Виден нашенски русофил отлъчи батюшката от матушката

Признавам си, че този път вездесъщият господар на тв ефира по исторически и всякакви други въпроси Божидар Димитров истински ме развесели с поредната си телевизионна пледоария в защита на Русия. Защото вече брани Русия и от…Путин, който не бил казал нарочно  онова за кирилицата, просто бил невеж – направо политик. Пък и не бил той Русия, сиреч не е представителен за истинските, убавите руснаци, като руският патриарх и министърът на културата на Русия.

“Не са нарочни приказките за азбуката ни. Толкова знаят – единият е шахматист, другият – политик. Това каза директорът на Националния историческия музей проф. Божидар Димитров по повод изказванията на световния шампион по шахмат Анатолий Карпов и президента на Русия Владимир Путин, че кирилицата идва от Византия и от македонските земи. Путин и шахматистът не са Русия. Кой е Карпов – един шахматист? Питайте Христо Стоичков откъде идва азбуката, да видите какво ще каже. Тук става въпрос за невежество. Не бива да се свързва Освобождението на България и темата за азбуката. Това са две отделни теми. Руският патриарх и руският министър на културата признаха, че писмеността и християнството идват в Русия от България, заяви проф. Димитров”, съобщава меродавната ( като за изявите на Божидар Димитров) “агенция” ПИК.

Защо Димитров е решил да сравнява шахматиста Карпов с футболиста Стоичков като еднакво плитк(оумн)и величини по отношение на предполагаемото от него тяхно невежество за мен си остава загадка. Но за изблика на загадъчната му душа по отношение на Путин ме напушва истински смях. Защото бях очаквал всичко от българските русофили, но чак да бранят Русия от Путин с израза “той не е Русия” не можех да предвидя. А би трябвало- защото за русофилите Русия е непреходна, несменяема, основополагаща величина, докато на Путин му се клатят краката на високия пост и може всеки момент да последва падналите от върха на Кремъл предишни величия. И когато това стане, осиротелите нашенски русофили мигом ще се хвърлят в нозете на следващия самодържец – стига батюшката да е представителен за матушката.

И все пак е забавно да се види, как Димитров на практика (ре)анимира вица за пияния, който в яда си, че жена му го репресира заради свинското състояние, до което се е докарал, й заявил, че “тези деца не са от нея”.

Впрочем този начин на неглижиране на руското ръмжене срещу България вече се превърна в последен защитен “рубеж” ( обичам тази думичка почти като “касае се”) на нашите русофили. Най-напред им се наложи да се разграничават от високопоставения руски циник Пьотър Толстой. Депутатът от руската Дума ги постави в затруднено положение, когато пръв сред останалите руски циници каза истината миналия септември пред БНТ: че руснаците целенасочено изкупуват България. По този начин видния функционер от партията на Путин постави руския слугинаж у нас в положението на съучастник в разпродажбата на България- нещо, което е известно, но не беше разгласявано с такава откровеност от толкова представителен за руския цинизъм деец на великоруския шовинизъм.

 

Срещу Толстой тогава изригнаха гневно местните русофили именно, за да (по)кажат, че той не бил изразител на онази руска любов към българите, плод на която са самите те. Разграничаването на Божидар Димитров от Путин обаче е нов етап в русофилската шизофрения на нашите рашисти. Очаквам  един ден да заявят, че руснаците не са това, което бяха и дори не са истински руснаци, защото не обичат Русия колкото българските русофили.

 

Апропо, като написах Пьотър, искам да попитам онези, които знаят по-добре от мен: защо при изписването на Пьотър ( Паренсов ) например на съответната табелка на софийската улица, “ьо” възпроизвежда логично фонемата, съответстваща в българската азбука на несъществуващата в нея “Е” с двете точки отгоре ( на кирилизираната ми клавиатура тази  руска буква дори я няма), но в същото време, за да изглежда като изписана “правилно” на руски език ( т.е. на руско-български), е пропусната специфичната българска “ъ”, макар на български да е невъзможно да се произнесе Пьотр без да се чуе “ъ” в края?

