Пловдичанинът Ангел Грънчаров срещу пловдивския мутрополит Николай

https://aig-humanus.blogspot.bg/2017/07/blog-post_88.html

сряда, 19 юли 2017 г.

Експресно проучване по важен въпрос, свързан с тъй бурната активност на владиката Николай Пловдивско-Московский в обслужването на руските имперски интереси

Нека плащаме санкции на ЕС, но да не либерализираме режима за продажба на земите си на чужденци
Автор: Пловдивски митрополит Николай
Братя и сестри, никой да не се заблуждава, че пред народа и пред църквата ни не предстоят много и тежки изпитания! Вижте в какви времена живеем! Мракобесни сили се надигат, за да потиснат и унищожат всяка искрица на свобода, достойнство, почтеност, независимост, морал. Атаката е страшна. И за да устоим, на нас ни трябва всеки един човек, всяка една подкрепа, всяка една помощ, от всеки, който може да я даде и има съзнанието.
Вижте какво става – от няколко дни четем и слушаме, че Европейският съюз щял да наказваБългария за това, че нашите закони не позволявали продажбата на българска земя на чужденци. Тоест позволявали, но не било съвсем либерално. Затова трябвало да стане съвсем либерално – всеки, откъдето и да е, с пари да може да купува българска земя, колкото си иска, веднага, незабавно, без никакви пречки. Ако не сме съгласни, щели да ни глобяват. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)
КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Тази сутрин попаднах на поредната патриотарска антиевропейска реч на владиката Николай Пловдивско-Московский. Това ми дава повод да оправя към приятелите си във фейсбук и към читателите на блога си (и към читателите на някои приятелски блогове) следната молба за едно експресно проучване на истината по важен според мен въпрос, свързан с тъй бурната активност на въпросния владика в обслужването на руските имперски интереси (който, както знаем, си пада също така и по скъпите коли и прескъпите часовници, поради което мнозина го наричат с тъй прилягащата му дума мутрополит):
Моля всички, които живеят в градове, явяващи се седалища на митрополити, да проверят и да ми съобщят: в дворовете на църквите във вашия град какви знамена се веят? Питам защото в Пловдив митрополитът Николай Московский е наредил на двата пилона във всяка църква на неговото църковно княжество да се вее българското знаме и… знамето на митрополита, който явно се изживява за нещо като “църковен княз” или владетел на областта си! По моя преценка българският флаг не е равностоен на владишкия щандарт, т.е. подозирам, че тук е налице самоуправство на въпросния владика, който самоволно е наредил вместо знамето на Европейския съюз в църквите на неговите владения да се вее владишкият флаг, а такова едно действие, ако са верни подозренията ми, показва много и говори много.
Показва, че този владика се поставя над международния статут на държавата ни и понеже нему лично не му харесва това, че България е член на Европейския съюз (то туй нещо най-много, знайно е, не харесва на господарите на владиката Николай Московский, така аз го наричам, не харесва именно на руските му господари!), то на това идеологическо основание въпросният владика си позволява да премахва знамето на Европейския съюз и вместо него да слага своето лично знаме, именно знамето на владиката като владетел на една църковна област. Като разбера какво е положението в другите митрополитски области, аз ще мога да бъда съвсем сигурен дали са верни подозренията ми за наличието на такова едно антидържавно самоуправство на въпросния скандален владика, ако са верни подозренията ми, тогава ще дам сигнал до прокуратурата за самоуправството на владиката Николай.
Като знам колко е акъла на Николай подозирам, че като е наредил да се махне знамето на Европейския съюз и да се тури вместо него неговото лично знаме (което, за заблуда на “противника”, е със светлосин цвят, прилича малко на европейското знаме, т.е. хората не обръщат внимание и не осъзнават подмяната!), този най-верен на руснаците йерарх (когото те гласят за патриарх, помнете ми думата, следващият патриарх на България ще се нарича Николай!), та значи Николай е направил този номер със знамената не само просто защото с цялото си сърце мрази Европа и Европейския съюз, но и защото, убеден съм в това, предпочита един ден до българското знаме по цялата територия на страната ни да се вее не европейското, а руското (или знамето на Евразия!), и ето, видите ли, той по тази причина самоволно е направил вече решаващата стъпка за тази подмяна, наредил е във всички църкви на владенията му да се махне знамето на Европейския съюз, за което, разбира се, няма никакво право!
Моля ви значи да ми окажете съдействие и като проверите какви знамена се веят в дворовете на вашите църкви, да ми съобщите, та да мога да си направя съответните изводи. Защото все пак не съм сигурен дали няма общо нареждане на Синода навсякъде по църквите да се веят българското и митрополитското знаме, ако е така, тогава работата става, чини ми се, още по-дебела! Щото ще излезе, че не само владиката Николай, ами цялата ни църква на дело се противопоставя по недвусмислен начин на международните съюзи на България, т.е. проявява антидържавно поведение – обслужвайки по този начин единствено интересите на руските империалисти.
Не че ние не знаем чии интереси обслужват наште митрополити (много хора не без основание ги наричат мУтрополити!), които почти без изключение са все щатни служители на ДС, т.е. на КГБ (а предполагаме тия двама митрополити, които не са служители на ДС ней-вероятно са на пряко подчинение на Москва, т.е. директно са служители на КГБ!), но ето, нека все пак да проверим как стои тази история със знамената, която, уверявам ви, е важна и много може да ни каже.
Предварително ви благодаря за съдействието и помощта в установяването на истината по този силно вълнуващ ме въпрос!

