Президентът Радев потвърди решението на БСП да покани Путин за 3 март догодина

На 29 май крупната партийна фигура Деница Златева обяви от името на зависимия от БСП президент Румен Радев новината, че той е поканил Путин в България именно на 3 март догодина ( някои фактори от изпълнителната власт, като вицепремиерът Томислав Дончев, изразиха след това скептицизъм във връзка с факта, че петата колона на Кремъл очевидно не “бръсне за слива” растението ГЕРБ). https://ivo.bg/2017/05/29/сервитьорите-на-путин-пак-му-резервир/

Десет дни по-късно след партийното съобщение на БСП се видя сега, че  петата колона на Москва кара президентската теснолинейка и е права да изпреварва дори намеренията на Радев в своята праволинейна информираност по остта София-Москва. Петото колело във властта Дончев се е изказал неподготвен за тази очевидност.

Президентът Румен Радев потвърди днес, че ( ще да ) е поканил Путин.

От президентското потвърждение става ясно, че неговите другари, които го катапултираха по руската писта в надпреварата за президент, са знаели неговите намерения да покани Путин, когото той още не бил поканил, но се канел да го направи.

“В най-скоро време ще имам разговор с руския президент Владимир Путин и ще го поканя в България за тържествата по повод 140-ата годишнина от Освобождението на 3 март догодина”, съгласи се с Деница Златева седмица и половина по-късно пред БНТ Румен Радев днес.

Куриозно от гледна точка на пропагандната каша в главите на петаците от петата колона ( по аналогия с шестаците от ДеСе в НеРеБе,  борещи се срещу “идеологическата диверсия”), е да се прочете как платените пропагандатори на Кремъл оплетоха конците в задъханото си съгласие да услужат на господарите си.

Сайтът “Епицентър”, информиран от първа ръка  медиен глашатай на Кремъл, изпреварващо осведоми на същия онзи 29 май ( съгласувано с новината на Деница Златева), че руският президент е приел поканата “двамата да бъдат патрони на честванията за 140 годишнината”. Доразви я с конкретизацията, спестена от Деница Златева в телевизионнат й изява, че поканата е била изпратена от Радев преди месец. Похвали се с информираност, направо издаде др. Радев.

Сайтът след това разпространи лъжата, пусната от руския посланик Макаров, която слугите му не могат да не повторят – Путин не не бил посещавал България от (почти) десет години ( в случая “почти” е принос на “Епицентър”).

Сайтът, който е една от емблемите на кремълската хибридна информационна война срещу България, надскача собствената си лилипутщина с твърдението, че Путин за последно бил в България “в качеството му на премиер през 2008 година и то по покана на премиера Борисов”.

Това изречение има нужда от усмирителната риза на фактите.

1. Путин наистина триумфира в България през 2008 година, но в друго качество и преди епохата на Борисов.

2.  Поканен беше от своя слуга Първанов.

3. Бойко Борисов не беше премиер през 2008 година.

4. Путин беше президент през 2008 година, а не премиер.

5. По формална инициатива на премиера Борисов началникът му Путин наистина се самопокани и посети България, но като премиер. Но не през 2008 -ма, а на 13 ноември 2010 г.  Путин получи тогава подпис за “Южен поток” и кученце като символ на Борисовата преданост. Бях на “Орлов мост” ( на снимката от мястото на събитието) сред шепата протестиращи, които посрещнахме кортежа на “високия” гост от Русия – БНТ се осмели да ме интервюира и успях да се обоснова с две изречения в ефира защо съм против неговата визита. https://ivo.bg/2010/11/13/той-ще-ни-зароби/

ivo_indjev

6. А че президентът Плевнелиев, прекарал на поста общо 5 години, е причина Путин да ни лиши ( почти) цели 10 години от благоволението на посещенията си , оставям на първолаците да оценят като задачка от класата на онези, които се решават в детската градина.

След този коментар прилагам фактите от епицентралния информационен делириум ( обратното щеше да е същото).

 

“Деница Златева: Путин идва на 3 март у нас за честванията на 140 г. от Освобождението на България

 29 май 2017 | 10:31

Според информация на Епицентър.бг руският президент е приел поканата на българския президент Радев двамата да бъдат патрони на честванията за 140 годишнината от Освобождението на България. Българският държавен глава е изпратил преди месец писмо-покана до Владимир Путин и е получил утвърдителен отговор. Путин бе в България за 125 – и 130 – годишнината от Освобождението ни.

