Кои точно са обратните в България

Най-разпространеното ( и относително “невинно” като обида) определение за хомосексуалните у нас е, че са “обратни”. Кои обаче са наистина обратните в по-широкия смисъл на думата, когато говорим за течения, политически тенденции, нрави и принадлежности към една или друга цивилизация с нейните разбирания и ценности, сред които за едни търпимостта към различния е културно достижение, а според други ( в Евразия и прочее неевропейски пространства) – обратно.

Вече отбелязах, че в българската политика всичко е обратно на британската и това е обяснението защо там не минават българските номера с купуването на гласове. Там, както и навсякъде в страните с демократични традиции и вековен плурализъм на мненията, левите са привърженици на разкрепостеността, включително по въпроса за отношението към хомосексуалните ( за които отдавна е доказано научно, че са такива по хормонални, а не по някакви други причини, каквито им се вменяват).

У нас е обратното. Десните ( от ГЕРБ) , които са на власт, доколкото се заявят като хетеросексуални в дясно, поради животоспасяващата за тях европейска партийна подкрепа, се чувстват принудени да се правят на толерантни. Докато левите не крият, че са на обратното мнение- на обратното спрямо левите в същата тази Западна Европа.

Би било интересно някой да се престраши ( или пресрами) да попита за мнение по въпроса шефа на евросоциалистите Сергей Станишев. Родом е от България,  но духом е заставал не веднъж на проруски позиции- дали и този път споделя руското отношение към хомосексуалността, изразено от Путин в негово интервю за Оливър Стоун, в което изригва “ не бих се изкъпал с Гей” . Не става ясно дали не би се изкъпал от страх, че не би устоял на евентуално изкушение или “само” от нетърпимост към различния, който едва ли се различава по външни белези по нещо съществено от анатомията му. Ако е от страх- ясно…Но ако е от чиста омраза към неизвестното, за такива случаи има германска поговорка: “селянинът не плюска онова, което не познава” ( “was der bauer nicht kennt, frisst er nicht”).

Да повторя: консерваторите по света са скептични към “обратните”, а левите- обратно, приемат ги за сродни души заради схаващането, че са нещо като бунтари по рождение срещу онази природа, която се смята за “правилна” от консерваторите. Тук е обратното.

И понеже основният “аргумент” на самозваните борци срещу “обратните” ( и) у нас е, че те ни навирали тяхната сексулност в очите, да попитам по въпроса за навирането: не са ли точно екземпляри като Путин и Борисов, които комплексарски навират не на някаква шепа зяпачи, а на милиони хора по света своя мачизъм чрез официално разпространяване на своите напомнани с тестостерона на фотошопа снимки “по мускули” ( за Сидеров и неговите ексхибиционистки традиции в това отношение дори не искам да споменавам пак).

Unknown-1

Путин например така го пудрят по снимките , че се опитват да измамят аудиторията с евтини трикове от рода на това, че го качват на гърба на малко конче, за да изглежда голям.

Unknown

 

За качването му на високи токове, което явно си е негов личен избор и едва ли е “хрумване” на ибрикчиите от свитата му, да не говорим.

Знам едно: който стои здраво на краката си, на позициите си като мъж ( или като жена) и като човек изобщо; който е доказал хетеросексуалността си в живота в това отношение където е най-важно ( чрез възпроизводството си в тандем с любимия партньор), не се притеснява от “обратните”. И обратното: несигурните в себе си, да не кажа латентните обратни, са най яростни в крясъците срещу цветните хора, които веднъж в годината си правят карнавал, за да се присмеят на предразсъдъците, а и на себе си дори ( защото да се накичиш гротекстно в рамките на подобен парад не е обичайното всекидневно състояние на тези хора, които търсят самоиронията и сарказма като отдушник на принудата да се стаяват през останалото време). Иначе казано, веднъж годишно си позволяват да “свиркат в гората”  на враждебността, да се изплезят чрез тяхното си “не на страха”. Да, не всеки е Айнщайн, чиято изплезена снимка се приема за проява на ексцентричността му. Но на кого пречат чак пък толкова неговите подражатели в това отношение в деня на един карнавал?

А, да не забравя най-любимия от любимите упреци срещу шареното шествие: то щяло да разврати децата ( щото ние възрастните няма да се дадем лесно, но дечицата, ах тези глупави създания!). Нима? Наистина ли някой вярва сериозно, че клоунадата, разигравана от едни младежи, ще възхити мигом подрастващите и ще ги накара да си боядисат лицата, да си разбълникат и потиснат хормоналната буря, напираща по естествен начин в телата им , за да станат като онези какички и батковци?