 

18 мнения за “Пловдичанинът Ангел Грънчаров срещу пловдивския мутрополит Николай”

 1. В Гърция редом до националния флаг се вее и флагът на митрополията във всички религиозни места. Колите им са със уникални рег. номера за всеки митрополит. Добре,че вече палим свещите извън основният кораб на църквата като в Гърция, но там свещите не се продават,а са на самообслужване,защото търговиятя в храма е забранена и отхвърлена от Христос. Вървейки покрай храма там може да се прекръстите и помолите,без да влизате,като се има предвид силата на иконите. Митрополита не го защитавам,защото е мутра и рекетьор,който има амбицията да стане патриарх,не по църковните канони.

 2. Мутрополитът Николай е буквално “на една ръка разстояние” да курдиса руското знаме редом до Националния флаг на Република България в поверените му църковни имоти!
  За съжаление, ако реши да го направи, не виждам нито политическа, нито медийна, нито правоприлагаща, нито обществена сила на местно или национално ниво, която да му даде подобаващия отпор в случая!

 3. Хммм, уж Пловдивско-Московский, уж антиевропейски, пък натрапи на Западно и средноевропейската епархия най-вярното си протеже Антонио за митрополит !!!

 4. За София мога да кажа, че поне засега не съм виждал в двора на митрополията да се вее руски флаг(и слава Богу). Дори пред резиденцията на патриарха при Драгалевския манастир такова нещо няма. Което все пак е добре.

 5. Eто го митрополитското знаме пред църковния музей (който досега никога не е отварял врати) към църквата “Успение Богородично” в Несебър. Няма го нито знамето на ЕС, нито (сакън!)знамето на НАТО:

  https://preview.ibb.co/b68YCv/2_Tsch_muzeum.jpg

 6. Чуйте репликите на Банкяский към посланиците. Срамна и жалка логорея!

 7. Не е по темата. Но каква изненада, цар лилипут.ин бил гол. И той кат наш баце, по-скоро обратното е по-точно се къпе във фалшивата слава на непобедим физкултурник. Кремълският гном сал само кат джудист, Слънчо-полууниверсал-тенисист, каратист и пръв дузпаджия на републико наша здравей.
  https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2017/07/18/is-vladimir-putin-a-judo-fraud/?utm_term=.452226b78257

 8. Иво, според мен няма значение какво знаме се вее. Проблема е друг, аз като вярващ съм чел библията няколко пъти и там се говори за блаоухание. Едно време във всички църкви се отслужваше литургия с кандило и в него гореше тамян. Сега обиколих половин европа и влизах в много църкви, но тамян няма – всички църкви приличат на музеи. А предатели винаги е имало и Юда не е първият.

