Да поискаме съюзническа подкрепа за дементиране на монументалните съветски ментета

Как ще ни стигнат американците, които са на път… да ни изпреварят?

Въпросът ми е по повод факта, че в САЩ “внезапно” узряха за идеята паметниците, свързани с робското и робовладелското (им) минало, каквото е миналото на поробената от СССР днешна постколониална България, трябва преди всичко да бъдат демонтирани. Спори се за начина на тяхното евентуално съхраняване, но демонтирането им е най-широко застъпената теза като първа стъпка към раздялата с т.н. “друга гледна точка”, която царува и у нас като ефективна защита на “правото” на съветските окупатори да бъдат възвеличавани като “освободители”.

Неправителствената организация, която се бори у  нас за същото ( имам честа да бъда обявяван за водач на организацията, което ме ласкае). До идеята за демонтирането  сега са достигнали в много американски селища по отношение жалоните на робството там. Гражданска инициатива за ДЕМОНТИРАНЕ паметника на Съветската армия, така се нарича нашата организация. В този смисъл този път сме изпреварили американците. http://e-vestnik.bg/26891/za-muzeya-ili-za-bokluka-spor-za-sadbata-na-statuite-ot-konfederatsiyata/

Точно както и в САЩ, предизвикателното стърченето на жалоните на робството у нас е оправдавано с наличието на “другата гледна точка”. Чувал съм това блокиращо оправдание от кого ли не- от кметицата Фандъкова, до “независимия” русофилстващ депутат Георги Кадиев.

Точката на кипене на страстите, подпалени от неонацисти и т.н. националисти с патоса на обикновени расисти ( на чиято страна Тръмп застана на практика, говорейки за “двете гледни точки” и че не всички погромджии от Вирджиния били нацисти,) надигна ветровете на масовото възмущение В САЩ. Те, обаче, за разлика от (не)ставащото у нас, доведоха до моментален резултат.

Американците, овластили своите представители да решават от тяхно име, нямат равни на света в самоорганизирането си и се гордеят с тази традицията. Но и дума не обелват за правото си тепърва да обсъждат очевидната необходимост от раздялата с жалоните на робството.

Властите в САЩ изобщо не се поколебаха да преминат към конкретни мерки без никакво протакане под предлог, че трябва тепърва да се организират кръгли маси и триъгълни консултации между гражданите, юристите и правителството ( например)- както става у нас под диктовката на хитреците от московската пета колона.

Защо у нас това не се получава, въпреки ,че сме изпреварили американците в предлагането на достойно решение на въпроса с националното достойнство – намерили сме го и сме го защитавали многократно в публичността ( според силите си, които не стигат , защото срещу нас е изправена държавата като зле прикрит съветофил в това отношение)?

Не е само заради прословутата американска ефективност- веднъж взетото решение се превръща в действие там. У нас проблемът е, че тукашната пета колона на Москва не може да се различи лесно по расов или друг външен признак. Тя е проникнала навсякъде. Проникването у нас е по-злокчествено, откоккото в Украйна.

Наполеон е забелязал, че  “ ако изчегърташ руснака отдолу се появява татарин” ( и външният министър на Русия Лвров го признава, пишейки за приноса на Златната орда в “обновяването на руския генофонд”)”.   У нас същото важи за русофилите, които се бият в гърдите като големи български патриоти. Но проблемът е труден за решаване, защото съществува на ментално, а не на етническо ниво.

Докато в Украйна руското влияние и правото на руския империализъм да се разпорежда се защитава от руско говорещи, в България тази подривна дейност ентусиазирано ( макар и често завоалирано) се върши от “чисти българи”, повечето от които не могат да вържат две приказки на правилен руски. Виждаме ги като чуждопоклоници само на сборищата им, но през останалата част от годината те си “мируват” и кадруват на всякакви ниво в държава- от парламента до президента ( не е първица при президента, така беше и при Първанов).

Когато кореспондент на “Уолстрийт джърнъл” неотдавна ме попита, дали балтийските страни ( с техните руски малцинства като потенциален претекст за кремълска намеса, вкл. военна) са по-застрашени от руската хибридна война или “случайно” това е България, бях категоричен отново, че тук положението е далеч по-лошо.

Съжалявам, че трябва да “цитирам себе си”, но съм го писал и друг път: да се пребориш с вероломството на чужди елементи сред народа и държавата ти, които открито и по етническо подразбиране работят за интересите на чужда държава, все пак е по-лесно. Много по-трудно е да разпознаеш и блокираш същото ерозиране на страната в полза на чужди завоавателни интереси сред съродниците си, повечето от които във всекидневието си са хрисими български граждани, докато в душите си са поданици на Кремъл.

Всичко това си има своите проекции в българската политиката. Двуличният  евроатлантик Борисов редовно се заиграва с българските московци, изпращийки едновременно съответните сигнали на Путин. Премиерът ни периодично демонстрира ( предизборна) близост с вождовете на официализираното русофилство в България, като Николай Малинов или чрез “крепки” ръкостискания на неофициални срещи с руския посланик Макаров, снимки от които биват дмонстрирани официално след това.

На сборищата на русофилите, като на платения с руски пари митинг край бившия язовир “Георги Димитров” ( днешен “Копринка”), Борисов праща свои представители – депутатати от първия ешелон на ГЕРБ, активни членове на масонстващата задруга на русофилите в България, претендиращи да отразяват настроените на БОЛШИНСТВОТОбългари, събирани веднъж годишно, за да впечатляват с масовост.

Достатъчно е да се види дългият списък от имена на дептати от ГЕРБ, волонтири за показно членство в групата за дружба с Русия в Народното (ни?) събрание ( най-голямата подобна в нашия евроатлантически парламент), оглавявано на паритетен принцип от гербаджия и бесепар, за да стане ясно, че сърдечните пристрастия на Борисов не са останали незабелязан от угодниците край и под него.

Върхът на тази московска камбанария стърчи, разбира се, високо над нивото на Черно море, в което лично Борисов се ангажира със защитата на руския интерес срещу по-близко военно сътрудничество между регионалните членове на НАТО. Не случайно пак той, за да се хареса на Путин, разпореди ( но по-скоро тихомълком, отколкото при акцията му за “мир” в Черно море) да няма у нас разполагане на американски противоракетен щит, нито да се регистрира в държавно подпечаани документи заплахата от руската хибридна война ( справка: случаят с намесата му за пренаписване на “Визия 2020” на Министерството на отбраната в края на лятото на 2014 г. по време на служебното правителство на Близнашки).

Щит обаче в България има и той е като парников протектор за пълзящата русификация ( вижте безпроблемната концентрация на руска собственост, която принуждава туземците да преглъщат всичко срещу съответните пари на приносителя по същото това Черноморие!). Под егидата ( т.е. под щита) на Борисов расте и крепне буренът българското русофилско лицемерие, което не може да се мери с никое друго подобно по света. http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/skandalno-do-ruskoto-zname-na-plazha-v-sveti-vlas-razvyaha-i-savetskoto

Уникални сме в брането на плодовете от тази буреносна реколта. Няма друга държава в света с “НАЦИОНАЛНО движние “Русофили” ( както с основателен имперски възторг възкликна дългогодишният кремълски надзорник на българското русофилство генерал Решетников). Да припомня за пореден път и фактът, че няма друг народ, който безропотно да приеме за свой национален празник зачеването на своята свобода в резултат на сблъсъка между две завователни империи, опитали се преди и след това да унищожат българското свободолюбие- при това при наличието на наистина достойни за увековечаване исторически събития, създадени от самите българи, известни на повечето техни птомци днес.

Понеже руснаците и техните слуги се боят единствено от американците, направо се чудя, дали да не потърсим открито и демонстративно американско съдействие за истинското ни нацонално освобождение от чуждопоклоническата напаст на рублолюбците. Звучи като идея, породена от отчаяние, но, ако не друго, то поне американците най-после могат да ни разберат чрез примера, които дават сами в борбата срещу робството наследство. Буквално допреди дни те имаха формалното право на “дипломатическо премълчаване” на въпроса, но днес вече са лишени от това основание. Трябва “само” да се изправим и да потърсим тяхното морално съдействие, за да покажем на маршируващия все по-безцеремонно московския реваншизъм в България, че и на тяхното действие е възможно “някакво” противодействие.

Апропо, същото се отнася изобщо за нашите западни съюзници. Сред тях рязко преобладават силно възмутените реакции от проявите на расизъм в САЩ и от пристрастията на президента Тръмп към тях. Той буквално декламира познатата у нас русофилска защитна теза , според която трябва да си пазим историята такава, каквато е (битият бит и т.н.). Защото , за разлика от Германия, където възмущението от Тръмп е може би най-ярко изразено в обществото, в медиите и по върховете на държавата, у нас червеноармейците не само не са освобождавали никого, но и не са дали пукната жертва, за да претендирт тежните жалони на нашето робство да имат статут на недосегаемост от позицията на “правото на пролятата кръв” – такава има в огромни количество, но е българска и е резултат от съветската окупация.

тръмп шпигел расист 1

В Германия, възмутена от крепителите на жалоните на робството в САЩ ( на снимката: “Истинското лице на Тръмп” на корицата на сп. “Шпигел), имат всички основния да подкрепят и българската съпротива срещу жалоните на робството именно на историческа основа- не защото Царство България е била в злощастен съюз с тях, а заради обратното: царството не е воювало със СССР и не е причинило смъртта на нито един червоноармеец въпреки онзи съюз с Германия. Тази българска специфика заслужава да получи най-после международно признание като освободи София от страховете да бъде противопоставяна на Берлин и прочее места, в които са умирали стотици хиляди червеноармеци.

Сега вече , ползвайки американския пример, имаме още повече основания от преди да поставим въпроса за съюзническата подкрепа за правото си да се разпоредим с демонтирането на жалоните на позора от съветското иго, които ни надзирават надменно от висотата на колосите на колосалната лъжа за българската свобода, донесена уж от поробителите.

Дементиране на ментетата на “дружбата” с поробителя!

И не на последно място: трябва да припомняме винаги, че това право е юридически  достатъчно ясно предвидено в самия договор с Русия от 3 юли 1992 г., подписан от Желев и Елцин. Време е да го упражним. Бедата е обаче, че преди това трябва да се освободим от “меката диктатура” на мимикриращите рублолюбци в България. Изглежда няма да стане без междунродна подкрепа, шанс за каквато за пръв път се появява в контекста на събитията в САЩ.

