Рубловладелците и рев(л)олюцията в България

За първи път се сблъсках с левичарската теория за вредата от международния туризъм преди няколко десетилетия. Првилно сте прочели- става дума за туризма, а не за тероризма.

Млад гръцки барман, на когото направих грешката да поръчам турско кафе поради своята неопитност и непознаване на местната специфика ( беше ми първото сблъскване с реалностите на “западна страна”, каквато все пак си беше Гърция), ми изнесе кратка но (без)съдържателна лекция. В Гърция, декларира той ядосано, няма турско кафе, сервирайки ми възкисела кафява течност, далеч от стандартите на еспресото или арабското кафе, които вече бях опознал в разнебитения от войната Ливан. Подобието на кафе, обявено годро от младежа като типично гръцко, беше гарнирано и с друга “студена вода”: проповед срещу чуждите туристи, които искали да превърнат родината му в нация от слугуващи на чужденците келнери. “Много вкусно”, нали!

Наскоро отново се убедих в устойчивостта на тези убеждения в южната ни съседка. Продавач в малко магазинче в Атина, което все пак беше снадбено с постерминал ( да се чудиш защо, при позицията му, изразена срещу плащането по банков път), пламенно ме убеждаваше да му платя в брой и дори ми предложи отстъпка в цената. Но не защото искаше да спечели по този начин от сделката, а понеже държеше да знам, че е срещу грабежа на банките.

И в други държави, в които туризмът е ключов донор за националната икономика, си имат бунтари срещу туризма. В Испания левичари тормозят туристи с лозунги по стените и (леки засега) форми на насилие срещу автобуси и велосипедисти. Революционерите се аргументират с твърдението, че междунарният туризъм е форма на капитализма – направо си стават за туристи в Куба или Северна Корея без обратен билет за връщане, където  съответните прекрасни държави нямат големи проблеми с чуждо туристическо нашествие.

В Барселона дори заплашват туристите със смърт по идеологически причини, което е само крачка приди онова, което наистина се случва на туристите в мюсюлмански Египет.

images

Ами у нас как е, може би вече сте се запитали?

Е, у нас модата на левичарството е каращисана с русофилството. Независимо от дивия руски капитализъм то му служи за спирачка срещу руската кльопачка и руската пачка в отечеството ни любезно.

Чегеваристите, като последна мода на левичарството в публичното ни пространство, най-вероятно не са чували за факта, че техният латино идол беше настроен антисъветски , т.н. не беше русофил за разлика от тях, защото някои негови солови акции на самоназначил се световен вожд на експортния червен терор в Африка не бяха одобрявани от  Москва и тя скъса отношенията си с него още през първата половина на 60-те години на миналия век, когато касапинът на кубинските селяни “кулаци”, отказващи масово да си подарят земята на “революциата”, премина изцяло на въоръжение на вироглавия Кастро в износа му на червен терор.

Не дай си Бойко, не подстрекавам левите да се бунтуват срещу туризма у нас! Просто отбелязвам, че русофилското левичарство у нас е “особено” и “специфично” както всичко останало, което има руски печат. Руското пазаруване на България, изчислено от експертите на опасните за националната сигурност повече от 20 процента влияние върху икономиката, не тревожи левите от която и да е гъстота на червената боя у нас. Щом е руско- ако ще и руско-турско да стане ( както е станало вече в международен план), те пак са “за”.

Няма данни за бунтовни настроения и сред туземците у нас, които си умират да си продават имотите на братушките им, известни с това, че не са най-цивилизовните съседи и стопани. Важното е алъш-веришът да върви, нали. Нещо повече, както знаем от превръщането на българския резерват Камчия в руски анклав, там ръка за ръка в порусначването на региона вървят всякакви власти: от изпълнителната и съдебната, до местната и медийната. “Натуршчиците”, които час по час преграждат пътища с протести срещу апетите на сънародници за застрояване, ги няма(ше) да протестират срещу камчийското престъпление на века, превърнало резервата в “земя за застрояване”, преустроена след серия от престъпни действия, ръководени от стари активист(ки) на предишния режим в пълнен синхрон с нови лакомници на московската копаня на разобличения междвременно дори в Русия мафиот Юрий Лужков.

