Без Борисов пак по Борисовски? “Какво тук значи някаква си личност”

В съда самопризнанията имат голяма тежест, но не и в българската политика, където те се упоребяват с обратна сила. Да признаеш от върха на своята държавно-партийна безнаказаност, че си лъгал съпартийците, избирателите и “просто” хората , тук се смята за достойнство, за “мъжкарство”.

Колко яростно отричаха от БСП ( и от ГЕРБ),че има силно взаимно влечение и в двата лагера за брак по сметка между тях!  Направо ми е неудобно да припомням статиите си по този повод, както и фактът, че Борисов ухажваше с предложения за постове на най-високо ниво партията, набедена за противник на ГЕРБ.

Най-накрая червеният олигарх Георги Георгов призна – след като загуби най-високата си позиция в БСП, че е бил голям привърженик на коалиционното управление с ГЕРБ. Това означава, че той и неговите приближени ( т.е. вероятно голяма част от партийния апарат) са работили активно за осъществяване на този естествен съюз между близките по манталитет и генезис водещи групровки в държавата. Фактът, че противниците на Гергов, които той-нарича “някакви момченца”, са взели връх,  съзнавайки, че ще бъдат препънати в кариерата от по-опитните кариеристи, не означава край на въжделенията за “симбиоз” между БСП и ГЕРБ.

(Само)признанията в средите на другарите и другарките обаче са нищо в сравнение с разгула на цинизма, демонстриран в това отношение от самия Борисов ( а Борисов- това е партията, както се казваше за Ленин в СССР, макар днес интригантът Андерй Райчев да ни съобщи от своята соц(ио)логична камбанария, че вече не било така в ГЕРБ).

Само в рамките на една своя логорея пред студенти във Варна “силният човек” в българската политика от 10 години насам направи няколко смайващи ( за неизкушените в проследяването на криволиците му на политнебосклона) разкрития за истинските си виждания и намерения, прикривани до вчера.

Освен, че потвърди очевидното си сговаряне с руската пета колона президенският пост в България да бъде подарен на соц(ио)па(р)тията, определена наскоро в доклад на Европейския съвет за външна политика като най-проруската сред “старите партии” в страните от ЕС, Борисов не се притесни да се изкаже с московски акцент и за “Южен поток”. В прав текст съобщи, че по този въпрос сме били “предадени” от Европейския съюз. От което произтича логичният извод, че той е бил готов да предаде европейските правила в полза на руския интерес да обвърже България и задуши Украйна с южната примка на своята газов маневра и е щял да го направи, ако не е бил принуден от Брюксел да отстъпи от намерението си за това предателство.

Впрочем Райчев, съобщавайки ни от екрана на Нова телевизия, че ГЕРБ вече не страда от своята персонална зависимост от рейтинга на Борисов, на практика ни казва, че в средите на БСП, с които той е органично свързан, ценят високо постижението му да постигне върховенството на корупцията над закона вече и без да се грижи лично за това. В България е изградена устойчива корупционна система и тя не зависи само от един човек, а от корупционните механизми, добре смазани с механизма на съответните финансово-икономически зависимости.

Както се казваше не много отдавна в НРБ, партийно-държавните механизми за контрол (над населението) работят автоматично благодарение на мъдростта на Партията (и на нейния пръв партиен и държавен ръководител, разбира се, който обаче не биваше да се поставя над Партията, поне не и на хартия).

С други думи ни казват: “надежда всяка оставете” – това изписват сега на входа на нашия “земен рай”. Дори Борисов да реши да се оттгели от властта, тя ще бъде консумирана по същия начин от неговите клонинги или от изгладнелите му подобия сред конкурентите.

Това внушение е нов прочит на марксизма- ленинизма с елементи на приспивен фатализъм. Казва ни да не се напъваме да се опъваме на статуквото, което ни е победило, щом за Борисов вече важи стихът на Вапцаров за нищожността на всяка личност в следната редакция: “ ако той падне, друг ще го смени, какво тук значи някаква си личност”.