13418757_1272443662767516_4897929085146451661_n

63 мнения за “Да поискаме съюзническа подкрепа за дементиране на монументалните съветски ментета”

 1. Ето малко библиографические данни за альфа-чекиста, альфа-прависта, альфа-агентина и альфа-православният бандит Путлер, от блога putinism.wordpress.com:
  https://putinism.wordpress.com/2017/08/14/kerosin/
  Ето малък откъс отнасящ се за “православния” чекизъм на Путлер:
  “”Путин часто видели во время крестного хода среди дружинников — блюстителей порядка в штатском с красными повязками на рукавах. Власти в Советском Союзе стремились не допустить присутствия молодежи на богослужениях, и потому КГБ внимательно следило за всеми, кто посещал церкви.””

  Ето още един малък откъс за “антиамериканизЪма” му, като същий лицемер ,като рублофилите Ал.Симов и В.Сидеров:
  “”Однажды в Дрездене Путин заявил , что СССР – это «государство, где нет законов» в отличие от США. И вообще американцы создали «идеальную общественную систему», с которой надо брать пример. При чем сказано это было в разговоре о правах наследования. Путин утверждал, что совок, где частная собственность не гарантирована, убивает желание работать. Зачем, мол, наживать бабло, если не уверен, что оно останется семье? Т.е. хранить капитал всяко лучше в Америке.””

  И още малък откъс за “антитероризЪма” на Путлер, още от гедеерските му черноборсаджийски далавери с терористите от RAF:
  “”RAF(«Фракция Красной Армии») ето такие буйные леваки, которые взрывали и убивали народ в Европе во имя коммунизма. RAF спонсировалась “Штази» и КГБ с территории ГДР. К слову, в лихие 90-е некоторые боевики RAF плавно перешли в «русскую мафию» в Европе. Например, известный террорист RAF Дитмар Клодо стал соратником Могилевича в Венгрии.
  Один из бывших боевиков RAF , который регулярно контактировал с Путиным в Дрездене в 1980-е гг. И вот этот боевик тоже вспоминает, что Путина «всегда интересовали вещи», он постоянно просил привезти ему какой-то ширпотреб с Запада. То радиоприемник «Грюндиг» они ему везли, то магнитофон кассетный доставали. Например, в Дрездене у Путина была служебная машина – «Трабант» производства ГДР. Путин обожал понты и воткнул туда крутую аудиосистему «Блаупункт», которую достал через террористов RAF в Зап. Германии.””
  П.П. Който иска може самостоятелно да продължи четенето от самият блог!

 2. “Върхът на тази московска камбанария стърчи, разбира се, високо над нивото на Черно море, в което лично Борисов се ангажира със защитата на руския интерес срещу по-близко военно сътрудничество между регионалните членове на НАТО. Не случайно пак той, за да се хареса на Путин, разпореди ( но по-скоро тихомълком, отколкото при акцията му за “мир” в Черно море) да няма у нас разполагане на американски противоракетен щит, нито да се регистрира в държавно подпечаани документи заплахата от руската хибридна война ( справка: случаят с намесата му за пренаписване на “Визия 2020” на Министерството на отбраната в края на лятото на 2014 г. по време на служебното правителство на Близнашки).”

  Повечето българи знаят само за пристрастията на Борисов към платноходките в Черно море,но почти нищо за отказа му да има американски противоракетен щит и постоянен натовски корпус в България.
  Нужна е повече информация и за тези му “тайнствени”, еротични пристрастия към разголения до кръста гном на високи токчета, заради които е готов да му поднесе на тепсия България, сякаш му е бащиния!

 3. ще доживеем ли да видим БЪЛГАРИЯ ЧИСТА и СВЯТА РЕПУБЛИКА на ЛЕВСКИ и БОТЕВ, ще да попитаме нашите ПАТРИОТИ-симеонката,КАРАКАЧАНКАТА,БОЛЕН и си е, наши патриотари-другарите на КОРНИ дошли на ВЛАСТ-според тях с КРЪВ, вярни на КРЕМЪЛ и тавариш ПУТИН.Да питаме бб,премиер на куб, докога ще лъготи този омерзен народ,докога ще бъдем на ДЪНОТО на ЕВРОПА и СВЕТА.

 4. Ами аз онзи ден скромно предложих нещо по-различно от досегашните ялови акции и несвързано със САЩ а с ЕС с които сме свързани много по-тясно. Надявах се на някакви критики, на конструктивни предложения, на отговор на моите въпроси и не получих нищо… само предложения да чета Одисеята?!?!
  Няма да я чета – преживял съм много по-продължителни и по-комплицирани одисеи в живота ми, така че НЕ смятам че ще ми бъде интересно. И не за да се прибера при моята Пенелопа а обратното, да се разделя нея. Ако някой е чувал или знае какво означава прословутия “развод по италиански“ (в смисъл развод в Италия) и не е виждал жив оцелял след него – аз съм насреща. Една теленовела продължила “само“ 13 г. , струвала ми значителни средства и завършила със сентенция на трибунала абсолютно в моя полза и то без да съм подкупвал някого или нещо от сорта. И това при положение че с моята Пенелопа бяхме живяли по-малко от половин година в брак и нямахме деца. Това е само един пример. Има и други. Така че това за одисеята просто не върви, а предизвикателството да се отърва от някакъв одиозен камъняк може само да ме мобилизира….
  Но разбирам че няма интерес нещо де се промени по въпроса. РЕШЕНИЕТО ДА СЕ ПРЕМАХНЕ МОЧА НЕ Е ОТМЕНЕНО – не можах да намеря нищо за това в нета. Ситуацията е застойна, констатирам, след като досегашните акции срещу стърчащото плашило не могат да променят нищо и не се забелязва желание за друг подход.
  Какво означава това, че премахването на мастодонта е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА или че ВЕЧЕ СМЕ СВИКНАЛИ ????

 5. Припомням виц номер 1 от “Златната решетка”. Обичам руснаците и мразя американците. Първите защото са ни освободили два пъти, вторите защото още са stand by
  Депутация ли ще правим, петиция ли ще внасяме, шафетни гладна стачка ли но трябва да “събудим” съюзниците ни. САЩ и Германия. В този им ред или още по-добре “колективно, с намаление”.
  МОЧА-вците трябва да бъдат архивирани.
  As soon as possible.

 6. Българските русофили са нашия КУКЛУС КРЕМ

 7. Паметниците на руските окупатори не са причина, а следствие на комунистическо управление. Докато не се отървем от причината, дори и по някакъв незнаен начин купчините камък, бетон и метал да изчезнат, то на практика нищо няма да се промени.

 8. Ха сега добрите хорица след като прочетат статията да кажат виждат л надежда да се разрушат съветско-болшевишките окупаторско агресивни символи на територията на Република България….
  Все още никой тук не се осмелявя да продположи с минимална приблизителност кога се очаква да бъде разрушен първия моч.
  Уважаеми колеги, искрено ви призовавам да изразите свои предположения…
  И после нека моя критик пак да ме упрекне че насаждам “антибългарски настроения”. Все пак нали логиката призовава същия народ да свърши това морално дело…., да, същия който освен софийския Моч от 1954г. живее и с пловдивския Альоч от 1957г. Екзотика и душевност, българска…

 9. До:АНТИКОМУНИСТ
  “И после нека моя критик пак да ме упрекне че насаждам “антибългарски настроения”. Все пак нали логиката призовава същия народ да свърши това морално дело”
  ВЕЛИК Фройд!
  Миг невнимание и пак в своето МОСКОВСКО подсъзнание!
  Сам признаваш,че ти НЕ СИ БЪЛГАРИН по дух!
  Сам признаваш,че ти не си от този “същия народ”!
  ОПРОВЕРГАЙ ме като свършиш това “морално дело”
  ВЗРИВИ МОЧА!
  Както предците ви взривиха храм „Света Неделя“!Най-тежкият терористичен акт в историята на България и света.
  Ранени над 500, убити над 200- от тях 13 генерали-повече от загиналите във ВСИЧКИ ВОЙНИ,които България е водила!

 10. Извинявам се, че не е по темата, но понеже Европа ПАК се ТРЕСЕ от ТЕРОРИЗЪМ

  ИДИЛ/Ислямска Държава/ е предсмъртната агония на Арабският СОЦИАЛИЗЪМ!
  През 1940 г. в Дамаск е основана партия БААС/Арабският “Коминтерн”/.
  Както в последствие Ал-Каида и терористите на ИДИЛ , структурата на БААС e изградена на ПРИНЦИПА НА КЛЕТКАТА.
  Линията на йерархията в партията върви отгоре надолу, но отделните членовете на партията може ДОРИ да не се познават помежду си.
  Такава координация и субординация е типична за ВСИЧКИ мафоитски и терористични организации още от древността и в наши дни.
  СвеЦко- арабският БААС е арабска СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия, с клонове в Сирия, Ирак, Алжир, Бахрейн, Египeт, Иордания, Кувейт, Ливан, Либия, Мавритания, Палестинa, Судан, Тунис и Йемен, в някои от които след “революционни” метежи или по друг начин завземат властта, като установяват СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ диктаторски и терористични режими .
  -Сирия
  Изненаданите ДА НЕ СЕ ИЗНЕНАДВАТ!
  От 1963 г. страната се управлява от партията БAAС.Президентът- Pезидент на Сирия e Башар ал-Асад , син на Хафез ал-Асад, управлявал от 1970 до смъртта си през 2000 г.
  Русия със зъби и нокти брани последният “легитимен” бастион на БААС, който заедно с ” нелигитимния” -ИДИЛ са основният инкубатор на терористи. Преди са наричани революционери-интернационалисти.
  Терористите действат в цял свят, но основно за дестабилизиране на ЕС и САЩ.
  -Ирак
  Превратът /пак дългата ръка на КГБ и ГРУ/ от 1958 докарва на власт генерал Абд ал-Карим Касим. Едно от първите му действия е установяване на близки отношения със СССР. След котерийни борби и преврати/ 1963 година от Абдул Салам Ариф, 1966 от брат му,a той е свален от власт от Ахмед Хасан ал-Бакир. В крайна сметка главорезът Саддам Хюсеин /новият шеф на БААС/ става държавен глава през 1979 година.
  По нататък всичко ви е известно: и войната с Иран, и геноцидът на СОБСТВЕНИЯ народ/”химикът” Али/, и двете войни в залива ,като при втората война и след екзикуцията на Садам/логичен край на всеки СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ сатрап/ , МНОГО от армията и ГЕНЕРАЛИТЕ му се ИЗПАРИХА!
  И след ПРЕЖДЕВРЕМЕННОТО оттегляне на Обама от Ирак, се ПОЯВИХА в Ислямска държава/ИДИЛ/

  -Алжир
  Oфициалното название Алжирска народно-демократична република , веднага ви подсказва съдържанието :БААС и съвеЦко-арабски СОЦИАЛИЗЪМ!
  Започнат 1965 г. с военен преврат/дългата ръка на КГБ/, на Хуари Бумедиен, бивш съратник на Бен Бела. Веднага провъзгласява курс на строителство на социализЪма и устанавява еднопартийна система/Познато,нали?/
  През Арабската пролет, вълненията в Алжир започват в началото на декември 2010 г., по-рано от тези в Тунис. Предизвикани както при ВСЕКИ социалиЗъм:от безработица, лошо положение на младежта , недостига на жилища, покачване на цените, нанесло удар по бедните слоеве на населението. Усилени под влиянието на победата на революцията в Тунис, те достигат значителен размах в началото на 2011 г. В столицата/по-късно и в страната/ избухват протести против покачването на цените с 30 %.

