Хибридният Борисов за САЩ е като инвестицията на Цветан Василев в Бареков

Русия е потенцално най-голямата опасност за сигурността на САЩ, заяви председателят на Комитета на началниците на щабове на Въоръжените сили на САЩ, генерал Джозеф Данфорд на конференция по сигурността проведена в Аспен, щата Колорадо.

Не само военните в САЩ мислят така. И дипломатите бият същата камбана. Заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ по евразийските въпроси( т.е. по руско-турските, защото други евразийски държави просто няма), Хойт Брайън Ий обеща пред радио Гласът на Америка по-голям американски ангажимент в защита на Балканите от “отрицателното влияние на Русия”.

Ако си спомняте Ерик Рубин, посланикът на САЩ в София, започна мисията си тук с още по-конкретен ангажимент по време на изслушването му в Сенатската комисия по външните работи преди да бъде изпратен в София: че приоритет за него ще бъде противодействието срещу руската хибридна заплаха в България. В този смисъл, с извинение към Негово превъзходителство, можем да констатираме голям провал на ангажимента му. Руската хибридна заплаха в България постигна още по-големи успехи чрез русификацията на президентската институция. Въпреки победата на “умерено прозападния” Борисов на парламентарните избори днес имаме парламент, в който най-голямата група за приятелство с чужда държава (по желание на депутатите, заявили желание да се запишат в нея), е именно тази, която се грижи за дружбата с Русия.

Самият Борисов управлява в коалиция с екземпляри, като Сидеров ( шеф на парламентарната група на коалиционните му партньори), чиято партия “Атака” вече институционално е посочена от Брюксел като най-антизападната и най-проруската в ЕС.

Ще рече някой : как ги постига пустата Русия тези успехи тук и как така нашите американски съюзници не успяват да им се противопоставят на български терен до степен, че прокремълските законодатели вече въвеждат руската мода да бъде атакувано външното неправителствено субсидиране на демократичния процес в яловата и систематично препъвана у нас съдебна реформа?

Случаят ми напомня някак на “разкритието” ( вече с доказана конкретика) , че шефът на КТБ Цветан Василев е инвестирал залудо в ентусиазиран на думи свой избранник, като Бареков, оказал се обаче “гнила ябълка”. Подобен е и случаят с Борисов, на когото САЩ и ЕС са заложили в България като на “по-малкото зло”. Защото той нямал алтернатива.

Няма и да има, докато го търпят да демонстрира покорство пред Путин, чиито емисари у нас наливат подкрепа в проруските среди без оглед на някакви си правила ( каквито в България се спазват само, ако Борисов се почувства лично засегнат от поредния “гейт”). Докато балтийските държави, Полша и Румъния преговарят със САЩ за противоракетни и противосамолетни щитове срещу руската заплаха  и изискават на висок глас по-голям американски ангажимент срещу нейната реална и потенциално нарастваща намеса, Борисов не само не проронва дума по въпроса, а напротив: уверява Москва, че е голям радетел на мира, лодките и туристите в черноморския регион, в който тъкмо Русия редовно провокира България по въздуха, а на 500-600 километра от българските граници в същия регион трупа оръжия като за война, която да осъществи мечтата на Петър Първи да превърне Черно море в “руско езеро”.

С хибриден приятел, като Борисов ( който не пропуска да наругае “американските марици” и “изнасянето на милиарди за Вашингтон”  винаги, когато реши да спомене подвига си със спирането на руските енергийни проекти ), американците у нас ще видят възвращаемост на политическото си инвестиране в него колкото Цветан Василев видя от финансирането на Бареков.

НА СНИМКАТА: Хойт Брайън Ий , който на 21 април 2017 г. каза в прав текст на Борисов в София, че САЩ подкрепят съдебната реформа в България, в резултат на което тук си проби път в Народното събрание идеята реформата да бъде лишена от външно финансиране.

unnamed

24 мнения за “Хибридният Борисов за САЩ е като инвестицията на Цветан Василев в Бареков”

 1. Ситуацията в Р Б сеочертава отчайваща.Към казаното по-горе Ще прибавя факта,че Каракачанов инициира модернизацията на ВВС да се извърши от Русия с МИ Г от ново поколение …..

