Снимки от един юбилей като днешно продължение на “случая Сакскобургготски”

Днес Симеон Сакскобургготски празнува в София 80 годишнина. Чисто човешки: честито на юбиляра и да се радва на дълголетие, заедно с голямото си семейство.

Интересен (фото)репортаж публикува Klub Z от столичната катедрала , наречена на руския светец “Александър Невски” , която за кратко ( и напълно основателно) е била преименувана при дядо му Фердинанд на “ Св. св. Кирил и Методий” заради руската агресия срещу България през 1916 г., но под руски натиск после е била покръстена отново в руската вяра, според която на България на всяка цена й трябва храм, наречен на руски пълководец, борец срещу западните християни в съюз с ислямизираната монголска “Златна орда”.

Като казвам “интересен”, репортажът говори много с присъствието и отсътвието на личности от българския политически пейзаж.

Единствените двама български политици, които могат да се разпознаят на снимките в храма, са бившият вътрешен министър от тройната коалиция Румен Петков, уволнен за нерегламентирани контакти с представителите на подземния свят “братя Галеви” от премиера Станишев, както и бившият служебен министър през лятото на 2014 г. проф. Георги Близнашки.Ако между двамата има нещо общо, освен като бивши високопоставени кадри на БСП, това е русофилството им ( с което е изпъквал многоктарно и стоящият до лявото рамо на Сакскобургготски пловдивски митрополит Николай).

Сред децата и внуците на Симеон Кобургготски по кръвна линия, симпатични в това качество, отсъстват обаче неговите най-ярки отрочета в днешната българска политика. Ярко блести в този смисъл липсващият в картинката ( защо ли, след като са налични други политици, двама леви) бивш охранител на обещаващия да ни оправи за 800 дни Сакскобургготски. Няма го Бойко Борисов, който така успешно пое щафетата на управлението с името на Сакскскобургготски на уста ( дпускам да е участник в друг формат на тържеството, което щеше да е въпрос на някакъв протокол, ако не беше фактът с присъствието на други политици).

Озадачаващо е също, че не е поканен за снимка и бившият лидер на младежката организация на НДСВ Делян Пеевски. Неговата кариера, също като на Борисов, започна под крилото на “царя”.

Едва ли плебейският произход на Борисов и Пеевски са единствената причина за загадъчното им отсъствие от компанията на човека със синята кръв, който беше доведен от Мадрид, за да смачка “синята идея” под претекст, че така ще се възцари краят на двуполюсния модел. Ефектът от този мадридски трансфер на емоции, надежди, внушения и спекулации беше, че десният полюс, зает от НДСВ, изчезна ( заедно с партията-енодневка след това, за да отстъпи място на разчистеното пространство на популистите от ГЕРБ), но левият полюс остана да тържествува, което е видно и от снимките на днешното тържество в руския храм “Александър Невски”.

24 мнения за “Снимки от един юбилей като днешно продължение на “случая Сакскобургготски””

 1. Браво на Иво, много ясно и точно казано.
  Действително, от дистанцията на времето, се вижда съвсем отчетливо “политическото инженерство – Проектът “ЦАР”” извършен с дейното участие на т.н. “Н.В.”, зад което прозира руската ръка на КГБ/ГРУ. В резултат СДС (и въобще дясното като идея) беше смачкано, дискредитирано, атакувано от възможно най-десните “монархически” позиции, от които не смогна и нямаше как да се опази. Отделно и успоредно с това, бе трасиран пътят за смятаното дотогава за невъзможно “монархо-социалистическо” коалиране + дпс, чиито отровни плодове още берем днес. Не знам друг аналогичен случай в световната история, потомствен “монарх” да се съгласи да бъде подложен на “свободни и демократични” избори и в резултат да стане министър-председател, освен ако не е зависим от някого или държан с нещо.
  Това е все едно английската кралица (негова далечна братовчедка по съродничество) да се съгласи да бъде “избирана” от “народа” и да се “принизи” до премиер-министър, което очевидно е една преходна позиция.
  Но от всичко това “лявата” идея никак не пострада, напротив, днес все по-открито се говори за решетниковото “остръгване” на прозападния (разбирай десен!) елит на България, в интерес на все същата (или вездесъщата) тази русия.
  Ето това не можем да превъзмогнем и с това не можем да се справим и до днес. На всичко отгоре пак по същата руска “братско-православна” линия ни натресоха и т.н. “патриоте”, обичащи повече русия от България, с което нещата за “десните” се усложниха до максимум.

