Отпаднилият роуминг показва разликата между отвореното и отровеното общество на народите

От днес гражданите на ЕС ( плюс още три европейски държави с висок жизнен стандарт), които пътуват на територията на съюза и на държавите, подписали споразумението, ще плащат уеднаквена цена за минута разговор, SMS или интернет данни. Т.е. за българите тя ще е същата, като в България, без допълнително оскъпяване. Минута разговор ще ни струва не повече от 3 евроцента. SMS-ът няма да е по-скъп от 1 евроцент. За сърфираме в интернет или изпращане на снимки ще плащаме до 7,70 евро за всеки гигабайт.

Означава ли това “отпадане на роуминга”?

Добре е да има скептични гласове, които обясняват за какво точно става дума.https://offnews.bg/ikonomika/ne-roumingat-ne-otpada-ot-dnes-vnimavajte-658145.html

http://frognews.bg/novini/krs-roumingat-izchezva-nito-stava-bezplaten.html

И все пак- случаят е като кацането на луната. Както каза американският астронавт Армстронг при слизането си си от космическия апарат  “това е малка стъпка за мен, но голяма стъпка за човечеството”. Или като в поговорката “ и най-дългият път започва с първата стъпка”.

Има ли “политика” в тази тема? Има и още как! Питайте украинците, които от 4 дни насам получиха право да пътуват без визи в ЕС – макар с някои условия ( както при отпадането на роуминга). След това сравнете ситуацията със страните, в които тече обратния процес по насъскване на обществото срещу отворения свят, отвореното общество и глобалното затопляне в отношенията между хората в нормалните страни, приели общи правила за съвместен живот. На това Путин му казва с презрение в интервюто си с Оливър Стоун “доброволно ограничаване на суверенитета”, изтъквайки гордо, че Русия била една от малкото суверенни държави на света ( в която дори демокрацията била различна, не като онази в САЩ и Германия- разбирай по-добра, макар да ражда изолация, обърната навътре и агресия навън).

Две концепции, едната от тях (не) е излишна. Защото показва колко е хубаво да си жител на отворения свят, към който всички, включително и поданиците на проповедника на предимнството да си част от отровения от чуждомразие свят се стремят инстинктивно.

6 мнения за “Отпаднилият роуминг показва разликата между отвореното и отровеното общество на народите”

 1. Какъв ти роуминг, каква ти екология? Все “губещият” у нас Лукойл смятал да направи България център за износ на петрола си и уведомява за това резидента СИ у нас.
  А дали ще се зачете ние, българите, какво смятаме по въпроса?!

  http://www.mediapool.bg/lukoil-smyata-da-pravi-bulgaria-tsentar-za-iznos-na-petrol-news265262.html

 2. На лъжците като Путин каквато и истина да им бъде показана, аргументирана и доказана винаги ще си говорят глупостите, които нямат нищо общо с реалността. Както добре знаем те си живеят в измислен свят и тежко на вярващите (им)!

 3. Приликата между демокрацията и “путиновата демокрация” е като тази между стол и електрически стол.Изобщо всички опити нещо да се оприличи на демокрация, като се използва възхитителното звучене на думата и към нея се прибави някакво допълнително определение, като например “народна” демокрация, водят до катастрофален резултат и унищожават не само смисъла, но и обаянието на думата!

 4. П.П. Пропуснал съм да добавя малък щрих в поста си.
  Путлер представя пред всички своята комплексарщина за “антисистемност”. В което няма нещо което да е кой знае колко укоримо. Но! Но има малка разлика между политическа и обществена “антисистемност” и объркването им със законовата “АНТИсистемност”.
  Защото малка част от всички “антисистемни” са престъпници, докато ВСИЧКИ престъпници са “АНТИсистемни”.
  И точно незачитането на законите в Русия,международното право и руската Конституция от Путлер, определят какъв тип “АНТИсистемност” иска той.

 5. Путин си има по един к*ршум за всеки един от вас!

 6. тъпарищ MARIN MARINOV, ние не сме толкова близки с твоят сводник Путлер, колкото си ти. И , като особено близък с него, ти оставяме в полза и на теб , и на подобните ти , всички “подаръци” от чекисткият ви фюрер. ние “подаяния” от него не щем. Оствяме ги на вас.
  Да са ви “честити”, тъпарищ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.