Стокхолм вярва на сълзи, но за братушка има прошка

Интересен вариант на популярната игрословица по повод липсата на справедливост в правосъдието “ за кокошка няма прошка, а за милиони- няма закони” се разиграва пред очите ни и зад гърба ни тази седмица, преминала под знака на “знаковата новина” , чийто подтекст е : “ И ШВЕДИТЕ СА ИЗРОДИ, СЪЩО (като нашенци) РИТАТ ЖЕНИ”.

Няма да чукам на отворената врата на българската чувствителност и с лекота ще се присъединя към основателността на медийното любопитство към казуса с този истински нордически изрод, изритал с нищо непредизвикала го българска камериерка. И все пак, на фона на подобните случки с българско участие в Берлин и Бургас, където нашенски изроди по подобен начин не само изритаха, но и предивзикаха счупване на крайници на две жени ( германка и българка), историята намирисва на казуса в журналистиката “човек ухапа куче” , който се възприема за новина, ако не и за сензация.

И знаете ли с какво  още хиперактивността на медиите в отразяването на гадното деяние изглежда съмнителна? Ще ви кажа: с факта, че паралено в почти пълно медийно затъмнение остана друг подобен случай. Съдете сами дали не е и обществено по-опасен.

Става дума за руския гражданин Владимир Сахаров, който вилня с нож в друг български курорт, в Хисаря. Напил се ( като шведа), размахал нож в лицето на лекарка от “Бърза помощ”, която сам повикал и заплашил да я убие, когато се явила на адреса на притежавания от него имот. После направил същото ( с ножа) и по отношение на дошлите да я спасяват полицаи. Случаите са “като две капки вода”: двама чужденци с агресвно поведение в два български корорта, но единият “не е интересен” медийно.

Как ви се струва? На мен ми се струва не по-малко скандално. Или от един пиян братушка в България нещо подобно се очаква и поради това случаят не е достатъчно сензационен? Къде са снимките на руската мутра? Или не е достатъчно скандално деянието му, за да се запознаем с него в под(р)обни детайли, та трябва да гледаме само шведската мутра как плаче и се самосъжалява сега?

Оставям да юристите да преценят дали ритникът на шведа е престъпление от по-остър характер, от размахването на острие със заплаха за убийство на длъжностни лица, включително униформени представители на българската държава. Не бих се наел да правя класация. Но че е очевидно “асиметричното” медийното отразяване на престъпланията, се подписвам с цялата си клавиатура.

Намирисва на липса на желание да се открива “приятелски огън” по братушката, докато пришълецът от  Швеция отвсякъде си е за разкостване, бидейки гражданин на най-малко корумпираната държава в света, на една от страните с най-висож жизнен стандарт и традиции в пацифизма, социалната загриженост и прочее недостижими за нас образци на развитата цивилизация.

Впрочем какво да се чудя. Същото се получи и по отношение на нацистките поздрави, с които чрез стари снимки лъснаха съвременни дейци на управлението. Единият беше принуден да подаде оставка от висок министерски пост в отбраната, а другият беше хоспитализиран ( с хиперотония или нещо подобно от притеснение след като медиите го притесниха).

Същевременно от няколко дни се разчу, че съветник на русолюбивия ни президент Радев също се е превъплащавал като националсоциалист, при това в образа на самия Хитлер.

пламен узунов-нацистки поздрав_2

Работодателят на шегаджията обаче не взима отношение. А и не го питат- макар БТВ да излъчи след случая интеврю с него, в което не се намери място за подобно питане. http://clubz.bg/54931-syvetnik_na_prezidenta_se_maskiral_kato_hitler_video

Изводът, който се налага, е че да си част от петата колона на Москва или още по-добре- руски гражданин направо, е предимство в България при равни обстоятелства в евентуалното състезание за медийно внимание при една и съща база за сравнение с други, които не се радват на русолюбивото снизхождение на нашенските медии.

