Снесен от двуглавия орел, президентът Радев се очертава като “обединител” , но на куково лято

Ако перефразим Бисмарк, според когото най-добрият начин да излъжеш хората е като им кажеш истината, у нас ситуацията на върха на политиката може да се определи така “ най-добрият начин да потвърдиш истината е като я отречеш”.

Колкото повече Бойко Борисов и Цеветан Цветанов отричат, че изпълняват стария номер с разделението на ролите в играта на доброто и лошото ченге, толкова повече става ясно, че правят точно това.

Колкото повече някои шефове на институции отричат, че водят междуинституционална война, толкова по-трудно им става да замаскират този факт.

Колкото повече участниците в това надлъгване отричат, че има нещо лично в битките между тях, толко по-малко някой им вярва. И така постигат ефекта на максимата, спомента по-горе: отричайки истината, те все повече я потвърждават. Настоятелното отрицание води до все по-силното убеждение на публиката, че я мамят, защото се вижда, че отричащите правят точно онова, което отказват да признаят за факт.

Да вземем Румен Радев. Той цял живот е тренирал аполитичност в качеството си на военен. В това качество беше изваден от казармения инкубатор, за да спечели мигом големи симпатии сред всякакви отвратени от политиката избиратели- освен онези, силно мотивираните от предизборните му поклони му към Путин чрез ясно изразената му антизападна позиция по въпроса за санкциите, предизвикани от руската агресия в Украйна. Вместо обаче да потвърди завованото си реноме на “неполитик”, той все повече повежда партизанската битка на върха на ляворусофилската вълна, по която сърфира от самото начало.

След като вчера доброволно ( кой ли би могъл да го насили – не и менторката му Нинова, не и по този въпрос) участва в т.н. помирителна среща с Бойко Борисов, днес същият Румен Радев изригна срещу заместника му Цветанов. Призован като свидетел по делото срещу бившия си началник Николай Ненчев, той нападна фронтално не само него с изстрели от словестния запас на военен от запаса, но и се нахвърли на Цветан Цветанов, потвърждавайки косвено тезата за разделението на ролите между него и доброто ченге Борисов. С единия се ръкува помирително, но буквално часове по-късно вбива клин между него и лошото ченге Цветанов.

Пътьом, при това не за  първи път, президентът отправи квалификации спрямо Народното събрание като място, което произвежда единствено скандали.

Понеже Румен Радев явно не може да напусне омагьосания свят на военния начин на мислене и си служи с образите на войната ( “катастрофа”, “приземяване”  ,“ слагане на трупчета”), ще бъде интересно да проследим във времето как ще му се отрази амортизацията в режим на все по-остър политически сблъсък без резервна писта за кацане.  Не дава вид да е готов да капитулира като катапултира, но без място за кацане е обречен на принудата да навлезе в турболентната спирала на политическото противопстовяне, при което по-скоро ще се превърне в мишена, принудена да бяга, за да се опита да оцелее.

Може за някои зрители на земята този пилотаж да изглежда висш, но всъщност е форма на пропадане в рамките на асиметричната война, в която Румен Радев сам се въвлича. Беше снесен от руския двуглав орел в кукувичето гнездо на “неполитиката”, но когато го напусна и размаха президенските си крила се видя какъв е истинският  му произход . Ще видим “обединител” в негово лице, но на куково лято.

30 мнения за “Снесен от двуглавия орел, президентът Радев се очертава като “обединител” , но на куково лято”

 1. Другаря Радев да си коланИ Деси!
  Другарю Сымов, да не се вторачва в циците на Памела Андерсън!
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК АМЕРИКА!
  ВЕЛИКИ Съединени Американски Щати!
  Велики с Бащите -Основатели на САЩ!
  И НЕ ЗАЩОТО дадоха ВЪЗМОЖНОСТ с оръжие ,всеки да брани своя дом и живота си ! /И най-добрата полиция, и при най –доброто желание, НЕ МОЖЕ да долети в мига, след който е вече късно!/
  И НЕ ЗАЩОТО по КОНСТИТУЦИЯ никоя личност или институция не може да граби и експоприира! И ДОРИ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ОЩЕТИ с повече от 20$.
  И НЕ ЗАЩОТО САЩ са най-богатата и МОГЪЩА държава в света!
  А ЗАЩОТО единствено в САЩ е ВЯРНО , че ПРИСЪДАТА е в Името на Народа !
  НЕЩО ПОВЕЧЕ ! НАРОДЪТ на САЩ ,казва кое е истина и кое не е, кое е правилно и кое не е, кое е ДОБРО и кое е ЗЛО!
  Съдебното ЖУРИ /избирано на СЛУЧАЕН принцип, от ВСИЧКИ граждани на САЩ/ казва ВИНОВЕН или НЕВИНЕН по казуса!
  Съдията САМО ОБЯВЯВА полагаемото по закон наказание /или оправдание/!!!
  / А тук бръщолевим за някакви промени на Конституцията, за някаква съдебна реформа, за някакви мажоритарни избори…Господи, направи и у нас както в САЩ, и ни накажи с „проблемите” им, както с Тръмп!/
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК АМЕРИКА!
  Велики Съединени Американски Щати!
  Където ВСЕКИ може да върви към мечтите си!
  И да стигне, ДО КЪДЕТО СА МУ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ!
  И да постигне, КАКВОТО ЗАСЛУЖАВА!
  По различно време, но все на едно и също място – все в САЩ!
  Трима американски младежи!
  И тримата с дънки!
  И тримата напускат университетите си , преди да вземат „тапия”!
  И тримата без два долара в джоба!
  И тримата, всеки тръгва по своя път ,за да преследва МЕЧТИТЕ си!
  А когато САМ си го заслужиш – В АМЕРИКА МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!
  И станаха МУЛТИ МИЛИАРДЕРИ!
  И никой не им завижда, защото не са „назначени „ милиардери ,както в Русия на Путин.
  Завоюваха всеки офис!
  Завоюваха всеки дом!
  Завоюваха всяка държава!
  Завоюваха ЦЕЛИЯ свят!
  БЕЗ НИТО ЕДИН ИЗССТРЕЛ!
  И не насила , и не нападайки , когото и да било, с каквото и да било!
  И не воювайки, отбранявайки се , заплашвани от когото и да било, с каквото и да било!
  Бяха ПОКАНЕНИ и посрещнати с отворени обятия и благодарности!
  И никой не недоволства, и никой не се съпротивлява, и никой не въстава, и никой не иска да се освобождава от поробителите!
  И ВО ВЕКИ ВЕКОВ човечеството ЩЕ ГИ ПОМНИ С ДОБРО!
  Стив Джобс!
  Бил Гейтс !
  Марк Зукърбърг!
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК АМЕРИКА!
  П.П.
  ЧРД на голямата ми дъщеря!
  Която се шегува, че дори и в САЩ отбелязват рожденият и ден с фойерверки..

