по територия , със всичкия и добив на дървесина,газ, петрол , диаманти … Русия!
  – И не на последно място- ОГРАНИЧАВАНЕ отношенията ни с Русия на Путин ДО ПРОТОКОЛНИТЕ.Докато не се демократизира. Извинявам се , но който се е путинизирал, после се е путкинизирал и накрая за никакъв уй не става!
  …Не само в конкретния случай от АВН/ за което персонално му благодаря/, но четейки всички В БЕСЕДКАТА, си оставам възторжен оптимист.
  Защото „НЕ СЕ ГАСИ, ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!”

 5. Развивал съм през годините познания в други области и след тази историческа поредица не ми остава нищо друго освен да черпя безценната информация и да я предавам на внуците си. Питам се обаче, какво трябва да стане, колко време трябва да мине, за да намери най-после ИСТИНСКАТА НИ ИСТОРИЯ БЪЛГАРСКА място в учебните помагала?!
  И друго си мисля – колко още ПАИСИЕВЦИ са ни били и ще ни бъдат необходими, за да се увенчае с успех святото дело?! И не трябва ли едно бъдещо, истински демократично управление на страната ни тъкмо с това да почне, а не с “баницата” /смяна на собствеността, икономическа стабилност, бордове, фондове и прочие рИформи, намирисващи на марксизъм/?! И чак след като обезпечим знанието и духа на подрастващите или може би успоредно с това – да отстраним безкомпромисно от силовите ведомства и правосъдната система русофилстващите национални предатели!
  За да не настъпим отново мотиката, както след 97-ма!

 6. Владимир Путин:
  “Руската държава не извършва хакване. Може само отделни руски патриоти да са извършвали хаквания. Обвиненията срещу Русия са русофобска истерия. Фалшификации!”
  Да де, не бяха признати и руските зелени човечета в Крим.
  https://apnews.com/281464d38ee54c6ca5bf573978e8ee91

 7. руснак и лъжец за мен са синоними, при това всички руснаци, не само путин.

 8. Програмисти в щатите се чудят вече защо са си запазили българските имена в американските паспорти, след като често ги бъркат вече с руснаци които се считат априори за хакери както едно време тиловаците в армията се считаха априори за крадци и мошеници.

 9. “в ivo.bg се разви информационна кампания за българските корени на Ана”
  (Иво Инджев)

  Г-н Инджев, дълбоко ценя вашата гражданска култура, политическа позиция и журналистически талант. Но моля ви, не раздухвайте повече тази “информационна кампания за българските корени на Ана”, защото по този начин се налива масло в огъня на етнонационализма, който е изключително вреден за евроинтеграцията на България.

  С уважение

 10. “Как Путин обединява Украйна”.
  Да, Путин, Русия, с агресивните си Действия и Приказки, Обединяват Украинците. Включително с приказките за царицата и царя от Киевска Рус.
  Но май подобното агресивно въздействие на Путин и Русия върху България и българите не ни точно обединява Срещу Русия.
  http://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/how-putin-accidentally-united-ukraine

 11. Имам съмнения,че малкото царче на глинени крака не е чело дори Винету,всъщност нямам никакви съмнения,той единица мярка на заблудата за “величието” на империята на злото

 12. @NESTOR
  Уважаемий, що за глупости пишете?
  ======
  …Но моля ви, не раздухвайте повече тази “информационна кампания за българските корени на Ана”, защото по този начин се налива масло в огъня на етнонационализма, който е изключително вреден за евроинтеграцията на България.
  ======
  Още ли не сте разбрал, че “етнонационализма, който е изключително вреден за евроинтеграцията на България” е монопол изключително на проруската пета колона?
  Просветеният патриот просто държи на ИСТИНАТА. Точка!
  Комуто и да вреди тя. Точка. Интересите на разпадащата се империя на злото не ни интересуват. Точка.
  … Не зная какво означава за Вас терминът ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ?
  За мен означава да имаме работа само с право, истина и справедливост всекиму.
  Евроинтеграция означава коректност във всичко.
  Евроинтеграция означава да се държиш като в цивилизовано общество.
  Евроинтеграция означава и да се къпеш редовно (в случая от рядката кал на руската пропаганда), но най-вече да не крадеш (историята на народите) и да не лъжеш (да правиш лъжлива пропагаДна).
  Заявяването на висок глас на историческата истина не е в противоречие с “евроинтеграцията”.
  Да се придържа към Истината е задължение на европееца!

