Вместо да детронира, Ричардсън бетонира лъжата за “антикорупционния проект” в България

Не, не са ни виновни винаги “другите”- в случая западните ни съюзници ( или приятели, каквито често в лично качество наистина са). Трябва да се отърсим от това удобно извинение за нашите несгоди. И все пак е тъжно да констатираме до каква степен сме загадка за тях след десетилетия на принудителна разлъка със западната цвилизация, белязана от съветизирането на забравената България.

images

Поводът за нерадостната ми констатация е позицията на Бил Ричардсън, американски политик и дипломат, министър на енергетиката и постоянен представител на САЩ в ООН в периода1993-2001 г. по времето на президента Бил Клинтън. Бившият губернатор на щата Ню Мексико Бил Ричардсън се е изказал с много верни констатации ( уви, в негативен план) за България, за да се ангажира в защита на банкера Цветан Василев и правото му да се отбранява като главен обвиняем за аферата с откраднатите милиарди от КТБ. Мнението му е публикувано в сайта на оглавявания от него Център за глобален ангажимент “Ричардсън” и е препечатано в сайта Клуб Z ( който не носи отговорност за основната неистина, върху която авторът гради иначе впечатляващата си ангажираност с казуса).

Много верни неща обобщава Ричардсън- от припомяненето за подчинеността на Русия, която царува и днес в България, до прозрачните намеци за Пеевски и Цацаров , макар грижливо да избягва да ги посочи поименно. А за властелина на положението Борисов дори не намеква. Опитният дипломат явно много внимава да не премине тази граница, стриктно спазвана от западните съюзници на политическо ниво, за да не се клати удобното статукво на “стабилната България”, в която Борисов се е наложил като безалтернативен властелин на страната не без с помощта на толерираната от него под чадъра му руска пета колона.

Обобщението на Ричардсън за съпричастността на медиите ( без изключение) в България като инструмент за сатанизирането на Цветан Василев е невярно.

Един публицист, който се опитва да избегне постоянното посочване на изключенията и борави с подобно обобщение за маркиране на водещата тенденция в страната, може да си позволи такава волност. Но в претенцията си да бъде юридически точен, както си вижда от старанието му да не посочва имена на виновни без доказателства, политикът Ричардсън не прави добра адвокатска услуга нито на своя клиент, нито на жадните да чуят авторитетна западна защита на системно изнасилваната българска демокрация.

Смайващо е да се прочете, как при толкова остри (все пак) изводи за необходимостта от външна намеса, каквато е неговата, Ричардсън се кани да спасява върху напълно грешен фундамент справедливостта по казуса с Цветан Василев, когото сравнява със знаменития руски мъченик Магнитски, смачкан най-буквало в руски затвор заради гражданската му позиция. “Лъжицата катран” в предлаганата от автора каца с мед е следният цитат:

“Цветан Василев стана особено нежелан противник на българското правителство, когато се изправи в подкрепа на новоучредена антикорупционна политическа платформа – “България без цензура” – през 2013-2014 г. http://clubz.bg/57237-zashto_richardsyn_zastava_na_stranata_na_cvetan_vasilev

Излиза, че Цветан Василев, който си призна вече, че е вложил 25 милиона в палачинковия проект “Бареков”, изразявайки съжаление за собствената си глупост по този повод, всъщност е инвестирал в “антикорупционна политическа платформа”, а не във фалшив дудук. Дори един от адвокатите на Василев, който едва ли говори фриволно без съгласието на онзи, който му плаща, заяви критично в телевизионно предаване без да си слага цензура на приказките, че Василев е проявявал смайваща неадекватност, доверявайки се на такива, като Бареков. Ричардсън обаче повтаря най-буквално лъжата на самия получател на онези милиони, че същият бил борец срещу корупцията. По този начин американецът обезсмисля и дори профанизира цялата си пледоария – не само при опита му за защита на Цветан Василев ( което не е тема и проблем на моята реплика), а и на куцата българска демокрация, спъвана от прангите, наследени от съветското иго.

