Болт на недоверие за премиера Борисов

Най-овластеният човек в държавата, тесният специалист по  въпросите на охраната в държавата и по опазване на най – важните личности  ( като Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски) ме хвърли днес в тревога от върха на своята компетентност по темата за болтовете на автомобилите, които”много често” се развивали в движение. Ей така. Много често се развивали…

Да го беше казал друг, да се отнеса с безразличие или насмешка. Но пак да кажа: съобщението беше направено тази сутрин по Нова телевизия лично от експерта Бойко Борисов.

Оставете другото, ами той уточни, че това естествено саморазвиване на болтовете се отнасяло не за какви да е автомобили, а тъкмо за колите на Националната служба за охрана ( НСО). Иначе казано онези автомобили, които возят на вай-важните клечки в държавата.

Ако колите на НСО страдат “много често” от саморазвиване на болтовете, какво да кажем ние простосмъртните? Направо сме за гробищата ( вкл. автомобилните) с нашите небронирани, непроверявани всеки ден автомобили, за чиито сигурно завъртени болтове никой не се подписва всеки ден.

Освен всичко друго научихме, че работата в НСО и возенето на “елита” е като при скачането с парашут: падащият от небето сам си го сгъва и удостоверява този факт с подписа си, за да се знае, че сам си е виновен, ако му се оплетат въжетата ( и авторът се е подписвал, когато беше мобилизаран през 1982 г. и пуснат съответния брой пъти от въздуха като чувал с катрофи с парашут от времето на Втората световна война  след обучение от две – три седмици).

Изявата на Борисов е перефраза на стариия виц от времето на НРБ, който иронизираше: “ като знам какъв съм инженер ме е страх да отида на лекар”. Т.е. като узнах сега каква е сигурноста при Националната служба охрана ме е страх да се возя на каквото и да било вече, а на собствената си непроверявана всекидневно откъм болтове кола пък най-вече!

Ако от моя намек дотук сте останали с впетатлението, че премиерът говори глупости и вреди на усещането ви за сигурност, значи все пак сте здравомислещ читател. Ако не – значи ставате за министър-председател в побърканата ни държава, в която от най-високо място ви информират най-сериозно, че гарантите за живота на политическия елит са тези, които “много често” го застрашават. Не някакви терористи,” протестъри”, “кърлежи”(  по израза на Борисов по отношение на едни политически конкуренти) и друга измет, а тъкмо офицерите от НСО се оказват най-голямата всекидневна заплаха за здравето и сигурността на безценните им клиенти.

Не случайно Радой Ралин казваше за чайките, съветските лимузини ( прекопирани от американския оригинал), с които возеха най-важните велможи в НРБ:

“ Качете се на тротоарите-

минават чайките на другарите”.

Валидно е днес за мерцедесите на онези с метресите ( да се чуди човек как е оцелял например Първанов, който обикаляше като луд с колите на НСО да си гради партийката АБВ, пък и за метресите му писаха едни лоши медии ). Опасно е при това и по “технически причини”, както ни съобщава премиерът. Видите ли на пътя кола на НСО, бягайте встрани. По-добре да се прекатурите в дерето, отколкото да ви прасне брониран мерцедес с  бясна скорост и с развитни болтове. Фантазията ми може да е развинтена, но по -добре така, отколкото да е бедна и да поема риска да съм наблизо, когато минават днешните “чайки на другарите” с развинтените болтове.

Освен всичко друго Борисов навира в миша дупка клеветниците, които многократно твърдяха, че бил страхлив. Оказва се, че е храбър до полуда, че и оттатък нея! Да се возиш всеки ден на автомобили с потенциал да катастрофрат ( “много често”) и да знаеш за тази опасност е признак за мъжество, с каквото не могат да се похвалят обикновените хора в трамваите например ( колелата им са железни, движат се по ресли и сигурността на пътуващите е в кърпа вързана, не е като в онези опасни за живота мерцедеси).

Ако можеше на премиера да му се гласува след това изказване болт на недоверие той би изпаднал от властта като гайка с пренавита резба, износена от прекаленото търкане на кожените салони на мерцедесите. Но не може. Охранителят е този, който определя правилата в тази държава. Така че ще се друсаме по пътя на европейското ни развитие с развити болтове докато Той не реши отново кога точно да скочи на някой завой от кариерата си.

