Путин е объркал хеликоптер с вертальот пред един “полезен идиот”

Макар да съм казвал, разсъждавайки от гледна точка на логиката, че Путин няма как да изпуска случайни реплики пред телевизионните камери, като онази за “македонските земи”, поредният му гаф започва да накланя везните към обобщението, че самодържецът наистина е способен да се излага (и) от невежество.

Едва ли е подведен нарочно, обаче е длъжен да може да направи съответната разлика между руски и американски хеликоптери. Американски специалистите твърдят, че е показал на “полезния идиот” Оливър Стоун по време на интервю кадри от американска въздушна атака в Афганистан, с които искал да илюстрира как руската армия “работи” в Сирия.

НА СНИМКАТА : Кадър от излъчената вече в САЩ трета част от интервюто на Стоун, която предстои да бъде показана в Русия днес, на 21 юни.

IMG_6498

За един руски президент, войнствен любител на оръжията, влюбен в парадите, военните демонстрации и т.н. би трябвало да е недопустимо да обърка американски с руски хеликоптер.https://meduza.io/news/2017/06/20/putin-pokazal-oliveru-stounu-video-kak-rossiyskaya-aviatsiya-obstrelivaet-siriyu-okazalos-chto-eto-amerikantsy-atakuyut-talibov-v-afganistane

И все пак, макар говорителят му Песков да отрича такава “вероятност”, от беглия кадър, появяващ се на екрана на мобилния телефон на Путин, се вижда онова, което експертите в САЩ твърдят: бойна сцена, показваща акция на американските военновъздушни сили в Афганистан. Амбицията на Путин да се перчи пред целия свят- включително чрез демонстрация на откритост пред един “полезен идиот”, като Стоун, му изиграва лоша шега.

Във връзка с опитите на Путин да демонстрира (контролирана) откритост  в руското интернет пространство се появи следният виц за неговата “пряка връзка” и типа въпроси, които му се задават:

“На пряката линия са регистрирани 2 милиона въпроса към Владимир Владимирович. От тях са премахнати онези с псувните на майка и са останали 73”, т.е. толкова, на колкото той ( се опита да) отговори.

24 мнения за “Путин е объркал хеликоптер с вертальот пред един “полезен идиот””

 1. Такива кадри с Американски дрончета, хеликоптерчена или самолетчета да Трепят терористи са чести в интернет. Само да попаднат в “кръста” на екрана и затрака картечницата.
  Нищо чудно, хората на Путин да са ги засмукали оттам да му ги дадат да се перчи на Глупака Стоун (да ме извинява за хубавите му филми, иначе).
  Например:
  https://www.youtube.com/watch?v=KaufhZv84Gk
  https://www.youtube.com/watch?v=vqO29qafMBk

 2. Ще перефразирам думите на един известен наш сънародник:

  “Кат Русия няма втора
  толкоз алчна на света.
  Тя е нашата прокоба,
  тя е нашта голгота”

 3. Много варианти се въртят в ума ми, всеки един нелицеприятен.
  – Руската пропаганда счита, че е замъглила достатъчно ума на хората и може да подхвърля всякакви лъжи, които да минат пред руснаците.
  – Липват “положителни новини”, които да бъдат употребявани за пропаганда и се фабрикуват такива. Справка, съобщението за “вероятно ликвидиране на халиф Ал-Бакр” от руските въздушно-козметически сили.
  – Невероятно, но…Някой се гъбарка с Путин и му пробутва за разпространение фалшиви факти.

 4. @AWACS, това видео съм го гледал преди повече от 10 години. Мисля, че е от втората война в залива.

 5. Ха-ха-ха, това е наистина грандиозно. Не знам кой точно, но изглежда, че чрез тази американска въздушна атака, която Путин представя пред целия свят за руска, май някой тайничко е… направил любов с Вовата. 🙂

 6. Путин е уникална личност за държавен глава и главен военнокомандващ – пише на македонска азбука и не може да различи американски хеликоптер от руски. Самият руски военен министър Шойгу не е карал редовна военна служба.

