Кулинарните съвети на Борисов за преяждането с власт

На научно-популярна лекция във Варна по проблемите на преяждането с власт премиерът Борисов обясни пред студенти вчера, че не е искал да спечели президентските избори и по тази причина ги е загубил. Потвърди на практика, че ( отново ) е договорил мача. Паднал е  (пак) за дузпа и не се притеснява да се похвали. Защо? Ами защото е преял с власт и е на върха на хранителната верига в джунглата. Няма от какво и от кого да се бои. Иначе за договорени мачове и “черно тото” се полага арест и съд в нормалните държави.

Това е първият случай в историята на демокрацията, когато някой се хвали чистосърдечно и първично ( явно без да разбира последното), че е излъгал избирателите си, решавайки без тяхно знание да ги подведе, твърдейки по време на предизборната кампания както всеки другу политик на света, че се явява на избори, за да ги спечели.

Не по-малко “феноменална” е причината, поради която той искал да загуби. Била му много властта и като демократ искал да пусне малко гювеч на противника ( изразът за гювеча е мой, но смисълът на казаното от Борисов е такъв).

Във връзка с това и с други негови подобни изяви напоследък и преди, предлагам кратко обобщение на някои кулинарни съвети на готвача Борисов от собствената му кухня.

Ако си преял с власт, излъжи избирателите си и чак след това повърни истината.

Не яжте суджук, за да не ви се вдига кръвното.

Яжте филии с мас в детството си, за да ви се мазнят един ден подчинените, когато станете голяма работа.

Садете картофи като малък, за да берете славата на голяма тиква.

Разтворете целофана с миризливата вътрешна политика и консумирайте съдържанието в подходящ момент, за да постигнете статута на банкянс…, пардон- на балкански лидер.

Снимайте се и се демонстрирайте (полу)гол и напълно бос ( няма лошо и в резиденцията си) с дечица, където сте си у дома, за да укрепне имунната система на популизма ви.

Не месете бодливо тесто с голо дупе, за да не ви се оцветанови седалището ( на партията).

Бъдете прост с простите, за да се разберете здравословно с тях за политическото си дълголетие

Гответе се за живота като ритате топка, докато другите деца учат езици, за да имате топки един ден да обяснявате как се става премиер без да знаеш езици.

Съставни части, използвани в рецептата за успех на манджата:

Суджуци, картофи, тиква ( в стомашно преработен вид, увити в целофан), поръсени с много властолюбие.

Така приготвеното ястие се сервира непрекъснато и се подслажда медийно с премълчаване на лютивата истина за неговото приготвяне.

Unknown

 

22 мнения за “Кулинарните съвети на Борисов за преяждането с власт”

 1. Сатирата е убийствено точна. Единствено “утещително” е снимката. Която, някои фенове на баце, намират се и тук, ще ни обяснят малоумно, че тя показва колко е ларж единсвтвеният който може да бие комунягите. И аз да ги попитам и какво от това. С какво България на бб 1,2,3 се различава от тази на серГЕЙ и орешарски. Само дето корупцията премина на нови “висоти” в натура и подченият на Слънчо по партийно-бюрократична линия матРиял вече не сака да “споделя”.
  И още нещо да им светна на бочкофилите. Баце, измени на 180 градуса обичаят с лапането на залък от питката. Той освен “чудовишно неграмотен” самовлюбен глупак, това в кавичките е по Иван Костов е и мързелив, та две не види и на всичкото отгоре и безумно страхлив. В случая треска го тресе да не го отровят.
  И сега, малко за разсейване. Неделя сме.
  Не бързайте да затваряте клипа. Не е само за “милионите червени рози’ на баба Ала. Разбити са десетки митове и легенди на раззийската история. В рамките на 20-тина минути. С жестока, безпощадна конкретика на факти от които няма шест-пет.

