Цунамито на цунатите от властта туристически коментатори по въпросите на тероризма

Атентатите в Испания, разбираемо, отприщиха страхове, страховити прогнози и ( уви, също разбираемо, защото не е първица) страшно неверни твърдения в публичното приказване в България под формата на “коментари на експерти”. Обидно е да се слушат смятаните за безобидни бръщолевения на тези абонати за коментари на атентати.

В рамките на някой друг сутрешен час българската телевизионна аудитория беше бомбардирана с призиви да бъде запечатана България, а Европа да се готви за война ( което не е нито нова задача, нито нов призив- всеки военен се готви за война, това му е работата).

Е, имаше и глас на разума, в лицето на Весела Чернева от Европейския институт за външна политика, който препоръча по-добро европейско сътрудничства за борба с тероризма чрез общи мерки за превенция срещу терористичната заплаха. Обаче като ни гледат и слушат експертите, европейските ни съюзници едва ли изгарят от желание да им се доверят в тази свръхделикатна област на сътрудничеството…

Общото впечатление на фона на вълната на основателния гняв ( и страх) е, че българският коментаторски корпус кънти на кухо. Канят ги и си говорят, каквото си искат. Например, че в Испания досега не е имало атентати.

Моля? Атентатът от 11 март 2004 г. на гарата в Мадрид, за който отговорност поеха от Ал Каида, беше и си остава сред най-убийствените в историята на тероризма не само с ислямска окраска, но дори и с комунистическа, като онзи български рекорд със съветски корени от 16 април 1925 г. в София. Убитите във взривените 4 влака на гарата в Мадрид бяха 192 души. Ранените бяха преброени до 2050 души.

Ако не за друго, то заради загиналите 4-ма българи в мадридската касапница този атентат би трябвало да бъде запомнен поне от експертите у нас.  А пък , щом са такива специалисти по въпросите на сигурността – при това български, би трябвало да си спомнят, че разследващите установиха тогава българска връзка в снабдяването на терористите с оръжия. Нещо да е помогнала българската “експертна” общност в разнищването на този въпрос?

Сред “специалистите”, които имат мнение и държат да си го покажат публично ( макар да е срамотно, но за голия босоног тумец критерият за срам е непозната категория), е и собственикът на електронен сайт, претендиращ да бъде “агенция”. Според него всички атентати се правят само от мюсюлмани. Не съществува за г-н собствника християнинът екстремист Андреш Брайвик, който на 22 юли 2011 г. уби с бомбен атенат 8 невинни в норвежката столица Осло, а след това разстреля десетки младежи на ваканционния остров Ютьоя. Оставям на специалистите да преценят дали хладнокръвното убийство чрез разстрел от близко разстояние на 69 човешки същества ( в зората на живота им) е по-малък и ли по-голям акт на зверство от мачкането на хора с коли.

И как да го има Брайвик в сметките на нашенските носители на вируса на чувството на хетеросексуално превъзходство ( или пък как да забележат онзи също така “превъзходен” извратеняк от Шарлотсвил, прегазил онзи ден жена от расова омраза), когато техният събрат по възгледи от Норвегия се бори ( с оръжие в ръка, а не само на думи) за прочистване на Европа от исляма. Също като техни бели превъзходителства у нас, той настоява ( не нашега) няколко десетки милиона да бъдат “прочистени” ( най-добре на принципа на “окончателното решение” чрез пълно унищожение, изпробван знаменито от Адолф и Бенито).

Професор по математика, който незнайно защо е превърнат от нашенските медии ( или от онези, които им суфлират кого да не канят и кого да викат да вика за победителите в българските избори) в говорител по въпросите на калкулациите за вредата от толерантността спрямо бежанците и ползата от тяхното разстрелване още на границата ( да, така препоръча професорът в предизборната 2016 г.) и днес получи трибуна да зове за безмилостност- вече и към семействата, които раждат терористи.

А който не е съгласен с такива нашенски специалисти по замърсяване на публичното пространство с теории и предложения за разправа с “непълноценните”, е обявяван за “либерал и педал” едновременно и по подразбиране. http://pik.bg/либералите-и-педалите-начело-на-европа-докараха-терора-българия-трябва-да-следва-политикат-news684017.html

Да обобщим: не знам дали обучаваните да пазят България и българите от тероризма биха се справили с евентуална терористична напаст. Мога само да се надявам да не се налага ( главно поради нашето предимство да сме маргинална държава сред атрактивните европейски полета за изява на разни главорези). Но ако все пак се случи, дано се окажем по някакъв фантастичен начин щастливо българско изключение от практиката терористите да изпреварват полицията в опитите й да ги спре.

