“Пиянството на един премиер” , който се клати между Изтока и Запада

Помните ли къде Путин обяви края на проекта “Южен поток”. Правилно- в Анкара ( на 1 декември 2014 г.). Нарече го алтернативно и напук на България “Турски поток”. А външният му министър Лавров зашлеви скоро след това Борисов с изявлението, че българският премиер трябва да се срамува във връзка с прекратяването на проекта ( за което нашичкият благодари със суперлатива, че Лавров бил “най-големия дипломат на света).

Едва ли “българският фактор” в случая е от значение, но новината, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал законопроекта за разширяване на санкциите срещу Русия дойде от Грузия.  Съобщи я вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс по време на визита си в тази малка, православна, черноморска и ( за разлика от България спрямо Русия) непокорна напоследък на руските имперскии амбиции Грузия.

“Президентът Тръмп подписа документ за въвеждане на санкции срещу Русия и скоро ще влезе в сила. Ние желаем отмяната им, но това ще стане възможно при условие, че Русия изпълни задълженията си. За съжаление последната дипломатическа стъпка на Руската федерация говори обратното”, заяви Пенс в Тбилиси, цитиран от руската агнеция Интерфакс.

Всъщност най-силните думи срещу опитите на Русия да командва бившите си колонии дойдоха от Полша, която Тръмп избра като входна база за европейското си турне през юли в рамките и дори преди срещата на Г-20 в Хабмург. И ако в Полша този американски демарш беше напълно в съзвучие с полската позиция, то ехото на американските контраудари по руските имперски претенции да ни надзирават за нас е в дисонанс с ( най-меко казано) двойнственото поведение на Борисов и компания в рамките на “сблъсъка на цивилизациите” – видно от вайкането му във връзка с подновените санкции на западните съюзници срещу кремълския елит заради руската агресия в Украйна.

За съжаление Борисов се държи като алкохоликът от съветския виц, който се лекувал от заболяването си, след което се похвалил, че вече пие с “отвращение”.

7 мнения за ““Пиянството на един премиер” , който се клати между Изтока и Запада”

 1. Всеки себеуважаваш се който е имал вземане-даване с баце прекрасно знае, че ако не му се лезиш и ясно и категорично с думи прости намекнеш на Слънчо, че Премиер-министър буквално означава първи слуга на гражданите той одма се кротва. По начало е и бъзлив. Той неслучайно прикрива вътрешният си боязъм с перчене, дуене на бузи, ръсене на мозъци постфактум, както оня ден на семинара във Варна. Където обясни на смаяните слушатели как свойски давал акъл на този или онзи колега прекрасно давайки си сметка, че е под достойството на визираните “колеги”, те да влизат в любимият МУ обяснителен режим като как точно е било. А и максимално експлоатира басовият си глас.А да беше тенорче отиде у рЯката прослувата МУ харизма.
  Идеята ми е, че зад страха на бочко от кремълският гном се крие най-паче огромна доза меркантилност. Комисионите за Белене и ЮП са взети, разхвърляни по офшорки и лилипут.ин шантажира петоколонците сред които мухобойко е на челна позиция ако не се задействат в указаната от него посока да ги връщат. За мен там е ключът от палатката, там е заровено пустото куче. Не мога да разбера и нащите хора от Нова Република защо не задълбаят тази златна жила. Има двама, предполагам, че и още ще се обадят които са готови и годни да свидетелстват, че бб вече е натрупал, “усвоил” де, няколко милиарда евро. Ето и имената им, убеден съм, които нямат да се откажат от твърденията си. Единият е д-р Тони Филипов от сайта Редута, другият е литературният критик от Пловдив Георги Кадиев. Лесни са за издирване. Вярно е, че “казусът” със суджуците стигна и до последният простак и никой не си прави илюзии, че тркратният ни премиер е непричьом. Но докато люксенбургските прокурори се натуткат нека от НР да вземат инициативата. Убеден съм, че когато се вдигне достъчно щум който изцяло да покрие територията и да стигне и до последният елемент от матРияла КОЙ вече ще е вдигнал ръцете от марионетка си. А и “елитът” на герб воден от най-“благородна” завист на мига ще се отрече от вожда. Дежа вю.

 2. Б.Б. иска да се пише голям дипломат и стратег.Но горкия,няма капацитет за това.И страховия комплекс от Путин,който е развил го прави смешен.Защото знае,че руснаците първо тровят или стрелят,даже и не обясняват.Справка Луканов и много други.
  А за голям политик се иска смелост.