Правил го е вече цели 4 пъти , т.е. “много често” и нямаме основание да се съмняваме, че отново ще се саморазвинти. Защото е световен шампион в тази дисциплина- нещо като нашенски Юсеин Болт в бързото бягане (от отговорност по пистата на личното му политическо оцеляване).

34 мнения за “Болт на недоверие за премиера Борисов”

 1. Банкянский е уморен и опиянен тези дни от висша посредническа дипломация, не му е до технически дреболии.

 2. Развинтените болтове развинтиха много фантазии!!!

 3. Отново блестящ коментар, г-н Инджев! С тази политическа класа, която е от последните 28 години и с тези парламенти за същия период, вкл. сегашния, ставаме за смях пред целия свят и съществуването на държавата и народа ни се дължи повече на някакви случайности и магии, отколкото на съзнателни държавнически решения. То и затова над 2 млн. наши сънародници не просто се махнаха, а се евакуираха (по думите на проф. Иво Христов), защото прозряха овреме какво предстои.

  И въпреки това, България ще я бъде, а родните и чужди душмани, които от векове искат да държат страната и народа ни в калта, ще си получат Възмездието един ден и този момент наближава – толкова сигурно, колкото това, че слънцето изгрява всяка сутрин и залязва всяка вечер и че планетата Земя се върти около оста си и около същото това слънце.

  Тъжното е, че трябва да търпим цялата тази гавра, но съм убеден, че целият този спектакъл ще приключи или още през тази, или най-късно през следващата година.

 4. В Холандия и Дания депутати /а и министри/ ходят с велосипеди на работа.
  Службата по охрана се изпълнява от отдел към полицията.
  Динозавъра НСО е продължение на УБО отЦОЦиализЪма.
  Колкото до Борисов, на село за такива като него казваха: „Хлопа му дъската!”-„Девет дъски /заковани с/, осем пирона!”.
  Сега вече конкретно след „разясненията” Му/у-у-у/ ще казват:”Хлопа му ламарината!”-”Девет болта /завинтени с/осем гайки!”.

 5. Дори и униженията към българите трябва да имат своя край.Макар че,трябва да напиша самоуниженията.Мисля,че неудовлетворението към ББ,набира скорост.Проблемът е другаде,хората не се ориентират с кого да го заменят.Не искат комунисти и някой си прави огромния труд да ги държи в заблуждение.Чудесно измислено и без дългия шоумен- да се получи двупартийна система-бетон.Играят играта:не колко е добра нашата партия,а колко са лоши другите.Дошло е време да се доказва,не че другите са лоши(то е от ясно,по-ясно)а че нашата партия е единствено добра.Аз съм симпатизант на ДСБ,но с удоволствие ще подкрепя платформата Нова Република.Без колаборационизъм,скачествените хора и с методично разпространение и разяснение на принципите.Това е дълъг и труден процес,но както казва Атанас Атанасов:”За никъде не бързаме”

 6. Боко и за болт не става.
  Но пък го избират.
  И ПАК ще го изберат.
  Аз НЕ го избирам.
  Никога!
  Но той ПАК ще има достатъчно мнозинство.
  МАЗОХИСТИЧНИЯТ КЕФ У БЪЛГАРИЯ.
  Политическа мелодия в ушите: Болтове, шменти, парко-места, пъти повече, пребити, отцепени, магистрали, асфалт, клевети, недостиг, фекалии, гаранции, всичко е “точно”, “точни” хора бе. Е, какво повече искате – какво лошо има в това?
  ДА ЖИВЕЙ СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА! Каква реформа, я се разкарай!
  Иванка Иванова за съдебните, болтовете, колата, квотите и к’во беше там още неказано:

 7. Отново поздравления! Обаче, този човек не е случаен и за голямо съжаление се оказа златното сечение на мафията сред престъпниците и в политиката, бизнеса и народа на България! Последното- за народа- не е грешка, защото мафията като начин на мислене и действие, е проникнала във всички сфери на нашия живот и всяка една група хора от нейните многобройни проявления си го е харесала! За да се облагодетелства!…

 8. Браво Иво, перфектно казано!
  Щеще да бъде много смешно, ако не беше истински трагично. Направо смях през сълзи или “Сълза и смях”, но по-важно от този пошъл артист е да обърнем внимание на сценаристите и драматурзите на касовия филм “десните от герб”. Освен от румен радев, два пъти повече ме е срам от факта, че лицето “БУДА” е наш министър-председател, при това съвсем легитимно избран. Във всяка нормална европейска страна това лице щеще или да търка затворническите нарове (има защо!) или да бъде хамалин на Сточна гара ( да ме прощават тези свестни хора!).

