Всяко поевтиняване на петрола е тържество за българската зависимост от Русия

Цената на петрола, от която зависи руската икономика , ще продължава да се срива. Прогнозата е на Руската централна банка, а не на някакви “русофоби”. http://clubz.bg/55351-petrolyt_se_sriva_do_25_dolara_za_barel

Българофобът Иван Аксаков, шеф на московските панслависти през втората половина и в края на19 век , когото тачим с една от емблематичните улици в София ( от бул. “ Васил Левски до сградата на Министерството на отбраната и до централния вход на зала “България” ), възкликнал по време на българския възход след разрива с руската имперска опека, настъпил заради Съединението от 6 септември 1885 г. , че  “всяко тържество на българите е смърт за Русия”.

Българофобът- славянофил бил ядосан от българските победи във войната със Сърбия, замислена в Русия като наказание за българското непокорство срещу разпоредбите на Берлинския конгрес, разделил България на ( повече от ) две части, съединени обаче въпреки това по волята на българите, но противно на руската имперска доктрина, според която не трябва да има единна и силна България.

ivan_aksakov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Какво е общото между цените на нефта и известната ( на просветените българи) гадост, изречена от Аксаков?

Общото е , че България няма да се освободи от постколониалната си постсъветска зависимост без да бъде отслабена руската корупционна хватка върху захранваните от Москва проводници на руското влияние у нас. По този повод би трябвало да възкликнем : “всяко поевтиняване на петрола е тържество за България”.

По-евтин петрол означава по-малко разходи за българския внос.  И по-малко шантаж от страна на руските износители и техните изнудвачи на туземния ни пазар.  Както и по-малко приходи за руската хазна, която харчеше щедро за хибридната си война срещу България, превърната в любим пример на руската пропаганда колко било зле за една европейска страна ( бивша съветска колония) да пребивава в условията на “еврогейското иго”.

Според щатския сенатор Маккейн Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Бензиностанцията е пред фалит. Ракетите не произвеждат блага – освен в очите на онези руснаци, които хранят компесаторно и комплексарски личното си его с огризките от изкуствено създаваните с паради, перчене и парадиране ( например в Сирия) имперско величие на  (все по) рядко населената бензиностанция, 64 процента от чиято територия е вечно замръзнала.

“Студена война” ли? Нищо подобно

Русия, която така и не разбра, че трябва да воюва за здравето, просперитета, жизнения стандарт на собствения си народ- а не срещу други ( малки) народи ( хранейки егото си на световно опасен побойник), предстои да открие ползата от “глобалното затопляне” в международното сътрудничество. Или да последва съдбата на динозаврите, оказали се жертва на промените в климата, към които те не могли да се приспособят.

17 мнения за “Всяко поевтиняване на петрола е тържество за българската зависимост от Русия”

 1. Агонията на постсъветска Русия е унизителна за нормалния човек! Но има ли все още нормални хора в Русия?
  Навални и хората излезли на протести показват, че има!

 2. Русия е опасен побойник?! Да всичко е вярно но ще си отиде ли злото, когато Русия падне ? Колкото се намалиха неправдите, когато бленуваната мечта Туркия да падне се сбъдна, толкова ще се намалят и когато това стане с Русия. Победите над злото са временни, както и човешките мечти за богатство и щастие. Докато очите на човека са в имането, парите, бизнеса, ще има войни. Най-голямата война се води не на руския фронт на а друг фронт. Там където падналия ангел съблазнява човешката душа, за да не подлежда тя към себе си и към своя истински Татко и неговото наследство!

 3. Това за цената на петрола добре,ама защо не го усещаме по цените за литър гориво по българските бензиностанции?!
  Според един съвременен руски историк (Е.Понасенков),високите цени на петрола са съживили трупа на СССР,който сега като зомби се опитва да прилага архаични доктрини.

 4. Путлер се опитва да съвместява едновременно православие и чекистите ,които го унищожиха. Едновластието на руските царе и еднопартийността на КПСС, която ги унищожи. Царският Азиатски департамент и Коминтерновските африкански, латиноамерикански и азиатски департаменти. Потвърждението – в Каспаров.ру:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59496A6FEE661
  Впрочем Путлер няма капацитета да измисли нищо ново. А и никой не го очаква от него. Но ,той със своят примитивен лакейски опит на чекистки тиловак в ГДР “творчески” съвместява двеТЕ провалили се руско-савецки “достижения” – руският империализъм и савецкият колониализъм, които рухнаха поради своята неадекватност и нелогичност. И така, Путлер си приготви “две в едно” от царизма и болшевизма, и го предлага като някаква “нова” месианска “исконност”, за вътрешна консумация, и като “многополюсна” евразиатност за външна. Избирайки най-ретроградното и от двете предходни системи, при това имайки опита от 21 век! Но от примитивни чекистки лакеи със техните ОПГ, друго не може да се очаква, освен да повтарят в двоен размер предишните грешки от Руската империя и СССР, вместо да ги избягват.

