Колективният побой в България е лесен, разкриването му – никак

От изявление по Нова ТВ  главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД “Национална полиция” разбрахме днес, че “понякога” е трудно да бъдат заловени извършителите на побой. От това стават ясни две неща: че трети ден нападателите на журналиста Иво Никодимов не могат да бъдаг установени от полицията и че да набият групово човек на публично място през деня в столицата е лесно, но не и да заловиш побойниците.

Мотивът е важен за установяване на вината при всяко престъпление за определяне тежестта на наказанието. Желателно е обаче злодеят да бъде заловен първо. В противен случай мотивът, дори и да стане известен, служи само за поука на бъдещите потенциални жертви, които като правило не си пишат домашното по сюжети от ялови юридически казуси.

Дори и да не е доказан засега мотвът за нападението над водещия на сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов, “най-малкото” можем основателно да заподозрем побойниците, че са го разпознали, когато са го били. Все пак той е сред най-често появявалите се от няколко години насам се на екрана на БНТ нейни емблеми. Или , както предполагат от полицията, точно тези тези агресивни екземпляри не са от онези, които гледат телевизия и поради това са заподозрени, че подбудите им били чисто хулигански- ей така, “да набием когото и да било”? Звучи ли ви логично?

Пострадалият Иво Никодимов заслужава всичкото съчувствие, дължимо на бит човек, който не е имал шанс да се защити сам. А дали е нападнат по “някаква причина” именно заради журналистическата му работа, или агресорите “ просто” са видели лесна жертва за помпане на своя престъпен статус като “герои” в очите на някаква банда, е отделен въпрос. Който не издържа проверката на логиката, защото какво престижно има в това да налагаш групово непознат и не особено застрашаващ с външността си обикновен пешеходец.

Позорно е, че побойниците са действали в гръб и в съотношение трима срещу един. Това по-скоро би трябвало да ги закове на стълба на позора в собствените им среди, където вероятно биячеството се котира като висша форма на мъжкарството.

Когато узнаем с какво журналистът Никодимов е разгневил нападателите си – и дали те са изпълнители на нечия поръчка, коментарът ще си заслужи евентуалното продължение в тази насока.

На фона на очевидното безсилие на полицията ( губейки все повече “горещата следа” ) да установи кои са побойниците, проявили особена дързост да извършат престъплението посред бял ден на оживено място в центъра на столицата, въпросът опира до отговора на риторичното питане: ако там и по този явен начин могат да пребият някого ( при това “ не кой да е”) и да се измъкнат като “неизвестни извършители”, какво да кажем за шансовете на обикновените жертви да получат защита от подобен терор по тъмна доба ( или поне възмездие) и не непременно в столицата, нито в нейния център?

Иде реч за уязвимостта на индивида в държавата, която се слави като работодател на най-многобройната полиция на глава от населението в ЕС. Явно не количеството е определящото за качеството на “услугата”.

Остава обаче внушението, че да пребиеш “известен човек” по най-демонстративен начин в сърцето на столичния град е напълно възможна мисия, поради която всеки трябва да си прави изводите как се изказва по казуси, дразнещи субекти, подобни на онези , описани до момента от пострадалия и от полицията като скинари или други носители на уличната агресия. Намекват и за вездесъщите ( по време на националистическа превъзбуда) футболни агитки, някои от които разнасят съмнителната слава на родния побойник и в чужбина.

Не искам да стигам до предположението, че случаят е начин някакви кукловоди да всяват страх в обществото. Обаче си представям достатъчно картинно, как и защо мнозина граждани- “известни” или не, отказват често да се изкажат пред телевизионния микрофон. Знаменитата фраза “предпочитам да не коментирам” , характерна за политици и дипломати в случаите, когато чрез премълчаване по-скоро потвърждават основателността на въпроса, у нас се е превърнала в косвено доказателство за увереността на гражданите в безсилието на институциите да ги защитят.

Предпочитам да коментирам казуса именно по тази причина.

НА СНИМКАТА:  Корените на побойничеството са в древността, както можете да се уверите от увековечаванто на бухалката насред Виена , но това не оправдава безсилието на днешната българска полиция да се справи с мутрите.

