Охолната среда за екодалаверите

Хаосът в областта на оп(р)азването на околната среда доказано е добре (дез)организиран. В непроходимия гъсталак от закони, наредби и дебнещи в тях хищници, назначени от царя на джунглата за пазачи на стадото, тревопасните граждани могат да се ориентират само в едно: че няма начин да се ориентират и в мъглата ще продължават да бъдат жертви на своята обърканост и неосведоменост.

Ако някой се съмнява в горното, нека организира допитване и се басирам, че ще се натъкне на основ(ател)но масово неразбиране на онова, което не просто “става”, а направо доминира т.н. дневен ред в държавата, бомбардирана от еконовини.

Информационното пространството гъмжи от събития с неизнестен призход, но с потвърден от консуматорите вреден ефект. По едно и също време се случват серия от събития, които връхлитат замаяния им потребител у нас.

Президентът Радев наложи вето на поправките в закона, които премахват втората съдебна инстанция по делата за обжалване на одобравянето на оценка за въздействието върху околната среда (на обекти от национално значение). Каквото и да значи това в държвата, в която американски гигант в бизнеса беше прогонен след финансирани от Русия екопротести през 2011 и 2012 г. по подозрение, че може да намери природен газ и да навреди на Майка България, т.е. на Газпром и Русия, но руският мастодонт Лукойл се е настанил удобно в нишата на енергийния монополист и нахално се хвали, че работи едва ли не на загуба ( за да не плаща данъци).

Ще рече (пак) някой, че търся под вола теле и над Радев – Русия. Обаче да очакваш от Радев, че ще вземе решение срещу интересите на руския постколониализъм, след като му избраха за шеф на кабинета отявления русофил Иво Христов ( участник в руски пропаганден филм срещу “европйското иго “ в България), е като да очакваш да се ожениш за абаносова на цвят африканка, а да се чудиш после, че децата ти не са арийски ангелчета с руси косички и сини очички. Ето една мисъл на Христов, която изказва в угод н руската пропгандн в антибългарския филм “България умира трудно”:

Ние обслужваме чужди интереси, от което не печелим нищо ( какви ти там еврофондове и прочее- бел. ivo.bg). Губим отношенията си с Русия и губим пари за транзит. Но в замяна получаваме уверения, че у нас в България има демокрация”. 

https://www.vbox7.com/play:m966e69003

 

 

Същевременно кошерът, наречен за благозвучие правителство, макар да става дума за рояк оси в йерархично построения харем на върховния Стършел, жужи тревожно след като звънна екокамбаната с надпис “Каварна” . Такава никога никога и по никакъв начин не беше ударена за истинската екокатастрофа в резервата Камчия. Защото следите на престъплението водят назад към поредица от правителства магистрати и местни кастрати, готови да кастрират природата и собствената си съвест срещу заплатите на Лужков, каквито той безсрамно рекламираше през угодническите български телевизии като “московски” в разгара на далаверата). Финалният одобряващ подпис под дългогодишното продължаващо престъпление сложи лично премиерът Борисов с присъствието си на откриването на руския “детски комплекс”, който отдавна е всичко друго, но не и детски- обраствайки с нови и нови “съоръжения”, огради, сгради, бунгала и цели хотели.

Екоорганизиации се бунтават . Искат оставката на екоминистъра Димо Ненов. И това е част от бурния медиен поток, доминиран от еконовините днес. Кошерът беше ритнат всъщност от Брюксел след като ЕС наложи глоби от по 40 000 евро на ден на българската държава  за нарушаване на европейското законодателство в областта на опазването на околната среда. А нямаше нужда човек да е гадателка, като руската Тамара Глоба, за да се “досети” , че глобата ще връхлети клетата ни икономика.

Екохаосът е резултат от дългогодишната далавера в областта на строителството, свързано с газене, а не пазене на законните права и на самите закони. Който е най-силен и е на върха на хранителната верига гази най-силно и дълбоко. Охолната среда, в която вирее грабежът, даде своите резултати. Сега просто берем новините. Колкото и да са неразбираеми те по отношение на заплетената казуистика в търсенето на първенството между яйцето и кокошката, същността им е ясна за всеки: да не бе мирно седяло ( че и участвало активно), не би глоба видяло!

12 мнения за “Охолната среда за екодалаверите”

 1. Страхотно!
  Моите 5 стинки. Правителствто и обслужващите ги медии сред морето на които други са пренебрежим фактор дават всичко от себе си да Фърлят трици и ловят маймуни в мъглата. Щото, нъл тъй, когато не стане реч за пари, говорим за много пари.
  Сега, извън темата. На инглиш е но на чистофайниците водещи “война” срещу употребата на съвецкий диалект в БЛОГА НИ пак няма да им хареса. Не могат да рзберат елемнтарната истина, че не езикът а туй дето е написано на него е същественото.

  https://twitter.com/bellvisuals

 2. По “неизвестни” причини това разследване на bivol.bg (точно по темата) днес почти не може да се отвори, човек трябва да има биволско търпение, за да дочака страницата да се зареди:

  https://bivol.bg/dobrudzha-ban-1.html

  Ето и нещичко за компенсация, ако не ви е достигнало търпението да чакате bivol.bg да се отвори:

  http://www.mediapool.bg/nyama-da-se-otmenya-ekozonata-kaliakra-news267650.html

 3. DO GEORGI NIKOLOV

  Колега, не се спичай прекалено срещу чистофайниците, просто това е over-reaction. Или на български – покрай наш “иван” намразих и Св. Иван.