Щеше да е добре случаят с Цветан Василев наистина да предизвика американска правозащитна намеса – заради самото разгласяване на нашите проблеми и извличането на поуки в течение на спора. Но случаят се е изродил в “приятелски огън”, при който “съпътстващите жертви” сме всички ние, които знаем от първа ръка, че сме се превърнали във “втора ръка” хора в собствената си държава точно заради жилавостта на лъжите на корупционерите, крещящи “дръжте корупционера”, с които очевидно не можем да се преборим сами при цялата олигархичо-медийнна мафиотска власт от руски тип, изправена срещу нас.

Тук лъжата е на власт и вместо да бъде детронирана от хора, с биографията на Ричардсън, тя се оказва бетонирана от него. Пък ние да си бием главите в бетона, когато “борецът срещу корупцията” от корупционния проект “България без цензура” утре се позове за своята “правота” в поредната си нахална акция за легитимиране на лъжата и бецеремонността в българската публичност на “един американски бивш министър и дипломат” !

20 мнения за “Вместо да детронира, Ричардсън бетонира лъжата за “антикорупционния проект” в България”

 1. Предполагам е възможна обратна връзка с г-н Ричардсън, през неговия сайт. Ще е добре някой да го информира за истинското състояние на нещата. Че Василев не е точно Магнитски е ясно. Но съм убеден, че американският закон обхваща по-широк кръг от случаи в борбата с корупцията и свързаното с нея преследване.

 2. Животът наистина е хубав!!! Някои го живеят и му се наслаждават заради безумната любов, други се превъзнасят по майката природа, трети не се уморяват да изкачват политически върхове, други се хвърлят безстрашно в очаяни революционни авантюри. Има и такива които обожават бомбастичните, мегагалактични сензации…

  Ето това е такава сензация, от такъв гигантски калибър, в един да констатиращ че животът ти в една от най-тъжните и нещастни страни на света (по едно неотдавнашно социологическо проучване) изведнъж става изненадващо безкрайно интересен. Да се луташ и питаш, да търсиш безуспешно и да не намираш кой е най-истинският, най-достойният, най-неопетненият твой съмишленик, готов да те поведе в борбата ти срещу статуквото и безочливата корупция, да си задаваш всекидневно въпроса „А кой всъщност е моят безстрашен Навални, моят безмилостен Каспаров????“ и да не можеш да си отговориш с години оглеждайки се наоколо!!!!

  И изведнъж да ти се изтресе един такъв G I G A – S U R P R I S E и да те зареди със страхотната енергия която дава смисъл на живота ти…, още повече че е вече признат и от твоите съюзници, които ти отварят очите, и ти го показват, застават зад него и ти вече нямаш никакви съмнения и си казваш „Ето го моят истински дисидент“, дето си мислехме че нямаме такива в БГ!!! Даже нещо повече – съюзниците ти ти го посочват – THIS IS THE DISSIDENT, THIS IS THE MAN !!!

  Жить в Задунайке стало действительно лучше, жить стало веселее !!!!!!!

 3. И след като пиеш една студена вода (особено пък тия които си дадоха и парите за „делото“ на „дисидента“) и си казваш сам на себе си :
  Майтап бе, нещастник !!! (това от „гражданин“ на въпросната нещастна държава, не искам да обиждам никого, нито себе си …) И като отрзвееш под влиянието на животворната водичка можеш да се обърнеш и към въпросния образ и тези които стоят зад него…
  МНОГО ПЛОСКО, „дисиденте“ и вие „съюзници“-адвокати!!! Много станахте маймуните на клона, след като духнахте от бившото СССР и съответното му „пространство“ завлякохте милиарди и веднага се писахте „дисиденти“. А най-плоското е че доста от тях похарчиха пари и немалко човешки ресурс за да си създадат минало, биографии на смели опозиционни борци , сайтове на несъществуващи партии и движения с платформи и програми и много подобен прах в очите…, а вие и това не направихте и изведнъж – борци срещу корупцията и дисиденти !?!?
  Измислете поне нещо по-оригинално, размърдайте си сивите вещества или платете на такива които го имат, защото очевидно това което сте забъркали няма да мине. И съзниците започват да си отварят очите, макар и трудно.

