Руският “хулиган” Рогозин пак беше натирен от въздушното пространство на НАТО

Руският вицеприемир Дмитрий Рогозин се закани преди три години на Румъния, която спази европейската забрана във връзка със санкциите срещу Кремъл и не го допусна да премине над румънска територия, че следващият път щял да лети по същия маршрут с военен самолет.

Дмитрий Рогозин, специален представител на Путин за Приднестровието, написа на 10 май 2014 г. в интернет, че и занапред ще лети до Тираспол.  “Следващия път ще се кача на Ту-160” ( свръхзвуков стратегически бомбардировач, въоръжен с ракети).

Историята обаче се повтори вчера при опит на Рогозин да провери дали Румъния не се е огънала междувременно след заплахите му. http://www.dnes.bg/world/2017/07/28/rumyniia-zabrani-na-rogozin-da-kacne-v-moldova.348695

Отново му беше забранено от румънското външно министерство да навлиза във въздушното пространство на натовската държава, макар да се е опитал да се промъкне с полет на частна авиокомпания. Така Рогозин не успя да се появи в Кишинев, където на летището са го очаквали протестиращи срещу неговата визита молдовци.

Пилотите на самолета, в който е пътувал руският вицепремиер, са поискали разрешение от Унгария да кацнат в Будапеща, но също получили отказ. Наложило се да се приземят в Минск.

Рогозин е заплашил (отново) Румъния ( но не и Унгария на Орбан, макар и двете страни да са изтъкнали като причина фактът, че Рогозин е сред физическите лица, приближени на Путин, попаднали в забранителния европейски списък след руската агресия срещу Украйна от 2014 г.).

“Обръщам се към румънските власти, чакайте отговор. Той няма да закъснее”,  закани се в Twiter вбесеният Рогозин, който нарича “гадове” румънските власти.

За срамнение: Рогозин не веднъж е нападал вербално и България и се е натъквал до неотдавна на отпор от отделни политици, като въшният министър Даниел Митов и президентът Плевнелиев. Но в публичното пространство той беше защитаван с аргумента, че е “хулиган”, т.е. че е руски симпатяга, към чиито нападки трябва се отнасяме като братушки, длъжни да проявяват разбиране към него.

От пример на Румъния ( и на Унгария на Орбан дори) се вижда, че от позицията на нтовска държава трябва да се държим с Рогозин и подобията му на принципа на рогозкта- каквото си е постлал, такова получава, колкото и да бесней над бащино ни въздушно пространство. Но Рогозин и компания загубиха интерес да провократ България напоследък- онези, които можеха да му отговорят от София вече не са във властта. Вместо със стратегически бомбардировач руското влияние ни атакува успешно с пилот на съветски изтребител и Москва се успокои, че вече не се налага да насъсква своя собствен “хулиган” срещу нас.

 

22 мнения за “Руският “хулиган” Рогозин пак беше натирен от въздушното пространство на НАТО”

 1. Калесани с власт, тез руски кагебисти
  се смятат за големи артисти, а всъщност са си Екскраментисти…

 2. рогозин е от камарилата на песков, пушков, сурков, яровая, матвиенко, лавров, захарова и последният от вся осталная сволоч да дръпне шалтера и ереферия у канала.
  Когато и да зачезнат от публичното пространство и колкото им да им даде хагският съд ше е късно и малко.
  ДГД от една долна, мръсна гад!
  ИВО, само една лека корекция. рогозин е физическо лице, може би най-важната част от юридическото лице, правителството на рф и дотам.

 3. Из Наръчник на АНТИкКОМУНИСТА!
  Повтаряй НЕПРЕСТАННО:
  -братята СЛАВЯНИ!
  -Нашата обща християнска ВЯРА!
  -двойните освободители,
  -вечна дружба ,
  – ВЕЧНА благодарност
  И нито дума, че :
  -славяните са кукувичи ПОКЕМОНИ!
  -попПолковниците от ДС Синода са на пряко подчинение на КГБ генерала Алескея.
  -„освободителите” ДВА ПЪТИ са ни окупирали и ограбвали
  -най-„дружелюбно” два пъти са избили цвета на българската нация /Първия път ЧАРБОДЖИЯТА-ИЗЕДНИК и духовните водачи от „Българският Великден”. Вторият път избили ФАБРИКАНТИТЕ-ЕКСПРОАТАТОРИ и духовните водачи-ГНИЛАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ!/
  -ВЕЧНО НИ ОГРАБВАТ! Първият път сме платили „освобождението” с 32,5 ТОНА ЗЛАТО! Вторият път с неизвестно /ПАРТИЙНА ТАЙНА на БКП/колко ТОНА ЗЛАТО и демонтирани фабрики-
  И сега е ПАРТИЙНА ТАЙНА на ГЕРбСП, колко Евросубсидии и дотации на газ и бензин заминават за Русия и колко от Черноморски Младорусийск със столица НесебърСК гласуват за ГЕРбСП!
  И най-важното!
  а/никога не лъжи НА ЕДРО! Никой няма да ти повярва!
  б/обобщавай, ОБОБЩАВАЙ!:партиите, политиците, народът, НАРОДЪТ…
  П.П.
  ЛЪЖАТА е тяхната ИСТИНА!
  ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  27-г. СТИГАТ!

