Златните буквы на МОЧА пак претърпяха патриотична корекция

IMG_6568

 

 

 

 

 

 

 

Днес,  на 30 юни 2017 г. , монументът на окупационната червена армия МОЧА претърпя за пореден път мо(ну)мента на истината.

IMG_6566

 

 

 

 

 

 

 

Въпреки затегнатите през последните няколко години мерки за сигурност на властта, задължена от руското посолство да се грижи приоритетно за чистотата на съветската колониална неприкосновеност на този най-важен за столичната полиция обект в София , храбри българи изписаха върху позлатените букви на фасадата на съветския тотем : “БКП са терористи”.

IMG_6564

 

 

 

 

 

 

 

 

 

П.С. Към медиите: не пишете  и не произнасяйте стандартната глупост: “паметникът на съветската армия в София  осъмна…”.

Ако се усъмните ( или Осъмните, осъмвайки след събитието), направете си справка тук и ще видите , че става дума за времето след залеза, който сте проспали ( отново).

Още повече, че бдителните дейци на руската петата колона уточняват, че събитието се е случило доста по-рано. И дори се твърди, че “оскверняването” е станало … предишната нощ.

 

Не че това е проблем за българските т.н. медии, но ако случайно по света се появи информация по темата, а междувременно МОЧА е почистен от посегателството на българските патриоти, с какви снимки ще да илюстрират международната тема родните средства за проруска информация?

Един от руските пропагандни инструменти в България, лъжейки солидарно с българските слуги на Москва, че става дума за паметник на съветската армия ( каквато към 1944 г. не е съществувала, защото се е казвала Червена армия) съобщава, че руското посолство готви протестна нота. https://bg.rbth.com/news/2017/06/30/vzglyad-oskverniha-pametnika-na-svetskata-armiya-v-sofiya_793135

В Софии осквернен памятник Советской Армии

 30 июня 2017, 13:42

Текст: Дмитрий Зубарев

 На памятнике Советской Армии-освободительнице минувшей ночью появилась надпись, обвиняющая болгарскую компартию в терроризме.”
IMG_6567

21 мнения за “Златните буквы на МОЧА пак претърпяха патриотична корекция”

 1. И ко прайм ся?
  Катаджии опущили дрона!
  Охранителна полиция спи!
  Опущили „терористите” ,тероризиращи паметника на терористите!
  Даже някакъв им се подиграва – направил си селфи с автографа на „терористите „ върху паметника на терористите!
  Даже го качил на личния си блог!
  Май скоро ще сменят и пасол Макаров ли, Борисов ли…
  Уж правителство на обединените идиоти, пардон патриоти, а да не могат да опазят Капището!

 2. И самата Съветска армия е терористична организация! Окупирала половин Европа за цели 45 години, а самото СеСеСеРе вечо век!

 3. Браво на ИВО за оперно-трагичната физиономия пред “паметника”!

 4. Браво! Ако сравним този символичен жест с огромната законодателна и административна работа, която в Полша, Прибалтика и Украйна буквално заличи следите на съветската окупация и комунистическата тирания , ще разберем, че голяма разлика от живота ни в символичната сфера на европейска България и в Северна Корея няма. А на квиченето „Оскверняют!” можем да приведем следния пример. Никой в Германия не осквернява паметната плоча на двамата съветски летци от окупациония корпус, които през 1966г. не изпълняват заповедта да катапултират от падащия самолет (помпаж в двата двигателя), прелитат над жилищните квартали, забиват самолета в езерото и така спасяват много хора. Вили Бранд като кмет ги изпрати с прочувствена реч, свири им Кралския военновъздушен оркестър. Та разлики в паметта и почитта има.

 5. Тази купчина трябва да бъде срината с земятя както беше сринат мавзолеят на терориста Г,Димитров.Браво господин Инджев снимката е невероятна ,браво и на смелчагите изписали надпис върху надписа на УЗОРПАТОРИТЕ!IIC…..oIL.

 6. S dqlboka BLAGODARNOST stiskam virtualno rqkata, napisala ISTINATA s podhodja6tija zvjat.

 7. Какво се бави Шаренкова,да хваща парцала,много и отива и без това.

 8. Моля Ви обяснете ми защо на церемонията за Хелмут Кол, нито веднъж не се спомена името на Горбачов?

