Вова рие, на гърба му пада

Още когато се появиха първите съобщения, че Москва гони 755 американски дипломати и техни руски сътрудници си помислих как и този бумеранг ще се върне по начина, по който руските контрасанкции удариха преди всичко самите руснаци. И ето че това се случи.

Посолството на САЩ спира да издава визи в руската столица заради разстроения график, отменяйки планирани интервюта с желаещи да пътуват отвъд океана. Процесът ще бъде възстановен в началото на септември.

Сега се опитвам да си представя каква реципрочна мярка ще измислят от Кремъл , за да не “паднат по гръб”. Колко ли са американците, желаещи да пътуват до Русия ( за заселване да не говорим)?

Като става дума  гръб, се сещам за поговорката за риенето на вола. Или за риенето на Вова Путин.

images

12 мнения за “Вова рие, на гърба му пада”

 1. “…Русия ще проучи внимателно решението на САЩ, преди да отговори на въведените ограничения, каза Лавров и увери, че руската страна не възнамерява да отмъщава на американските граждани. “Ако някой се е надявал лошият пример, както е в случая, да бъде заразен, не си е направил добре сметката”, подчерта руският министър..”

  Хаахахаха, тоя е избил рибата! Нямало да отмъщава на напиращите за руска виза пълчища американци.:)))))))

 2. Но всъщност на лавров не му пука, все пак дъщеря му вече има виза, да му мисли мужика! 🙂

 3. Едно рият воловете Путин и Борисов, но друго ЗАРИВАТ!
  Обремененото си МИНАЛО!
  Затова постоянно сменqт табелите си на “Единна Русия”, “БСП”, “ГЕРБ”, “ДПС” и т.н.- за да прикрият генезиса си и най-вече да се забрави ТЕРОРИЗМА им спрямо СОБСТВЕНИЯ им народ!
  Ето САМО част от СЪВМЕСТНИЯТ ТЕРОРИЗЪМ на БКП и КПСС
  На новата “народна власт” и “братята освободители”, чийто ПОТОМЦИ са Путин и Борисов.
  Ако условно приемем за “легитимни” нелигитимните “народни” и “извънаредни” съдилища, те в 131 процеса произнасят 10 897 присъди!
  А колко са легитимни, справедливи и ИЗОБЩО ИМАТ ЛИ НЕЩО ОБЩО с правораздаването , ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ само от един пример:
  Спасителят на българските евреи /за което ГЕРбСП-наследници на БКП си приписват заслуги ПО СВЕТА И У НАС/ Димитър Пешев е осъден от т.н. Народният съд ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! на 15/ПЕТНАДЕСЕТ/ години затвор – за АНТИСЕМИТИЗЪМ.
  Същите съдилища ” лeгитимно ” издават / и документират/ 2138 смъртни присъди,сред които са на регентите, депутати,офицери,полицаи,съдии,индустриалци, учени, професори, журналисти и писатели.
  ДИВАШКАТА чистка /ЗАРОВЕНА под ПАРТИЙНАТА ТАЙНА/, но вече ЧАСТИЧНО разкрита/ взима най-много жертви/БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА!/ сред местните кметове, попове и амбулантни търговци-НАД 40 000
  НАД ЧЕТИРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ!.
  УБИТИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА!
  Някои от тях, по СОБСТВЕНО усмотрение: “гадни” съседи и познати, ДОРИ и “несимпатични” някои червени другари!
  УРА, другари от ГЕРбСП!
  П.П.
  100г. Велика Октомврийска СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Революция!/ВОСР/
  100г.Международен ТЕРОРИЗЪМ и ДЪРЖАВЕН бандитизъм ПО СВЕТА И У НАС!

 4. Иронията е ,че много от съкратените са руснаци. А ,вероятно голяма част от тях са и шпиони на КГБ и ГРУх. Така поне американците ще са по-сигурни,че около тях няма да има голям брой слухтящи чекисти. А пък и от друга страна по-малко чекисти(действащи и “пенционирани”!) ще могат да получават визи , и по-трудно ще се добират да ПинУстан.
  П.П. И накрая един линк за нефтогазовите “държавни” ОБРЪЧгарси на Путлер:
  https://goo.gl/Yx1xGH
  И всяка прилика между путлерската и производната ѝ задунайска “държавна” ОБРЪЧгархия в НРБ е съвсем “случайна”!

