Източената изтимарена банка и Източен Тимор

Ние всички знаем за връзката между парите, политиката и т.н. журналистика, но мащабите на преливане на ( десетки) милиони евро в медиен и политически проект, какъвто е случаят с употребения за целта “журналист” Бареков, надхвърлят скромното ми  ( в това отношение) въображение . Вложените от рухнаталата по-късно банка КТБ цели 25 милиона  впечатляват както с обема на “инвестицията”, така и най-вече с факта, че са платени на един очевидно кух откъм възможности  субект, какъвто е въпросният “журналист”. https://kafeneto.wordpress.com/2017/07/21/близо-30-млн-лв-от-ктб-са-отишли-при-барек/

Би трябвало да оставя личната си забележка за финал, но на читателите, които ще ме заподозрат, че “завиждам” на Бареков за прилапаните милиони, бързам да отговоря: за такава лакомия не е нужен никакав талант, а непукизъм, цинизъм, безпринципност и нахалство в неограничени количества. Както и голяма доза глупост от страна на вложителите в един палячо, (чието единствено “достойнство” е наглостта и самохвалството) – нещо, което косвено призна един от адвокатите на банкера Цветан Василев тази сутрин в телевизонно интервю.

Държа да кажа, че също съм получавал оферти за големи пари – най-вече за участие в реалити формати по телевизиите, в които на “звездите” се плащат баснословни като за българските стандарти суми – сумарно стотици хиляди, ако се бях съгласил на две-три от предложенията. С изключение на “Сървайвър” съм бил канен за всички останали формати – от “Випбрадър”, през “Къртицата”, до “Фермата”, но съм преценил, че честта и достойнството са ми по-важни от забогатяването по такъв унизителен начин.

Отбелязвал съм също по този повод, че се отказах от заплатата си в БТВ заради презрението си към симбиозата между моето телевизонно началство с управник като Първанов – пропуснатите в този смисъл ползи, изчислени за повече от 10 години, са също за стотици хиляди. А за “намеците” да “си срещнем интересите”, които ми бяха направени от името на най-виден представител на ядреното лоби например ( срещу неизвестно каква, но предпогалаемо “неустоима” сума), да не говоря…

Легендарното раздаване на куфарчета с пари на избрани другари и другарки в зората на зараждащото се пазарно стопанство у нас беше толкова настойчиво, направо яростно профанизирано от заинтересованите да се заметат следите, че днес сме претръпнали към този забравен казус. “Оказва” се обаче, че Бареков е бил снабдяван в брой с цели сакове със стотици хиляди евро, пренасяни месец след месец от шофьора му. И това не е градска легенда, а доказан документално факт.

В този документален филм за мафията, който гледаме безпомощно от толкова години, класическа сюжетна линия е как се купуват политици и журналисти. КОЙ ли не се облажи! Повечето от напазаруваните в екипа на Бареков журналисти се обърнаха после срещу него по същия начин, по който той заръфа ръката на благодетеля си. Някои скочиха по-рано от лодката на позора ( да изреждам ли имена на такива, някои от които ме ругаха в ефира на купената от КТБ телевизия именно заради мои реплики за грозните пари, които взимат). Други се присетиха да се възмущават чак след като парите за тяхното мълчание и послушание свършиха.

Ами политиците, като Нешка Робева, Ангел Джамбазки, Емил Кошлуков, “шистовият бунтар “ Ангел Славчев-Че и т.н. , които също похапнаха от Барековата попара?

Да, не става дума за обогатяване само на един отделно взет наглец, който толкова години се представяше за журналист, а за всички останали, които се правеха, че не забелязват колко е елеменатрен, освен в едно: в усвояването на милиони от “спонсор” с доказано лош вкус, въобразил си, че една бухалка, прескочила от пловдивските кръчми на екрана на най—гледаната телевизия, може да изгради стойностен политически проект. Онези, които му приставаха с физиномиите и имената си са всъщност най-позорната част от този мафиотски филм ( с цялото си нахалство Бареков дори и моя милост се опита да “съблазни” след като ликуваше по повод отстраняването ми от БТВ, явно не можейки да повярва, че не съм за продан също).

Иначе Бареков, след като изтимарил банката с десетки милиони, сега е в Тимор и не желаел да го занимават с разни дреболии, като описаните по-горе. Източената банка и Източен Тимор се наслагват някак си на етимологично ниво като продължение на един абсурд, превърнал се в реалност в резултат на всеобщата търпимост към явните измами в България. Защото едно е да скандираш “долу мафията”, друго е да назовеш имената на онези, които играят по нейните правила.

15 мнения за “Източената изтимарена банка и Източен Тимор”

 1. Извинявам се, че не е по темата г-н Инджев, но ми прави впечатление, че г-жа D. Savova няма коментари от доста време. Някой знае ли какво става с нея и защо не пише?

 2. Грехота е когато поради невежиство и заблуждение участваш в престъпна схема за компрометиране на светли хора,личности и каузи.Примери много:От нашият многоуважаван автор и публицист Иво Инджев когото ту изкат да купят ту да сплашат до всевъзможните избори през годините, манипулирани винаги в угода на червената партия,която служи на чужди интиреси.Греховно, срамно и унизително е да избираме дебили гьонсурати и тарикати като Бареков и подобни.Когато участието е съзнателно като това на Бреков,то освен греховно е и престъпно.Тъй като АДА И РАЯ се намират тук на земята,то убеден съм,че всички ще си платим и за простотията ни и най вече за умишлината лошотия и зло пречинено от Барековците……..

