Червеноборсаджиите ни продават безплатна любов към руската агресия

donetska_republika

“Всеки има право на мнение” в България, която е свободна държава, заяви извинително тази сутрин в телевизионно интервю министърът на външните работи Екатерина Захариева във връзка с провокацията на Шипка с пиратския флаг на “Донецката народна република” в подкрепа на руската агресивна политика.

Знаме Донецка народна република Шипка

 

Искам да кажа на уважаваната от моя скромност Екатерина Захариева, че да си на “друго мнение” не винаги може да служи за извинение. Разбирам ролята й на предпазен бушон за онези, които трябваше да коментира “събитието” ( което не е никаква новина- у нас адептите на Путин си правят каквото искат в българската публичност отдавна). Но като външен министър на евроатлантическа България тя се  равнопостави с прокремълски провокатори. Те си имат мнение и тя си има мнение. Значи са се разбрали ( с Путин) да не закачат онези у нас, които са на неговото мнение на знаменития принцип на Борисов “и аз съм прост, и вие сте прости- значи ще се разберем”..

Ролята на бушони играеха в предишните кабинети на Борисов и съответните досегашни външни министри. Но мълчанието на истинския властелин на положението Борисов, който си запазва правото да се мазни на русофилите ( и го направи особено демонстративно в предизборната си кампания тази пролет) изпъква още повече в такива моменти. За президента Радев – да не говорим. Той не се поколеба да отиде на русофилското сборище край язовира, за да зарибява избиратели миналата година и от него не се очаква друго, освен мълчанието му като риба да е с руски акцент.

Борисов се изказва по най-болната външнополитическа тема на континента ( ако не и в света) само и единствено, за да засвидетелства колко му е болно вкупом да страдаме от санкциите срещу кликата на Путин от назначени милиадери и политмародери. Никога и по никакъв начин, дори с намек, Борисов не е дал знак, че смята Русия за виновна за агресията й срещу Украйна. Особено пък чрез употребата на самата дума “агресия”. И когато слага знак на равенство между Русия и нас ( европейците), той на практика дава знак за равнопоставеността между виновните и жертвите в неговите представи.

Освен , че е много закъсняло, оправданието на Захариева е и закъсало откъм тежестта на аргументацията. Има доста хора по света ( и у нас), които си имат отлично мнение за нацизма, но публичните им изяви се възприемат като недопустим скандал, а не като “неприятна история”, каквото по думите на Захариева била провокацията на Шипка.

В държави, като родината на Шикългрубер, по-известен като Хитлер, за пропаганда на нацистка символика, при цялото й разоръжено отдавна влияние върху австрийците, арестуват на мига и пращат в затвора провокаторите. Докато у нас провокиращите в полза на руската агресия в Украйна се оказват “просто” едни хора “ със свое мнение”, което тежи еднакво на кантара на публичността с различното мнение по въпроса на външния министър. Защото кантарът е (де)блансиран и циментиран в полза на червеноборсаджиите у нас, които ни удрят системно в кантара, продавайки ни ( платена) любов към една държава, която исторически и също толкова истерически днес е символ на бруталноста във външната и вътрешната политика по отношение на измислените от Кремъл външни и вътрешни врагове.

Не много изискано формулираната истина, че “мнението е като задника- всеки си го има” , изписана на сувенири в Ню Йорк, си има логичното продължение тук: “ но това не означава, че трябва да си го демонстрира, особено когато е зацапан\о пред целия свят”. В противен случай ще стигнем дотук, където вече почти се намираме: ще започнат да канят в телевизиите на равнопоставен диспут и педофили срещу несъгласните с педофилията или доказани убийци-рецидивисти като легитимни опоненти срещу правоохранителите и правораздавателите, които просто си имат различно мнение за убийствата.

Да, хубаво е да сме свободна страна, както каза министър Захариева, но е грозно, когато тази констатация е изречена така, че  се превръща в поощрение за освобождаването от задръжките на невъздържаните мераклии да си показват предизвикателно червеноборсаджийския заник.

Накрая, защото знам как се дразнят гузните, за които воджът им винаги е прав, задаващи в такива случаи въпроса “че какво трябваше да направят властите в отговор на демонстрацията на Шипка”, отговарям: преди всичко трябва(ше) отдавна да са показали нетърпимост към руската агресивна политика. Но след като са “пропуснали” да го направят толкова години и така са поощрили безнакзаността на подобни нагли дествия ( защото те не са просто като “момчешката агресия”  на ултрасите по стадионите, а са съзнателна политическа акция на организирани в група престъпници) , могат поне да реагират с твърдостта на убедени привърженици на междунродното право, потъпквано системно от Русия. Превенцията, както задължителна мярка срещу всяка епидемия, би трябвало да е основното оръжие на съпротивата срещу хибридната война на чуждата държава на българска територия.

