Шанс за мобилизиране на гражданската енергия на прозападните българи

На 15-ти юни в София ще бъде учреден Атлантически съвет, който се очертава да бъде всичко друго, но  не и част от постсъветското статукво, в каквото отдавна , още в средата на 90-те години на миналия век, се превърна Атлантическия клуб. Защо?

Защото галопиращата хибридна война на путинизма срещу България трябва да получи граждански отпор в условията, когато не получава такъв на институционално ниво. Според предварителната (ми) информация такова е намерението на учредителите на Атлантическия съвет. Ето неговата платформа:

“Атлантическият съвет има за своя мисия:

–укрепване на ролята на България в ЕС и НАТО; –информиране на българското общество за целите, задачите и отговорностите, произтичащи от евроатлантическото членство на страната ни; –пресичане на политическото влияние и пропагандната агресия на чужди държави срещу България;
–премахване на енергийната зависимост на страната; –разработване на Национална стратегия за развитие на България през 21-и век в институционален, отбранителен, икономически, образователен, социален и културен аспект;
–модернизиране и превъоръжаване на Българската армия и усилване на отбранителните способности на държавата;
–нетърпимост към всички незаконни и антиконституционни действия като несъвместими със свободата и демокрацията;
–изграждане, утвърждаване и развитие на механизми за граждански контрол върху управлението на държавата.

Атлантическият съвет на България дава гражданска гаранция за необратимостта на направения политически избор на България – членството в НАТО и Европейския съюз. “

Престои да видим дали няма да се състои създаването на дългоочакваната от българската демократична общност платформа за обединение на разпилените сили на мнозинството от българите, които гледат на прозападната ориентация на България като на кауза, която не е защитена от фронталните атаки на рашизоидната пета колона в страната.

49 мнения за “Шанс за мобилизиране на гражданската енергия на прозападните българи”

 1. С искрена почит към инициативата-не зная как АС ще надхвърли клубния формат. От Атлантизма няма да се впечатлят нито средните рашизоиди, нито овластеното им представителство в силови министерства, служби и т.н. А това, което трябва, е десъветизацията им.

 2. Дори по времето на Батиста в Куба няма толкова американска собственост колкото в наши дни руска в България.Само едно Поморие има повече руснаци отколкото американци в Гуантанамо.За икономическата собственост да не говорим-Лукойл за начало и т.н.
  Аз знам едно:Личностите провели най-бърза реформа&лустрация са:
  Проф.Александър Цанков
  Аугусто Пиночет
  Франциско Франко

 3. Много хубава новина, г-н Инджев, но дайте още малко информация, тъй като Вие единствен я събщавате. Аз лично потърсих в мрежата, но не открих нищо. Хубаво би било да знаем каква ще е юридическата форма на съвета, кои са учредителите и най-вече на какво основание твърдят, че ще бъдат гаранти за необратимост на евроатлантическите процеси. Това обещание е много сериозно и обвързващо. За осъществяването му се изисква много сериозна комуникация с обществото и с официалната власт, а също и надеждни политически лостове. Надявам се да не разчитат единствено на фейсбуци и туитъри, защото в българските условия това звучи несериозно. “Нова република” и “Да, България” вече го изпитаха на собствен гръб. Във всички случаи пожелавам успех. Ако платформата на новото сдружение допуска участието и на такива като мен, там ще бъда.

 4. Никога не мога да простя на г-н Паси,че мина в друг отбор и изостави синята идея.След това стана външен министър в правителството на единствиния монарх на света,ортак с комунистите.Защото всичко лошо започна след неговото пристигане.А сега и г-жа Поптодорова……..

 5. Успех!
  Не знам дали уставът им го позволява, но този Атлантически съвет ще реализира и 110% от амбициите си, ако „ почетен член” бъде и Джон Маккейн!
  Успех!

 6. До Мусев:
  Така е, няма. А Вие самият нямате и 10% от тези 10% сред своите амбиции. Личи Ви отдалече.

 7. Има ли между учредителите (бивши) членове на БКП?