 9. @ Васова Юлияна
  „Моля Ви обяснете ми защо на церемонията за Хелмут Кол, нито веднъж не се спомена името на Горбачов?”
  Ами защото Горбачов нищо не направи!
  Червените динозаври Соц. Лагера /и СССР/ се разпаднаха от собствената тежест /по икономически причини/ с „решаващата” помощ на Роналд Рейгън!
  Горбачов само разклати кола, който заби Ленин в Русия!
  Но само го разклати, с „гласност”, опитвайки се да го „ремонтира” с перестройката си!
  И НИЩО не направи!/Погледни путинова Русия./
  Сега и Путин нищо няма да направи, а РФ ще се срути по СЪЩИТЕ причини-ИКОНОМИЧЕСКИ!
  Този път с „решаващата помощ „ на ЕС и САЩ!
  А кой ще бъде новият Рейгън- Тръмп, Маркон или някой друг, СКОРО ще се разбере…

 10. Добавям към Клюкар.
  Колът се клатеше още от намерението на Ленин. В един етап Горбачов беше необходима декорация. РЕЙГЪН направи нужното за собствената си държава и икономика; и нарече Империята на Злото ‘Империя на Злото’. Романтизираната ‘перестройка’ обаче беше необходимият кагебейски пясък, който позволи на кола да се закрепи добре в една динамика на взаимно прегръщане на елити, западни оздравителни финансирания на руската икономика, проекти между гуреливи мечки и западни джентълмени и т.н. sables mouvants. Затова днес западните демокрации са в режим ‘фронтално принудително’ пред същия кол. Проблемно, от времето на Сталин.
  Междувременно здравият разум на антикомунизма беше семантично ощавен в елитните университети.

 11. Горбачов направи много за своя народ,защото успя да предотврати голяма гражданска война В СССР.Конфликти с жертви имаще постоянно-Тбилиси,Вилнюс,Карабах,Сумгаит,Киргизия,Узбекистан,тлеещи огнища има до ден днешен.Предпочете да спасява своя народ,а не че се е загрижил за нашата свобода.Просто степенува нещата,първо да си оправи Русията,а после ще се разправя с васалите от Източна Европа.Нали вече виждате тоталната руска инвазия у нас?

 12. @ Krasnoselski
  О.К.
  Неговото „ успя да предотврати голяма гражданска война” е също, както дъвката на Желю за „безкръвният преход” В резултат на което, България се „обезкръви” с 2-3 милиона българи , заминали в чужбина. Вместо да се вкарат в Панделата 20-30 червени ТАРТОРА за РЕАЛНИТЕ им престъпления, а не да съдят Тато за кърпените му чорапи…
  И какво направи първият и ПОСЛЕДЕН президент на СССР. И къде е сега СССР?
  Ура за царя затрил царството си ПО ИКОНОМИЧЕСКИ причини!
  Ако продължават с това средновековно мислене ,скоро ще ядат трева, както в КНДР.
  Сега инвазията е ИКОНОМИЧЕСКА! Ако бачкаш, ако стоките ти са иновативни и са предпочитани ДОБРОВОЛНО от клиента, ще „завладееш „ света!
  Даже да не си държава- Майкрософт, Епъл, Самсунг, мерцедес, кока –кола, Макдоналд ,СОНИ , Мишелин Джони Уокър , Смирнофф…нямат край и НИТО ЕДНО РУСКО!
  Бил Гейтс и Зукърбърг „завладяха ” млади и стари в целият свят и влязоха във всеки дом и във всеки офис…
  Иначе „братушките”ще си останат едни средновековни сопаджии, с които никой няма да общува!
  Не знам за теб, но аз вече нямам нищо руско у дома . И НЕ НАРОЧНО, а защото нищо качествено не ми предлагат!
  Да се научат да бачкат, а до тогава „ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА”, но този път наложена от цивилизованият свят.
  Ако въобще ме пита някой, мисля че това ЩЕ БЪДЕ ЗДРАВОСЛОВНО И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ НА „ЗАВЕСАТА”!

 13. П.П. И руската инвазия у нас се дължи не на Горбачов, не на Путин, не на измислената “мощ” на Русия, а на МОСКОВСКИТЕ МЕКЕРЕТА и нас!
  НЕ НА РУСИЯ, а на продажниците с различни етикети, но с еднакво съдържание-БСП и ГЕРБ!

 14. Продажници винаги има,но трябва и някой който да плаща.Всичките подводничари,парашутисти са добре парично обезпечени,някой от тях с пачки долари.Имам съветски фотоапарат Зенит В,с 5-6 обектива.В 80-90 год.съветското общество беще дълбоко разделено на номенклатура-партийна и КГБ-Армия от една страна и плебса-пушечното месо от друга.Плюс междуетническите проблеми.Прибалтийските народи,дали много жертви в ГУЛАГ не можеха да се смирят с положението .В Афганистан,например пращаха малко от тях,защото масово дезертираха.СССР обяви около 16000 жертви в Афганистан,но цифрата е около 55000 убити,180000 ранени,а морално ударените се усещат в обществото досега.

 15. Именно безкръвния преход на Горбачов и на нашия марксист дадоха възможност да дойде отново на власт омразното и за руснаците КГБ и у нас отново комунистите да ни се катерят по главите и чинийте.Това е била целта на комуниста Горбачов и той хитро я постигна.В Русия отново е цензура,инакомислещите не ги затварят в психиатрии а направо на улицата ги застрелват.Агресия спрямо съседите и не само спрямо тях.