Брадатият виц, според който филмът се оказал не шведски, а съветски, оживява днес като доказателство, че шведският съюжет се кльопа от публиката с далеч по-голям апетит от съветския, който си го знаем и го приемаме за обикновена част от родния пейзаж с пейзаните, налазили България в особено големи количества като горди собственици на български имоти.

 

Пък и как да ни покажат плачещ и разкайващ се руснак в България. Такова чудо не е позволено да се прожектира у нас- би предизвикало локална пандемия от хипертония сред притеснените рашизоиди, на които е позволено да се сервира изобилие от шведски сълзи на разкаяние , но не и руско унижение, възприемано като лична болка от ранимите души на русолюбците, с които медиите “тактично” се съобразяват.

23 мнения за “Стокхолм вярва на сълзи, но за братушка има прошка”

 1. Същото се случи и с руснака,застрелял 9 души.Написаха в Телеграф на 16 стр.с 32 реда.Н следващия ден за американеца,застрелял 5 души в Орландо вече писаха двойно повече и на по централно място в страницата.

 2. Рибата се “вмирисва” откъм …. ()резиденството.
  А решетниковият “льотчик” , какви “антифашистки” тиради изнесе на патронният му празник – 9 май. То не бяха “победи”, то не бяха “освобождения”. Но какво може д ас еочаква от потомствен шапкарски комунист? Петолъчката е татуирана в главата му, ав ушите му вечно кънти залпа от крайцера Аврора от 7 ноември 1917г.. Тази година може да покани и главнокомандващият си чекист и да си празнуват вековният “юбилей” от ВОсР. Нема смисъл да чака чак до 3 март 2018г.. Тамън ще има цели две посещения на неговият началник Путлер , с които да му благодари за изборът му, в рамките на няколко месеца.
  Освен всичко друго и името му е ЧЕРВЕНО, и акъла хептен. Както и на тоя му съветник, който си му го избраха и за служебен министър на милицията, и за негов “съветник” ,който да слухти около него.И заедно с цялата останала камарила червени десарски “советници”(и “журналисти”!), и с “братската помощ” от пасолът Макаров, пильота успешно поддържа ГЕНЕРАЛната РЕЗИДЕНТУРА на Путлер в НРБ на адрес Дондуков2.

 3. Братя Диневи и другите рублофили, които обслужват интересите на Русия и прищевките на руснаците у нас, се надяват, че по тази причина отношението към тях ще бъде различно 🙂
  Така им се пада на “говноядците” (епитет, използван от Виктор Суворов, за ония получовеци без достойнство и самоуважение, които блюдолизничат срещу рубли)!

  Владимир Сахаров живеел от няколко години в Хисаря, купил си апартамент, но не го изплатил на местни бизнесмени докрай. След като те поискали останала част от парите си, той започнал да ходи в едно от вечерните им заведения, да разхвърля маси и столове, да чупи, да псува и да плаши с убийство. Гонел клиентите на заведението и наричал местните бизнесмени бандити и боклуци. Предната вечер отново сътворил подобен екшън.
  Той бил известен с това, че е супер агресивен. Освен това бил криминално проявен. Имал постановена присъда преди няколко години за това, че по подобни причини връхлетял умишлено с колата си в заведение на братя Диневи в Поморие.

 4. Всяко стадо си има мърша. Но когато цялото стадо, повече или по-малко е мърша за родните медии не е интересно.
  Толкоз по темата.
  Напомка.
  Всеки който има възможност да дойде на 14 юни от 18.30 ще има нов Марш за европейско правосъдия в София пред Съдебната палата. Датата е култова в най-новата ни история-началото на големите летни протести през 2013г. срещу моделът КОЙ.
  http://terminal3.bg/marsh-za-eu-pravosydie-2/
  Специално за случая набивам мекият от френско-испанската граница за да стисна и ръката на Стопанинът на БЛОГА НИ и всеки от коментаторите който успее да се включи. Колкото повече-толкова повече.