Отказвайки да направят това, нашите управници, макар и облечени в камуфлажни евроатлантически униформи, маршируват на практика заедно с петата колона на Москва.

24 мнения за “Червеноборсаджиите ни продават безплатна любов към руската агресия”

 1. Интересно каква би била реакцията на др. Захариева, ако до знамето на ДНР беше опънато и знамето на ИДИЛ( която също не е призната „държава“, но също – харесвана от някои)? Пак ли: „Всеки има право на мнение“?…

 2. Външната министърка първо да накара шефа си-баце да й научи името. При станалото вече “легенда” среднощно посрешане на Макрон, облечената в плажна рокля екатерина захариева беше представена от началника си само с поста си: “Вънщната министърка” и дотам. Който не вярва, да си пусне клипа. Оттам-нататък, поназнайващата инглиш но не и дотам да й го признаят в централата в Брюксел, настояват след първата й визита там изрично да си води преводач освен за нищонеозначаваща от г.т. на бочко политкоректност- да не дразним путя, не я търсете.

 3. Сега не е по темата.
  Почитател съм на древната максима: “Надеждата умира последна”. Надам се, че не само в Америка но и у нас ще се намери смел воин като Джоузеф Маккарти-Рицар на отстояване на ценностите на западната демокрация. ТОЙ с “огън и меч” спаси Америка от чумата на комунизма в началото на 50-те години.
  http://www.dsnews.ua/world/ohotnik-na-vedm-kogda-v-ssha-poyavitsya-novyy-dzhozef-makkarti-21082017220000

 4. баххуй имаше достатъчно време да противодейства,по какъвто и да е начин, още от времето на етномонархо-социализЪма след 2001г.. Беше и и.д.генсек на милицията, и.д.кмет на София, и още повече и.д.генерален председател на министерският съвет на НРБ…….. ТРИ пъти!
  И това предполага няколко предположения защо байхуй не свърши нищо съществено през толкова дългото си пребиваване във властть на местно и държавно ниво:
  Първо или не може, и просто не е за там.
  Второ или е бил само и.д. във властть, козирувайки на начальниците си за изпълнение на ЧАСТНИТЕ и ЛИЧНИТЕ ИМ наставления и …… своите собствени, разбира се. Без да се впуска в “подробности” как става това.
  Трето или просто потвърждава правилото – “каквито са ти “приятелите”, такъв си и ти”.
  А, най-вероятно всички изброени и неизброени “причини” да са “попречили” на байхуй да изпълнява пълноценно задълженията си на всички постове след 2001г.?!?
  Като всеки следващ негов мандат е все по-слаб и все по-къс. А обикновено с натрупването на опит би трябвало да е точно обратното, но …..НО байхуй е няма да байхуй ,ако за него важат нормалните политически правила и поведение. И както се вижда самият байхуй не и политик, в политическият смисъл, а няма и конкретна политика, която да следва, през цялото си “присъствие” във властть. Подобно на Путлер , който се докопа властть по същото време, макар и преди това да беше в кметството на Ленинград и шеф на КГБ, за по няколко години.
  При положение ,че байхуй няма някаква конкретна политика да се очаква ,че ще си изгради такава само заради Путлер и ще изгони неговите шпиони, няма потвърждение през последните 17 години, през които байхуй е във властть. А и няма кой да го направи , при положение ,че всеки следващ негов кабинет е много по-слаб от предходният. През първият и вторият мандат имаше и министри ,които имаха потенциал, и с действията си удължиха първите да мандата на байхуй, по време на кризата. Но байхуй ги прекрати предсрочно без да има някаква необходимост. А,за сравнение може да се види мандата на олигархски,който свърши предсрочно,с “усилията” на всички ,и като “негови” министри, и като “политическа” подкрепа.
  А, през този мандат на байхуй не се виждат такива министри ,които с действията си да удължат и този мандат на байхуй, въпреки и против неговите “действия” в точно обратната “посока”! Както беше през първият мандат ,конкретно. А, и въпреки ,че сега имаме много по-благоприятните икономически условия, от тогава.