 2. Стятията е от актуална, по-актуална, най-актуална. За дедо-вци и техните гурута-тримата шишковци и вдъхновителят, идеологът, творецът на опорни точки, слънцеподобний лилипут.ин. А туй че, клетата България е неизменен опашкар в положителните класации по какво ли не в ЕС и челник в отрицателните по какво ли не, а-а, тия от ДСБ са виновни. Събират по 2-3% на изборите и ний (дедо и вся осталная сволоч) им гледаме сеира на беззъба, извънпарламентарна опозиция гънеща се безпомошно пред мачкащият модел КОЙ с бранда на трите с(в)инковци.
  И още нещо в подкрепа на съжденията на Иво. Вижте в разгърнат вид споделеното пред “Гласът на Америка” за намеренията на САЩ на Балканите от заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Хойт Брайън Ий.

  https://www.actualno.com/balkani/sasht-ostavame-na-balkanite-shte-sprem-ruskoto-vlijanie-news_623839.html

 3. @Georgi Nikolov
  БЛАГОДАРЯ за благата вест!
  “Ние предприемаме стъпки, които имат за цел да укрепят държавите от региона по отношение на злокачествените влияния, както от страна на Русия, така и от други държави и фактори. Това се прави с цел да се убедим, че нито Москва, нито пък някой друг играч няма да успее да прокара вредно влияние във вътрешната и външната политика на балканските държави”, подчерта заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Хойт Брайън Ий.

 4. Ако имаше истинска съдебна система и прокуратура в България Борисов трябваше да бъде осъден за национално предателство.И не за някакви имагинерни външнополитически разговори,а затова, че през годините на управление превеждаше лично и нерегламентирано на Русия по мин. два /2/ милиарда лева данък спокойствие.За надписан газ,за ламарини за ядрено оборудване за Миг-ове за Нато -ска армия,никому не нужно.
  Ами аз предлагам в новият бюджет да се гласуват кеш за Русия два милиарда лева и да не го усукват барабар с льотчика.Миг-овете не ни трябват.
  Бях в Поморие.Руснаците страшно са обеднели.Купуват по два домата и четирима ядат от промоционално меню за 5 лева/три ястия/.Това ни го казаха келнери.Ето това са ползите от руските туристи.
  Направих на един руснак забележка на чист български,че копае кладенци на плажа и е заел много място.Сви се и не повтори и ме гледаше без да ми отговаря.

 5. Боко даже не схваща смисъла и модела на западните държави. Той е дочул само за някакъв си член I-ви на БКП, и пропагадното “идейно” зомбиране в пожарникарската школа в Симеоново……. и дотук. След това назначаването му за фасада и в МВР ,и кмет на София, и накрая за кмет на НРБ само ,за да пази местото на другарите от БКП и ДС във властта ,им. Откъде Боко е чувал за НПО-та и КАК работят в демократичните държави? Той не може да управлява ,дори като взводен, “коронната” си “специализация” – МВР , УБО, “службите”, ДАНС и т.н, доказано вече в ТРИ мандата. А ,какво остава за съвсем отдалечени сфери ,като прокуратура , съд и НПО? Той може само ….. да си ги “избира”, без дори да разбере защо, за какво и за кого “избира”, или по-точно друг му “помага” за това.
  Ако следваме логиката на Боко то трябва да се откажем и от фондовете на ЕС , защото през тях идват ….. и се “УСВОЯВАТ” милиарди. И няма по-голямо ЧУЖДО финансиране в НРБ, и следователно чрез фондовете “навлиза” най-голямо “чуждо” влияние. Или поне БИ трябвало, да е така, но от простотиите на Боко по отношение и на съдебната реформа , и на НПО ……. се вижда,че дори “чуждото” финансиране от ЕС не му “влияе”. Ако ще ЕС да прахоса 100 милиарда евро в НРБ – Боко си остава Боко. Парите взема , дори от чужди НПО, но акъл – НИКОГА! А пък и ГЕРБ – също. Защо Боко не ограничи “усвояването” на грантовете от американски и германски партии и НПО първо в ГЕРБ и БКП, да даде пример и покаже как става това. А след това ,ако е толкова голям “спестовник” да спре и държавната “помощ” за “партията” ГЕРБ. И тогава да говори и за НПО, и за държавни субсидии за “партиите” в НРБ.
  И най важното е да спре финансирането от путлеристките ПРОправителственитеО(ПГ) на Путлер. Защото където няма НПО-та има само ПРОправитествени О(ПГ)-та.
  Навсякъде , на всички НОРМАЛНИ контраразузнавателни служби(без ДАНС!) ,основното задължение е ликвидирането на чуждиТЕ ПРОправителствени О(ПГ)-та, защото те са РАЗУЗНАВАТЕЛНИ. В нормалните държави е така – борба с чуждите, вражеските и несъюзнически разузнавателни ПРОправителствените Организирани(ПГ), а не борба със съюзническите НПО-та, докато в НРБ Боко прави точно обратното.
  П.П. Боко не казва и с какво,според него(и суфльорите му!), трябва да се занимава една българска и съюзническа НЕправителствена фондация или НПО, които по принцип, и най-важното, са НЕпартийни и нямат връзка с зависимата “ПРОправителствена” бюрокраДция в НРБ!
  А особено интересно ще ако Боко “успее” да обясни и с КАКВО се занимават ПРОправитествените(разузнавателниТЕ!) О(ПГ) на “дружествената” RAZIйстка федерация, и защо въобще съществуват(и даже господстват!) на територията на НРБ!
  Когато една държава има силна и демократична власт за нея не са “опасни” НПО-тата, те даже й помагат!
  А в НРБ повечето “НПО” са ПроПО, които НЕзаконно се финансират(“УСВОЯВАТ”!) от бюджета ,за да пропагандират само и единствено властть, т.е. се прохосват данъците за тесновластови “цели”, прибавени и към другите ѝ “цели”.