Unknown-2

На 9 септември 2009 г. новият премиер на България Бойко Борисов лично узакони българско-съветската далавера с превземането на резервата Камчия от московския мафиот Лужков и този знак на срастването на местната в с руката престъпност превърна и до днес темата в недосегаема за критики от страна политици, медии или магистрати. Що се отнася до политиците, левите мълчат, защото става дума за руска далавера, а “десните” …също, но и защото става дума за съучастието на техния Борисов. Молодцы!

Сал един революционер Валери Симеонов се възпротиви срещу далаверите на руските собственици на имоти по Черноморието, които ги дават незаконно под наем и не плащат данъци. И толкоз. Червената граница на неговия “протест”, мотивиран единствено с финансови аргументи, не премина забранителната линия на говоренето срещу ограничения контингент ( както се казваше за съветските войски в Афганистан) от руски собственици на български имоти, наброяващ вече армия от братушки, превъзхождащ по брой в пъти българската армия и полиция взети заедно.

Рев(л)олюцията у нас не вирее. Тук сме си наши- нашисти и рашисти , “заедно в труд и бой”, както се пееше в един марш от времето на съветския колониализъм. Рубловладелците си знаят работата.

IMG_6937

16 мнения за “Рубловладелците и рев(л)олюцията в България”

 1. То и в Крим така се започва,базата в Севастопол,насилственото изселване на местното население,живяло там няколко стотици години,заселване с руснаци срещу привилегии и ето сега Крим наш.Бавно,полека,но това се готви и за нашето Черноморие,вместо насилно изселване от НКВД,икономическо,чрез изкупуване на имоти и земи,образуване на анклави със стратегическа насоченост.Разбира се,това не би било възможно без бездействието на управляващата комунистическа върхушка,както и националното предателство на разни Станки.

 2. Много вярно и много тъжно,но според мен непоправимо.Ограбването,както и незаконното застрояване на резерват Камчия,продадените апетитни терени по-българското черноморие на нисък номинал, си е корупция и пране на пари.Според новия закон на САЩ интиресите на глупавите български аборигени биха били защитени или тежко ни.Остава да проследим как действа законът по-казуса КТБ.Все пак има надежда……..

 3. “Камчийското престъпление на века”-блестящо определение!Отлично знам за какво говори стопанинът на блога и неговото определение за стореното в този резерват изобщо не е пресилено.Какво имам предвид в личен план:две години служих войник в полка в Долен(а не “Долни”както го изговарят и изписват нашите журналя от рабфаковския комунистически факултет)Чифлик.Това райско кътче,реката Камчия с природния резерват”Лонгоза”,девствения плаж,къмпинг”Рай”-всичко това се намираше в непосредствена близост до полка,където служих.Тази девствена природна красота е все още жива в спомените ми.За жалост всичко това беше щедро харизано от нашите червени мутрокомунисти на кремълските им господари.Но най-големият срам и позор е,че под безучастния поглед на нашите псевдоекозащитници започна варварското нашествие на азиатските руски бандити,които заграбиха,бетонираха,тотално унищоциха този райски кът и го превърнаха в руски анклав.Те неслучайно го наричат техния български”Артек”.За нашите майцепродавци от червените ескадрони е първа радост,гордост и чест е да бъдат канени и да присъстват на всички руско-съветски прояви,включващи литературни носталгични соцвечери,потпури и пляски и диви дивашки казачоци под акомпанимента на балалайки,”Любе”,Йосифкобзоновци и други руски артефакти.Не на последно място за споменаване е и изкуфелия дъртофелник,най-големия поклонник на вовата късопутински,нафталинената социалистическа пачавра,вечната “Балалайка”на българската естрадна(баща ми-лека му пръст я наричаше “изстрадала”)музика Грета Ганчева.Неотдавна тази висша петоколонничка с огромно вълнение,блясък в очите и цвилеща в телешки възторг по падронето й путин(зер и внукът й на него-Вова,кръстен)сподели как няма търпение да изнесе поредния си рецитал на “Камчия”пред любимата й съветско-руска аудитирия.
  Такива ми ти джуруми!