 9. Поредните глупости ръсени от любителят на Винету! Този пожарникар си въобразява, че останалите българи са точно толкова ПРОСТИ, колкото е самият той! Иначе кой с малко акъл в главата си, ще говори подобни глупости!!! При това очевидни лъжи! Ако имаше и микрон истина в тези словоблудства щеше ли да има и един останал Мерцедес по пътищата световни, не само “борисови”?!
  Щом търпи и преизбира това умствено недоразумение българинът си го и харесва, и си му вярва…
  Да ни е честит третият мандат на милиционера!

 10. Драги КЛЮКАР:

  Знаем го, в Тия страни и Царете и Цариците ходят с Колелета. На работа, из града, на пазар.
  Сичките тия Мерцедеси, черни стъкла и чернотия – СА ЕДНА ПРОСТАШКА, НИСКОПРОФИЛНА КОМПЛЕКСАРЩИНА у наш’та татковина. Заедно с безкрайните приказки за тях. Като ги произнасят, такива като Боко полушават душевна Еякулация. Да не говорим и за хиладите черни джиповете на Великите Ни Мутри, а и на кварталните дупета.
  Колкото повече интелигентност има в едно общество, толкова нещата са повече естествени, и без ИЗХВЪРЛЯНКИ.
  От КОГО охранява НСО всичките тия хиляди другари-господа. И ЗА КАКВО. МИЛИОНИ РАЗХОДИ, заедно с колите.
  Едно цяло царско семейство на колелета – да де, за снимки, АМА не е само заради снимките:

 11. Значи,крайно възмутен и огорчен съм от всички невярващи че Тиквата и Цацата са по-малко експерти отколкото некадърниците от Мерцедес.Крайно възмутен и огорчен съм също от клеветите че герб били строяли толкова лоши пътища че чак болтовете от джантите падат.Някога,някъде в цялата фирмена история да сте видяли кадърен инженер или механик?!?
  Тиквата и Цацата се стопиха(на вейки заприличали) да пазят стабилността обаче американски грантове,кърлежи и соросоиди като Нова Република и съдия Панов пречат.И като не успяват кърлежите и соросоидите да бутнат стабилността в битката се включили известните от време оно Мерцедес с диверсия и някакъв си там експерт от Мерцедес(виден кърлеж а и майка му,баба му и прабаба му са също отявлени соросоиди ходили в едно уч-ще със Сорос).
  Обаче петолъчката (петте лъча) на стабилността е стабилна,а петте лъча са: герб,бсп,дпс,патреоте и прокуратура.
  Народ който 15 години гласува да го управляват цар,пъдар,гоце,мутрешки,каракачанов&сидеров НЕ могат го уплаши саморазвиващи болтове на Мерцедес,АлКайда и ДАЕШ

 12. P.S.Да се чете в последния ми коментар:”Фирмена история на Мерцедес”

 13. @Читател: Не позна.Правителствата на Филип Димитров и Иван Костов имаха респекта на политиците от нормалния свят и инвестиционото доверие на западните фирми&финансисти.При Иван Костов Лукойл изобщо не се и опитваха да правят магартии и изпълняваха задълженията си до последния лев.
  Тази мантра “Всички са маскари” НЕ важи.

 14. Развъртяни са им Бурмите яко! И на колите и в главите…

 15. Тезата, че болтовете на колата на НСО, ползвана от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, са се развили сами, не се основава на експертно мнение, а е била манипулативно наложена от прокуратурата. Това се разбира от отговорите на официалния представител на “Мерцедес” за България “Силвър стар” до “Капитал”.

  А Мерцедес дори са си направили труда да опровергаят официално тази тъпня.

 16. Валери Симеонов още ли не го е дал на прокуратурата за издаване на държавна тайна?