 2. Това е един безславен юбилей.”Царят” се оказа неблагодарник,лош политик,слаб управленец,хитър като балканец,макар,че е живял на Запад,залъга народа,а около него се събраха цяла сюрия измамници и мошеници.Един монархист каза навремето:Ние сме монархисти,но лошото е,че царят не е такъв.

 3. Г-н Инжев, в новините на БТВ от 19 часа съобщиха, че Боко е скъсал менискус и днес спешно са го оперирали. Той е виден наш футболист и често се контузва.

 4. Извинявам се за грешката в обръщението.

 5. Отлично за статията, отлично за СТОЯН БЛ.
  На снимките – едно нищожество, наричано понякога и от някои “величество”.

 6. Проектът “Цар” премина плавно в проекта “Пъдар”, а отскоро се лепна и “Патриотар” гласуван от електората Тъпънар.

 7. Ортака на комунистите Сакскобурготски заслужава подобна компания.Не съм толнова толерантен колкото г-н Инджев.Нищо добро не му пожелавам.

 8. Това представление е жалка и отвратителна трагикомедия, изиграна от гнусни артисти. За тях е пиршеството,за българският народ-срамът.

 9. П.П. Не случайно Банкявският тигър,каквото и да се каже за него,се разболя на този ден.

 10. Гледах сутринта по БТВ двамца от отбора на мадритския измамник – Паси и Илчев, бяха се запенили по устата от хвалби по адрес на “юбиляра” (даже и името му не искам да му произнасям), бил такъв, бил онакъв, ае народа, че лесно и бързо забравя така е, но пък тези прекалиха. Били го наричали в Европата “Мистър Европа” моите уважения драги, но “Мистър Европа” може да се нарича починалия днес Г-н Хелмут Кол (да почива в мир), защото той наистина е работил за ЕС, докато нищожеството е цъкал карти по казината!

 11. Водещия офицер е Атанас Тилев.Не случайно тъкмо неговото досие беше укрито от обществото.Бриго Аспарухов поема този голям риск не случайно,тъй като е заложен на карта проекта ЦАР наКГБ/ДС.Даде се време на БКП да се окопити и мобилизира,а и със съдействието на късата народна памет отново да се върнр на власт и отново да ни натресе рУСКИ ХОМОТ-АЕЦ Белене.

 12. Негово царско нищожество Симеон Сакскобурготски като че ли не желае да коментира отказа си да се кандидатира за президент преди време.Дали не е заради подслушаните разговори(случайно или не изтекли по медиите) на италиански мафиот,обвиняващ го в корупция?

 13. Аз не зная ,защо всички в НРБ постоянно напомнят за “прословутите” 800 дни на Сакскобургота?!? Той не е искал да “оправи” някого, той просто си е дал само 800 работни дни във властта , и нито ден повече. Толкова си искаше. Друг е въпроса дали ги използвал всичките 800 дни, които си ги поиска?!?
  Но всичко това е възможно в хибридната “реСпублика” НРБ ,защото вече 70 години всичко е само хибридно. Нито беше преди 1989г., нито е република сега. Ето преди 15 години хибридният цар стана хибриден премиер на хибридната “реСпублика” НРБ!
  След него ,го замени хибридната коЙалиция на Станишев и доган. Следвана от хибридният пъдар и хибридният “седесар” Олигархски.
  А , да не забравяме на ПЪРВо място и хибридният РЕЗИДЕНТ ПЪРВанов, а на второ място и сегашният пильот спуснат с хибриден резидентски парашут!
  Наследили видните хибриди – тато ди тути каскети и неговите лакеи, както и хибридните коминтерновци – тарабата,коларовци,червенковци и вся им хибридна сволоч.

 14. За неползващите латински – сентенцията по-горе да се чете:
  НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ…

 15. Отсъствието едновременно на Борисов и Пеевски, на пръв поглед няма нищо общо. Но всъщност е еднаквото им „легендиране”- с отсъствието си да демонстрират пред „матриала”, че не са от „царедворците”.
  Но спомнете си, че Борисов и Пеевски са царски продукт /= КГБ/КДС/.
  Как двамата станаха „десни”? Пеевски стана шеф, на младежкото НДСВ, а Борисов оперативен „шеф” на МВР!
  И Борисов, който отказал да върне червената си книжка, бил охранител на последният комунистически сатрап в Европа /Тато /, изведнъж се легендира като „десен”
  Пъдарят на царя, стана Генерал!
  При това назначен за шеф на МВР, по личното настояване на Ахмед Доган! /според Бриго Аспарухов/.
  Няма да е пресилено, ако се каже, че Борисов е „ Пеевски от Банкя”!
  Това, че двамата са първи дружки и координират действията си, най-ясно пролича при първата оставка на Борисов.
  Пеевските медии раздухаха истерия за някакви надвзети сметки за ток/какво стана с тях???/ и Борисов се „измъкна по терлички”.
  И всичко това ще стане публично известно, когато България не е вече на 109-то място по свобода на медиите!/и правосъдието!/.
  Или както казваше царят : „Когато му дойде времето!”