Последното посещение на Путин беше в качеството му на премиер през 2008 година и то бе по покана на премиера Борисов. Вече почти 10 години, откакто Путин е президент, не е имал визита в България. И основната причина за това е поведението на президента Плевнелиев и яростната му антируска политика“. http://epicenter.bg/article/Denitsa-Zlateva–Putin-idva-na-3-mart-u-nas-za-chestvaniyata-na-140-g–ot-Osvobozhdenieto-na-Balgariya/128507/2/0

 

13 мнения за “Президентът Радев потвърди решението на БСП да покани Путин за 3 март догодина”

 1. ДГД от една долна, мръсна гад!
  Предлагам по случай векожният юбилей-3март 1918г. когато болшевишка Русия капитулира пред Германия, Австро-Унгария, Турция и България да поканим Меркел, австрийският канцлер и Ердоган.
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=15595&rid=154
  И не забравяйте.
  Всеки който има възможност да дойде на 14 юни от 18.30 ще има нов Марш за европейско правосъдия в София пред Съдебната палата. Датата е култова в най-новата ни история-началото на големите летни протести през 2013г. срещу моделът КОЙ.
  http://terminal3.bg/marsh-za-eu-pravosydie-2/
  Специално за случая набивам мекият от френско-испанската граница за да стисна и ръката на Стопанинът на БЛОГА НИ и всеки от коментаторите който успее да се включи. Колкото повече-толкова повече.

 2. “Генерал(ният)” ()резидент на няколкото все още летящи савецки МиГ-ве няма друг разрешен ход на действие ,и му остава само да козирува на назначилият го с лична си “благословия” и ЗАПОВЕД , и негов единствен главнокомандващ, макар и смо майор от КГБ. След като и не си е назначил никакви нормални съветници , а само потомствените савецки лакеи от хибридната терористична шайка БКП и ДС, които само изпълняваха плана на Решетников по инсталирането му ,като и.д. ()резидент на НРБ.
  П.П. И след като пильота е тръгнал да чества годишнина от поредната Руско-турска война, трябва да покани и държавните глави на народите участвали в тази война – Румъния,Украйна,Белорусия,Полша,Литва,Финландия,Естония,Латвия……….Макар и да са били под руско робство и тиранство през 1878г, сега са независими и свободни и благодарение на Брест-Литовският мирен договор, който слага край на Първата световна война за империалистическа Русия, и с който царство България става ОСВОБОДИТЕЛ на тези народи от вековното руско робство, и така частично се отблагодарява на тези народи за участието им във войната от 1877-78г. срещу Османската империя. На 3 МАРТ 2018г. се навършват не само 140 години от Руско-турската война, но и КРЪГЛИ 100(СТО)години, ВЕКОВЕН ЮБИЛЕЙ, от Брест-Литовският ОСВОБОДИТЕЛЕН мир за тези поробени държави. Няма ли “просветеният” ()резидент на НРБ да отбележи и този КРЪГЪЛ , ВЕКОВЕН мирен договор???

 3. И това след наглата обида на 24 май! НАРОДЕ?

 4. – Липсата на духовни ценности – това е обърканото на българина, а те са най-важното. България е една и съща държава, в която живеят две различни нации. Две паралелни общества, и двете говорят на български, но не се разбират. Едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а другите се мъчим да бъдем българи. Това състояние е резултат не само от последните 60 – 70 години. То е породено от момента, когато България става някаква допълнителна, досадна пречка пред домогванията на Русия да завладее Цариград, Босфора и Дарданелите.

  Всеки завоевател, като си изработи своя план, търси в териториите, които смята да обсеби и прегази, някаква петта колония. И от тук започва едно масирано финасиране на среди, които да виждат в московския самодържец някакъв освободител. Почват да го канят, да го търсят, а на него целта му е да ги зароби. Това всъщност е цялата история на България. Тя не е борба между революционери и някакви привърженици на османското владичество, не е борба между либерали и консерватори, не е борба между левица и десница. Тя винаги е борба между някакви български сили и платената агентура на Русия. Това е нашата история. Страшното е, че българинът не може да разбере това положение, защото от крехка детска възраст, включително и на моя милост, ни се втълпяваше един русофилски, което означава – противобългарски, прочит на собствената ни история. Ние сме разделени на две нации, защото не можем да бъдем едно.

  Питат ме избиратели – не трябва ли в Европейския парламент да защитаваме националните интереси на България заедно, всички български евродепутати? Отговарям им – как да защитавам национален интерес с Ивайло Калфин от БСП и с Димитър Стоянов от „Атака”, когато за тях националният интерес е България да бъде троянски кон на Русия. Аз не мога да бъда с тях, в друга посока е моят национален интерес. Затова казвам, че сме две нации в една държава.

  – Каква е перспективата на тези паралелни нации?

  – Националната идентичност е продукт на дългогодишно многовековно развиите. Надали нашето поколение ще успее да види ясни резултати, но трябва да работим в тази насока, да накараме българина да прогледне, да осъзнае кой е и каква е националната му идентичност. Ако се върнем назад в историята, имали сме подобни случаи. Когато Борис Първи решава да наложи християнството като официална религия, знаем какъв бунт и съпротива се надигат и колко жестоко са потушени. Повече от век по-късно, едва св. Иван Рилски с примера на своя живот убеждава по-голамата част от българите, че не са сбъркали като са станили християни. Колко много време е трябвало да мине, за да осъзнае народът покръстването.

  Слава на Бога, светецът и днес продължава да се тачи. Със своя пример, със своята проповед и личен живот той е убедил сънародниците, че са поели правия път на вярата. Това трябва да се прави и сега – да търсим новия св. Иван Рилски, или новия Моисей, който 40 г. е водил народа си в пустинята, докато умрат всички родени в робство, за да намерят Обетованата земя. 20 години вече минаха, сигурно са ни нужни още 20.

