Бурените на плевенската русификация

КОМЕНТАР НА    SMS в ivo.bg

SMS :

“Тези дни ми се наложи да пътувам до някои градове в северна България, далече от окупираното ни Черноморие. За едночасовата си разходка по главната улица в Плевен, разкопан за ремонт (естествено!), финасиран с ЕВРОГЕЙСКИ фондове, се наслушах на гръмогласна руска реч, долитаща на талази от масите на заведенията на открито, където затлъстели тьотки и чичковци се надвикваха без да се интересуват за ефекта от това надвикване върху притихналите минувачи. Уличен търговец, накичен със знаменца като панаирджийски кон, агесивно предлагаше кичозен хибрид между българското и руското знаме, закичен с колорадска лентичка. На въпроса ми защо предлага флаг, които не е български, ми отговори, че това нямало значение, защото всички сме били едно, защото сме православни. Освен “постоянно пребиваващите” в Плевен, имаше и няколко групи класически руски примати, които се насочиха към, както я наричат в града, “Кацата” ИМ (Плевенската панорама).

На път за Габрово и Троян спряхме в центъра на Ловеч, за да разгледаме големия новооткрит храм “Кирил и Методий”. И там пак “изненада”: по всички полилеи, свещниците, цялата църковна утвар, която била дарение (продавачът на свещи и помощничката му, която говореше с акцент, отказаха да кажат от кого), но то си беше ясно, навсякъде в металната бронзирана декорация бяха вплетени по-големи и по-малки двуглави орли- мутанти, символ на руската държавност. Върху стойките на иконите, включително и върху кошчетата за “православен” боклук, се мъдреше руският православен кръст (с допълнителния елемент в основата). Сигурно проф.Калин Янакиев, журналистът Горан Багоев и други богословно гамотни българи биха открили и други отстъпления от вековната българска православна традиция. Влезлият в храма, още от входа, се чувства обсаден от символите на руската държавност и руските православни традиции до такава степен, че започва да се пита в българсдки или в руски храм се намира ?!

Не е възможно митрополит Гавриил Ловчански да е толкова прост и неграмотен в канона, че да не е забелязал тези очевадни “подробности” по дарението. Борисов няма ли съветници по религиозните въпроси, които предварително да се уверят, че храмът наистина е построен в съответствие с българските православни традиции и канон (или е каращисан с някакъв азиатски кич), преди да го пуснат като дебил да реже лентички и да целува ентисиазирано нечистоплътни (финанасово и морално) митрополитски ръчички? Той може и да е прост, но българският народ не е прост или все още не е чак толкова прост, че да не забелsзва какво става ?

Категорично твърдя от доста време, че в момента тече ускорена подмяна на българските православни традиции с руски, която (Потресаващо!) не среща съпротива нито от страна на Българската православна църква, нито от страна на Българската държава.

Затова се обръщам към обикновените хора: Братя българи, не приемайте даровете на “данайците” от блатата, не вкарвайте в българските православни храмове тези езически символи на руската държавност, защото двуглавите мутанти са опасните “троянски коне” на руската имперска политика в България!

https://preview.ibb.co/ck5hTF/1.jpg

https://preview.ibb.co/bLcwoF/2.jpg

https://preview.ibb.co/eTyrNa/3.jpg

https://preview.ibb.co/dygBNa/4.jpg

https://preview.ibb.co/bJ9y2a/5.jpg

https://preview.ibb.co/nbCJ2a/6.jpg

https://preview.ibb.co/hrUy2a/7.jpg

18 мнения за “Бурените на плевенската русификация”

 1. В момента тов. шаренковая хвали плевенския “реформаторски” кмет, който русолизничи с покана към Путин да посети поредната си регионална колония. С такива “реформатори” комуняги и атакаджии не ни трябват.

 2. Никога русофилите не са обичали България. Сега ли да очакваме да проявят капка патриотизъм?!

 3. Провинцията оставена сама на себе си е загубена. Описаното го има и в много други градове. По Родопите и Кърджали е аналогично но с турски уклон.

  Трябва масмедия, телевизия или радио, с прозападна насоченост, което да дава гласност на материали като в блога на Иво и в някои други качествени електронни медии. Това не може да не е вече ясно на анализаторите в дясно. Защо такава медия не се случва обаче нямам отговор. Не е само от проблемите с държавните регулатори. С добър екип от прависти и солидни партньори всичко се постига.

 4. “Българската” “православна” църква, подобно на:
  – “българската” комунистическа “партия”;
  – “българската” милиция;
  – “българската” “държавна” сигурност;
  – “българскта” външна и вътрешна “политика”;
  – “българските” кадри образовани изрично в Русия да заемат Най-Важните постове;
  – “българската” история в учебниците;
  – “българската” музика дори:
  БЕ НАПРАВЕНА И ВСЕ ОЩЕ Е – Зависимо и Резидентурно Подразделение на Руската църква.
  Още по-конкретно казано – църковната Света Резидентура начело с Полковник-поп “Неофит”, е подчинена и даже емоционално свързана и зависима от Руската Синодна резидентура, командвана от Генерал-поп “Кирил” от КГБ.
  Само погледнете ВСИЧКИ заявления, решения, посещения и всякакви действия от последните няколко години – да не говорим от година 1944-а! Те всички са най-напред съгласувани с Москва.
  ДОКОГА – д о к о г а !

