Полуфабрикантите

На форум на ортодоксални антиглобалисти рашисткият коалиционен партньор на гражданите за европейско развитие у нас Волен Сидеров е наругал онзи ден лошата глобализация и се е размечтал колко прекрасно би било да се върнем към времето преди роботите и компютрите ( картинка, която са си представяли и английските работници, обявили се срещу навлизащите в производството машини през 18 век).

В доклада си на международния форум, разпратен до медиите в България от “Атака”, Сидеров призовавал делегатите да си представят, че се случва катаклизъм.

“Спътников и комуникационен. Че само една седмица в света няма телевизия, интернет, Фейсбук, Туитър и Гугъл. А компютрите са просто пишещи машини. О, ужас! Ще трябва вместо да чукнем в Гугъл за търсената информация да ровим в тези архаични вещи, наречени книги”, фантазира Сидеров и допълва видението си: “Може би ще се наложи дори да мислим със собствените си глави, а не с главите на сценаристите в рекламните агенции и шоу програмите ( макар самият той да е политически продукт на една телевизия с руски сценаристи, казано в широкия смисъл на думата- бел. ivo.bg) Не, това е твърде тежко за нас, ще кажат милиарди… Назад към глобализацията!”. http://www.dnes.bg/politika/2017/06/27/globalizaciia-robotizirana-tylpa-volen-ne-moje-taka.345640

Какво ще кажат “милиарди хора по света” за Сидеров няма значение. Важното е да се придържа къв правата фундаменталистска вяра уж от позицията на дълбоко вярващ, а всщност в услуга на управляващата в Москва идеология на безсилна завист към постиженията на отворения свят, от чиито блага и най-задръстените умствено кремълски подобия не се отказват, но кълнат като колхознички от дъбоката провинция този дяволски прогрес.

Сидеров, соцподобията му и прочее “тръмписти” в русофилските среди у нас много се зарадваха на изблиците на американския милиардер Тръмп в подобен дух, макар антиглобалистката му реторика всъщност да е движена от идеята да се хареса на американските избиратели под лозунга “Америка на първо място”. Сред върховните глупости, които роди тази негова линия са заканите му срещу Германия, че ще наложи 35 процента такси върху вноса на германски автомобили в САЩ. Иначе казано, прекалено са им привлекателни колите на тези германци и чрез протекционизъм да бъдат наказани за това.

Докато глупаците у нас и по света продължават да се радват на тъпизмите на тръмпизма, ЕС и Япония ускориха отварянето на своите икономики на взаимна основа, от което вероятно ще загубят американские износители, особено в областта на търговията с храни, но ще спечелят потребителите в Япония и …ние, гражданите на ЕС ( включително другарите и другарките активни борци срещу капита.. пародон- срещу глобализацията, с каквито е пълно в парламента и президенската администрация например).

Peдицa cтoĸи oт Япoния, cpeд ĸoитo и aвтoмoбилитe, cĸopo мoжe дa пoeвтинeят cepиoзнo нa eвpoпeйcĸия пaзap. Toвa щe cтaнe cлeд пoдпиcвaнeтo нa тъpгoвcĸoтo cпopaзyмeниe мeждy Toĸиo и Бpюĸceл, съобщава СNN, цитирана от money.bg

“Aмбициoзнaтa cдeлĸa мeждy Eвpoпeйcĸия cъюз и Япoния щe изпpaти мoщeн cигнaл ĸъм ocтaнaлaтa чacт нa cвeтa, чe двe oт нaй-гoлeмитe иĸoнoмиĸи ycтoявaт нa пpoтeĸциoнизмa в имeтo нa oтвopeнaтa тъpгoвия и инвecтициитe”, ĸaзa eвpoпeйcĸият pecopeн ĸoмиcap Cecилия Maлмcтpьoм. Двeтe cтpaни ca вce пo-близo дo cĸлючвaнeтo нa cдeлĸaтa.

EC и Япoния зaeднo фopмиpaт oĸoлo eднa чeтвъpт oт cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa, a пpeз минaлaтa гoдинa oбeмът нa тъpгoвия мeждy тяx e дocтигнaл 140 милиapдa дoлapa. Toĸиo нacтoявa дa пpeмaxнe тapифитe зa внoc нa пpoдyĸти ĸaтo пoтpeбитeлcĸa eлeĸтpoниĸa и aвтoмoбили. EC пъĸ нacтoявa зa пo-дoбъp дocтъп дo пaзapa нa зeмeдeлcĸи пpoдyĸти и пo-ниcĸи нaлoзи зa xpaнa и винo. Aĸo тoвa бъдe пocтигнaтo, япoнcĸитe ĸoли мoжe дa пoeвтинeят c пoнe 10% – ĸoлĸoтo e митoтo в мoмeнтa. Oт cдeлĸaтa мoжe дa имa и гyбeщи – CAЩ. Aĸo cпopaзyмeниeтo влeзe в cилa и eвpoпeйcĸитe зeмeдeлци мoгaт дa пpoдaвaт нa пo-ниcĸи цeни пpoдyĸтитe cи в Япoния, тo ceĸтopът в Aмepиĸa щe cpeщнe тpyднocти. Baшингтoн имaшe ĸaĸ дa пoдoбpи cвoятa пoзиция нa изтoчния пaзap – чpeз cпopaзyмeниeтo ТРР, нo Дoнaлд Tpъмп изтeгли cтpaнaтa oт пpeгoвopитe.