  А с това видео, дето го показват във филма на Стоун, изглежда някой си е направил майтап с Путин, а Путин е достатъчно некомпетентен, за да не схване, че го бъзикат. И ето ти филм, който вместо да е сериозен, се превръща в комедия.

 7. Във филма Путин показва на Оливър Стоун работата на руската авиация. За целта използва руски смартфон и руско програмно обезпечение. Упс, оказва се, че това била работата на американската авиация, която Путин показва на Стоун върху iPhone, с американско програмно обезпечение, на клип, качен на американския сайт YouTube.

 8. Стоун навярно може да е с т.нар. добри намерения. Интелектуалец, борещ се срещу неправди в страната и по света. Навярно, може да действа сам, или със съмишленици от САЩ и други страни. Той е малко различен от Сноудън, който се оказа, че е станал руски ШПИОНИН ОТПРЕДИ хилядите си “течове”, да не говорим сега, когато от 2013 г. е добре покрит от Путин-Кремъл-КГБ.
  Но критиката на СТОУН от 30 години ПРИЦЕЛВА, на първо място: Американския Security Establishment като цяло, и с всеки негов елемент, включително служби за сигурност; американския “империализъм”; т.нар. Военно-промишлен комплекс като най-голямо зло на света; а и дори Цялата американска вътрешна и външна политика като агресивна и империалистическа. По този начин, критиката му ПОСТАВЯ ПОД съмнение цяла Америка и западното общество.
  НО, но, веднага в задачата се ПИТА:
  ПОЗНАВА ЛИ Стоун руската вътрешна и външна политика?
  Ако американската политика е хищна, и вземем, да речем, цялото време от Първата Световна насам, КАКВА земя е окупирале Америка и я е присъединила към себе си? ОТГОВОР – НИКАКВА. Русия, в същото време, разкъсва и откъсва десетки страни и територии, до днес. Заедно с Германия на Хитлер, Русия поделя Източна Европа и така кстава ОСНОВЕН ВИНОВНИК за Втората Световна война. И сега Русия откъсва и окупира Суверенни Земи от Грузия Украйна. АКО Я НАМА АМЕРИКА И НАТО, Русия ще направи СЪЩОТО в Балтика, Полша, Балканите – ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ПЪРВО място слаба и Податлива България.
  Ако американските служби са лошите – то Колко Милиона СВОИ ГРАЖДАНИ Американци е УБИЛО американското правителство чрез свои НКВД-КГБ??
  Макартизмът е едно НИЩО – и е ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ на огромното руско и комунистическо Шпионско проникване отпреди края на Втората Световна война. Той не е типична американска вътрешна политика. Такъв не е същестумвал, преди, никога, такъв не съществува и сега.
  Ако американскиянт ВПКомплекс, подзкрепя някаква хищна политика, то Огромният руски ВПКомплекс КАКВА политика подкрепа – на ОБЕДИНЯВАНЕ на Крим, Осетия и Абхазия към Украйна и Грузия ли?
  Ако американските ценности, принципи и дори общество, твябва да бъдат отхвърляни и бъде издзигано на ПИЕДЕСНТАЛ Руското Начало – ТОВА ЛИ Е ИСТИНАТА НА СВЕТА? Да бъдат КРИТИКУВАНИ – ДА, но да бъдат отхвърляни и ГЛУПАШКИ замесвани с Путинизъм и Русдоблизие?!
  ТА аз бих предпочел за пример за страни и общества Коста Рика или Тайван!!
  Моля – моля, Господин Стоун.
  Със Сноудън, може само да Целунете Отпред и Отздад мумията на Владо Ленин на Червения (кървавия) площад, под прикритие на “красивия”.
  И заедно с Депардийо и Рурк, да се Земете за ръце и се ПРЕМЕСТИТЕ в Москва. Там ще ви направят ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОРИ на Крим, Осетия, Абхазия, и на следващата Откъсната губерния.
  Ние и аз, българите НЕ ЩЕМ.