 3. Най-компетентното мнение за руските енергийни проекти като инструмент за ограбване на България е на Васил Филипов,бивш шеф на Булгаргаз.

 4. Имам чувството, че е не само пиян. а и губи почва под краката си.Дърпат го и от двете страни, а има и достатъчно “причини” да го изнудват и от Русия и от Турция и от други служби.А и тук между Цацаров и Прасчо му е напечено.Всеки момент могат да му издърпат премиерското килимче под краката или нещо друго.
  А статията е страхотна.

 5. Комплексите на нашите “държавници”идват от тежки зависимости,специално заложени.По времето на Живков се държаха като хитруващи глупаци,но резултатът беше катастрофа.В днешните времена на зависимости е разрешено на зависимите да трупат благосъстояния което ги прави още по-зависими.Това е пречината да изглеждат доволно пйнали и безполезни.За да няма зависимост и икомплекси трябва да се изучава смелоста и дързоста на ДЪРЖАВНИКА СТАМБОЛОВ.Това е.

 6. Наивността на Запада не позволява Бойко Борисов да бъде адекватно оценен. Заглавието на статията съвсем точно лавалифицира поведението,по-скоро воденето му.
  Запада и Щатите или не могат, или не искат да направят обективен анализ на неговите действия. Те, действията му нямат стойност на политика-те са действително клатения…..
  На следващите избори пак той горкия ще води листите и пак ще бъде избран,българчето не обича промени , вместо цивилизованост, то избира руска обвързаност.
  Това е доказано от историята. Ето за най-любопитните читатели на блога един пример, който засега като че ли не се знае в България, дори комунистите не го знаята, в противен случай с гордост ще го публикуват в своите медии.
  По време на Германо-Съветската война, Българския митрополит Стефан е бил агент на Съветския Съюз, постоянно е контактувал със съветските дипломати в София, особено с посланика Александър Лаврищев, а след неговото отзоване с Управляващия Съветското посолство Димитрий Яковлев(Федечкин). Да, това е същия офицер от НКВД, който връчва Нотата на Съветското правителство за обявяване на война срещу България.
  За тайници са се ползвали амвона в катедралата и автомобила на Стефан, който е бил американски “Кадилак”. Бил е с позлатен кръст и не е бил спиран за проверки от съответните власти. След няколко успешни акции, в които участва и самия Федечкин, той се обръща към “българчето” и го пита “Ваше светейшество, не е ли светотатство да ползваме колата Ви са такива цели?”
  То, “българчето” отговаря, че “Всевишния ако научи за това, ще му прости в името на светото дело”.
  Какво излиза уважаеми читатели на блога ivo.bg, съветския дипломат, болшевик и офицер от НКВД се е почувствал неловко в тази ситуация, но “българчето” за да докаже колко голямо “русначе” е, убеждава руснака, че нелегалните и терористични действия на такъв високопоставен служител( на БПЦ) ги квалифицира като “свято дело”. Федечкин занемял, все пак такъв отговор не е очаквал,самия отговор е бил много по-голямо светотатство от самата нелегална и шпионска дейност на Стафан.
  Подобни отговори засега не са открити у свещенослужители от други народи.

  И нека да препоръчам на всички наивници дс посочат годината, когато Българската Правослвна Църква ще анатемоса посченото светотатство, от което се възмущава дори такъв болшевишки функционер и несъмнен атеист като Д. Федечкин.
  И после да посочат годината, в която ще бъдат разрушени Мочите и Альочите.
  Поне в този живот това няма да стане!
  И както винаги най-будните читатели на сайта изобщо няма да се впечатлят от изнесения факт и няма да се опитат да посочат кога българчето ще спре да се вманячва на руснак.
  И каква е разликата между “достойнството” на БПЦ тогава, през войната и днес?
  НИКАКВА!

 7. @антикомунист

  Пакард

  Друга грешка, която блуждаещият в архиви А. Тодоров прави е, че митрополит Стефан (Стоян Попгеоргиев Шоков) е вербуван през 1943 г. Имаше миналата година публикация в “168 часа”, която цитираше ‘големите разкрития’.

  Всъщност Стефан е сътрудничил още в началото на 1941 г. Бил е в контакт с журналиста и радотелеграфист Димитър Ананиев Георгиев “Юго” донасящ на Леонид Андреевич Середа ‘Зевс’ (завеждащ военния отдел на СКК в България по това време, по-късно става военно аташе).

  Не че има значение, защото така или иначе този факт не може да изпепели нас ‘българчетата’ с огън и жупел. Пробвай пак, щом провалите ти се услаждат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.