  – Бахрейн
  Слабо влияние на БААС в Кралство Бахрейн-малка островна държава, със задкулисно участие в неуспешен преврат ,безредици и протестни маршове.
  Бахрейн има висок индекс на човешко развитие и е бил определен като основен съюзник извън НАТО от администрацията на Джордж Буш през 2001 г.

  – Египeт
  Дълга история!
  А на БААС започва с Гамал Абдел Насер, президент на Египет (1956-1970) и неговата Партия Арабски социалистически съюз.Започнал АБСУРДЕН/както всеки/ социализъм , катастрофирал в т.н. Арабска пролет.
  – Иордания
  Тук съвеЦко-арабският СОЦИАЛИЗЪМ на БААС нещо не му върви!
  Йордания е модерна държава с развиващ се пазар със свободна пазарна икономика.Режимът в страната е прозападен и поддържа близки взаимоотношения с Обединеното кралство и САЩ. Йордания става основен съюзник на НАТО в региона и поддържа дипломатически взаимоотношения с Израел.
  – Кувейт
  И тук съвеЦко-арабският СОЦИАЛИЗЪМ нещо не му върви!
  Страната има четвъртият най-висок приход/ами те и Венецуела имат много петрол/ на глава от населението в света. Конституцията обявена през 1962г., превръща Кувейт в най-демократичната страна в Близкият Изток след Израел.
  За което Кувейт е наказан от Садам и през 1990 г. е нападнат и окупиран в продължение на седем месеца.
  -Ливан
  Ливан е основна база и убежище на палестинските терористи.
  Дори ООП на Ясер Арафат успява да създаде своебразна държава в държавата в Южен Ливан.
  -Либия
  За нея знаем малко повече, покрай случай “българските медици”.
  Изкупителна жертва на сатрапа Кадафи и неудачите на неговият СОЦИАЛИЗЪМ.
  От 1969 г. Либия се управлява от полковник Муамар ал-Кадафи, дошъл на власт чрез “революционен” преврат .
  Подпомага международния тероризъм !
  21 декември 1988 г.Локърби е най-известният от серията терористични нападения, извършвани отЛибия.
  Февруари 2011 г. започва Гражданска война.Националният преходен съвет (опозицията) превзема столицата Триполи.В помощ на опозицията се присъединяват НАТО, страните от Арабската лига и Швеция. На 20 октомври опозицията залавят избягалия Муамар Кадафи в родния му град Сирт.
  Предизвестен край на всеки СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ диктатор!
  – Мавритания
  През 1960 е провъзгласена независимостта на Мавритания.
  И … и преврат … и преврат … и преврат…
  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!
  Средната възраст на населението е 17,2 години!!!
  – Палестинa
  Институционализиран тероризъм!
  На 4 септември 1972-ра палестинските терористи атакуваха олимпийското село в Мюнхен и взеха за заложници спортисти и съдии от Израел и …ги разстреляха.
  От многото “организации” ще спомена само Хамас, чиято цел е ни повече, ни по-малко : “унищожаването на Израел”
  По обосновано предположение, атентатът в Сарафово, при който загиват 7 души и 35 са ранени е нейно дело.
  -Судан
  От 1956г.,след получаване на Независимост от Египет
  и Великобритания ситуацията постоянно е ” революционна”.
  Безкрайни военни преврати и война формално между Севера и Юга, но всъщност гражданска война с безразборни убийства и изтребление на собственият си народ.
  С Гладомор въпреки,че също както СССР страната е изключително богата на полезни изкопаеми, като нефт, природен газ, злато, сребро, хром и др.
  Поразително и ПОДОЗРИТЕЛНО прилича на гражданската война в СССР!
  По приблизителни данни от ООН, цивилните жертви са НАД 25 % от населението.

  -Тунис
  1957 г. президентa Хабиб Бургибa обявява т.н. „дестуровски социализъм“,

  -Йемен
  През 1967 г.в Южен Йемен е обявено образуването на Народна демократична република Йемен (НДРЙ). с просъветски и просоциалистически курс и предизвиква две десетилетия ожесточена борба между Севера и Юга. В 1990 г. се обединяват в единна Република Йемен. През май 1994 г. бившите лидери на НДРЙ, подстрекавани от Кремъл, отново обявяват на юг независима държава – Демократична република Йемен, която обаче през юли е унищожена от севернойеменската армия.
  …След падането на СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ лагер,
  след разпадането на СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ СССР
  потъва и архипелагът Арабски СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ БААС!
  Последните бастиони са неговите ЙЪНГ и ЯНГ- духът на мъртвият САДАМ/ИДИЛ/ и демоните на живият БАШАР/БААС/
  Заченати в подземията на Кремъл!
  ВЕЛИК Интернет, довял Арабската пролет!
  И колкото и да обслужбат Борисов и Путин /България в ЕС, но е на 109-то място по свобода на медиите/ , Интернет сбъдна пророчеството:
  ” И ВСИЧКО ТАЙНО ЩЕ СТАНЕ ЯВНО!”
  КРАЙ на ПАРТИЙНАТА ТАЙНА!
  Всички гореизложени ФАКТИ всеки САМ може да провери!

  П.П
  100г. Велика Октомврийска СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Революция!/ВОСР/
  100г.Международен ТЕРОРИЗЪМ и ДЪРЖАВЕН бандитизъм ПО СВЕТА И У НАС!

 11. MIKA, това не са “паметници”, защото няма какво да отбелязват и да възпоменават. Това е идеологическа,класова,престъпна и античовешка пропагадност, обслужваща и оправдаваща един колониален и тоталитарен режим ,и неговите чуждоземни вождове и крепители.
  Няма как да се отделят “купчините камъни, бетон и метал” от “причините” , които са ги струпали в центъра на София и другите градове и села.
  След поражението на нацистка Германия във войната са премахнати всички нацистки “паметници” и “произведения на нацисткото ‘изкуство'”, макар в същото време в Германия да са останали милиони нацисти, които са искали да не се разрушават. В България също са унищожавани вековни паметници и църкви , които не са “нацистки”, но въпреки това са разрушавани по заповед от Сталин.
  Самите комунисти свалят всички “паметници” на Сталин след 1953г., и връщат старото име на Варна.Тези “паметници” са поставени още ,когато Сталин е жив. Правят го за целите на собствената си пропаганда. Отново.
  П.П. И последният пример със паметниците на Конфедерацията в САЩ.
  Конфедерацията отдавна я няма ,но паметниците и все още съществуват. И както се вижда все още има “патриоти”, които ги използват за насаждане на омраза и ненавист. А както се вижда има и дълбока връзка с путлеристките шпиони в САЩ, които използват такива сборища , за да разпространяват собствената си примитивна идеология на омразата.

 12. АНТИКОМУНИСТ
  Мръсна,долна,гавреща се с българите твар,верен син на партията с голямо П,ДС и КГБ.Вечно да живее,до пълно усмърдяване.

 13. @ ROSSEN IORDANOV
  Искрено съжалявам, че сме “ИЗГУБЕНИ в ПРЕВОДА”
  Под “Одисей” и “Одисея” имах предвид г-н Инджев:
  1. Дарил името МОЧА.
  2. Организатор на граждански инициативи и пърформанси срещу МОЧА
  3.Съавтор на ЮРИДИЧЕСКИ преписки до ИНСТИТУЦИИ във връзка с НЕпремхването на МОЧА.
  От коментара Ви разбирам, че не сте си направили труда да прочетете ” Одисей” в оригинал.
  Съжалявам!
  Аз съм само един най- обикновен КЛЮКАР.
  Поздрави!

 14. Ами аз предложих преди време и на специалиста по предположенията и “главен специалист” по българската душевност да се опита да анализира душевността на “германчетата”, на “италианчетата”, на “япончетата”, на “корейчетата” и други такива изпитали на гърба си тоталитарните прелести като нашия “народец” ама той не ще. Захапал е яко “българчетата” за вкусната им и примамлива душевност и не пуска, като питбул е.
  Ей на и “тъпите полячета” и тях да вземем – кой би предположил че при положение че от 37 години имат “Солидарност” ще бъдат изпреварени от съседите им “украинчетата” по тая част. Лех Валенса, Лех Качински и много други си отидоха и не видяха съборени жалоните на робството при тях…

  Навярно само “главния специалист” или може би “черен колан” по душевностите може да предположи и със сигурност отдавна е предполагал и е знаел всичко това. И сега се е заел да изпитва “народеца” си, да го научи да предполага….

  Хайде сега мили “българчета” предполагайте, предполагайте , не се стеснявайте от батко ви “черен колан” по душевностите.

 15. @Antikomunist
  Ako MO4A padne ti mnogo 6te strada6, nali?

 16. @Антикомунист

  Ами Тервел го каза много добре.
  Моча и альоша са и ТЕСТ ЗА назовалите се АНТИКОМУНИСТИ.
  Иронията тук е като троскот.

 17. Изразявам силна благодарност към най-възпитаните коментатори , техните мили комплименти просто подкрепят моята теза за българската анамнеза.
  Още веднъж ще зарежа! До Десети разрушаване на Мочите и Альочите не можеше да стане, но след Десети много хора се надяваха това да стане, но ето вече 30 години не става и няма никакъв симптом това да стане. Надявалите се затова действително бяхме убедени, но останахме попарени, вместо вдхновени….
  Поне на мен нещата станаха ясни, след като беше открит “течния метод”-действа безотказно като динамит.
  И никой не смее да му опонира, защото той, метода незабавно ще го иронизира..