IMG_6977

 

30 мнения за “Колективният побой в България е лесен, разкриването му – никак”

 1. Интересно как така бате Бойко е пропуснал да постави подобна статуя пред къщата си в Банкя,както и в кабинета си разбира се.

 2. Не можем да очакваме скоро служителите на МВР да разкрият побойниците на журналиста Иво Никодимов, понеже те най-вероятно са заети с охраната им в “извън работно време”

  От “Бивол” – “Родната полиция мутрясва – службите я пазят”
  https://bivol.bg/policai-mutri-2.html

 3. За друг един случай, при който човек е убит брутално, с премазана от тротоарна плоча глава, посред бял ден, обаче нашенските “свободни” и “независими” медии мълчат грозно и страшно, нито гък не казват (вероятно по нареждане отгоре, от ДС-координационният център на кукловодите).
  “Както „Вяра” съобщи, 70-годишният бивш военен Радослав Тодоров уби с плочка 48-годишния Николай Евтимов – баща на 5 деца. Убийството възрастният мъж извършил с особена жестокост. Кървавото зверство е станало пред очите на деца и над 20 души от ромската махала „Здравец” в Благоевград. Инцидентът станал на 11 юли на площада пред магазина в квартала. 11 дни лекари от столицата се борили за живота на Евтимов, но той почина. Новината потресе целия квартал и изкара ромите на протест, на който те поискаха справедливост. В Благоевград пристигнаха еврокомисарят на ромите Петко Асенов и лидерът на ДРОМ Илия Илиев. „Ние сме християни, искаме справедливост, протестът ще бъде мирен, няма да се бием с никого, просто сме смутени и искаме затвор за извършителя“ – казаха от махалата.”
  http://viaranews.com/2017/07/24/346346634364-2/

  Е, вярно, убитият човек е ром, работил като гробар дълго време, а пък убиецът – пенсиониран военен, а знаем, че те са най-ревностните избиратели на най-проруските и антизападни партии у нас – атака, ПФ, бсп, абв, Цензурата…

  Та (може би) по тази причина случаят е потулен!
  Ако има все още свободни и почтени журналисти у нас, чиито очи, уста и джобове не са затъкнати с пачки, бухалки или страх, моля – направете достояние този случай!

 4. За огромно съжаление, Стопанинът на БЛОГА НИ е безпощадно прав. Има една закономерниост. Тръгнат ли нещата явно да се сговнят, той процесът си върви откак “вдигналото високо летвата правителство на Иван Костов”, туй по царичока, падна. И оттогава, дори на книга не можем да го докараме, че държавата фунционира адекватно според законите и правилата. Побоят над Иво Никодимов, на двете нотариуски и още не знам колко си неотчетени аналогични престъпления посред бял ден, в зона Ц на столицата, показва само едно. Милицията е безсилна, какви са причините-бол, е отделна тема, да осигури спокойствието и сигурноста на гражданите. Вкл. и на публични личности настъпили нечие интереси.

