На Тръмп му се налага да се шегува с Путин, но на Борисов -никога

Президентът на САЩ Тръмп благодари на Путин за прогонените 755 американски дипломати ( от които около четвърт са американци, а останалите са руски служители на американска работа). Така Путин помагал да бъдат спестени съответните заплати от американския бюджет.

С това изказване Тръмп отново се изяви като последовател на Бойко Борисов, който на практика благодари ( но искрено) на руския външен министър Лавров през октомври 2015 г. за призива му да се срамува като български премиер за спирането на “Южен поток”, признавайки си, че го направил в интерес на САЩ ( макар самото спиране на потока да беше обявено от Путин година по-рано).  „Аз реално благодаря, че ( Лавров- бел. ivo.bg) чете и коментира това, което казвам. Не го прави често, много ценя неговото мнение, защото е действително един изключително добър дипломат”, отвърна Борисов с извинителн тон, за да може след това да се изпъчи и да попита дали пък руснаците не се срамуват за скъпия газ, който ни продават.

Разликата между Борисов и Тръмп, освен във всичко друго, е в липсата на ирония от страна на нашенеца. Той наистина си казва каквото му е на сърцето ( нали в един американски димпломатически доклад, изтекъл в Уикилийкс, се посочваше точно това: че Русия му е на сърцето).

Има и друга разлика, която е по-важна. Тръмп се прави на интересен заради огромната съпротива, която среща институционално за проявените от него пристрастия към Русия на Путин преди изборите. Властелинът на Белия дом се “оказа” доста безпомощен да отхвърли упреците и подозренията за руската му връзка. Принуден е да действа в постоянен отрбанителен и обяснителен режим.

Нашият властелин няма такъв проблем. Нещо повече, той “скача на бой” в защита на Русия на Путин, ако му се стори, че някой в България им посяга. Видяхме тази грозна картинка по време на предишния му мандат, когато каза на президента Плевнелиев да си мери приказките по адрес на Русия, а министрите си на отбраната и на външните работи не просто смъмри, а направо унижи с публичното си шоу, когато ги заплаши да ги прати да служат на корабите за наказание, че подкрепяли идеята за създаване на общ флот с натовските съседи в Черно море ( и да ядосат Путин с подобно намерение).

Днес на Борисов вече не му се налага да брани московските интереси по същия начин. Просто няма кой да го предизвика- нито в собственото му обкръжение, нито в отбора на т.н. опозиция, която може да му се репчи по каквито и да било въпроси, но не и по темата за миролюбието и “прагматизма” в състезанието по подмазване на Путин. Мърморенето по адрес на западните санкции срещу приближените на руския самодържец политици и олигарси е обща, направо обединителна кауза от първостепенно значение в днешна България.

Тръмп спокойно може да продължи мисълта си за благодорността към Путин с “майтап, бе, хора”, докато при Борисов няма майтап – той таксува всеки руски шамар като аванта и дори е готов да плаща за нея. Справка: плати със задна дата данък подмазвачество на кремълската политика, когато заяви на 29 юли във Варна с три години закъснение, че от ЕС го били предали по въпроса за “Южен поток “ , но той си мълчал.

Оказа се, че цели три години Борисов мъченически е стаявал мъката си да бъде “предаден” от ЕС, но най-накрая я изплака пред студенти във Варна. С което опроверга себе си по повод собствени предишни твърдения, че има заслуга за спирането на руските енергийни проекти, т.е. проявил е храброст пред Кремъл. А “най-интересното” е, че темата за АЕЦ “Белене” тихомълком отново се появи в правителствената програма в София. http://www.dnevnik.bg/politika/2017/08/02/3017244_pravitelstvoto_shte_prieme_zakonodatelnata_si_programa/

Няма да си мълча. Чувствам се предаден лично от прмиера Борисов, който си направи труда да ми телефонира на 28 март 2012 г. в това качество с персонално съобщение, че току-що  правителството му е гласувало решение за прекратяване на руския проект!

19 мнения за “На Тръмп му се налага да се шегува с Путин, но на Борисов -никога”

 1. Аз предлагам пък Чижов или Лавров да продължат руската мисъл за троянския кон отправена към БГ с “майтап бе, Боци, шегувахме се като казахме ще бъдете троянски кон на русия в ЕС… Всъщност вас за нищо не ви бива освен да бъдете изтривалка за нашите кални сапоги на прага на ЕС”
  Ще бъде много правдиво и много справедливо.

 2. Когато напишеш нещо и в него има примерно 60 или 90 процента истина а другото е лъжа, то цялото се явява 100лъжа. На кафето един журналист пенсионер ми показва една книга “ТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ” БЕЗ АВТОР ИЗДАТЕЛСТВО ТЕЛЕГРАФ ЕООД. Чете народа и се чувства горд колко е осведомен. Ето затова се ползват част от откраднатите пари от ктб.

