Как в Русия духат борша

В интернет се завъртя един текст, завъртян така, че да не вземе да обиди с нещо обидчивите руснаци – например руската агресия срещу Украйна е определена в него  неутрално като “събитията” . Познавателното четиво е за нещата, които се предполага, че не знаем за Русия ( да им имам самочувствието на анонимните автори!).

И наистина, моя милост научи прелюбопитната подробност, че в руските ресторанти вече не предлагат борш, а същото нещо, наречено обаче вече супа от цвекло, защото боршът се свързва с Украйна.

Unknown

 

Малоумно по отношение на “Малорусия”? Напротив, напълно в духа на кремълската кръчмарска логика.

Ако не знаете- Украйна нападна вероломно Русия с лилави човечета ( в цвета на цвеклото), възползвайки се от хаоса в Москва по време на протести, предизвикани от отказа на Китай да изкупи и останалата част от Сибир, т.е. повече от 70 на сто от територията на Русия ( макар това да предстои неминуемо). После Украйна организира мълниеносен референдум на заграбената руска терирория и я анексира, подстрекавайки украинското малцинство в Русия да грабне оръжие и да започне бойни действия срещу законната руска власт чрез украйнско опълчение, въоръжено със самоделни танкове, артилерия и ракети, способни да свалят малайзийски пътнически самолети.

Е, как да не забрани тогава Русия борша като такъв?

По този повод смятам за редно в Русия да забранят и Киевския котлет ( от пилешко ли беше или от свинско- вече съм забравил кой беше Московски и кой-Киевски, толкова непростимо се бяха слели в една съветска симбиоза в менюто на ресторант “Крим” в София).

НА СНИМКАТА: Ресторант “Крим” в София – празен, както му се полага поради закономерния бойкот на русофилите, настояващи да се казва вече “Кримнаш” 

83a8cf7e5d2d146adb93ecf2152c4b32

 

Ще бъде добре и напълно основателно руското посолство да връчи протестна нота в София срещу факта, че все още изобщо има такова нещо като ресторант “Крим” в българската столица. Истинското му название вече трябва да е “Кримнаш”. Още по-сладко ще бъде с тази задача да се заеме палавата Мария Захарова, която обича да танцува казачок в качеството си на говорител на външното министерство напук на всички врагове, които си мислят, че в руската дипломация работят само някакви си кисляци ( като посланик Кисляк във Вашингтон, който вгорчи живота на президента Тръмп с изтеклите в медиите пикантни подробности около контактите му с обкръжението на милиардера-президент).

Преди всичко обаче е време Русия да се преименува на Ия, защото Рус е названието на онова държавно образувание в Киев, от което векове по-късно възниква руската империя ( по времето на Петър Първи в началото на 18 век). Преди това тя е била Московия. Ако се премахне Рус в знак на протест срещу украинската агресия, остатъкът Ия ще бъде кратко и ясно описание на истината: Империя, съкратено Ия.

Друга империя в наши дни не съществува и като се каже империя, се подразбира именно държавата със сложното и компрометирано от украинските агресори название  Руска федерация, съкратено Русия, за да стане още по-кратко на Ия.

А пък ние, като истински братушки (само на руснаците, а не на някакви си украинци, които всъщност са били мнозинство сред воювалите и загивалите в Руско-турската война 1877-1878 г. поданици на руската империя), ще изтрием названието Трети украински фронт от аналите на историята, в която пише, че точно той е освободил България за втори път – този път от българите, неугодни на Москва през 1944 г.

Аналите, както е известно, трябва да се изтриват периодично ( Решетников не случайно препоръча “чистка” на елита у нас, припомнят анализатори). Това е актуално хигиенно изискване за позата партер, в която днешната българска власт е застанала спрямо винаги готовите да ни освободят по всякакъв начин вечни наши освободители.

11 мнения за “Как в Русия духат борша”

 1. Поздрави на ИВО за чудесния стил и point, както се казва!
  Много по-гъст от борш.

 2. При повече интерес:
  “Съживяването от Путинския Кремъл на Доктрината Брежнев”:
  Повече слабост и зависимост за другите, повече величие и влияние за Русия.
  САЩ и Западът са виновни за Всичко, Русия е невинната.
  Русия Не се бърка никъде, но трябва да е световна сила. Затова тя има свои “законни интереси” и “пълен суверенитет”.
  Да де, като в Крим – никой да не я закача – и всичко МОЖЕ да става нейно.
  СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС.
  Брежнев – Николай втори или Четвърти – Александър Пети.
  Имената НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ!
  https://imrussia.org/en/the-rundown/media-must-reads/2812-renewed-brezhnev-doctrine,-politicization-in-russia,-and-the-kudrin-program

 3. Украйна нападна русия с оръжие за масово поражение ‘Борш.’ Мъкааа, да я разпарцалосват тая русия китайците веднага, че водкаджийте освен да гоbроят идиотии и да творят гадости по света на друго НИЩИЧКО не са способни!