 

Толкоз за реставрацията ( и нейните лозунги)…

images-2

26 мнения за “Без Борисов пак по Борисовски? “Какво тук значи някаква си личност””

 1. Поздравления за ИВО.
  Чудесно написано!
  Да, нов прочит. Старият марксизъм-ленинизъм с нов приспивен фатализъм. Един пада в борбата, друг веднага го сменя.
  Всъщност, Нищо Чудесно за нашата татковина. Блатото е само преоцветено.

 2. Haвъpзaни ca кaтo cвинcки чepвa – гepбcпaтaкaдпcпyтин… Te (нaглo мaлцинcтвo) cpeщy нac (oгpoмнo мнoзинcтвo). 3aeднo cмe cилa и caмo чpeз мacoви yлични пpoтecти мoжeм дa ги пpинyдим дa игpaят пo цивилизoвaни пpaвила, a нe пo зaкoнитe нa мyтpeнcкaтa им джyнглa.

 3. Съжалявам,че не е по темата,но не мога да се въздържа!Прочетох списъка от”интелектуалци”подкрепящи Гарелов за ген.директор на БНТ.Този пак се навря!!!Подкрепян от всички УБАВЦИ,за които може да ви дойде на ум.Това е дъното.Една от основните причини да сме там е,че ние имаме 2-3ма журналисти в България.Когато Москов стана министър не ми беше приятно,че г-нИнджев(единият от тримата) имаше съмнения,дори протестирах в Блога.Развръзката ми даде повод за изводи.И най-важният,че журналистите са живата съвест на обществото.И тогава и сега това звучи като клише!Обаче е безпощадна истина.Държави без истински журналисти ще затъне до ушите в собствените си л….а.В целия списък липсваше само името на Кеворкян,обаче по причина на долнопробна завист не от друго.Вярно,че никой не гледа БНТ,дори на село е изчезнал навикът.Но мръсната пяна в обществото не спи,тя е активната част от нашето и докато не ни залее почти до смърт няма да се събудим!

 4. Случаят с ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖИ НА ПЕТАТА КОЛОНА У НАС НАПРИМЕР:
  бб е прозападен и ПРОАМЕРИКАНСКИ!!!
  Герб е по- малкото зло!!!- от кой? от себе си?
  Излезнах с предложение във връзка с меко казано негативните коментари във Фейсбук спрямо г-жа Горчева по повод нейно изказване за вапцаров. То беше да съберем и издадем и разпространим “100те най- големи лъжи на петата колона” След мое писмо на тази тема до г-жа Горчева ,получих ценни съвети от нея, един от които е да се почне с топ десет на лъжите.
  И така аз виждам първа и основна вина за сегашното положение в зомбирането на масовия слушател( избирател).Ще продължа да копая ( работя) в тази посока надявам се с повече съмишленици и приятели.
  Просвещение и после протести. За да не стане протести оглавени от ментета.

 5. Пред публиката се очертава нова победа на комунистите, не че те са претърпяли накаква загуба, но все пак предстои поредна победа.
  Беше публикуван списък на комунисти, които подкрепят друг комунист за директор на държавната телевизия, наречена съвсем неоправдано “национална”.
  Иван Гарелов е от поколението комунистически функционери, които на завидна възраст се реекспонират в служба на компартията(БСП).
  В това поколение попадат извесните комунистически функционери Тома Томов, Стефан Данаилов и др.
  На 74-години някой да прояви душа( впрочем комунистите нямат душа) да заема такава висока длъжност, след като е служил толкова години в МВР-ДС, БРТ, Нова телевизия и е по всички критерии в пенсионна възраст, това е уникално за българските условия….
  Явно обвързаността му с комунистите е на много по-високо ниво от възраст, живот, професия , семейство и др.
  Но в цялата акция на комунистите има нещо много положително- списъка с подкрепящите Иван Гарелов се появиха и “антикомунисти” като Михаил Неделчев и особено Иво Беров .
  Не възможно е особено Иво Беров да не знае че Гарелов е дългогодишен служител от ДС и комунистически функционер. Как е възможно такъв “антикомунист” да застане редом до такива неотразими комунисти като Велислава Дърева, Елена Йончева, Стефка Костадинова и много други.
  Иво, умолявам те за коментар по случая, въпреки че въпроса не попада в темата.