 5. Всяко стадо си има мърша.
  Във всяка държава си има побойници, които се преследват от закона.
  В кочината Русия, побойниците се поощряват!
  „12.01.2017г. Руският парламент декриминализира побоите над близки роднини.
  Държавната дума прие на първо четене законопроект на сенаторката Елена Мизулина, който преквалифицира побоите над близки роднини от криминално престъпление в административно нарушение, пише “Ведомости”…
  Това е една от най-мистериозните инициативи, коментира политологът Михаил Виноградов…”
  …Без коментар

 6. КОВАРСТВОТО на Кремъл-КГБ не знае граници!!!!

  Чеченец – Убиец, висок и як, маскиран като журналист, е инсталиран отрано от Москва в Украйна. Представя се за Алекс Вернер, от “Монд”, говори с френски акцент. Тръгва за интервюта. На едно от тях, опитва да УБИЕ съпруг и съпруга украинци! Двамата са били доброволци във войната срещу РУСИЯ. А съпругът – той преди години е обвинен от Русия в заговор да убие Путин – Русия го иска екстрадиран – НО ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪД ГО СПАСЯВА (спомняме си случаи, описани от ИВО, какво става ТУК с ТАКИВА Жертви на Кремъл!)
  Артур Денисултанов-Курмакаев (на снимка).

  През 2006 г. руското правителтвот взема решение да ВЪЗОБНОВИ съветската практика на УБИВАНЕ зад граница на хора, които по негово решение са заплаха!
  Оттогава в Украйна (и другаде) има поне няколко съмнителни убийства!
  Монд отрича да е имал такива “журналисти” зад граница.

  На последното “интервю” с тях, АРТУР ВАДИ ПИСТОЛЕТА.
  НО УКРАИНКАТА СЪЩО ВАДИ СВОЯ ПИСТОЛЕТ!

  Пази се И от Руски Жуналисти!!
  “Братски”, “православни” Русия и Украйна.

  И НИЕ КАНИМ ПУТИН ТУК – ПОЗОР !!!!

  https://mobile.nytimes.com/2017/06/09/world/europe/ukraine-assassin-russia-putin-amina-okuyeva.html

 7. Ако разменим участниците в двете събития – да пуснем шведа в Хисаря и руснака – да рита в главата камериерката пред камерите, ще се види, че националността няма нищо с отразяването на двете събития. Така че, цялата статия на Инджев е изсмукана от пръсти поръчкова журналистика. А е жалко, защото Иво има талант на журналист – показа го във ” В десетката ” и му е под нивото да се занимава с такива неща. Но всеки – каквото сам си направи.

 8. Мисля, че освен Марш за европейско правосъдие трябва да има и марш срещу строежа на АЕЦ Белене, който ни готвят.

 9. Според Сан-стефанския договор, 1878 г.: “освободени” са Черна Гора, Сърбия, Румъния: те по-ТОЧНО получават Независимост. България получава ТОЧНО руска Окупация и руско управление, начело на което е Алекнандър Дондуков, но НЕ Българско независимо правителство, нито атрибути на независима власт, при голяма руска окупационна войска и липса на международни гаранции.
  Черна гора получава Независимост чрез чл. 2
  Сърбия получава Независимост чрез чл. 3.
  Румъния получава Независимост чрез чл. 5.
  Гърция е Независима още от 1830 г.
  НО!
  Нито една от трите страните Не чества 3-и март (1878 г.), нито войната за “освободителна” или “независима”!
  ЧЕРНА ГОРА : има национален празник на Държавността, 13 юли (1878 г.), когато БЕРЛИНСКИЯТ КОНГРЕС я признава Международно, като поредна Независима държава в света! Също така, тя има отделен националнен празник на Независимостта, 21 Май (2006 г), когато референдум я отделя от Сърбия.
  СЪРБИЯ : има национален празник на Независимостта, 15 февруари (1804 г.), началото на серията Сръбски въстания, довели до пълната независимост по-късно. Друг подобен празник НЯМА! Тази Сръбска Независимост е постигната с Решителна Руска подкрепа, но ТАЗИ РУСКА ПОДКРЕПА НЕ СЕ ЧЕСТВА!
  РУМЪНИЯ : национален празник на Независимостта е 10 май (1877 г.), когато принц Карол е коронясан и е обявена независимост в хода на започналата война НА РУМЪНИЯ, като румънска, паралелно с Руската война, в която Румъния има СВОЙ успех – НЕ ПОДАРЕН от РУСИЯ! Румъния има и ден на Държавността, на Великото единство, 1 декември (1918 г.), когато към Влашко укпява да обедини Трансилвания, Бесарабия, Буковина.
  ПИТА СЕ В ЗАДАЧАТА:
  Защо само БУДАЛИТЕ Българи честваме “войната” и “освобождението”?
  Защо по-малко нещо за нас е “независимост”, когато през 1878 г. няма и “освобождаване” дори, а за 1908 г. едва се сещаме?
  Защо Никой Друг на Балканите не кани Путин и дори пиян Казак на някакъв празник за свое “освобождение” и независимост, свързани с 3-и март??
  Защо?
  Защо?
  Защо?