 2. През годините,съм си позволявал да агитирам винаги за обединените демократични сили.Когато дойде Симеон и измами всички освен себеси,си казах:Този човек с изтънчени обноски и маниери успя да излъже и измами дори най-добрите ми приятели и роднини въпреки,че агитирах против.После Бриго Аспарухов изкара от левия си ръкав,десния жокер Бойко Борисов и се започна та до днес.Този “десен Бойко” без маниерите и обноските на “Царя”,но с цялата си простотия и нахалство води България към пропаст.От голямото му обаяние и находчивост се ползува с много хитрост, собствената му персона.Уважаеми съидейници,преди да грабнем сопите,нека да провирим лицимерите в нашите редици,дали не спадат към материала на Бойко.

 3. Поздравления на ИВО за Пак сполуччливото, този път кулинарно-каламбурене!!

  И пак за Русия.
  Русия, която ПРЕЗИРА България. Мрази България и РАБОТИ СРЕЩУ НЕЯ. От вокево е за векове.
  Русия, заедно с нейните институти, Решетки и цялото агентурно войнство, усърдни СРЕЩУ НАШАТА СТРАНА.
  А в същото време, самио в страна като България, Русия е най-много Обичана, Прекланяна, Почитана, Паметникувана, Копринкувана, Целувана, Прегръщана, Цитирана до безкрай. Българинът не може без Русия – Българинът си остава половин руснак, за Голямо Съжаление!! За съжаление на демокрацията, свободата, евроатлантизма – но за радост на русизма, евразизма, русоблизието, руските посолства, агенти и кремЪли.

  “‘Соболевите акции’ и Непресъхващия Антибългаризъм на Русия”:
  http://atlantic-council.bg/соболеви-акции-до-дупка-срещу-бълг/

 4. Не съм чувал някога червенокожите вождове да са разпознавали кога гроздето е кисело, още повече че едва ли червенокожите племена са чували въобще за лозе само до преди 50 години. Виж с “огнена вода” отдаван са запознати – ЛИЧНО! Но “огнената вода” не се е прави от грозде – НАЛИ! И поради това червенокожите доскоро не знаеха нито що е то лозе, нито кога зрее въобще.
  Така и наш Винету искАл да не става президент?!?!?!?!?…
  То както не искаше да има президент от ГЕРБ, така и си подаде оставката ………, като премиер.Защо ли???
  Едва ли няКОЙ смислено може да си обясни , дори на себе си, каква е връзката между това да НЕ искаш да имаш президент, и едновременно с това да си подаваш оставката ,като премиер?!?!?!?…
  И ако Нинова не беше преиграла с ЕКСТРЕМИСТКИЯТ си путлеристки евроазиятски империалистически рублофилизъм по времето на предизборната кампания, сега Винету нямаше да има нито ()резидент, нито пък да е и премиер!Отново!
  И ако Винету не иска властть, защото не може да разбере предназначението ѝ, то трябваше да си остане най-много кмет на София, а още по-добре кмет на Банкя.
  Имаше други партии от ЕНП ,които можеха и искаха да му покажат как трябва да се управлява демократично в НРБ, но …… , но Винету нито слушка , нито пък го може.
  И защо реши ,че трябва точно един действащ шапкар ,който не е партийнаТА кандидатура на БКП,където беше 13-ти в листата на кандидатите ѝ, че точно той трябва да е ()резидент, след като ГЕРБ НЕ иска да има такъв?!?
  Защо не подкрепи Тр.Трайков , тогава. Или пък можеше с коалиционните си партньори от РБ и ОП да издигнеха обща кандидатура срещу кандидата на БКП. БКП е във властть от 70 години, и няма нужда точно на нея(и на Решетников!), Винету да дава Дондуков2. Те са преяли не само с власть, те са преяли с ТОТАЛитарна власть след 1944г.. И сега е нормално да са поне 70 години в глуха опозиция, а не Винету а им дава точно на тях – от БКП ()резидентството. Има много други партии и от ЕНП, и извън ЕНП, които никога не са били във властть. Точно на тях трябва да даде “излишната” си власть Винету!
  И след като и той е червенокож вожд, а пък и БКП са потомствено-генетични краснокожи ,та ще се “разберат” ЧИЯ да е властть ИМ

 5. Ама разбира се, че единствения начин комунистическата мутра да загуби избори е само ако той самият го пожелае.
  Вервам му!