  Стоун има Чудесни филми, да. Спомняме си Взвод (Platoon), 1986 г., с 4-те награди Оскар, вкл. с режисура и игра на Т. Беринджър, У. Дафо, Ч. Шийн. Или УолСтрийт (Wall Street), 1987 г., пак чудесна режисура и игра на М. Дъглас, пак Оскар, и Ч. Шийн.
  Но те са Едно нещо. Друго са ПОЛЕЗНО-ИДИОТСКИТЕ бълвочи на безпочвена проруска и антиамериканска интелектуалност в стил Сидеров и “Тръм-общественост”. То си пролича и в JFK, 1991 г., за убийството на президента Дж. Кенеди: една чисто КОНСПИРАТИВНА измишльотина, пълна с безпочвени обвинения.

  На СТОУН нещата са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ за американското и европейските общества. Те разбиват на прах реалната представа за Русия, а и реалната представа за западните общества. Те създаван ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕВЕРНИ, НЕРЕАЛНИ ПРЕДСТАВИ, и само насърчават Путинщина, Сидеровщина. Може дасе каже, че още от края на 20-и век Стоун, заедно с популярността си, е един от най-големите Полезни Идиоти в света. Ако е вярно това, което казва Стоун, тогава досега американците да са се РАЗБЯГАЛИ и емигрпирали в Русия.

  Сноудън, от своя страна, НЕ Е точно wistleblower, в смисъла на това понятие, в което го вкарват мнозина американци и европейци.
  Най-точното, той е предател, колкото и зловещо да звучи.
  И заслужава ВЪЖЕТО в САЩ.
  Все едно, от американските войски да отиде някой отвъд фронтовата линия с Германия и да стане герой при нацистите, отхвърляйки своята страна, при това, заедно с нейните ценности и общество. Нима нацисткото общество и ценности са по-добри.
  Или да направи същото, бягайки през 1960 г. пак в Москва, или пък в Пекин при Мао.
  МЕРСИ!

  Драги ПЕТЪР:

  Да, има още стотици такива кадри. Заснети през мерника на такива пушкала. През подобни конфликти.
  Но тези трите, дето закачих тук, няма да са от заливните войни. На тях гърмят срещу Талибани и срещу Брадати главорези от Ислямската държава (ИД). Ще рече, в Афганистан и след юни 2014 г. в Сирия-Ирак.
  Войните в залива бяха, първата 1990-1991 г., лисицата 1998 г, иракската 2003 г., и продължаващата от 2014 г. американска намеса там заради ИД, обявена същия юни.

 9. Ха-ха, още по-голям майтап – официалния говорител на Кремъл, другаря Песков, със зъби и нокти отрича, че това било американско видео, показващо американска въздушна атака. Не, Песков реве, че видеото било руско и показвало руска въздушна атака, ха-ха Песков ви казва – не вярвайте на очите си, вярвайте на Кремъл.

  https://lenta.ru/comments/news/2017/06/21/kadri/

 10. Offtopic:
  @AWACS, не че е много важно, но това специално е от заливната война, поне според ABC News (те го излъчват за първи път през януари 2004г.). И специално това видео беше предизвикало доста полемика в миналото (особено в левите сайтове).
  http://abcnews.go.com/WNT/story?id=131481&page=1