 4. “Портрет на руския “освободител”: Кой е всъщност фашист?”:
  Украински сарказъм.

 5. Е, няма такова четиво! Да, ама НЕ!
  БРАВОООООООООООООООООООООООООООООО!

 6. Те. рашите минаха от борш на “Бояришник”.Такива са руските изобретения – смъртоносни.

 7. Специално за психорусофоба Иво Хаджиев!
  От Холандски сайт .
  Кой е най голямата угроза за света 2016 Г.

  https://youtu.be/9uLrFc9zCTM

 8. Към Slavomir Vesov
  s.vessov@gamail.com:
  Кой е “писохорусофоба ” Хаджиев не знам- но явно това ти е нивото на общуване ( по отношение на фактологията също).

  От холандски сайт ли си преписвал? Аха, ясно.
  Хоранците, които пет пари не дават за руските простотии и никога не са били окупирани и мачкани от руснаци, наистина заслужават да им се каже, че вероятно нищичко не знаят за Русия. Нормално. Но на българчетата, които са доста по-добре информирани по темата, да им се каже “ей сега ще ви отворя очите” е въпрос на лично нахалство от страна на преписвача от холанския сайт” и пригаждащ”изненадите” за руската действителност като за българска публика.Това си е признак за авторска тъпота на преписвача. Видна е и от обръщението към “Хаджиев”.
  На български се казва заплаха, а на руски е “угроза”. Понимаеш?

 9. ТАВАРИШТ SLAVOMIR VESOV, КОЙ автомат е най-продаван и ПОДАРЯВАН през 20 и 21 век? Заедно с другите РПГ-та, ПЗРК? Кой подаряваше с “братска помощ” хиляди танкове , ракети, оръдия в Сирия,Виетнам Африка,Куба, Чили, Ирак,Либия….?
  Този пропагаден филм на путлеристката шпионска централа РИСИ си го гледай за лека нощ, заедно с началника му Решетнико, който сега е свободен , защото е пПутлер го уволни , заради опита за преврат в Черна гора.

 10. Родство украинцев и россиян – это миф, ничего такого нет даже на генном уровне. Как пишет “Украина молода”, еще в 2012 году группа экспертов-международников в области генетики под руководством мирового светилы Питера Фортстера из Великобритании с применением новейших технологий провели масштабное генетическое исследование жителей всей Украины, передает “Диалог. UA”.

  По результатам выяснилось, что концентрация гаплогруппы хромосом, которую ученые идентифицируют как унаследованную от ариев, выявлена у 53% украинцев. Было установлено, что когда эта народность проживала на территории Украины, среднегодовая температура очень резко упала на много градусов, это привело к страшному похолоданию и очень отразилось на человеческой популяции.

  Выжили только те, кто имел ген “молочной толерантности”, то есть способность человека пить и переваривать молоко. Именно этот продукт и позволил цивилизации продолжить свое существование. По выводам генетиков, в Европе было только два места, где люди могли тогда спрятаться от холода: Украина и Иберийский полуостров. В то время территория РФ была покрыта льдом, и на ней не существовала человеческая жизнь.

  Результаты таких масштабных исследований дали ученным основания сделать вывод, что “украинцы – предки европейцев (праотцы), а территория современной Украины – это колыбель белой расы нашей цивилизации сегодня”. Кроме того, известно, что у 20% украинцев ДНК имеет гаплогруппу хромосом, которую ученые характеризуют как трипольскую. Что касается россиян, то показатель их гаплогруппы хромосом, унаследованный от ариев и трипольцев, по сравнению с украинцами крайне мал.

  Кроме того, указывается, что данные про российскую национальность и этническое происхождение россиян – миф. Ученые установили, что генетично россияне не восточные славяне, а фино-угро-татары. Также разрушен миф и о том, что украинцы, белорусы и россияне составляют отдельную группы восточных славян и являются “генетически братскими народами”. Выяснилось, что из этой группы единственными славянами в полной мере есть только белорусы.
  Автор: Александр Пархоменко Дата публикации: 3/30/2017 05:50:00 ПП

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.