 5. Вова РИЕ в Русия дипломати, Борисов рие в България Цанков камък, Цв. Василев рие в САЩ КТБ…
  Дали Василев ,”тръгнал с рогата напред” не сбърка ФАТАЛНО, като взе да рие с рога ” Закона Магнитски”?
  Дали е ход на ОТЧАЯНИ/, разчитайки на това, че ЗНАЧИТЕЛЕН % от КТБ се притежаваше от т.н.” Банката на КГБ”/ т.е. на Путин/, “деликатно” премълчавано от медиите у нас?
  Закона Магнитски бе приет 2012г. с цел да бъде наказана Русия за нарушения на човешките права, в унисон с националните интереси на САЩ и американските МОРАЛНИ ценности.
  Законът предвижда КОНКРЕТНО лице, свързано с КОНКРЕТНОТО нарушение, да му бъде отказвана ВИЗА и замразани АВОАРИТЕ в САЩ.
  Да но…
  …междувременно демократа Бенджамин Кардин и републиканеца Джон Маккейн внесоха законопроект “Закон за глобална подотчетност в сверата на човешките права”, да се включват имена на длъжнастни лица и извън Русия.
  Дали за блестящият “спектакъл” КТБ , заедно с Путин и Василев няма да се “награди”/по еветуалния т.н. Закон Маккейн-Кардин/ цялата театрална трупа Искров, Пеевски,Цацаров,Борисов, Цветанов,Орешарски… със СРЕДЕН пръст за авоари и визи?
  Който няма нищо общо със СРЕДНИЯ ЗЛАТНИЯ пръст, който Борисов-3 на ГЕРБ открадна от Орешарски на БСП и ДПС.
  ЩЕ да ВИДИМ…
  Но засега , голямо РИЕНЕ пада!
  И от Пути, и от Борисов, и от Василев!
  Само Цацаров ЗАРИВА…

 6. @ чекистка “карта”,
  Благодаря за линка, крайно интересна статия, много от фактите ги знаех поотделно, но авторът много добре е систематизирал всичко, хареса ми и иронията, с която привежда и тълкува събитията!

 7. Спасителят на Българските евреи е Н.В. Цар Борис-Трети.
  Димитър Пешев и стотиците като него са имали голямо желание да ги спасят и са направили много сериозни постъпки за тази цел, но акта ма спасяване е осъществен от Държавния глава.
  Затова архивите на Двореца са все още в Москва и няма изгледи да се реализира мисия за връщането им на собственика.

 8. П.П.
  Изобщо не омаловажавам големите ДОБРИНИ на Н.В. Цар Борис-Трети, към България, които /може би/ заплати с живота си!
  Само отбелязвам, че докато синът му Цар-Премиерът Симеон го ОПОЗОРИ / най-малко с изсичането на ” бащините” си гори/, то
  Посланикът на Израел, г-н Емануел Зисман реализира точно копие на родната къща на Димитър Пешев , адаптирана в центъра на град Кюстендил. Постоянно действащата изложба с оригинални вещи, снимки и факсимилета, разказва за събитията от март 1943 г. и за световно признатите заслуги на Димитър Пешев и неговите кюстендилски съграждани, допринесли за спасяването на евреите в България.

 9. Без съмнение Димитър Пешев е бил хуманист, само че истината за спасяването на българските евреи е малко по-различна, но тя е премълчавана напълно тенденциозна! Реалният СПАСИТЕЛ е Учителят Петър Дънов, който пръв научава за готвената екстрадиция от своят последовател д-р Методи Константинов, комуто е връчена заповедта да предвожда вагоните до Полша. Чрез Любомир Лулчен Учителят издирва и предава на цар Борис, че “Ако позволи да загине и един евреин, с династията му е свършено!”, заради което царят скъсва пред очите на пратеника своят Указ! Само висшите духовни сановници на Израел знаят истината, защото на съхранение на Учителя са били предадени цяла торбичка със скъпоценни камъни, използвани в Софийската Синагога при свещенодействията им, които след като заплахата отминава, са им върнати от тогавашното ръководство на Бялото Братство. Работата е там, че тази Истина въобще не допада нито на тях, нито на окупаторите на България, да не говорим за техните лакеи от българския Синод, които, както е известно, АНАТЕМОСВАТ приживе Учителя и го лишават от високата чест” да бъде Право-славен… О, времена! О, нрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.