 4. много уместен и навременен коментар,тъй като в други сайтове се възпроизвежда написаното в клуб Z.

 5. Кметът на Несебър Николай Димитров по случай празника на града 15 .08.2017:
  „Каня Путин на гости, ще остане впечатлен!”

  https://www.24chasa.bg/Media/2017/08/14/cc3f446f-5291-4f9d-8986-74ad89422318.pdf

  и други патрЕотични новини от социалния и културен живот на “българския?” Несебър:

  Кметът на Несебър и консулът на Русия във Варна проведоха работна среща
  Кметът на Несебър Николай Димитров и генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук проведоха работна среща, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с летния туристически сезон, предстоящи съвместни прояви, както и казуси, свързани с имоти на руски граждани и възможността за съдействие от администрацията по конкретните случаи. В хода на разговора бе направен анализ на отминалия фестивал „Отечество“, организиран от местната администрация и Звездното градче в Русия, известно с Центъра за подготовка на космонавти „Ю. А. Гагарин“, чийто гост тази година бе и консулът.

  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=596

  КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ВЛЕЗЕ В РУСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
  Кметът на Несебър Николай Димитров направи няколкодневна визита в Руската федерация, където проведе редица ползотворни срещи. Една от тях бе по покана на Валентина Кабанова, народен представител и заместник-председател на парламентарния комитет по труд, социална политика и делата на ветераните. С високопоставената дама градоначалникът се срещна в парламента в Москва и обмени идеи именно в ресора, за който тя отговаря.

  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=584

  „КОСМИЧЕСКИ ДЕСАНТ“ В НЕСЕБЪР
  „Космическия десант“ от таланти се състоя в града на ЮНЕСКО през уикенда. Тогава за втори път Несебър бе домакин на фестивала „Отечество“, организиран от местната администрация и Звездното градче в Русия, известно с Центъра за подготовка на космонавти „Ю. А. Гагарин“. Форумът започва с шествие на участниците от крепостните стени до амфитеатъра, където малки и големи показаха своето изкуство в различни категории, и завърши с церемония по награждаването и гала концерт на лауреатите.

  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=566

  Нов фестивал от 2017 година в културния календар на Несебър
  През 2017 година Несебър ще добави още един фестивал към богатия си културен календар, като форумът е част от мащабното фестивално движение „Надеждите на Европа“. Това стана ясно по време на срещите, които кметът на Несебър проведе в руската столица преди дни. Николай Димитров бе в Москва по покана на Анатолий Акиншин, представител на администрацията на руския президент и на международното движение „Надеждите на Европа“, с когото през лятото той се срещна в единствения български град на ЮНЕСКО.
  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=382

  ВЪЗМОЖНО Е ОЩЕ ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ДА ВЛЕЗЕ В КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР НА НЕСЕБЪР
  Кметът на Несебър Николай Димитров посрещна делегация от Руската федерация в конферентната зала на старото кметство. Основният акцент на разговора между домакина и гостите му – йеромонах Онисим, ръководител на отдел по религиозно образование и катехизис към Московския финансово-юридически университет, и Анатолий Акиншин, представител на администрацията на руския президент и на международното движение „Надежди на Европа“, бе да се проучат възможностите и да се обсъдят вариантите за провеждане на международен фестивал на територията на община Несебър.

  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=279

  Заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация остана очарован от Несебър
  Заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Левин, който посети за първи път перлата в короната на българското самочувствие – Несебър, остана очарован от безценното културно-историческо наследство на полуострова. Пред портите на древния град лично кметът Николай Димитров посрещна високия гост, който бе придружен от Сергей Лукьянчук, генерален консул на Русия във Варна, и Тонко Фотев, почетен консул на Руската федерация в Бургас.