 11. Може да не ни се иска, но ще трябва да преглътнем факта, че стоун е поредният полезен западен идиот, който волно или неволно, но като резултат ЛЕГИТИМИРА пред света путин и неговата ОПГ, нанасяйки с това големи ВРЕДИ за Запада.
  Но какво да кажем за България, където ролята на полезен за русия идиот се е наел да играе…….самият президент румен (или алено червен?!?) радев? По повод и без повод, у нас радев непрекъснато повтаря като развалена грамофонна плоча, едно и също : крим е руски, над крим се вее руски флаг, санкциите са вредни за всички, санкциите трябва да паднат и каквито се сетите други руски опорни точки. А когато е в Брюксел, мълчи и се скрива като мишка между другите, гласувайки като тях. Това достойна и отговорна позиция на Български президент ли е, или шизофренно раздвоение на личността, от типа “ да не дразним кремъл”?
  На всичкото отгоре, кани путин във възможно най-неподходящия от гледна точка на нашите интереси момент – Българското председателство на ЕС. Не ни остава нищо друго, освен да посрещнем неканения от нас “гост” с табелите :
  “СВОБОДА ИЛИ СССР”,
  “ПУТИН ВЪН”,
  “03.03.1918г.”
  Мен лично ме е срам от тези действия и приказки на радев и става все по-ясно, защо именно той бе инсталиран като президент, с удобното посредничество на герберите.

 12. AWACS , като си започнал да говориш за Сноудън , не може ли Тръмп да наложи лични санкции на шпионските служби на Путин , които са отговорни за вербуването и приютяването му в Русия?
  Обама не наложи санкции за Сноудън. Тръмп трябва да поправи тази грешка на Обама!

 13. Драги ПЕТЪР:

  Не знам какво искате да кажете във връзка с трите линка, които закачих, че от такива подобни кадри може да е копиранно за нуждите на Пясъков-Путин, но както и да е.
  Поздрави!

 14. Още един човек, който Трябва да е наш Президент, наш Премиер.
  Но такива като него Все не са.
  Вече 30 години!
  Точно обратните на него са нашите п/резиденти и премиери.
  Чуйте Атанас Атанасов, лаконичен и ясен, важни теми на деня: Русия, “освобождаване”, Путин, Белене и тъй нататък – все от веригата “братство и роднинство”:

 15. Простете отклонението от зададената тема!
  В същото време в България след карпов, нахлува с трупата си филип киркоров…
  Гответе се за йосиф кобзон!
  Тотално настъпление на орките! Бой последен!

 16. Заглавието хваща окото, но не мисля, че Оливър Стоун може да бъде наричан полезен идиот. Не съм гледал филма, но оставам с впечатлението, че и авторът е като мен както и тези на повечето коментари. Човек с три оскара и осем номинации не е примрял за пари, че да ходи в отчаяние да промотира Путин. Гледах едно негово интервю във връзка с последния филм. Ясно каза, “Не натрапвам мнение или позиция. Вижте филма и сами си направете изводи.”

 17. Към Nick:

  Явно не знаете: изразът “полезен идиот” е патент на Ленин, който наричал така западняците, обслужващи болшевишката кауза ( и държава). Сред тях със сигурност не е имало нито един истински идиот- ако са били слабоумни, нямаше да са от полза за Ленин и компания.
  Това се отнася и за Оливър Стоун, който хич не е идиот: синът му е нает откровено от Кремъл на работа в руската телевизия РТ, а бащата захлебва допълнително. Никак не е идиотско. Макар да е скотско.

 18. Г-н Инджев, вижте как Оливър Стоун отговаря на RT – някакъв си блогър бил намерил това видео, няма сега да обсъждат такива блогъри:

 19. “Човек с три оскара и осем номинации не е примрял за пари, че да ходи в отчаяние да промотира Путин.”

  На тоя фон как ще коментирате всеизвестния факт, че синът на Оливър Стоун “работи” в руския пропаганден канал Russia Tuday от 7 години?