 

Дребно въпросче, но пак се отнася до съзнателното или инстиктивно насадено вече подмазвачество. Важното е да не обидим руснаците, нали така! Поне това е моят прочит на казуса с хибридното изписване на Пьотр- с българска “ьо”, но без българската ( може би най-българската сред модифицираните варианти на кирилицата буква) “ъ”.

24 мнения за “Виден нашенски русофил отлъчи батюшката от матушката”

 1. Слугите на руския шовинизъм и болшевизъм са много жалки, но за сметка на това винаги гръмогласни и добре представени в публичното пространство. Българските “медии” не скъпят време и място за техните славословения на Русия-та им!

 2. Според Збигнев Бжежински, за да бъде една империя успешна, тя трябва да превъзхожда подчинените от нея народи по 4 показателя:
  Военна сила
  Икономическо развитие
  Технологичен напредък
  Висока култура
  В цялата си история, Русия никога не е превъзхождала България по нито един показател. За тези, които биха спорили за военната и сила, напомням за ген. Колев и 1916 г. Пък и вече сме в НАТО.
  Къде са тръгнали да правят империя, като икономиката им е феодална, технологиите им са крадени, а културата им в най-добрия случай е копиране на европейските образци. Какво културно послание излъчва Русия към света? Християнството им е фундаменталистко, историята и науката им са фалшифицирани, културните им артефакти са крадени ( най вече от България и Украйна) начина им на живот е скотски, човешки права няма, невежеството и лъжата са държавна политика. До вчера мислеха, че Ленин им е създал азбуката. Дори централно азиатските републики ги напуснаха, при цялото ми уважение към тях, защото без Русия са по-добре. Горна Волта с ракети – това е то, по Маргарет Тачър. А по български – на гол тумбак чифте пищови.

 3. Човека прави кризисен ПР – спасява каквото може.

 4. “Русофобските” жестове на 5-тата колона вече пълнят цял каравал. Банкянский отказал да приеме съветския наглец. А защо го е поканил? Пък повода-вие представяте ли си РОНАЛД РЕЙГЪН да се дърли с Кремъл за първооткривателството на дънките, а да мълчи за разбойническата му агресия!

 5. Имам усещането, че руссияните за пореден път умишлено ни вкарват в изтъркания сюжет на “Добрият, злият и тъпото копеле”. Световният шахматист Карпов би трябвало да е в добрата роля. Вовата Самодържец изпълнява злодейската. За ролята на тъпото копеле от българска страна има голяма конкуренция- то професори, то главни прокурори, то цял президент и обикновена, но изобилна сволоч. Така и така президентът ни си покани Злодея на госте за 3-ти март. Какво пречи ние да си поканим друг световен шахматист- Каспаров например за същата дата. Подхвърлям идеята към новосформирания Атлантически съвет. Обаче, ако той не я реализира, аз лично ще се заема. Заклевам се…

 6. Наистина, кое е имперското на Русия?
  Имперски са злобата, наглостта и безцеремонността, когато окупират чужди земи и народи.
  Имперски са и самочувствието и дебелоочието, с което се намесват навсякъде по света и дават акъл за всичко, като от последна инстанция (наи-вече в Бългаиря и на Балканите). Омръзна ни, по повод и без повод, всевъзможни все по-нагли руснаци да ни казват кое как е, и да ръсят невероятни глупости.
  Само и единствено фактът, че крепостния им и досега народ е научен и свикнал да живее скотски, ги държи все още на повъхността и им позволява хвърлянето на огромни ресурси за правене на мизерии и злини извън русия. Така че русия беше и си остава ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО ! Но и на това му се вижда края, със започващите все по-масови протести срещу “батюшка-цар”.
  Що се отнася до България и Българите, трябва веднъж завинаги да се освободим от “освободителите”, най-напред в мислите и съзнанието си, а след това и подкрепено с дела.
  А който обича русия повече от България, да се чувства свободен да се пресели във вечнозамръзналата сибирска ПУСТОШ и отново да ни освободи, този път от присъствието си !