 18. За допълнително просветление,ето още едно скромно сравнение…

  Преди Десети в условията на НЕсвобода и комунизъм,Мочите и Альочите светеха ослепително ,днес в условията на СВобода и ДЕмократизъъм,светеенето дори се засилва.Липса на течение,моля,моля,това си е същото комунистическо умопомрачение.

  Уважаеми добродушници,нито аз съм открил несъмения научен способ чрез “течение” да се открива комунистическото “осветление”(лъжата)….Нито пък аз съм го показал така нагледно,а то свети в стадото безогледно!
  Виновника не съм аз,моля за разбиране,стрелите си насочете към истинския виновник за откриване на комунистическата лъжа.
  Колко последователи има този “виновник”,всеки достоен човек би запитал?
  Толкова,колкото хора са се влели в четата на Ботев след стъпването на Козлодуйския бряг през далечната 1878г-ЕДИН!

  Каква е разликата с днешната 2017 година????
  Приложете лакмуса на лъжата и бъдете спокойни-течението си тече и никой не може да го запече!

 19. до до MIKA

  “Гражданска инициатива за ДЕМОНТИРАНЕ паметника на Съветската армия, така се нарича нашата организация.”

  Ще приема забележката ви за думата “паметник”, ако я направите открито към всички, които я използват. В противен случай тя не е нищо друго освен лично заяждане.

 20. Ето сега се връщам след чудесно прекараната съботна вечер и гледам коментарите. Благодаря на съблогъра и съмишленик КЛЮКАР за уточнението и искам да го поздравя, а заедно с него и всички съблогъри, и нашия стопанин тук с песента която сега звучи по радиото, която всички са чували и знаят, но може би малцина знаят съдържанието….

  https://www.google.it/search?source=hp&ei=JM6YWbW1Fsmn6ATTg5GwCA&q=liberta+al+bano+romina+power&oq=&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.35i39k1l3.0.0.0.3994.2.1.1.0.0.0.0.0..0.0….0…1..64.mobile-gws-hp..1.1.37.3.0A7MRQYTL6k#mie=e,,al%20bano%20e%20romina%20power%20libert%C3%A0!,H4sIAAAAAAAAAONgFuLRT9c3LDStMi0xNTJU4gXxDJMqDLOzis0MtUSzk630c0uLM5P1E3OSSnOtivPz0osB6CuYSjYAAAA

  И след като Ал Бано взема блестящо високите ноти, продължава…

  …C’ė cata bianca sul dolore е sulla pelle degli uomini…
  (… няма прегради за болката на гърба на хората…)

  А Ромина му припява …

  …Cresce ogni giorno il cinismo nei confronti degli umili…
  (…Расте всекидневно ЦИНИЗМЪТ по отношение на скромните…)

  Ето в такъв ЦИНИЗЪМ по отношение на скромните хора, наречени от него презрително “българчета” се упражнява без умора един индивид в блога, мислейки си че като нахвърля достатъчно историческа и фактологическа плява в коментарите си ще прикрие истиското зрънце което иска да посее тук, а именно зрънцето на НЕВЕРИЕТО, на ОТЧАЯНИЕТО и на БЕЗНАДЕЖДНОСТТА.
  Не ми се иска тук да анализирам и ЦИНИЗМА на всички които искат тоя “паметник” да продължава да стърчи…. достатъчно сме обсъждали тая тема.

  Докато търсех линк за песента в тубата се натъкнах и на български “превод” на песента – там се говори въобще че можело да “ПРИТЕЖАВАМЕ СВОБОДАТА”(?!?!), все едно че става дума за вещ, за собственост….ууууууууу, не издържам.
  Моля всички да не гледат тая тъпотия!!!

  И Ал Бано продължава…

  …Ма nasce un sole nella notte e nel cuore dei deboli…
  (…Но се ражда слънце в тъмнината и в сърцата на слабите…)

  МОЧА ЩЕ ПАДНЕ!!!

  Поздрави!!!

 21. В рубриката “Цинизма в България” и “Цинизма на Президента”,посочвам следните мисли:
  “Румен Радев добави, че сме длъжни да бдим над земята и суверенитета си, да пазим паметта за жертвите, да помним хилядите изоставени домове и имоти и да продължим да отстояваме правата си.”

  Над Българския суверенитет и българската земя бдят стотици комунистически сурогати и цяла държавно-териториална композиция от съветско-болшевишки символи на окуапацията.
  Няма нито един паметник на Левски,който да е по-внушителен от тях и на такова показно място,както Мочите и Альочите.

  За какво бдене,за каква свобода,за коя земя говори този нещастник.А милионите щастливци му пригласят(скоро един приятел в България ми каза,че този президент е “най-умния” от всички предишни.Аз го питам,е като е най-умен,защо е комунист,той мълчи и промълва “абе той не е съвсем комунист”..)

 22. Благодаря на Клюкар,че ни припомни миналите времена в историята на Арабските страни,които моето поколение добре познава.Изучаването на корените на злото *ислямски терор* ,е много важно в момента.За да се бориш с него ,трябва добре да познаваш генезисът му.За сега твърдо знаем,че зародишът е Кремъл.Това трябва да се повтаря и осветлява.
  Що се отнася до Антикомунист и Мика,/мисля,че това е еди и същ човек/ трябва да не им се обръща внимание,въпреки,че нервите не ми издържаха и ги наругах.

 23. Имам предложение до Антикомунист да каже какво конкретно предлага на участниците в БЛОГА НИ по “демЕнтирането на монументалните съветски ментета”. Всичко останало, без евентуална работеща идея е блудкаж и за пореден път разпиляване на съблогарска енергия.
  От своя страна, предложих няколко действия, може да са глупаво-наивни но не са и бла-бла-бла. Готов съм по този повод да изслушам всякакви критики.
  Даже междувременно се сетих защо да не напишем писмо до някой от видните американски сенатори които са показали нееднократно съпричастност към тегобите на посткомунизма в страните от Източна Европа. Три имена на прима виста-Джон Маккейн, Линдзи Греъм и Марко Рубио. Може и до тримата. Никога няма да забравя как още декември м.г. след като Доналд Тръмп спечели изборите и тръгнаха спекулации, че ще развее знамето на изолационизма първите двама заедно с една колежка, името сега ми бяга, направиха обиколка в Прибалтика, Украина и Грузия за да ги уверят, че Америка няма да ги изостави.

 24. В духа на КЛЮКАР И D.SAVOVA:
  Само наивниците /меко казано/ не са наясно, че глобалният тероризъм е творение на КРЕМЪЛ!Та нали тъкмо сифилистикът ЛЕНИН е идеологът на МРАКА, издигнал в държавна политика терора /над собствения си народ и в интернационален мащаб/.
  Чудовището, превърнало в девиз на извратената си идеология ЧЕРВЕНИЯ ТЕРОР и ПРОЛЕТАРСКАТА ДИКТАТУРА!
  Неговите последователи са тези, които запалиха и разпалват всички кървави пожарища на планетата – записано е черно на бяло в собствената им политическа доктрина!
  Да отговоря и на въпроса кога ще съборим МОЧА –
  КОГАТО В АКЦИЯТА НИ АКТИВНО СЕ ВКЛЮЧАТ ВСИЧКИ “МИКИ” И “АНТИКОМУНИСТИ”. Помнете ми думата
  КАРТАГЕН ЩЕ БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  И тогава те, “МИКИТЕ-АНТИКОМУНИСТИ” пак ще бъдат най-отпред, за да ни поучават, както навремето андрей карлович и петър младенов запалили свещи в храма, както когато сами сринаха истуканана на любимия си илич в центъра на София, както когато сами запалиха партийния си дом и му свалиха дяволския пентаграм…

 25. Поздрави на ИВО, че все мисли и поддържа Огъня по темата.
  Колкото и да припяваме, че ще има падане на паметници – и на мен ми се иска – няма да стане скоро!
  То няма и 2 (две) хиляди души да се насъберат за години да подпишат една подписка за събаряне на паметник, или пак толкова да бъде преименуван “невски” на “Кирил и Методий”. А пък за “пирогов” просто не се сеща обществото. Свикнали сме си с русизма в България, за голямо съжаление.
  А пък за подписки на Слави, оня трифонов де, там се включват Милиони! Прости факти за сравнение!

  Провалящото се президентство на Тръмп, ден подир ден: Ню Йорк Таймс
  Четиво за тръмписти и подобни десеисти-кагебисти.
  https://www.nytimes.com/2017/08/19/opinion/trump-nazism-republican-party-failing.html

 26. Добро утро и приятен уикенд на всички!!!
  А сега за рубриката “ЦИНИЗМЪТ В БЛОГА” – моля вижте моя коментар в 03:23

  Вместо предложения и дискусия се получи препирня, обилно гарнирана с “АНТИКОМУНИСТическо” словесно течение във презрително-ехидно-римувана форма.

  ТЕЧЕН метод навярно…

 27. За да имаме няколко варианта срещу МОЧА първо трябва да се изясни точният му юридически “статут”, точният му “собственик”, точният му охранител, точният му отговарящ за “поддръжката” му , и т.н.
  И така ще се изясни КОЙ? има право да го “охранява”, и дали милицията не е превишила “пълномощията” си,както винаги.
  Също така КОЙ? е “собственик” на МОЧА, и защо СОС не изпълнява собствените си решения. Ако СОС не се наема да е “собственик”, то трябва да се даде на истинският собственик – българският народ ,който е дал парите за построяането му без никой да го пита за това, чрез РЕституцияТА на МОЧА. И така всеки ще може да си получи собственият “дял” от бетонната купчина , като компенсация за откраднатите си данъци , с които е построен МОЧА.
  Освен това ще се знае точно КОЙ? има “правото” да поддържа бетонното чучело, и с какви пари да го прави.
  И всеки ,който си позволи произвола да поддържа и охранява МОЧА незаконно ,трябва да отговаря за това. А също и с ЧИИ пари го прави? Дали не са от данъците на софиянци и всички българи ,които са от провинцията, и не живеят в София , но въпреки това Винету и Фандъкова пилеят чуждите данъци за “охранването” и поддръжката на МОЧА.
  Трябва да се спре самодейността на партийните, общинските и “държавните” калинки около МОЧА, като се установи точният му правен статут , и след това всички калинки ,които на своя глава поддържат и охраняват МОЧА , и не изпълняват решението на СО за преместването му, трябва да бъдат незабавно уволнени без право да стъпват в СОС или на Дондуков1 и Дондуков2, и в други общински, държавни и съдебни институции.