 4. Нещо лично, което преживявам в момента, най-тъжното у нас:

  Контрастът между

  1. изключително свестните, умни, почтени, чувствителни и !изненадващо скромни хора
  и
  2. безскрупулните, посредствени, агресивни, нискочели хора

  е КРЕЩЯЩ.

  Къде са нюансите??

 5. “” Не дай Бойко…..”Поздрави г-Инджев за чудесния каламбур.Колкото до останалото,то си е факт.

 6. Руснаците купуват на поразия имоти в България…

  А в Дубай изпращат духовно подкованите си бабушки да пеят „Вставай страна огромная“ на плажа, да повдигат с това духа на рашъните летуващи там и да гонят укрофашистите, плъзнали вече и по тези места…

  https://lenta.ru/news/2017/07/24/tourists_song/

  А в Италия, откакто разбраха че Папа Франческо се занимава с голяма благотворителна дейност в свободното си от службата време, т.е нощем (разнася хладилници на обеднели вдовици, подарява „Харли Дейвидсън“ на рокери поразени от недоимък и др.) виждаме пък внучките им, и те като всички руснаци много духовни (посветени в друг вид духовно призвание по нощите)… и търсещи среща с папата да му целунат ръка.

  https://www.youtube.com/watch?v=6uQ-nsshTjI

  В Рим обаче внучките все още не са забелязани да пеят тържествено „Священная война“ нощем по улица Салария.
  Може би защото устите им са заети с други духовни операции…

 7. С мисъл за Черно море, какво да прави човек в такава жега.. освен да се гмурне в архивите

  Телеграмма Секретаря ЦК ВКП(б) И.В. Сталина наркому иностранных дел СССР В.М. Молотову в Берлин
  13.11.1940

  11 ч.

  Для Молотова от Инстанции
  1) Насчет Черного моря можно ответить Гитлеру, что дело не только в выходе из Черного моря, а главным образом, во входе в Черное море, который всегда использовался Англией и другими государствами для нападения на берега СССР. Все события от Крымской войны прошлого века и до высадки иностранных войск в Крым и Одессу в 1918 и 1919 году говорят о том, что безопасность причерноморских районов СССР нельзя считать обеспеченной без урегулирования вопроса о Проливах. Поэтому заинтересованность СССР в Черном море есть вопрос обороны берегов СССР и обеспечения его безопасности. С этим органически связан вопрос о гарантировании со стороны СССР, ибо обеспечение спокойствия в районе Проливов невозможно без договоренности с Болгарией о пропуске советских войск для защиты входов в Черное море. Этот вопрос особенно актуален теперь и не терпит отлагательства не только потому, что Турция связана с Англией, но и потому, что Англия своим флотом заняла острова и порты Греции, откуда она всегда может угрожать берегам СССР, используя свое соглашение с Турцией.
  2) Во всем остальном исходи из известных тебе директив, и если результаты дальнейшей беседы покажут, что ты в основном можешь договориться с немцами, а для Москвы останутся окончание и оформление дела, — то тем лучше.
  3) Твое поведение в переговорах считаем правильным.

  АВП РФ. Ф. 059. Оп. 1. П. 339. Д. 2315. Лл. 29–30об.

 8. Ето още един пример как постоянно пребиваващите „братушки”, които имат само по някое мърляво студио в стъклената сграда на снимката и НИЩО ПОВЕЧЕ, постепенно, на етапи „усвояват” с наглостта на окупатора терена около сградата чак до брега на морето, който е изключителна държавна собственост.
  Без „благословията” на колониалната общинска администрация в Несебър това не би било възможно!

  Представете си само какво би станало, ако някой българин си позволи подобно „усвояване” ?

  https://ibb.co/eoQEpv

 9. Рублофилският дявол и простотията са в детайлите!

