След Русия и България, и Монголия се сдоби с боен вожд на върха на държавата

Бившата звезда в бойните изкуства Халтма Батуга спечели изборите за президент на Монголия. Да му пожелаем властово дълголетие по стъпките на подобните му.

Вече не сме сами в компанията на Русия, която също си има специалист по боя начело на държавата, след чието издигане на нейния връх същото се случи и у нас с каратиста Бойко. http://debati.bg/21785-2/

Mongolia_President-100x70

 

 

Тази компания от успешни държавни глави си има свой доайен от не много далечното минало. Главорезът Иди Амин, бивш професионален побойник от боксовия ринг, стана президент на Уганда през 1971 г. и управлява до 1979 г., докато не го свалиха с контрапреврат. Същият канибал ( намериха му в хладилника части от човешки тела, приготвени за консумация) беше активен миротворец – също като Путин и Бойко. Предлагаше на президента на съседна Кения , престарелия Джомо Кениата ( бащата на нацията, нещо като Ататюрк за кенийците) да си уредят граничния спор в личен двубой, в който Иди Амин милостиво обещаваше да млати стареца само с една ръка, а другата да му е вързана зад гърба.

НА СНИМКАТА: Генерал Иди Амин

869106_original

 

 

 

 

 

 

Сюжетът с “едната ръка” ( прости ми Господи паметливостта, нали си Българин и началник на всепрощаващия Бойко), ми напомня сюжета с изявата на кмета на София Бойко Борисов по време на срещата с американския посланик Джон Байърли през 2008 г., която съм описал в “Премиер на РъБъ”. Разговорът беше организиран от моя милост по искане на потенциалния американски инвеститор Джим Ходж ( с третия по големи бизнес в рециклирането в САЩ), пристигнал с оферта да реши проблемите на София със събирането и рециклирането на отпадъците. Само че нашият Бойко взе думата и дълго и напоително разказваше за своите подвизи. Монологът му започна с преразказ на статия в жълт вестик, в който излъгали, че някакви си две мутри го били били някога. А пък той би ги бил с една ръка и двамата…

Както и да е, приятно е да знаем, че се множат следовниците на Русия, която си има самбист на върха. Вече и Монголия е като нас, живущите в епохата на 24 каратовото управление на Каратиста!

5 мнения за “След Русия и България, и Монголия се сдоби с боен вожд на върха на държавата”

 1. Живеем в сложна обстановка, затова и коментариите са сериозни.Този обаче, го приех откъм веселозабавната страна и въпреки това се придържам към народната реплика “да плачеш
  ли ,да се смееш ли?

 2. Има си крушка опашка- Монголия ни изпревари и по свобода на медиите!

 3. Конкретно и поучително.”Репортери без граници”- Монголия-69, България- 109! 30 места. Това е дереджето! И на каратист не случихме..

 4. От тези тримата побойници , най -много е наедрял бат Боко , и все му се къса менискуса, колчем се напъне да си закопчее черния колан!
  Мен не ми е толкова до боя, а ме е страх от КОМПЛЕКТа му! БЕЗПЛАТНОТО сирене в капана за мишки! И като се юрне оня ми ти народ- „няма не искам, няма недей”. На ти БЕЗПЛАТНО образование, На ти БЕЗПЛАТНО здравеопазване, На ти БЕЗПЛАТНИ пенсии! Всичко да е безплатно, и всички да сме равни!Докато ПАК не обеднеем, ВСИЧКИ като битолски просяци…
  „Главорезът Иди Амин, … Същият канибал ( намериха му в хладилника части от човешки тела, приготвени за консумация)…”
  Е тук вече сте несправедлив г-н Инджев!
  То в сравнение с НЯКОИ наши комунисти, той е същинска Майка Тереза!
  Нашите червени вампири, не пият кръв, не ядат „части от човешки тела” – те ядат КОСТИ!
  Не вярвате? ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ колкото искате!
  Но поне един ФАКТ всеки ЛИЧНО/ ако желае/ може да провери, и да се убеди в истинността на твърдението, че НЯКОИ комунисти през „народната власт” са ядели кокали!
  При волеизявление приживе Цар Борис Трети е бил погребан в Рилския манастир. С половин уста синът му , Цар-премиерът, споделя, че интерес от смъртта на царя е имал и СССР, като в случая е възможна намесата на НКВД.
  Във връзка с 50г. от кончината му , жена му- българската царица Йоанна / италианската принцеса Джована Савойска/с дъщеря си княгиня Мария Луиза ,1993г. отслужиха литургия и направиха помен за Цар Борис на гроба му, който се оказа , че няма нищо!ПРАЗЕН Е!
  Ентусиазираната тълпа крещеше „Искаме си царя!”, а майка и дъщеря само се усмихваха. Когато попитах /без майтап/директно княгинята за намеренията на брат и, тя откровено ми каза „ Нашето семейство достатъчно МНОГО пострада от политиката! Брат ми с политика няма да се занимава!”
  По нататък историята всички я знаете!
  И най отвратителното е , че Симеон и като Премиер лично, после в съдружие със Станишев, после вече трети път Премиер Борисов- най-довереният му човек!/ЛИЧНИЯТ му бодигард, на когото е поверил живота си/ -не можа да открие костите на баща си , за да ги прилее с вино и да ги препогребе, какъвто е християнският обичай и исконният БЪЛГАРСКИ синовен дълг към паметта на бащата!
  Злите езици говорят, че колкото пъти е повдигал въпроса, толкова пъти нагло са му отговаряли:” Няма ги-ИЗЯДЕНИ СА!”

 5. СТАМБО, направил си неволна грешка, може би надявайки се да сме най-много 30 места след Монголия. Между 69-то място и 113 място са ни повече, ни по-малко от 44(четиридесет и четири!) места!
  Но тендецията при байХ е надолу , така че другата година може да поднем и 55 места след Монголия. А до края на мандата на байХ може да ги докараме и до 100 места след Монголия. И пак ще е постижение , ако останем само толкова.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.