 5. Не е по темата но е свръхважно. Предполагам, че Великият Джоузеф Маккарти се преобръща в гроба си.
  Нещата с хибридната война в Европа и дори и особено в самата Америка са много по-сериозни отколкото екатерина захариева и сие са способни и да допуснат кат мисъл.
  Препупреждавам за тези кото не отварят линкове към статии написани на съвеЦкий диалект, че има достъчно снимков материал който казва всичко и без четене.
  https://www.slavicsac.com/2017/08/25/russian-special-forces-usa/

 6. Ако някой все още храни илюзии, че гербааджийската групировка е нещо по-различно от комунистите от бспатакамвропфбарека, дълбоко се лъже!

 7. Шубето както казват е голям страх.Бъдете сигурни,много скоро ще има развръска.Борисов,ще бъде и пренуден и заставен публично да се самоопредели с кого е.За сега отстоява и защитава по-татовски само лични и себични интиреси, играейки си и представяйки се на прозападен.Лоялност и принципи,това трябва днес на българския “държавник”Борисов.

 8. Гледам лицата на руснаците, изпълнили улиците, ресторантите и магазините на черноморските ни градове. Напрегнатите от амбиция лица на тираничните им женщини и гръмогласните, затъпели от алкохол мужици с оповръщани тениски (от които се хили Путин) носят отпечатъка на азиатска жестокост и примитивни нрави, които неизбежно ще присадят и у нас, ще влошат генофонда ни с дефектните си гени!
  От събитията през последните години ясно се видя, че присъствието на руски етнос както в Европа, така и навсякъде по света, носи само мафиотска престъпност, икономическа разруха, политически шантаж и военни кръвопролития.
  И затова питам Борисов и пасмината му от безродници, които с умишлената си пасивност насърчават руското заселване на черноморието ни и така залагат етническа “ядрена” бомба, както и основания за бъдещи териториални конфликти:

  ЗА КАКВО СА НИ ТЕЗИ ?!

 9. Захариева ненеочаквано се плъзна в кремълската захарница. Но трагичното е, че горките лица на снимката никога не са имали учител по история.

 10. Ето малко “материал за размисъл” на червенокожият вожд Винету , който в момента иска да запуши лулата на “мира” с кагебисткият си блядокож “большой братушка” Путлер – син на чекистката рашистка мечка:
  http://rusjev.net/2017/08/28/kreml-finansiruet-voenizirovannyie-otryadyi-na-territorii-ssha-rassledovanie/
  П.П. Както се вижда САЩ вече са започнали да му отказват поканите за пушене на лули, пури ,цигари и т.н..
  А скоро могат да въведат строго ембарго върху тютюнопушенето с Путлер. И на някои особено “страстни” любители на (тютюно)пушенето с Путлер в НРБ ще им се наложи да откажат от този “вреден навик”?!?

 11. Да,така е. Изнудвачите,официалните удушвачи на всяко противно на тяхното мнение,се издокарват като бранители на “друго мнение”. Ако м-р Захариева е честна няма да говори за “друго мнение” защото то не е друго,а по същество си е тяхно.
  Къде са президент,министри,патриоти и медии,които твърдо да се противопоставят на любовта към руската агресия,безцеремонно демонстрирана от чуждата агентура.
  Къде е парламентарната опозиция,която във всичко друго се противопоставя на властниците в момента.
  Когато задуха друг вятър,обратен на постсъветския,тези пишман родолюбци и ветропоказатели по стар изпитан метод ще се пъчат като върли евроатлантици и ще заклеймят, по стар,познат начин,
  путинските агресии като едно недоносче.
  Тогава,освен другото,голям смях ще падне.

 12. Наглед не е по темата но понеже иде реч за колежка на екатерина захариева вижте как “дипломатично” се е изходила постфактум по изравняването на дипсъстава Америка-раззия “любимката” на Иво и “инджевчетата”, туй по велислава (дър)бърева, маша захарова.
  Ама отдолу така красиво са я нахранили.
  Захарова:”Москва не е изсисквала от САЩ да съкрати численността на сътрудниците в дипмисията, това беше само предложение”
  Класика в жанра заден ход или ти ли ме ритна или сам си паднах. За мен
  раззия преминава категорично и безвъзвратно в режим на безтегловност. В България ще трябва за баце и ко технологично време дори след като ереферията “цамбурне”, това по Стопанинът на БЛОГА НИ да осъзнаят римейка на “най-голямата геокатастрофа”, туй по ввп за разпада на ссср, за 21-ият век.

  http://echo.msk.ru/news/2045256-echo/comments.html#comments

 13. Извинявайте, че не е по съвсем по темата, но няма ли кой да им каже най-после на симпатягите от ТВ Европа, че на български език се казва и пише “летище”, а не “аеропорт”!?!
  То бива бива наколенки и полягане на истинските им гасудари, ама чак толкова не бива!