 6. „Хибридният Борисов за САЩ е като инвестицията на Цветан Василев в Бареков”
  А имат ли ДРУГ избор САЩ?
  След като изборите в България ФОРМАЛНО са демократични, и ДОРИ номинирането на кандидатите става по т.н. „демократичен централизъм”, в сила още от Ленин.
  ИМАМ ЕДНА МЕЧТА!
  ИСКАМ България да бъде окупирана от САЩ, както Япония!
  15 август 1945 г. Япония обявява безусловна капитулация . Страната е ОКУПИРАНА от американски войски, но САЩ НЕ ДОПУСКАТ частична окупация на СССР в Япония./както в Германия/.
  ИСКАМ България да бъде окупирана от САЩ, но САМО ЗА 6 г.-както Япония.
  През 1951 година е подписан Договора от Сан Франциско който слага край на американската окупация
  Крещете и леви, и десни и ме обявявайте за НАЦИОНАЛЕН ПРЕДЕТЕЛ!
  НО след 6г., като си отидат американците, ВИЖТЕ какъв ще е РЕЗУЛТАТЪТ:
  Според ОФИЦИАЛНИ данни на ООН!
  БВП на страните в милиони $
  -на 12-то място е Русия с 1 267 750
  1-ва САЩ с 18 561 934
  3-та Япония с 4 730 300
  4-та Германия с 3 494 900
  Т.е. НЕЗАВИСИМО от огромната площ на Русия и големите природни ресурси:
  -американците произвеждат 14,64 !!! ПЪТИ ПОВЕЧЕ от руснаците!
  -японците произвеждат 3,73! ПЪТИ ПОВЕЧЕ от руснаците!
  -германците произвеждат 2,76! ПЪТИ ПОВЕЧЕ от руснаците! /и сега , въпреки съвеЦкото ГДР!/
  /за по-любознателните, на 2-ро място е Китай с 11 391 619 /ЕС е с 16 520 000/, но китайците са чак на 87-во място по БВП на глава от населението с 6 071 $/ дори и СЛЕД БЪЛГАРИЯ със 7 006$/

  БВП на глава от населението /в$/
  -на 47-мо място е Русия с 14 302$
  САЩ е с 51 704$
  Германия е с 41 866$
  Япония е с 46 707$
  Т.е СРЕДНО американецът има 3,62 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от руснака,
  СРЕДНО германците имат 2,93 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от руснака,
  А японците имат СРЕДНО 3,26 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от руснака
  … И България ще бъде „САЩ” на Балканите, както Германия е „САЩ” на Европа и Япония е „САЩ” на Азия! И то не след ВЕЧЕ 27г., а само след 6г.- както го ДОКАЗА Япония /и Германия/.
  Но аз ЗНАМ, че това е само ЕДИН БЛЕНУВАН СЪН, че това е една НЕВЪЗМОЖНА МЕЧТА!…
  Но да се върнем тук и в реалността!
  „Ерик Рубин, посланикът на САЩ в София, започна мисията си тук с още по-конкретен ангажимент по време на изслушването му в Сенатската комисия по външните работи преди да бъде изпратен в София: че приоритет за него ще бъде противодействието срещу руската хибридна заплаха в България”
  „Хойт Брайън Ий , който на 21 април 2017 г. каза в прав текст на Борисов в София, че САЩ подкрепят съдебната реформа в България”
  И какво като са КАЗАЛИ?
  От ЕС, не само КАЗВАТ, но и пишат даклади с препоръки, след като на приеха НА ЮНАШКА ДОВЕРИЕ/”честна комунистическа дума!”/в ЕС.
  България е към Европейския съюз от 1 януари 2007 г. Повече от 10г., няма НИЩО ИЗПЪЛНЕНО от „честна комунистическа дума”!
  Вече трети мандат на Борисов, но няма НИКАКВИ РЕФОРМИ!
  Всичко винаги е „ЩЕ”!
  И какво да направят САЩ и ЕС?
  Санкции?
  И какво като ни осъждат в Страстбург?
  Не плаща нито Цацаров, нито Лозан Панов/моите уважения!/, нито Борисов, нито Радев.
  На тях ХИЧ НЕ ИМ ПУКА там ГОРЕ!
  Плащаме НИЕ тук ДОЛУ!
  „Пей ми си Пенке ле! Кой ли те слуша!”- ГЕРбСП слушат само „Радио Москва „/България е на 109-то място по свобода на медиите-повечето руска собственост, директно или чрез подставени лица!