 16. Г-да, отново се връщате към отдавна обсъждани и повтаряни до втръсване клишета за прехода! Не забравяйте ,че не само в НРБ имаше “преход”! Погледнете Балтийските страни- Естония, погледнете и другите соцстрани! Къде са те, а къде сме ние? И на тях ли им са “виновни” Горбачов, и Костов, както на нас в НРБ?
  П.П. А също и комшиите в СФРЮ – те имаха ли “преход”?

 17. за Балтийските и другите бивши соцстрани СССР/Русия никога не са били “освободители”,а окупатори.За периода след ВСВ не можаха да пречупят народопсихологията на прибалтииските народи,поляци,унгарци,чехи или западните украински земи.Не съм казал,че Костов ни е виновен,а Горбачов си гледа своите интереси.За нашите интереси ние трябва да се грижим.

 18. @ Krasnoselski
  „,…а Горбачов си гледа своите интереси…
  И какви са били интересите на Горбачов? Да се разпадне Соц.лагера? Да се разпадне СССР? За да бъде той-Горбачов, пръв, последен и ЕДИНСТВЕН президент на СССР?
  Ама моля Ви! Всеки има право на мнение, но и ние имаме право да НЕ ядем доматето с колците!
  „за Балтийските и другите бивши соцстрани СССР/Русия никога не са били “освободители”,а окупатори.За периода след ВСВ не можаха да пречупят народопсихологията на прибалтииските народи,поляци,унгарци,чехи или западните украински земи”

  ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО!
  Най –не успяваха на пречупят народопсихологията В БЪЛГАРИЯ!
  ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ- колкото желаете !
  НАЙ-МАЩАБНАТА И НАЙ – ПРОДЪЛЖИТЕЛНАТА въоръжена съпротива в ЦЕЛИЯ соц.лагер, против руската окупация и била В БЪЛГАРИЯ!
  Малки ВЪОРЪЖЕНИ нелегални групи , но от ХИЛЯДИ по села и градове!
  В организирането ги подпомагат най-малко 20 000 ятаци и горяни занимаващи се с пропагандна дейност.
  Българските и руски служби 1947 г. създават специален отдел за справяне с „контрареволюцията”
  Но въпреки хвърленият огромен ресурс, успяват да се справят чак 1952г.
  В края на 1951 година Георги Стоянов-Търпана , командир на един от последните отряди е пленен при акция на ДС, осъден и екзекутиран. Дори и без своя командир и въпреки жертвите, тази чета продължава борбата: през 1952 година се обединява с малки чети и други хора, достига до 156 души и отново започва да превзема села. Един от успехите на горянството е превземането на с. Раково, Сливенско за близо 3 дни (1952 година).
  Всеки ден радио Свободна Европа е започвало и завършвало предаването си на български с „Дръжте се, братя рАковци!”
  Берлинското въстание – 1953 г., Унгарското въстание – 1956 г., Пражката пролет – 1968 г. са много по- малки и като мащабно участие на населението, и като продължителност, и като брой на жертвите! Да оставим, че /особено последните две/ са организирани от СОБСТВЕНИТЕ им компартии! А нашите БКП /сега БСП и ГЕРБ/ са 100% московски мекерета!
  Така че изреченото от тебе е ЛЪЖА!
  Пропагандата /тогава и сега/ говори за братята-освободители, но народът винаги е възприемал като УЗУРПАТОРИ!
  И ФАКТИТЕ, и документите говорят!
  НЕ в „Балтийските и другите бивши соцстрани СССР”, А В БЪЛГАРИЯ най-яростна съпротивата срещу руската окупация!
  И като мащабно участие на населението, и като продължителност, и като брой на жертвите!
  Другата е ЛЪЖА, ПРОПАГАНДА и О.Т.

 19. Да,кажете го на тези,които продадоха стоти,,ци хиляди жилища на руснаци по Черноморието и не само там,направиха така,че руснаците да получават гражданство срещу мизерни уж инвестиции.Не виждате ли,че за комунистическия кандидат президент гласуваха 2 млн.души.Това щеше ли да стане в Полща?Ако попитате на село,всички ще Ви кажат,че СССР ни е давал нефта без пари.

 20. г-н KRASNOSELSKI, не забравяйте ,че унгарците си имат Орбан, а чехите –
  Клаус и Земан, словаците – Фицо, дори и при поляците има залитане към Качински…. и т.н.. При нас се наложи ченгесарите цял “цар” да донесат от Испания ,за да отстранят Костов , а след това и “пъдар”. А, в другите соцколонии не се наложи кагебистите и техните местни лакеи от ДС да провеждат такива отделни операции като “цар” и “пъдар”, за да инсталират пропутлеристки марионетки там, както проведоха в НРБ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.