Според руската пропаганда български русофили отказали да стрелят на натовско учение

Не знам дали новината е от фалшивите, каквито руските и русофилските медии бълват, но в мрежата се завъртя твърдението на руски източници, според които български военни са отказали на учение през юни в Румъния да стрелят по цели, на които обозначителните знаци им приличали на руски. След което от НАТО любезно се извинили на българските натовски русолюбци и поправили грешката с обозначителните знаци.

Не знам дали руските източници придвижват тази (дез)информация с волски каруци от времето на Волжка България ( унищожена геноцидно от Иван Грозни през 1552 г., след което се провъзгласл за “Цар на българите”). Но да приемем за вярно твърдението им, че е имало такъв русофилски бойкот от страна на български натовски военни преди два месеца, което се е разчуло чрез руските централи едва сега.

В случай, че е истина ( което би трябвало да е известно преди всичко на българското командване) някой трябва да зададе някои въпроси на военния министър Каракачанов. Дали одобрява такова поведение? Или пък е руска лъжа? И в двата случая би било интерсно да научим позицията му.

А преди това руската аудитория най-после научава и то тъкмо по този повод написаното в руски шовинистичен сайт, че всъщност България не е била освобождавана от червената армия, защото само формално е била член на “Остта” и не е имало повод за война с СССР, с която царството е поддържало нормални димпломатически отношения. В контекста на умилението от българското русолюбие ( реално или измислено в конкретния случай) руските шовинисти опороверагват дори Бойко Борисов, който вярва, че България е обявила война на СССР ( а не обратното, което е факт от 5 септември 1944-та).

“Напоминаем, что во время Второй мировой войны Болгария, формально являясь членом «Оси», единственная из всех членов категорически отказалась участвовать в войне против СССР. За все время войны Болгария и СССР поддерживали нормальные дипломатические отношения. Даже лично Гитлер не смог заставить царя Бориса отправить болгар на Восточный фронт. Царь Борис заявил, что “болгарские дивизии сразу перейдут на сторону русских под духовой оркестр“. https://topwar.ru/121594-svoenravnye-bolgary.html

Както се вижда, покрай желанието си да похвали днешното българско русолюбие руската пропаганда взе, че прогледна със задна дата за историческата истина. Ако няколко бетонни русофилски нашенски глави, с нахлрпени върху тях натовски каски, са направили наистина споменатата по-горе проруска демонстрация на натовското учение, но са  задействали без да искат руското признание за вероломството на съветската окупация на България, то въпросните носители на натовски пагони трябва да бъдат пенсонирани бързо и с почести.

Рикошетите на глупостта понякога може да са от полза за цял един народ.

18 мнения за “Според руската пропаганда български русофили отказали да стрелят на натовско учение”

 1. Съдържателно, знаково, съвършено!
  По-скоро съм склонен да дам ухо на рускоезичният шовинистичен ресурс. Имало е нещо като нищо. Едва ли “бойкотът” по раззийските мищени е бил на 100% и едва ли е имало извинения от НАТО.
  Важното е, че стига да иска баце може най-сетне да разбере, какво точно се е случило на 5 септември 1944г.

 2. И сега к’во излиза? Цялата пропагадна “основа” на НРБ – монархофашизЪма, е само една примитивна измислица на коминтерновските терористи и бандити от БКП?!?
  А, освен това НЕ имало никакво АсвАбАждение през 1944г.?!?
  И, НЕ имало НИКАКВО основание “бащицата” им Сталин да обявява война на България?!?
  И няма никакво “оправдание” нито за “народният съд” , ограбването и убийството на 50 000 души само през 1944г.?!?
  П.П. И сега излиза ,че не само не е имало “оправдание” за преврата през 1944г., и последвалите го криминални убийства и ограбване на трилиони долари от целият български народ, а точно ОБРАТНОТО – Сталин трябва да е БЛАГОДАРЕН за това ,че България НЕ е воювала срещу него! И той вместо “благодарност” я АсвАбАждава,чрез ОКУПАЦИЯ и държавен ПРЕВРАТ?!?!?!?!?!?!…..
  Но какво може да се очаква от криминалният рецидивист и терорист Сталин, …… кога някой бандит е “благодарил” за нещо , някога?
  И, кагебисткият бандит Путлер е точно потвърждение за това, сега. Заедно с неговите последователи по света и в НРБ, особено!