  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=268

  Несебър се побратими с казахстанския град Караганда по скайп
  Несебър се побратими с казахстанския град Караганда и то по скайп. За първи път в историята на международните си отношения градът на ЮНЕСКО подписа споразумение за сътрудничество виртуално, чрез достиженията на глобализацията – конферентна видио връзка през интернет. Кметовете Николай Димитров и Нурлан Аубакиров подписаха в реално време, едновременно, официалните документи, като си обещаха занапред да развиват отношенията помежду си.

  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=261

  НА СРЕЩА В НЕСЕБЪР СТАНА ЯСНО, ЧЕ ИМА ДОБРИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА РУСКИТЕ ТУРИСТИ ТОВА ЛЯТО
  Градът на ЮНЕСКО ще се рекламира на две борси- в Москва и Санкт Петербург
  Ползотворна работна среща на тема: „Възможности за разширяване на икономическото сътрудничество в сферата на туризма, бизнес партньорството и търговския обмен между Русия и България.“ проведоха днес кметът на Несебър Николай Димитров и проф. Виктор Архипов, председател на Руския национален комитет към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество в зала „Мелсас“ в града на ЮНЕСКО.

  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=102

  ПРОДЪЛЖАВА СЪВМЕСТНАТА РАБОТА МЕЖДУ ОБЩИНА НЕСЕБЪР И МЕЖДУНАРОДНАТА ШКОЛА „СЛАВЯНСКИ ПЪТ“
  През настоящата година продължава съвместната работа на община Несебър с Международна школа за народни изкуства, занаяти и култура „Славянски път”. Това стана ясно по време на среща в началото на февруари между кмета Николай Димитров и Александър Мосунов – член на Управителния съвет и главен секретар на организацията, която през 2016 г. открива своя шести творчески сезон.

  http://news-nesebarinfo.com/news2016.php?id=40

  Несебър задълбочава сътрудничеството си с Волоколамск и Сафранболу
  Несебър задълбочава сътрудничеството в сферата на културата, образованието и икономиката с побратимените му градове Волоколамск и Сафранболу. По време на празничните събития за 15 август, а и след това – на среща между кметовете Николай Димитров и Евгений Гаврилов, стана ясно, че представители на руския град ще посетят през октомври община Несебър, като целта на визитата е обсъждане на възможността за привличане на инвеститори в сферата на недвижимите имоти и хранително-вкусовата промишленост и в областта на туризма.

  http://nesebarinfo.com/internationalrelations.php?start_from=27&ucat=&archive=&subac
  tion=&id=&

  Кметът Николай Димитров:
  „В Несебър има море и слънце за всеки“
  Интервю за в. „Комсомольская правда Балканы”

  http://nesebarinfo.com/internationalrelations.php?start_from=28&ucat=&archive=&subaction=&id=&

 6. Иска ми се да вярвам, че казаното от Ричардсън е насочено само към външния Свят, т.е. не за българския.
  В такъв случай “цензурата” на Бареков не печели нищо,а кой ще спечели Ричардсън няма да реши.