 3. Опитът да се сравнява Тръмп с Борисов и Путин е непосилен дори за ДОКАЗАН експерт , като г-н Инджев.
  Той е невъзможен, не само защото са различни вели чини от различни координатни системи в пространствовто, но най-вече в различен МЕНТАЛЕН свят!
  ” Властелинът на Белия дом се “оказа” доста безпомощен да отхвърли упреците и подозренията за руската му връзка. Принуден е да действа в постоянен отрбанителен и обяснителен режим.”
  1. Принуден е да действа в постоянен отбранителен и обяснителен режим, но само пред ЧАСТ от общесвото подведено от медии , финансирани от КГБ/според мен/. Дори и на Христос да спретнат такова “активно мероприятие” от империята на зото с пипала по цял свят, придружено с “паролата” пиене на шампанско- и на светеца няма да е лесно. Има комисия /според мен, не заради факти, а заради внушния/ и да не прибързваме със заключения.Да чуем ПОСЛЕДНАТА и дума.
  2. Тръмп изобщо не е безпомощен! До сега ВСИЧКО, каквото е предложил на Конгреса е било ПРИЕТО. По два СМЪРТОНОСНИ за Русия въпроса- евтин втечнен американски газ за Европа и блокиране авоарите на руските олигарси /след шест м./. Няма да се учудя ако предложи към тях, подобен подход както към Ал Капоне /за неплатени данъци на УЖ легализираните им доходи в САЩ/
  Според чл.2. от Конституцията на САЩ:
  „Чл.2 Параграф 2 т. 2.” Той има правото със съвета и съгласието на Сената да сключва до¬говори при условие, че са одобрени от ДВЕ ТРЕТИ
  от присъствуващите се¬натори…”
  Тръмп не е диктатор като Путин и Борисов!
  Оставям дори встрани ВАЖНИЯ ФАКТ, че отделнете Щати са с АВТОНОМНА изпълнителна власт, самостоятелен БЮДЖЕТ и юристпруденция!/Не само за прословутото жури!/
  Доколко сме затънали в “деморатичен централизъм”, доколко “демократичните” избори у нас са фарс, доколко е “демократично” мисленето ни /а то не е въпрос нито на НИК, нито даже на партиен членски внос /може да се убедите с прост експеримент/започвайки от себе си/, който ще ви изненада, но дано поне ни накара ДА СЕ ЗАМИСЛИМ!
  Задавайте следните въпроси:
  -Кой е лидерът на ГЕРБ и БСП /безпроблемен отговор: Борисов и Нинова/
  -Кой е лидерът на Нова Русия /ПОЧТИ безпроблемен отговор: Медведев и Путин/
  -Кой е лидерът на Демократическата и Републиканската партия в САЩ /почти ВСИЧКИ отговори ще са грешни! Не са ни фамилия Клинтън ,нито съответно Тръмп!/
  Не се изненадвайте- ДОРИ и в САЩ повечето не ги знаят!
  Защото не ги и интересува / ако не са професионални политици/. Не партийните централи в САЩ номинират и избират а СИМПАТИЗАНТИ и ИЗБИРАТЕЛИ!
  А у нас всичко е наопъкия, както още от НРБ и СССР!Но ПОЧТИ никой не го забелязва!
  Затова ни на Орешарски преди, ни на Борисов сега му пука кой ЗА КОГО и за какво е гласувал!
  ПРИЯТЕН експеримент на всички!
  Не си хабете времето с допитване на симпатизанти на ГЕРбСП-ОП-ДПС!
  При тях резултатът е ПРЕДИЗВЕСТЕН!
  По възмоност /и при желание/ г-н Станев да се допита до повече симпатизанти на НОВА РЕПУБЛИКА, а симпатизант/ка на ДСБ, до повече ДСБ-та /може и лично до Командира/ и да направят съответните ПРОДУКТИВНИ изводи.
  Иначе ще обикаляме в пустинята под приспивните песни на няКОЙ Моисей. С различни цветове и табели …

 4. П.П Лапсус!
  Не Нова Русия, а”Единна Русия”!
  УЖ на Медведев от 2012г., основана преди това от Путин .
  Подобен КГБ-прийом у нас се прилага от двойката Борисов -Цветанов.