Един от бумеранговите лозунги на комунизма беше “ Два свята, единият е излишен”. Вярно, единият се оказа излишен, но мутациите му мучат издайнически и в днешно време. Защото идеологията на антиглобализма, която се опитва да запълни опразнената ниша на комунистическия интернационализъм, народи чудати вариации на провалилата се “световна революция срещу капитализма”, създавайки в собствените си среди всякакви полуфабрикаНти.

А “ужасите на глобализма” продължават да ни заливат.

От година-две вече пътуваме със самолети из Европа ( скоро и в други континенти) на цени, сравними и по-ниски от билетите за междуградски пътувания в малка България.

От 15 юни ни “удари ни  по джоба” ( а атниглобалистите през устата) и напредъкът в отпадането на роуминга в ЕС.

Сега сме на път да бъдем подложени на поевтиняване на японските коли ( и без което миналата година в България има ръст на продажбите на нови автомобили от 15 на сто).

Животът става все по-тежък ( за проповедниците на спирачките и застоя, чрез който се надяват да оборят факта, че земята все пак се върти).

13 мнения за “Полуфабрикантите”

 1. НЯМА ПО-ТЪПИ ОТ ТЕЗИ В КАТ – СОФИЯ! КУПИХА СИ ДРОН, ТОЙ ИМ ИЗБЯГА!
  Машината била тествана как лети, но полицаите забравили да и въведат координати къде точно да се върне и тя отлетяла.
  Оказало се, че при теста в двора на столичната пътна полиция униформените натиснали бутона home (дом) и дронът излетял в неизвестна посока.
  Типично за неграмотни ченгита.

 2. сидерав щял да предлага “своите”
  мисловни полуфабриканти за масова пропагадна рашистка употреба?!?
  Кога иска да се върне със своята “мисловна” машина на времето?!?
  -По времето на слугинажа си в мутригруп?!?
  -По времето на списването си във вестник Демокрация?!? Когато стоеше на коренно противоположни , но надявам се автентично негови позиции?!?
  -По времетона социализъма?!?
  -Или пък по времето на капитализъма преди 1944г.?!?
  -А може и да му се иска да се върне по времето на османското робство?!?
  -Или даже през Средновековието?!?
  – А защо не и по времето на пещерните мислители, които много “мислили” направо в пещерите си?!?
  …….
  – Или най-добре да се върне няколко милиона ,или милиарда години ,когато сидерав ще може да “блесне” с “познанията” си сред своите нечовекоподобни и едноклетъчни “побратими”?!?
  П.П. Ако много иска сидерав да се върне преди “глобализацията” – може да се отбие при някои ортодоксални протестантски и еврейски секти, защото дори и племената от Африка вече не са изолирани от околният свят и емигрират дори нелегално в Европа.
  А за да почуства наистина предглобализационният “коНфорт” ,сидерав трябва да си поръча собствена еднодръвка при пътуването си до Варадеро, Париж и Брюксел. И да замени магистралните си фишеци с прашка и лък.
  И заедно с другите троянски коне в НРБ да се засели в сибирските предглобализационни полета на Путлер.

 3. Това Сидеров къде го е писал? Да не би в някой от неговите “омразни” капиталистически френски хотели…Или пък в момента психологическа травба след поредния скандал с някоя стюардеса в ПЪРВА класа на някоя “омразна” капиталисическа авиокомпания.

 4. Поправка. Тръмп иска да наложи по-високи мита само на автомобилите “Мерцедес”,произведени в Мексико и изнасяни в САЩ.

 5. Добре би било на всички носталгици, медиевисти, антиглобалисти и пр ненормалници /в т.ч. сыдерав/ да им се даде шанс. Да им се обезпечи в излишък територия, нелишена от всякакви природни дадености /например в южен Сибир/, където да бъдат освободени от всички отвратителни дяволски изобретения на цивилизования глобализиращ се свят и да им се даде възможност да заживеят щастливо и безметежно, сред природата /в пещерите и по дърветата/, необезпокоявани от нищо и от никого, като в един същи Едем. Но! Без право да напускат лелеяната от тях “обетована земя”.
  Чудя се само как ще увековечи мъжествеността си голия “адам сыдерав”, без слънчеви очила и фотоапарат…Може би ще трябва да се самоиздяла от камък или да се самонарисува с гуано?

 6. Sorry!Вярно е, че живея в панелка, но моля все пак името ми да се чете ПаВел.
  🙂

 7. Бех скоро в апартамент на рашане в България и са изненадах, че те живеят точно така както препоръчва Сайдеров, телевизорити им беха тубести с екрани не повече от 30 сантима, да не се зарибявали децата им от телевизията, както обясниха, и показваха всички свои снимки в старомодни книжни албуми,егаси и задръстеняцити, плюс тва не беха отстранили образити на масови убийци като Ленин и Сталин от старити си снимки от сватбата им която се провежда под благосклонния поглед на веиленин, а на стената има партизанско пано как пускат политзатворницити от затвора по налъми, омешани с криминалета, некои изобразени с доста стръвни физиономии, всъщност историческо пано, като се има предвид кои вземат властта в България чак до наши дни.

 8. @ZZZ

  Бягат пущините дронове. 🙂
  Благодаря засега! Щото не мога да спра да се смея… Синът ми загуби преден зъб и си мисли, че се смея на него.

 9. @ZZZ

  За да се върне, трябвало е да му ударят 2 палки и тогава да го пускат да фърчи. Сега и да го псуват, гайда йок. ☺️

 10. Ако бяхте на мястото на “английските работници” със сигурност щяхте да мислите като тях! Особено ако си загубите ръка, крак или роден брат и сестра или пък жена ви и децата ви останат сирачета!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.