  СПАЗВАЙКИ международното право /което не важи ни за Путин, ни за Борисов и ГЕРбСП/- НИЩО не могат да направят! Нито ЕС, нито САЩ!

  На територията на УЖ суверенна България!
  Но на ТЕРИТОРИЯТА и на ЕС, и на САЩ -МОГАТ да направят /и то не само за България!/
  И с много МАЛЪК ресурс, но с ОГРОМЕН резултат!
  В 21-ви век сме!
  В НАЧАЛОТО БЕ СЛОВО!
  „ Гласът на Америка „ в радио и телевизионен формат! Покриващ целия ЕС!
  „Гласът на ЕС” в радио и телевизионен формат покриващ цяла Европа!
  И който има връзки с посолства, с читави депутати от ЕС /например Андрей Ковачев или Малинов, ПОСТОЯННО да ги „тормози”
  „ Майката не дава на детето да суче, докато не зареве!”

 7. П.П. Стига само бръщолевения за т.н. хибридна война! Срещу нея се воюва с хибридни средства- нито с ПРО, нито с Пейтриът!
  Срещу хибридният глас на “Говори Москва” се воюва с хибридният глас на “Гласът на Америка” и “Гласът на ЕС” в радио и телевизионен формат!
  В 21в. сме! Възможно е да се покрие не само Земята, а дори и Луната!

 8. Политиците правят декларации.Държавниците имат покритие на декларациите си+план за изпълнение+самото изпълнение.
  Естествено,че никой няма да направи декларация в обратния смисъл на казаното от цитирания дипломат.
  При енергийна мъртва хватка от страна на Русия+експанзионистичната политика на Турция днес+икономическата експанзия на Китай в Сърбия поетия ангажимент определено НЕ е сравним със ситуацията в Полша,Румъния и Украйна (да не говорим за подкрепата от тези стрaни и политическото поведение на балканските държави).
  Винаги когато чуя декларации,програми,стратегии и т.н. деклариращи КАКВО, винаги задавм прост&елементарен въпрос: КАК?

 9. Изкам да споделя факти за японската капитолация.Великата империя на самураите преживява две атомни бомбадировки и не се предава.Когато обаче настъпва многомилионната сталинска армия те знаят какво ги очаква и без колебание се предават на американците.Ние нямахме този щанс.

 10. Поздравления на ИВО за чудесния професионален анализ и коментар!

  D.SAVOVA, ПРОПО, КЛЮКАР – много на място коментари.
  Иначе, обаче, само така си приказваме, включително и аз, имам чувството, докато нещата все повече се завъртат към червеникава и руска битност, завъртани от преобладаващите други…

  “Ракът на Джон МакКейн е Божие наказание заради нападките му срещу Тръмп” – и такива ги има:
  http://www.newsweek.com/mccain-cancer-trump-supporters-terrible-639834

 11. Клюкар:Припомни ми Чърчил по повод Мюнхенското споразумение:”Пред безчестието и войната избрахте безчестието за да получите войната.”
  И Великобритания беше самотния войн срещу нацизма (“защитавайки цивилизацията,а не просто нацията”-пак цитат от Чърчил)

 12. ====================================================================================

  Стадион имаме, трябва ни Пиночет !!!

  ====================================================================================

 13. Толкова ли е мек Борисов , като червен пластелин който , колкото повече го мачкаш , толкова по син става.Защо трябва да живеем в наместваща се държава.