 2. Точно като скалпел, да не говорим, че ЦвЦв като лице на атаката срещу Радев за всички вреди, които извърши досега, инкасира двойна печалба за петата колона!

 3. Да,а……..!
  Прав си Иво, прав си Инджев, както се казваше преди …., но по важното за мен и за България е- ще има ли решения или само ще си джафкаме….
  Сваляне на Радев, възможно, но надали?!
  Промяна в промитият му мозък, възможно, но надали??!!
  Промяна на глупавите му съветници, възможно, но надали?!
  И все пак има решения! не едно, а няколко…!!
  Да му се развият болтовете на колата – вероятност 1%.
  Да го изолират като гоце, и само да стой на хладно в президенството- вероятност 25%.
  Да смени лявата резба – вероятност 33,3%.
  40% са за това да го натиснат янките и евреите в кьошето и ни гък, ни мък.И тогава само ще пее в хора ще приглася това което му се каже….
  Дори и на фатмак няма да му иде на акъла да се прави, което много му харесва явно…..

 4. Как би могъл да бъде “обединител” на каквото и да е човек, бил военен цял живот и като такъв ЗАДЪЛЖЕН да козирува на всеки глупак с повечко звездички на пагоните?!!?
  Румен Радев не може дори да мисли със собствената си глава! Цял живот държават му купува чорапите! С кое си качество доказва, че е самостоятелна фигура?? С опитите да законодателства по време на служебното (си) правителство? С непрекъснатото си бръщолевене за падане на санкциите срещу АГРЕСОРА Русия???

  С какво този човек доказва, че ползва мозъка си по предназначение? Той си е кукла на коци на руските окупатори в България!

 5. Поздрави на ИВО!
  За точните констатации.
  Иначе, кошмарно е все още, 30 години, за Българската Военщина и Полицейщина! Всичкият им генералитет и полковнитет – докато са на неутрална дейтвителна служба – всичките Умират като пенсионери да станат съветници на комунягите, сега наречени “Б”СП. Само единици са от тях демоквати, евроатлантици, на фона на хилядите останали. Представям си как се чувстват те! Но се надявам да се увеличават на брой, не само престорено.
  ПОЗОР за останалите!
  Може ли да си висш военене и полицай в НАТО-вска България и да си прилепнал до Русия и комунягство, да се преструваш на демократ, на евроатлантик, а да си КУХ И ТЪП ЧЕРВЕН ЗАДНИК?

  А в същия момент, нашите приятели, Американците, честват отвъд океана 4 ЮЛИ!
  ДА ПРЕБЪДЕ!
  АКО Я НЯМАШЕ АМЕРИКА – НЕ МИ СЕ КАЗВА КАКВО ЩЕШЕ ДА ИМА ОТ БЪЛГАРИЯ днес – И КЪДЕ на картата на земята.
  Както казват:
  God Bless America!
  Land of the Free – Home of The Brave!
  Думи, НИКОГА НЕ ПАСВАЩИ ЗА РУСИЯ – НАЛИ??
  Долу Русия – Да живее Америка!!
  https://romanticpoet.files.wordpress.com/2012/10/eagle-god-bless-america.jpg
  https://www.pinterest.com/pin/520517669402788829/