 4. “Лошият” Костов също не ги пусна навремето.Тогава изпитах национална гордост.След това прогони десетина руски шпиони,всички му се чудиха.Лош човек.

 5. Днес се навършват 100 години от смъртта на великия БЪЛГАРИН-ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ донесъл свободата на цяла Добруджа до устието на р. Дунав. Думите му казани пред неговите кавалеристи, макар и преди век, кънтят със страшна сила и днес: „ Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!”
  Същият този враг, който тогава ни отне Добруджа/и не само Добруджа/, днес се опитва да пречи на естественото органично обединение на България с високо развитите и проспериращи демократични държави.Тогава БЪЛГАРИ като ИВАН КОЛЕВ И НЕГОВИТЕ КАВАЛЕРИСТИ прогониха руския враг от България. Днес други БЪЛГАРИ продължават мисията му и защитават завета му, и този враг отново ще бъде прогонен, но този път завинаги. Прав е Ботев като казва „Тоз който падне в бой за свобода, той не умира“, и затова БЪЛГАРИ като ген. Иван Колев, Паисий, Раковски, Левски, Ботев,Захари Стоянов, Ст.Стамболов………..полк. Борис Дрангов….. Георги Марков, не умират, защото НАРОДЪТ НИ ГИ ДАРИ С БЕЗСМЪРТИЕ, заради тяхната чиста и безпределна любов към България.

  „Какво са, о, татко, в небето звездите,
  Що светят тъй ярко от модрия свод?“
  „На мъртвите, синко, това са очите.
  На всички, паднали за своя народ!“
  Цв. Йончев

  ПОКЛОН И ВЕЧНА СЛАВА!

 6. Новината + изводите от нея са още по-актуални на фона на две тъжни годишнини:
  Cмъртта на проф.Алаксандър Цанков и 100 години от кончината на великия ген.Иван Колев.
  Лека им пръст.
  Бай Танчо, ако четеш: Нямам намерение да влизам в никакви спорове,нито пък да те дразня по някакъв начин с долунаписаното:

  В “Моето време” проф.Алаксандър Цанков пише:
  “Аз се чувствам горд, че успях за един период от 20 години да преградя пътя на комунизма в България и до 1944 г. да спася страната от нахлуването на червената прокоба!Горд съм, че забавих “чумата” с 20 години!”
  “Аз нося и поемам отговорността за всички мои дела. Не се оправдавам, защото както казва една френска поговорка “Който се оправдава, се обвинява”, моята отговорност е политическа, но на комунистите и техните агенти е криминална… Нашите комунисти ме наричаха “кръволок” и нарекоха моя режим кървав, след 9. IX.1944 г. го нарекоха и “фашистки”, а мене чут ли не ме изкарват за родоначалник на фашизма – първия и най-голям фашист. Защо? Защото съм потушил “народното въстание” в Берковския и Фердинандския край… на ония, които обираха магазините, касите на общините, железопътните гари и избиваха невинни хора – “фашисти”. Жертвите на бунта са между 1 500 – 1 700 души, официално установени, и то от двете страни – на бунтовниците и на властта.” /стр. 261 – 263/
  “Трудът е НАЦИОНАЛЕН,капиталът СОЦИАЛЕН”