 7. В цял свят “левите” имат само едно отношение към парите: КАК ДА ГИ ВЗЕМАТ ОТ ДРУГИГЕ!
  На институциално ниво чрез ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ /с популилистки обещания/, но после НЕПРЕМЕННО ТЕ да ги раздават/по свое усмотрение/..
  През Соца ,чрез превилегии. Сега у нас и в Русия, чрез олигарси и обрачи от фирми. На Запад със социални програми, много от които са ненужни, дори ПАРАЗИТНИ. Например популисткака ” Обама кеър” с коато 2 пъти стана президент, но така и не осъществи.
  В личностен план става въпрос за бизнес, който при “левите” ПОЧТИ винаги е нечестен, дори и да е законен.
  В КОНКРЕТНИЯ случай г-н Ричадсън представлява САМО СЕБЕ СИ и е решил да спечели нйкой милион законно /но нечестно, според мен/ от Цв.Василев .
  Безполезнно накрая,/ според мен/.Това са ОТЧАЯНИ действия на човек, УПОТРЕБЕН И ЗАХВЪРЛЕН от останалата ШАЙКА.
  За всички нас ПО-ВАЖНО Е :
  1. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,че аферата КТБ ЗАПОЧНА от Борисов и Цветанов, обявили КТБ за Банка на годината и ПОДМАМИЛИ вложителите.
  2.ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,че Кражбата на 4млрд. беше в съдружие с Искров, Пеевски, Орешарски, Борисов, Цацаров с техните действия и БЕЗДЕЙСТВИЯ.
  3. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,че външната фирма беше наета от Борисов само да КОНСТАТИРА кражбата/ което всички вече знаеха/, но УМИШЛЕНО НЕ и да ИЗДИРИ парите!
  4. НАЙ-ВАЖНОТО! Да бъдат ВЪРНАТИ 4 млрдПАРИ и АКТИВИ !
  НЕ СА СЕ ИЗПАРИЛИ!
  Ние ако не върнем кредитите ДО СТОТИНКА с лихвите, ни КОНФИСКУВАТ всичките АКТИВИ!/ апартаментите и др./
  ЦАЦАРОВ, НАЛИ СМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА?
  НАЛИ НЕ СТЕ СУСПЕНДИРАЛИ КОНСТИТУЦИЯТА?
  Така да се постъпи с ВСИЧКИ КРЕДИТОРИ ПО ВЕРИГАТА в аферата КТБ!
  И за ЕДРИТЕ риби, и за помияри /като Бареков/ и за СТОТИЦИТЕ дребни кокшкари най долу.
  КОНФИСКАЦИЯ на ВСИЧКИТЕ им АКТИВИ! / Щом го прилагате за нас, значи го ИМА в ЗАКОНА!
  Борисов, КЪДЕ СА ПАРИТЕ?
  КАЗВАЙ!
  Иначе конфискациа на всичко!
  А не на суджукова диета!

 8. За мен, допускам и да съм в погрешка, единственият ефект от ангажираноста на цитираният Бил Ричардсъън с казуса Цветан Василев е. че камарилата на тримата шивковци, баце, Дембелянски и цацаров са чули сефте за “Списъкът Магнитски”. И доста са се притеснили.
  Какво ще излезе в края на краищата, ще да видим. Янките са известни с това, че бавно запрягат но после действат бързо и ефикасно.

 9. До Росен Йорданов и останалите приятели от БЛОГА НИ. Не е по темата но понеже в предишната публикация стана нееднократно дума за Марк Солонин горещо препоръчвам книгата му “Фалшивки второй мировой”. На практика той на основата на открити източници от засекретени доскоро руски архиви доказва 1:1 основните тези на Виктор Суворов за ВСВ. Разбива също от своя страна на пух и прах всички митове и легенди за “миролюбието на “страхливият” Сталин” и неговата “наивност”.

 10. “Нищо лично- просто бизнес”. Ричардсън е един от най- добрите адвокати. Част от защитната тактика е да поизчисти имиджа на защитавания – за подкрепа от общественоста при евентуален процес, а и за мотивация на самия себе си. Няма добри адвокати, които имат добра съвест, освен ако не са абстрахирали работата си от личния живот и съвест. Не може да се очаква обективност и от него когато е поел този ангажимент. Просто професия.

 11. @GEORGI NIKOLOV
  Благодаря Ви за подсказването на това заглавие, не съм го чел и ще го потърся. На Солонин съм му фен, чел съм няколко негови книги и съм редовен посетител на неговия сайт когато имам време. Много добри са публикациите му, а публиката в сайта му наистина е много рафинирана и ерудирана и си продължава дискусията по злободневни теми, без дори да има публикация на Солонин!!!
  Аз бих Ви препоръчал на Вас и на другите съблогъри (които не са го чели) неговия анализ на свалянето на малайзийския самолет – за мен най-аргументираното и убедително обяснение на това което се е случило, да не забравяме че той е преди всичко ракетен инженер.
  Дължа Ви и едно голямо Благодаря и за линковете от рускоезичния интернет които редовно поствате тук, аз си се ровя и в него и ги ползвам, а откакто започнахте да ги предлагате в блога това ми спестява много време!!!