 5. До Клюкар.
  Разбирам че много добре познавате американската държавна система и възниква спорът между нас за яйцето и кокошката. Според мен най- спешно се нуждаем от Обединение около НОВА РЕПУБЛИКА. В сегашната ситуация освен чрез революция ,един лидер не е в състояние да промени посоката която е към разпад на България. С един лидер лесно ще се справи цялата измамно Българска власт, която владее всичко и няма никакво разделение на властите. Аз не мога да разбера какво решение предлагате освен на всички Българи да им светне кои са важните неща и вкупом да ги наложат. Между другото след Обединение около НОВА РЕПУБЛИКА, първото което трябва да се случи е преборване на медийното затъмнение.(при нас затъмнение се прави чрез много “важна” информация, подесетвана от медиите.).
  С поздрав. !
  П.п. Иначе уважавам вас и вашите коментари.

 6. Времето на масква ИЗТИЧА. Преминават към отчаян ход: извънредно положение. Президентът техен. Вижте доводите и дребните неща..https://mobile.frognews.bg/article/140044/

 7. Много добър коментар на ИВО: поздравления!
  И за КЛЮКАР коментара: поздравления.

  “Турция е против санкциите на ЕС срещу Русия” (заради Крим)
  Ето ти сега новина, да се захванат за нея Радевци, Боковци, Ниновци, и останалите управляващи, каквито са Избрани за такива от Народа. Уж управляващите критикуват турското правителтво, уж са срещу Ердоган, Но Доколкото то е против Русия. А пък ако то е СЪС Русия тогава и ТО става пример за България. Както Добър пример бе Тръмп, докато водеше предизборната си кампания и малко след това, доколкото и той бе СЪС Русия, и дори ЗАЕДНО С Путин.
  Нали така?
  http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-says-it-is-against-eu-sanctions-on-russia–.aspx?pageID=238&nID=116601&NewsCatID=510

 8. Тръмп може и да се шегува , но американската дипломация не се “шегува”:
  http://newsader.com/38623-ssha-otberut-u-rossii-odno-iz-genkonsul/
  А колкото до Винету, той е назначен с благоволението на Путлер, още като генсек на милицията, а след това и като и.д.кмет и и.д.премиер на НРБ.
  И няма как да се шегува с альфа-началника си. Защото е в доживотен конфликт на интереси спрямо Путлер , КГБ и ДС.

 9. Не е по темата но е “приятно вспомнить” и е с намигане към Тръмп.
  Преди 33 години, на 11 август 1984 г.
  Президентът на САЩ Ронълд Рейган, пробвайки микрофона преди обръщение по радиото, заявява:
  “Драги сънародници! Радостен съм да ви сообщя, че днес, подписах указ за обявяване на Русия извън закона за вечни времена. Бомбардировката започва след пет минути”.
  Обаче транслацията е била включена.
  И Кремъл се предаде, пращайки още декември с.г. престонаследникът Горбачов при лидерката на консервативният свят Маргарет Тачър да уговори условията на почетната капитулация.

 10. Трамп, агент на Володя!
  И си продължават, и десни (у лево), и леви, и така до края на света.
  Към този момент вече не съм сигурен дали е елемтарна имитация на разни демагогствания

 11. Слабото място на Европа – как работи на Балканите петата колона на Кремъл(Първа част)

  Кремъл действа шаблонно, грубо и точно заради това не е трудно да бъдат прогнозирани действията му

  http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/kak-raboti-petata-kolona-na-kremal-na-balkanite-parva-chast

  Слабото място на Европа – как работи на Балканите петата колона на Кремъл(Втора част)

  http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/slaboto-myasto-na-evropa-kak-raboti-na-balkanite-petata-kolona-na-kremal-vtora-chast

 12. До Альфа Конфликтизация
  С изключение на името всичко у вас е ясно и точно.Благодаря.

 13. Как ще ги стигнем американците???!
  Та и българският парламент да сложи намордник на мутрата Борисова при подмазването му на Кремълския дребосък!