 3. Най-важно за мен е истината за всичките ни освобождения да излезе на бял свят.Ще бъде чудесно да не ми се налага да влизам в спорове на толкова елементарни теми с бетонни глави. Mоже да обърнем фразта “този който ни е поробил,той ще ни освободи”,защото за някои “истината” идва само от север

 4. Тази тъпа новина за бойкотиращи военно служащи ми е много смешна и забавна. Но след 9 сталинистчетата не се замисляха да убиват и унищожават елита на България. Е,те тази тяхна преданост към брата, още ме кара да се отвращавам и сега ми се повръща от мисълта,че тези гладни и бедни убийци и днес въртят големите игри у нас и се тупат в гърдите кой по- голям християнин е и демократ. Това идиотско двуличие не мога да изтърпя и ме задушава в гърдите една голяма болка,че не можахме да ги изхвърлим на политическото бунище както много народи от Изтока извършиха достойно.

 5. Представете си,че тези изтенски факти,изнесени и признати за фалшивото “освобождение”се подхванат от трите национални телевизии,какво облекчение.Тогава с лекота ще спечелим хибридната война,а аз ще си взема отпуска за да гледам интервюта на Иво Инджев по всички телевизии.Въпросите ще се свеждат до следното:Как и по какъв начин вие г-н Инджев прозряхте и успяхте да напишете книги и публикации пръв по- тези най-важни теми.След това награди и тн……Абе кеф.

 6. Наистина, руската пропаганда използва всякакви пролуки и измишльотини. Но и редица им се връзват у нас.
  Поздравления на ИВО за засегнатата тема!!

 7. Ако смятате, че “Военное обозрение” е сериозен сайт, то аз съм Господ на ента степен. Той лъже повече от Путин. А Путин и като диша лъже-КГБ аксиома.

 8. Да се разплачеш от умиление. Обаче, първо, едва ли ще слагат руски опознавателни знаци на мишените. Това е нонсенс.Това не се практикува. То е абсолютно недопустимо. Да учиш войниците да стрелят по мишени – да. Но мишените да са конкретизирани чак толкова!? Да се все едно руснаци!? Някой вярва ли? И, второ,военните, все пак, са дисциплиниран народ. Знаят добре какво означава да саботираш учение. Още малко и руснаците ще изкарат как обърнали оръжието срещу началниците си. Хайде, по-полека.Истината е, че получиха ортикария от най-голямото учение на НАТО, състояло се и на българска територия. Че и грузинци участваха в него.

 9. Пуснах видеото заради мишените; белким пропагандните фурнири на руски казан хвърлят едно око.

 10. Онзи ден добричлии поднесоха венци и цветя пред паметника на генерал Колев, разбил руснаците през І световна война.Неговите кавалеристи направо попиляли някаква казашка дивизия.И защо потомците им сега ще откажат да стрелят срещу мишените, на които имало руски белези?

 11. Има нещо много интересно, как в качеството си на Главнокомандващ , Българския президент, който е руски резидент и комунист ще командва войски , които биха провеждали операции срещу Руски войски. За отбранителни такива би могло да стане, но за нападателно-настъпателни едва ли.
  У самите военнислужещи неизбежно има подсъзнателно отношение на преклонение пред Русия.
  Гарантирам, че нито един Български генерал, офицер и войник не знаят, че през миналия век по време и на двете Световни войни, Русия обявява война на България. През ПСВ Цар Николай-Втори подписва Манифеста за война, а през ВСВ , Съветското правителство.
  Манифеста е подписан на 05 окт. 1915г., а Нотата на 05 септ. 1944г.
  Това не го знае нито Главнокомандващия, нито Министър-председателя, нито Министъра на отбраната, нито пък искат да го знаят. Телевизията на Българската армия е изцяло комунистическа, историческите предавания там се водят от една дебела комунистка с мощни простветски и проруски убеждения. Тя постоянно говори за “антифашистката борба” на българските комунисти, ръководена от Съветския Съюз и “освобождението от Червената армия”.
  Е, как българските военни да стрелят срещу “ръководителката” и “освободителката”?
  Нещата са сериозни, а държавата е несериозна като цяло.

