Путин вече се вайка за санкциите и се оплете в обясненията на собствения си онлайн

През 2014 г. Путин се подиграваше на Запада, че няма да постигне нищо с неговите смехотворни санкции и изобщо няма да навреди на всемогъщата  ( според него) Русия. Тогава той все още седеше върху камари от лесно спечелени петродолари. Днес отчете загуби от 52 милиарда долора и изчисли щетите за Запада на 5 пъти по-малко.

По този начин Путин се помъчи да оправдае факта, че има сериозен спад на жизненото равнище в поверената му държава. Призна го в уводните си думи в рамките на пропагандната си акция в интернет, в която (уж) отговаря на всякакви въпроси.

И без да му задават неудобни за отговаряне въпроси обаче той се “изхитри” да си вкара автогол. Оплете се в обяснителния си режим за санкциите със следното изречение:

“Под санкциями мы жили всегда, даже до Октябрьской революции так называемой(!).. А сейчас плюс в том, что мы вынуждены были включить мозги”.

http://moskva-putinu.ru/

Дано българските медии, които вече реагираха на “мъдростите му” ( също онлайн) да преведат точно за българските си потребители какво на  практика признава самодържеца от Кремъл. Защото е видно, че без да иска си признава, че преди санкциите, ползвайки по инерция притока на пари от продажбата на полезни изкопаеми, той и неговата админстрация ( обобщено казано от него “ние”), не са използвали мозъка си. Сега вече, благодарение на санкциите, са ПРИНУДЕНИ да го направят.

Путинистите могат да му се кланят колкото си искат, но този човек просто има проблем с мозъка. Което изглежда се харесва на безмозъчните му последователи.

skunks_new 1

18 мнения за “Путин вече се вайка за санкциите и се оплете в обясненията на собствения си онлайн”

 1. Точно липсата на мозъчна дейност е основния проблем на комплексираният дребосък управляващ Русия днес! За последователите му какво да добавим във връзка с мозъците им!??!

 2. В последната четвърт на годината като дойдат датите по падежите по държавния дълг на Русия+падежите на облигационния заем на Газпром и Сибнефт+крайния срок за плащане обезщетението на М.Ходорковский ще го питам ТОГАВА какво ще говори

 3. Пак тогава, преди около 2 години, великият пълководец заяви : – нужни са ми само две години, за да разреша проблема!Западните общества развиват икономиките си и затова винаги ще имат нужда от петрол и газ! – Но сега се оказва, че освен петрол и газ, е нужен и мозък!При подобни обстоятелства в цивилизованите общества се сменя водача и се избира такъв, който притежава мозък!

 4. Путин е просто средна ръка милиционер. Това стана ясно още като се изказа, че колкото повече рубли струва един долар, толкова по-добре за Русия, защото така страната ще забогатее, защото руснаците ще продадат доларите си и ще натъпчат джобовете си с много рубли. Според това нещастно човече ситуацията в Зимбабве е направила тази страна много богата, защото по едно време 1 американски долар се разменяше за 100 милиона зимбабвийски долара.

 5. Ето го видеото, за да се убеди всеки сам в това какви са умствените способности на човека:

 6. Ох на дядо! Путлерчо е на прага да открие топлата вода:
  “Не става само с едене – трябва и акъл…”
  🙂

 7. “Жив да не бех”, както казва Тони Филипов д-р!
  Хем санкциите са “гОла вОда”, хем се оправдава с тЕх…
  Защо Господ даде да живеем в “интрерсно” време???…

 8. Путин се бъзика, че можел да даде (политическо) убежище на Коми от САЩ, ако там го преследвали политически като бивш шеф на ФБР.
  Пак уж случайно подхвърлено.
  Айде, по-полека, че почти повярвах…
  http://www.reuters.com/article/us-russia-putin-usa-comey-idUSKBN1961F6?feedType=RSS&feedName=topNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2FtopNews+%28News+%2F+US+%2F+Top+News%29

 9. Доживяхме!!!
  Доживяхме Волен Сидеров да ни предупреждава, че има хора, които искат да ни откъснат от ЕС и НАТО и да ни хвърлят в Евразия?!…

  Борисов е посрещнат топло от Ердоган!…
  Ние продаваме рекордно количество оръжие на кюрдите – Да, ама на иракските.- Ми, те наблизо са и сирийските, и турските… – Да, ама предаваме гюленисти… – Ердоган го е страх повече от гюленистите, отколкото от кюрдите?

 10. Кратко четиво пак за Другари Радев, Боко:

  Американският Сенат с 97 : 2 гласа настъпва още повече Русия : Нов Закон за Санкциите Потвърждава досегашните и Добавя нови. Основен фокус е енергийния сектор: Окастря руските мераци за модернизиране на добива на нефт и газ. Друг фокус: Окастряне на обмена в разузнаването и военщината. Трети фокус: Американското правителство ще Пречи на Северен поток -2. Има и още.
  http://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/the-senate-just-passed-a-monumental-new-russia-sanctions-bill-here-s-what-s-in-it

  Сенатът със 100 : 0 гласа потвърждава Американският ангажимент към Чл. 5 на Северноатлантическия договор: “Article 5: An attack on one NATO nation is an attack on all”:
  https://www.lgraham.senate.gov/public/index.cfm/press-releases?ID=D3454A0D-6CAE-4977-A3EB-EA76DC3032C1

