Има и добри новини- Debati.bg на хоризонта

thumb296x233

 

 

 

Нова медия с продемократична насоченост се появи в българското интернет пространство. Събитието беше отбелязано вчера в Народния театър в София. Представено е днес във видеосекцията на сайта. http://debati.bg

Директор на Debati.bg е Микаела Въжарова(на снимката по-долу), дъгогодишен репортер в БТА и бивш заместник-главен редактор на в. “Демокрация”. В нейния екип преобладават млади журналисти, но сред поканените да сътрудничат коментатори е точно обратното ( авторът на тези редове е сред тях ).

IMG_6437

 

 

 

 

 

 

 

Издател на новата медия е Емил Стоянов.

Повечето присъстващи на откриването гости, сред които бяха президентът Плевнелиев и бившият премиер Филип Димитров, говореха с физиономиите си на познати в публичното пространство личности, че амбицията на новата медия е да използва потенциала на съмишленици от демократичната общност за целите на нейното разграничаване от тенденцията към посредственост и пошлост, която превърна журналистиката у нас в слугиня на посредствените и пошлите вкусове на силните на деня и техните олигархични кръгове.

Такава е теоретичната заявка. Практиката ще покаже как ще бъде осъществена тя.

IMG_6425

 

 

 

 

 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/otkrihme_debati_bg_/200034/

18 мнения за “Има и добри новини- Debati.bg на хоризонта”

 1. Изкам да споделя оптимизъм и надежда за по-добри времена,най-вече за смели и съвестни журналисти.Всичко добро е дошло от народните будители и пак така ще бъде.На добър час и практически успехи.

 2. Знае ли някой нещо повече за новата медия? Кои хора стоят зад нея? Нещо за усилията по създаването й, “мисията” й, както се казва?

 3. Най-после!
  Желая успех на апостолското дело!
  СВОБОДАТА ИСКА ЕКЗАРХ! НЕ ЩЕ КАРАДЖАТА!
  САМО ИСТИНАТА МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЧОВЕКА СВОБОДЕН!

 4. “Не се гаси, туй що не гасне!”
  Кураж по трънливия път!
  Успех!

 5. Успешен път!
  Ако опитаме да ги изредим, освен ИВО и Дебати, това са медиите още на ИЛИЯН, Дневник, Медияпул, ОФФ, Кафене, Култура, Фрог и още само малко.
  Да ги сложим общо 10. Но не повече от 20.
  А ако сложим общо “останалите”: това са над 99% от медийните сили: гени(т)алните списвания на “магната” Делян, на десерския блиц, уикенд, стандарт, монитор, сега, пик, политика, атака, зора … – не ми се продължава, Повдига Ми се(!) – включително на хартия и в нета, слагам ги 1000. Дори да са 500.
  Все още не’ам думи!

 6. Джеймс Клапър, предишният директор по националното разузнаване на САЩ:
  “Руската намеса в САЩ е голяма, скандалът Уотъргейт бледнее пред нея”.
  Да си припомним, че “скандалът” Уотъргейт, освен, че бе едно нищо (но подхванат от Американското законодателство както Трябва), бе ГАДНО използван от Русия да притисне Америка след 1972 г. и постигне победата във Виетнам. Правителството на САЩ изпадна в слабост, през 1973-1974 г. войната приключи с победа за съветските и виетнамските комуняги, а президентът Никсън подаде оставка през същата година.

 7. Новата медия ще противодейства най-успешно на проруската пропаганда ако нейн директор е Иво Инджев.А журналистите в debati.bg да се учат от него на професионализъм и гражданска доблест.

 8. @ Grigorov

  Изцяло споделям Вашето мнение и се учудвам, след като прочетох за целите и намеренията на новата медия, защо Иво Инджев не е неин директор? Или това са цели и намерения само на приказки, предназначени за “зарибяване” на читатели, а не на дело?

  Учудва ме и името на медията, чиито издател е братът на президента Петър Стоянов: “Дебати”, защото времето на дебатите отдавна е отминало, то беше преди около 30 години и днес няма какво повече да се дебатира нито за пътя, по който тепърва да поеме страната ни, нито е под въпрос пагубната роля на Русия в съдбата на България, която с планирано, азиатско коварство спъва страната ни по пътя на свободата, демокрацията и благоденствието.
  “Дебати” ми звучи малко като “и другата гледна точка”, любимият похват най-вече на “лафчис” медията.

  Обърнах внимание и на поканените за откриването на медията:
  приствието на президента Плевнелиев и Филип Димитров има емблематична, имиджова функция.
  Мен ме безпокои по-скоро участието на Георги Лозанов, Михаил Неделчев и подобни, защото, ако те са сред активните писачи и анализатори, ще овъртолят ясната позиция на медията по съдбоносните за нацията и страната въпроси в “изящната си словесност” и ще разводнят категоричните изводи от анализите в конформизъм и консенсусно мрънкане.

  Тъй като нямам време за губене, засега, ще продължа да се информирам за събитията у нас и по света предимно от ivo.bg.

 9. Дано не бъда упрекнат в черногледство и подозрителност, но ако новата медия е като телевизия “Европа” на Емил Стоянов в Пловдив, нищо добро не ни очаква. Телевизия “Европа” е толкова про-европейска, колкото ГЕРБ и Боко са “про” европейските ценности и успеха на дясното – искат само евтина имитация. Основното, което съм забелязал в “Европа” ТиВи е това, че не се свени да излъсква имиджа на Борисов, а и често манипулира в полза на др. Путин. Не съм сигурен дали Емил Стоянов все още е собственик, и доколко определя редакционната политика, но телевизията изглежда превзета от “умерени” русофили, промотира умело про-руската гледна точка май по всички въпроси – от енергийните проекти до ухажването на Тръмп, и в много случай е по-сервилна към Кремъл от БТВ, БНТ и другите обичайни заподозрени…

  Но предполагам, че е безсмислено да обяснявам очевидното, особено за интелигентната публика в този форум.

  Дано новата медия е различна.

 10. Нали не сте забравили , че Емил Стоянов беше европейски депутат
  от ГЕРБ.Филип Димитров при цялото ми уважение е на сгашния си пост
  благодарение на ГЕРБ.Петър Стоянов е толкова обтекаем , когато говори за ГЕРБ…Та какво очаквате,скъпи
  съфорумци.Един сал Иво Инджев дали
  ще стига?

 11. @SMS

  Прочетох публикуваното на страницата ‘За нас’. Там новата медия успя да загуби един читател в мое лице.

  Желая успех!

 12. Много-добра Новина! Това ми дава надежда!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.