 10. Извън темата:

  Аналитично и оптимистично обобщение на Илиян Василев – https://goo.gl/DPfJFNА

  A щом става дума за това, кой ще мигне пръв, отварям Саакашвили с неговата версия за мигането: https://goo.gl/qW5jeI
  Чакам с нетърпение срещата между Тръмп и Путин, където класиката на старите чекистки номера ще бъде ритуално срещната, с отривисто-сумистко дебелоочие.

 11. Първият линк не се чете, става дума за статията “Хибридната война на Путин навлезе в ендшпил – Част втора” http://bulgariaanalytica.org

 12. ГОЧО:

  Вие в качеството си на какъв присъждате качество?
  Признавам, употребата на думата ‘ниво’ е винаги шашардисваща претенция за компетентност, само дето липсва фактологията на ‘передаём сведения об уровне’.

 13. Рубладжийската помиярница “пиг” възвестява, че шведът дели килия с руски павиан.

 14. Г-н Инджев няма нужда от адвокат!
  И не заради него, а за всички ЧЕТЯЩИ тук.
  „Ако разменим участниците в двете събития – да пуснем шведа в Хисаря и руснака – да рита в главата камериерката пред камерите, ще се види, че националността няма нищо с отразяването на двете събития.”
  Да, ама не!НАЦИОНАЛНАСТТА имаше много обща с отразяването на двете събития!
  Репортажи за шведа се въртяха по най-гледаните медии/повечето руска собственост/ и вестници. Дори в централните новини по БНТ!
  А за руснака се спомена само в някои мимоходом.
  И това е просто и логично !
  В последното класиране на Репортери без граница за 2017г.
  1.Норвегия
  2.Швеция /ВТОРА Е ШВЕЦИЯ/
  109.България /СТО И ДЕВЕТА!!!/
  148.Русия /СТО ЧЕТИРИДЕСЕТ И ОСМА!!!/
  … Явно , че не сте Гочо, а диверсанстващ ГОЦЕ…

 15. До ГОЧО
  Бихте ли били така добър да позиционирате Иво Инджев съобразно смисъла на долният цитат. Благодаря Ви предварително.
  „От съществуването на света досега всички онези, които се оставят да
  ги води течението, са 98 процента от човечеството. Тези със собствено мнение,
  със собствена визия, със стремеж да излязат от статуквото и да се изградят като
  индивидуална и силна личност, която да се откроява от останалите, са само два
  процента. Откакто свят светува, вие не можете да станете три процента“.
  Наполеон Хил

  И имате ли възможност и най-вече желание да дойдете на 14 юни в 18, 30 часа пред Съдебната палата. Там ще бъде и Стопанинът на БЛОГА НИ и бихте могли да му отправите същият упрек на живо. Уверявам Ви, Иво Инджев е отворен за критика и ще Ви даде възможност да развиете тезата си за “обезцянването” на таланта МУ след напускането на предаването му в БТВ “В десетката”.
  За мен, може и да съм в погрешка, не сте схванали идеята на статията. А тя е в двойният арщин на т.н. ни медии. Колкото и да се разместват местата на шведа на морето и руснака в Хисар отразяването на двата случая в публичното пространство е почти на 100% в духа, стилът и съдържанието на изискванията на модела КОЙ.