И един съвет от доказания чрез 5-те си деца мъж и проверен чрез многобройните си уволнения като  хетеросексуален автор на този текст към жълтурковците сред писарушките, които просто вият от ярост към общността на хванатите за ръце в деня на техния карнавал “обратни” : когато престанете да плюскате сребърниците, които ви подхвърлят и спрете да ни навирате в очите и ушите обратните ни политици – “по мусукули” или “само” в сладострастни пози на тяхното мнимо величие, тогава ще имате основание да се правите на пазители на морала. Преди това, т.е. сега, сте просто едни объркани, обърнати към копанята с корупционната каша мутри.

Защото, по аналогия с казаното от Антим Първи на граф Игнатиев ( “вие добре ни освободихте, но от вас кой ще ни освободи”, така и в случая с нашите “осбободители” от “еврогейското влияние” може да се перифразира: “ вие добре виете срещу еврогейовете, но от вашия вой как да се спасим, като сте плъзнали навсякъде – далеч по-шумни сте и със сигурност сте несравнимо по-агресивни в рамките на вашия целогодишен карнавал на маршируващата под московска музика путининстки парад на безсрамното чуждопоклоничество”.

Unknown

10 мнения за “Кои точно са обратните в България”

 1. Тази обратност тук, по всички направления – не знам кога ще бъда отживяна поне наполовина, поне от половината общество.

 2. Въпрос: И как завърши Великата Руско-Сръбска операция да „Изстърже” Черна гора от НАТО? Подривната, шпионска операция, не посвенила се дори за Преврат и Кръв?
  Отговор: Завърши с един голям Среден пръст за Русия. Пръст за между Онези бузи.
  По-точно, тя ПРИКЛЮЧИ ОКОНЧАТЕЛНО днес сутринта, 9 юни, когато Черногорците издигнаха достойно националното си знаме в Брюксел. На церемонията бе същият този Джуканович, който трябваше да бъде Премахнат.
  И както казва един от тях, на чист черногорски и чист английски език:
  „За нас е чест и гордост – Mi Smo NATO”.
  Отново Шчи за казаците: докато не изтрезнеят от агресивните си опиянения.
  И пример за Сърбите!
  (Спомняме си, през 2015 г. държавният секретар Джон Кери дойде в България и Оттук предупреди „Русия да не закача Бълария”: иначе казано, от ЦРУ информацията още тогава е сочела на американското правителство за поредните московски „братски” намерения из Балканите!)

 3. ОБРАТНИТЕ са двамата голи до кръста мачо-вци и техните фенове по света и у нас.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. И в Словакия обратното е нормалното.
  Но там май повече не го искат.
  Протестът в Словакия е вече 5-и ден. Срещу корупция, криво-съдие, липса на реформи.
  Искат оставка на министъра на вътрешните работи, свързан с големи фирми в имоти и строителство, и измами покрай тях. През април пак я искаха, той не я подаде, и сега пак са навън – 10 хиляди души само за един ден. Искат и оставки на ръководството на полицията. Начело са Гимназисти и Студенти – бъдещето и съвестта на нацията.
  http://www.dw.com/en/thousands-turn-out-for-anti-corruption-protest-in-slovakia/a-39123092
  http://atfp.co/2rduHU3

 5. Самата демокрация налага принцип на мандатност и сменяемост на “елитите” в изпълнителната , съдебната и законодателната власти. А още повече и в “четвъртата власт” – пропаганд……, пардон! – “медиите”.
  Въпросите за някакво “харесване”(особено пък физическо!) се обезмислят , когато на всеки 4 години властта се сменя! Като подбора за служителите ,които се назначават за тези няколко години, се извършва по политическите и интелектуалните им възможности , а не когато са дибидюс. Дибидюс се прави подбор , за други “цели”.
  Като примитивните ексхибиционични “фотосесии” и “мачистки” комплексарщини не влизат в никакви “критерии” за влизане в нито една от властите. Влизането в политиката изисква идеи, а не показване на телеса. Те подхождат за инфантилно “перчене” по всякакви състезания и шоута по бодибилниг(или нескопосаното им имитиране, поради невъзможността на съответните индивиди да постигнат някакъв “успех” в тях!).
  Липсата на всякакъв политическо образование, опит и знания, не могат да се “компенсират” с псевдомачистки “постижения” пред платените пропагадни камери и рупори. Това се потвърждава и от постоянното 30-годишно присъствие във властта на Путлер. Което през последните 17 години “укрепваше” с дресирани “мачистки селфита”. В НРБ също се стремим да не изоставаме от него. Винету е горещ “последовател” в това отношение на кагебисткият тиловак от ГДР.

 6. И дърта консерва като мен се подписва под всяка дума на този ВЕЛИКОЛЕПЕН текст на ИВО!

 7. Никога не съм съдила хората за техния ръст или тегло,но нямам търпение да видя испанския крал Felipe VI с Путин.

 8. ДО AWACS
  Благодаря за линка за Черногорците и достойното им представяне в Брюксел.За разлика от наште мишоци, дето канят пак Путин – пътя да си хванат , дано.
  А статията е великолепна ,особено на фона на снимките на двамата комплексари.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.