Червеният терор в Хамбург не трогна нито нито БСП, нито другарите от ГЕРБ

Какво прави премиерът Борисов, когато в една ( приятелска или не непременно) държава се случи природно бедствие с опустошителен храктер? Правилно: изпраща съболезнования и сигнал за солидароднст- че дори и за помощ, макар да е малко вероятно точно България да се притече с кой знае какви средства да спасява чужда държава и нейните граждани.

Дотук- добре.

Какво става обаче, когато бедствие, от рода на безпрецедентното насилие на леви ексремисти, заляло Хамбург на 7 и 8 юли, връхлети най-любимата на Борисов Германия?

Нищо. Мълчание. “Ни вопъл ни стон” от страна на Борисов. Защото Германия може да му е много скъпа на сърцето ( т.е. на джоба), но още по-скъпа му е политиката, според която не желае да дразни Путин и путинистите. А гангстерите в Хамбург се изявиха като изпълнители на волята на Кремъл да бъд атакуван срещу глобализмът и либерализмът, чието олицетворение днес в Европа, за да не кажа и в света ( след абдикацията на Тръмп от този ангажимент), е днешна Германия.

Не по-малко “интересно” е какво заявяват от БСП по същия въпрос. Отговорът е :също нищо. Или по-точно – във връзка с левичарския терористичен акт пред НДК в София- заявиха, че били против срещу “всички актове на вандализъм”. Ей, така- безадресно.

В същото време председателят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц, с когото и Борисов и Нинова обичат да си друсат радушно ръкостисканията при всяка възможност, изригна с точни определния срещу насилниците от хамбургските улици. Нарече ги терористи, грабещи банди. “Малко разминаване” с позицията на българските другари и още по-голям контраст с “разсейването” на Борисов!

Казано накратко, в оценката на българската липса на солидарност с връхлетялата вълна на червения терор върху втория по големина германски град, можем да съзрем два компонента: съчетание от страхливост и долнопробна пресметливост, която разчита, че снишаването и този път ще свърши работа, както на Тодор Живков по време на съветската перестройка. И как не: нали Борисов и Нинова се състезават по любвеобвилност към техния любимец от Правец!

9 мнения за “Червеният терор в Хамбург не трогна нито нито БСП, нито другарите от ГЕРБ”

 1. Че другарите от ГЕРБСП са сиамски близнаци, безнадеждно срастнали помежду си и без никакъв шанс съвременната медицина да осъществи разделянето им, без да умъртви и двата политически организма, мисля че няма спор сред читателите на Блога.
  Малко извън темата, ако позволите, г-н Инджев.
  “Процесът по ратификация на споразумението ЕС-Украйна приключи”
  http://www.mediapool.bg/sporazumenieto-es-ukraina-e-ratifitsirano-ukraintsite-veche-patuvat-bez-vizi-v-es-news266479.html

  Честито, УКРАЙНА!
  За малка утеха на нашенските т.нар. “патриоти” – сега вече и др. Киссе ще може да пътува без визи из Европата, вкл. и у нас…
  Специален поздрав и за Стамбо (отдавна не сме се засичали, не съм забравил да посетя с.Осмар и да наточа наколко литра пелинец, но сега съм в сезона на шардонето…:))
  https://www.youtube.com/watch?v=t2c7nNw7IL8
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿Слава Україні! ✿⊱•╮❤╭•⊰✿

 2. ИВО, в десетката! Лицемирието на герб и БСП е на мах.
  Само в заглавието има проблем? с второто ч.

 3. БКП лаконично са казали ,че са “против всички актове на вандализЪм”?!?!?
  Сигурно това трябва да се отнася едновременно и за погромите в Хамбург и за крана пред НДК?!?!?
  Нещо са много убрани , което е много нехарактерно за тях , особено като се вземе предвид логореята им ,по повод и причина на много по-несъществени глупости?!?
  Усетили са че няма келепир нито в Хамбург , нито в многокрилият ….”паметник”.
  И след като БКП са против “ВСИЧКИ” вандализми , какво биха казали за 100(СТО!) години тероризъм и тоталитаризъм в НРБ, който извършваха и извършват по чужда ,колониална и империалистическа поръчка и финансиране???
  А пък и Боко ,какво ще може да каже за ТОТАЛитарният “вандализЪм” на БКП през последният век, и за “строителят” на всички НРБ-ета от село Правец?!?

 4. Лицемерно слагачество и нагаждачество когато и колкото пъти е възможно с всичка сила и тъпо снишаване и мълчание в удобна позиция пак да здрависваме когато се наложи.Това е българската официална позиция.По тези въпроси пълно разбирателство с опозицията.

 5. За Павел Тинков и приятели. Живописен поглед със забележително чувство за хумор и неподражаема сатира на Василий Рибников на “историческата” среща на Тръмп с ввп. Завършила, има си хас да е другояче, с н-тата геополитическа победа на кремълският гном. На диалектен съвеЦки е.
  http://newsua.one/stati-analitika/i-dvazhdy-silno-nadavil.html

 6. Борисов мнгократно е доказал, че ГЕРБ е другата страна на БКП-то, което прооизведе множество политически “партии” (по-точното им наименование би трябвало да бъде БАНДИ)!

 7. Как ГЕРБ или БСП ще се трогнат – та нали те са си ДРУГАРИ от време ОНО!IIC…..oIL.

 8. Драги, ЖОРЖ, благодаря за линка “от всей души” /диалектен савецки/!Някои пасажи буквално ме разбиха! Смях се до сълзи!
  Този Рибников е направо “конгениален” /по тов Улянав Ленин/! Това е то савецкият юмор – най- сериозният юмор во всем мире!
  А ти бъди здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.