 8. Към mika:

  Не знам към кого е въпросът. Но ако питате мен, като автор на текста,мога само да добавя още въпроси:
  Има ли разведени?
  Има ли абортирали жени?
  Има ли непълноценни?
  Има ли цигани?
  Има ли евреи?
  Има ли такива, които обичат негрите ( защото няма бивши негри нали)?
  Има ли изобщо между учредителите арийци, чистокръвни демократи по рождение ( а не по някакво си убеждение), като анонимните питащи?
  Имат ли имена питащите , за да изискват каквото и да било от онези, които застават с имената си “на барикдата”?

 9. Според мен продължават усилията за разцепване на мисленето на необлъчените от съвецката пропаганда нормални, милеещи за България , българи. Както пише Стоян Бл. цитира Библията: По делата им ще ги познаете. Да по делата съм познал НОВА РЕПУБЛИКА. Ако им са честни намеренията да влезнат в обединение с НОВА РЕПУБЛИКА. А иначе евроатлантическият попът минава през борбата срещу руската ХИБРИДНА инвазия. Газпром, лукойл, КТБ, Белене.

 10. Вижте кои ще бъдат на учредяването. Ако видим явни рубладжии като Шаренкова, Мите Гестапото и сие, знайте, че работата смърди. Такива боклуци трябва изначално да бъдат пометени. Никаква прошка!

 11. Oт анонимен чудещ се:
  Какво ли би било, ако хората се питат по същия начин за дете, което ще се роди до няколко дни.

 12. @МИКА: Не знам нищо за учередителите, но със сигурност знам друго:

  Днес в парламента приеха на първо четене мажоритарния вот.Бетонират си статуквото.Бетонираха им статуквото+изпълниха плана Решетников следните оскотели,чалгасяли олигофрени:
  1. НПН гласувалите
  2. НЕгласувалите
  3. Гласувалите “за по-малкото” зло герб и бетонирали коалицията герб+дпс.
  4. Курвенското (без извинение) отмятане на ДaБГ от уговорката с Нова Република за коалиция

  Каквито и алианси да се създават,каквито и битки да водим малкото читави и свестни хора в България точно олигофренясалите,чалгирани, овчи идиоти от горе посочените групи си питайте за БКП и продължавайте да бетонирате коалицията герб+дпс

 13. “Един ден руският консул в Пловдив покани най-първите граждани и чиновници в дома си и държал следната реч на пловдивския управител: “Вие сте управител, не е ли тъй? Но вие трябва да знаете, че това сте добили само чрез милостта на Русия и че, следователно, длъжност Ви е да считате като руски, а не като български управител. Вие, българите, мислите, че русите са у вас само на гости. Това не е вярно. Русите са в собствения си дом. България е руска земя!”
  (Артур фон Хун – “Борбата на българите за съединението си” 1886 г.

  “Вие, комунистите, правихте заговори от 9 юни досега, но не падна властта.Правихте атентати — не падна властта.Писахте списания и вестници — не падна властта.Пръскахте позиви. Убихте генерал Луков, полковник Пантев — не падна властта… Не дойдохте на власт. Но като се показа онзи, с големия калпак — Толбухин — и властта падна и вие дойдохте на власт.Без Русия вие сте нула. Ще ви пометат за два часа.Ако на 7 септември Цанков бе взел властта, сега вие щяхте да лежите в земята или в гората.” Атанас Буров

  А на оскотелите чалгализирани овчи олигофрени тоя им бил некадърник, оня бил плешив,третия бил нисък,a водачите на Нова Република нямали тежест каквото и да означава тази идиотия.
  Честит ви нов Изборен кодекс с бетонирано статукво на “тежест” и стабиУност.
  Честита новата/стара коалиция герб+бсп.
  Направо върнахте член първи от комунистическата конституция НПН гласували те+НЕгласувалите+гласувалите за “по-малкото” зло герб.

 14. P.S. герб+дпс исках да кажа в последния си коментар (не че има някаква разлика след като Решетников е командния център и на герб, и на бсп, и на дпес, и на патрЕотЕте)

 15. Успех!
  Дано този Атлантически съвет започне с нещо изключително необходимо у нас – проатлантическа телевизия!