 28. До: АНТИКОМУНИСТ
  Отново поздравления за Комуниста-библиотекар АНТИКОМУНИСТ!
  Отново доказал интелектуалната си НЕМОЩ с борбата си срещу ФАШИЗМА , за да прикрие НационалСОЦИАЛИЗМА!
  И с използването на УНИВЕРСАЛНАТА дъФка “народа” не за нещо ГРАДИВНО , а в стил динковски московски “патриотизъм”
  Безпомощен в идейната си безпътица, както фюрерите му от Кремъл, В 21-ви ВЕК , заложили на североизточното православие, подхранвано от терористите-ислямисти на СъвеЦки БААС изграден на ПРИНЦИПА на КЛЕТКАТА!
  А провокацията с “вривяването на МОЧА” е провокация повече към самия мен! Обещах на близките си, че СОБСТВЕНОРЪЧНО в двора ЩЕ ИЗДИГНА ПАМЕТНИК на Комуниста-АНТИКОМУНИСТ взривил МОЧА.
  А всички роднини и БЛИЗКИ приятели ЗНАЯТ кой е КЛЮКАР и знаят, че ЩЕ ГО НАПРАВЯ!
  Но повече поздравления за ROSSEN IORDANOV!
  Ясна, кратка нo изчерпателна характеристика и цел на присъствието на Комуниста AНТИКОМУНИСТ в блога:”… като нахвърля достатъчно историческа и фактологическа плява в коментарите си ще прикрие истиското зрънце което иска да посее тук, а именно зрънцето на НЕВЕРИЕТО, на ОТЧАЯНИЕТО и на БЕЗНАДЕЖДНОСТТА.
  Не ми се иска тук да анализирам и ЦИНИЗМА…”
  Но НАЙ-МНОГО поздравления за ROSSEN IORDANOV за ЧУДЕСНАТА ПЕСЕН!
  На всичкото отгоре поднесена на подходящо МЯСТО, в точното ВРЕМЕ и правилния КОНТЕКСТ!
  Живот и здраве, и КУРАЖ на ВСИЧКИ!

 29. ПО ТЕМАТА!
  В статията си “Да поискаме съюзническа подкрепа за дементиране на монументалните съветски ментета” г-н Инджев посочва КАКВО, но за да има резултат , ВИНАГИ трябва да се знае и КАК!
  В конкретния случай съм против, пак да се шматкаме “умни и красиви” по жълтите павета м/у МС и НС. /и не защотото не съм от София/
  Предлагам до се избере подходящ маршрут между посолството на САЩ и други посолства, на които ще разчитаме.
  И придружени с подходящи пърформанси.
  И с петиции.
  И с посещения и ЛИЧНИ/който ги има/ контакти в посолствата!
  /Разбира се това е САМО едно лично мнение!/

 30. До Мика, вие на мястото на Иво как бихте нарекли в официално писмо ПСА.
  Тук, в БЛОГА НИ, отдавна МОЧА е синоним на каменното годзилище инсталирано на пъпа на родината. Правите ли разлика или се опитвате безпомощно да се криете зад чужд авторитет за да не се “насилите” и Вие да го наречете с “прякора” му.

 31. Г-н/Др Комунист/АНТИКОММУНИСТ,
  Съблогарите разбраха /някои дори преди мен/ що за ПТИЦА си и какви ЯЙЦА снасяш тук.
  И не се възгордявай от “вниманието”! Ние чрез теб се образоваме какви БИБЛИОТЕКАРСКИ методи “усъвършенствате”. И въщност общуваме не с теб, а помежду си.
  Но няма да се отметна от думите си за паметника ти!
  ЩЕ ТИ ГО ПОСТРОЯ!
  Това го знаят не само приятели и роднини на КЛЮКАР, но и някои от ВАШИТЕ!
  Държа на думата си!
  Не много отдавна/няколко години/ ми се наложи да погреба свой роднина/без жена, с починал баща и сестра,синът му запилян в чужбина/.
  Освен известие за смърт от болницата след аутопсиятая , трябва и Акт за смърт от Кметството/в случая на Общината/, без който няма парцел и час на погребението на НАЛИЧНИЯ труп.
  Няма НИКАКВИ възражения от лекари, следствие и прокуратура за някаква мистериозна смърт.
  След 3/три/ дни обикаляне по полиция,погребални агенции /междувременно консултации с прокурори и съдии/ изпадам в Параграф 22.
  За да разсеча “гордевия възел” отивам лично при Кмета!
  Посрещат ме като пръв приятел/не е вярно/, когото не са виждали с години/вярно е/
  Веднага кафета и мартеници/случи се 1-ви март/-фалш, лицемерие и БАЛАМОСВАНЕ на МАКС!
  Събраха се началник-отдели да решат “много сложният” казус . .
  Накрая, като им се наслушах на глупостите / ЛИЧНО АЗ се “сещах” на какво се дължи “скеча”/, най-учтиво заявих на “Кмета”,че наличният труп ще им го донеса ЛИЧНО в Кметството и те са длъжни да го погребат СЛУЖЕБНО по Закон.
  При което Н-к Юриста изпадна в истерия: откъде съм знаел, нямали да го погребат, не можел съм го направи…”
  При което аз станах и последните думи които чух зад гърба си бяха : “ТОЗИ МОЖЕ да го направи!”
  И няколко мин.,след като напуснах сградата ,започнаха да ми званят,че смъртният акт е готов и да се върна да го взема.
  И всичко това е ДОКУМЕНТИРАНО, уважаеми Г-н/Др Комунист/АНТИКОММУНИСТ
  И можех /и все още мога- копия на документите са в още няколко човека/ да направя за резил Кмета и Областния управител на Борисов, но не искам/не съм длъжен да ти обяснявам ,защо/.
  Та, не се безспокой!
  Държа на думата си!
  Ще ти направя паметник за МОЧА!
  АКО си го ЗАСЛУЖИШ!
  Поздрави!

 32. Към Georgi Nikolov:

  Знам, че не е добре да реагирам с одобрение на одобрението ( към моя милост), но изполвам слуая да обърна внимание, че ако можех, бих регистрирал гражданската организация като МОЧА ( да не се схваща като “пикаещи срещу вятъра”, за каквито ни изкарват самодоволните защтници на съветското статукво). Но не съм аз инициаторът на инициативата, към която съм се присъединил след като бях поканен ( а и след като от доста години по лична инициатива пиша и говоря по този въпрос).

 33. до GEORGI NIKOLOV

  Щом мислите че монумент е с много по-различно значение, така да е, ще се съглася с вас.
  Вместо “Паметниците на руските окупатори..” моля четете го като “Монументите на руските окупатори…”

 34. Г-н/Др Комунист/АНТИКОММУНИСТ,
  Обръщам се отново към тебе, защото иторията с мъртвеца няма да бъде докрай вярна, ако не си призная нещо.
  Освен, че всичко е документирано, след време ти ЛИЧНО можеш да провериш ИСТИНАТА!
  Понеже знам,че станахте много ВЯРВАЩИ/непременно североизточно-православни/, дай боже след 100г. ПОПИТАЙ МЪРТВЕЦА,
  Изпаднал в безисходица , обикалял ТРИ дена институции и службички с невменяеми и бездушни чиновници след това аз разказвах на мъртвеца къде съм ходил, като че се ОПРАВДАВАХ, защо още не съм го погребал.
  Но третия ден , спомняйки си за Левски как три дена е висял на бесилото и накрая погребан от властта СЛУЖЕБНО в т.н. Хайвански /на турски “хайван” значи животно/, където са погребвали животни и безпризорни.
  Вече не с всичкия си, разговаряики си с мъртвия, сякаш ТОЙ ми каза : ЗАНЕСИ МЕ ДА МЕ ПОГРЕБАТ СЛУЖЕБНО КАТО ЖИВОТНО !
  Г-н/Др Комунист/АНТИКОММУНИСТ,
  Невъобразима е мъката и нещастията, които сте причинили/и продължавате/ ПО СВЕТА И У НАС!
  Заслужава ли си удоволствието на болното ви съзнание от извратеното ви възпитание?
  И да се прегърнем българите по братски?
  Кой кого ПЪРВИ трябва да прегърне?

 35. “Имам предложение до Антикомунист да каже какво конкретно предлага на участниците в БЛОГА НИ по “демЕнтирането на монументалните съветски ментета”. Всичко останало, без евентуална работеща идея е блудкаж и за пореден път разпиляване на съблогарска енергия.”-Георги Николов

  Това е точния и ЕДИНСТВЕНИЯ смислен въпрос към ВСИЧКИ ОТ БЛОГА.

  Отговорът ми отново ще се базира в рамките на блога,няма да излиза от него.Ще ползвам двете базисни достижения на автора му.
  Без тях нищо не може да се предприеме и да се формира адекватна и официална позиция.

  -ПЪРВОТО достижение е снимката горе вдясно.Тя е поставена доколкото помня от Иво Инджев.Но никой не се задълбочава да я анализира,освен моя милост.Тя не е поставена да покаже фотографската стойност на Паметника на Съветската армия.Нито има за цел да се организира фотографска изложба,нито пък да покаже историческата стойност на този символ.

  Казвам отново и категорично:
  СНИМКАТА НА САЙТА ivo.bg ИМА СТОЙНОСТ НА ДИАГНОЗА на Българската държава и Българското население.Диагнозата е с устойчив и категоричен статус,тя е хронична и има ОФИЦИАЛНА (ПРЕДСТАВИТЕЛНА) стойност.Моето мнение се потвърждава всекидневно от самия Иво Инджев,който не проявява абсолютно никакво намерение да я премахне и второ-още по-важно,самия той не дава никакво предположение кога фотографирания символ на Съветската агресия и окупация ще бъде разрушен.Поради хроничната диагноза,този съветски символ съвсем справедливо може да се окачестви и като РУСКИ.
  Не съществува в Република България нито държавна институция( вкл. законодателна),нито политическа партия,нито научни среди и пр.,които да са взели отношение към тази система от символи на окупацията или поне да изразят официално становище.По този начин никой не може да ИГНОРИРА ДИАГНОЗАТА ,дадена от Иво Инджев.Тя е подкрепена с десетки доказателства в други негови материали и коментари на някои негови читатели.
  – ВТОРОТО достижение е познатия неоспорим научен метод за анализ и оценка на ЛЪЖАТА. Той също е измислен от Иво Инджев и самия той безброй пъти използва тази дума “лъжата”.ТЕЧНИЯ СПОСОБ е уникален,универсален научен метод ,който всеки добронамерен изследовател,политик,историк,публицист и др. би трябвало да изпозлва при изследването на Българо-Съветските и Българо-Руските отношения.Този метод е всеобхватен и действа напълно безотказано.
  Какво доказва Иво Инджев пред ПУБЛИКАТА. Не пред “народа”,не пред “нацията”-тези понятия засега са неприложими към Българското население,но тиова е тема-теза,която съм развивал много пъти и която предизвиква несъгласие у някои читатели,дори озлобление.