 16. За Гочо, Гочооулу, Дочоулу и Нидялька Хаирсъзина Шведското стадо си има мЪрша, съветското си има мАрша.

 17. Прощай, немытая Россия,
  Страна рабов, страна господ,
  И вы, мундиры голубые,
  И ты, им преданный народ.

  Быть может, за стеной Кавказа
  Сокроюсь от твоих пашей,
  От их всевидящего глаза,
  От их всеслышащих ушей.

  Михаил Юрьевич Лермонтов

  ***
  От днес нашите украински братя и сестри пътуват без визи до Европейския съюз!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Слава Україні !

 18. Драги AWACS,

  3-ти март 1878г. се чества поради една-единствена причина. ЗАЩОТО Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, а не защото „българите са будали“. Няма друга причина. Когато, ние БЪЛГАРИТЕ, си възвърнем държавата, спомена за тази дата ще бъден сходен с подобните на нея 9 септември и 7 ноември. Такава участ ще имат и 23 февруари, 1 и 9 май, както и паметниците издигнати във възхвала на страната, която е причинила най-много нещастия, бедствия и злини върху нас БЪЛГАРИТЕ.

  3-ти март 1878 НЕ СЕ ЧЕСТВА ОТ БЪЛГАРИ. 3-ти март се чества от български граждани, които са или бивши комунисти и техни наследници, или бивши дс служители и техни наследници, или хора със смесени бълго-руски бракове и техните наследници.

  БЪЛГАРИТЕ ПОЧИТАТ И ЧЕСТВАТ:
  – ДЕНЯТ НА ОСНОВАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  – ВСИЧКИ ПРАЗНИЦИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ВЕЧЕН КАЛЕНДАР
  – ДЕНЯТ НА ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ
  – ДЕНЯТ НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ
  – ДЕНЯТ НА СЪЕДИНЕНИЕТО
  -24 МАЙ, но само като ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА И КУЛТУРА, а не на „славянската писменост“. Защото „славянската писменост“ подобно на 3-ти март 1878г. е „ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА“ и жокер за русия.
  – ТРЕТИ МАРТ ХИЛЯДА ДЕВЕТСТОТИН И ОСЕМНАЙСТА ГОДИНА
  – 18 МАРТ 2004
  – 01 ЯНУАРИ 2007

  “Гявол да те вземе, ОТЕЧЕСТВО мило!
  Нека да си дума кой каквото сака,
  Нека да ни лазят пцета по сокака,
  Ама и русия на деда Ивана
  да дойде да каже: триста гроша давам,
  ОТЕЧЕСТВО мило, я те па не давам!

 19. За Гочо/олу/
  Най-напред се научете да четете,а след това измудряйте съчинения.

 20. Струва ми се че неглижирайки изстъпленията на ватенките,нашите рубладжийски управници се възползват от пасивността,апатията и слабата информираност на обществото относно подобни случаи.Интересно как ще реагират когато руснаците в България започнат(следвайки кримско-донбаския сценарий)да организират масови безредици и сблъсъци с органите на реда,да превземат сградите на кметствата,полицията,областните администрации и т.н.

 21. Драги TERVEL:

  Много добре ви разбирам какво казвате.
  НИЕ БЪЛГАРИТЕ, е Сумарна Величина.
  Колкото и да НЕ ми се иска, тези от нас, за които споменавате за “истински българи”, съобразно добре посочените критерии, че “не честваме 3-и март”, “не сме комунсти”, не сме русоблизци и т.н. оставаме едно Малцинство спрямо всичките.
  Колкото и да МИ се иска, тези които са противно на това, остават в Мнозинство.
  По този начин, “честването” и “будалите”, е една резултатна величина, която НЕ МОЖЕ ДА ИЗКЛЮЧИ вторите, и в крайна сметка се съдържа в ОБОБЩАВАЩАТА характеристика на цялото. Малцинството сме много слаби да надделеем да НЯМА такова честване, като в споменатите от мен страни, или ДА НЕ ДОПУСНЕМ Трайков да не бъде президент, Трайков и Иванов да не са в парламента.
  Ако не е така, споменатото малцинство по никакъв начин няма да е под 10%. Тази за съжаление минималност се доказа, например, с гласовете за “Република” и “България”, които сумарно на последните избори са около 8%. Иначе казано, ГЛАСЪТ НА ВСИЧКИ общо, а не гласът само на нечестващите, ще съдържа една сила от ПОНЕ 40-70% Трайков ДА Е президент, Радев ДА НЕ Е президент, Боко да НЕ НИ управлява, социалистите и патриотите да са малцинство, а “България” и “Република” ДА НИ управляват, откъдето и И 3-и Март ДА отпадне и НЕ СЕ ЧЕСТВА.
  Като се тегли Обобщаващата черта за ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ, се получава това нещо, което споменавам, макар и аз да НЕ ИСКАМ да е така.
  И в Сърбия, а и Полша, има такива русолюбящи по отношение на празниците, но, обратно на нас, точно те са в малцинство. Поради това, “будалисването” НЕ Е Преобладаващата характеристика в цялото там, и не се и помисля да се чества нещо, свързано с Русия.

 22. Към AWACS:
  За „будалисването“. И в Полша, и в Сърбия не е имало такива зверства и убийства, както у нас. И още една корекция. Няма „истински българи“. Има българи, няма разновидности на българи. И критерий затова дали си българин или не, е не толкова етносния ти произход, а принадлежността и себеотдайноста ти към България по отношение на нейната история, нейната независимост, нейната справедливост и нейното благополучие. Не може да признаваш любовта си към чужда държава, или да защитаваш чужди интереси, и да си патриот, т.е. българин. Не може да обичаш и венцехвалиш страната причинила на българите най-много жестокости, страдание и злини в сравнение с която и да е друга, манипулирайки и изопачавайки историческите факти и истината, разчитайки на необразоваността и неграмотността на населението и да твърдиш, че си българин. Всичките ни ВЪЗРОЖДЕНЦИ, с чиито портрети, са окичени кабинетите на държавната власт и ученическите класни стаи, до един са БЪЛГАРИ. Защо? ЗАЩОТО НЯМА НИТО ЕДИН РУСОФИЛ МЕЖДУ ТЯХ! И ЗАТОВА СЕ ОСВОБОДИХМЕ! В този смисъл съчетанието БЪЛГАРИН-РУСОФИЛ Е ОКСИМОРОН И ЧИСТ ИДИОТИЗЪМ, а РУСОФИЛСТВОТО Е ЕКВИВАЛЕНТ НА БЪЛГАРОМРАЗИЕТО И ПОДИГРАВКА И УНИЖЕНИЕ С ВСИЧКО БЪЛГАРСКО. Русофилите успяха да заблудят неграмотните и мързеливите и с тяхна помощ осигуриха на себе си и на децата си прекрасното настояще. Засега! До този момент! Но познанието прави хората свободни. Прави ги силни и смели. Управляващия род ДУЛО също са били малцинство в безкрайното море България, но създадоха мощна, независима, консолидирана и уважавана от другите страни държава. Как? КАТО ГАРАНТИРАХА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА И БЛАГОПОЛУЧИЕТО НА НАРОДА СИ. Като притежаваха познанието и го разпространяваха. Затова ги наричаха светлите, сияйните, великите, или казано на автохтонния ни език БЪЛГАРИ. Не вярвам цялата кръв на рода ДУЛО да е отишла само в европейските кралски дворове. Вярвам, че е останала достатъчно и тук , у нас. Къде да я търсим ли? Навсякъде,ъв всеки дом, но в концентриран вид най-вероятно в РЕПУБЛИКА, А ТЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГА, ОСВЕН БЪЛГАРИЯ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.