 16. За 10 (ДЕСЕТ) ДНИ македонския президент направи това което Тиквата,герб,бсп,дпс и вся остальная сволоч НЕ направиха за 10 (десет) ГОДИНИ,а имено:
  Русия дестабилизира и пали бюрето с барут на Балканите+Централата на ГРУ БЕЗПРОБЛЕМНО си прави каквото си иска с мълчанието на агнето Тиква русифициращ България заедно с бсп от 10 години насам

 17. Позволете да попитам, съвсем добронамерено, без никаква нотка на ирония или заяждане, наистина чистосърдечно, може би глупаво, но не разбирам какво лошо има във въпроса на Мика дали ще има бивши членове на БКП.

 18. mika е права да задава този въпрос.
  Друг е отговора, че сме изостанали с 45-70 от света.

 19. Имам някакво предчувствие, че рублата може да стане национална валута на България по-бързо, отколкото му трябва на ЕвроАтлантизма да проникне в здраво рушнясалата и полужива душичка българска.

 20. Г-н Инджев, присъединявам се към молбата на г-жа Иванова. Новината е потенциално важна и изглежда само Вие пишете за нея. (Търсене в мрежата не дава нищо друго поне към този момент.) Приветствам инициативата, защото демократичните сили се нуждаят от рестарт и от обединение на малкото останали чисти политици (Нова република).

  Ако имате възможност споделете къде ще е събитието и кои са ключовите личности зад инициативата? Може ли да присъстват симпатизанти?

 21. Към Андонова:

  “Лошо”? Толкова, колкото и в моите въпроси. Типчино за Мика да търси врага с партиен билет, за какъвт приоритетно ( да не кажа обсебено) беше обявила Плевнелиев като едва ли не главното зло за България ( щото бил комунист, според нея, нищо че се осмелява да е против Путин).
  По принцип обичам анонимните борци за пълна,безусловна, безкомпромисна, абсолютна справедливост, които палят фитилите на враждата по расов, религиозен или прочее обобщаващ принцип.Обичам ги, но си позволявам да не се съгласявам с тях.Хубаво е да си абсолютист в претенциите си към околните ( към всички дори), но само от позицията на живия собствен пример.

  Ами ако се окаже, че в Атлантическия съвет наистина има някой бивш комунист? Куклуксклан на заклеймяващите какво ще направи- ще обяви работата за комунистическа, нали?

  Храбрите борци срещу комунизма да бъдат така добри да застанат с физиономиите си на барикадата, а не да подхвърлят отстрани поводи за омраза и буксуване в блатото, наслаждавайки се тайно да затъналата каруца на “съдията – изпълнител” като всеки Андрешко.

  И да попитам от каква лустрация има повече нужда: от премахването на мутрите от властта, на криминално обаготилите си и плъзналите навсякъде отявлени путинофили или от прочиствне от хора, които преди 30 и повече години са били в БКП, но междувременно не са се проявили нито криминално, нито рашизоидно, а дори и напротив ( понякога) – били са в крак с времето на демокрацята ( пък ако ще и да е било конюнктурно за краткия период, когато това изглеждаше печеливша позиция).
  Кой е по-вреден: чистият откъм комунистическо минало рашизоид Сидеров или някой омърсен с членство в БКП лоялен участник в декократичния процес, който се гнуси от гусин Сидеров и компания и да му противодейства от демократични позиции?
  Или ще рече някой: “всички под ножа в името на кристалната чистота на матряла” и на борбата за демокрация от която камък върху камък да не остане?
  Да, още нещо: любителите на арийската чистота в гореспоменатата светлина могат да се изявяват в някой от арийски чистите сайтове, а не да палят тук дискусии , от които полза имат тъкмо онези, които (уж) заклеймяват, възкрицавайки “ама аз само питам”. Ок, питайте, но чукайте на някоя порта, където ще ви си зарадват стопаните на стерилната политчистота. Защото в този блог пишат хора с демократични възгледи без да има изискване за съвършенно минало.