 13. Любовта ни към истината с г-н П.Тинков е споделена,затова бих желал да бъде изяснена връзката между “риформите намирисващи на марксизъм” и “мотиката след 97-ма”.
  Думата “етнонационализъм” на г-н Нестор е трудно разбираема,ако въобще е употребяема.
  Интересът ми и в 2-та случая е най-добросъвестен.

 14. “защото по този начин се налива масло в огъня на етнонационализма, който е изключително вреден за евроинтеграцията на България”
  АЙ СТИГА …!!! Не мога да повярвам като чета това!
  Значи да си отрежем корените и да се пишем някакви си… Уж Европейци ама не точно. За Българи пък дума да не става. Обаче за бай-Ганьо нямате нищо против да си е наш нали ?? Само един въпрос, Вие от коя националност сте ??

 15. Историята трябва да се повтаря многократно. Тъй както се набива в главите на Българите лъжите че България е малка държава и Русия е огромная и ние съществуваме благодарение на русия, трябва да се повтаря от нас многократно, че държавата ни е средно голяма европейска държава с изключителни географски, природни, ИСТОРИЧЕСКИ, подземни, водни и други дадености и ако не е била България, русия нямаше да я има. В руско турската война България спасява русия от разпадане. Както и истината че НОВА РЕПУБЛИКА Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ. А не многото проекти на движения, партии и други представящи се за какви ли не на приказки, но на дела са наабарот. А делата трябва да са ОБЕДИНЕНИЕ С НОВА РЕПУБЛИКА.

 16. Аз също мисля, че не бива да се прекалява с продължителното акцентиране върху българските корени на Царицата. Едно нещо е етническият произход, друго нещо е нейното “гражданство”, нейното самосъзнание. Тя може да има такъв и такъв произход, но по-нататък е станала украинка или французойка. Разбира се, добре бе осветлен въпросът с произхода. Но постоянно да се твърди, че тя е Открай-Докрай българка, продължавайки нататък като царица на Украйна или Франция или Канада, не е най-малкото уместно и зазвучава “гражданствено-политически” непрофесионално. Ана в крайна сметка, независимо от Всякакъв възможен произход, е Станала украинка или французойка.
  Дилма Русеф е с български корени – но Не е българка.
  Джон Атанасоф е с български корени – но Не е българин.
  На Тръмп родителите са Германец и Шотландка – той е 100% американец.
  Най-важното е каква самоличност, идентичност се Получава. Друг е въпросът, ако Царицата до смъртта си продължава да твърди и пише, че е българка, запазва българския си “паспорт” и на децата си, и всяка година през отпуската си е тук, поддържайки и езика си български.
  Най-типичен в този момент е примерът с Еничарите. Те са ИЗЦЯЛО с чужд етнически и верски произход. Но те са променени и стават изцяло с осмаско и мюсюлманско съзнание. Точно моментът на поврата, на ТРАНСФОРМАЦИЯТА от едно в друго съзнание и оттук “гражданственост”, националност, е въпросът. Самостоятелно или принудено, в случая. Плюс това, еничарите идват обратно с войската да ЗАКОЛЯТ тези, от които са произлезли като БЪЛГАРИ и ХРИСТИЯНИ.

 17. До ДАНО:
  Начинът по който реагирате на поста ми ме навежда на мисълта, че сте наясно какво съм имал предвид. Темата е прекалено обширна и комплицирана, пък и неведнъж вече е подхващана в този блог, без какъвто и да било положителен резултат. Може и да греша /дано!/, но според мен провалът до който стигнахме се корени в грешките, допуснати в периода след 97-ма. Тъжно е, че изводи не бяха направени, ценностната система и приоритетите не бяха преразгледани, декларираните програмни намерения /доколкото ги има/ не бяха преориентирани. Плеяда са ЛИЧНОСТИТЕ /сред които изпъква стопанинът на блога/, които бяха игнорирани и системно предпочитани пред хора /меко казано/ със съмнителни достойнства…
  Трябва ли още да “изяснявам връзката”?

  АКО ГРЕШКИТЕ НЕ СЕ ОТЧИТАТ, АНАЛИЗИРАТ И НЕ СА ПОСЛЕДВАНИ ОТ ИЗВОДИ И МЕРКИ, ПОВТАРЯНЕТО ИМ Е НЕИЗБЕЖНО И ОБУСЛАВЯ РАЗПАДА!