 20. До NICK:
  А защо трябва да ме интересува таланта на олывэр стоун и по какви подбуди /интереси/ той го предлага в полза на империята на злото и извратеняка путлер?! Дали се е продал или го прави по вътрешно убеждение… Мотивът не променя фактите.Ако е второто, следва че наистина е ИДИОТ!
  Колкото до твърдението Ви, че той бил достатъчно богат, за да се продава – това не е никакъв аргумент. Отдавна е изяснено, че това което не се купува с пари се купува с МНОГО ПАРИ. А и Мечо Пух знае: “Колкото повече – толкова повече.” Ами, че Шрьодер ли беше беден или Депардьо, та си продадоха задниците и станаха за резил?

 21. Г-н Инджев, знам автора на термина полезен идиот и смисъла, който е вложил в него. Точно заради това възразих. Защото според мен, с този филм Стоун не прави някакъв опит да промотира Путин. Все пак, може и да греша. Ще взема да го гледам, за да не спекулирам безплодно. Не знаех, че синът му работи в РТ. Но също така си спомням как руската пропаганда бумтеше след отхвърлянето на Янукович в Украйна, че синът на Джо Байдън бил консултант на голяма украинска компания и това едва ли не беше доказателство, че американците са организирали Майдана. Русия, без съмнение е огромна опасност за цяла Източна Европа, но нека не се превръщаме в руснаци докато се опитваме да се противопоставим на пропагандните им тези, защото така поне частично ги легитимираме. В тази връзка, най-искрено подкрепям инициативата Ви за премахване на най-високия паметник в София.

 22. Към Nik:

  Противоречите си. Щом знаето смисъла на израза “полезен идиот”, не можете да пледирате, че нямам право да наричам Стоун така- той се изявява именно като такъв. Не съм коментирал менталните или творческите му способности, а ролята му на “полезен идиот”.
  И по принцип способният злодей е далеч, далеч по-вреден от истинския идиот.

 23. До NICK:
  Според мен съвсем не “спекулирате безплодно”. “Плодовити” са спекулациите Ви, но аудиторията на блога е неподходяща.
  Опорна точка №1: “Дайте да не се противопоставяме на пропагандните им тези, за да не ги легитимираме.”/Значи ли, че ако се съгласяваме с пропагандните им тези, ще ги делигитимираме?-БМ/.
  Опорна точка №2: “Нека не се превръщаме в руснаци /варианти – болшевики, комунисти – БМ/, докато се опитваме да се противопоставим на пропагандните им тези.”
  Весело ми става, когато в стремежа си да ме уязвят, ме определят като руснак /русофил/, комунист, сталинист или болшевик. Още преди половин век вярвах, че ще дойде време, когато това ще бъдат обидни думи. Доживях!
  🙂

 24. Полезният идиотизъм е прилепчиво,може и наследствено заболяване както на Запад,така и по нашите ширини.
  В този смисъл изключително убедително беше тазсутрешното проявление на Банкянтския тигър по НОВА телевизия. За това голяма заслуга,трябва да се отбележи, имат водещите на предаването.
  Видя се ББ в целия му внушителен образ – отвън и отвътре.
  Попитаха го какво мисли за инцидента, застрашил живота на висшия съдия Лозан Панов. Вместо отговор Бойко се изметна като заговори с многократни повторения за шофьора си и за болтовете на старите “Мерцедеси”.
  На въпроса за поканата президентът Путин да посети България той се похвали колко много президенти са го поканили да им гостува.

  Разговорът се завъртя по посочения начин. Имах чувството, че слушах лъкардиите на дърт циганин с разлика в начервените джуки. Предизвикаха се повече въпроси, отколкото отговори. Например,какво искаше ББ да демонстрира с начервените джуки?Дали единство на вътрешна с външна красота,елементарно желание да бъде харесан, или да се покаже много секси,също елементарно желание на един готин пич.
  Другите въпроси са за водещите на предаването. Защо се изявиха като истински журналисти /този път/.Явно това беше в тяхните възможности. Точно за това ,какво ще е тяхното бъдеще? Тогава с болтове трудно ше е да бъде обяснено.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.