 22. 5 А Моисей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея?
  6 И това казаха да Го изпитват, за да имат за какво да Го обвиняват. А Исус се наведе на долу и пишеше с пръст на земята.
  7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея.
  8 И пак се наведе на долу, и пишеше с пръст на земята.
  9 А те, като чуха това разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам, и жената, гдето си беше, насред.
  10 И когато се изправи, Исус й рече: Жено, къде са тези, [които те обвиняваха]? Никой ли не те осъди?
  11 И тя отговори: Никой Господи. Исус рече: Нито Аз те осъждам; иди си, отсега не съгрешавай вече.

 23. Към GG:

  Не са ми известни подробности. За някои личности знам, но е добре сами да се представят в това качество, вместо да ги изтипосвам преди събитието. Поканен съм, но не мога да участвам на първото събрание поради поет преди повече от месец друг ангажимент, който просто не мога да отменя.
  А мястото е нещо, което организаторите би трябвало да обяват сами. Ако желаят. Може би искат да избегнат обичайните провокатори…

 24. @Андонова

  Лошото във въпроса на МИКА е, че той разделя българите, става въпрос за онези българи, които подкрепят независимото и демократично развитие на България като част от европейската цивилизация. Всяко разделяне налива вода в мелницата Путин “Разделяй и владей!” Той само това прави!

  Докато на своите собственици по българското море същият е дал обратната инструкция: дръжте се един за друг, винаги бъдете единни, в никакъв случай не се конфронтирайте помежду си и не се солидаризирайте с местните! Това е стратегията на руската етническа окупация, която, естествено, изключва интегрирането на “постоянно пребиваващите” в българското общество!

 25. Андонова:Аз без да се заяждам питам:
  Членовете на ДКМС има ли?Комсомолците с какво бяха “по-добри” от комунистите?а Г.Първанов беше член на ОКЗНИ а не на БКП.в този казус какво да правим?

 26. Напълно съм съгласна с това, което Иво Инджев отговаря на Андонова. Крайно време е да престанем да смятаме, че принудите, налагани по време на соца, трябва да са вечна дамга. Те комунягите това и искат – всички да са маскари. Наше право е да отсяваме маскарите по деянията им, а не изкуствено комунистическо сортиране. Какво от това, че внук на някой от ЦК не е бил с партиен билет, но животът му низ от мерзости. Той да не е по за уважение от някой, който с погнуса им е обърнал гръб и разсъждава проевропейски. Крайно време е да обединяваме силите си и да се опитаме да извлечем страната от блатото.

 27. Прекалено внимание отделихте на “мика”. Гадината е отдавна известен /демаскиран/ трол-номад, който броди из десетина блога и ръси плиткоумни простотии. Провокациите му са елементарни, лесно разпознаваеми и обикновено не му прощават, но той изглежда е свикнал да го ругаят или си е просто мазо.
  Хей, “мика”, подрави от МАРКИЗА! Той най-сполучливо те соли…
  🙂