 6. Нещата вече са ясни до болка.Всичко е казано.От анализатори като г-н Инджев.Ил.Василев,Костов,коментатори от блога,политици като Кънев,Атанасов,ТрайкОв и другите,НПО като Димитрин Вичев ген СЪбев и другите,магистрати като Л.Панов и другите.
  Център за обединение и действие НоваРепублика и ДСБ.
  Не за да сложим този или онзи на власт ,а да спасим България.
  Никакво мрънкане и кусури,Направи го по добре и после критикувай.
  Който иска да се обединява ,а който не иска *у леву,при БСП И Борисов
  ,Пеевски,Путин,Сидеров и цялата сволач.*
  Народът вече съвсем е изперкал,обвинява се ЕС и НАТО за нашата мизерия.Не истинските виновници.
  Видяхте ли на Бузлуджа,един ненормалник вее руски флаг и никой не му прави забележка.
  Ще оставим ли така нещата.Питам и отговор не искам ,а да действуваме.
  НОВА РЕПУБЛИКА И ДСБ -ЗАПОМНЕТЕ.

 7. Утре, 1-ви август, се навършват 73 години от избухването на Варшавското въстание. Дълбок поклон пред Героите, паднали за свободата на братска Полша! “Варшавското въстание (на полски: Powstanie Warszawskie) е въоръженият опит на полската Армия Крайова (Armia Krajowa) да освободи Варшава от немска окупация в края на Втората световна война. То започва на 1 август 1944 като част от общонационално въстание, наречено Операция Буря (Plan Burza). Полските войски се съпротивляват на водените от немците войски до 2 октомври (общо 63 дни). Загубите от полска страна са 18 000 убити войници, 25 000 ранени и над 250 000 убити цивилни, най-вече при масови екзекуции, провеждани от настъпващите немски войски. Загубите от немска страна са над 17 000 убити и 9 000 ранени. Приблизително 85% от града е разрушен по време на градската партизанска война и след края на въстанието, когато германската армия по заповед на Хитлер изгаря града квартал по квартал. Въстанието започва в ключов за войната момент, докато съветската армия наближава Варшава. Въпреки че след 16 септември се намира на няколкостотин метра от града, съветската армия не установява връзка с въстаниците. Причините за това са предмет на продължаващи до днес противоречия.” Както се вижда, червените орди спират на половин километър от града, но не се намесват, оставяйки кафявите орди да изпепелят Варшава…
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Jutro, 1 sierpnia, oznacza 73 lat od wybuchu Powstania Warszawskiego. Głęboki ukłon do bohaterów, którzy zginęli za wolność bratniej Polsce! „Powstanie Warszawskie (Polski: Powstanie Warszawskie) jest uzbrojony próba z Polski AK (Armia Krajowa), aby wyzwolić Warszawę spod okupacji niemieckiej w czasie II wojny światowej rozpoczęły się 1 sierpnia 1944 roku w ramach ogólnokrajowego powstania nazywa Operation Storm (. Plan Burza). polscy żołnierze prowadzonego przez opór wojsk niemieckich do 2 października (63 dni). straty po stronie polskiej są zabijane 18.000 żołnierzy, 25.000 rannych i ponad 250 000 cywilów zabitych, głównie w masowe egzekucje przeprowadzone od nacierających wojsk niemieckich. straty po stronie niemieckiej są w ciągu 17 000 zabitych i 9000 rannych. Około 85% miasta zostało zniszczone podczas wojny partyzanckiej miejskiej i po powstaniu, kiedy wojska niemieckie na rozkaz Hitlera spalonego sąsiedztwo miasta przez sąsiedztwie. Powstanie zaczęło kluczową czasie wojny, gdy wojska radzieckie zbliża się do Warszawy. Mimo, że po 16 września znajduje się kilkaset metrów od miasta, wojska radzieckie nie nawiązuje połączenia z rebeliantami. Przyczyny takiego stanu rzeczy są przedmiotem ciągłych kontrowersji dzisiaj „. Jak widać, czerwone hordy zatrzymany pół kilometra od miasta, ale nie interweniować, pozostawiając brązowe hordy spalić Warszawę …✿⊱•╮❤╭•⊰✿

  Г-н Инджев, съжалявам, че коментарът ми не е по темата.