 6. Какво може да се отговори на проЗд , ама много проЗд и тъп резидент , който даже не знае къде се намира , и как да се държи дори като начинаещ политик?
  Тоя за къ’в се мисли? Той е едно зомби с решетников автопилот, а тръгнал да се прави на “голема работа”. Управляват го с няколко дистанционни управлени , и понеже освен ,че е проЗд , е и шапкар ,той не знае по чия от всички команди да тръгне. И на къде. Много е съмнително е ,че може да дава някакви безплатни съвети дори по “коронната му дисциплина” – авиацията. Защото лично и персонално той е отговорен за катастрофалният нальот и катастрофалната боеготовност на българските ВВС в рамките на съюзническите ни задължения към НАТО, защото е в щаба и ръководството на ВВС през последните 15 години, с личната протекция и менторстване на резидента Гоцье, срещу което му се е “отплащал” с послушание по всякакви въпроси от парашутиращият “авиатор” – радев, който сега пое “здраво” резидентурният му пост “по наследство”! А някой да е очаквал “друго”?!? Комуниста парашута и фуражката си “мени”, но “акъла” – НИКОГА!
  Смешни са “опитите” на летящият решетников дрон дори да ехидничи ,както по посока Ненчев, така и дори по посока на цВцВ. Просто само с една фуражка не става, трябва и ……и “нещо” ДРУГО!
  Още повече ,че положението в което е оставил авиацията е съвсем точен и обективен атестат за “авиационните способности” на пенсионираният запасняк , биФш началник на 2-3 МиГ-29 , и на техните малобройни екипажи , с еднодневният им “годишен нальот”! Той толкова си знае ,и толкова си може , дори и с гоцьевите и решетниковите протекции, опитвайки се да достигне поне първа ()резидентска “скорост”. Но без собствени “ускорители”, особено в областта под запасната фуражка ,която си носи по стар фатмашки навик, и която още не е свалил дори и след като формално мина в запас, НЯМА и НЕ може да стане! След като и “съветниците” му “доста му помагат” за това!

 7. До Клюкар! Мога да ви благословя за това което сте написал – ЧЕСТИТ 4 ЮЛИ. Америка даде на всички ни ДОМ РАБОТА и ДОБЪР ЖИВОТ. Какво даде България на народа си от 27 години на сега – СДС БСП ГЕРБ, всички сродни на БКП маша на КГБ и ДС. Правителства в страната ни основани от МАФИОТИ КОРУМПИРАНИ МИНИСТРИ и КРАДЛИВИ ПОСЛАННИЦИ.IIC…..oIL.

 8. Кукуво лято е през годината на кукувицата,която още я няма в животинския календар.
  Т. е. ще има доста да чакаме.

 9. За сега комунистическата действителност продължава да е в сила.
  Радев е само едно допълнение на редицата безродници,стояли начело на Бг и лежали под сянката на МОЧА.
  Той е доказателство,че каквито са тогаващните освободители,такива са днешните обединители.

 10. Големият литературен класик ДИМИТЪР ТАЛЕВ написа в книгата си НА ЗАВОЙ следното пророчество:Петдесет години след като на света няма да съществува комунизъм в България ще умре последният комунист.Книгата беше забранена а днес забравена и трудно може да се намери.Номерата и лъжите им както и кадрите им нямат свършване.Нищо оптимистично съжалявам…….

 11. Господин Инджев ,за съжаление се очертава ,че след книгата ви “Президент на РБ” през следващите месеци, а може би години до края на мандата на кобрата- Румен Радев , ще бъдете предизвикан да напишете следващата си книга и за този настоящ президент, който ще постави на ръба между Европа и Евразия нашата клета България.

 12. МОЛЯ ДА МИ БЪДЕ ПРОСТЕНО, ЧЕ ИЗЛИЗАМ ОТ ТЕМАТА!
  След като се ИЗХОДИ на физиономията на ЛИЛЕТО ПАВЛОВА, любимият на целокупния гербав български народ Премиер /след фърчилков , разбира се/ извърши това и върху лицето на ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА. Да се готви следващият министър…
  Върнат е в енергетиката след поредното му отстраняване, прословутият „експерт-енергетик” ЖАКЛЕН КОЕН! Както напоследък често се получава, опитът да се узнае нещо от биографията на въпросната особа чрез интернет завършва с предупреждението: „Търсената от Вас страница не може да бъде открита” или с „Възможно е някои резултати да са били премахнати съгласно европейското законодателство за защита на личните данни. Най-вероятно това е направено, като е използвано решение на Европейския съд от 13 май, 2014 година. С него се позволява да се трие информация при определени случаи, но то създава и предпоставки за злоупотреби. Защото нито една държавна институция не е обяснила официално какви лични данни са трити от мрежата за г-н Коен.”
  Ето какво може да се намери в mediapool.bg, във връзка с служебното митарство на въпросното лице: “57-годишният Жаклен Йосиф Коен има спорен опит в енергетиката. През февруари става член на УС на АЕЦ”Козлодуй”.
  Справка в информационната система “Дакси” показва, че той е държал 50% от акциите във фирмата “БТ Ем Джи”, която се е занимавала с търговско посредничество. Един от съдружниците му там – Иван Колев, е бил сред управляващите на “Приватизационен фонд Мултигрупелит”, редом с Николай Вълканов и покойния вече Илия Павлов. Жаклен Йосиф Коен фигурира и сред управляващите на несъществуващия вече “Приватизационен фонд Никотиана – БТ” заедно със сегашния прокурист на “Булгартабак – Холдинг” Иван Биларев. В миналото е бил ръководел и на “Ем Еф Ай-Турс”. Собственик на въпросната фирма е била “Моллов файненшъл енд индъстриал груп”. Г-н Коен се е изявявал също така като управител на фирма “Тризет”, която е била акционер в “Елкабел” на бизнесмена Фуат Гювен.”
  Интересна справка за мистериозните назначения на особата КОЕН предлага и ядреният експерт инж. Георги КОТЕВ:

  „А сега нека проследим енерГЕПИйната кариера на този въздесъщ “експерт и мениджър”. Точните дати на хронологията са взети от съответните вписвания в Търговския регистър. (Настоятелно моля желаещите да коментират да се въздържат от обиди и нападки на етническа основа! Коментарите се модерират и такива няма да бъдат пускани.)