 12. Сърдечни благодарности и от мен към ROSSEN IORDANOV, ЖОРЖ и КЛЮКАР за упорития, неуморен и неотклонен труд над общата леха!
  БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
  Приятелю,КЛЮКАР, позволи ми една корекция в т.1.от последния ти пост:
  Да не забравяме, че АФЕРАТА КТБ започна с учредяването ѝ като филиал на ВНЕШТОРГБАНК /ВТБ/…

 13. Росен Йорданов, предлагам ако не възразявате да минем на “ти”. Марк Солонин го открих за себе си с преведената на български, предполагам засега е единствена. ” 22 юни. Анатомия на катострофата”. Където пръв стига до зкалючението, поне за мен е така, че РККА в първите месеци след началото на германо-съветската война е търпяла най-големите поражения в руската история поради една-единствена основна причини. Първата е, отказът да се бият, масово предаване в плен, безпрецентно дезертьорство в съшност е стихйно възстание срещу болщевизма за немалка част от войниците и официрети. А кадровата армия на практика се превръща в огромна тълпа захвърляща оръжието, загубите на материална част в раздела изоставени са безпрецедентни. Графата камиони и “емки” е празна. Чсно защо.
  Четох разследването му за свалянето на малайзийският самолет прди 3 години. Наистина, невероятно то

 14. Невероятно точен безпристрастен, професионален анализ.
  Използвам случая да ти благодаря за този линк представяш Марк Солонин 1:1. Не е изгубил и процент от актуалността си.

 15. В последно време Борисов и Горанов са така неотлъчно един до друг, както дори не са били с Цветанов преди. Дори и при срещата си с руския посланик/ тук трябва да благодарим на GEORGI NIKOLOV за неговия линк/ . Нещо май са му затегнали обръча на Борисов, за да му “залепят” мафиотите един “партиен секретар” , който да е на една ръка разстояние от него.

 16. @ GEORGI NIKOLOV
  Съгласен да минем на “ти”!!!
  Исках в моите постове под тази статия да спомена за един друг екземпляр, досущ като нашия новопръкнал се “дисидент”, само с тази разлика яе духна от Казахстан със 7,5 милиарда долара – значително повече. В Италия се появил със семейството си с подправени паспорти от ЧАД (!!!) и дори си купили голяма вила в Рим. Полицията ги хвана и екстрадира жена му на тоя и дъщеря му, защото самият Аблязов (така се казва) надушил и духнал навреме. После в италианския парламент гракнаха всички защитници на правата на човека, ходиха даже в Казахстан да освобождават “потърпевшата” и да защитават човешките и права… и успяха да я върнат в Италия.
  А казахстанския “дисидент” го гепиха във Франция и сега е там, на топло.
  Така че Георги, ти като френскоговорящ пробвай да узнаеш подробности за тая рядка птица от френскоезичния интернет – със сигурност има достатъчно материал.
  И да се убедиш че нашия “дисидент” е едно нескопосано негово копие… пък ако не е така, пиши.