 7. Тези измишльотини “братушки”, “дружба”, “вечна дружба”, “да живее дружбата”, “за дружбата”, “братски руски/съветски народ” и т.н. са КОВАРНО ИЗМИСЛЕНИ още от Кремълите, от ЦК-тата и КГБ-тата, та да може още на ЛИЧНО-ПСИХОЛОГИЧЕСКО НИВО ДА БЪДЕ ПОПИТО и залегне добре у възможно всеки Българин някакво самоубеждение в Доброта на Русия, и бъде Ампутирано всякакво желание за критичност към нея, да не говорим за противодействие срещу този Исторически ДИНОЗАВЪР.
  За съжаление, тази КОВАРНИ ИЗМИЩШЛЬОТИНИ спрямо Русия продължават да бъдат Попити и да Виреят в Една Единствена страна на Света – Милата ни Татковина, сред мнозина Българи.
  За съжаление, това русифициране се усеща и тук, в този форум на ИВО, с десетките коментари и Излияния на руски език, като че ли в душевна Еякулация при употребяването му, а и редовното следене и цитиране единствено на руски сайтове и всякакви четива, докато всичко това трябва това да бъде ПРЕЗИРАНО и ПОДМИНАВАНО, а да се водим от ЗАПАДНИ ИЗТОЧНИЦИ И ВЪОБЩЕ НАЧАЛА.
  Затова и няма достатъчно усилие и потенциал в милата ни страна, включително в критичните срещу Русия среди у нас ДОРИ да се попълни една петиция от един милион души да БЪДАТ СРИНАТИ руските паметници тук, да бъде дадено БЪЛГАРСКО ИМЕ НА ОСНОВНИЯ НИ ДУХОВЕН ХРАМ В ЦЕНТЪРА на столицата и т.н., да не говорим за по-обхватни мерки срещу русификацията, руското проникване, медии, нефтове, газове и всякакви подобни руски ЗАДНИЦИ, които все повече присъстват у нас, както и преди присъстваХА.

 8. Баце пак цепи мрака. Потокът на съзнанието на мах. Вкарал се е в сериал пред който “Дързост и красота” немее и бледнее. И не само си вЕрва но и иска и другите да му вЕрват.
  Бас ловя, че така щедро цитираните от него “колеги” по повод калпавите МУ юнаклаци в мирно време и хал хабер си нямат за преписваните им думи. На бабуински ли е говорил с тях Слънчо. Питам аз и отговор не чакам.
  Боже, слез най-сетне и си прибери вересиите.

  http://www.mediapool.bg/premierat-obyavi-sanktsiite-sreshtu-rusiya-za-bezrezultatni-news267286.html

 9. P.S. След признанието в прав текст на Тиквата че президентските избори са били нарочно загубени от гербсп:
  Сега е момента гласувалите за “по-малкото зло” да си ударят по 2 (ДВА) шамара,мен ме е гнус аз да им ги удрям.Колкото пъти си ударят по 2 шамара все ще е късно и все ще е малко.

 10. Нито за момент не съм се чудил защо беше предложена Цецка.Явно беше,че му наредено от Москва да бъде избран руския резидент.Ако не беше така щеше да идигне и подкрепи Росен Плевнелиев.Но понеже няма яйца,клекна пред Москва.

 11. Само за протокола да припомня на един самообявил се модератор в сянка. За него има една чудесна поговорка: “Прекаленият светец и богу не е драг”.

  https://ivo.bg/2016/03/01/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B5/

  https://www.24chasa.bg/novini/article/4780635

  Ето една статия, която е интересна и показателна. На руски е, който прецени и има възможност може да я преведе.

  Вот, к примеру, что говорит доктор филологических наук, ведущий научный сотрудник Российской Государственной библиотеки, профессор Татьяна Миронова: в современном русском языке более 55 процентов слов – церковнославянские. И грамматика у нас общая, процентов на 70. Большинство из нас даже не догадывается, что говорит на чистом церковнославянском, используя привычные слова и обороты.

  Ей вторит профессор В. Троицкий: по исследованию лингвистов, 55 процентов русского языка восходит к церковнославянскому.

  А вот, что по этому поводу говорит Церковь. Епископ Иларион (Алфеев): Церковнославянский язык отличается от русского только некоторыми грамматическими формами, семантикой отдельных слов и словосочетаний, особенностями синтаксиса, который в славянском языке чаще всего копирует греческий синтаксис, и небольшим количеством слов (несколько десятков), отсутствующих в современном русском языке. На освоение этого материала требуется не так уж много времени и сил.

  Для тех, кто не знает, следует объяснить, что церковнославянский язык возник на основе древнеболгарского путем переводов на него с греческого Библии и других религиозных книг, осуществимых славянскими просветителями Кириллом и Мефодием в IX веке, но, в целом, это фактически — древнеболгарский язык.

  http://reconkista.ru/russkiy-yazyik-dialekt-bolgarskogo/

  Кой разбрал-разбрал

 12. Аз писах, веднага след изборите, че СИКаджийският охранител направи ВСИЧКО по силите си за да няма България български президент.
  Последното му изокване е само потвърждаване на очевиден факт, който вече не може да бъде крит, но разбира се без посочване на причината.
  Все още не е “узрял моментът” да си каже в прав текс истината – подкрепих избранника на Решетников за да не дразня Путин (Москва, Русия – все тая).