 5. SMS: Благодаря!
  Знам че го правите безплатно да отделяте от времето си и да ни осведомяване за пълзящата по всички направления русификация на България. Русификация естествено си има покровител: всички власти включително и синода. В нашата църква на ул Черковна също тук там се вкарват тези символи. Аз попитах попа, сравнително млад защо са тези символи и той ми отговори че руската църква правела дарения, пък и ни е шеф. Но на кой да се оплачеш? Фактите са че Българската църква е самостоятелна от последния вселенски събор (някъде около 1000та година) и след това няма друг вселенски събор. Така че по всички закони и канони БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА НЕ Е ПОДЧИНЕНА НА НИКОЯ ДРУГА. Спасението: ГЛАСНОСТ И ОБЕДИНЕНИЕ С НОВА РЕПУБЛИКА.
  Р.С.УКРАЙНА СПЕЧЕЛИ ДЕЛО СРЕЩУ ГАЗПРОМ ЗА 35 МИЛИАРДА ДОЛАРИ
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ” ГАЗПРОМ ИМА МОНОПОЛ ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ.

 6. От около 10 години вече ходя да се черкувам в католическа църква. Там, в храма, оставам сам с мислите си и Бог…Без усещане за златни “Ролекси” и луксозни “Аудита”, надзъртащи зад иконите.

 7. Явно,по-висш канон от руската държавност(дали пък не е рублата?)няма.С духовните водачи,позволили
  тази подмяна на ценностите,пътят ни към ада е лесен,сигурен и свободен.

 8. Темата е безкрайна за руската колонизация,но да добавя: Благодарение на борбата на Българския народ и трима духовници, един от които е ИЛАРИОН МАКАРИОПОЛСКИ ОТ ГРАД ЕЛЕНА довеждат до султански ферман от1876г с който се обявява за самостоятелна Българската църква и на службите не се споменава руския император и гръцкия владика. Но днес по служенията в неделя се споменава името на руския император. Изводите всеки сам да си направи.

 9. След всичко само си рецитирам “Стената” на Борис Христов…

 10. Картинката е ясна, този път т.н. двойни освободители няма да си тръгнат, поне докато не станат тройни такива. Паразитите са си намерили прекрасни гостоприемници.

 11. към GG:

  Миналия месец пътувах до Смолян. Само от Бачковския манастир до Чепеларе видях 3 руски знамена до пътя! Ужасно е!

 12. В Созопол от няколко години на всички църкви отгоре са изтипосани кичозни позлатени руски кръстове. Това не прави впечатление на никого.

 13. Към Тодоров:

  Моите спомени са по-отдавна. ДПС е проект на ДС и руските служби. Така че, не се учудвам че вече неприкрито покават и тази си зависимост. Да, ужасно е.
  По тази линия най-гнусното ми наблюдение тази година, е че на деня на освобождението и деня на будителите навсякъде в центъра на София пробутваха руски флагове наред с българските.
  В ход е усилие за пълна подмяна на историческата истина.

 14. Извинявам се не денят на будителите, а 24 май.

 15. SMS, GG, ТОДОРОВ и всички останали уважаеми колеги,

  “Усилието за пълна подмяна на историческата истина” е резултат на пълната пасивност и равнодушие на матряла към изнесените факти на агресивна русификация. И на пълния 100% комфорт, на който оставяме да се радват комун-милицейските изроди и рубладжийските паразити на територията на Задунайский Милиционеристан.

  Я да видим, когато ти предлагат наръч русски байраци на 24 май, какво ще стане, ако си вземеш от тях и ги мушнеш в зъркелите на безродника, дето ги предлага? Уверявам ви, всички предлагачи веднага ще се изпарят като роса.

  Рубладжийската паплач е подла, но страхлива. Един юмрук в зъбите, един шамар или една дръжка от русский байряк по чутурата – и с месеци няма да се мярка!

  Свидетелствам какво се случи на зарята на 19 февруари 2016. Някакъв лумпен щастливо и екзалтирано махаше с все сила един русскъй парцал – защо, и той не знаеше. Овцете около него се правеха, че не виждат. Милиционерите – и те, само гледаха да не доближава металната бариера. Един висок сух побелял мъж попита най-близкия милиционер, “Тоя докога ще го търпите да безчинства и издевателства, след като вече се знае, че Русия е помогнала за убийството на Дякона?” Фатмакът тъпо го изгледа и се обърна с гръб.

  Тогава човекът с 2 крачки отиде до лумпена. С дясната си ръка го сграбчи за топките, а с лявата го перна през гръкляна. Физиологичната реакция беше като при инфаркт – боклукът се сгърчи, а човекът го помъкна към близката линейка и само повтаряше, “Прилоша му, извинете”. Барабар с байрака. И пред линейката май му обясни къде ще завре въпросния байряк, ако се срещнат пак. За чест на снимащият ТВ екип – докато траеше екшънът, дискретно обърнаха камерата към официалните лица. Не можах да стисна ръката на този мъж, но този е начинът за разговор с рубляджиите путинкатропи. Може и с бренекета. Или сапьорни лопатки. Иначе лумпените скоро ще тръгнат и по домовете ни с русските парцали в ръка да ни “ограмотяват”.

  На Стопанина респект!

 16. Тревогата е сериозна.Миналаа година пътувах в Черна гора и ни показаха една чисто нова църква в центъра на Подгорица, строена както казаха от Русия, магистралите им били и от Русия, много пари от Русия и какво стана -опит за преврат от Русия и заговор за убийство на мин.председател, а сега и заплаха за членството им в НАТО.
  Та така почва се с подмяната на религията и се стига до преврат.Чудя се дали при нас преврата да не би да е успял ?Руските знамена са навсякъде.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.