 17. И като си помисля, че в качеството си на водещ пожарникар това недоразумение може да претендира за инженерно образование!…
  Вопиющатехническа неграмотност! От този селяндур чеп за зеле не става! Вбесяващото е, че се опитват с нас да се отнасят като с идиоти!
  Вярно, във “Винету” нищо не пише за резбии болтови съединения, но нали недоразумението е учило физика, механика, машинни елементи…
  Очевидно тъпанарът се е дипломирал така, както стана генерал.

 18. За СТАМБО и останалите:

  Нов СВЕТОВЕН РЕКОРД: от Браншовата организация на Приятеля ни Симо Хайха!
  Канадски войник в Ирак, снайперист. Качва се на кула. В далечината един от брадатите главорези стреля по иракски войници. И канадецът го Гръмва – на 2,1 МИЛИ Разстояние! Пак с подобна, американска пушка: McMillan TAC-50.
  Това побеждава рекорда от 2009 г. на британски войник, потвърден приблизително преди няколко месеца из същите арабски пущиняци, от 1,5 миля.
  Или, сега прави 2,1 х 1,6 км = 3,3 КМ! (колкото оттук до Полковник Макаров – В ЧЕЛОТО)
  И куршумът му лети 10 секунди!
  Второто място в света по разстояние е на британски войник, третото – пак на канадски.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4628224/Canadian-sniper-kills-ISIS-fighter-TWO-MILES-away.html

 19. Не трябва да се отдава особено значение на словоблудството на Боко. Той не е компетентен да говори и за съдебна система и за болтове. не му влиза и в задълженията като министър.
  Той не си свърши работата по закона за УБО, и както казват вътрешни хора – УБО е на концесия на ДПС, и това обяснява защо УБО охранява Доган ,който не заема никакъв държавна длъжност ,за която е предвидена охрана. Същото е положението и с охраната на Пеевски. А, закона за УБО беше приет от Боко, ЦвЦвък и ГЕРБ.
  Съвсем отделен е въпросът ,че бюджета на УБО е много по-голям и числеността му е много по-голяма от цялата антитерористична служба.
  И най-важното е по-голямата част на УБО да се занимава точно с антитероризъм , вместо да охранва няколко неустановени властници.Точно с това трябва да се занимава Боко , а не да разтяга локуми за “съдебна реформа”,”мерцедеси” и “болтове”,от които нищо не разбира и не му влизат в правомощията. Негово задължение е само УБО, и закона за УБО.
  Пък и са “колеги”,едните са “държавни” охранници , а той пък е от частните охранници.

 20. И на последно,но не по значение място:
  След като НСО не може да гарантира безопастност ЗАЩО има бюджет 36 МИЛИОНА лв. и защо изобщо като много много други паразитни образувания в България се дават тези милиони,като няма и за 5 лв. резултат?!?
  А деца като Венсан от предишна публикация на Иво имат 0.65 лв. закуска в домовете

 21. Само едно нещо не разбрах, как така болтовете, които често МУ се развивали, поне един от тях, не го е уцелил по празната Тиква, за да му дойде и малко мозък в нея???! А тези некадърници от Мерцедес, как могат да произвеждат и да лъжат хората да им купуват, такива боклуци, които застрашават живота на нашата родна милиция, която управлява и охранява милото ни отечество??! А на теб Иво ти благодаря за чудесния начин, по който използваш българският (а не славянски език и азбука)език, за да изразиш и покажеш факти, които звучат комично, но същевременно са много жалки и трагични за нашата съвременна действителност! А за “техническите познания” и “експертни становища” на т.н. “компетентни органи” е под достойнството и образователното ми ниво, за да ги коментирам!!! 🙂

 22. За мнозина от нашите некадърни съвременни управници, манипулатори и лакеите около тях, опитите за откритие на “перпетуум мобиле” продължават с пълна сила(някои даже си въобразяват, че са го открили, а други не знаят за какво става въпрос), чрез бездарни манипулации, като разчитат на “качеството” на мат^ряла!

 23. E, има и нещо положително от изказването – Б.Б. напрактика оневини шофьора на г-н Панов, и доказа, че той не си е спретнал мероприятие, каквито внушения излъчваше Цацаров ;-).
  Колкото до УБО, пардон НСО, задачата му е повече да шпионира и събира компромати, отколкото да охранява. Междудругото защо махнаха Коджейков?

  Дали не са решили да си подменят автомобилния парк със ЗиС-115?
  Р
  И нещо извън темата: ПатрЕотарските напъни за надписи на кирилица – а на руски може ли?