  10 декември 2013-та г. Коен е назначен за член на Съвета на директорите (СД) на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД. Тук е важно да се отбележи, че на власт е правителството на Орешарски /разбирай ДПС – бм/.

  16 юли 2014-та г. Коен е назначен за председател на СД на АЕЦ “Козлодуй”. Държавата все още се управлява от кабинета Орешарски.

  16 юли 2014-та г. Коен е назначен за член на СД на БЕХ (Български енергиен холдинг), структурата собственик на всичко държавно в енерГЕПИката. Не, датата не е сгрешена. Двете последни вписвания в регистъра са станали в един и същи ден.
  Държавата все още се управлява от кабинета Орешарски.”
  Името КОЕН върви ръка за ръка и с това на още един вездесъщ герой в българската енерГЕПИка – това на инж. Георги ХРИСТОЗОВ. Ето какво съобщава сайтът actualno.com:
  „Рокадата, която изведе Коен в светлината на прожекторите, изобщо не е първият спорен ход в БЕХ. В началото на кабинета Орешарски се появи името на бившия шеф на ТЕЦ „Марица Изток 2” Георги Христозов. Оказа се обаче, че той няма достъп до класифицирана информация заради извършено валутно престъпление. По това време Христозов беше готвен за шеф на ДКЕВР. Вместо него шеф стана Боян Боев – финансовият директор на ТЕЦ „Марица Изток 2” по времето на Христозов. А самият Христозов остана член на директорския борд на БЕХ. Почти една година по-късно и бившият вътрешен министър Румен Петков започна да задава въпроси за Христозов, след като от МИЕ така и не отговориха на Actualno.com има ли право г-н Христозов да е в директорския борд на БЕХ при положение, че няма достъп до класифицирана информация.”
  Тук ще си позволя скромно да напомня, че същият този ХРИСТОЗОВ атакува АЕЦ и БЕХ от позицията на Изпълнителен Директор във ВИДАХИМ, успешно „приватизирано” от „Пристис-груп” ООД за долар и половина, след като го обезкостява и довежда до пълна разруха.
  ЦАЦАРО-О-О-В!
  Престъпността на държавно ниво вилнее без граници! Унизени министри, прокурори, опозиция /доколкото и каквато я има/, гражданска нетърпимост – ПРИКЛЮЧИ, ЗАБРАВЕТЕ!

 13. Към моя другар, КЛЮКАР!
  Днес EuroNews наред с новината, че най-после Путлер си е уредил среща с Тръмп на 7 юли, цял ден повтаря следната новина:
  “В Сидни започна съдебен процес срещу компанията Johnson&Johnson. Повече от 700 австралийски жени-пациентки са подали колективен иск, с който обвиняват американския фармацевтичен гигант в пускане на пазара некачествени импланти за лечение на вътрешноматочни патологии и болести на органите в малкия таз. Ищците твърдят, че използването на тези устройства предизвикало при тях мъчителни болки, инфекции, сексуални дисфункции, а в отделни случаи и изместване на вътрешни органи. С аналогични искове срещу Johnson&Johnson към съда са се обърнали и хиляди пациентки в САЩ, Канада и Великобритания” http://abcnews.go.com/Health/wireStory/australian-class-action-case-filed-pelvic-mesh-implants-48428845
  или
  “Европейската комисия глоби Google с 2,42 млрд. евро за нарушаване на антитръстовите правила на ЕС. Google е злоупотребил с господстващото си положение като машина за търсене…” https://dariknews.bg/novini/sviat/ek-globi-google-s-rekordnite-24-mlrd.-evro-2033228
  или
  “Европейската комисия глоби Facebook със 110 милиона евро (122 милиона долара), тъй като американската компания е предоставила подвеждаща информация за придобиването на мобилното приложение за съобщения WhatsApp, предадоха световните агенции.”
  https://dariknews.bg/novini/sviat/ek-globi-facebook-sys-110-miliona-evro-2024395
  Какво би казал за тези факти?
  Свалям шапка на тези ВЕЛИКАНИ, които са осъществили своята американска мечта в СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ САЩ! Обаче трябва да отдадем своята почит и на такива велики хора, като Едисон, Тесла, Бел, Айнщайн и на Чарли Чаплин дори. Те също са направили Америка велика!
  А на 12 юни РФ също празнуваше датата, на която е станала независима от СССР – „День России”. Голяма пародия!!! Голям смях!!! На 20.06.2017 г., след като го е поканил да посети България за 03.03.2018 г., както съобщава https://www.balkans.kp.ru/online/news/2781947/
  „Президент Болгарии Румен Радев в ходе телефонного разговора поздравил президента России Владимира Путина и российский народ с Днем России”