 3. Чест и почитания, г-н Инджев!
  Вие сте ги спечелили ЗАСЛУЖЕНО /поне пред мен/, с много лични качества и прояви!
  И не на последно място с вашата неподкупност, в нашата КОМЕРСИАЛНА днешна България/а и целия днешен свят е комерсиален/!
  Ако оставим настрана емоциите,ако видим какво прозира зад мъпет-шоуто, ето КАКВИ са част от ФАКТИТЕ:
  1.Тези пари не бяха хвърлени на вятъра!
  С тях Борисов-2 си осигури ЦЯЛА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА за подкрепа в НС, с председател г-жа Ковачка- родственица на енергийният бос/мафийот?/.
  За награда:
  А/Бареков евродепутат със месечна заплата 20 000 €. И на спокойствие в цивилизована Европа.
  Б/Централите на Ковачки все още безнаказано бълваха серен диоксид.
  2.Тези дни огласиха, че е внесен обвинителният акт за източването на КТБ, но нито дума за ОПГ:/Бареков е дребна риба!/
  А/За извършителите /освен Ц.Василев/ : Пеевски, Орещарски, Искров, Финансово разузнаване и др.
  Б/ Подбудителите Борисов и Цветанов, обявили КТБ-за банка на годината, а Цветанов ЛИЧНО наградил Цв.Василев за Банкер на Годината , с което ЗАРИБИХА и измамиха вложителите.
  В/Съучастниците Борисов и Цацаров, замели дирите на 4млрд. , като че ли са се изпарили.
  Всеки от нас си връща кредитите с лихвите ДО СТОТИНКА! Ще бъдат ли върнати 4млрд, поне ДО ЛЕВ???
  „Защото едно е да скандираш “долу мафията”, друго е да назовеш имената на онези, които играят по нейните правила.”-Хем назовавам горните имена, хем предупреждавам, че списъкът ми съвсем НЕ Е ИЗЧЕРПАТЕЛЕН!
  П.П
  ЛЪЖАТА е тяхната ИСТИНА!
  ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  27-г. СТИГАТ!

 4. На тъпото, лакомо, въртиопашково дудуче му препоръчвам да поиска, сега му е времето, политубежище в Източен Тимур.

 5. Има една древна песен на ABBA – Money Money Money…
  I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay
  Ain’t it sad
  And still there never seems to be a single penny left for me
  That’s too bad
  In my dreams I have a plan
  If I got me a wealthy man
  I wouldn’t have to work at all, I’d fool around and have a ball…

  Money, money, money
  Must be funny
  In the rich man’s world
  Money, money, money
  Always sunny
  In the rich man’s world
  Aha-ahaaa
  All the things I could do
  If I had a little money
  It’s a rich man’s world

  Помните ли я? ;)))

 6. ЛЪЖАТА е тяхната ИСТИНА!
  ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  27-г. СТИГАТ!
  Учители,лекари, полицаи, военни, пенсионери, журналисти, студенти, шофьори,
  ИСКАЙТЕ СМЕТКАТА!
  Защо вашите доходи са в пъти по малко от румънците????
  Обединение с НОВА РЕПУБЛИКА! Сега! Утре ще е късно.

 7. Г-н Николов, жива и здрава съм, но след последното блокиране не мога да влизам в блога на г-н Инджев .Иначе всеки ден го чета .Влизам и в словесни битки по улиците.Участвувам и в всички протести.Сега пиша с ника на внучката,но не ми е удобно.

 8. Въпросът за Д.Савова не е зададен от мен. Някой пак пробва, уж невинно, да хакерства.

 9. “…На 4 пъти гербаджията искал от търговеца да му бъде предаден по 1 тон суджук, на обща стойност 45 хиляди лева. Мартинов всеки път казвал, че стоката е предназначена лично за министър-председателя. Искани били още – около 60 кг телешка пъстърма, филе “Елена” и други. Проверката показала, че дори и един суджук не е достигнал до премиера,..”

 10. Българин! Затова на ТИКВОНИЙ вратът е дебел, колко ли ЛУКАНКА и ФИЛЕ ЕЛЕНА е ИЗЛАПАЛ заедно със съпартийците си на АВАНТА. Затова ЦАЦАТА го разкри вчера по новините защото той не се е ОБЛАЖИЛ от тeзи доставки!IIC…..oIL.

 11. Поздрави на ИВО за статията! Добро изобличение.
  Само като си представя колко малко пишат така, а колко много пишат като бареков. Този пореден политик в кавички, свързан с олигархия, мафия, служби, преса, банки, гербизъм, социализъм, което е едно и също кълбо, изглежда нищо друго, освен, проект на КГБ-ДС.ДАНС. Което е пак същото нещо…

 12. Господин Инджев,не разбрах кой е най-видният представител на ядреното лоби и кои са предлагали подкупи от негово име.

 13. Към Grigorov:

  Тъй като бях “хванат в крачка”, т.е. и изненадан ( а и иначе едва ли щях да мога да документирам “офертата”), не мога да си позволя лукса да кажа нещо повече и да бъда повлечен по съдилища. Малко е като ефект, но поне опитващите “почвата” в моя случай ще знаят, че не всички стават за продан.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.