 14. Приятелю ВЕСЕЛИН СТАНЕВ ,
  Провокацията с допитването е само повод ДА СЕ ЗАМИСЛИМ!
  А иначе и аз съм за НОВА РЕПУБЛИКА, въпреки че понякога ме изумяват по КЛЮЧОВИ въпроси!
  Например за машинното гласуване, предложено от тях и прието и с гласовете на ГЕРбСП и ДПС!
  И знаете ли защо го приеха?
  Защото е НЕВЪЗМОЖНО/както се оказа на практика/ и АБСУРДНО!
  Протоколите на гласувалите от ВСИЧКИ секции ПО ЗАКОН са публични. Появиха се за кратко на сайта на ЦИК и… изчезнаха.
  От тях е видно, че НИКЪДЕ у нас и в чужбина/с изключение на Турция/, няма гласували в секция над 1000 души. А машинно гласуване се прилага САМО когато гласуват НЯКОЛКО ХИЛЯДИ/ и то при липса на друга възможност/.
  Излиза, че сме искали да обслужим ДПС в чужбина!
  Километричните опашки/показвани по ТВ/ у нас и най вече в чужбина са изкуствено създавани и хиперболизирани за да обезкуражат избирателите!!! В ПОВЕЧЕТО секции в чужбина гласувалите са ПОД 100! Има десетки секции, където гласувалите са 0 /нула/Нито един! ПРОВЕРЕТЕ САМ!
  И не случайно, във всички НОРМАЛНИ страни от 100г. има ВЪЗМОЖНОСТ да се гласува и по пощата.И всички проблеми ОТПАДАТ! И да не ви излизат с номера за възможни злоупотреби! Това зависи от престъпниците и правоохранителите! А не да наказваме честните, заради мошениците!
  Не исках да ставам “на всяко гърне мерудия” и за това не се включих преди дни в коментарите за СВОБОДАТА/във връзка с ЛИЧНИЯТ избор на г- Инджев/. Извън поетичните коментари , не прочетох НИТО ЕДИН за количественото и измерение!
  СВОБОДАТА е много просто и ИЗМЕРИМО нещо !
  Свободата НА ПРАКТИКА е ВЪЗМОЖНОСТТА да избираш! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС!
  Ако сте инженер ще ме разберете, имайки предвид степента на свобода на елементите в кинематична система!
  АБСОЛЮТНО СЪЩОТО е при ВСЯКА система! Въпреки различните елементи и параметри валиден е СЪЩИЯТ ПРИНЦИП!
  Свободата НА ПРАКТИКА е ВЪЗМОЖНОСТТА да избираш!
  С уважение!
  Поздрави!
  От КЛЮКАР!

 15. Драги GEORGI NIKOLOV:

  Това с Рейгън с “изпускането” пред микрофона бе направено нарочно, уж да изглежда “без да искам”.
  Един от добрите методи на президента за Нарастване на Натиска срещу Империята на Злото. Всеки ден, всеки момент.
  Така трябваше.
  Така и трябва сега. Но няма все още Втори Роналд!!

 16. Странното въздържание на Тръмп да каже дори едно критично изречение по повод Путинова Русия, продължава да буди изумление. Той се оставя да бъде подозиран и атакуван за Russian affairs постоянно, и главно от ляво-либералните медии, които до вчера си лягаха с любов към социализма и с инфантилни симпатии към СССР и Русия. Въпреки това, Тръмп никога не критикува тези медии в тази посока, а винаги, и само с обвинения, че са Fake News или corrupt media, което по същество е пропуск да се спомене хибридната Путинска война и пораженията, нанесени от нея на западните медии и обществено мнение.

  Едното /невинното/ обяснение за това е евентуалния ужасен инат на The Donald, който не ще да процеди две лоши думи за др. Путин, и да достави радост на голяма част от американският народ. Странен е такъв инат, не ли?): Особено за човек популист. Хубавото в случая е, че Тръмп постоянно е провокиран от медиите да каже нещо “лошо” за Русия, а той сумти и грухти, но не се дава, и така изумлението на зрителите вдига рейтингите и засилва забавата.

  За съжаление, ситуацията тук е различна. Медиите, мафията, парламентът и Боко сумтят и грухтят, но не дават косъм да падне от главата на др. Путин, засилват изумлението и разделението у българите, падат им рейтингите, /без този на мафията/, а забавата е от съветски тип.

  В такъв смисъл Тръмп не е предател- не е обещавал крути мерки спрямо Русия, напротив – лайт-мотивът му беше: -Wouldn’t it be nice if we get along with Russia?- и ако това се е нравило на някои избиратели, толкова по-зле за тях, но тук няма измама.

  Предателство обаче има, когато се преструваш на “евро-десен”, когато си измамил голяма част от българското общество, че уж ще развиваш България в европейска и цивилизована посока, а вместо това откраднеш бъдещето на хората, и дърпаш страната към една евразийска кочина, по-лоша от тази, от която сме се измъкнали преди 130 години.

 17. SIR SVEN , оценявам чувството Ви за хумор!
  1.” Особено за човек популист…”, а Тръмп е задействал Конгреса за окончателното ликвидиране на ПОПУЛИСТКАТА Обама кеър.
  2.”The Donald, който не ще да процеди две лоши думи за др. Путин…”, а след 6м. ще блокира авоарите на ПУТИН и ОЛИГАРСИТЕ МУ.
  3.”да каже нещо “лошо” за Русия, а той сумти и грухти…” и предлага на ЕС евтин американски втечнен газ, което е СМЪРТОНОСНО за Русия!
  На такъв “английски” хумор, казват че в Шотландия се смеели чак на другата седмица ! А Путин и Русия ще се смеят на Тръмп, който само “сумти и грухти”
  някъде към февруари 2018г.,…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.