 14. Оказа се, че .резидента радев (на когото медииният и социологически слугинаж му отрежда най-висок рейтинг), когато не чете сричайки речите си, може да слезне на най-долното махленско ниво (не че това ние не го знаехме), обвинявайки в “некомпетентност” бившият негов началник-министър на отбраната, председателя на парламентарната група на управляващата партия, която има мнозинство в парламента и бивш министър на МВР, както и всички депутати от сегашният парламент, на който той не е началник, а подчинен (“забравяйки”, че България е все още Парламентарна Република)! А пък от друга страна, въпроса е, каква е неговата “компетентност” с неговите познания, образование, политическа обвързаност и опит, за да бъде “държавен глава” на Парламентарна Република България! 🙂 😎

 15. @ Ц.Цветанов
  Към моя другар, Ц.Цветанов!
  Позволи ми и аз всичко да не знам .
  Пък и да се оправят американците както си зная!
  Ние нас си оправихме, че тръгнахме да оправяме и САЩ!
  А ти като виден експерт /не разбрах как си титулован, но това няма значение/, доколкото разбрах, по спътникови телекомуникации , компютри и други джунджурии, а ми обясни аджаба…
  Как ще стане номерът с ония кожодери със спътника?
  При съвременните програмисти е НЕВЪЗМОЖНО в една банка по света и у нас, да има НИКАКВИ различни клиенти с дублиращо се ЕГН.
  Не е възможно да има десетки ,хиляди, милиони …„мъртви души” „клиенти-покемони” или както искате ги наречете!
  А как е възможно в ЕСГРАОН да има 2 223 605 /ДВА МИЛИОНА ДВЕСТА ДВАДЕСЕТ И ТРИ ХИЛЯДИ И ШЕСТСТОТИН И ПЕТ/ някакви загадъчни граждани
  А как „случайно” стават гласоподаватели в избирателните списъци – 2 223 605 /ДВА МИЛИОНА ДВЕСТА ДВАДЕСЕТ И ТРИ ХИЛЯДИ И ШЕСТСТОТИН И ПЕТ/ покемони –избиратели?
  А може би изобщо НЕ СА ЗАГАДЪЧНИ .Явно отговорът е друг! И са го направили , за да бъде ТОЧНО ТАКЪВ!
  Или просто българите са станали вече 9 227 963!!!
  А не както при последното преброяване през 2011 г. към 1 февруари 2011 г. ОБЩИЯ БРОЙ на населението е 7 364 570 души.
  Пълна мистерия за простия ми акъл.

  Но тези неща са извън мен, а ти като мой приятел и другар ,и много по умен и титулован/предполагам/ ,те моля да ми кажеш честно:
  1.Нищо ли не разбирам от смятане?
  2.Нищо ли не разрирам от %-ти ?
  3.Нищо пи не разбирам от избори?
  4.Нищо ли не разбирам от манипулации!
  5.Нищо ли не разбирам от порнография?
  6.Другите ли ме правят на идиот?
  7.Аз ли съм идиот?…
  … 2 223 605 /ДВА МИЛИОНА ДВЕСТА ДВАДЕСЕТ И ТРИ ХИЛЯДИ И ШЕСТСТОТИН И ПЕТ/…
  А пък ония, събрани от кол и въже в САЩ- да се оправят както знаят.
  Дреме ми на дядовия!
  Поздрави!

 16. П.П. Към моя другар, Ц.Цветанов!
  „Едисон, Тесла, Бел, Айнщайн и на Чарли Чаплин дори. Те също са направили Америка велика!”
  Опять ошебка, товарищ!
  Те са допринесли ВПОСЛЕДСТВИЕ , но са я НАПРАВИЛИ бащите / като всеки баща, бе наборе!/на САЩ.
  А колко са били ВЕЛИКИ всеки ден , по цял свят, които не е с червени московски очила може да го види!
  Утре повдигни очи нагоре и погледни покривите!
  На всички сгради по света ГРЪМООТВОДИТЕ са изобретени от Бенджамин Франклин – един от Бащите-основатели на САЩ.
  А ти ми говориш за разни –изми…
  Но това са подробности!
  Кажи нещо за : 2 223 605 /ДВА МИЛИОНА ДВЕСТА ДВАДЕСЕТ И ТРИ ХИЛЯДИ И ШЕСТСТОТИН И ПЕТ/ …

 17. После П.П. Към моя другар, Ц.Цветанов!
  Извинявай наборе, не бягам от въпросите ти !
  Просто вече ме гони склерозата – ти поне ще ме разбереш…
  „Какво би казал за тези факти?”
  Ами много е просто!
  Тези от Сидни от сега нататък да ползват само руски медикаменти! Или като по-началъм, само Севернокорейски!
  А по другите казуси, препоръчвам не само в Европата, а и в целия свят ,да не ползват вече нито Google , нито Facebook! В никаком случае! А точно какво съвеЦко или руско нещо да ползват- ти си специалиста, ти ще кажеш!
  А които са американски граждани и се чувстват ощетени с повече от 20$ да се възползват по Конституция правото си на жури. СЛУЧАЙНО избрани американци , НЕЗАВИСИМО от етнос , имотно състояние и обществено положение, ще се произнесат по казуса! И ще решат ВИНОВЕН или НЕВИНЕН!
  А не някои американски проф. Близнашки, Цацаров,Лозан Панов/моите уважения/ и други редови или титулувани магистрати!
  НАРОДЪТ НА АМЕРИКА РЕШАВА кой и за какво е виновен/или невинен/
  ПОНЯЛ?