Със сигурност, обаче, научаваме отново и отново, че в нашенската медийна механа е пълно с бойкопомазани борци, които така се зъбят на тирана ( нямам на ум столицата на Албания), че плюнките им заплашват с бедствие от друг характер- с наводнение, чиято приливна вълна е стимулирана от логорейното цунами на цунатите от властта.

12 мнения за “Цунамито на цунатите от властта туристически коментатори по въпросите на тероризма”

 1. Доживотните агенти от ДС не могат да разсъждават цивилно(цивилизационно). И информационните им агенции са само клонинги на “информаторната” АГЕНТция КГБ, и са подчинени на “българското” ѝ отделение – ДС.
  А пък платените проститутки от PIG могат да “информират” само сводници си от властть и извън нея, докато извършват с тях едновременно и възвратно-постъпателни “движения”. Толкова за “аген(т)циите” на агентите от “тихия” и пъшкащо-квичащият фронт на ДС и днешните им “аген(т)ционни” последователи.
  Ислямисткият тероризъм е проблем, няма спор по това. И в НРБ имаше вече ислямистки атентат през 2012г. на летище Сарафово.
  И все още, горните “агенти” на властть не са коментирали действията на “службите” в НРБ – ДАНС,УБО,РУМНО и МВР с вътрешен министър цВ.цВ. и премиер Винету I-ви.
  Все още няма заловени , или дори проследени извършители на този ислямистки атентат, зад който стоят ислямистите от Иран и ислямистите от Хизбуллах, и ислямистите на Асад -също.
  А, зад всички тези шиитски ислямисти стои техният ислямистки главатар и ислямистки терорист номер едно в целият свят – Путлер и неговите бандити от КГБ.
  Но до днес все още няма никакъв “резултат” от издирването на тези братушкови ислямисти ,които извършиха този атентат, въпреки че на власт отново е Винету III-ти , а и “службите” са още по-същите, след 2012г..
  Но това не е интересно на агентите от “аген(т)циите” и “коментаторите” на власттъ и ДС. Те се занимават с чуждите терористи, а “нашите” не ги интересуват. Особено пък ако са братушкови ислямисти , подкрепяни от альфа-братушката Путлер. А Винету е за n-ти мандат във властть.

 2. Чудесен сте, г-н Инджев. Добре е, че Ви има. Адмирации

 3. “От многото дървета, не виждаме гората!”
  А тя е:
  100г. Велика Октомврийска СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Революция!/ВОСР/
  100г.Международен ТЕРОРИЗЪМ и ДЪРЖАВЕН бандитизъм ПО СВЕТА И У НАС!
  Нито хронологично, нито систематично, нито по значение- ето САМО част от над 100млн. “отсечени дървета” в дълбоките дебрите на КОЛЕКТИВИЗМА, маскиран като социалистически, етнически, религиозен и т.н.
  — 16 април 1925 г., Велики четвъртък,
  Атентатът в храм „Света Неделя“ е най-тежкият терористичен акт в историята на България и света.
  Социалисти-московски терористи взриват храма.Ранени са над 500, убити са над 200- от тях 13 генерали-повече от загиналите във ВСИЧКИ ВОЙНИ,които България е водила!
  —Владайско “въстание”
  —Септемврийско “въстание” 1923г.
  —Местни бандити-шумкари и “вносни” “подводничари” и”парашутисти”
  —Хиляди избити БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА от ‘Новата власт” на шумкарите и “братята освободители”
  — Концлагера Куба- “Островът на свободата”
  —СвеЦко- арабският /Творение на Кремъл/БААС на арабски: حزب البعث العربي الاشتراكي), накратко наричана Баас (букв. „възраждане“), арабско СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия, с клонове в Сирия, Ирак, Алжир, Бахрейн, Египeт, Иордания, Кувейт, Ливан, Либия, Мавритания, Палестинa, Судан, Тунис и Йемен, в някои от които след “революционни” метежи или по друг начин завземат властта, като установяват терористични режими / Садат в Сирия, Садам в Ирак, Насър в Египет, Кадафи в Либия и т.н./
  — ” Износ на революция” в Ангола, Mозамбик и т.н.
  —“Приносът” в Южна Америка на модния напоследък терорист и извратеняк Гевара, наречен ЧЕ, но проститутките /и народът/го наричали ПРАСЕТО, защото не се е къпел и миришел като прасе.
  —Ако се върнем на нашя съвременен “скромен” принос: убийството на СТОТИЦИ горяни, на Георги Марков, осигуряване на курорт и ОБУЧЕНИЕ у нас на терористи като Чакала, Агджа, Абдуллах Чатлъ и др.