 7. Този лизаро-мазач и грашатай на руския прочит на фалшицираната ни от векове история, да не ни овонява с вкиснали тюрлю-гювечи а да си оправдае заплатата която му плащаме ние, българските данъкоплатци!
  Да не словоблудства, а като директор на НИМ, да си изпълнява задълженията и да бъде експониран златния меч на Кубрат. Открит в старите български земи- още през 1912г. в Малая Перешчепина, Украйна.
  Украинците са нашите братя!
  Русия винаги /и в момента-газ, бензин, АЕЦ Белене/ е плячкосвала всички Българии и винаги е била враг на Българите!
  Пряко или чрез мекеретата си: Братя Каравелови, Васил Коларов, Гошо Тарабата, Живков, Луканов, Царя, Гоце Първанов, Борисов, Сидеров и много други…

 8. Уважаемите другари трябва да вземат под внимание, че от най-високо място и то още преди време, им беше съвсем ясно казано – Путин е Русия, без Путин – няма Русия. Ето го за всички, които са го пропуснали като му е било времето:

 9. Вземам повод от последните два абзаца.
  “Дребно въпросче, но пак се отнася до съзнателното или инстинктивно насадено вече подмазвачество.”
  Аз също не мога да оправдая произнасянето на “Бе- Ка – Пе” освен с подчмазвачество и папагалстване. Защо Ка, а не Ке? Нали казваме Те-Ке-Зе-Се. Но!!! Казва се
  Ка-Пе-Ес-ЕС. Затова!

 10. Като чуя,че БД е професор и се сещам за стар,но вечно свеж виц:”Като се знам какъв инженер съм,страх ме е да отида на лекар.”

 11. А говорейки сериозно:Всичко това е евтин цирк&панаир за да прикрие че Теменужката е в Москва, пратена от Тиквата за да договаря детайлите по АЕЦ Белене.
  Когато Путин се изцепи провокативно на 24и май Теменужката подписваше с Газпром това което и Жан Виденов НЕ направи с газопреносната система на България

 12. По-досетливите и хитри червени плъхове вече усетиха водата, нахлуваща в трюма на матушката и вече подготвят “евакуацията” си от потъващата гемия. Броят им ще се множи. Винаги е било така – започва се с ръмжене, зъбене и храчене срещу капитана, с надеждата да се докопат до плаващи останки от продъненото корито. Е, ще има и твърдолинейни, упорити плъхове, които ще трябва да преглътнат обидата: НИЕ НЕ СМЕ ВЛЮБЕНИ В ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО, А КОЙТО Я ОБИЧА – ДА СИ Е.. МАЙКАТА!
  Ще ми бъде тъжно само за едно – че великият ЗБИГНЕВ не доживя с толкова малко сбъдването на пророчеството си! “Русия ще се свие в границите си от времето на княз Светослав”. Писал човекът, ама червените не обичат да четат /дори ленин/.
  Дали знае “славянинът божо димитров”, че миналия месец в градчето Целе БулгерИя осветиха паметник на БЪЛГАРСКИЯ кан АЛЦЕК?
  А часовникът отчита обратното броене – тик-так, тик-так… И доближава мигът на ИСТИНАТА!

 13. Г-н Инджев, чухте ли и как ще коментирате новината от последните минути, че президентът Радев е поканил догодина Путин в България??!!

 14. Към Явор:

  Тази антиновина ( ако става дума за съобщението на президенството в София, което се произнесе в 12 без пет снощи , много часове след руското съобщение за разговора между Радев и Путин), съм я коментирал още когато Деница Златева от името на БСП предпостави тази покана и стана ясно, че първо го кани Партията, а после Радев козирува и рапортува.