 5. „нападателите на журналиста Иво Никодимов не могат да бъдаг установени от полицията „
  Няма да питам, къде са били поне няколко от 45 000 полицаи от шуробаджанашкото МВР в центъра на столицата, защото ЗНАМ!
  БИЛИ СА ТАМ!
  В непосредствена близост- на 100м от Орлов мост.
  Били са МНОГО ЗАЕТИ с много ПО-ВАЖНА мисия!
  ДА ПАЗЯТ МОЧА!
  Затова и стачкуват шуро-баджанаците от съвеЦкото МВР: ЩАТЪТ НЕ СТИГА!
  Да сте чували за закона ОМЕРТА на мафията?
  Разбрахте ли , че НЕ Е АЛЕГОРИЯ „Другите държави си имат мафия, а у нас мафията си има държава!”
  Само един пример : Разкрит ли беше убиецът на Кюлев? Икономическият съветник на ПРЕЗИДЕНТА Първанов, Главнокомандващ и НАЗНАЧАВАЩ операнивните шефове на ВСИЧКИ родове войски в МО, на МВР, на ДАНС…?
  Разстрелян посред БЯЛ ДЕН в ЦЕНТЪРА на столицата!!!
  „Дори и да не е доказан засега мотивът…”
  И какво като е доказан?
  Какъв ли може да бъде МОТИВЪТ на сложният казус „да откраднеш едни пари”?
  /подсказвам за много „сложния” казус”/ Ами МОТИВЪТ /независимо от количеството им/ е ДА БЪДАТ ОТКРАДНАТИ!
  Но номерът е ДА НЕ ТЕ улови ЗАКОНЪТ!
  ЗАТОВА!
  Обявявиха КТБ за Банка на Годината/ЛИЧНО Цв.Цветанов награди адаша си Василев за банкер на годината!/ и ЗАРИБИХА вложителите!
  Цв.Василев, Пеевски и вся асталная сволач в съдружие с горните и с „ни лук яли, ни лук мирисали” Орешарски, Искров и т.н. отмъкват 4млрд.!
  Цацаров, Борисов, финансово разузнаване и т.н.ЗАМЕТОХА дирите!
  И се ИЗПАРИХА!
  МИЛИАРДИ!
  А нашите кредити ги връщаме с ЛИХВИТЕ до СТОТИНКА!
  И Цацаров да не ни баламосва с ФИКТИВНИ обвинения, а с обвинение за ЦЯЛАТА ОПГ!
  И НАЙ-ВАЖНОТО! ДА върнат парите! ДО СТОТИТКА! Както НИЕ връщаме кредити си С ЛИХВИТЕ !
  Че то ,АКО НЕ ГИ ВРЪЩА 4млрд. –ВСЕКИ ще е съгласен да лежи в затвора! С толкова пари , ДАЖЕ САМ ще си построи ЗАТВОР! СУПЕР ЛУКСОЗЕН! ! И с надзиратели във ФРАКОВЕ, както АНГЛИЙСКИТЕ ЛОРДОВЕ!
  „Не искам да стигам до предположението, че случаят е начин някакви кукловоди да всяват страх в обществото.”
  Много сте деликатен и възпитан г-н Инкжев!
  Е, аз съм невъзпитан и прост селянин и затова крещя:
  Соцкомунистите ВИНАГИ и НАВСЯКЪДЕ управляват с ЛЪЖА и СТРАХ!
  Колко ГОДИНИ още ще ви ръфа кръвожадния соцкомунистически тигър ГЕРбСП, и вие ВЪЗПИТАНО ще му викате „пруст” и„писи-писи”, като на домашната си котка?
  Те може да са все от семейство „котки”, но с различно поведение и НАМЕРЕНИЯ към народа!
  Това се нарича НЕАДЕКВАТНО поведение!
  Ония ТАМ ГОРЕ измамиха ВСИЧКИ тук долу!
  Борисов-3 на ГЕРБ се крепи на АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ същите московски патриотични златни СИДЕРОВИ пръсти на които се крепеше и Орешарски на БСП и ДПС !
  И хич не им пука на ГЕРбСП-ОП-ДПС! Там ГОРЕ
  Имайте АДЕКВАТНО поведение!Тук ДОЛУ!
  Гответе се за РЕФЕРЕНДУМА с тоягите!
  ЛЪЖАТА е тяхната ИСТИНА!
  ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  27-г. СТИГАТ!

 6. Бих искал да кажа: В щата Тексас миналата година беше разрешено носенето на легално оръжие. При проведено интервю отговора беше – този който поиска да ме нападне първо щв си помисли дали да го стори. Но тук у нас тази сененция не важи. Българина няма право да се защитава, макар и да го пребиват или обират. Никой не се намесва той да бъде защитен та дори ПОЛИЦИЯ или ПРАВОСЪДИЕ. Вече се нагледахме на какви ли не изстъпления от този род, но до сега няма осъдени или вкарани в затвора. Това навежда на мисълта както казва господин Инджев че това е чисто поръчково. Или затваряй си устата за да не пострадаш! До кога МУТРИ в България ще се разхождат с сопи по улиците на градове и села, няма ли най накрая някой да се погрижи за народа ни. Каде е власта? А може би и тя е вътре в тази гнусна игра!IIC…..oIL.