  Иво Инджев първостепенно доказва,че днешна Русия преследва основните цели на Руската Империя и Съветския Съюз към Балканите и България конкретно.Тези цели той ги посочва в дестки други материали ,книгите си,участия в ТВ-предавания и обществени протести.По този начин той разобличава днешните агресивни и непочтени действия в Руската политика.
  Какво доказва Иво Инджев второстепенно.Използвам тази дума поради много по-ниската стойност на втория “обект”-България.Той доказва че Държавата Република България по отношение на Русия си е абсолютно същата и играе същата роля ,каквато играеше и НРБ,но с някои завоалирани действия.
  Иво Инджев безапелационно доказва ,че Държавното ръководство на Република България е комунистическо и проруско.
  Иво Инджев доказва,че Държавата Република България подкрепя агресивните действия на Русия и Съветския Съюз срещу България.Тя,Българската държава има нужда от дестеките символи на съветска агресия срещу България -охранява ги,освтява,подържа ги и пр.
  Иво Инджев доказва,че не съществува държавна институция и държавни лидери,които да имат за цел разрушаването на тези символи.
  Иво Инджев излиза извън сферата на Българо-Съветските и Българо-Руските отношения и доказва,че стереотипите на днешната Руска политика е същата и по отношение на Европа и други страни.
  Казано накратко,Русия е неправилна и нецивилизована държава,която се експонира на територията на Република България.Фактите за това са изнесени в много материали на блога.(да се появяват знамена на Съветския Съюз на територията на България е доказателство за истинността на изразените мисли).

  Иво Инджев доказва,че мнозинството от българските граждани подкрепят това статукво или изобщо не се интересуват от него,нито от символите на съветската агресия.
  Иво Инджев доказва,че медиите като цяло са на страната на този статус-диагноза.
  Всичко това доказва,че отговорните държавни институции,политическите партии,медии,организации и пр. като цяло считат Иво Инджев за разобличител на двете държави и затова тяхното отношение към него е негативно.
  Позициите на Иво Инджев разобличават Русия и България пред Европейските институции,които се интересуват от историята на двете държави и кон кретно от Българо-Съветските и Българо-Руските отношения.
  Апогея на тези отношения е Съветско-Българската война,обявена от Съветското правитеслвто на 05 септ. 1944г. Тя е обявена по време на Германо-Съветската война,която пък попада в периода на Втората Световна война.
  Изплзвайки посочения “течен способ” в историята лесно се стига до същия резултат и по отношение на Първата Световна война- и тогава Русия обявява война на България-Манифеста е подписан от Император Николай-Втори на 05 окт. 1915г. и връчен от Руския посланик в България.

  Комплексния подход на Иво Инджев към Русия и Съвветския Съюз води до неговата изолация от политическите и медийните кръгове.Не казвам,че той си е поставил това за цел,но таталното игнориране на наговата личност е предизвикано именно от неговата кауза на показване истинската същност и цели на Руската империя и Съветския Съюз,а те се оказват същите и за Руската Федерация.Ето го отново течния метод,без него не може абсолютно никой да направи обективна оценка за двете държави-България и Русия.
  И точно това е единствената причина личността му да бъде в статус “терра инкогнита” за двете държави.

  Ако някой счете,че съм допуснал грешка или неточност,моля за корекция.
  Умолявам Г-н Иво Инджев да ме коригира ако не смята за адекватни моите оценки за неговата дейност.
  Продължава….

 36. “За да имаме няколко варианта срещу МОЧА първо трябва да се изясни точният му юридически “статут”, точният му “собственик”, точният му охранител, точният му отговарящ за “поддръжката” му , и т.н.
  И така ще се изясни КОЙ? има право да го “охранява”, и дали милицията не е превишила “пълномощията” си,както винаги.”- РЕСТУТВРАЦИЯ

  Ето още няколко напълно уместни въпрса,на които ще се опитам да отговоря:

  1.Цялата верига от паметници на Съветската армия е проектирана и построена от държавата Народна Република България.Целта на построяването им е била само една-единствена-благодарност и възхвала на Съветската окупация,квалифицирана от комунистите като “освобождение”
  2.Паметниците са построени върху територия,която е държавна собственост
  3. Тези два факта доказват,че те,паметниците и днес са държавна собственост.Опитите да бъде променявна тази собственост към общини,кметства и др. е отчаян опит на комунистите и това вдои до усложняване на статуса им.Нароично държавата не се посочва за “собственик” защото става много унизително една държава да е собственик на символи,които символизират нейната окуапация.Комунистите са мниого хитри и почти всички им вярват.
  4. Днес паметниците се охраняват от държавата Република България-полиция,служба за сигурност,може и някои обшествени органи да има.Но частна собственост не са и частни агенции и фирми не отговоарят за ттях.
  5. Неправилно обаче е твърдението на читателя,който твърди че истински собственик е българския народ,който е дал парите за построяването.Нищо подобно-думата народ не е юридическо понятие и не може да има статус на “собственик”.Освен това,народа казано условно е проруски и прокомунистически като цяло ,но с минимален брой истиснки българи.които нямат сила да променята нищо.

  Но във всичко останало колегата е напълно прав.

 37. Продължение….

  Ще започна с поставения от един колега въпрос кой е собственика на Паметниците на Съветската армия.

  ДЪРЖАВАТА. и никой друг,просто не е възможно да е някой друг собственик,не е имало нито закон,нито правна процедура за да е собственик някой друг освен държавата.

  Но по-важното е не собствеността ,а смисъла и стойността на надписите върху тези символи.
  Като цяло се изразява балгодарност от страна на “Българския народ” към съветските войски( това е цинизъм).Те са окачествени като “освободители”.Което е в пълно противоречие с истината.Нещата са много прости-тогава когато са строени и надписвани тези паметници,комунистите изобщо не са предвиждали комунизма да загине и да се стигне до показване на истинската истина ,архиви и документи.Българските комунисти изобщо не са допускали,че някога ще бъде публикувана Нотата на Съветското правителство за обявяване на войната срещу България.
  От нея се вижда,че Съветския Съюз не я обявява с цел освобождение,а с цел окупация.Пък и не може да има освобождение,понеже няма окупация.
  И е напълно идиотско Съветския Съюз да е в пълни дипломатически отношения с “окупирана” от своя враг(Германия) държава(България).
  Дори собственик на тези символи да е този блог,надписите са антибългарски и правно измамни.Т.е.налице е откровена лъжа .А лъжа,свързна с Българската държава и Българския народ не може да се пропагандира от никого на територията на страната.Всъщност може,но не в истинска държава и от истински народ.
  Който не вярва след няколко дена ще се убеди,когато комунистическите държавни власти на Република България няма да вземат отношение върху последния неутралитет,обявен от България на 26 август 1944г. към двете воюващи държави-Съветския Съюз и Германия.Не се очаква нито Президента Г-н Румен Радев,нито Министър-председателя Г-н Бойко Борисов да обърнат внимание на този изключително важен дъражвен акт.Както това не правеше и бившия Президент Г-н Росен Плевнелиев.
  Извод-на този документ и държавно-правителствен акт не обръщат внимание само комунистите.
  И на следващата дата,която е най-важаната може би в дипломатическите отношения на България ,държавното ръководство няма да обърне внимание, както и предишните “ръководства”.Именно 05 септ.,коагто през 1944 е обявена войната от Съветския Съюз срещу България.И на следвашата също-08 септ.когато започва съветската окупация….

  Това води до извода,който изразих в първата част че Държавното ръководство на Република България е прокомунистическо и проруско.

  Друг момент от целя “случай” е,че демонтирането на символите на съветската агресия не може да стане от НЕдържавни органи или НЕдържавна институция.Просто това няма как да стане.
  За да се съблюдават правните и цивилиозвани традиции,единствения изход е Законодателния орган-Нраодното Събрания да даде правна оценка на статуса и смисъла на тези символи.
  Следователно трябва някоя политическа партия,или органицзация да внесе молба-питане в Народнито събрание.
  Задължително трябва да се произнесе и Върховния Съд ввъру Ноатата на Съветското правителство от 05 септ. 1944г. и да оцени по свои правни норми тези паметници,защото касаят Българската държава и българското общество.Недопустимо е да няма подобна оценка.
  Така наречените “инициативни(граждански) комитети” не могат да се преобрят с държавния диктат по отношение на паметниците на Червената армия.
  Инициатива не е правна норма и не могат да произтечат правни последици.

  Казано в синтез-ДЪРЖАВАТА Е ПОСТРОИЛА ПАМЕТНИЦИТЕ,ДЪРЖАВАТА ИМА ЕДИНСТВЕНА ПРАВОТО ДА ГИ ДЕМОНТИРА.

  Но понеже държавата е комунистическа и проруска,тя не може да реализира това-няма среди,кръгове,лидери и пр. от държавната власт,които да предивикат начало на такава дейност.

  Засега не е възможно да се предприеме и направи абсолютно нищо.

  Може да се предизвикат мирни протести,обръщения,предложения и пр.от хора,но със задължителните анализи на наличните документи и събития.И задължително да се насочат съответни декларации към предствителните органи на дъражвната власт-Президента,Министър-председателя,Председателя на Народноо събрания,Председателя на Върховния Съд и пр.

  Задължително тези институции трябва да се произнесат дали те самите считат Съветско-Българската война за “освобожднеие” и дали трябва държавата да продължава да изразява “признателност” към Съветската (Червената армия).
  Но преди това тези институции трябва да дадат официална позиция към Нотата на Съветското правителство от 05 септ. 1944г.

  Всичко може да бъде направно,но САМО от държавата.

 38. Сега пък Г-н/Др Комунист/АНТИКОММУНИСТ,
  се “крие” зад г-н Инджев и “яде” време и енергия.
  Препоръчително е лекарството:като видитв пост на АНТИКОММУНИСТ, вместо да си губите време, енергия и нерви четете краткото и ясното от ROSSEN IORDANOV!
  Ясна, кратка нo изчерпателна характеристика и цел на присъствието на Комуниста AНТИКОМУНИСТ в блога:”… като нахвърля достатъчно историческа и фактологическа плява в коментарите си ще прикрие истиското зрънце което иска да посее тук, а именно зрънцето на НЕВЕРИЕТО, на ОТЧАЯНИЕТО и на БЕЗНАДЕЖДНОСТТА.
  Не ми се иска тук да анализирам и ЦИНИЗМА…”
  ПРОСТО и ЛЕСНО, но ВОЛЯ ВАША!