 18. Клюкар, оше веднъш от мен БРАВО. Много добре на всички им го изясни. Подчертавам АМЕРИКА дава и е дала много на цял свят – и най много на собственния си народ. Какво е дала РАЗИЯ?IIC…..oIL.

 19. Към моя другар, КЛЮКАР!
  Много е жестоко към пострадалите в Сидни да се каже подиграватено „… да ползват само руски медикаменти!” Кой ще им върне здравето? Съдът навярно ще им присъди някакво обезщетение. Не съм живял в Америка и не съм запознат с тяхната правосъдна система. Искам да разкажа, съвсем накратко, какво съм изпитал на гърба си от запознанството си с българската „правораздавателна система”. В края на 2006 г. установих, че в жилището ми в София са се самонастанили група хора(5-6 човека). Успях, все пак да ги изгоня, като смених патроните на външната врата. Те ме дадоха на прокурор за самоуправство, но той ме оправда, защото реши, че, все пак имам, право да стопанисвам собственото си жилище. И тогава започна голямата криминална сага за мене. Те подадоха жалба срещу мене, че съм ги ограбил – присвоил съм им вещи, въпреки че с протокол им предадох вещите, които пожелаха да си вземат, а за тези, които оставиха в жилището ми съставихме друг протокол, с който уговорихме, че когато дойдат да си ги вземат ще ми заплатят сметките, които са направили(стойността на оставените вещи едвам покриваше сметките). Започна дознание срещу мене, бях арестуван за няколко часа(ходех с патерици, тъй като се възстановявах след счупване на крак). Получих обвинителен акт(първият беше върнат от СРС, заради негодни доказателства) и бях осъден на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Обжалвах и бях оправдан по всички обвинения. СГС обърна внимание на прокуратурата, че гражданските спорове не трябва да се решават, като криминални. Заведох дело срещу ЦАЦАРАТУРАТА за нанесените ми щети и я осъдих. Заплатиха ми обезщетение от техния бюджет(от нашите данъци). Тази сага отне близо 10 години от живота ми – преследваха мене и семейството ми с посещения на полицията, призовки, разпити при дознател, плащах на най-различни адвокати. Исках да се защитя и да докажа, че не съм крадец. В заключение, считам че вината е в сегашната КОМУНИСТИЧЕСКА КОНСТИТУЦИЯ на РБ, приета в угода на властта, а не на народа. Мислил съм си, че ако се приеме за Конституция на България, буквално, КОНСТИТУЦИЯТА на САЩ или поне на Франция, заедно със законите им, нещата ще се подобрят. Моля за мнение.
  П.П. Най-големия цирк е, че въпросните лица юридически все още живеят в моето жилище, тъй като без мое знание са си направили адресна регистрация в него и няма законен начин да я прекратя. Сега те гласуват в моята секция, при мене се получават за тях писма, сметки, призовки, глоби и др. С една дума, властта използва моя адрес за кореспонденция с тях. Всичко това е законно в РБ. Сбъркана държава!

 20. Към моят приятел и другар Ц.Цветанов
  Ние май го превърнахме на ЧАТ.
  Но моля ти си за последно!
  Бил съм ЖЕСТОК към ония от Сидни!Не споря ,но според мен съветът ми е много добър! И какво според теб? По ли е добре да ПРОДЪЛЖАВАТ да си вредят с американски медикаменти? А защо да не здравеят със руски и съвецки? Когато става въпрос ЗА ЗДРАВЕТО, хайде да не появяваме политически пристрастия ! СъвеЦки, съвеЦси- мчи кво им е лошото?
  И стига с това тинтири-минтири! Нали си другар и приятел? Бъди ДОБЪР към мен и ми отговори ЧЕСТНО поне на последните два въпроса:
  6.Другите ли ме правят на идиот?
  7.Аз ли съм идиот?…
  И понеже си словоохотлив АНТИКОМУНИСТ, може ли още един въпрос?
  Защо като чуят „… 2 223 605 /ДВА МИЛИОНА ДВЕСТА ДВАДЕСЕТ И ТРИ ХИЛЯДИ И ШЕСТСТОТИН И ПЕТ/…”, всички онемяват? Даже и ти си глътна езика!
  И последен въпрос: „Погледна ли небето и гръмоотводите по покривите?”
  Поздрави!
  И да илядиш!
  Нищо ,че ти станаха множко Милениумите!
  Много са за душманите, а за нас двамата – никога! Нали наборе?