 8. Спомням си когато Стопанинът на БЛОГА НИ и почти всички редовни коментатори тук убедено твърдяхме, че баце с аецка кандидат за президент е заложил на предизвикана загуба. Тук един многоуважаван форумец и няколко парашутисти-тролове с блясък в очите и пяна на устата ни убеждаваха, че трябва да дадем всичко от себе си за да победим комунистите в лицето на военният пенсионер Резидент Хвърчилков защото Слънчо бил от “нашите”, демократ-европеец та дрънкал и нямал алтернатива. Излъга ги за н-ти път, в конкретният случай с пуделката цецка но съм напълно сигурен, че пак ще преглътнат наедро подигравката му с “рационалният” им избор. Дежа вю.

 9. Георги Николов:Изцяло съм съгласен с теб,с една добавка:За да има утре,трябва да минем през днес.
  Както казва Бисмарк:”Добрата организация&подготовка е 50% от успеха и свършената работа”,защото всичко за което говорим и знаем че трябва да направим не става от днес за утре,не става и за седмица или месец.

 10. Ако СЕМ искат да назначат истински генерален директор на БНТ, да поканят Иво Инджев! Най- талантливият в момента български журналист и то със сериозен организационен опит като ръководител на национална медия!
  И смелост не му липсва, за да разпердушини спарения тв кокошарник, да влезе най-после чист въздух и в БНТ.

  Но не, те ще чучнат за шеф един склерозирал и страхлив алкохолик, за да реставрира статуквото от преди 1989 г!

  Има един проблем, обаче!
  КОЙ ЩЕ ИМ Я ГЛЕДА ТЕЛЕВИЗИЯТА ?
  Сигурно само КОЙ.

 11. Пускам тук отвореното писмо на г-н Николай Ризов от Благоевград с надежда да стигне до повече хора.
  Целувките на Меркел с Борисов деморализира българите

  Отворено писмо до госпожа Федералния канцлер на Германия Ангела Меркел
  юли 1, 2017Биволъ

  Многоуважаема госпожо Меркел,

  Преди няколко дена Вие сърдечно посрещнахте министър-председателя на България Борисов.
  Знаете ли Вие, кого прегръщате и целувате!
  Как бихте се почувствала,ако знаехте,че сте взела в прегръдката си и целунала кръстника на българската мафия!
  Как бихте се почувствала,ако знаехте,че Вие ,например,сте прегърнала и целунала Хитлер!
  Вие произхождате от Източна Германия-и Вие лично познавате „достойнствата” на социализма.
  Въпросният Борисов е издънка на бившия режим-член на комунистическата партия на България и по-късно личен телохранител на комунистическия диктатор Тодор Живков.
  И по-нататък това лице потъва в криминалния ъндърграунд.
  И по-нататък това лице се превръща в символ на корупцията и престъпността в България.
  Не мога да си представя,че Вие не знаете,кого трябваше да прегръщате и целувате-най-малкото заради протокола!
  Следователно Вие много добре сте знаела,кого сте прегърнала и целунала!
  „Ние трябва да продължаваме да го тласкаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме,с кого си имаме работа”, отбелязва през 2006 година посланикът на САЩ в България в грама до правителството на САЩ-по отношение на бъдещия премиер на България.
  ”Може да е зло кучето,но пък то е наше куче!”,както гласи известната фраза.
  Но Вие трябва също да знаете, че тази целувка покварява морала на широки слоеве от нашия народ – и по този начин целувката унищожава съпротивителните сили на нашия народ срещу мафията!
  Защото мафията тотално е взела под контрол държавата ни и ние в нашата мизерна страна сме принудени да разчитаме на вашата помощ. Но за съжаление досега напразно!
  И така, ако Вие не сте знаела, с кого си имате работа, това би трябвало да означава, че Вие сте слаб политик!
  Ако обаче Вие много добре сте знаела това,това би трябвало да означава,че Вие сте лицемерка!
  Вие осъзнахте и признахте грешките си по отношение на мигрантите!
  Моля Ви,не повтаряйте същата грешка по отношение на българската мафия-сложете край на подкрепата Ви за мафията в България!
  И така-слаб политик,или лицемерка ,от една страна.
  Или да бъдете съратничка в нашата борба срещу българската мафия, от друга страна.
  И вследствие на това да спечелите уважението и признанието на почтените хора в България!
  Изборът е Ваш!

