Ко-медийното шоу на Борисов и крепкото му вратостискане

Нека да се разберем от самото начало ( на този текст) : не оспорвам правото на медиите, особено на булевардните, да се занимават предимно, че дори и единствено с повърхностната страна на събитие, като краткото гостуване в България на френския президент Еманюел Макрон , посрещнат подобаващо от Бай Банкю в резиденцията, създадена от дядото на Симеон и обитавана от Бай му Тошо от правешката династия ( с чиято внучка си дружи най-сърдечно). И Симеон и Бай му Тошо са му били клиенти на охранителя, как да не уважи резиденцията им като декор за своето ко -медийно авторекламно шоу!

Само не разбирам защо репликите на Борисов в рамките на това ко-медийно шоу бяха обявени в някои сайтове за “бисери”. Знам какво е бисексуалност, но в случая се притеснявам да ровя в етимологията на аналогията  за онова, което шоуменът е изтърсил под формата на “бисери”.

Фактът, че френският президент наруга остро опърничавата Полша ( чиято конфронтация с ЕС някои от нас също не харесваме), както и че похвали домакина за сговорчивостта му по важната тема за “социалния дъмпинг”- българска подкрепа за позицията на френския президент, заради която България е включена във воаяжа му, макар и като последна (аеро)гара от него, беше забелязно от наблюдател(н)ите. Но някак си на всички убегна истинската новина.

“Първо искам да благодаря и на президента Радев. Няма тема, по която ние да не сме на едно мнение. Ще се постарая да не ги потварям, за да ви спестя стоенето на слънцето”, започна изявлението си пред журналисти  Борисов.

Премиерът – слънце се е загрижил да не слънчасат някои слънчогледи при температура от 26 градуса ( бях наблизо и мога да свидетелствам,че приятната прохлада не предразполагаше към слънчев удар). Слънчогледите, разбира се, не могат да си позволят да постъпят като Диоген, който заявил на Александър Македонски от своята бъчва, че иска от него само да се отмести, за да не му закрива слънцето. Пък и кой е Диоген Синопски,  провъзгласил се за първия космополит, отказващ да принадлежи на отделен етнос или държава, претендиращ да е гражданин на света, та ще го имитират нашите слънчогледи?

Извинявам се, че се отплеснах. Дано не съм заблудил читателя, че слънчевото затъмнение на Борисов е главната новина. То няма как да е новина изобщо , защото продължава вече второ десетилетие.

Друго е зърното сред плявата насред “бисера” на Борисов. То е в съобщението му за пълното съгласие по всички теми с президента Радев ( да, с Радев, а не с Макрон, който е новинаския повод и би трябвало и да бъде новинарски подлог в изречението, но подлогите не се интересуват от подобни подробности).

Само по себе си е интересно, че Борисов се изправя пред слънчогледите да говори за какво си е говорил с президента Макрон, но смята за нужно и важно да изведе като най-важно постигнатото от него пълно еднодушие с президента Радев. Защо ли?

Вече можем да смятаме, че Радев и Борисов, след като “властелинът на изборите” нарочно ги бил загубил, за да спечели Радев ( а чрез него и опозицията, на която Борисов пуснал по този начин гювеч като един истински демократ, който не желае цялата власт за себе си), са в пълен “симбиоз” ( по Станишев, с когото от всички   опоненти  Борисов единствено водеше нахъсана политборба като кмет на София по въпроса за боклука, преди Станишеф да стане шеф на евросоциалистите и да заслужи адмирациите на предишния си противник в българската политика).

Ще видим през крив мак(а)рон разделение на властите. Ако сте се надявали, че за приемането и връщането на законите чрез парламентарно гласуване и президентско вето работи някакъв механизъм на критично пресяване на плюсовете и минусите, а не механизмът на задкулисното договаряне всеки да си играе ролята на доброто и лошото ченге, значи сте се лъгали.

Ако сте си въобразявали, че президентът иска шведски грипени, а Борисов нещо друго ( дори не нови изтребители изобщо, а пренасочване на средствата за отбрана към сухопътните и военномските сили с акцент върху подкрепата за родната, подлежаща на контрол и  изнудване за комисионни военна индустрия), също сте в грешка.

Само за общото мърморене между двамата водещи другари в българските политика по адрес на западните санкции спрямо списъка от приближени на Путин привърженици на руската агресия в Украйна нямаме новина. На Източния фронт- нищо ново, както би казал  Ремарк, ако можеше да коментира ремаркетата на руската политика в нейния заден постколониален двор.

IMG_7335

IMG_7340

В духа на разразилата се медийна истерия при тълкуването на знаци, като обувките, роклите, гримовете, саката и езика на телата, прилагам  (отново) като доказателство за важното съобщение на Борисов   снимката, която направих от видеото от посрещането на Макрон на варненското летище. Възхитен от Иво Христов, началник на кабинета на президента Радев, Борисов държи да го държи за врата и да го представи на Макрон ( още веднъж, след като френският президент вече се е ръкувал с Христов), откроявайки го сред останалите посрещачи. Най-важният съветник на президента Радев излъчва напрегнатото щастие на човечеца от облужващия персонал, комуто са обърнали специално внимание.

Не, Борисов не лъже ( този път) – наистина крепне президентско-премиерската дружба у нас. Вижда се от крепкото вратостискане, което е далеч по – срамно на вид и по смисъл от снимката с онова посягане на Борисов към лицето на Плевнелиев, което служеше години наред за медийното омаскаряване на предишния ни президент като слуга на премиера!