 7. Според мен Никодимов е жертва на кукловодите, които отдавна са доказали че техните хора за нищо ги нямат. В България се знае кой кой е. Особено при толкова служби и полиция. Към слугите си отдавна са доказали че ги жертват, без проблем.

 8. П. П. Но наистина побоят над журналист е особено тежко престъпление, защото е престъпление срещу най- голямата ценност на нормалните държави.

 9. @I.Ivanov
  „разрешено носенето на легално оръжие.” „този който поиска да ме нападне първо ще си помисли дали да го стори.”
  Доколкото разбрах, вие пребивавате в САЩ.
  Г-н I.Ivanov ,Личи си, че в нормално общество, човек МИСЛИ нормално!
  Но аз бих отишъл и по нататък!/може би са го казали във въпросното интервю/
  И питам:” Ако някой ненормалник, въпреки, че имате оръжие, без да му мисли /или е мислил и премислил/, реши да ви нападне?
  И най-съвестната, и най-бързата полиция може ли да ДОЛЕТИ В МИГА, след който е вече късно?
  А после –КЕЛ ФАЙДА!/по селски/
  Кой полицай, шеф на МВР, политик, депутат или ЛИЧНО Тато ББ,
  ще ЛЕГНЕ вместо ТЕБ в КОВЧЕГА?
  Питам аз? Въпреки, че отговорът е ясен: НИКОЙ!
  Всеки запълва СОБСТВЕНИЯТ си ГРОБ!
  А те ВСИЧКИТЕ червени цървули са въоръжени! Още от Татово време!
  По- старите помнят, че ПО-ЛЕСНО беше да станеш партиен член, ОТКОЛКОТО ловджия!
  И както НЕ Е АЛЕГОРИЯ „ Другите държави имат мафия, у нас мафията си има държава!”
  Така НЕ Е АЛЕГОРИЯ и приказката им: „С кръв сме я взели, с кръв ще я дадем!”
  Не ставайте КУРБАН! Търсете ЛЕГАЛНИ начини и се въоръжавайте!
  Засега гответе сопите за РЕФЕРЕНДУМА на МАЙДАНА!
  ЛЪЖАТА е тяхната ИСТИНА!
  ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  27-г. СТИГАТ!

 10. Хибриди,всуе се морите/както би казал поетът Хр.См./Истината не е на ваша страна.Кракът ви на Балканите постепенно омеква.Ще се измитате май.Хората от двете страни на Осогово и Беласица проглеждат.Наследници на Коминтерна напред към Сибир.Колко и да хапете нищо не може да направите.
  Хаосът,който създавате и управниците не желаят да се справят защото ги устройва
  1.Да не дразним Путин
  2.Да се отклони вниманието от безобразията на управляващите
  Но идва ден по светъл.Ще го доживеем.Въпреки вас.

 11. До Клюкар!Вие добре знаете че от кадето ви пиша има закони – там има полиция и правосъдие това всеки гражданин го знае а мисля че и вие го знаете дори да не сте от там! Колкото до психопатите те бързо си намират мястото та дори да са терористи! Америка е талон за свобода,дано и в България да настъпи такава!IIC…..oIL