 14. Най-голямото нещастие за една държава е да си избере за министэр-председател същество, което е едновременно и просто, и страхливо.Hали требва да се разбира с матряла, дето също е и прост, и страхлив. Aко некой е само тъп, това е поправимо с малко повечко залягане над книгите. Но ако е и страхливец, па и щом не може да се концентрира над некоя мисъл повече от 3 минути без личен келепир, кауза пердута е. Затова – МАЙДАН!!!

 15. @ Георги Николов:прав сте,необходим ни е Дж.Маккарти.А Захариева звучи много близко до” Захарова”Май са една кръвна група.

 16. SMS.Това и аз казвам,свалям ти шапка за написаното от теб. Нашето ПРОДАЖНО и КОРУМПИРАНО правителство начело с ПРВЗИДЕНТ и ПРЕМИЕР и останалата ПАСМЕНА ръководни ПРЕСТЪПНИЦИ разрешиха като се облагодетелстваха от продажбата почти цялото ни Черноморие на РУСКИ ОТРЕПКИ , някой Божи ден не дай си Боже тази СКАПАНА и АЛКОХОЛИЗИРАНА СГАН потърси автономия у нас Българина ще гледа ЧЕРНОМОРИЕТО през КРИВ МАКАРОН! Браво на господин Инджев за горе написаното.IIC…..oIL.

 17. Снимките са доста ясни. Нека да им научим имената, да им намерим профилите в социалните мрежи. А на Шипка да се канят и украински, белоруски дипломати и културни дейци. Русия не е само властта, там има и много качествени люде.

 18. Чакайте, да ви пусна и аз една хибридка:
  https://www.blitz.bg/svyat/dramatichna-versiya-rusnatsite-prvi-katsnali-na-lunata-no-se-skarali-s-izvnzemnite-i-te-im-vzrivili-koraba-video_news532146.html
  Изглежда ви тъпо? Сетете се за севернокорейското пътешествие до слънцето и обратно. Достатъчно е да повярват няколко примитива. Тези на Шипка не са решили да веят тези знамена. Това не е маловажно, дребно, пренебрежимо. Всичко е камъчета от една мозайка.

 19. От името на Сдружение на украинските организации в България «МАТИ УКРАЙНА», българските граждани с украински произход и украинците, живеещи в България заявяваме следното: Дълбоко сме потресени, обидени и възмутени от това, което се случи на 26 август 2017 година на връх Шипка. На официалното честване на Шипченската епопея се развяваше знамето на терористичната сепаратистка организация «ДНР», която официално в Украйна е призната като престъпна организация, съставена от криминални елементи. Това се случи пред очите на Президента на Република България г-н Радев и всички официални лица, пред цялата страна и с мълчаливото съгласие на правоохранителните органи, които не би трябвало да допускат подобни действия в страната ни. Нещо повече, кадри от това събитие бяха показани по БНТ! България, като пълноправен член на ЕС заедно с всички останали страни на Съюза е признала , че водените от Руската Федерация военни действия срещу Украйна на нейна територия са военна агресия, Крим е незаконно анексирана от РФ украинска територия. Публично изпълнителната власт в България най-цинично игнорира не само решенията на европейски и международни институции от най-високо ниво касаещи агресията на РФ срещу Украйна и анексирането на Крим, но и решенията на НС на Република България, която като член на НАТО и ЕС също ги е подкрепила. Това, че България не е признала официално самопровъзгласилите се под дулата на оръдията Донецка и Луганска “народни републики” за терористични организации не означава, че трябва да се игнорира факта, че те са признати за терористични организации в Украйна. А принципът на добросъседски отношения ни задължава да се отнасяме с уважение към подобни важни решения на нашите съседи и партньори. Смятаме подобно поведение не само за проява на лош вкус и противоречащо на добрите партньорски взаимоотношения между Република България и Украйна , но и за неприемливо и пагубно за националните интереси на България. В Украйна живее една от най-големите български диаспори в света. Тези българи, като истински граждани на страната си Украйна, също защитават независимостта на родината си Украйна от външния агресор рамо до рамо с останалите украински граждани. На 26 август 2017 г. по време на честванията на 140-годишнина от Шипченската епопея с безразличието си представителите на изпълнителната власт допуснаха оскърбление на тези свои сънародници българи, които днес като украински граждани бранят свободата си. Така , както преди 140 години украинците от царската Руска империя са дали живота си за свободата на България! С бездействието си българските власти допуснаха да бъде осквернена паметта на украинците , които са загинали на българска земя, извоювайки свободата на България. Неоспорим факт, доказан още от учените на Руската империя е че половината от войниците, офицерите, лекарите и милосърдните сестри , взели участие в освобождаване на България по време на руско-турската война, са били именно украинци. Неблагородно, недостойно и унизително за нас, като техни потомци, е да се демонстрира подобно “нехайство” на държавно ниво. Настояваме да бъде извършено разследване и предприети необходимите мерки за да не се допускат за в бъдеще развяване на знамена на терористични организации действащи при нашите съседи на територията на Република България. СУОБ «Мати Украйна»