 39. П.П
  “Всичко може да бъде направно,но САМО от държавата.”
  Да ама не!
  Дд сега беше “народът…народът”, а сега “САМО от държавата.” И …хоп , пак на “вълка в устата”!
  Този път не “народът…народът”, а една МЪНИЧКА част от него казва : ПОСОЛСТВАТА!И Оворени писма до Конгресите и отделно конгресмени /за което поздравления за GEORGI NIKOLOV!/

 40. @”Антикомунист”

  На вашето внимание:

  1. Тук сме съблогъри които следим всеки ден статиите на Иво и ще станат скоро 10 години както го правим. Няма нужда да ни пояснявате какво е написал, какво е открил, направил, разобличил, осъдил, заклеймил. Вземате се хипер-насериозно и смятате всички наоколо за будали…

  2. Пространните ви писания са безсмислени. Поне тук. Има много много хора в блога които боравят с няколко езика и са чели достатъчно и то от “извора” всичко това което излагате като фактология го знаят като пръстите на двете си ръце. А това което вие излагате с 1000 думи може да се каже с 10 думи. Създайте си блог където си пишете на воля.

  3. Беше ви предложено също да си направите свой “Хайд-парк” на Бунарджика където да наливате в главичките на филибенцата от скъпоценната субстанция ”антикомунизъм” която по ваша самооценка притежавате в неконтролируеми индустиални излишъци. Използвайте я поне рационално, след като тук в блога не се харчи, разливате я безполезно, става зян…

  4. Забравете за темата за нескопосания “народец” поне тук в тоя блог. Няколко години безсмислен труд не ви ли впечатлява ???? По-добре подхванете темата за “НАЦИЗМА като ОСВОБОДИТЕЛ от комунизма в Европа” вече втори път ви подсещам да развиете тази блестяща ваша дълбокоумна сентенция. Това може би ще бъде по-интересно за читателите тук. Съдейки по вашите коментари , бяхте и в Америка, не пробвахте ли да я обясните на американчетата тази тема като теория( и практика) на някое публично място. Или шубето от американските полицаи е надделяло. Отчетете се пред вашите уважавани съблогъри поне, които така дълбоко цените според вашите писания.

  5. Понеже доста говорите и за диагнози предлагам ви и аз да видите в нета материали по следните топици (нямам време да ви поствам линкове)
  • Obsessive Compulsion Disorder (OCD)
  • Obsessive Writing Disorder
  • Hypergraphia
  • Graphomania

  6. Това в т.5 се отнася за вас. Ако по каквато и да е причина не ги прочетете и разучите (мързи ви, не ви стига времето, чукча-не-читател чукча-писател и т.н.) то има и българска диагноза в концентриран вид изнамерена от любимите ви “българчета”
  • Няма нищо общо с течния метод
  • Казва се СЛОВЕСНА ДИАРИЯ

 41. до GEORGI NIKOLOV

  Защо, “монумент” не ви ли харесва, или значението на думата се е оказало различно от очакванията ви?

 42. Росене, ти помниш ли какво пишеш, или след като го напишеш го забравяш.
  МИСИЯТА Е НЕВЪЗМОЖНА и ТАКА СМЕ СВИКНАЛИ.
  Ами ти казваш абсолютно същото , което и аз, само че аз се разпростирам много по-обширно.
  За да не стане недоразумение, към твоите думи ще изразя своето одобрение!
  Събарянето на окупаторските сурогати действително и обективно е НЕВЪЗМОЖНО,който иска нека с теб да спори,аз съм на същата теза.
  Що се касае за СВИКВАНЕТО, твоята теза е точна анамнеза-хронична и за съжаление по български епична.
  Умолявам те да помолиш коментаторите да оборят двете ти мнения, мен ме няма, разберете се помежду си.

 43. MIKA, имам приятел-гербер откак баце пристъпи клетвите си-59 пъти в публичното пространство се зарече. че в политиката няма да влиза. Та, той преди няколко месеца беще видимо удивен когато му разшифровах абревиатурата ГЕРБ. Та и Вий тъй. МОЧА означава Монумент на Окупационната Червена Армия. За БЛОГЪТ НИ, ПСА винаги еднозначачно е бил МОЧА. Всякакви извъртания не се приемат и са признак, най-малкото на тролене.
  Сега, ясен ли съм или да вадя моливите и чертежите. Що не се съберете, ако не сте един и същий виртуал с Антикомунист и AWACS и си направете блог в който да си прокарвате нихилизма и всичкознаенето. Този симбиоз чудесно го владеете и тримата. Защото съдейки по реакциите на почти всички съблогари тук, меко казано досаждате. И тримата.
  УСПЕХ!

 44. до GEORGI NIKOLOV

  Какво извъртам? Ако прочетете първия ми коментар (който щеше да бъде и единствен, ако не бяхте решили да се заяждате неподготвен) ще видите че нямам предвид само един паметник, за да го назовавам поименно. Друг е въпроса, че в моя коментар ви дразни не думата “паметник” а че говоря за “комунистическо управление”.

 45. MIKA, кога според вас ще изчезне “комунистическото управление”? По какъв външен признак ще установите “изчезването” му?
  Отговорете си на този риторичен въпрос!

 46. Антикомунисте, недей да преиначаваш думите ми. Моята въпросителна форма означава съвсем друго за разлика от твоята категорично утвърдителна форма. Защо не постна цялото ми изречение а само това което ти изнася????
  И аз съм озлобен и ще бъда такъв но само срещу тия за които си давам гласа и не виждам техните решителни действия и никога няма да се съглася да бъдат обграждани и защитени и от най-малката критика, да са имунизирани срещу отговори на поставени към тях въпроси. И никога няма да си обиждам народа, да го презирам, и подигравам което пък е твоето любимо занимание тук.

  Точно това съм написал и съм му поставил 4 въпросителни които ти не искаш да забележиш. Озлобен съм че 20 години вече се инкасират единствено крошета, ъперкъти, удари под пояса и ритници от тези за които си давам гласа а те продължават (продължаваме) да отговаряме на всичко това с пресконференции?!?!
  Това не зависи от народа. Той излезе преди три години и стоя на улицата в продължение на два месеца а тези за които си даваме гласа не го поведоха да не би да ги обвинили след дова че яхвали народното недоволство ?!?!
  А какво искат да яхнат , нека да кажат, защото аз и други такива като мен така и не разбрахме но това което видяхме е че се качиха на гърба на герба за да влязат в парламента. И за това ме е яд и за много други неща.

  А на народа ми не ме е яд, сега разбра ли или се правиш на ударен ????????

  исмивам

 47. Ето моето изречение:

  “Какво означава това, че премахването на мастодонта е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА или че ВЕЧЕ СМЕ СВИКНАЛИ ????”

  Оня дето захвърли расото даже и той се питаше и написа “Народе????” а не написа “некадърнико заблуден и смотан” което ти с методично и ритмично постоянство драскаш тук от години всеки ден.

 48. MIKA. МОЧА символизира всички, поне тъй е прието тук, каменно-бетонните обрзувания издигнати в прослава на едно голямо НИЩО у нас. Но Вие така и не намерихте “кураж” да изпишета абревиатурата измислена от Стопанинът на БЛОГА НИ.
  Аз сън дотук. Предоставям ви последната дума, един от “специалитетите” на троловете да ме “затапите” и заслуженто да заработите надника си.

 49. @(Анти?)комунист

  Na 20.08.2017 v 18:18h si izlojil versijata “Антикомунист Light”.
  Zna4i kato iska6 – moje6.
  Ostava da se otu4i6 da postavja6 znak za ravenstvo mejdu “KOI?” i Naroda, kakto i da roni6 krokodilski sqlzi za “bqlgar4etata” – togava po-slabo 6te drazni6.
  Zasega se otkrojava6 samo kato Антибългарин.

 50. до GEORGI NIKOLOV

  Сега пък това ли измислихте, да изпиша нещо по ваше желание? И защо да го правя, за да ви се харесам ли? Или пък за да спрете да се заяждате с мен?
  Надценявате се!

 51. Към mika:

  Използвам случая да отбележа по повод самоцелното заяждане, че за съжаление то е тъжна действителност в коментарната част на блога. Бас държа, че няма друг форум, в който съмишленици по принцип се нападат така системно ( а в някои случаи и дългогодишно) по странични и второстепенни въпроси. Отново, отново и отново…Ако не е нарочно, каквито подозрения се появяват в някои коментари, то е още по-жалко да се види като проява на същото, заради което т.н. дясно политическо пространство е разединено.
  И понеже в случая репликирам по повод написаното от Вас,mika ( без да взимам страна във Вашия конкретен спор), припомням, че буквално години наред държахте да напишете нещо уязвяващо за Плевнелиев дори в случаите, когато той изобщо не присъстваше като тема в коментирания от Вас текст. Каквито и основания да сте имал\a, това си беше чиста проба системно заяждане – не с Плевнелиев ( на когото се принудих да ставам без да искам адвокат), той едва ли е чел коментарите Ви, а с коментаторите, които се дразнеха от това непрекъснато натякване колко лош е Плевнелиев, с повод и без повод…
  Не че се оплаквам ( има и по-големи “трагедии” на света), но тези заяждания ме превръщат в арбитър на невъзможен в моите представи боксов мач, в който привърженици на един отбор се млатят и на ринга, и в съблекалнята. Съответно се принуждавам в някои случаи да прекратя мача, изпадайки в ролята на най-лошия от всички, които са предизвикали тази развръзка.

  Отново призовавам всички да се опитват да коментират теми, събития, сюжети и т.н., но не и нюансите в коментарите на останалите коментатори, с което се пораждат стогодишни междуособни войни – за радост единствено на вразите. Непрекъснатите подозрения и взаимни обвинения в тролщина и комунизъм в един момент отравят цялата атмосфера- не че всички и винаги са длъжни да излъчват пълно щастие, но параноята е лош съветник дори за интелигентните хора, каквито в 90 на сто от случаите са участниците в такъв вид кавги тук.