 21. Към моят приятел и другар, КЛЮКАР!
  До когато Иво ни търпи, може да си чатим и в неговия блог.
  Не си разбрал. Става въпрос за импланти, не за медикаменти. Съмнявам се че в Совка и Рашка изобщо боравят с такива неща. Когато си счупих капачката на коляното в Пирогов ми направиха операция и ми завързаха двете парчета с тел/имплант. Вярно, че беше от титан, но тел. Извадиха ми я в Горна баня и аз си поисках телта от хирурзите. Още си я пазя. Нашите лекари са виртуози и правят чудеса и при тези мизерни условия.
  По отношение на диагнозата „идиот”, нали знаеш, че „всеки си е башка луд”. Не можеш да познаеш. кой какъв е. А всеки българин се смята за велик. Това, мисля, ни е национална черта наред с мързела и завистта.
  За милионите гласоподаватели/мъртви души в избирателните списъци. Нима може да се вярва на ЕСГРАОН и статистиката/стъкмистика в България. Всичко е „КОЙ” да спечели изборите и властта. Когато бяха изборите за президент в САЩ гледах по CNN на живо двама – мъж и жена, възрастни черни хора, как гласуват: една голяма зала с машини за гласуване; при тях дойде едно момче, обясни им как се борави с пулта и ги остави сами да гласуват. Кога ще ги стигнем американците?!
  Принципа на гръмоотвода не сме ли го учили по физика в прогимназията(6-7 клас). За Бенджамин Франклин грешиш. ТОЙ НЕ Е САМО ПРОСТО ИЗОБРЕТАТЕЛ, А Е ОТКРИВАТЕЛ НА ГРЪМООТВОДА. Откритието е безкрайно по-велико дело от изобретението. Откритията са единици в човешката история, а изобретенията са милиони. Аз съм инженер. Бил съм повече от 20 години проектант. Участвал съм в проектирането на много промишлени, обществени и жилищни сгради. Не съм специалист по гръмоотводните инсталации, но съм съгласувал проектите на колеги за такива. За всяка сграда се проектира индивидуална инсталация за гръмозащита. Понякога за по-ниски сгради не се изгражда гръмозащита, тъй като попадат под защитата на съседни сгради. Бенджамин Франклин е велик американски политик, общественик, учен, издател, дипломат, откривател и изобретател и един от Бащите-основатели на САЩ. Не случайно ликът му е отпечатан на банкнотата от 100 долара на САЩ. Робеспиер го е нарекал най-знаменития учен на света.
  Надявам се, че отговорих на въпросите, и бъди здрав.

 22. Към моят приятел и другар Ц.Цветанов
  Не се заяждам, а ВЗАИМНО СЕ ОГРАМОТЯВАМЕ. Нали наборе?
  Опят ошибка!
  „За Бенджамин Франклин грешиш. ТОЙ НЕ Е САМО ПРОСТО ИЗОБРЕТАТЕЛ, А Е ОТКРИВАТЕЛ НА ГРЪМООТВОДА. „
  Не греша наборе- ти грешиш!
  За гръмоотвода Бенджамин Франклин ИМА ИЗДАДЕН ПАТЕНТ!
  А за ОТКРИТИЕ НЕ СЕ ИЗДАВА ПАТЕНТ! Просто е невъзможно!
  Женевския договор, само дава ОФИЦИАЛНО определение на НАУЧНО ОТКРИТИЕ , като „установяване на явления, свойства или закони на материалния свят, неизвестни по-рано и достъпни за проверка“ –нещо ясно като бял ден .ОФИЦИАЛНО е, за да не се дърлят такива като мен и теб. Реално е НЕВЪЗМОЖНО да се упражнява изключително право върху естествено физично явление. И преди Нютон ябълките са падали на земята и да му дадат патент, той не може да им забрани да падат, ако не му платят за откритието .
  За откритието на явлението мълния няма патент, защото няма как да упражниш изключително право върху явлението- въпреки волята ти то ще се прояви.
  Изобретенията са технически решения, които ако не си платиш за ползванито им явлението пак протича, но не както на теб те се иска. Пак ще падне мълнията, но където си иска, а като платиш за гръвоотвода, ще падне точно върху него!
  Затова за ОТКРИТИЕТО на Нютон /или който и да е/ нанай ПАТЕНТ,
  А за ИЗОБРЕТЕНИЕТО гръмоотвод на Франклин хабен ПАТЕНТ
  ПОНЯЛ?
  Захвърли оня соц. Закон за открития, изобретения, рационализации, подобрения и още какво беше от Татово време.
  Ако започна да ти разказвам, ще стане дълга и широка, колко и какви неща съм правил и колко началници след това се накачват на клона, а за тебе остават трохичките. Ама няма начин!
  Затова и казвам „Който казва, че е бил в кочината и не се е изкалял- ЛЪЖЕ!
  Ако не ти, прасетата ще те изкалят!
  Поздрави!

 23. Към моят приятел и другар Ц.Цветанов
  Извинявам се, за неуместния пример с Нютон и ябълката му!
  Тогава изобщо е нямало патенти.
  Историята с патентите започва много, много по-късно с патентоването на бодливата тел /по памет!/
  А първият българин с патент е Николай Тошкович.
  Патентът му е издаден във Франция някъде около 1860 г /по памет/.

  Но СМИСЪЛЪТ на всичко останало не се променя!
  Поздрави!