 28. И тъй като се повдига въпроса за “мажоритарното гласуване”, и аз ще се отчета като хвърля и моите пет гроша по темата.
  Първо, ако има само един тур, то Винету , и подобните нему пополисти,ще спечелят абсолютно мнозинство. Като “ролята”на “БАЛАНСьОРИТЕ”, като етно-олигрхо-чекистите, ще ОТПАДНЕ. Просто Винету ще си има достатъчно депутати , и няма да има нужда от други порциони ортаци.
  Второ, ако са два тура , то Винету ще има даже по-малко дупетати ,отколкото има сега, защото на втори тур ВСИЧКИ други партии , ще гласуват против него и ГЕРБ.
  П.П. Та остава да видим дали Винету ще успее да надлъже досегашните си “БАЛАНСьОРИ”, и ще успее да пробута само един мажоритарен тур , на който ГЕРБ да спечели 150-200 дупетати, или пък досегашните му “БАЛАНСьОРИ”, ще успеят да го надлъжат , като МУ пробутат мажоритарен вот в ДВА тура, където на втория тур Винету ще се провали с гръм и трясък , защото всички ще гласуват против него.
  А и пък сутринта мутрешки в бТВ обясни , защо подкрепил мажоритарният вот. Според него , ако има “мажоритарен вот”, щяло да имало повече такива “мажоритарни победители”, като резидент Радев, и кметицата-фризьорка на Младост!!! Това мутрешки брои за “успехи” в “пробива на статуквото”!!!
  Но съвсем не се и досеща ,че Радев е ПАРТИЙНА кандидатура, и то на най-типичният представител на СТАТУКВОТО – БКП(и Нинова!), която беше установила ТОТАЛитарно СТАТУКВО за 45 години , до 1989г.. Както и на Решетников ,член на КГБ, който крепи СТАТУКВОТО в НРБ от 70 години – и през времето на “социализъма”, и през времето на сегашният “прИход”.
  А пък фризьорката от Младост , беше избрана пак с партийна помощ – от Кадиев плюс БСП. Та се чудя откъде мутрешки реши ,че Радев и кметицата са “мажоритарни кандидати”?!?

 29. @ Posted by Андонова | юни 13, 2017, 22:39
  „Позволете да попитам, съвсем добронамерено, без никаква нотка на ирония или заяждане, наистина чистосърдечно, може би глупаво, но не разбирам какво лошо има във въпроса на Мика дали ще има бивши членове на БКП.”
  …………..
  Позволете ми да ви отговоря, съвсем добронамерено, без никаква нотка на ирония или заяждане, наистина чистосърдечно, и може би глупаво.
  1.Това не е въпрос на МИКА. Най – малкото, защото никой от нас не може да и отговори.
  2. МИКА прекрасно знае това! А защо ни го задава?
  Защото това са КОШМАРИТЕ на МИКА, Миков, Нинова, Борисов, Пеевски и др. Да не би „сини” и „червени” да се съюзим по някои въпроси:
  Например:
  -Трябва ли крадците и СЪУЧАСТНИЦИТЕ им ,в особено големи размери като с КТБ да лежат в Панделата, независимо дали са бивши и настоящи членове на БКП, БСП, СДС, ГЕРБ ,…Бирената партия и т.н.?
  – Трябва ли управляващите, допуснали разхищения и неустойки за МИЛИАРДИ както с АЕЦ „Белене” , независимо дали са бивши и настоящи членове на БКП, БСП, СДС, ГЕРБ ,…Бирената партия… да лежат в Панделата? А не ние , всички цветни и безцветни да им плащаме масрафа? Дори да не са взели и лев подкупи и комисионни?
  -Сини и червени, цветни и безцветни, бивши членове на БКП , оставете емоциите и си отговорете честно: ГЕРБ и БСП не ли ни ограбват заедно и еднакво?
  Каква е разликата между „златния пръст”Сидеров на Орешарски на БСП и ДПС и между „златната ръка” Волен на Борисов-3 на ГЕРБ?
  -Ние като сгрешим не заплащаме ли ПЕРСОНАЛНО за грешките си? Защо участниците в съдебния процес , заради които държавата е осъдена в Страстбург, да не носят персонална вина, а ние данъкоплатците, да плащаме за безобразията им?
  -Защо не се децентрализира Прокуратурата както в Румъния/ както постоянно настояват от ЕС/? В Румъния веднага окошариха крадците , независимо дали са бивши и настоящи членове на „ БКП и СДС”. Грабежите престанаха и МИНИМАЛНАТА им пенсия е вече 440лв. /ЧЕТИРИСТОТИН и ЧЕТИРИДЕСЕТ лв./
  Така, че уважаема Андонова, това не са ВЪПРОСИТЕ на МИКА и подобните и, а СТРАХОВЕТЕ им-да не би да се съюзим по някои въпроси , всички честни и добронамерени данъкоплатци, независимо от политическите ни пристрастия.
  И аз, уважаема Андонова ,съвсем добронамерено, без никаква нотка на ирония или заяждане, наистина чистосърдечно, може би глупаво Ви каня да бъдем днес на 14 юни в 18, 30 часа пред Съдебната палата.Където и да се намирате в момента, при добро желание, все още имате време. Колко е България – „страна, като човешка длан”.
  Съвсем добронамерено, без никаква нотка на ирония или заяждане, наистина чистосърдечно, може би глупаво, но каня и всички бивши членове на БКП да бъдат днес на 14 юни в 18, 30 часа пред Съдебната палата.
  „ Всеки светец има минало, и всеки грешник има бъдеще!”