 9. Войнстващият т. нар. митрополит /по-скоро мутрополит/ Николайчо,наричан още по известни причини и Николайчо Ролекса, чиято агресивност най-малко подхожда на човек, обявил се за Божи служител на земята, сипе ли сипе огън и жупел срещу омразния му Запад със същата ярост, с която патриотарите от типа на Сидеров, Каракачанов, Симеонов и пр. путинофилска кохорта изригват омраза. Това не пречи на Николайчо Ролекса, въпреки словоизверженията му срещу Запада да се вози в Мерцедес S-класа. Пусти “патриоти”, где са Левски и Ботев да ви видят… Но тези “патриоти” и подобните им са много доволни, че такива като Левски и Ботев, чието име използват за путинофилската си пропаганда, днес не са живи, за да им пречат на мерзките игри и интриги, които плетат срещу България.

 10. Нито дядо ви Николай, нито останалите ченгета от БПЦ са виновни за случващото се, а целокупният дълбоко спящ и силно хъркащ български народ, който все още се изживява като “право-славен” и пълни гушите на тези разбойници!
  Що се отнася до знамената – руското от месеци се вее на Родопския вятър до автогарата та Хвойна, та “пушек се вдига”. Писах до областната управа на Смолян, ама там винаги са заети хората и дори не ми отговориха…
  Та, срамът е ТОТАЛЕН и ВСЕОБЩ!
  По темата – Мутрата Николай, който е не само русофоб, но и отявлен гъркоман, внесе много нововъведения според изискванията на другият си шеф – Цариградския Патриарх, но най-подлия му номер беше да налепи оригиналните стенописи на “Св. Марина” с гръцки менте тапети. Е, някои протестирахме тогава, но, всуе… Добре че, както твърди Пресиан, “БОГ ВИЖДА…”

 11. ГОСПОД да даде сили, живот и здраве на СЕНАТОР ДЖОН МАККЕЙН!

 12. Въпреки, че мУтрополит Николай няма нищо общо с дякона Игнатий!