 17. Борииславе, извини ме за неволната грешка в миналия ми пост. Чак сега седнах да чета и пиша.
  Рано или късно ще се съберат и обединят преобладаващо защитници на Българския интерес. Тъй де с малцинство вградени провокатори и скрити лимонки. Но в сегашната ситуация , където на горното сал един Иво Инджев реагира и коментира , а НОВА РЕПУБЛИКА има истински политици и експерти ,но без никаква достойна трибуна за рапостранение на истината, има още няколко достойни блога и автори и има голямо количество мислещи и четящи хора. Ами с просто око се вижда че е назрял момента за обединение на ниво общо говорене и общи действия и запазване на известна самостоятелност. Иначе ще бъдем изпреварени и ще ни спуснат нова опозиция със силно грачене, голямо медийно присъствие и нула действия срещу русия и техните мекерета.. Просто е . Едновременно публикуване на позиция, на отворени писма до посолства, евроинституции, до гражданите на България и т. н. Също така какво се случва с Българското черноморие, Несебър, МОЧА. Изнасянето на международен конкурс “розите на Обзор” където конферасието говори само на руски.Тъй като нямаме кой да ни представлява на международната сцена ефективно. Тия, които разполагат с подобна възможност (с изключение на НОВА РЕПУБЛИКА и Иво Инджев) знаем чий интерес представляват. Помислете. От долу, от мислещите и четящи и пишещи и нашите активни действия да се катализира едно истинско Обединение.

 18. Цветан Василев е на амбразурата, трябва да играе открито и до края.Опита ли се да спести информация и прикрие лица всичко е загубено и за него и за България.Че има вина ,има,но трябва да я понесе с чест.Много са въпросите,които могат да се зададат и аз бих го попитала следното;
  1.Кои са хората,които му дадоха куража в началото да развие банката и имаха ли претенции към него.
  2.В какъв състав е осъждано развитието на банката и кой накара Б.Борисов да вкара държавни фирми с личен подпис,без обсъждане в МС.
  3.Водени ли са преговори с руски бизнесмени,банкери,политици за подкрепа на банката и кои са те.Разчитал ли е банката да финансира Южен поток.
  3.Имало ли е идеи от политическите му покровители за превръщане на банката в пирамида с наличие на кухи структури с цел фалит и заграбване на активи.Независимо от кого.
  4.Знаел ли е за близките връзки на Борисов и Пеевски.Знаел ли е е че Пеевски консултира Борисов за оставката по това време.Защото ние знаехме.
  5.Нищо ли не му говори водевилът,който изигра Б.Б. в НС с думите *Доган ме е поръчал*.Нима това не са похвати на мафията и накрая Цветан Василев ,след като е награждаван от тази мафия,не се ли се е почувствувал неен член.Или е било късно вече.
  6.Забелязва ли Цв.Василев в тези смутни дни колко често Б.Б. си контактува с руският посланик.Може би изучава делата ма Магнитски.
  7.Кой го насочи към политически проект с участието на Бареков.
  Защото ние тогава усетихме,че се създава втори център на мафиата.

 19. Приятелю ПАВЕЛ ТИНКОВ,
  “Да не забравяме, че АФЕРАТА КТБ започна с учредяването ѝ като филиал на ВНЕШТОРГБАНК /ВТБ/…”
  Като ти благодаря за уточнението, не се оправдавам, но аз имах предвид НАЧАЛОТО на КРАЯ на аферата КТБ.
  А за ПРЕДИ ТОВА, като “горещ картоф” са въпросите които поставя г-жа Савова.
  Лично аз считам за най важно:
  “4. НАЙ-ВАЖНОТО! Да бъдат ВЪРНАТИ 4 млрд. ПАРИ и АКТИВИ !
  НЕ СА СЕ ИЗПАРИЛИ!
  Ние ако не върнем кредитите ДО СТОТИНКА с лихвите, ни КОНФИСКУВАТ всичките АКТИВИ!/ апартаментите и др./
  … НАЛИ СМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА?…
  Така да се постъпи с ВСИЧКИ КРЕДИТОРИ ПО ВЕРИГАТА в аферата КТБ!
  И за ЕДРИТЕ риби, и за помияри /като Бареков/ и за СТОТИЦИТЕ дребни кокшкари най долу.
  КОНФИСКАЦИЯ на ВСИЧКИТЕ им АКТИВИ! / Щом го прилагате за нас, значи го ИМА в ЗАКОНА!…”
  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.