  С приятелски поздрави:

  Николай Ризов, Благоевград, България

 12. А щеше ли изобщо Борисов да си развява шлифера из Бояна, ако много от европейските “фактори” не бяха същите лицемери като него. Спрямо Русия, конкретно… Германците винаги са играли с Путин газовите му игри, а сега техния икономически министър призовава ЕК към санкции срещу САЩ, защото са посегнали на германските газови интереси… Петнайсет години лицемери, покрити със синьото знаме със звездите, танцуват казачок из цяла Европа. Ако не бяха Щатите, подполковникът щеше да си е напазарувал и Комисията, и Европарламента, и нямаше да спре до Крим… Нещастниците в ЕС се извъртяха подло за Приднестровието, за Осетия, за Грузия… Сега Борисов ще си го търпят, и няма да гъкнат, защото повечето в Европа са заплатаджии и
  ветропоказатели, по-лъскави, по-безшумни и от по-хубави марки. И не само ще го търпят, ами и на нас ще ни обясняват какъв европеец е е
  -е-е-е.

 13. Не по темата.
  Понеже 2-3 пъти стана въпрос за колите стари Чайки и Москвичи, пак от любимата Русия, ето две снимки откъде най-вероятно са копирани.
  Основно Буик, края на 1950-те години, тогава една от най-популярните марки и в този модерен вид, в Оня свят. Разбира се, има и други подобни американски тогава.
  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Buick_Century_1958.jpg
  http://www.cubaautos.org/buick-cars-in-cuba/1957-models/century-special-hdw765

 14. Дано Борисов е последният простак
  упражлявал България и Радев последният невзрачен президент.
  И двамата селяндури в лошия смисъл
  на думата.
  И по далеч от Русия.

 15. Вижте биволь. Ето от кражбата​ ктб за “СВОБОДНИ МЕДИИ” . Защо се чудим че се изчагъртва прозападното мислене и ПРОЗАПАДНИЯ ЕЛИТ заедно със​ всичко Пробългарско.https://bivol.bg/peevski-credits-ktb.html
  Извинявам се за ползването на блога с рекламна цел, но като минавах покрай ръждясалия спътник (сградата на ул. Оборище видях огромни транспаранти.
  Единия рекламираше курсове по руски език,а другия БЕЗПЛАТНО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В РУСИЯ. Спокойно .Не се блъскате!