  — И т.н.
  П.П
  “СТРАШНО неверни твърдения в публичното приказване в България под формата на “коментари на експерти”. Обидно е да се слушат смятаните за безобидни бръщолевения на тези абонати за коментари на атентати.”
  СТРАШНИ са и ПРЕМЪЛЧАВАНИЯТА на тези абонирани коментатори!
  Както БААС , така и ИДИЛ/Ислямска държава/ е творение на БОЛНИЯТ ТЕРОРИСТИЧЕН мозък на Кремъл.
  Водачите на ИДИЛ са обгърнати в мистериозна тайна.
  Но след убийството на всеки един от тях се оказва,че ВСИЧКИ висши командири на ИДИЛ са генерали на Садам, завършили генерал-щабна академия в Русия!!!
  СЛУЧАЙНО ли “тези абонати за коментари на атентати” ПРЕМЪЛЧАВАТ този ФАКТ???

 4. За мищоК. и сие мощно ДГД от една долна, мръсна гад!
  Откъде го имат туй самочувствие на всяка манджа да са мерудия, специалисти по всичко по едноименният филм, дет в името на хонорара и крайно съмнителната публичност са готови да се изходят по сите проблеми и да ръсят мозъци по теми от които хал хабер си нямат. “Безмилостно” трябвало да бъдат унищожавани на място изпълнителите. Много “хитро”. За да не се достигне никога до техният създател, главен организатор и неуморим вдъхновител джуджи1.
  Ай, сектир!

 5. Присъединявам се към мнението на *Клюкар*.Тероризъм е имало винаги по света.
  Но най големият терор отнесен към брой на населението е този извършен в България 1919-1947 год.по заповед и участието на Москва.
  Съществуването на България е било под въпрос,но се явява един смел и решителен човек проф.Ал.Цанков който успява да овладее нещата.
  Днес ,аз съм убедена в това,световният терор зад който стоят ислямисти отново е дело на Кремъл.Особено в Европа.Путин озлобен от свои неудачи ,изправен пред сриващата се икономика на Русия и обедняване на населението иска да накаже страните от ЕС.От злоба и мъст.
  Защо *специалистите* по тероризъм не преведат пример с комунистическият терор.Защо не казват къде и кой е обучавал сегашните терористи.Разбира се в Русия и изпратени при Садам.Разбира се тук има вина и Обама,който изтегли армията без да са свършили работа.Излъгаха ги,че няма хим.оръжие,а то беше изтеглено в Сирия
  Справянето с терора ще стане много бързо ,ако изчезне Путин и в Русия дойде нормален човек,а не главорез от КГБ.

 6. Специалистите говорещи громко по телевизиите са наследниците на онези които обучиха Сивия Вълк Агджга да стреля срещу неудобния полски папа в Рим и после натопиха пионката Антонов, който опра пишкира вместо истинските подстрекатели от КГБ.

 7. Стига бе, нямало тероризъм. Аз пък предлагам на говорещите кратуни от милиционерските медии да попитат за тренировъчния лагер, маскиран в ракетния дивизион \СС23\ край Телиш. Или в подобния му, скрит в базата на соцЯлистическия черноморски флот край Атия. Или подобната, маскирана като трудовашко поделение 2510-Пловдив. Или подобната, маскирана в под. 55120-Хасково. Сигурно има поне още толкова – тези ги знам от един приятел, истински експерт по контра-тероризъм, който работи като консултант на BND и DGS \”контратерористите” от милицейските телевидения трябва да знаят какво означат тези съкращения/. Та в тези бази по соца са се oбyчaвaли теро…пардон, борци за свобода или против капитализЪма – от ООП, “Hео Лао Хак Сат”, ФРЕЛИМО, ФАПЛА, “Сендеро луминосо”, “Бригади росси”, “Фракция Червена армия”, и дори неколцина “Черни пантери”. Жалка история, гледам че дори БААСистката отрепка мохамад халаф е “експерт по контратерор” вече.

  На Стопанина респект за анализа!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.