9 мнения за “Ко-медийното шоу на Борисов и крепкото му вратостискане”

 1. Пефектен коментар за “вечната” и нерушима симбиоза на двете разклонения на БКП-БСП и ГЕРБ. С посещението на Макрон би трябвало, надай се вдово на пиян х.., най-сетне да просветне за онези граждани които хем не искат да имат нищо общо с матРияла, хем в баце припознават ОНЯ който единствен може да бие комунягите и от немай къде гласуват за ГЕРБ, че байхуй и Резидента рр са дупе и гащи. Оплели са се кат свински черва и п….. в едно гърне.
  А колкото до френският президент той във ваканционно настроение дойде да разтовари, да се позабавлява с екзотичният “Бойко” и да изпълни на 100% програмата максимум. Не случайно тук никой няма претенции по резултатите му от визитата в България.

 2. Винету сам си показва зависимите от него лакеи ,чрез свойското си направо СОБСТВЕНИЧЕСКОТО си отношение към тях.Това си пролича още в първия му мандат. От всички министри , имаше респект само към Тр.Трайков, С.Дянков и Плевнелиев, към който се опита да се държи по-свойски едва в деня на изборите за президент през 2011г., когато се пресегна да го “поомачка”, както той си “знае” , и колкото му е останало нещо от първите 7 години, а за останалите до 60(години!), е доста съмнително!
  През втория мандат Винету направи “коалиция”,която не беше “скроена” за неговият “размах”. Макар че едва ли Лукарски,Кунева и Москов са му създавали много “неудобства”, но все пак не се държеше неконтролируемо свойски с тях ,както с И.Христов.
  И сега щом Винету е достигнал договорки с ()резидента, то между тях явно има “топла връзка” , и най-вероятно е И.Христов да е тази “връзка”. За което говори и “вратостискането” му пред Макрон.
  В лагера на ГЕРБ ,Винету може и да смята всички за свои слуги, но само с истинските си лакеи, които най-много му “допадат” се държи толкова свойски, колкото с И.Христов. Това се вижда и сега с разликите в държанието му спрямо Сидеров и спрямо Симеонов и Каракачанов, а също и вътре в гербаджийския лагер с Дончев, Бъчварова и т.н..
  Вероятно И.Христов е “заслужил” такова “вратостискане” с договорките между Дондуков1 и Дондуков2. И сега Винету официално го потвърди.

 3. Давам за който иска, разбира се, линк към един много интересен сайт в който има фотографии от близкото и далечното минало на раззия с обяснение на инглиш. Особено ме впечатлиха снимки от периода на окупирани от немците територии през ВСВ. Картината далеч не е еднозначна.
  http://englishrussia.com/

 4. « Путин есть — ума не надо. » — Пословица
  « Скорее клизма превратится в роды, чем свергнут Путина народы… » — Анонимус

 5. Позорът си е позор, дума да няма. Как човек да не е proud to be
  Bulgarian?!?!

  Пък аз току-що видях в репортажа за честването на 140 години Шипченска епопея в първата редица се вееше един парцал с цветовете на рАЗИЯ и надпис “Донецкая народная республика”?!?!? Тези пък кога допринесоха за освобождаването на Задунайския Милиционеристан?

  A водещата бодро обясни как в защита на прохода са загинали “3,000 русски богатири и около 300 българи”. Архивът ми не е под ръка, но от първа ръка знам, че само от III опълченска дружина (батальон, 700 души), са оцелели едва 218. Май пак ни облъчват с хибридки от рода на “200,000 загинали “освободители”. Ще се радвам, ако някой може да провери тези цифри.

  На Стопанина респект!

 6. Факт е, че в момента имаме управляваща коалиция ГЕРБ – БСП – ПАТРИОТАРИ – ДПС. В парамента няма опозиция, а словесната плява, която се вихри в пленарната зала, служи само като димна завеса, която да скрие сговора между мутри и ченгета! За всеки, който има очи да вижда и ум да разумява, е ясно, че думите на Борисов са верни – между него и т. нар. президент на Ръ Бъ има пълно съгласие по тактиката и стратегията за отказ от всякакви реформи, запазване безконтролната власт на Цацаров, блокиране на всякакви опити за превъоръжаване на българската армия по стандартите на НАТО, запазване и укрепване на руския енергиен хомот с доставките на руски природен газ и пр. и пр. Още отсега Борисов си е приготвил оправдание за това, че и през 2020 г. на т. нар. хъб край Варна ще идва само руски газ – отново ще обвини Европейския съюз за това, че няма реална диверсивификация на газовите доставки. Следете внимателно изявленията му. Нищо чудно и този път да не довърши мандата си и чрез поредната оставка да връчи властта на БСП.

 7. «I come in peace. I didn’t bring artillery. But I’m pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I’ll kill you all.»

  Дхейсм Матис

 8. Бойко си е нашенски бисер.
  Бисер пълен с бисери.
  Ръси ги навсякъде и така си дига самочувствието, без да му пука, че излага България навсякъде, което той всъщност и не усеща.

  Полски автор използва за корицата на книгата си снимка от Пребоядисания Паметник на Окупацията, наречен сполучливо МОЧА:
  http://amzn.to/2vzgYch

 9. Бойко плюс Радев заедно с Макрон
  като
  Бойко плюс Иво ли е какъв е там Христов заедно Путин
  като
  Русоблизия заедно с Франкофония
  като
  Евразизъм заедно с Евроатлантизъм
  като
  Путин заедно с Буш
  като
  Путин заедно с Тръмпл
  Пак си дойдохме на думата.
  Другото за прикритие на Едното.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.