 16. @Krasnoselski
  Няма нищо случайно, че точно “банкерът” Атанас Тилев “доведе” Царя в България!
  Бащата на Атанас Тилев е „екзекутора” на горяните-Прокурорът, държавен обвинител срещу тях.
  Всъщност горянското движение е НАЙ-МАЩАБНАТА въоръжена съпротива от хиляди доблестни българи, срещу съвеЦката окупация в ЦЕЛИЯ „СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР”, която е смазана жестоко/ и с помощта на „братята-освободители”/ .
  За тази цел е създаден и работи от м. май 1947 година специален отдел – отдел І ДС при КДС – за борба с контрареволюцията” , но дълги години горяните са „трън в петата” на „новата власт”
  За край на горянството се приема 2 юни 1951 г.,когато 13-хилядна армия от милиционери и войници обгражда в Сливенския балкан четата на Георги Търпанов от 106 горяни.
  Самият Георги Търпанов е тежко ранен и заловен, осъден на смърт и екзекутиран в местността “Могилските гробища” край Стара Загора на 12 декември 1951 г.

 17. Известни са думите на Сталин, т.е. на руското правителство, до Георгий Димитров, т.е. до новото комунистическо правителство на Българя “Пазете царчето!” – Симеончо. Те са потвърдени когато след 9 септември 1944 г. Симеончо, Принц Кирил и други са отведени от България в онази вила на НКВД в Голицино, край Москва, където “престояват” три месеца. Там са разпитвани и подслушвани с тайни микрофони и камери, така че Няма как да е получено грешно убеждение относно проруските убеждения на Симеончо, при това още от дете. Затова искат да го пазят след време, като потрябва. И КГБ си свършва работата, поддържайки го в Испания, а по-късно осигурявайки му чрез КДС български паспорт и гражданство, да подмени “посиняване” у нас.
  Ако помните, Симеончо през 1990-2000-те бе против влизане на България в НАТО, с думите, че “не е нужно”, “не е балансирано”. Т.е., той изразяваше руската позиция по въпроса. И като се разбра, че Всички в Източна Европа отиват в Тази посока, тогава той замълча и взе да се прави на Атлантик. (Та той Корнажев, уж Велик Син Юрист, заместник-шеф на СДС, бе Подчертано Против членство в НАТО – още едно Подставено Лице)
  Не, че НАТО е най-важното нещо за източноевропейските страни. Но е Достатъчен Лакмус за такъв като Симеончо. А и за Всяко правителство и страна.
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2007/09/28/381482_tainite_drehi_na_caria/

 18. Ее, е – Още Една приказка НА МЯСТО У НАС:
  “Атлантическия съвет на България: ПУТИН НЯМА РАБОТА У НАС НА 3-И МАРТ 2018 Г.”
  Вън ЛилиПутин и всякакво руско посещение догодина!
  Няма “братство”, “православие”, “славянство”, “освобождаване” – Има Национални Интереси и Съюзнически Отговорности!!
  БРАВО НА АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ!
  А “Атлантическия клуб” и Мони Паси – без мнение по въпроса – остават Подставини Лица на комунизма и Русия тук – Stooges / Shills.
  ХАИРЛИЯ ДА Е АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ!:
  Доц. д-р Антоний Гълъбов, Димитрин Вичев, доц.д-р Александър Йорданов, Атанас Славов, Георги Мишев, гл.ас. Георги Цветков, проф.д-р Евелина Келбечева, доц.д-р Методи Андреев, доц. д-р Момчил Дойчев, д-р Олена Коцева, ген.-майор о.р. Съби Събев.
  ИВО, ИЛИЯН, АТАНАСОВ – ДА ВЛИЗАТ И ТЕ ТАМ!
  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/atlanticheskiya-savet-na-balgariya-putin-nyama-rabota-u-nas-na-3-mart-2018-g

 19. Всеки петък следя с отвращение предаването на Бойко Василев “Панорама” , защото знам, че (за съжаление!) все още се гледа от много хора. Търпението ми идва от любопитството да видя как “водещият” ще се опита за пореден път да въздейства с манипулативните си въпроси и подбора на събеседници върху съзнанието на българския зрител(на първосигнално ниво).