 15. Разиграва се хибриден театър, в който всеки си знае ролята, изпълнява си задачката и си казва подготвените реплики. Правилната реакция на България не е да се върти като обран евреин и да се чуди как да реагира на координираната атака, а светкавично да смени името на катедралния храм в София от Невски на Св Св Кирил и Методий. Това е отговор – плесник който руските скотове ще разберат съвсем правилно.

 16. Не забравяйте степенуването: Главният враг на България е Русия. На второ по важност, но не по значени е Петата колона на Русия в България. Тя е на второ, защото без първото нула. На трето место е българската Мафия. Тя е поставена да управлява и угажда на Русия и да реди Пасианса така, че ние, българите глава да не можем да вдигнеме. Когато тия Врагове на България изчезнат, а това ран или късно ще стане, ще ни требват още 20-30 години да възстановиме Генфонда и да достигнеме стандртите на НАТО. Но и това рано или късно ще стане, Вервайте ми!

 17. Комуниста Румен Радев,приет за член наБКП/БСП,покани агресора и нарушителя на международното право да дойде в България.Ние какво ще правим.Очаквам адекватна реакция.

 18. Simeone : право в десетката. Другото което съм забелязал че когато една истина трябва да се скрие ноу-хауто на специалистите по промиване на мозъци е да насищат информационното пространство с голямо количество дезинформация, а не да нападат носителите на истината. Само НОВА РЕПУБЛИКА.

 19. @Веселин Станев: Да,Веско а освен това започват да поучават MERCEDES и BMW че е крайно време да се научат да правят автомобили

 20. Точно Заради Това, и по Такъв начин се правят имперските държави, включително и съвременните, независимо, че контрастът с останалия свят е още-по суров. Те са задължително със силна власт. И тя “оправдава” себе си по такъв начин. Т.е., ако изберете демократична, “кашкавалена” власт, вместо нас, държавата НИ ще се разпадне. Затова избирайте единтвено НАС – Путинците, олигарсите, силовиците. В противен случай, “слабата”, демократична власт, ще доведе плурализъм и центробежие. И всички вътрешни републики и райони ще се разбягат. Да не говорим за мюсюлманските от тях, или пък за Далекоизточните, които искат да са по-близо до Япония, Корея, Китай, а дори и до САЩ. Да не говорим за Грузия и Армения, които веднага ще се ЛЕПНАТ към НАТО.
  Като е СЪСТАВЕНА със сила такава държава, тя продължава да бъде поддържана по СЪЩИЯ начин единствено със сила. Демокрация, човешки права, плурализъм, СВОБОДА/И – те Единтвено я унижожават.
  Но те са неизбежни – И ЩЕ СТАНЕ С РУСИЯ. Рано или късно.

 21. Шахматисти като Карпов, лоялен на Комунизма и сега на Днешната руска власт, са използвани в целия “набор” от средства на тази власт. За разлика от него, Каспаров е опозиционер, затова той не получи нито един Орден, нито похвала. И живее Другаде.
  В целия “набор”-комплект от средства на Кремъл-КГБ далеч не влизат само политици, държавници, стратези, институти, депутати, “политолози”, шпиони, велики дипломати.
  В този комплект влизат певци (любчета, кобзони), Магьосници (кашпировски), шахматни идейници (карповци), мотоциклетисти, рускини-чукачи и какви ли не още.
  Стотици ХИЛЯДИ – предвидени за цял свят, включително и за нашата Татковина. Тук само ги очакват с пити сол-и-хляб, и разбира се, Пространство по вестници и медии. Петата колона готвена не от 1944-а, а още Отпреди 1917-а.

 22. Към СУЬО:

  Също много точно!
  КАШОНИТЕ С ЯЙЦАТА!
  ВЪН ЛИЛИ-ПУТИН!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.