 5. Чисто технически знае ли някой, колко струва добиването на петрола в Русия?

  В един доклад на Шел (ако не се лъжа) бяха написали, че от новите шистови кладенци в САЩ, ще добиват на печалба дори при продажни цени от 35 долара на барел.

 6. Кого каним, КОГО??
  Русия искаше да удави в кръв Черна Гора и Македония. Да направи преврати и убийства!
  Не е ли ПОСЛАНИЕ Това за П/резидентство и Правителство!!
  Кои са те – Какво мнение изразяват – Какво е СТАНОВИЩЕТО ИМ по въпроса – И по РУСИЯ??
  Няма “освобождение”, “братство”, “славянство”, “православие”.
  Има НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ И СЪЮЗНИЧЕСКИ ОТГОВОРНОСТИ!!!!

 7. Веселин:Това което знам от Ходорковски е, че при прилаганите в Русия технологии и все повече изчерпващи се находища себестойността (сумарните преки разходи) на барел нефт в Русия е около 30 долара.
  Той преди година още каза че ако СЕГА(т.е. към него момент) не започне добив от новите находища(за което трябват американски технологии както и капитали) след пет години Русия просто няма да има какво да предлага като не може да добива.

 8. Не е ли по-правилно заглавието да бъде
  “Всяко поевтиняване на петрола е тържество за българската независимост от Русия”?

 9. Злото може и да не си отиде напълно с падането на русия, но поне за България ще се намали чувствително. Когато някой конкретен (а не абстрактен) злодей като русия ти точи кръвта постоянно, първата ти мисъл е това да престане и ти да се завърнеш към живота, а последната ти мисъл е колко ли още злодеи като русия има на този свят. Когато бъдем оставени без този зъл натиск от русия , с помощта на верния ни избор – Европа (а не Евразия) и с добрите ни природни дадености, нещата постепенно ще придобият едни средноевропейски форми, във всичко за което се сетите. Иначе човешката ни душа ще остане без тяло, ако то е непрекъснато обезкървявано от русия.

 10. Намаляващите цени на петрола освен, че помагат икономически на производителите, връзват ръцете на бандитското управление на путин.
  путин с пари е опасен с това, че с тези пари разлага Западното общество – подкупва, корумпира, пропагандира масова лъжа.
  Заплащането на българските предатели – расийската пета колона обаче идва не от приходите на расия от продажби на петрол и газ, дърва и жени.
  Идва от нас самите, плащащи ДАНЪК рАСИЯ.

 11. Стоян Бл. , Всичко е временно! Злото не е само отвън в чуждите държави а и в самите нас! И понеже е в нас ние лесно ставаме жертва на всякакви врагове! В която и държава да идеш има проблеми и нещастия! Има мафия, крадци, мошеници, наркомани, проститутки и т.н. Има катастрофи и бедствия. Затова, както казах истинския фронт е на друго място.

 12. Страхотен изказ на около 100 години. Чета го и вижда, че нищо не е мръднало на милиметър.
  «Россия – самая паскудная, до блевоты мерзкая страна во всей мировой истории. Методом селекции там вывели чудовищных моральных уродов, у которых само понятие Добра и Зла вывернуто наизнанку. Всю свою историю эта нация барахтается в дерьме и при этом желает потопить в нем весь мир.» (Иван Ильин, русский философ, один из главных идеологов Белого движения).

 13. Антон, а тези от белого движения, на които Илин е идеолог, украинци ли са?

 14. Руммен Радев е социалист- това е равно на комунист или това показва че е лакей на Кремъл.Не случайно направи покана на Путлер за 3 Март 2018 година. Не мога да го нареча президент защото той не заслужава да бъде такъв и може да върне страната ни наново 27 години назад или преди 1989 година. Или си мисли че с тази покана той ще превлече благоволението на Кремъл. Мисля че това е една голямя грешка от страна на Радев. Тежко на Българския народ ако бъдем наново (освободени от братска Разия). Затова страната ни обедня с над 2 милиона трудоспособно население и ще продължи да обеднява от такова.IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.