 16. Мъглата за едни се вдига по-бързо за други не толкова.Годините на прехода към ,,нищото,, ни разкриват грозната истина че,реално властта не е попадала по силата на избори в случайни ръце.Единственото изключение бе с Филип Димитров, но той бе отрязан преди още да направи нещо реално.Така ние формално сме демокрация ,а де факто сме пленници(т.е.държавата) на олигархични групи.Ползвам олигархични, в съвременния му отрицателен смисъл.Признанията на Борисов не са необходими вече, беше ясно,че Тетка е неизбираема спрямо всеки непознат кандидат.И тъй като множество партии и ,,лидери,, са от едно червено котило,то истински идеен конфликт няма.Театъра на многопартийност е доходоносен все още за пред Европа-пари които дават едни ,,полезни идиоти,,.Пространно и точно г-Инджев в публикациите си пише за този безобиден кеч,който си устройват представителите на тази или онази група от едно и също братство.Реално погледнато няма и как да бъде по-различно.Там където морал и чест са нежелани качества, истината няма особено значение за множеството,тогава силата и парите определят кой кой е.Казвам го с огромно съжаление, защото няма по-голям фактор от обществото.Но щом той е подчинено от
  шайка търгаши,то не е общество а сбор от индивиди които са склонни повече да изпробват юмруците си един на друг, отколкото да търсят общи решения подчинени на закон и ред.Да, Авгиевите обори отдавна преливат от фашкии,но Херакъл чисти само конски,тази е работа е за цял народ.

 17. Забелязвам че много колеги вече отхвърлят вкупом диванно-салонната стратегия и пресконферентната тактика на десницата и искат излизане на площада и това е много добре!!!

  За поста на Дани:
  Ако можех щях да изсипя един чувал плюсове!!!

 18. Spored men Raj4ev se lqje.
  Mnozinstvoto bulgari vse o6te pro6tavat vsi4ko na GERB samo zaradi “harizmata” na BB, medijno natrapvana na publikata ot tri petiletki zaedno s vnu6enieto, 4e GERB e alternativaTA na BSP.
  Kydeto nqma idei, pomaga harizmata, no otide li si tq, balonyt se spukva.
  Nali Raj4ev ne vqrva, 4e “GERB na Cvetanov” bi se radvala na sy6tata masova tyrpimost kato “GERB na Borisov”?

 19. Не бях чел напоследък наивитети, но ето една коментаторка ме освежи-надявала се Бойко Борисов да бъде последния простак, упрявлявал България. Думата “дано” у българчето спада съвсем адекватно към неговата патологична наивнос. Но авторката не казва къде ще отидат милионите простаци, които го избраха.
  Руския резидент, който е Президент на страната бил “невзрачен” и да се изчака да мине неговия мандат та да имаме някой “взрачен” президент. Може пак да е комунист, но да е взрачен, може да проруснак и руски резидент, но да е взрачен…..
  Стайко, откъде ги сглобяваш тези наивитети….

 20. Да, нещата си идват на мястото. Още с издигането на Цецка Цачева като кандидат-президент на ГЕРБ бе ясно, че той е решил да подари президнетския пост на БСП. По този начин той има вече компания в антиевропейското си пропутинско говорене в лицето на Румен Радев и Корнелия Нинова (чието синче е в САЩ, а не в Москва!), т.е. премахна неудобството да говори еднолично срещу ЕС. А, да не забравя и патриотарите – имам чувството, че в момента “Атака” все повече и повече определя насоките на политическите и правните действия на кабинета.Нека си припомним някои действия и изказвания на г-н Борисов, за да стане още по-ясна линията на поведението му:
  През зимата на 2013 г., под предлог, че не можел “да гледа кръв” при инсценираните сблъсъци между т. нар. футболни агитки на Орлов мост (да сте чули някои от тези агитки да е осъден за посегателство срещу полицаите там ?!). По този начин Борисов провали в последния момент сделката за изтребителите Ф-16. А уж се пъчеше като “биткаджия”!
  По време на кандидат-президентската кампания подготви следващия си ход – обяви, че правителството ще подаде оставка, ако не спечели президентските избори. Никой не му искаше тази оставка, но явно целта на Борисов бе да се отърве от проевропейски политици като Даниел Митов – тогавашен външен министър и Николай Ненчев – военен министър и последователно работещ за модернизацията на българската армия в съответствие с натовските стандарти.
  Да не говорим за неистовия му стремеж на всяка цена да реализира проекта “Южен поток”, този път под маската на легналия на сърцето му газов хъб. Вижте с каква бързина той и енергийната министърка се разтичаха, за подготвят трасето, по което ще минава единствено руски газ, тъй като по въпроса за стратегически важната газова връзка с Гърция почти нищо не се говори. Е, при това положение, може ли г-н Борисов да отговори, въпреки че на думи приема газовия хъб да действа в съответствие с европейските правила, откъде в началото на 2020 г. до Варна ще пристига друг природен газ, освен руски. Е, тогава Борисов отново ще обвини ЕС, че не е направил необходимото, за да дойде природен газ от друга страна, а не само от Русия!
  А вижте и други негови скандални изказвания:

  “Президнета Плевнелиев ще ми се прави на “ястреб”.
  “Изнесохме на арабите демокрация и вижте какво стана” (Г-н Борисов, не обиждайте арабските народи – в Мароко, Алжир, Тунис, Египет, хората сами си извоюваха демокрацията, не са чакали благоволението Ви да я получат като стока за внос от Вас!).
  Други “бисери”, за съжаление, нагли и оскърбителни:

  “Ако Ненчев и Митов искат да избиват руснаци, да вървят…”

  “Седим си ние с Борис Джонсън…”
  и пр. и пр. бойковизми.

  В момента в Народното събрание има управляваща коалиция ГЕРБ /Група за Евразийско Риене срещу България/ – БСП – патриотарите – ДПС и няма опозиция. Истинската опозиция е извън парламента. Въпросът е: Безучастно ли ще наблюдаваме все по-наглеещата безочливост на Борисов и компания му от безропотни изпълнители на повелите му в ГЕРБ?!

 21. Моля изречението: През зимата на 2013 г. и пр….” в края да се чете така:”…подаде оставката на правителството.” Моля за извинение форумците.

 22. До БЪЛГАРИН:

  Приятелю, моля за позволение да се обръщам към теб на “ти”. Много на място вметваш темата за Варшавското въстание от м. август 1944 г. Много от събитията, предшестващи въстанието и по време на самото въстание са описани в мемоарите на Чърчил. Ще спомена само някои от тях:
  На 29 юли 1944 г. по радио Москва е отправен призив към варшавяни от Полската комунистическа партия да се вдигнат на въстание и подпомогнат Червената армия за освобождението на Варшава. Да, братята поляци се вдигат с оскъдното си въоръжение, но вместо очакваната помощ от Червената армия, изумени гледат, как частите й стоят на другия бряг на Висла и наблюдават кървавата разправа на СС-войските с населението на полската столица. Чърчил е изумен и пита Сталин защо Червената армия бездейства пред Варшава. Кремълският тиранин с невъзмутима наглост отговаря: “Никой не ни е питал и не се е съветвал с нас, когато е решил да вдига въстание”. На молбата на Чърчил да се допуснат самолети на Кралските военновъздушни сили, доставящи оръжие и храна за въстаниците за кацане и презареждане на територията на Украйна за обратния полет над Варшава и до базите в Италия, Сталин отговаря с циничен отказ.
  Историята отдавна е изяснила пред обществото циничните мотиви на Сталин – тъй като въстаниците са от Армия Крайова и са подкрепяни от полското емигрантско правителство в Лондон, чрез ръцете на германците /любим похват на Сталин да кара враговете си да вършат това, което той иска/ кремълският тиранин унищожава утрешната опозиция в Полша, която няма да се примири с болшевизацията на страната. Така както накара Хитлер да влезе в капана му, сключвайки от името на външния му министър Молотов на 23 август 1939 г. пакта за ненападение с Германия, който пакт развърза ръцете на Хитлер за войната.

 23. Моля пак за извинение: Последното изречение да се чете: “Така както накара Хитлер да влезе в капана му, сключвайки посредством съветския министър на външните работи Молотов и германският такъв Фон Рибентроп известният пакт за ненападение между Германия и СССР от 23 август 1939 г. който пакт развърза ръцете на Хитлер за войната, която война Сталин и обкръжението му разглеждаха като прелюдия към световната комунистическа революция.”

 24. За Бойко Борисов чудесно би паснала перефразата на оная циганска летяща фраза – “Искахме да спечелим президентските избори, ама нямахме желание!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.