 20. @POLITKRASNOKOJNOST

  Baj huj e napqlno zavisim ot sarajsko-bibliotekarskite si kuklovodi i tova prozira v cjalata mu “politika”.
  Ako ne im igrae po svirkata mogat da go svaljat na zemjata mnogo po-bqrzo, otkolkoto go izdignaha.
  Sega mu e red pak da “vlastva”, dokato mediite i sociolozite napompat jako besepeto i dojde momentqt baj Huj otnovo da mu podnese vlastta na tepsija, kakto ve4e dva pqti za 3(!) godini go e pravil.
  O6te kolko li pqti 6te go pravi, dokato izbiratelite vdjanat, 4e GERB i BSP sa dvete strani na edin i sq6ti medal…

 21. Тук трябва да има демарш от посланниците на ЕС и САЩ,защото се прави при присъствие на дфициални лица и без реакция от твхна страна.Това на дипломатически език означава одобрение.

 22. Това го копнах от Нета. Много поучително за рубладжии:

  “Шефът на Донбас строи само за руснаци, пише на 13.08.2014 01:08 МАРИЯ АТАНАСОВА на сайта ФЛАГМАН. “Ако купувате апартамент, да знаете, че с българи не работим, а само за руския пазар”.С тези думи ни посреща служителка в офиса на строителната фирма на бившия премиер на бандитите от отцепилата се от Украйна проруска “Донецка народна република” Александър Бородай в Поморие.”Да, тук е офисът на фирмата. Какво искате”, отговаря една от служителките. Въпросът ни къде е Александър Бородай и как можем да се свържем с него предизвиква видимо напрежение в офиса. Името му като собственик очевидно не е тайна за никого във фирмата. “Бородай го няма тук. В Русия е. Не знаем дали е идвал скоро, питайте управителката. Само тя поддържа връзка с него”, казват служителките. Управителката Юлия Георгиева пък изведнъж категорично отрича да познава Бородай. “Такъв човек не познавам. Собствениците на фирмата са други, има ги в търговския регистър.Нямам представа защо служителите са ви казали друго”, отсича Георгиева. След това обаче променя версията си и си спомня за Бородай. “Този човек ни беше само клиент. Купи си няколко апартамента в една наша сграда. Но аз дори не съм го виждала,защото сделките бяха сключени с негов пълномощник”, каза Георгиева. Всъщност в Поморие няма човек, който да не е чувал за Александър Юрьевич Бородай. Местните хора го знаят по име като собственик на мощната “Болгарстройгруп”. Никой обаче не подозира, че всъщност строителният бос и “премиерът” на терористите от “Донбаската народна република” са едно и също лице. Купувачите на апартаментите са много интересни. Според официалните регистри Бородай е собственик на апартамент в Поморие, който се намира на ул. “Софроний Врачански” 4, вх.1, ет.З, ап.17, току до офисите на фирмата. Уличката е малка пресечка на главната транспортна артерия “Проф.Парашкев Стоянов”, от която започва руското гето “Малката Москва”. Кооперацията на Бородай е една от най-луксозните в района, а точно пред нея са засадени две липи за разкош (иначе атмосферата, въпреки скъпарските строителни материали е като в панелките на “Столипиново” или “Аспарухово”. Сградата си има и име-“Парус”. Построена е от “Болгарстройгруп”. На партерните етажи преди време е имало ресторант и магазини, но в момента всички помещения са под ключ, а на витрините стоят обяви за наем и продажба. В сградата, където е апартаментът на Бородай, не се влиза свободно. Входната врата е под ключ, вероятно има монтирани и дискретни видеокамери. Засичаме възрастна рускиня, която казва, че не познава Бородай и бързо се скрива. Млада двойка руснаци пък “не помнят” от кого са купили жилището си. И тримата обаче видимо се изнервят при споменаването на Бородай” – направо се нас.рат от страх – моя бележка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.