  Над централния вход на СУ „Любен Каравелов” в Несебър са закачени две знамена, българското и знамето на Европейския съюз. Но за разлика от българското, което се вее свободно на вятъра, ВЕЧЕ МЕСЕЦИ НАРЕД европейското знаме виси като смачкан парцал, намотано няколко пъти около корниза, на който е нанизано и после вързано на възел. Изглежда така, сякаш учителското ръководство, което би трябвало да учи и възпитава децата ни, се срамува от европейските ценности и цивилизационния избор на българите, които символизира знамето със златните звезди на син фон, и затова са го смотали, хем да го има, както е по закон, хем да не се вижда толкова. 🙂 Спомням си, обаче, как преди година няколко едроразмерни руски знамена се вяха доста дълго време над входа на училището, ”уж” останали от някакаво отдавна отминало съвместно ученическо състезание. Искат си азиатската диващина местните „просветители” и това е! Въпрос на личен избор и култура, но разумно ли е да им поверяваме да учат и възпитават бъдещите граждани на Европейска България ? (Интересно какво ли е дереджето вътре, по коридорите и класните стаи?)

  На учтивата ми забележка да оправят смачкания си европейски флаг, един чичка от охраната на сградата, с вид на пенсиониран фатмак, ДС-ар или провинциален комунистически активист ми излезе със селските си номера като ме посъветва да си „гледам плажа”, и че то сигурно вятърът го бил заметнал знамето. Трябва е бил много „специален” този несебърски вятър, щом е успял да омотае поне три пъти европейското знаме в тясното пространство между стената и корниза и после да го завъже на възел!
  Да, рублофилският дявол и простотията са в детайлите!

  https://ibb.co/iUbthF

 10. Ех,как ни е необходим сега един като проф.Александър Цанков.*Кръволокът Цанков.*На насилието е отговорил с насилие.Бунтът на войниците,които изоставят офицерите и държавата на чужди сили,братоубийственото септемврийско въстание и като капак
  атентатът в СВЕТА НЕДЕЛЯ.И всичко инспирирани от Русия.Закон за защита на държавата и България е спасена.Сега не е необходимо кръв.Строг закон и смели политици.
  Отнемане заграбеното от България.Камчия ли.Камчия ама само на Байкал.
  Да търсим такъв политик като проф. Алексамдър Цанков.Ама не бил мек демократ.Нищо.Да оправи България и създаде ред и да си ходи по живо и здраво.
  Защото тези лицемери като Б.Б.ни омръзнаха.

 11. Т.нар. Евроатлантическа България, с нейните водачи челни евроатлантици, демократи, евросъюзници, а скоро и председатели на евросъюза…
  Да живей свободата и демокрацията, заради които се Борихме да се освободим от Русия…

 12. Извън темата, но не мога да не коментирам или по-скоро да питам. BIT телевизията… Мислех че е независима, но като гледах интервюто с Кристина Кръстева за биографичната книга за Борисов, a и друго едно с някаква си Къдринка, се убеждавам – и тази е една от многото…

  Драйфа мис се….

 13. Опашка във Венецуела.
  В която страна и паричната единица боливар фуерте стана от 1 на 0,07.
  Да живей социализма!
  Помним ли – или забравяме – или по-скоро Обичаме?
  Обичкаме ние, и гласуваме преобладаващо за неговата партия, а и за боковизъм и “патриотизъм”, които пак свързани с това “нещо”, но не и със Свобода, Демократизъм, Евроатлантизъм. А и свързаността е неизменна със страната, която ни го Натресе – милата Русия! Мислим само с обич на първо място за нея.
  Всичко основно си остава руско: енергетика, газове, нефтове, рефинираност, оръжие, най-големи паметници, най-големи изкупувания, правителствени решения във Вреда на Бълагрия, Европа и Америка, но в Полза на Русия, влияние в медии…
  https://almirofistiki.files.wordpress.com/2017/02/0112.jpg

 14. По темата. Понеже, обаче, защото съм базиран до границата на испанска Каталуния мога да натряскам чарщаф дето после сам не бих го прочел. Само едно да ви светна. Тъпунгерите там които са срещу туристите и ти да видиш, до един “борци за независимост” и по съвместителство фенове на ПФК БарцИлона на нациконата Стоичков дават ли си сметка, че ако се осъществи щението им да станат суверенна държава без туризма няма и да годинясат. А Меси и компания дали ще са съгласни да гостуват по села и паланки. Ще стигнат и до Масанет, на 20-мин. път с кола от нас. Не знам как се получава, но тази порода хора нямат елементарна визия за обозримото си бъдеще.
  И сега, не по темата, четиво за кметицата фандъкова и колеги башка общинари разни в столицата и “3 села наоколо”.
  http://focus-news.net/news/2017/08/07/2423274/interfaks-polskoto-vanshno-ministerstvo-zayavi-che-mezhdunarodnite-zakoni-ne-zashtitavat-savetskite-pametnitsi.html