 30. @Балансьоритарен вот:Ядец.
  Въпроса за мажоритарния вот в България специално е въпрос на финансови възможности и ресурси,а не на политически сметки.
  Корпоративен+купен вот за някой и друг милион може да се “избие” т.е.да си реимбусира инвестицията+печалба за кратко време чрез лобизъм,обществени поръчки или откровено крадене.
  Просто и елементарно е.

 31. Предпочитам някой да е членувал в БКП и да си е хвърлил партийната книжка на 11. ноември 1989-та, отколкото някой, който в по-ново време е минал като Крюела Нинова през няколко партии в търсене на най-големия келепир. Това по въпроса за формалните партийни членства.

  Колкото до новото политическо начинание: не ми се говори за “нероден Петко”. Сигурно има свестни инициатори и добри намерения, но още по-сигурно е, че и там ще напълзят провокатори – както навсякъде. Затова принципно мисля, че българският про-евроатлантически избирател повече има нужда от Партия Против Евразийско Разграбване на България, за която да може да гласува. Нова Република трябва да акцентира повече на руските кражби и на герберастко-патрЕотарските национални предателства, в противен случай за мнозинството избиратели ще си остане неразличима от всичко останало, което ни се предлага на политическия пазар.

  На нас ни трябва СПЕШНО политически субект, около когото да се обединим. А не нов съвет, който в един момент да се окаже поредната (вече четвърта!?) поведена от някой нов Христо Иванов партийка, която да дoразпилee десния вот.

 32. &БЪЛГАРИН:
  Още една телевизия не е излишна. Но не е ли по-добре да заставим обществената БНТ най-сетне да оправдае името си като започне да служи на обществения интерес. За начало в БНТ могат да помолят Бойко Василев да не пълни “Панорама” със знайни и незнайни евроскептици- български и чуждестранни и да спре да хока назидателно Радан Кънев примерно. Веднъж-два пъти годишно могат да канят за мнение и коментар И.Инджев, И.Василев, Т.Ваксберг. И да престанат да ме заливат с “лачените” скудоумия на соца, защото това най-не го издържам.

 33. Нищо няма да се промени, ако не променим образованието (Павел Тинков), и ако нямаме поне 1 (една) проатлантическа, проевропейска медия с национално покритие (Българин); като тази медия няма за цел да образова ‘образованата част’ от обществото (както дебати.бг са посочили), а иска да влезе в домовете на останалите 95% българи. С живи, динамични, качествени, забавни продукции. Защото добре образованите хора така или иначе намират начин да се информират, те са наясно, че за информация човек воюва с ума си. Те знаят как да търсят първоизточници, да сверяват информация на различни езици, или другояче казано, да оцеляват по свой си начин в затлачена и пропагандна среда.
  Останалите проценти са оставени да къкрят в собствен сос, тази огромна ниша е окупирана от говноядците; и всички плащаме заедно цената за това.

 34. Благодаря за отговорите! Не знаех, че Мика е трол , нито за неговото/нейното отношение към г-н Плевнелиев. За първи път попаднах на въпроса му/й. Разбира се, че съм съгласна с така развитите тези за разделението, за опетнените и неопетнени членове на БКП, за приоритетите на лустрация и за това, че хора като Сидеров, например, са за заклеймяване , макар да не са били членове на партията. Нямах намерение да предизвикам дискусия, защото не виждах нищо дискусионно във въпроса. И през ум не ми е минавало да обвинявам бившите членове на БКП, защото приемам правото на всеки да променя възгледите си с течение на годините.