 6. Г-н Инджев ни говори за тъжни неща по забележителен начин,който ни кара да се смеем,особено във втората част на фейлетона.
  Както е казано “Смехът ще спаси света”.Това е една от нашите надежди.
  За толкова години Б.Борисов напредна само в едно – сам да си верва и величае в своята хитрост и несменяемост.

 7. (…) “Българинът не може без Русия – Българинът си остава половин руснак, за Голямо Съжаление!!” (AWACS)

  AWACS:
  Стига глупости!

 8. По повод годишнината от създаването на НАСА, 29 Юли 1958 г.:
  Малко космически кадри от Земята, нощем:

 9. Всички приятели ме осведомиха, че вчера основните теми на проститутките пардон медиите са били червените зомбита на Бузлуджа и герберастките зомбита във Варна.
  В същото време на гроба на ген.Иван Колев не само НЕ бяхме много хора,ами и ЕДИНСТВЕНИТЕ официални лица бяха посланика на Украйна и военното аташе (не му чух името за съжаление).
  Само с коментари в блогове и Фейсбук няма да стaне.
  Какво по-подходящо време за масови протести и измитане на русофилистическата сган от гербсп от Председателството на Евросъюза от България?Какво по-подходящо време за Светослав Малинов да обяснява & разяснява на ЕНП,Макрон и Шойбле и изисква европрокуратурите да разкрият и възмездят финансовите престъпления на сганта от гербсп и дпс??Каква по-подходяща подкрепа трябва да дойде след като санкциите на САЩ блоцкирват енергийните проекти,индустриални сектори и финансите на Руслямска държава?Какво още чакат синдикатите за да се организират съвместно с извънпарламентарната автентична опозиция която предлага реални мерки за вдигане на доходите и посочва КАК да стане това?Какво още чака НР а не се коалира с десетината реални,читави и свес тни опозиционни формации (изключвам СДС и ДаБГ)?
  По време на европредседателството няма как да има медийно затъмнение.Няма как всички еврочиновници и посланници да НЕ забележат хората и исканията им.Просто няма как и няма начин медийните проститутки и гербсп да скрият реалността.Трябвало е да стaне Аоприлско въстание (въпреки наивитета да очакваш с черешово топче да бутнеш империя) за да стане цяла Европа и да реши единно политически въпроса с България и българите.
  Ако този момент и сезон на удряне по джоба на доходите НЕ вкара малко акъл в главите на овците единствените други начини са: Емиграция или Александър Цанковите решения и действия, само че в момента НЕ виждам нито ген. Иван Колев, Стамболов нито Ал.Цанков на нашето време.
  P.S. Адмирации за коментар на RINGUP от предишна публикация на Иво Инджев.Не само това отворено писмо трябва,по едно такова писмо седмично до евролидерите трябва да има.

 10. Поредната простотия от българската босотия- в стил “Борисовия”.
  Министър-председател да подава с ръцете залци на деца пряко в устата им.

  Необяснимо и нецивилиозовано.
  Онзи ден направи няколко изказвания на полу-български език. Смесица от жаргони, неадекватни думи и обърканост.
  Ужас!

 11. А не.Не е смешно.Трагично е.Това недоразумение,този клоун,некадърник и страхливец толкова време да е Министър председател на България е бедствие с огромни последици.Той разврати нацията,загуби се посоката,народът обедня и се маргинализира.За пръв път в историята ние нямаме идеали.Загуби се пътя,морала,добродетелите.Всичко е случайно,днес едно,утре друго.Станали сме стадо овце.Благодарение на Б.Б.Прилича ми на онези малоумни владетели описани в историческите хроники,за които е изразът *Царят е гол*.
  Това плещене пред млади хора за *нарочно отказване от избор на президент,или руските санкции колко били неадекватни,или радост,че руски газ ще потече в нашият хъб* ми звучат като бълнувания на болен мозък.
  Надявам се на природно чудо да ни отърве от този неадекватен човек.