 14. @AWACS
  БЛАГОДАРЯ за чудесната новина!
  „За интересуващи се: Библиотеката на Конгреса се отваря за света, разполага с 25 млн. дигитални вписвания:
  http://www.pbs.org/newshour/rundown/library-congress-opened-catalogs-world-heres-matters/”
  Нека да стигне дори до глухите червени уши!
  Между другото има книги и на доста българи в нея, но да не ги изреждам, за да не обидя пропуснатите!/не ги знам всичките/

 15. @AWACS
  Моя грешка! Имах предвид не на Конгреса, а на Белият дом и Президентските библиотеки.
  В САЩ има 13 президентски библиотеки- от Хърбърт Хувър , до Джордж Буш младши в Далас, Тексас.
  Най посещавана е тази на 35-ия президент на САЩ, Джей Еф Кей. Построена е на брега на океана. Сградата е от модерна сплав от бял бетон и матово-гълъбово стъкло, в разкошен зелен парк от 40 декара с безплатен паркинг и безплатен вход за деца и журналисти.
  В Президентските библиотеки има и твърде „необичайни” книги. Например Мишел Обама си поръчала за библиотеката в Белия дом „странните” книги: като „История на социалистическото движение в САЩ 1897 – 1912″ и „Социалните основания на американския комунизъм”
  Поздрави!

 16. Здравей, приятелко SAVOVA!
  Искрено се радвам, че си отново сред нас! Бях се затъжил. Надявам се да те намирам в добро здраве!Всичко останало, повярвай ми, ще се нареди както подобава. Времето работи в полза на нашата кауза.Малко тъжно е, че животът на някои от нас ще изтече като пясък между пръстите и няма да успеем да уловим мига на ГОЛЯМАТА РАДОСТ! Като си помисля обаче, че много по-достойни от нас не доживяха, не си позволявам да роптая… Как хубаво го е казал П. Манолов:
  “Ех как много
  закъсня свободата!
  С цял живот закъсня –
  с МОЯ живот!”
  Иначе погледнато, няма колебание –
  КАРТАГЕН ЩЕ БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  Колкото до руснаците по черноморието, права си само донякъде – държат се като настъпани борсуци и подсмърчат само тези от плебса /у тях те са “средната ръка”/. Ако мръднеш обаче в “затворените им комплекси”, там където са собственици, наглостта им и самочувствието нямат задръжки! Но … и това ще мине – кремълският гном усилено работи по въпроса.
  КЛЮКАР, благодаря за трите поста – отново си неотразим!
  До С. ПЕНЕВ: И Пиночет ще се намери, но от Брюксел и Вашингтон вече не толерират този похват – твърдят, че вече сме в 21-ви век. /Дали?/

 17. Г-н Инджев,
  дано Ви четат и от Щатското посолство и по-важно, дано предприемат някакви действия за противодействие на хибридчика.

 18. @Павел Тинков
  Благодаря за чудесният стих и напомнянето за Петър Манолов!
  За всичките назначени от Луканов „демократи”, след време народът ще се сеща с погнуса.
  Мъртвият Петър Манолов тепърва ще отваря очите на живите!

  Като се размечтах за „Гласът на Америка” и „Гласът на ЕС” в радио и телевизионен вариант се питам…
  След като г-н Инджев, ОТ РАЗ пише по 2-3 статии , защо да си няма в тези медии и собствена рубрика?
  В 21в. съвсем не е задължително да бъде в студиото!
  В 21. Съвсем не е задължително, да ги кръщава „ЗАДОЧНИ репортажи”, както Георги Марков.
  Ех, мечти, мечти…
  Но и самата реалност! Още Нютон го е казал : „На всяко действие-равно по големина и обратно насочено противодействие”
  На хибридното „Гаварит Масква!”, адекватните обратно насочени хибридни „Гласът на Америка” и „Гласът на ЕС” в радио и телевизионен !
  Но и там е пълно с бюрократи и малко са ПРАКТИЧНИТЕ, както SIMEON:
  „Винаги когато чуя декларации,програми,стратегии и т.н. деклариращи КАКВО, винаги задавм прост&елементарен въпрос: КАК?”

 19. Kоментарът от 17,06 часа не е мой.
  Не че не благодаря на г-н Тинков за поздрава,който освен съмишленик ли е и колега.Но това не е работа на хакера.който на всичкото отгоре се и подиграва.Това няма да го направи по умен.Очаквам пак да ме изолира от блога.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.