 35. Драги СТАМБО:

  Много добре и лаконично го обобщаваш – ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯ!
  Три пъти “харесвам” (Like) от мен!
  Германия бе денацифицирана за няколко години с пряко участие на американски и германски Деморатични експерти, и стана Демократична и Свободна страна. Тя стана за пример на Целия свят, без капка отстатък от Нацизма – изхвърлен на бунището.
  България остава посткомунистическа страна.

  АТЛАНТИЧЕСКИТЕ СЪВЕТИ на САЩ или Великобритяния и останалите страни от Европа и Америка, реалните демокрации и свободи, са едни много влиятелни струкутри, центрове на дебат и ГЕНЕРАТОРИ на идеи, издаващи книги, списания и публикации почти ежедневно, провеждащи срещи и конференции, посрещащи свои и чужди ПРЕЗИДЕНТИ И ПРЕМИЕРИ.

  Сайтът на Атлантическия съвет на САЩ:
  http://www.atlanticcouncil.org/
  Сайтът на Атлантическия съвет на Великобритания:
  http://www.atlanticcounciluk.org/
  Сайтът на Атлантическата комисия на Холандия:
  https://www.atlcom.nl/

  Знам само, че на Атлантическия клуб у нас, воден от Мони Паси, както не веднъж казва ИВО, още в НАЧАЛОТО си бе купен от МУЛТИГРУП. Оттогава до днес в управителния му съвет ВСИЧКИ навярно 5-10 суши, са ОФИЦЕРИ ОТ КДС – Максим Бехар, Здравко Попов и Сие.
  И те ако влязат в Атлантическия Съвет – ТУРИ МУ ПЕПЕЛ.

  Такъв съвет трябва да е Заченат и Ръководен от съвсем други хора, и в него да НЯМАТ МЯСТО споменатите по-горе.
  В него трябва да Изрично Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов, Стефан Тафров, Трайчо Трайков, Съби Събев, Иво Инджев, Илиян Василев, Христо Иванов, Радан Кънев, Даниел Смилов…
  В него изрично не трябва да имат място Боковци, Курлелиевци и всички останали от Руската агентурна мрежа, “патреоте”, “националисти”. ЩЕ БЪДЕ ПОДИГРАВКА, ако те се цанят за първи евроатлантици у нас!

 36. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ

  Точно сте го казали. Няма смисъл да одумваме ‘нероден Петко’. Инициативата е добре дошла. Това, че г-н Инджев я сподели с нас е момент на доверие, ценя го!
  Освен това – вярвам – няма да си затворим очите, ако в бъдещия Атлантически съвет се промъкнат кремълски плъшоци.

 37. Г-н Инджев, благодаря за бързия отговор. Желанието на организаторите първата среща да бъде информационно контролирана е разбираемо с оглед на обстоятелствата. (Аз също не случайно съм инкогнито в мрежата.)Надявам се след като се случи, събитието да получи подобаваща публичност.
  За разгорелия се в нишката спор, кои са достойни, вредни и т.н. Отговорът е – по делата им ще ги познаете. Минаха вече 28 години. Достатъчно време за да се натрупат дела и да разберем кой- кой е. За появяващите се млади лица е по-трудно да съдим, но и тук можем да се ориентираме на първо време по менторите им.
  Една приятелски коментар към всички ни в този форум. Тук вероятно пишем основно съмишленици, а на моменти тона става излишно агресивен и конфронтационен. До голяма степен ми се струва, че това показва като в огледало как се случи разпада на дясното в България. Много лесно е да ни разделят и владеят. Надявам се да не предизвикам поредица от негативни коментари. Споделеното е мое мнение, храна за размисъл без претенции за абсолютна правота.

 38. PS: И аз не знаех за предишните изяви на Мика. Ако има явни тролове, може да се направи един списък по никове/IP адреси и провокационни текстове, и наместо да им се отговаря просто да се дава link към предишното им “творчество”.
  Иначе (1) по някой път е “странно” усещането от прочетеното и (2) (и най-важно!) тролът постига целта си (да насочи дискусията в определена посока).