 24. Към моят приятел и другар, КЛЮКАР!
  Спорът започва да става безсмислен. Тъй като преминахме на българска почва, какво ще кажеш за великия, световно известен, български учен-физик и откривател на „фотоелектретното състояние на веществата” академик Георги Наджаков. Той е бил преподавател, доцент, професор, декан и ректор на Софийския университет. Патентовал е откритието си в ИНРА. През 1957 г. ИНРА продава патента на Британското кралско патентно дружество за 10 000 паунда. Въпреки патента си никога не е бил производител на фотокопирни машини, например. Въз основа на неговото откритие, такива произвеждат световни фирми като Xerox, Epson и други. Предполагам, че и ти използваш техните продукти. Академик Георги Наджаков е бил чуждестранен член, освен на много чужди академии, и на Академията на науките на СССР. И него ли ще наречеш за това подигравателно „другар” и „комунист”. Бенджамин Франклин предполагам, че не е бил производител на гръмоотводи?!
  Ами за „метода за обработване на материалите с газово противоналягане”, патентован от акад. Ангел Балевски и чл.кор Иван Димов. Този метод е защитен с над 100 патента за изобретения в България и в чужбина и бе оценен в света, като едно от най-големите научни достижения през втората половина на 20 век. През 1984 г. методът „Балевски-Димов” получи най-голямата награда за инженерна дейност ”Кьорбер”, равностойна на Нобеловата награда. Аз се гордея, че акад. Ангел Балевски ми е бил преподавател във ВМЕИ(тогава беше и ректор). За чл.кор Иван Димов не зная, но акад. Ангел Балевски беше в личното обкръжение на Тато и част от неговата „ловна дружинка“. Като член на Държавния съвет на НРБ е участвал и във вземане на решенията за Възродителния процес. Да, той беше и „другар” и „комунист”, но все пак беше и велик български учен.
  Между другото сателита „BulgariaSat 1” е достигнал българската позиция на геостационарната си орбита на 3 юли в 9:30 ч. http://www.dnes.bg/technology/2017/07/05/bulgariasat-1-se-pozicionira-uspeshno-v-orbita.346383
  Неговата позиция е „2.0°East”, съгласно сайта “LingSat” https://www.lyngsat.com/BulgariaSat-1.html. Да му мислят сегашните абонати на Булсатком, ако трябва да започнат да приемат от „BulgariaSat 1”. Техните чинии сега са насочени към гръцкия сателит „HellasSat 2” на позиция „39.0°East”. Те трябва да ги завъртят към него, което не винаги е възможно.
  С голям и по_здрав! Цецо.

 25. Към моят приятел и другар Ц.Цветанов
  Отзад напред.
  1. „С голям и по_здрав!”
  Нямай кахър, наборе! Редовно пия Простамол уно – „просто бъди мъж”! А при тебе как е?
  2. Продали патента на „Британското кралско патентно дружество за 10 000 паунда” … Ти сам даваш оценка на соца. Най –ценното ни нЯщо струвало „ 10 000 паунда”. Ами за за 10 000 паунда ли сме умрели , наборе?
  Ами защо не са дЯлали „ български Xerox” бре наборе?
  Знаеш ли, колко струва Microsoft на Бил Гейтс, оня с дънките /не академик, не професор –даже няма завършено образование!/?
  2,5/ДВА ПЪТИ И ПОЛОВИНА/ повече от всичко руско което има на тезгяха на борсите лос вена и у нас/ и у тях/!
  А ние – абдали! Заради някакви кирливи 10 000 , сега щяхме да изкупим всичко руско, и щяха да ни останат няколко десетки милиарда за харчлък- за БЕЗПЛАТНИ илачи / непременно и виагра/, за БЕЗПЛАТНИ пенсии…
  Всичките тези соц светила ги знам- нали все ВМЕИ „Ленин „ сме завършили бре наборе?
  3. И понеже и разговора, и ти ставаш несериозен, ще ти разкажа накратко, нещо от НАШЕТО /почти едновременно/ студенство.
  Знаеш там къде отзад се събирахме да пушим.
  Имах един преподавате Трайко Петков /по принцип избягвам имена, но в случая няма как/ Та същият беше и зам.министър на съобщенията. Идваха някакви черни волги да го вземат набързо за някакви подписи в министерството и доста бързо го връщаха. И често докато пушехме се разказваше историята.
  … По тях години се сменяха номераторите с топузите и други джунджурии и някаква наша делегация заминава за САЩ, да проучи възможностите за алъш-вериш.
  Но повечето са ДС-слушалки и началници-екскурзианти, а от експертите само наш Трайко знае сносно английски. И понеже без преводачи-посредници, неусетно станал център на делегацията.На прощалната вечер: тоз Професор, тоз Началник, а нашият „Господин Никой” се изцепил на шега „Трайко Петков- заместник- министър”.
  На другата година през лятото идват от САЩ и търсят Трайко Петков- заместник министър.
  Пулят се нашите в Министерството но се сетили, че става въпрос за наш Трайко.
  Знаеш, че ВМЕИ „Ленин” имаше почивна станция във Варна. По сред нощ, ДС го измъква, жена му се тръшка и реве. Качват го на самолета. Немедлено Тато е събрал Държавният съвет и започва, както само той си умее/както сега наследникът му Тиквоний Боко Премудри/ :”Другарю Петков, ние отдавна наблюдаваме твоята дейност… социализЪма…партията… правителството…, доверието , голямата отговорност… Заместник -Министър на съобщенията… другарю Трайко Петков!”
  Набързо стана и професор-не, че не го заслужаваше ,на фона на останалите „величия”!
  Та докато ти си се възхищавал на нашите соц. Учени, ние докато пушехме, ей такива неща си говорихме…
  „Разни хора- разни идеали”
  Но хайде стига, че И ДВАМАТА станахме отегчителни!
  И наистина „Спорът започва да става безсмислен.”
  Поздрави!

 26. …жена му се тръшка и реве, защото наш Трайко УСТАТИЯ, глътнал си езика, пребледнял, посинял, запенил се и припаднал!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.