 18. “в ivo.bg се разви информационна кампания за българските корени на Ана”
  (Иво Инджев)
  Г-н Инджев, дълбоко ценя вашата гражданска култура, политическа позиция и журналистически талант. Но моля ви, не раздухвайте повече тази “информационна кампания за българските корени на Ана”, защото по този начин се налива масло в огъня на етнонационализма, който е изключително вреден за евроинтеграцията на България.
  С уважение
  POSTED BY NESTOR | ЮНИ 1, 2017, 18:58

  NESTOR, има нещо непреходно и вечно в БЪЛГАРСКИЯ РОД. Нарича се ОРЕНДА- жаравата на свободния БЪЛГАРСКИ ДУХ. Преминавайки през жестокостите на вековете тази наша ОРЕНДА понякога се е покривала с по-малко, а в други случаи с много повече пепел, но вечно е била тлееща и жива. Необходимо е било само малко раздухване, раздухването на истината. Истината за БЪЛГАРСКИЯ РОД. Истината за БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА и нейното величие. Истината, че сме деца на славно племе. Най-звездните мигове на БЪЛГАРИТЕ са изковани именно в моменти на истината, защото тогава БЪЛГАРИНЪТ е непобедим, а държавата му е силна, уважавана и справедлива и щедра към народа си.
  Нима ще обвините Паисий, Раковски, Левски, Ботев, Каравелов, Захари, Стамболов, и хилядите ни други възрожденци посветили живота си на истината, за да си свободен, че са „глаголствали на принципа-Кой е по-по-най“ и по този начин са обслужвали интересите на руските диктатори. Не Инджев, не ние наливаме „масло в огъня на етнонационализма“. Ние просто показваме нещата такива каквита са били, за да могат хората да направят правилния си избор опирайки се на безспорните истини за техните древни родители и великата им държава, а не лъжите каквито Русия и нейните слуги в Македония, Сърбия и у нас, се опитваха и опитват все още да натрапват. Това, което става тук в този университет е образователен процес, това е просвещение,това е новото ни ВЪЗРАЖДАНЕ. Нито един от възрожденците ни въпреки жестоките времена в които са живели и са вдигнали народа си на въоръжено въстание не е насаждал етнонационализъм. Точно обратното, и аз мога да Ви посоча имената на хиляди БЪЛГАРИ участвали в национал-освободителните борби на Сърбия и Гърция. Бихте ли се поразровили в историческите извори за да се убедите, че разлика от нашето участие в техните борби, те нямат никакво участие в нашата национал-освободителна борба. ВСИЧКО СМЕ ПОСТИГАЛИ САМИ и отгоре на прекрасното си дередже, сме помагали и то много сериозно на съседите. Вижте поведението на Васил Априлов , след като разбира, че е БЪЛГАРИН. Това е силата на ОРЕНДАТА ни. Примери колкото искаш, стига да ги търсиш. Ние, БЪЛГАРИТЕ, не се страхуваме от истината за себе и никога няма да злоупотребим с нея, защото тя прави корените ни още по-силни и животворни, а това ни дава силата да бъдем свободни. Запазете лицемерните си страхове за нашето бъдеще-БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИТЕ. А помислете за Вашето, защото с такова лицемерие никога няма да излезете от евразийството си и да стигнете до евроинтеграция. А ние БЪЛГАРИТЕ отдавна сме си направили избора и то не от 2004 или 2007 година, а много, много отдавна. Когато водачи са ни били КАНОВЕ , дошли на Балканите с верния си народ от склоновете на Памир и Хиндокуш със собствена азбука, със собствен календар, с една от най-добрите в древността държавни структури, с ралото изорало цяла Европа, със автентичен език послужил за основа на балканските езици. Да NESTOR, така е, БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК е послужил за формирането на БЕС. И тук не става въпрос “ кой е по-по-най“. Става въпрос за индивидуалност и началност, основата върху която са се градили останалите езици. БЕС е една хипотеза и нищо друго, но дори и в нея се прокрадва първоначалността на българския език. За мен няма никакво съмнение, че БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК е най-запазен спрямо първоначалността си и е основата на БЕС. Това е факт. Друг е въпроса дали някой ще се гордее с това или ще изопачава истината. Ти може да се гордееш с това и без да злорадстваш над другите изостанали в развитието си или по-късно формирани нации, а не както твърдите в коментара си от МАЙ 27, 2017, 09:38 .
  С една дума. Опитите, усилията, които полагате, за да омаловажите и обезличите достойнството на българите и тяхното автохтонство и величие, и да ги вкарате в някаква си „общата история на балканските народи“ не представляват нищо друго, освен поредната хибридка, на поредния руски кърлеж. Аз казах!