 15. Вчера минах през Обзор. Във някакъв летен театър в градинка до входа към плажа течеше конкурс за танци. Отвън на рекламите пишеше “Рози от Обзор… конкурс за танци.. По уредбите течеше реч на руски. Качих се на трибуните и се загледах. Някакви дечица навлечени с казашки облекла танцуваха. Жал ми стана за дечицата. Никой не го интересуваше че времето беше горещо (около 34 градуса преди залез, без вятър). Явно интересите на русия са по важни от здравето на индивида. В случая деца. Пълна целенасочена окупация. Не чух дума на български от микрофоните. Не стоях до края. А бе кво са кръстили Рози от Обзор. То си е направо сърп и чук от русия. Или така искат да ни кажат че Обзор и розите са руски. Възпитанието тече.

 16. Бих повторил за сетен път:
  -НЯМА КАПИТАЛИЗЪМ
  -НЯМА ЛЕВИЧАРСТВО
  -НЯМА СТАЛИНИЗЪМ,
  Всичко това е съставна част от комунистическия идиотизъм.
  Тези понятия са измислени от комунистите за заблуда на наивниците.
  Само ще спомена накратко идиотизма на тези които измислиха “сталинизма”.
  Първо той беше измислен три години след смъртта на Йосиф Сталин
  Второ, сталинизма беше измислен от най-близките до него комунистически функционери, сиреч от комунисти, които са спомагали във всичко, което Сталин е планирал.
  Трето, внушава се на наивниците, че “сталинизма” не е комунизъм и логиката казва по този начин, че Сталин се явява антикомунист или в най-лошия случай некомунист, което е пълен абсурд.
  Четвърто, през периода, когато Сталин е управлявал Съветския Съюз, никой не е знаел че този период е “сталинизъм, дори тези ,които са се определяли за “сталинисти”.
  Същото е и с капитализма- до днес нито един комунист не е декларирал, че е победил някой комунист и капитализма като “явление”, такова просто не съществува.
  Който не вярва нека да направи справка с Китай, който е комунистическа държава, но и единствената НЕпартиа -Китайската Комунистическа Партия и до днес не е отчела дори частична победа срещу капитализма.
  А основната дейност на всеки комунист е да се бори срещу капитализма, няма и не може да съществува комунист, който да не обръща внимание на капитализма….
  Тези мисли се подкрепят категорично от българските комунисти-БСП изобщо не споменава думата капитализъм, класова борба и съддиняване на пролетарии( сиреч на несъществуващи идиоти…..)
  А не съществува и т.нар. “Комунистическа идеология” или “Комунистическа наука”, или “Научен комунизъм”….съставните части на всеки комунизъм са идиотизъм и бандитизъм.
  Точно такъв беше Съветския Съюз, подобна е и днешна Русия.
  И там чекистите не споменават думата “капитализъм”, защото няма борба срещу него, а няма борба защото капитализъм просто няма и няма да има. Комунизма беше обявен като заместител на капитализма, но никъде не се реализира подобна замяна….
  И няма никога да се реализира….
  Който не вярва, нека съвсем вежливо да попита накой комунист поради какви причини не се бори срещу капитализма, какво пречи днес на комунистите да се борят по мирен и демократичен начин срещу капитализма-абсолютно никой не пречи.
  Този въпрос ме връща към войнишката служба.Имаше въпрос към “младите, новобранците”: Еба…ш ли “старото”?
  И положителния и отрицателния отговор имаха един и същ отговор.
  Точно същата аналогия ползвам аз в тестирането на идиотизма на комунистите.Питам няокой комунист:”Съветския Съюз е избили около 700 български комунисти на територията си, много ли са, или малко според Вас?”
  До този момент нито един комун не ми е отговорил, направо стават жалки, опитат се да кажат нещо, но усещат че и “да” да кажат и “не”, все е кофти, а не искат да накърнят авторитета на руските болшевики.
  Всеки миже да направи такъв тест и ще изпадне в несвест!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.