 12. г-н КЛЮКАР, вие сте казали следното:
  “И питам:” Ако някой ненормалник, въпреки, че имате оръжие, без да му мисли /или е мислил и премислил/, реши да ви нападне?
  И най-съвестната, и най-бързата полиция може ли да ДОЛЕТИ В МИГА, след който е вече късно?”
  Може ли да ви задам няколко въпроса и разяснения в тази връзка:
  1.В Англия милици…..пардон, ПОЛИЦАИТЕ не са въоръжени. Как бихте коментирали това? Според вас излиза ,че Англия е “ненормална” и не “мисли нормално” и заради това не позволява дори на полицията си да се въоръжи?!?
  2.Не беше ли липсата на конвенционално и ядрено оръжие основната причина Путлер да нападне братска Украйна?!?
  3.Такива престъпни олигарси ,като Путлер нямат никаква ценностна система , за тях основната движеща сила е наличието на адекватно отбранително и нападателно оръжие. Няма закони , няма право, няма морал, няма цивилизация……….
  А сега си представете ,че сте в най-отдалечената пустош. Вие нямате никакво оръжие, но срещу вас всички други животински и растителни видове са свръхвъоръжени и имат освен това и всякакви приспособления …… срещу вас.
  Сегашното положение в колониалната НРБ се припокрива доста с така предложената от мен ситуация.
  П.П. И г-н КЛЮКАР горещо ви препоръчвам да си припомните значението на латинските думи CIVIL, CIVIC….и т.н.
  И ви уверявам ,че за путлеркантропите в RAZIя и НРБ те не значат нищо, ако въобще са чували за тях! Впрочем и за най-обикновените полуодомашнени представители на флората и фауната в София, тези латински думи също едва ли означават нещо. За това , според тези обективни условия около вас , и около нас, може би трябва да не избързваме с крайните становища по носенето на оръжие от гражданите.

 13. Ами като не могат да ги разкрият , да си подадат оставката.Най-нагло ни съобщават в ефир- не МОЖЕМ да си вършим работата, т.е. това, за което получават заплати.Това е като уравнение – вършиш нещо и ти плащат.В случая – само си прибират парите, т.е. ни ограбват.И така уравнението става – мутрите ни бият, полицаите вземат заплати за това.Полученият отговор на задачата е – колкото повече ни бият, толкова по-големи заплати за полицаите – ето защо не МОГАТ да ги намерят биячите.Нужни са им.

 14. @Georgi Nikolov
  Ето защо е БЕЗЦЕНЕНО „В БЕСЕДКАТА”
  Заради блестящите АКТУАЛНИ статии на г-н Инджев.
  Заради АДЕКВАТНИТЕ коментари!
  Заради подкрепящите ги ФАКТИ!
  Благодаря ти за: http://e-vestnik.bg/26803/mvr-e-s-nay-golyam-byudzhet-ot-vsichki-ministerstva-a-vseki-mozhe-da-bade-ograben-prebit-ubit-bez-da-go-zashtityat-ili-zalovyat-prestapnika/
  Отговорено е ясно, „чисто и просто, като изкъпан милиционер”!
  На УЖ много сложният въпрос „ Защо МВР е с НАЙ-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ от ВСИЧКИ Министерства, ВСЕКИ МОЖЕ да бъде ОГРАБЕН, ПРЕБИТ, УБИТ, БЕЗ ДА ГО ЗАЩИТЯТ или заловят престъпника!”
  Защо мафията в САЩ се казва „Коза Ностра”?
  Заради закона на мафията „ОМЕРТА” /”Който не мъчи-ще умре!”/
  При един от ПЪРВИТЕ процеси в САЩ срещу местният клон на Сицилианската мафия,
  ВСИЧКИ- и обвиняеми , и потърпевши и свидетели, НА ВСИЧКИ въпроси отговаряли ЕДИНСТВЕНО с „ Коза ностра”!
  Пресата гръмнала с големи заглавия за „новата” престъпна организация „ КОЗА НОСТРА”!
  Всъщност на италиански „Коза ностра” значи „Наша си работа”
  Аз НЕ ЗНАМ как трябва да се казва българската „коза ностра” ГЕРбСП-ОП-ДПС.
  Но знам, че :
  ЛЪЖАТА е тяхната ИСТИНА!
  ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  27-г. СТИГАТ!

 15. Господин Инджев, погледнете при възможност статията по линка: http://echo.msk.ru/blog/oreh/2026428-echo/ относно паметника “Родина мать” във Волгоград, а ако искате и прокоментирайте в тази светлина трепетното отношение на комунисти и русороби към бетона и камънаците натрупани в София (МОЧА).
  Особено интересни са коментите на руснаците под статията!

 16. Поредицата от побои в последните две седмици показват ясно няколко неща: 1. Пострадалите са хора, които покриват широк кръг професии, тоест всеки би могъл да е следващия, и 2. Беззащитни са, тоест са обикновени граждани. Никой не е посегнал на Динко, нали така.