 24. Днес Бойко Борисов каза, че имал една мечта, като джон Ленън…..
  Сега очаквам Каракачанов да каже, че трябва да си купим жълта подводница вместо изтребители…. Абе, всичко е любов…

 25. Четете и разпространявайте, макар от 2014 г.:
  “Волен Сидеров – Българискят Крайнодесен ПСИХОПАТ: Хулиган, антисемит, антициганин, антиглобалист; бих добавил антизападен, антиамерикански, антиевропейски, антицивилизационен, проруски АГЕНТ НА КГБ”.
  (CafeBabel – Кафене “Вавилон” – е списание, създадено преди 17-ина години от европейци от няколко страни, основно Британия, Франция, Германия, Испания, Италия, Полша, списвано от над 1000 души, основно по неща от Европа, мисля, че има и хора в София; много добър сайт, препоръчвам го)
  http://www.cafebabel.co.uk/politics/article/volen-siderov-bulgarias-far-right-psychopath.html

 26. Б. Б. е назначен от кремъл и ще бъде сменен от кремъл . Бай Х.. следва житието на бай Тошо, който си каза в прав текст: Ами те ми дадоха властта и те ми я взеха. Б. б. може да последва и съдбата на бай Тошо. Както казваше един коментатор тук б.б трябва да се прави на пич да ръси всякакви простотии (но никога против русия). А медиите му изграждат образа на велик стратег, мислител и т. н.
  Това което трябва да се поучим от ИСТОРИЯТА е изпреварващо да се обединим около Истинско дясно. За да не ни натресат ново сдс, ндсв, герб. Кое ли ще е новото “дясно обединение” изфабрикувано в кремъл. ЛЕКАРСТВОТО- НАШЕ ДЯСНО ОБЕДИНЕНИЕ. ФОРМИРАНО С ЛИЧНА ИНИЦИАТИВА НА ВСЕКИ ОТ НАС И ЛИЧНА ЖЕРТВА НА ВРЕМЕ И СРЕДСТВА ОТ ВСЕКИ.За да не ни сервират поредното менте изпреварващо да се обединим около НОВА РЕПУБЛИКА. Няма време. Работа всеки ден.

 27. Само да добавя, че дори да не видите колите на НСО, те ще си направят място на пътя, като избутат пречещите настрани. Това от личен опит го знам.

 28. ================================================================================

  В Польше принят закон о сносе советских памятников
  22 июня, 2017 – 16:42

  Польский Сейм в четверг, 22 июня, проголосовал за внесение поправок в закон о запрете пропаганды коммунизма либо другого тоталитарного строя в названиях зданий и объектов. Документ предусматривает снос памятников советской эпохи, в том числе мемориалов в честь Красной армии. За окончательную редакцию закона проголосовали 408 депутатов, против были 7, еще 15 воздержались. Поправки вступят в силу через три месяца после обнародования закона.

  В обновленной редакции закона говорится, что памятники и другие подобные объекты “не могут отдавать дань памяти лицам, организациям, событиям или датам, символизирующим коммунизм либо иной тоталитарный строй”. Авторы законопроекта указывают, что “сохранение названий учреждений и памятников в честь событий и людей, оказавших преступное влияние на историю Польши, дает сторонникам тоталитаризмов продвигать свои взгляды, что оказывает негативное влияние на общество”. Тем самым власти хотят дать общественности сигнал, что государство придерживается конституционного принципа, запрещающего тоталитарный режим, и обличает продвижение тоталитарных взглядов.

  Планируется, что в течение года будет демонтировано около 470 скульптурно-архитектурных объектов. Более половины из них посвящены Красной Армии. Не подлежат сносу памятники, расположенные на кладбищах или территории других захоронений, объекты, которые не выставлены на всеобщее обозрение, или же демонстрируемые в научных целях, в качестве произведения искусства, а также монументы, внесенные в реестр памятников архитектуры.

  ================================================================================

 29. ====================================================================================

  Убрать истрепавшегося вождя.
  Путину никто не позволит идти на новый срок.Путин больше в доме не хозяин.

  ====================================================================================

 30. @ Posted by Ганчо Бонев | юни 23, 2017, 09:09
  Благодаря за Благата вест!
  Нека бъде от Златна Ви уста в Божиите /бойковите Му/ уши!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.