  Извън темата и със ЗАКЪСНЕНИЕ, но винаги е АКТУАЛНО!
  …………
  Ilian Vassilev във Фейсбук предложи по повод 180-годишнината на Васил Левски (виж: Такива като Левски се раждат и днес, но ние не ги забелязваме – или като ги забележим ги убиваме) да довършим няколко изречения .
  Това е добра идея и я подкрепям.
  Ето как аз ги довърших и как разсъждавах по тия изречения:
  Ако Левски беше жив днес,…
  Малцина щяха изобщо да го забележат, още по малко щяха да са му съмишлениците и само няколко щяха да са му приятелите, както е било и тогава! Защо е така и тогава и сега, и навсякъде по света и у нас-това е друг въпрос.
  Първо, щеше ли изобщо да е възможен, …
  Да, винаги и навсякъде е възможен Левски! И тук,в наши дни! Както самият той казва : „ времето е в нас, а ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме“.
  Второ, кога щеше да разберем, че съществува …
  Когато и тогава са го разбрали. Като дойде време за лапачката! Под сянката на построените му паметници! И целокупният народ , хем да развява байрака Левски, хем да завижда на ония от държавната кьор-софра! И колкото по- нагоре е софрата , толкова са с по-големи гуши лапачите край нея!
  Трето, щеше да бъде осъден от кого …Винаги ще се намери някой граф Игнатиев, който е осъзнал, че Левски е смъртна заплаха за имперските амбиции за царска Русия. Затова е настоявал пред Високата Порта, Левски да не бъде съден като политически и заточен в Диарбекир, а да бъде съден като криминален и обесен!
  Винаги ще се намерят съдии , обвинители и съдебни заседатели за „Народния съд” по света и у нас! Даже и палачи ! Е , може и да не са изтънчени, както френският лекар и политик Жозеф Игнасий Гилотен! Може и да са варвари –но все „в името на народа”!. Както на 01.02.1945г. една шайка главорези от БКП ,”в името на народа” извършва най-страховитото масово изтребление на държавници в цяла Европа! В тази вечер са разстреляни и хвърлени в общ гроб 3-ма регенти, 22-ма министри, 67 депутати, 47 генерали и висши офицери, 8 царски съветници и един княз.
  Наследниците на БКП- сиамските близнаци ГЕРбСП, са по- изтънчени и от д-р Гилотен! Те убиват С ДУМИ! ЛЪЖАТА е тяхната ИСТИНА! Съвременните подлоги на граф Игнатиев , ще ги стряска духът на Левски – смъртна заплаха за имперските амбиции на Русия на Путин! Перхидролени патриоти, идиотски ще крещят край паметника му и постоянно „научно”ще го „развенчават като мит” и по язовир „Копринка”,и по форуми, и по сайтове!
  Четвърто, щеше да бъде предаден от кого …
  Невъзможно е да бъде предаден от някой враг! Тогава предателят няма да е предател, а ще бъде или доносник с „будна гражданска съвест”, или безстрашен разузнавач ,или орденоносец -герой на труда! И тогава, и сега – макар и рядко, предатели са близки и роднини. Но най-често, предатели са началници или подчинени, приятели или колеги-както например предателите на Иво Инджев!
  Пето, щеше да бъде избран за …
  Ами за НИКАКЪВ нямаше да бъде избран! Защото и насила да го карат, ТОЙ НЯМА ДА ИСКА! Както тогава Левски е отговорил на въпроса , дали той-бай Васил, ще стане цар след освобождението на България: „ Ако е до цар, то и сега си имаме султан!…Тогава, аз нямам повече работа с вас ! Заминавам за Русия –там народът е по- поробен и от тука…”
  А тука, след двойното „освобождение” на руският ботуш на 9.9.44г. и последвалата вакханалия т.н. „новата власт „ на шумкарските цървули :”Всичките клисурци станаха московци, а панагюрци-донски казаци!”

  Шесто, щеше да бъде набожен молещ се в храмовете на Българската Православна Църква. …
  Сегашният Левски нямаше и да стъпи в църква на ДС Синода-филиал на КГБ! И на тогавашният Левски- бившият дякон Игнатий , и на сегашният Левски –и извън храма, и в какъвто и да е храм: църква, синагога, джамия,пагода-нито в мовзолей, нито в друго капище… неговият Бог е същият, какъвто е и на Ботев:
  „… мой боже, правий боже!
  Не ти, що си в небесата,
  а ти, що си в мене, боже –
  мен в сърцето и в душата…”
  И на тогавашния Левски, и на сегашният-Неговият олтар е България и Човека-независимо от неговия етнос и вероизповедание! И на този жертвеник/ САМ и ДОБРОВОЛНО/ принася СЕБЕ СИ!
  Щеше да бъде разбойник, поет, писател, журналист, бандит, политик, странник, маргинал, търговец. …
  Левски щеше да бъде всякакъв.
  „Светът е сцена, а ние сме артисти в различни роли през целият си живот.”/перефразирам/ Левски е бил изключителен артист- с много имена и дегезиран в най-различни роли в различни ситуации . Но… никой, никога/и тогава, и сега/, никъде „ не може да избяга от…себе си!”
  Затова и тогава , и сега, във всяка своя мисъл и действие Левски ще бъде…Левски!
  Но който иска да прилича на Левски, трябва да следва само ИСТИНАТА и СВОБОДАТА!
  Ако има дупе и гащи!
  А иначе / и тогава и сега / Левски е човек, както всички останали ! Васил Иванов Кунчев, не се е родил като Левски ! И тогава, и сега останалите ще го познаят по делата му! И тогава, и сега-другите ще разберат , че Левски е Левски, чак след време…
  Левски НЕ Е нашата гузна съвест!
  Левски НЕ Е нашето предателство!
  Левски НЕ Е нашата трагедия !
  Левски Е КОШМАРЪТ на враговете ни!
  Левски Е РАДОСТТА и на приятелите ни!
  Левски Е НАДЕЖДАТА в душите ни!
  Левски Е КУРАЖЪТ в сърцата ни!
  Левски Е ВЕЧНИЯТ БЪЛГАРСКИ ОПТИМИСТИЧЕН НАЦИОНАЛЕН химн!