  А сега да си спомним кой би имал интерес от тази поредица побои. Разбира се че тези, които ореваха ортакъка по всички телевизии, че държавата е неспокойна и властта е престъпна и не може да защити гражданите. Пригласянето на този хор не е достойно, от каквито подбуди и да се прави.

  По отношение на НДК. Мисля, че липсващите пари в отчетите са калкулирани за събарянето на развалината и възстановяване на войнишкия мемориал. Затова е този рев и тази мъка. И естествено никой няма да го обяви открито. Това да не е Полша, но пък там им утрепаха елита в онази катастофа.

 17. Не само на улицата,в къщата си човек няма сигурност и спокойствие.А някой нахлуе в къщата ти не можеш да се защитиш,неприкосновенност няма.Айдука,насилника,побойника,убиеца има повече права.Това беше направено нарочно с конституцията,та да се ерозира обществото и демокрацията отвътре.

 18. И как тези некадърни дебили – милиционерите, след като не “знаят” и не са разкрили престъпниците, разбраха и решиха, че нападението няма нищо общо с работата на жертвата! Същите (умо)заключения чуваме и във връзка с убииството в Пловдив???!!!

 19. Чудесна статия, чудесни коментари. Поздравления на ИВО и останалите от тайфата!
  Само не знам защо от години се приказва популярно, тук също, че щатът хора в МВР са 40-42-ина хиляди.
  Само през 2014-2015 г., когато бе обявена Огромната заплаха от Цунами бежанци, бе съобщено по медиите, че се създават нови “звена” в МВР, които да допълнят структурата му от ок. 60 ХИЛЯДИ души, каквато бе известна още от ок. 2010 г.
  Сега всички те са навярно поне 65 ХИЛЯДИ.
  Щатът на МВР е Поне Два Пъти По-Голям от този на армията, а пък нежеланието за разкриване на побоища, кражби, убийства, да не говорим за другото, е Десет пъти по-голямо.
  От тези 65 ХИЛЯДИ, 20-ина хиляди са в София.
  Да ни е честито!
  https://www.24chasa.bg/Article/333308

 20. @до КЛЮКАР
  „…И питам:” Ако някой ненормалник, въпреки, че имате оръжие, без да му мисли /или е мислил и премислил/, реши да ви нападне?
  И най-съвестната, и най-бързата полиция може ли да ДОЛЕТИ В МИГА, след който е вече късно?
  А после –КЕЛ ФАЙДА!/по селски/
  Кой полицай, шеф на МВР, политик, депутат или ЛИЧНО Тато ББ,
  ще ЛЕГНЕ вместо ТЕБ в КОВЧЕГА?
  Питам аз? Въпреки, че отговорът е ясен: НИКОЙ!
  Всеки запълва СОБСТВЕНИЯТ си ГРОБ!…”
  Това ЗНАМ, така МИСЛЯ, това съм НАПИСАЛ!
  От както свят светува : „ ВСЕКИ запълва СОБСТВЕНИЯТ си ГРОБ!…”
  И не ми превеждайте думите от БЪЛГАРСКИ на БЪЛГАРСКИ!
  Кой разбрал , разбрал!
  И демократ и АНТИкКОМУНИСТ!