  Иначе респект на Стопанина за перфектния анализ при пълно затъмнение и системно укриване на фактология от правителството на банкянския смелчага. След организираните “спонтанни” побоища, пребивания на представители на овчелюдието, цигански вълнения, тук-там по некой пожар, паднали дървета и пр. в Задунайский Милиционеристан се преминава постепенно към по-“КРУПНИ” акции. Дето вече и децата се сещат, че са организирани от КОЙ и нэзабудка/макарафф.

  Тук преди някое време КЛЮКАР рече да готвим сопите. Иде есента и зимата на нашето недоволство. Ако е рекъл Господ, плюс 15$/барела цени на петрола, и канэц на микрохуйлото на въйсоких каблучках, барабар с него и на родните КОЙ-олигрухчовци и рАЗИЯтски газолизцы! Амин!

 4. Преди два дни бях на плажа Кибелия близо до Калиакра ( на север Балчик, Тузлата, Бялата лагуна, Кибелия.). В далечината жената видя една недовършена прогимназия кацнала на един баир и вика : струва ми се че тази сграда е наклонена. Приближихме с колата : сградата наклонена повече от кулата в Пиза. Та за какво иде реч. Който владее правосъдието може да си прави каквото си иска. А правосъдието и останалите власти ги владее русия . И продължават с окупирането. Дори не се охарчват много. Четете и в Биволъ има факти,но няма медии.
  Във връзка с предишния ми коментар-предложение , благодаря за дадените и от вас коментари. Харесва ми това да се направи сбит текст (може и сбито видео) в връзка с МОЧА. Последващи действия: Намиране на финансии за плащане на отпечатване и разпространение.Сбитото видео чрез американска помощ да бъде наложено многократното му излъчване по БНТ. Тогава ще има масов импулс за махане на МОЧА.

 5. Русия продължава нагло да ограбва България,не без помощта на Б.Борисов и неговият финансов министър Горанов,по-долу публикувам само няколко от по-големите руски фирми с декларираните им финансови резултати….изводът си направете сами!!!
  -ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД – приход 7 639 339 000 лв(СЕДЕМ МИЛИАРДА,шестотин тридесет и девет милиона..) ! Печалба – няма!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МИЛИАРДА ЛВ. , но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата над 15 000 българи, работещи в рафинерията.
  -ТИТАН МАШИНАРИ АД – приход 80 333 000 лв. , печалба – само 798 000 лв.
  -СОК КАМЧИЯ ЕАД – Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА приход 23 000 000 лв. (, печалба – няма! Тук съуправляващ е Станка Шопова – ЦК на ДКМС).
  -ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД – приходи 397 879 000 лв. Печалба – 3 247 000 лв. или под 1 %. -ПРОМЕТ СТИИЛ АД – приходи 441 000 000 лв. , печалба – 0!!!
  -ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД–еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата“приходи“резултатът е отрицателен.
  ЧЕСТИТО!!!И ТОВА Е САМО ЧАСТ ОТ РУСКИЯТ “БИЗНЕС“!!
  Миризливи чебурашки!!!!!

 6. Говорим за Камчия, ами какво ще кажем и за Ропотамо – също и за цялото Черноморие. У нас в България постоянно се хвърля прах в очите на народа а в същото време една групичка от върховете надебелява от СУДЖУЦИ и ФИЛЕТА а и от РАЗПРОДАВАНЕТО на РОДИНАТА ни. Да не говорим за средствата отпускани от ЕО за това или онова които потъват в БАНКОВИТЕ им сметки не известно каде, а в същото време декларират доходи като за БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ!IIC…..oIL.

 7. ПАК много добре уловен момент и акцент на ИВО.
  Поздравления!!

  Думите на Христов са само потвърждение, че Огромната част от българите, включително политическата “класа” (Пфу!), се чувстват поне Половин Руснаци. За тях, Русия е България, доброто за Русия е добро за България, всяко намерение на Русия спрямо българия е добро, на Русия никога не трябва да се прави лошо, засягане на интереси на Русия означава лошо, нарушаване на отношения на България с Русия означава лощо, и т.н.
  С една дума, да Пикаем на отношенията с НАТО и ЕС, те нямат никакво значение пред Отношенията с Русия. По-вяжното е Русия. А Пък сме членове на ЕС и НАТО не защото имаме близост в ценностите и културата, Ами Просто Така, Технически. И ако може оттам, от запада, само да падат Парички, а пък иначе сърцето ни е с Русия.