  Ето два такива въпроса в случая към Станислав Дончев:
  “Как така изведнъж стана, че в България поискахме еврото точно сега ?
  и следва “черешката на тортата”:

  “Не мислите ли, че българите вече се умориха да влизат на разни места. То не беше НАТО, то не беше Европейски съюз, а сега пък ще влизаме пак в Еврозоната, ще влизаме пак в Шенген?”

  Товарищ ВасилИев, от името на редовите българи ти заявявам най-категорично, че не сме се уморили да влизаме точно на тези “разни места”! Даже напротив! Вековна мечта на нацията ни, още от времето на Левски и Ботев, е да се присъединим към всички съюзи и стуктури на обединените европейски народи и това е съвсем естествено, защото българите са част от европейската цивилизация, НЕ от азиатската. Но, ако Вие сте се уморили вече “да влизате” в европейските структури, прав Ви път! Евроазиатският съюз е в североизточна посока. Путин ще уреди “Панорама”-та Ви да се излъчва по “РТ” или “Спутник”.

 20. ХЕЛМУТ КОЛ (1930-2017): поклон пред паметта му!
  Християндемократ, канцлер (Най-дълго време след Ото фон Бисмарк), автор на Германското обединение (Западна Германия пропусна шанса да се обедини към Източна, намираща се в “СЛЕДВАЩИЯ ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ”!), автор и на Маастрихтския договор за Обединяването на Европа заедно с Митеран, Mr GERMANY – по Time, и какво ли не още.
  Контраст на Шрьодер!
  А. Меркел: “Този мъж бе голям във всяко отношене, ролята му за Германия е историческа, ще премине време докато напъло оценим какво изгубваме в негово лице, той промени и моя живот категорично”.
  Ж.-К. Юнкер: “Той бе есенцията на Европа”.
  Дж. Буш: “Истински приятел на свободата”
  Б. Клинтън: “Визионерството му подготви Германия и Европа за 21-и век”.
  Т. Мей: “Гигант в Европейската история. Баща на съвременна Германия”
  Е. Макрон: “Велик европеец” (А бе Боко не беше ли и той европеец?.., или…)
  http://www.dw.com/en/world-leaders-mourn-loss-of-helmut-kohl/a-39284535
  http://www.reuters.com/article/us-germany-kohl-idUSKBN19723M

 21. Мисля че този боклук от Испания пак е намислил нещо за да дойде да празнува рожденният си ден у нас в
  България. Когато беше тук като държавник той ограби каквото можа, може би сега идва още нещо да прибере каквото му трябва.Да е жив и здрав Българина който му вярва.IIC…..oIL.

 22. Shmekera van ot BG,i palna konfiskacia! Ne obicham osobeno francuzite,no te sa izmislili nai-dobroto lechenie za monarxiata:GILOTINATA! Bix izpratil chestitka na negovo nishtijestvo sas snimka na tozi ured!!

 23. VANITY FAIR in BG – “панаирът на суетата” прожължава със страшна сила – вижте само кои са били поканени на “VIP-партито” във Врана онази вечер – все комуняга до комунягата, ченге до ченгето, московски агент до ДС-офицера, гювендия до гювендията: Гоце-Първанов, Станишев, Орешарски, Близнашки, Йотовица, генe-Радев с ДесиТУ, крадлата Е. Поптодорова, другарката Ир.Бокова, едрият капиталист-хотелиер Кирил Добрев, КУрнелия Н., екс-шефчето на БНБ – Искров от Пирдоп (който я ограби при КТБ!), ВЪНдъкова и Чобанчето, цялата крадлива сган от бившето НДСВ, разни 2-о разрядни гаулайтери на ДПС, червеният перач Манджуков, психопатът Н.Филчев и Кирчо Киров, Коцето Калки, менте-професорът Н. Овчаров, Иво Хаджимишев, и много други – все “видни представители на бизнеса и ХАЛтурата”! Потресаваща, кошмарна сбирщина!
  Всъщност, списъкът на поканените – показва 1000% кристално ясно едно – КОМУ е благодарен и дълбоко задължен домакинът!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.