  Еййй защо му трябваше на путин да се обажда ??? От това негово изказване толкова информация излезе ,че едва ли някой и е обръщал чак толкова внимание а сега тя направо заля обществото и тук четящите блога за което благодаря от сърце !!!
  POSTED BY ТОНЧО ВАСЕВ | ЮНИ 1, 2017, 05:43

  След като прочетах това, веднага запях „Излел е Делю хайдутин“ и малко след това „Мари девойко хубава“. Колко простичко го е казал г-н Васев, а какъв заряд се крие в думите му. Тази дълбока, чиста и спонтанна радост струяща в думите на този човек трябва да бъде усетена във всяко кътче на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ. А това вече е едно потвърждение , че Пътя по който вървим тук в блога на г-н Инджев, превърнал се в университет, макар и труден се оказа единствено правилния за нас и за БЪЛГАРИЯ. Добра работа побратими, но и много остава. Това няма да ни спре естествено, но по възможността за по-широкото разпространение на казаното тук трябва сериозно да се замислим и да работим до осъществяването и. Не може един руснак да направи миниатюрно телевизионно студио и популярността му веднага да се качи, а ние да не правим нищо. В тази връзка си спомням, че Радан Кънев и Нойзи направиха на шега „НОВА ПАНОРАМА“ няколко дни преди изборите и настъпи такова масово гледане, че бнт прежълтяла от страх търсеше нотариуси и прокурори да запази предаването си „панорама“ от позиция на силата. Да си пожелаем успех и в това начинание и на добър път!

  Днес, когато отдаваме безкрайната си любов и уважение към Христо Ботев, да си припомним някои от неговите думи, като че ли писани днес:
  „ грабят от народът гладен,
  Граби подъл чорбаджия,
  За злато търговец жаден
  И поп с божа литургия!“

  ПОКЛОН И ВЕЧНА СЛАВА НА ПОЕТА, САТИРИКА, РЕВОЛЮЦИОНЕРА, ПУБЛИЦИСТА,ПАТРИОТА И ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ХРИСТО БОТЕВ!

 19. Моля, моля!
  И аз мисля, че не бива да се прекалява с продължителното акцентиране върху българските корени на Царицата.
  Но е задължително! кагебейската муцуна да получава всеки път ЛЕТАЛНА ДОЗА ИСТИНА, колчем си отвори лъжливата уста.
  Защото те се боят от ИСТИНАТА и СВЕТЛИНАТА както Дяволът се бои от тамян!

 20. Аз пък мисля, че всеки мисли нещо но когато става въпрос за корените на Българите, ние не трябва да сме плиткоумни и обезверени! Ако наистина искате да вземете пример от другите европейски нации погледнете ги добре! Всяка държава в Европа цени националността си! В Гърция примерно (според лъжците люлка на Европейската култура) няма да видите друг флаг освен гръцкия!
  Ние сме част от великия тракийски народ и точно тези, които ни внушават, че било опасно да мислим за себе си като за Българи в превод Светлите или Сияйните се страхуват от нас и точно те крадат нашата култура и после си я записват като сръбска, македонска, руска, гръцка или нещо друго! После идват тук и почват да ни приказват, че сме простаци и трябвало да ставаме европейци!
  Айде няма нужда! Наистина е супер нагло!

 21. Приятели, вметвам само 2 тези, така или иначе засегнати в спора. Първо, идентичността на европееците до 18-19 в е много мътна и многопластова работа-държавна, регионална, верска, езикова, културна. И големият френски ренесансов поет Пиер Ронсар споменава Търново, въпросът е на коя култура принадлежи. По същото време списъкът на студентите в Сорбоната (1529 г.) по нации пропуска французите за сметка на гасконци и вальонци, а поляци, немци и италианци изобщо не бръсне, а ги обобщава като “Римска нация”. Другото вече са наглите руски узурпации и направо грабежи като историята на Ана. Към тях-непримиримост с железните аргументи на истинската наука!

 22. ПАВЕЛ ТИНКОВ | ЮНИ 1, 2017, 15:23

  ДА! 100% съм в тази мисъл.

 23. Точен коментар на СТАМБО. Благодарност към ТЕРВЕЛ.

  ПОКЛОН И ВЕЧНА СЛАВА НА ПОЕТА, САТИРИКА, РЕВОЛЮЦИОНЕРА, ПУБЛИЦИСТА,ПАТРИОТА И ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ХРИСТО БОТЕВ!

 24. Анна е дъщеря на Ярослав 1 Мъдри и Ингегерд Шведска, Ярослав 1 Мъдри е син на Владимир 1 и Рогнеда от варяжки произход. Владимир 1 Велики е син на княз Светослав и Малуша – от скандинавски произход. Владимир 1 Велики е син на Игор 1, Ингвар и княгиня Елена или Олга- племенница на цар Симеон. Как ви се струва, колко българка е Анна Киевска, и повече българка ли е или с варяжки, Рюриковски произход?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.