  Малко и от мен:
  BRUA – Един малко по-малко коментираните газови проекти. Замислен най-напред от Румъния, да мине по линия през България, Румъния, Унгария, Австрия. Да осигури повече независимост на района и ползване на все още неразработените източници в района на Черно море.
  Руският гаден и нахален газов шовинизъм е Безкраен! Но и в България има кой да го подпомага.
  Не знам, не съм много специалист за проекта, но чета, че Лукойл, т.е. Кремъл, чрез България, руският троянски кон в Европа, се Вклинява чрез Турски поток, и оттам ще се включи в южния, българския край на BRUA, за подава и продава свой газ.
  Разбира се, тук роля Отново имат Радевци, Боковци и останалите.
  Разбира се, те са избраниците на мнозинството българи…
  https://www.icis.com/resources/news/2017/07/21/10126487/brua-gas-pipeline-at-risk-after-surprise-move-by-hungary/
  http:/3e-news.net/анализи/eastring-и-brua-остават-два-от-най-логичните-газови-проекта-за-българия_54961

 8. Голямото,опустошително сечене на вековни гори не е спирало …Секът масово ,поголовно и продават ,а ние се чудим за големите жеги нетипични за нашите ширини …Краде се като за последно от където могат и колкото могат …

 9. Калиакра е само нищожна част от цялата огромна далавера с “заменките”, преди, продължена сега със суджуковите далавери с общинска и държавна земя от всеки нищожен суджуков, депесарски или “социалистически” бюрокраД и номерклатурен “партиен кадър” в НРБ.
  ЕС трябва да санкционира не само случая около Калиакра, но и по цялата Натура 2000. Имаше санкция и за заменките за над 2 милиарда, но ЕС не е потърсила изпълнението ѝ досега , въпреки че тя е от много по-отдавна от сегашният случай, и е за много по-голяма стойност.
  П.П. А колкото за фатмакмаршал-()резидента то той едва ли е разбрал защо са му дали да за подпис “усъвършенстваните” НПК и ЗСВ , и защо не са му дали да подпише поп(д)равките с които са променя ЗВОС. Той е само гумен печат за избралите го точно за тази цел суджуково-червени и техните “вождове” – Винету и Нинова ,и със подкрепата на Доган,Пеефски и Обединени “патрЕоти” , всички под командването на заслужилият “българофил”, “братушката” от КГБ, путлеристкият чекист от РИСИ – Решетников.
  В началният период на войната между Хитлер и Сталин по времето на Втората световна война, германските летци и техните командири са учудени от напълно безсмислените и направо смешни “действия” на сталинските льотчици и техните начальници от ВВС. И се убеждават в битуващото тогава мнение сред авиаторите по света, че савецките льотчици са – проЗти и яки и
  сляпо следват инструкциите на политруците си, преди всичко!
  Точно каквото е изискването на “партията” – не трябва нова стартегия, не трябва нова тактика ,а само да може пильота да лети и да се следва инструкциите на партийните секретари в сталинистките ВВС. Няма значение , че партийните начальници не разбират дори от обикновено летене , а още по-малко от водене на въздушна война, и то срещу противник ,който има някакъв боен опит от предишните две години. Няма значение ,че следвайки тези “инструкции” разработени преди войната, нямат нищо общо с водената въздушна война на Източният фронт и повечето пильоти стават така лесна мишена на германските летци и асове, особено в началният период на войната. Когато Луфтвафе има почти десетократно(10!) по-малко самолети , а сваля с тях над 10 пъти повече самолети. Всеки може да си отговори КАК при 10 пъти повече самолети се достига до 10 пъти повече загуби? Колко ли прави 10 по 10? …… Дали не е някъде си над 100(СТО!)?!?
  И може би е съвсем резонно германските пилоти да са убедени в мнението си,че савецкият пильот е проЗт и ЯК, щом следва такива начальнически и партийни инструкции ,при които се постига СТОкратно НАЙ-ниска “ефективност” на всеки отделен савецки льотчик и самолет, спрямо всеки германски пилот и самолет?!?
  А, всеки в НРБ може сам да си извода ,откъде властта в НРБ следва “опита” на савецките пильоти от началото на войната на Източният фронт?!? И дали е вярно убеждението ,че савецкият пильот е проЗд и ЯК, но следва само и единствено самоубийствените “инструкции” на начальниците и партийните си секретари?!?

 10. @Веселин Станев

  Pomislete kak to4no da go organizirate, a vqv finansiraneto (i ako trjabva) v redaktiraneto na teksta 6te se vklyu4a.
  Pove4e ot tova ne moga da napravja (10 meseca v godinata sqm v 4ujbina), no i v Sofia 6te se nameri neobhodimijat broj entusiasti da organizirat ne6tata.

 11. Преди комунизма,когато бяхме обявили война на Америка,наричахме американците ганкстери и терористи. При комунизма те станаха империалисти и подпалвачи на нови войни. Сега вече не сме в “гореща” или студена война,а само в хибридна. Американците са громени като страхливци,скапани,расисти,соросоиди кравари.Америка станала Империя на злото.Нищо,че уж сме съюзници с нея. Нали така ни учи големият православен брат-нашият освободител за всички времена.
  Точно обратното били руските,ако щете съветските, богатири начело с Путин и сянката на великия Сталин.
  Какво развитие,какъв прогрес на всепобеждаващата руска мисъл,която вече не била съветска!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.