  Социалистите навсякъде се надушват: Шрьодер и Милер натискат за осъществяване на Северен поток -2, да заобиколи Украйна. Украйна по-голям враг на Русия от Германия (!?)
  Какво казва Меркел?
  Какво ли ще направи Америка?
  Само да стане Северен поток, и тук соцове, бокове, патреоте, пак ще имат подновена канава.
  https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2017/06/12/russians-insisting-on-baltic-gas-pipeline-into-germany/#4c37ffe322f3

 11. Русия че ще се разпадне съм сигурен. Въпрос на време . Процесът е необратим и експоненциален. Но съм загрижен за пътя на България. Единствено обединението на смели и независими хора (сини, зелени , бембени…) дава някаква надежда за пробив. В момента има обединение на лидери ( смели и независими) в лицето на НОВА РЕПУБЛИКА. Това обединение на лидери може да се надгражда. Но за да има и обединение на независимите и смели хора трябва повече безплатна работа от всеки който е просветен. В момента много от просветените се сгушват и не предприемат нищо от униние , от отчаяние , от страх да загубят работа. Други се успокояват че членството в НАТО и ЕС ни е достатъчно условие за просперитет и пътя не може да бъде поставен под съмнение. Към всички гореизброени: Четете от правилните източници и пишете в интернет.

 12. Един въпрос от Пряката линия, на който Путин няма как да отговори – пенсията ми е 9000 рубли, а наема – 7000 рубли – как да живея?).

  Мнението на руснаците: “цяла Русия смята, че се заседяхте на трона”.

  Всички въпроси, на които Путин не отговори – вижте ги на екраните тук – http://www.rbc.ru/photoreport/15/06/2017/594261889a79472d6cb57655

 13. Каквото и да си говорим, русия ВИНАГИ е била една ОГРОМНА (а за мащаба на България – ОГРОБНА- направо ни вкарва директно в гроба!!!) БЕНЗИНО – или ГАЗО – станция, с партиен секретар – отявлен чекист начело и с най-много ядрени бойни глави в света.
  Каква демокрация, какви права и какво развитие може да има на една бензино- или газо- станция?!? Този, който прибира парите за горивата, ги отчита на шефа-собственик, ОПГ, руската енергийна мафия, мафията изобщо, путин, което на практика е едно и също нещо. Единственото право, което имаш на бензиностанция, е да си платиш. И ние, Българите, покорно си плащаме на руската енергийна мафия кървавите милиарди петродолари постоянно, всяка година. Вместо да отстрани руския енергиен кърлеж от българското тяло, нашите управници “братски” му казват – добре си дошъл, ето и от тук смучи Българска кръв, ето ти и още една нова свежа вена (да не отваряме дума за “мирния” атом).
  Докато русия все още броди из Средновековието, останалият напредничъв и предприемчив свят се развива технологично с невиждани досега темпове, така че скоро разликата между тези два свята ще бъде не просто огромна, а несъизмерима, несъпоставима – галактическа. Краят на ерата на въглеводородните горива ( а оттам по подразбиране и на русия) е съвсем близо. Както се казва – руснаци във собствен сос. Вонята ще бъде непоносима. Затова руснаците са толкова нетърпеливи и така бързат – каквито мизерии и злини успеят да причинят на останалия свят дотогава – това и ще им остане. Дните им са преброени, а кой ще брои труповете, когато всичко това свърши – не се наемам да прогнозирам и не искам да бъда там.
  ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ ЕРАТА НА ИСТИНСКАТА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ…
  ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ БЛАГОДЕНСТВАЩИ И НАПЪЛНО СВОБОДНИ…
  А дотогава всеки българин, който подпомага, съдейства, оправдава или не противостои на руските ретроградни мафиозки интереси, вреди на националната сигурност на България, което си е едно квалифицирано престъпление!

 14. @Стоян Бл.: Адмирации за коментара с добавка:
  Русия винаги е бъркала понятията ГОЛЯМА и ВЕЛИКА защото не територията е единствена ВЕЛИЧИНА
  Рашибозук в България е имало винаги.Проблема в наши дни е че са много+голяма част от рашибозука е мимикриращ като герб,патреоте или дпс.

 15. @ SIMEON
  Благодаря, написах каквото винаги съм си мислил по темата, откровено, 1:1.
  Може и да е предубедено и да не е политически съвсем коректно, но смятам, че с такива “братя” като руснаците, врагове (вратове) не ни трябват.
  Няма къде да напиша и споделя тези неща, освен в БЛОГА НА ИВО – нашият континент на истината и свободата в хибридния океан от откровени лъжи и помии, с които ежедневно ни заливат отвсякъде.
  Може сега мислещите и пишещите това да сме относително малцинство, но това не значи, че не сме прави. Който мисли, чете и се интересува от истината, рано или късно ще прогледне и ще узрее за тази истина.
  Колкото по-скоро, толкова по-добре и с по-малко вреди за България!
  Само истината и нейното споделяне може да ни направи свободни.

 16. @Стоян Бл.: Respect+Адмирации за коментарите и гражданската позиция

 17. То, че Путин(да си хване пътя дано), е елементарен е ясно, ама ние като си ги имаме таман двама – един генерал, дето срича и един пожарникар, който ръси глупости като семки, до къде ще я докараме , нямам толкова въображение.Господ, да ни помага.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.