 52. До АНТИКОМУНИСТ:

  Чета ви отдавна, внимателно. Изказвам подкрепата си на вашите думи, откъдето и на вашите съждения, констатации, изводи и т.н. Те са Задълбочени. Вие търсите много от причините в т.нар. народо-психология и сте Много прав. И в други неща търсите, за които също ви намирам прав, нямам сега желание да разисквам.
  Мнозина тук ви обиждат неоснователно. Преди година или повече, имаше тук една подобна стрелба срещу вас, когато обидите също бяха силни, включително нападащият се изкарваше по-голям антикомунист, повече репресиран от режима и т.н., а пък вие някакъв долен и нищожен човек. В тази връзка, всички подобни нападки срещу коментиращи тук заприличват на известното “Убий/критикувай пратеника”, вместо известното “Not the messenger, /but/ the message!”
  Нищо друго не показва това, освен една плиткост, за съжаление, битуваща, както загатва ИВО, сред мнозина. Като се ядоса някой у нас на някакви думи и започва да стреля срещу изказалия ги, колко той е скапаняк и т.н., след като Не Може да обори смисъла им.
  Поздрави и Все Така!

  Докато в САЩ падат статуи на Южната Конфедерация, в Русия се въздигат статуи на Сталин
  https://www.usatoday.com/story/news/world/2017/08/16/soviet-union-terror-josef-stalin-popularity/556625001/

  Защо трупът на Ленин продължава да живее в Русия?
  http://www.kennan-russiafile.org/2017/08/17/why-lenins-corpse-lives-on-in-putins-russia/?mkt_tok=eyJpIjoiTWpoaE5qRXhaV1ZtTm1ReiIsInQiOiJCbFcxakpieUl4MEpWT1lkUDRvUG5jdk10b1BndzBCUlhLSjg5SFFzZ0RobnJvbjBhZ2ZMOTFoMVpReVMyYm1aTW9cL1dwRGdhQTI3cERsU00rOFBhVVFrblwva1lXem83Z2NocFwvNFM3TlhWR0JPOUVrZUdaWFU5a3ZkR05hMFpKYiJ9

 53. MIKA, виж си първото мнение и после ръси оценки. За мен ще е беда ако тролове ме “харесват. Каквото и да означава това-“харесването”.

 54. Спомням си,че имаше решение на СОС за
  демонтирането на паметника на окупатора,но защо не се изпълни толкова време?!В Германия няма музей на национал-социализма,а защо у нас има музей на социализма/комунизма/,който за 50 г. превърна България в концлагер и изби над 300 000 българи?!Защото истинските политически затворници бяха изолирани от властта,а палачите им от репресивната машина останаха на власт!

 55. Ауакс,
  Благодаря за думите които отправяш към мен, дано колегите се впечатлят от тях.
  А споменаваш като понятие “народо-психологията”, да, това е фактора който според мен е основен за сегашното дередже в България.
  Смятам че той може да се отнесе към пакета от открития на сайта. Този фактор е изтъкван от най-достойните българи в края на 19-ти век, цитати тоз път няма да давам, но съвсем спокойно може да се посочат пет човека, които са рзгадали психиката на народа и са го квалифицирали по напълно обективен начин.
  Повечето от тях са убити, а всички изказват мисли, които са валидни и днес. Тази валидност се валидизира всекидневно от самата държава и самия народ като цяло.
  Какъвто народа-такава държавата и държавниците.
  Тя(държавата) и те(държавниците) не са внесени от чужбина, нали.
  Нашите държавници и политици изразяват с “облъчването” си точно основната народопсихология. Същата се изразява по неоспорим начин от снимката горе вдясно. Светлината от силните прожектори върху символите на съветската агресия символизира точно тъмнината на тази народо-психология.
  Тя, светлината е родена точно от нея…..
  Възможно ли е една нормална държава и една нормална народопсихология да осветяват така ослепително символите на своята трагедия.Българската държава беше унищожена тотално , а Българския народ беше убит морално!
  Възможно ли е една нормална държава и един нормален народ да не се впечатляват от последната война, която е обявена срещу тях самите.
  Възможно ли е една нормална държава да не вземе категорично становище към този акт.Възможно ли е една нормална държава и една нормална народопсихология да съвместяват в едно цяло европейските ценности и “ценностите” на съветско-руската комунистическа агресия?
  Ами не е възможно разбира се, но за България е възможно, само силна държава и силен народ са в състояние да компилират тези два взаимно изключващи се фактора.
  Точно поради това досега абсолютно никой не се отзовава на моята искрена молба да изрази приблизителен срок, когато ще бъде разрушен първия символ на българско-руската комунистическа лъжа.
  Отворете десетките сайтове-държавни и персонални и посочете поне още един, от чиито електронни страници да свети лъжата и наглостта. И те , двете са усвоени съвсем успешно от тази държава и този нещастен народец. Само нещастен народ може да не се впечатлява от този държавен идиотизъм.
  Защо държавен?-казвал съм го безброй пъти.
  Коментара ми е насочен единствено към Ауакс и умолявам моите псувачи поне веднъж да се въздържат, псувните и обидите им са познати.Нека да оставят поне този личен контакт с Ауакс пощаден от квалификации, ще имат възможност друг път да се произнесат.
  Благодаря ти още веднъж Ауакс за вниманието.

 56. Влизам в сайта редовно. найстина анализите на АНТИКОМУНИСТ са напълно логически и го подкрепям. На плюващите го ще кажа; истината не винаги е приятна и често боли.
  АНТИКОМУНИСТ, продължавайте в същия дух.
  Не съм АНТИКОМУНИСТ пишещ под чужд ник.Домакина на сайта може да го потвърди. И нямам вина, че и бащиното и фамилното ми име са Николов.

 57. Към Georgi Nikolov:

  Не спирам да се учудвам, приятелю, какъв е този хъс да си говорите задочно ( защото не се познавате помежду си) кой кого одобрява- не съвсем или хич, разделяйки се на фракции по такъв признак.

  Не може ли да се въздържате да коментирате коментиращите??? Моя милост – като автор, който се подписва с името си и стърчи над окопа с всичките си негативи и позитиви публично, може да предизвиква всякакви реакции, но не разбирам страстите по адрес на непознатите.

  Мога само да призовавм, но ми е странно, че нещо толкова разумно не “работи” между разумни хора, които се занимават със себеподобните си, вместо да коментират ( щом желаят да коментират изобщо) темата или дори друга тема извън разнищването на това кой от коментиращите какво (не) е написал.
  Поддържането на огъня на междуособиците е нещо, което е в състояние да ме откаже да продължавам омръзналата ми мисия да помирявам или да преценявам чий коментар да откажа, за да се спре с тази абсолютно ненужна стрелба в гръб. Направо ми е минавало през ум да закрия коментарната част и да си спестя терзанията на чия страна да заставам в тези препирни, в които подозренията са много повече от доказателствата.
  Специално Антикомуниста съм го молил десетки пъти да престане с подобни подмятания по адрес на другите кой калко бил наивен ( или пък всички вкупом), защото не разбирал задължителния комунистически генезис на всяко зло, но това не помага…
  Знанието, както знаем, е градивно, когато се използва за градивни цели.
  Надявам се най-накрая коментаторите да приемат поредния ми призив да престанат да анализират другите коментатори, с което се предизвиква верижна реакция в абсолютно ненужна и дори деструктивна посока.

 58. АНТИКОМУНИСТ, според теб КОГА “българският народ” и “българчетата” са “избирали” твоите “приятели” – комунистите?
  Нито през 1944г., а и след това. През 1990г. и 1994г. имаше много данни за изборните им фалшификации. Дори и след 45 години ТОТАЛитарна власт комунистите НЕ могат да спечелят едни нормални избори.
  Тяхната идеология предполага да няма никакви избори. Те искат да ЗАВЗЕМАТ властть с “революция”, т.е. чрез преврат.
  И както виждаш “българчетата” не си “избират” сами большевиките от БКП и техните клонинги – ДПС,ГЕРБ,Атака,МВРО и т.н.?
  И всичко това изцяло ПОТВЪРЖДАВА ,че НРБ и “държавниците” ѝ са ВНЕСЕНИ от чужбина! И за да те “улесня” малко, мога да ти “помогна” сам да се досетиш откъде точно за ВНЕСЕНИ – посоката е сибирь-сибироизток.

 59. Иво, първо да уточня, че мнението от 23 август, 10,57 НЕ е мое.
  Второ, последно и най-важно, съм съгласен с препоръката да спра, не ми се случва често, с MIKA наистина се увлякох, съм съгласен безусловно. Дразня се от нихилизма му, сиреч, “всички са маскари”. Нямам спомен за поне един не положителен, неутрален пост да съм прочел от него, но нейсе, запуши я.

 60. Към Georgi Nikolov:

  Нарочно избрах да отправя своя обобщаващ призв като реплика към твоя коментар. Познаваме се и се надявах, че няма да го приемеш като упрек лично към теб.
  Не винаги мога да проследя точно кой срещу кого в какъв контекст и с какви нюанси е казал нещо, което се превръща в сериал, интересн най-много на няколко души. Когато двама се карат е редно да си уреждат отношенията извън публичността, но тук става обратното и се чувствам намесен против волята си. А пък обичам да имам контрол над онова, което правя и да не действам под натиск. При други ситуации е (относително) лесно: мога да се оттегля. Но в случая няма как, принуден съм или да взема страна или да се правя, че не ме интерусува какво се случва наблизо.

 61. Към Иво Инджев и всички съблогъри

  Налице е настойчиво и упорстващо поведение на ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ОМРАЗА към българския народ (група хора, общност) и етикетирането му с ТЕНДЕНЦИОЗНО ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ и постването на явно ХЕЙТЪРСКИ КОМЕНТАРИ в негов адрес от страна на един индивид в блога!!!

  Това е проблем и моето предложение е да го обсъдим. Правото на решение остава естествено на стопанина на блога.

  Уважаващите себе си медии не допускат такива явления в своите редове, на своите страници!!!

  Предлагам КАТО ПРИМЕР поведенческия код и правилата на модериране приети във Фейсбук.

  https://www.theguardian.com/news/gallery/2017/may/24/hate-speech-and-anti-migrant-posts-facebooks-rules#img-15

  Hate speaches towards PROTECTED categories are NOT ALLOWED and are subject to REMOVAL !!!

 62. До Росен Йорданов.
  Росене, оттук-нататък съм решил за себе си за всички които дерат ризи и се пишат за единствено “правилните” антикомунисти и поддакващите ги, сиреч, далеч не само този с оригинанлият ник, нито да ги чета, нито да ги коментирам. Да се пържат в собственият си сос. Глупаво е да отваряме главоболна и напълно излишна работа на Стопанинът на БЛОГА НИ. Според мен и мисля че, не греша, това е И една от целите на троловете тук. Да губят времето ни и най-вече на Иво. Вместо още една или повече брилянтни статии и съответно адекватни коментари да влизаме в “обяснителен” режим.
  С най-добри чувства.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.