  П.П27-г. СТИГАТ! ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!

 13. Граждани за евразийското развитие продължават да осигуряват логистика на руското настъпление по всички фронтове. Уж църквата независима от държавата и никой не и прави ревизии за никакви харчове. Вече забравихме как бб подари на синода( русия) храм паметника александър невски, даде някакви големи пари че покрива течал. Иконите в църквите ни постоянно посиняват, разни покривки, хоругви също посиняват. Двуглавите орли се наместват тук там из църквите. Кръстовете се подменят с кръст с долен наклонен елемент. До скоро в неделната литургия се благодареше на руския император александър. Паметника на Иларион Макариополски , който извоювал отново самостоятелността на Българската църква (1876г) тъне без надпис който да се чете. Намира се в София пред синода, срещу вечния огън. Няма край но да си припомняме.

 14. Тъй като се спекулираше, че Николай е единият от митрополитите без досие, ще кажа, че е син на ченге към Шести отдел на ДС. Любопитно, нали?

 15. Към СВЕТА АННА:
  “Мутрата Николай, който е не само русофоб….”?

 16. @TERVEL – Сори, майна, грешката е от бързане… Разбирай – Рашафил!

 17. Никога не мога да остана равнодушна към 3-4 Пловдивски резила, сред които този никаквец е фаворит! От отвращение към случващото се у нас, дори престанах да пиша по сайтовете, е – чета ги, но се старая да си опазя остатъците си от здраве след комунизЪма, който нагази всички ни като валяк.
  Всъщност, след като този народ прие президент да му е другият ми “любимец” – другарят Радев, направо се изселих ВИРТУАЛНО от България!
  А, що се отнася до Левски, дори не искам да си помисля, че би поискал пак да се върне на Балканите. Та нали сам проплаква – “НАРОДЕ…”? Ясно е, че повечето българите не са се събуждали повече от два века…

 18. Към СВЕТА АННА:
  Света Анна, и преди сме имали такива „никакъвци“. Спомнете си за Митрополит Климент и ще Ви олекне, защото очаквам, че неговата съдба ще сполети и това мекере. А за Дякона аз имам малко по-различно мнение от Вас. Според мен ДЯКОНА никога не е напускал БАЛКАНИТЕ И БЪЛГАРИЯ. И това ще бъде така дотогава, докато той „тръгне за русия“, Той обича БЪЛГАРСКИЯ РОД и вярва в него въпреки, че понякога казва: „НАРОДЕ???“ Да сте го чули да е казал поне една обидна дума за БЪЛГАРИТЕ? Причината за жалкото състояние на нещата у нас не са БЪЛГАРИТЕ. Причината за това жалко състояние са останалата част от българските граждани. И тук трябва да насочим усилията си, за да променим това съотношение в полза на БЪЛГАРИТЕ, но ще са необходими усилията на всеки БЪЛГАРИН. Затова дори „виртуално „ никога не напускайте БЪЛГАРИЯ. Направим ли това БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА отново ще бъде възстановена. А тогава, надявам се, че ще ми разрешите да използвам Вашия жаргон, с удовлетворение и радост ще извикаме: “ ГУСТО, МАЙНА“. ДА БЪДЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.