 12. До Стефан Пашев,
  г-н Пашев аз единствено на лидерите на НОВА РЕПУБЛИКА мога да се доверя, защото с действията са били винаги на страната на Българския интерес. Затова призовавам за Обединение около НОВА РЕПУБЛИКА.

 13. Ако хората знаеха истината за бойко кво лайно е … хахахахахахахахаха Обаче кокошкарите дали заслужават друго освен бойко ?????? Простаци от всички кьошета съединявайте се и обединявайте се. Много сте !!!

 14. Симиеоне, толкова си парв НО винаги има утре. Америка се взе у ръце, Европа загърбва “прагматизма” си и ние да направим римейк на летните протести от 2013г. Баце е страхлив и бързо ще си подвие опашката.

 15. Д.Савова е права до болка.Това е положението.

 16. 1. Da ne zabravqme, 4e BB ne realizira sam plana si da harije prezidentskiq post na BSP: ako “sociolozite” i sredstvata za masova DEZinformaciq ne pompaha rejtinga na fatmak Radev o6te s poqvata mu ot NI6TOTO, bab`Zezka 6te6e da bqde naj-veroqtno pobedena ot “porazqva6tata usta” Tatqna Don4eva.

  2. I o6te: faktqt, 4e BB ne kandidatira Plevneliev za vtori mandat, govori, 4e posledniqt e bil pe4eliv6a, a ne gube6ta kandidatura, vqpreki mantrata za niskiq mu rejting, koqto sq6tite “sociolozi” i “medii” povtarqha kato papagali prez celiq mu prezidentski mandat.

  3. IZVOD: glasuva6 za GERB, polu4ava6 BSP.

 17. @AWACS

  BSP uspqva da sqbira edva 10-15000 du6i na putinofilskite si meropriqtiq vqpreki bezplatnite transport i klyopa4ka.
  Kato gi dokara pone do milion, moga i da povqrvam v masovata i kolosalna obi4 na bulgarite kqm vekovniq im nacionalen vrag-okupator.

 18. @Стефан Пашев
  Специално за песента на Пугачова написаното в клипа не е вярно, изпятото от азербайджанската певица Гугуш си е кавър,изпят доста в късни години, а видеото е публикувано от юзър с ник makidon1969, откъдето и идва недоразумението. Но останалите неща са така, и това само доказва как нищо свято няма за комунистите, които в името на пропагандата могат даже и да сменят името на човека, или да пренапишат “по Оруел-овски” историята както им е удобно и изгодно…

 19. Както казва Ню Йорк Таймс:
  “Залагането от Путин на Тръмп да стане президент и управлява Америка сега отвръща с Обратен Огън срещу Кремъл”.
  Браво!
  Така де.
  Постегнаха се малко американските редици спрямо Русия.
  А какво ли казва “тръмп-‘обществото'” у нас.
  ЕГА ти обществото, ега ти Пародията! Снесено Червено Миризливо яйце, заченато от Кремъл-КГБ-ДС/ДАНС”. Мълчи, мълчи – като Непран Червен Задник, нали?!
  https://www.nytimes.com/2017/07/30/us/politics/putins-bet-on-a-trump-presidency-backfires-spectacularly.html

 20. Георги Николов: Протестите 2013 бяха ароматизатор в тоалетна БЕЗ да е пусната водата и затова днес&сега ВОНИ.
  Протестите 1997а бяха не толкова артистични,но бяха национални+синдикални+политически ангажирани(а никой НЕ е питал Тиквата+никой гербераст не ми е отговорил къде точно е бил Тиквата).
  Без другите усилия посочени от мен (освен протестите) протестите могат просто да се използват като повод за допълнителен хаос,а лично аз нямам никакви съмнения че патрЕотичните гербсп няма да се поколебаят да окървавят държавата изпадайки в цугцванг породен от двоен скуиз.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.