 21. @до КЛЮКАР
  Всякакви АНТИкКОМУНИСТИ, под най-различини НИКове, ми задават СКУДОУМНИ въпроси. АЗ ЗНАМ, че те не ПИТАТ мен, за да им отговарям, а целта им е ДА МАНИПУЛИРАТ четящите го.
  Но знам и че:
  1. Това не е личният ми блог, а БЕСЕДКАТА на г-н Инджев, когото много УВАЖАВАМ и ЦЕНЯ!
  2. НЕВЪЗМОЖНО е да отговориш на безкрайно МУТИРАЩИТЕ АНТИкКОМУНИСТИЧИСКИ „надзиратели” в беседката!
  3. Но Най-вече, заради ПРИЯТЕЛИТЕ съмишленици ТУК, чувствам се длъжен да споделя ОТГОВОРИТЕ на въпросите в ТИШИНАТА на гората, при 10-годишното ми овчаруване /буквално, а не алегорично/ на ЧУЖДО стадо.
  4. И по случяй на 100 годишнината на ВОСР/Великата Октомврийска Социалистическа Революция/
  5. И поради това, че продължава възпитаването в духа на Марксистко-Ленинското, Живковистко-Бойковисткото УЧЕНИЕ.
  6. С любезното позволение на търпеливият и толерантен стопанин на блога, допускащ /И ПРАВИЛНО/ всякакви АНТИкКОМУНИСТИЧЕСКИ глупости, дори откровени ЗАПЛАХИ към собствената му персона.
  7. В блиц-форма/доколкото е възможно/ ,колективно да отговарям и разяснявам/нито по ред, нито по степен на важност/ на АНТИкКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ им въпроси и ОТГОВОРИТЕ които ТЕ ВНУШАВАТ , УЖ задавайки въпрос.
  8. Вместо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се изучават старите „Основи на КОМУНИЗМА” , сега доброзорлем се втълпяват „ Остови на АНТИкКОМУНИЗМА” /България е на 109-то място по свобода на медиите-повечето руска собственост.
  Затова , започваме разобличаването на АНТИкКОМУНИЗМА и Путинско-Борисовото му прилагане на ПРАКТИКА!


  Да се чуди човек от къде да започне задръстените като Авгиеви обори мозъци!
  …Много ми харесва, /често цитиран и тук от приятели/:”БЕЗПЛАТНО е само сиренето в капана за мишки!”
  Но ИСТИНАТА е по-УЖАСНА, приятели!
  В соцкомунистическият капан за мишки над БЕЗПЛАТНОТО сирене, има БЕЗПЛАТНО бръснарско ножче! И като си хапне от безплатното сирене, социалистическата мишка ГОРДО изправи глава, ДОВОЛНО завърти глава и още неизрекла „ Густо, майна! Колко е СЛАДКО БЕЗПЛАТНОТО социалистическо сирене!”- вече си е отрязала главата на БЕЗПЛАТНОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО бръснарско ножче!
  И без никой НАСИЛА да ги кара, вече са си избрали Брежнев, Ким, Фидел, Путин, Радев,Пеевски, Борисов…
  А не Кенеди, Рейгън, Клинтън, Тръмп, Макрон, Трайков, Радан …
  …………………………….
  ЛЪЖАТА е тяхната ИСТИНА!
  ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  27-г. СТИГАТ!

 22. Отиде си още една статуя, на още един Г. Димитров – Т.Живков – спомняме си С. Ниязов на Туркменистан, нямаше по-велик и от него.
  Каква трагедия.
  Която още не ни е сполетяла Както Трябва.
  http://www.eurasianet.org/node/84486?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_feed%3BcNuryZ47QmiTcteRaWheBQ%3D%3D

 23. Побойниците на Иво Никодимов са публично известни,дори излъчени по всички наши телевизии.

  Просто и главния комисар трябва да установи кои лица държаха в ръцете си одраните агнешки главички пред ВСС. Толкова е просто и толкова непосилно е това действие за сегашното МВР.

 24. DOBREV
  Много точно казано.Прокуратурата тогава им позволи насилническата ,мафиотска изява и не последва нищо,както и за развивачите на болтове.Следователно ятак на престъпниците е и Прокуратурата.

 25. Не е добре нашият Приятел Джон МакКейн след операцията, не е, поне така изглежда.
  Надяваме се да се подобри!
  Да може да му изпратим някак едно общо писмо, подписано поне от стотина – подкрепа и пожелания!
  Не на Путин – на МАККЕЙН!
  http://toopanda.com/senator-john-mccain-80-diagnosed-aggressive-brain-cancer-surgeons-remove-tumor/

 26. @мраморния Херакъл с бухалката

  … а можеше да изчистиш библиотекарските обори, да пребориш доганската хидра и да запреш банкянския глиган.

  ps: Открадни златните ябълки на Цацаридите.

 27. То кое ли в държавата ни е наред?Егати биячите,да сбъркат Волгин с Иво Никодимов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.