  – А имаме ли водач?

  – Така ме попитаха след една моя лекция и студентите ми от Нов български университет. Отговорих им – вие сте най-подготвените, търсете го, вижте го.

 5. Епицентър е част от Информационната Война на Русия срещу България, включваща още всички страни от ЕС и НАТО. Тази война в днешния й вид се води още от 1917 г. и нарича днес “хибридна”, без принципна разлика. Целта е ново и ново подчиняване, пласиране на лъжи, убеждаване в руско православно-славянско “братство” (като за Украйна, Черна Гора, Грузия), убеждаване в български “русофилизъм”. Поради това, той е и част от мрежата на Кремъл-КГБ, която “движи” тия неща, включително и троловете по света. Само като се загледа човек в текстовете и се вижда техния характер, както се вижда и “списването” им от руснаци и българи в Русия – ПРЕДАТЕЛИ – на ясла на КГБ.
  Поради всичко това, такива издания биват информирани веднага по тази мрежа за първите новини: “изпреварващо” ги имат и разпространяват, с източник същия този Кремъл-КГБ. И оттам – право в ушите на Петата колона тук.

 6. И даже нещо повече. Въпреки, че по същество не казва нищо ново от времето на псевдодебататите с Аецка. Гори от желание да се снемат санкциите на любимната МУ матушка военният пенсионер, РЕЗИДЕНТ Хвърчилков. И подчертава, стига да имаше и най-мизерният шанс да сполучи би го направил с кеф.

  Президент Болгарии Румен Радев заявил, что готов поддержать отмену антироссийских санкций, но сам этот процесс инициировать не может, передает РИА «Новости».
  «Я с удовольствием поддержу любые действия по отмене этих санкций, но должно быть понятно, что президент самостоятельно не может инициировать подобные действия», — заявил Радев.
  По его словам, механизм ЕС построен таким образом, что даже одна страна может запустить процесс отмены санкций, и рано или поздно это произойдет, так как взаимные ограничительные меры приносят только вред.

 7. Слугите на болшевиките в България отново изпълзяха на припек! Жалко за страната! С този “президент” и с този “премиер” България е обречена на мизерия и лизане на подметки на руски ботуши.
  Мираж остава европейското благоденствие на което се радва ЕС, макар и формални негови членове!!! Българският народ си е мазохист!

 8. Пристигайки в България тов.Путин ще предизвика буря.Ще има достатъчно противници,но да не забравяме,че поклонниците му не са по- малко и са съвършено безмозъчни.Нашите управляващи ще изобретят някоя глупост за отклонение и разбиване на недоволните от посещението.За сметка на това ще се намерят желаещи за аплаузите срещу сандвич и бутилка мин.вода.Що знамена,що плакати ,що лиги и сълзи има да видим.Само почакайте!Но лошото(което мен ме влудява)ще бъде да чуем заключенията на Захарова.Но нека посмеят-мъжът на Деса и големият евроатлантик,трафикант и спортист(защо ли е заприличал на трикрилен гардероб?)Бойко Б.Надявам се това да сложи началото на последваща пълзяща изолация на България!Понеже българска глава лесно не увира.
  ППМоже да се пошегувам с някой позив в смисъл:”Не се радвайте на Путин,за да не тъгувате по европейските си пасорти”,ако до тогава ФСБ не се принуди да намери някой по-переспективен от него

 9. Голям СРАМ ще берем с тази нахална самопокана на Путин точно по време на Председателството ни в ЕС!

  То ще бъдат празнични концерти с частушки и пляски по всички телевизии, то ще бъдат военни хорове с катюши и маршове по площадите ни, тържествени поднасяния на венци под път и над път, откриване на нови паметни плочи и мемориали, че досегашните са ни малко, за да се демонстрира на слисаните европейски чиновници “КОЙ командва в България”! На всички европейци да стане кристално ясно, че в България командва не фуражкаджията Радев, още по-малко мутроидния милиционер, чучнат за министър председател с дистанционно управление директно от кабинета на кремълския психопат.
  Това ще бъде “културната” програма, съпътстваща българското председателство, а българският фолклор и прочутите мистериозни български гласове ще бъдат вмъкнати в часовия пояс някъде между 3 и 5 часа сутринта, колкото да се затворят устата на русофобите!

 10. Андрешко Радев, точно по средата на българското председателство ще остави “лошия бирник” Европа по средата на блатото

 11. Нали затова го избраха този безмозъчен шапкаджия.Да си посипят главата с пепел, тези които гласуваха /на практика/ за Путин.Естествено е , че пионка, зад която е Решетников , няма какво друго да направи.И не само руските служби, ами и жена му, която по Конституция НЕ Е Първа дама, го командва.Последната им изцепка е присъствието и при Папата.
  С една дума българите , за съжаление, като болшинство,гласуваха за Петата колона на Русия у нас.Не можем ги стигнем черногорците.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.