 39. @ everyone else

  И аз често се замислям по тези въпроси, смятам, че по-редовното присъствие на ПРАС ПРЕС примерно и др., като илюстрация към коментирани актуални събития, би се отразило освежаващо и атрактивно на ivo.bg и би привлякло вниманието на по-голям брой “непрофесионални” читатели (стига карикатуристите да нямат нещо против)!

 40. @GG: Да,тона ми+лексиката ми често са агресивни и недотам възпитани и е съвсем естествено стопанина на блога да преценява кое е допустимо и кое-не.
  1.Като гледам какви добри&възпитани хора ни управляват последните 15 години лексиката ми е последна грижа
  2.Четящите блога са ако не хиляди,то поне хиляда пъти повече отколкото списващите(справка: брояча на посещенията).Колко от тези “съмишленици” реално осмислиха че последните десетина месеца са наистина вододел м/у нормална и европейска България и стотиците факти за пълзящ преврат чрез избори?И в добавка:Колко от съмишлениците СЛЕД всички клавиатури които изтрихме заявиха СЛЕД последните избори че “кат’ си пееш Пенке ле…..”и гласуваха за метастазите на ДС?
  3.На последно,но не по значение място:След като НЕ пуснахме водата в клозета 1990а и 1997а сега колкото и ароматизатори да слагаме ВОНИ. Вони патреотично на герб,бсп,дпс,Сидеров.Вони на руски ботуш и на рашибозук.И не само вони,а и се плащат десетки сегашни и бъдещи милиарди за да ВОНИ.

 41. P.S. @GG: Едно от предимствата на демокрацията е че може да се четат избирателно коментарите.
  Нито моля,нито карам насила някой да ги чете.И ако нечия чувствителна,нежна душа със запушен за вонята в България нос се е почувствала наранена и с нарушен сън решението за избягване на подобна екзистенциална темпоралност е просто&елементарно:НЕ чете “агресивните” коментари и гледа “лачените” такива

 42. “На 15-ти юни в София ще бъде учреден Атлантически съвет, който се очертава да бъде всичко друго, но не и част от постсъветското статукво”|
  Дай Боже, да е така – защото тук е вече страшно.Не Ви ли прави впечатление, че руските агенти се активизираха – срещи с Лукойл първо Радев, после Борисов- какво ни чака?Преврат?
  А вие се карате за дребни неща.Който се съмнява като Мика , да не ходи в гората,руската мечка вече е там.Номера е някой да и се противопостави.И ние трябва само да ги подкрепим.Ножа е до гърлото.

 43. До Simeon:
  Не съм имал предвид Вас ни най-малко, нито само тази нишка. Всичко, което искам да кажа е да не храним трола- линк към предишните му изказвания и толкова.
  Пиперливият/силен изказ изобщо не ме притеснява, ако се разбира от какво е предизвикан. Ако погледнете през очите на страничен човек или по-нов читател на блога (като мен) след първия (по-къс от един ред!) въпрос на Мика (за членовете на БКП) реакциите изглеждат нелогични. Много силна реакция и заключения какво цели въпрос, който извън контекста на предишни събития (невидими от тази дискусия) изглежда халтурен (т.е. въпрос, който да получи кратък отговор или да не получи отговор изобщо). Ако е трол с предишни изяви- вече всичко е ясно.
  Като цяло ми се струва, че по някой път между коментиращите в блога прехвърчат искри по неразбиране. Например в предишен мой коментар някой (не Вие) ме бе заподозрял, че съм комунист понеже използвам термина класово разслоение. Не съм комунист и симпатиите ми са изцяло за про-европейският път на България. Терминът по-горе е стандартен в социологията http://www.goo.gl/jsN8o2 и дава най-разумната към момента перспектива защо в UK и USA се случи Брекзит/Тръмп, а в демокрациите на континентална Европа- не. При четене на коментарите на блога много често се получава двойнствено впечатление. Има едновременно много интересни мисли, линкове, данни и почти винаги някой друг напълно излишен „къч“ между хора, които най-вероятно са идейни съмишленици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.