  Ще дойде времето, когато “мат’риалА” ще е достатъчно изпростял да му се каже открито – правим каквото ни нареди мАсква. Проруската пропаганда върви все по-ожесточено и когато от ЕС приемат обвързване на еврофондовете с върховенството на закона (т.е. пъланата му липса у нас) и спазване на съюзните задължения, СИКаджията ще захвърли маската на “гражданин” и “за европейско развитие”.

  Иска ми се да съм оптимист, но май единствената надежда е Русия пак да ни “освободи”. И пак от себе си, като фалира. Отново.

  П.П. До всички в блога. Чета ви всеки ден! Не съм писал от месеци – работата ми е такава, че просто не мога. НО ви чета, защото блогът е едно от малкото български островчета на нормалност, където хора като вас доказват, че България все още си заслужава! Не знам дали е уместно, но аз мога да нарека пишещите тук: “мои братя и сетстри българи!”

 13. Към ARTHUR:
  Добра стига, побратиме! Трогна ме с това твое „мои братя и сестри българи“. Твоят брат не те е забравил и гледай ведро на нещата. Нещата не са непоправими. В нашата история има случаи, които трудно могат да бъдат обяснени. На няколко пъти сме подлагани на такива изпитания, които само БЪЛГАРИТЕ са успели да надживеят и да не изчезнат. Моето обяснение е че, народностното самоусещане на БЪЛГАРИТЕ още в древността се е доближавало до национално самосъзнание. БЪЛГАРИТЕ са възприемали държавата с точно определен народ и с никой друг, т.е. само със себе си. Припомни си още каменния надпис на КАНА СЮБИГИ ОМУРТАГ и ще повярваш, че ние пак ще си възвърнем държавата, такава каквато е била при ВЕЛИКИТЕ НИ КАНОВЕ-ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ. Единствено чрез своя собствена държава те са се чуствали като БЪЛГАРИ. Всичко друго дори позлатено БЪЛГАРИТЕ са го приемали като подобие на живот. Така че, да правим БЪЛГАРИ, защото ИМА ЛИ БЪЛГАРИ, ЩЕ ИМА И БЪЛГАРИЯ!

  „Красиви сте, о, вие хора от Булгар!
  По дух изящни, благородни,
  Нима сте вий от Тангра дар?“

  Бъди жив и здрав!

 14. ARTHUR:
  Re: П.П.

  Заедно сме в това сърдечно, уместно обръщение!

 15. Румънците на са Пу.ки като нашите глупендери. В едно семейство ако идиота стане глава на семейството (като в България) жална им майка на цялата фамилия (в случая на всички Българи)

 16. До СИМЕОН, чиято логика за пръв път му изневерява:
  Ако Бойко е искал да изгуби изборите, значи гласувалите за Цецка (на втория тур, естествено) са се опитали да му попречат, а негласувалите са му помогнали…. За съжалиние и за двете групи е късно за шамари…

 17. Караиванов:Нищо не ми изневерява,една клавиатура изтрих тогава да твърдя че ме агитирате за уреден мач.
  Ако е искал НЕ САМО да спечели изборите,ами и да има полза за България а не за Русия щеше да подкрепи или предложението на Р.Кънев за обща кандидатура Плевнелиев или да подкрепи Тр.Трайков.
  Защото аз лично НЕ мога да сложа Трайков&Плевнелиев в едно изречение с цецка.
  Кампанията на герб беше очевадно слаба&симулативна игра в полза на Фатмака+”усвояване” на едни пари от немски десни фондации+проста аритметика (“бакалия” го наричаше дядо ми отец Симеон т.е.бакалски сметки) колко пари ще трябва да задели герб за да си напазарува гласове (извън държавните служители+корпоративното гласуване – и двете по принуда.)
  За шамарите съм съгласен:Не два,а по 202 шамара на ден да си удрят “Късно е либе за китка,мандалото хлопна”

 18. P.S. Караиванов,от последния ми пост добавка: “Колко пари трябва дя задели герб за да си напазарува гласове …..за парламентарни избори”.
  Защото Решетников му нареди да “разваля седянката” с РБ т.е. “да се изчегърта прозападния елит на България.”и затова чрез загуба на президентските избори предизвикаха парламентарна+правителствена криза.НЕ забравяйте че цели структури на герб (да на герб) гласуваха за Фатмака та се наложи Тиквата след това “да им набива чемберите”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.