 12. Продължение….
  И що за министър на отбраната може да е човек , който също е комунист и резидент на Русия.
  При това с такова тегло….
  За най-любопитните читатели на сайта и специално за пътуващите по пътя София-Костинброд-Годеч, ще е любопитно да погледнат след като преминат хълма над Беледие Хан вдясно и видят антените на Зенитно-ракетния дивизион С-200. Точно в него е преминала военната служба на Министъра на Отбраната през средата на 80-тте години на миналия век.
  Не бива никой да се впечатлява и от тази информация…..

 13. Корекция към предпоследния ми коментар, вместо “просветско”, да се чете “просъветски”, благодаря за разбирането!

 14. Въпроса на колегата Ник е много уместен и картинен в исторически аспект.
  Ето и един скромен отговор:
  Защото през 1916г. не е имало комунисти и още повече от Царя до коняра , всички са били пробългарски настроени, включително и проруски настроените българи.
  Масовата и безобразна комунстическа пропаганда след Девети и особено днес , безобразно оформя едно безобразно общество, което избира тотални безобразници във властта, които оформят една напълно бзобразна държава.
  Замислете се уважаеми и безкомпромисни антикомунисти(не се обръщам към антирусофилите и русофобите), ПОВТАРЯМ! -Българската армия според правилата на НАТО е противник на агресията и нецивилизоваността, а както всеки антикомунист прекрасно знае, Русия е върховен показател-символ точно на нецивилизованост и безпрчинна агресия.
  Как една Натовска и антируска армия ще бъде командвана от Главнокомандващ -комунист и руски резидент?
  Как Той ще командва военни, които ще воюват срещу неговите покровители. Всички антикомунисти знаят също, че Главнокомандващия беше избран по предложение на Руските чекисти.
  Не е възможно да съществува друг вариант. Комунистите от БСП не са могли да се ориентират към комуниста Румен Радев без руско упълномощение или одобрение.
  Така че едва ли българските военни биха счели за адекватни подобни заповеди на Главнокомандващия, отделно от това той като Командващ на ВВС се показа като недисциплиниран военнослужещ и в края на краищата наруши Закона(ЗОВС) и осъществи напълно престъпни и конспиративни срещи с официални представители на комунистическата партия.
  До днес това закононарушение не се споменава абсолютно в нито една медия и сайтове , с изключние на нашия сайт.
  Мълчание, тъпеене и взаимно мълчаливо търпение с комунистическо-руско преклонение.

 15. От дълбочината на статията би възникнал логичния въпрос-САЩ и Запада знаят ли че една НАТО-вска страна има за Държавен глава и Главнокомандващ представител на комунистческа партия и че самия той е напълно проруски ориентиран. Задължително има служби, които следят най-меродавните сайтове в България, като единия от тях е нашия. Неговия собственик пък е несъмнен специалист по Русия и Съветския Съюз и несъмнено неговите книги са източник на обективна информация.
  Същата непобедима логика стига до извода, че ако Щатите и Запада са сериозно загрижени за държавите-членове на НАТО, защо им е нужна държава като България, която е твърдо комунистическа. От друга страна, общия морал в страната е антиморал-масово, държавно и обществено преклонение пред символите на Съветско-руската окупация, следователно ТАЗИ ДЪРЖАВА и ТОЗИ НАРОД, морално не са за общите цели в НАТО и ЕС.
  И последния логически извод е, че Ръководството на НАТО и Ръководството на Европейския Съюз ако държат на цивилизованите и хуманни стойности, би трябвало да суспендират членството на Република България в тези организации.
  Когато българчетата се освободят от комунизма и Русия, нека да реактивират своето членство, засега нека да продължават да се топлят на ослепителната светлина, запечатана на фотографията горе вдясно.
  Тя показва истинската и неподправена диагноза на България и нейния нещастен народец….

 16. Я так и думал, что наши российские СМИ преукрасили и откровенно обманули про болгарский солдат отказавшихся стрелять в ростовые мишени с российскми знаками! Нам в России преподнесли это событие как дружественные намерения болгар к России. Оказалось, что это ложь! Печально.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.